Chiellini: ‘Het was beter geweest als Ronaldo eerder was vertrokken’

Donderdag, 21 oktober 2021 om 14:15 • Laatste update: 15:33

Giorgio Chiellini zegt dat het beter was geweest als Cristiano Ronaldo eerder in de transferwindow was vertrokken bij Juventus, zo vertelt de 37-jarige centrumverdediger in gesprek met DAZN. “Als hij eerder was vertrokken, hadden we meer tijd gehad om ons beter voor te kunnen bereiden op het nieuwe seizoen.”

Ronaldo maakte op 28 augustus van dit jaar, net voor het sluiten van de transfermarkt, de overstap van Juventus naar zijn oude liefde Manchester United. Chielini erkent dat het moment van de transfer zijn club achteraf niet goed uitkwam. “Het was voor ons beter geweest als dat eerder was gebeurd. We hebben daar uiteindelijk een prijs voor moeten betalen. We hebben daardoor punten laten liggen.” Chiellini doelt daarmee op de zwakke competitiestart van de grootmacht uit Turijn, daar Juventus in zijn eerste vier wedstrijden in de Serie A slechts twee punten wist te pakken.

Terugkijkend op het vertrek van Ronaldo, geeft Chiellini aan dat Ronaldo vooral ‘een team nodig heeft dat voor hem speelt’. “Dat heeft hij nodig voor het maken van doelpunten. Als hij in zo'n team speelt, dan is hij beslissend. Dat bewijst hij ook weer de afgelopen maanden, zoals hij dat ook bij ons heeft bewezen. Maar hier bij Juventus waren we net begonnen met het verjongen van het elftal. Een nieuwe start.” In de drie jaar die Ronaldo bij Juventus speelde, was hij goed voor 101 doelpunten en 22 assists in 134 officiële wedstrijden.

Chiellini denkt dat Ronaldo echter nog belangrijk had kunnen zijn als hij was gebleven bij de huidige nummer zeven van Italië. “Hij was dan nog van waarde geweest. Maar het is begrijpelijk dat hij nu meer aan het heden denkt dan aan de toekomst.” Bij Manchester United is Ronaldo uitstekend van start gegaan, want in de eerste acht wedstrijden sinds zijn terugkeer op Old Trafford was hij reeds goed voor zes doelpunten. De Portugese aanvaller bezorgde Ronaldo Manchester United woensdagavond met een doelpunt in de slotfase een 3-2 overwinning op Atalanta in de Champions League.Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door origami)

Ja Chiellini geef maar een trap na, daar ben je trouwens erg goed in.
Het is voor beide partijen beter geweest en Ronaldo bevindt zich op de perfecte plek voor hem. Kijk hoe het stadion reageert op hem, dat is iets wat ik bij Juventus zelden heb gezien.

21 oktober 2021 om 14:24

begrijpend lezen is een vak, goed lezen wat ie zegt!
en in Turijn was ie gewoon ongekend geliefd hoor dor de supporters en toonden ze in het stadion gewoon ook hun appreciatie toen ie scoorde hoor.
juve en Ronaldo waren gewoon puur geen perfecte match. Juve zoekend naar zichzelf en in opbouw. Terwijl je met een Ronaldo alles op hem moet kalibreren.
wat Chiellini zegt is geen natrap, maar gewoon een realiteit als een grote speler beslist om te vertekken,is dat zo laat op de mercato iets dat een geweldige impact heeft

21 oktober 2021 om 14:24

Trap na? Heb je het wel gelezen Chiellini heeft het over dat als die eerder vertrok ze nog een goede speler als vervanger konden aantrekken!

21 oktober 2021 om 14:25

Dit is toch geen trap na? Hij zegt dat het voor het team beter was geweest als Ronaldo eerder tijdens de transfer window was verkocht. Dan kon de selectie zich daarop voorbereiden. Aanvoelen hoe het is om te spelen met andere spelers en een andere tactiek. Niks raars wat Chiellini hier zegt.

21 oktober 2021 om 14:25

Wat zegt Chiellini hier precies fout dan? Het is toch logisch dat het beter zou zijn als Ronaldo eerder zou vertrekken in de transferwindow, dan konden ze namelijk eerder daarop anticiperen wat betreft vervanging en tactiek.

21 oktober 2021 om 14:26

Hij geeft duidelijk geen trap na, hij geeft alleen aan dat juventus heel laat heeft moeten reageren...

21 oktober 2021 om 14:32

arme @abdel je zit zo ver in het achterwerk van je lieveling dat even normaal lezen al te veel gevraagd is. Chiellini zegt hier werkelijk niks verkeerd over Ronaldo en toch kom jij met zo'n reactie. Stel je toch voor dat er niet iemand 100% positief is over je schatje

21 oktober 2021 om 14:34

Je hebt het artikel helemaal niet gelezen of wel, Abdel? Chiellini heeft gewoon groot gelijk, voor Juve was het een stuk beter geweest als Ronaldo een paar weken eerder vertrokken was, dan hadden ze nog wat kunnen uitrichten op de transfermarkt wellicht. Nu hebben ze een vrij beroerde seizoensstart gehad, zie dat maar weer eens weg te poetsen..

21 oktober 2021 om 14:41

Hij kreeg een staande ovatie van de Juve fans terwijl hij tegen ze scoorde voor Madrid. Hoeveel waardering wil je meer hebben?

21 oktober 2021 om 14:58

Liefde maakt blind Abdel

21 oktober 2021 om 15:27

Iemand Abdel nog gezien?

united is blij, ronaldo is blij, juve is blij, iedereen blij en gelukkig. de wereld kan soms mooi zijn

21 oktober 2021 om 14:36

Valentijn Driessen zal wel iets te zeiken hebben.

21 oktober 2021 om 14:47

@bar

"iedereen blij en gelukkig. "

Blijkbaar niet, want vertrek was te laat waardoor juve niet goed kon anticiperen en opvolger strikken.

21 oktober 2021 om 16:26

@mrkrillin

dat was aan het begin van het seizoen, nu zijn ze bij juve best blij hoor ondertussen

21 oktober 2021 om 16:48

Blij met Moratta in de spits?

21 oktober 2021 om 18:30

geen id ,de beste man is bijna altijd geblesseerd aldus dit seizoen.
juve begon zwak maar heeft ondertussen wel 6 overwinningen op rij met 4 clean sheets op rij, en dat is de laatste 2 jaren, met ronaldo niet meer gebeurd,dus duidelijk dat het qua team spel erop vooruit gaat je, en dus zeer blij toch wel

Dat is natuurlijk begrijpelijk dan hadden de meer tijd om een vervanger te halen of de tactiek aan te passen. Maar wie kan je dan als vervanger binnen halen?

21 oktober 2021 om 14:32

Geen, want welke speler is bereid naar Juventus te gaan? Misschien was een huur van Cavani wel mogelijk?

21 oktober 2021 om 20:41Ik zie dat Ronaldo fanboy numero 1 Aqua1 gelijk al weer in de verdediging schiet namens Ronaldo en het wil gooien op "het maakt niets uit want Ronaldo was toch niet te vervangen".

Wat maakt het nou uit of je een vervanger vindt of niet. Het is toch ook belangrijk dat het team al went aan het spel zonder Ronaldo?

Chiellini heeft hier gelijk en ga dan niet andersl proberen te beweren.

21 oktober 2021 om 14:36

Ik zie Lewandowski nog wel een keer die kant op gaan, had in het verleden ook wel oren naar een nieuw avontuur.

21 oktober 2021 om 15:37

Kean al eerder. Het gaat er vooral om om de mentaliteit sneller te kunnen veranderen. Juve is mentaal nu een stuk sterker dan weken geleden.

Het is logisch dat als je je goalgetter kwijtraakt aan het eind van de transferperiode, waar je het in je voorbereiding mee hebt gedaan, dat dit niet goed is voor je ploeg. Ook omdat je bijvoorbeeld geen vervanger meer kan halen en je je er al helemaal niet op kunt voorbereiden. Chielini zegt volgens mij helemaal niks geks hier.

Had zeker niet eerder weggekunt, maar dan moet dat wel mogelijk zijn. ... moet wel zeggen dat het voetbal onder Algeri niet te pruimen is

21 oktober 2021 om 14:32

Hij zegt dat er verjongd moest worden. Ronaldo is oud, simpel toch. En voor het teambelang zal het zeker beter zijn voor juve.

21 oktober 2021 om 14:38

Chiellini zelf is ook niet meer de jongste

Het elftal van Juve is echt heel matig, daar moet echt de botte bijl door heen.
Gisteren weer een deel van de wedstrijd gezien, maar er is echt veel te weinig creativiteit en er word gehoopt op een individuele actie van Chiesa..

21 oktober 2021 om 14:43

Nou ja volgens snape is Chelini en Bonucci erg jong Zeg maar een soort van tieners die in tidmachine van lab van Turijn terug in de tijd zijn gegaan

21 oktober 2021 om 16:09

Italianen blijven altijd jong hè, dat moet je toch weten

Die twee zijn natuurlijk ook wel beetje clublegendes geworden. Die ga je niet zomaar eruit werken.

21 oktober 2021 om 16:31

@ Snape hebben alle Italianen hebben een verjongingsdrank van je afgenomen?

Chiellini en Bonucci is net zoals Cannavaro en Nesta, lange tijd de beste koppel geweest vd wereld. En zijn nog steeds een van de besten.

Als Juventus bezig is met het verjongen van het team. Dan lijkt het mij logisch dat er ook afscheid wordt genomen van Chiellini.

21 oktober 2021 om 14:46

Laat eerst maar de oudere spelers vertrekken die geen hoog niveau halen. Daarna zal Chiellini wel met pensioen gaan. Nu is hij nog gewoon een belangrijke kracht voor Juve.

21 oktober 2021 om 15:26

Waarom zouden we? Duo Bonucci Chiellini heeft pas het EK gewonne hahaha

We waren net begonnen met het verjongen zegt de 37e jarige Chiellini, uhu.
Heb even voor de grap de opstelling van gisteravond erbij gepakt, ik tel 1 nieuwe naam: Locatelli, dan kijk ik even naar de wissels ook dan blijft de teller op 1 staan. Wellicht her en der wat geblesseerden? maar deze reactie gaat natuurlijk nergens over.

het probleem was bij Juve ook dat het simpelweg kwaliteit te kort kwam al speelde dat team voor Ronaldo of niet voor Ronaldo, die zouden niks en gaan ook niks winnen.

21 oktober 2021 om 14:50Vorig jaar vertrokken o.a. Douglas Costa, Matuidi, Higuain, Khedira en Pjanic. Spelers als Arthur, Chiesa, Morata en Mckennie kwamen ervoor terug. Dit jaar enkel Locatelli, Kean en Kaio Jorge. Ronaldo ging dan weg. Toch wel aardig aan het verjongen. Juve heeft trouwens alsnog wel 2 prijzen gewonnen afgelopen jaar .

21 oktober 2021 om 14:55ja maar ik lees het toch echt als: Dit seizoen zijn we begonnen met verjongen. Daarom gaat zijn reactie bij mij niet op.
Wat betreft de twee gewonnen prijzen die jij aangeeft, een prijs is een prijs absoluut, maar dat zijn toch wel troostprijsjes. Wat ik vooral wil benadrukken is dat ik de kans vrijwel onmogelijk acht dat ze de Serie A en CL weten te winnen, want ja de selectie is gewoon niet goed genoeg.

21 oktober 2021 om 15:25

Ja, van de prijzen was ook meer een grapje. Dat zijn natuurlijk niet de hoofdprijzen. Voor de CL is Juve compleet kansloos natuurlijk. Serie A op basis van kwaliteit vind ik nog meevallen. Milan bijvoorbeeld is nu een grote kandidaat, terwijl ze Donnarumma en Hakan verloren hebben. Dat hebben ze natuurlijk prima opgevangen, maar ze zijn ook niet zoveel sterker dan vorig seizoen waar ze 1 punt meer dan Juve hadden. Juve heeft het middenveld versterkt met Locatelli en is Ronaldo kwijt. Wel is Allegri terug, waardoor Juve nu al wel verdedigend solider lijkt. Als ik de selectie van Juve naast Milan of Napoli zet, vind ik ze niet echt onder doen. Juve heeft echter wel wat gebreken (zoals de creativiteit op het middenveld).

21 oktober 2021 om 14:53

Inderdaad. Het zijn gewoon smoesjes van Chiellini. Je pakt 2 punten in 4 wedstrijden en dat is dan de schuld van Ronaldo? Ik heb geen idee hoe dat precies in zn werk gaat zoiets.

21 oktober 2021 om 14:59

En een maand of 2 terug was dit het beste wat juve kon overkomen! Zo kon juve weer beter gan voetballen ipv spelen voor fc ronaldo! Zo zie je maar hoe ronaldo de laatste 3jaar juve gedragen heb

21 oktober 2021 om 15:05

Chiellini geeft Ronaldo helemaal niet de schuld. Geen enkele ploeg is erbij gebaat als er net voor de competitiestart of zelfs erna de speler wegvalt die zoveel invloed heeft op het team en de manier van spelen.

21 oktober 2021 om 15:20El_barca Ik weet niet of je sarcastisch bent, maar het gaat toch ook veel beter met Juve nu. Laatste 8 wedstrijden 7 gewonnen en een gelijkspel tegen Milan (1-1). Laatste 4 wedstrijden een clean sheet. Ik zeg niet dat Juve zonder Ronaldo sterker is, maar Juve is door zijn vertrek nou ook weer niet keihard geraakt.

21 oktober 2021 om 20:43

Juventus boekt gewoon per wedstrijd vooruitgang. Weet niet wat je loopt te bazuinen dat het smoesjes zijn. Het heeft even tijd nodig, maar dat is voetbal.

Hierin proef je wel dat Juventus alleen maar negatief is beinvloed door Ronaldo, geen beste transfer. Verwacht dat na wat goede aankopen, die wel energie toevoegen dat het volgend seizoen snel een stuk beter gaat en weer richting de CL overwinning gaan kruipen, dat is met Ronaldo snel verder weggedreven

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Juventus

1066 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
6.Lazio214
10.Empoli19-5
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
M. LocatelliMiddenvelder142
MorataAanvaller132
F. ChiesaAanvaller121
W. McKennieMiddenvelder112
A. RabiotMiddenvelder100
W. SzczęsnyKeeper110
L. BonucciVerdediger123
Voor de complete selectie: Clubpagina Juventus.

187 fans
Verdediger, 37 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 26 november
Chelsea heeft Nicolás Tagliafico op het oog als vervanger van de langdurig geblesseerde Ben Chilwell. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren