Driessen: ‘Geen 20 tot 25 miljoen euro voor Feyenoord, als ze dat vragen’

Vrijdag, 22 oktober 2021 om 16:02Dominic Mostert

Luis Sinisterra maakte donderdagavond een goede indruk in de wedstrijd tussen Feyenoord en 1. FC Union Berlin, maar Valentijn Driessen betwijfelt of buitenlandse clubs onder de indruk raken van de aanvaller. Het niveau waarop Feyenoord acteert is niet voldoende om een enorme transfersom over te houden bij een eventueel vertrek van Sinisterra, vermoedt Driessen. Hij denkt dat grote buitenlandse clubs zich sowieso achter de oren zullen krabben voordat ze spelers uit de Eredivisie binnenhalen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door sirius)

20 tot 25 zou ook een prachtig bedrag zijn. Maar als Driessen zegt dat het niet lukt, reken ik me vast rijk met meer!

22 oktober 2021 om 17:21

20-25 linkt me ook niet haalbaar, tenzij hij er namens colombia opeens een paar inschiet of later in europa flink gaat scoren. Het zou ook helpen als er clubs tegen elkaar opbieden. 15 miljoen zou ik al mooi vinden. Een speler die langer in de eredivisie speelt wordt doorgaans steeds wat minder waard, tenzij ze zich op hoog europees niveau of met het landenteam kunnen onderscheiden. Maar door de woorden van Driessen hou ook ik hoop op meer 👍🏻

22 oktober 2021 om 17:58

Sinistera speelt op papier al langer in de eredivisie maar is lang geblesseerd geweest.
Is nu wel heel belangrijk voor 20-25 wil ik hem op de fiets brengen.
Alleen kan ik weinig met de waan van de dag.
Als hij dit weekend minder speelt hoor je opeens weer bedragen van 5 mil Max.

Die gaat dus weg voor 60 Mil bedankt Valentijn!

22 oktober 2021 om 16:39

Een passage:
" ... vertrek van Sinisterra, vermoedt Driessen. Hij denkt dat grote buitenlandse clubs zich sowieso achter de oren zullen krabben ..."

Hier staat toch echt dat Valentijn denkt ...

Dat vind ik al hel wat, want over de meeste berichten vermoed je helemaal niet dat hij heeft nagedacht.

Hij heeft wat, 2 miljoen gekost ongeveer? Zou geweldig zijn als Feyenoord een bedrag hoger dan 20 zou krijgen. Wie weet als Feyenoord ver raakt in het toernooi en Sinistera scoort er een stuk of 10.. wie weet!
Vind het een leuke speler.

Nog niet inderdaad maar Sinisterra ontwikkeld zich razendsnel en is een leider aan het worden binnen de selectie. Voor 18 miljoen bijv. is het echt een prima deal. Kocku, Malacia, Senesi, Pedersen, Sinisterra, Bijlow. Feyenoord staat er goed op!

Enkele AZ-spelers vertrokken voor tientallen miljoenen naar buitenlandse clubs. Die hoefden ook niet in de Champions League te acteren. Wel versterken prestaties in de Champions League en bij het nationale elftal uiteraard de marktwaarde. Over de Conference League ben ik het eigenlijk wel met hem eens. Nederlandse teams kunnen (op Ajax na) het Europa League-niveau net niet aan: of er wordt niet overwinterd, of een ronde verder zit het avontuur erop. Er zijn geen Nederlandse teams die daar echt kunnen meespelen. Nu moet ik wel zeggen dat Feyenoord het op dit moment uitstekend doet in een Europa League-waardige poule. Maar in die Conference League an sich zie ik Feyenoord erg ver komen. PSV zou voor mij een van de titelkandidaten zijn (zeker omdat Roma en Spurs spelen met een B-team).

22 oktober 2021 om 16:37

Vind ik een beetje overdreven van je. Kun je alleen het niveau aan als je in de kwartfinale/halve finale komt? De meeste clubs in de Europa league kan PSV een hele zware kluif geven. PSV heeft daarnaast natuurlijk best wel een zware poule, bij Monaco en Sociedad zitten toch zeker een paar hele goede voetballers die hier in de eredivisie bij de beste spelers zouden horen. Er komt vaak ook wel een beetje geluk bij kijken in zo’n toernooi.

22 oktober 2021 om 16:49

Wanneer zou een club volgens jou het niveau dan wel aankunnen? Toch niet als ze met pijn en moeite de groepsfase doorkomen?

22 oktober 2021 om 17:05

Het is wel zo dat PSV dit seizoen tegen Monaco, Sociedad en Benfica heeft gespeeld en ze waren 3 keer de betere. Ik zeg niet dat ze die ploegen van de mat getikt hebben maar ik heb nou niet echt het idee gehad dat er een groot niveau verschil tussen zit. Deze clubs lijken mij toch el waardige teams. Ik zie weinig clubs die PSV momenteel van de mat tikken in de Europa league daar komen er natuurlijk wel een paar van bij na de overwintering. Ook heeft PSV het niet helemaal getroffen met de poule. Zelfs als een club niet doorgaat zal ik niet perse zeggen dat ze het niveau niet aankunnen. Als je kansloos eruit vliegt kun je het niet aan maar rat lijkt mij niet het geval bij PSV.

Hij heeft wel gelijk natuurlijk. Zelfde verhaal als Senesi. Die zou ook de jackpot voor Feyenoord op gaan leveren. Maar dan zal je eerst moeten presteren op een hoger niveau. Als dat niet bij Feyenoord is dan als international. Als hij een plek bij Colombia verovert en scoort tegen Argentinie of Brazilie wekt dat interesse op. Eeen paar goals in de conference league en de eredivisie stuk minder natuurlijk

22 oktober 2021 om 16:28

Ligt ook een beetje aan de markt natuurlijk. Een speler als Locadia heeft PSV bijvoorbeeld ook ooit voor 17 miljoen verkocht, of een Stengs en Boadu bij AZ wat hebben die Europees laten zien? Als de markt weer wat normaler wordt dan denk ik dat de transferbedragen ook weer op zullen lopen. Als hij hier gewoon meer dan 20 goals + assists maakt dan zal hij hoe dan ook opvallen. Dan zou een bedrag tussen de 15-25 miljoen echt niet zo raar zijn. Ook een beetje afhankelijk van hoelang zijn contract loopt.

Ik word behoorlijk moe van die 2. Wat lopen ze nou te zeiken op het niveau van Nederland. Wees blij dat wij als klein land nog steeds grote landen/ploegen het vuur aan de schenen kunnen leggen als 1 vd weinige landen. Ik zie in de Nederlandse ploegen (vooral ajax) meer voetbal zitten dan al die buitenlandse ploegen met sterren en vermogen waar je u tegen zegt.

2 kwallen zijn het en nu ga ik weekend vieren👍🏻

Ik vraag me weleens af, zou Valentijn doorhebben dat mensen hem totaal niet meer serieus nemen? En zijn werkgever zou die het doorhebben?

Of zijn ze alle volledig blind daarvoor en denken ze dat het gewoon goed gaat met de telegraaf voetbal afdeling?

Hij is ondertussen een karikatuur van zichzelf.

22 oktober 2021 om 16:48

Iedereen heeft het wel over hem, dus slecht nieuws is ook nieuws. Sierd de Vos net zo. Rare kwiebus waar heel Nederland met Real Madrid hart een hekel aan heeft, maar hij is wel gespreksonderwerp waardoor sport1 zijn aandacht krijgt.

Hij maakt geen indruk toen hij kwam, het niveau Jahanbaks zoals die nu speelt. Maar nu zie je wel degelijk dat het een zeer gevaarlijke buitenspelen is die het verschil in veel wedstrijden maakt

Valentijns complimenten aan het adres van Ten Hag waren maar een schijnbeweging: hij blijft koersvast. Deze stelling, na een Europees zeer succesvolle week, is toch weer een ouderwetse misser. Feyenoord kan voor Sinisterra, als hij zijn vorm doortrekt, best 20 miljoen vangen, zeker als Feyenoord ver komt in de ConfLeague.

Bedankt Voetbalzone dat jullie Driessen al in de eerste zin noemen. Dan weet ik dat ik de rest van het stuk al niet meer serieus hoef te nemen.

Ik weet het eigenlijk niet zo goed met Sinisterra. Hij lijkt net wat overzicht te missen om echt een garantie te zijn op slagen bij een stap omhoog. Gisteren zag ik hem een paar keer z'n man opzoeken terwijl een simpele steekbal op Linssen hem in een gevaarlijke positie voor de keeper had gezet. Hij compenseert dat met zijn andere kwaliteiten, maar ik ben benieuwd wat voor kaliber club hem op zou willen pikken.

Met een contract tot 2024 zal komende zomer het moment zijn om een grote zak geld te pakken, tenzij hij verlengt. Ik denk dat meer dan 18 miljoen ook lastig gaat worden, maar we gaan het meemaken.

22 oktober 2021 om 16:50

Is dat nou niet het probleem van vele jonge spelers? Nog niet het juiste beslissen? Daarvoor zijn ze nog jong en moeten ze nog gepolijst worden. Kijk naar Vinicius bij Real Madrid. Die had daar vorig seizoen veel last van en dit seizoen gaat het al een stuk beter.

22 oktober 2021 om 19:58

Rust in het bolletje zal helpen, maar verder geloof ik niet zo dat overzicht echt aan te leren is eigenlijk. In hoeverre Sinisterra zich hier nog in kan ontwikkelen is niks meer dan een ongefundeerde gok dus daar zal ik me niet in wagen. We moeten het maar blijven volgen. Het is in ieder geval wel leuk om een beetje in de gaten te houden.

23 oktober 2021 om 13:55

Ik denk dat het grootste probleem is dat spelers al snel erg goed lijken in middelgrote competities. Je ziet cijfers en het lijkt gelijk heel wat. Bovendien denken spelers niet na over in wat voor ploeg ze zouden passen en welke ploeg een slechte match zou zijn. Er komt een mooie club voorbij en ze zijn weg zonder dat soort zaken goed te overwegen.

Sinisterra is een heerlijke speler met altijd dreiging, toch moeten we het even aankijken. Als hij dit niveau weet aan te houden dan zou Feyenoord misschien 20MIO kunnen vangen. Verder heeft Driessen wel gelijk over de spelers die uit de Eredivisie komen, het is vaak niet al te best. Weinig spelers die echt hun belofte waarmaken of daartoe de kans krijgen.

Sinisterra ontwikkelt zich goed. Leuke speler maar gezien de transfers van feyenoord de afgelopen 5 jaar denk ik niet dat hij voor een bedrag boven de 20 miljoen kan worden verkocht. Ergens tussen de 10 en 15 miljoen lijkt me realistischer.

Driessen moet zijn muil houden en gewoon voor zijn eigen club praten. Feyenoord is verboden gebied voor hem.

Valentijn... Die andere landen spelen toch ook in dezelfde drie toernooien of niet? Dus het zegt wel degelijk iets over het niveau van het Nederlandse voetbal. Je lult uit je nek. Maar goed dat wisten we al.

Waarom zijn zijn hersenspinsels over voetbal nieuwswaardig? Wat is daar nou zo bijzonder aan? Ik zie het niet. Ieder ander persoon kan net zo lullen over bedragen als hij. Sinisterra is een goede speler en of hij 25 miljoen gaat opleveren is koffiedik kijken. Als hij de lijn voort zet dan ja, scouts kunnen verder kijken dan de competitie waarin ze spelen.

In tegenstelling tot de meeste hier ben ik woord voor woord met valentijn eens. Ajax kon door een uitzonderlijk jaar in de CL de absolute hoofdprijs ontvangen voor de jong en de ligt. Mensen moeten hier realistisch blijven; in het buitenland is feyenoord een marginale club waar teams de PL, Ligue 1, Serie A geen 25 miljoen neerleggen

Het is maar Valentijn Driessen die het zegt. Bijna alles wat hij zegt of schrijft wat te maken heeft met voetbal is onzin. Volgende week vind hij weer iets totaal anders.

Als hij in de basis komt bij Colombia en hij speelt straks goed op een WK dan kan het hard gaan. En wie weet krijg je er dan wel 20 miljoen voor. Maar Feyenoord staat er nu goed op met een paar potentiele goudmijntjes... en dan zorgen dat het niet weer over de balk gaat met 2e rangs spelers voor veel geld halen.

Valentijn roept ook maar wat. Er is nog nooit een transferperiode geweest sinds we begonnen zijn met de Conference League. Dus je weet helemaal niet hoe clubs er tegenaan kijken en welke bedragen er betaald worden. Qua deelnemersveld verschilt het amper met de Europa League. Ook kijken clubs echt niet alleen naar die par Europese wedstrijden per jaar om een speler te beoordelen. Ik denk dat Luis wel tussen de 15 en 25 miljoen op gaat leveren.

23 oktober 2021 om 12:52

Scheelt amper? Vergelijk de clubs uit de grote 5/6 competities eens met de clubs uit de Conference League wat bijna allemaal oostblok is

23 oktober 2021 om 13:49

Scheelt amper? Het is echt wel een groot verschil hoor. Kijk alleen al naar de clubs en dan zitten de nummers 3 vanuit de CL er nog niet eens bij. De Nederlandse clubs zijn niet ineens zoveel beter hoor betreft die coefficientenlijst. Ik denk namelijk dat Feyenoord en Vitesse weinig kans hadden gehad in de Europa League en nu punten binnenhalen op een lager niveau. Dat neemt niet weg dat Feyenoord wel stappen heeft gemaakt, maar ik denk niet dat de marktwaardes door die Conference League flink gaan stijgen.

Wie is Valentijn Driessen? De man die zei dat moura er niks van kin. De man die zei dat Haller niet op champions league niveau mee kon. Waarom kan AZ wel voor 20 mil verkopen en Feyenoord niet?

Dat wordt dus een absoluut record voor Feyenoord qua uitgaande transfers.

In deze moet ik hem wel gelijk geven. Ik heb niet het idee dat Feyenoord die jongen voor een hoofdprijs zal slijten, maar hoe dan ook zal hij vast wel een leuk bedrag opleveren. Overigens is het tegenwoordig wel lastig inschatten met de instabiele transfermarkt. Er hoeft maar 1 club te zijn die de portemonnee wil trekken en je hebt tegenwoordig ineens een recordtransfer. Het lijkt me dus sterk, maar onmogelijk is het ook weer niet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3341
2.PSV3113
3.Feyenoord2918
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. TilMiddenvelder138
J. ToornstraMiddenvelder133
B. LinssenAanvaller138
J. BijlowKeeper120
L. SinisterraAanvaller124
A. JahanbakhshAanvaller111
C. DessersAanvaller94
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

1 fan
Aanvaller, 22 jaar

In de wandelgangen

Maandag 29 november
Orkun Kökçü wordt al een aantal weken gevolgd door drie Europese clubs. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren