Daley Blind lacht: ‘Ik heb medelijden met de mensen die het moeten bepalen’

Dinsdag, 19 oktober 2021 om 23:44Dominic Mostert • Laatste update: 00:03

Daley Blind is door de UEFA verkozen tot man van de wedstrijd na het duel tussen Ajax en Borussia Dortmund (4-0). De linksback, die het tweede doelpunt maakte in de Johan Cruijff ArenA, zegt tegen RTL7 lachend dat hij 'medelijden' heeft met de personen die de keuze hebben moeten maken. Er waren veel individuen bij Ajax die een uitstekende wedstrijd speelden, benadrukt Blind.

Halverwege de eerste helft breidde Ajax de marge uit naar 2-0. Blind nam de bal in de as van het veld over, op circa 25 meter van het doel, combineerde met Sébastien Haller, kreeg de bal terug en schoot net buiten het strafschopgebied raak via de binnenkant van de paal Zijn doelpunt speelde ongetwijfeld een rol in de keuze van de UEFA, maar was volgens Blind niet de enige reden. "Zo makkelijk is het natuurlijk niet. Ik denk dat ik een goede wedstrijd heb gespeeld, maar ik was niet de enige. Ik denk dat we als team heel goed gespeeld hebben en er waren heel veel individuen ontzettend goed. Ik denk dat het een lastige keuze was voor de mensen die moesten bepalen."

"Ik vond Remko (Pasveer, red.) fantastisch met een paar reddingen, achterin vond ik het supergoed staan, Tadic heeft altijd zijn acties en assists en Haller en Antony maken weer een goal", somt Blind op. "Ik heb medelijden met de mensen die het moeten bepalen, maar ik ben blij dat ze mij hebben gekozen", voegt hij lachend toe. In de studio is Jan Boskamp ook lovend over het optreden én de goal van Blind. "Dat heb ik hem nog nooit zien doen, eerlijk gezegd. Het was grote klasse hoe hij speelde." Erik ten Hag kan 'zeker leven' met de keuze voor Blind als beste speler van de wedstrijd. "Maar ik vond Pasveer zeker ook goed", aldus de trainer.

Blind deelt zijn ploeggenoten een compliment uit na de spectaculaire overwinning. "Het was een wedstrijd op heel hoog niveau. Dit zijn ook wedstrijden waar we als selectie naartoe leven", geeft hij aan. "Op dit niveau kunnen we tot grote hoogtes stijgen, individueel en als team. Het komt niet vanzelf. We werken er elke dag keihard voor. Als het er vandaag zo uitkomt, is dat een compliment voor het elftal." Ajax gaat dankzij de overwinning met negen punten aan de leiding in Groep C van de Champions League.


Poll

Zou jij ook voor Daley Blind kiezen als man van de wedstrijd?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

45 reacties (laatste reactie door nrvier)

Iedereen speelde een dijk van een wedstrijd aan de kant van Ajax, behalve Graverberch. Wat was dit trouwens voor schandalige nabeschouwing van Ziggo? Na zo een wedstrijd alleen een interview met Pasveer gezien.

19 oktober 2021 om 23:53

Beter rtl kunnen kijken voor nabeschouwen; Ten Hag, Blind, Pasveer en Malen

20 oktober 2021 om 09:38

@JK-Ajax

"beter rtl kunnen kijken voor nabeschouwen; Ten Hag, Blind, Pasveer en Malen"

Keek vooraf en de wedstrijd op RTL. Daar zat Sneijder chagerijnig. Ook in de rust over schitterende hakbeen assist van Berghuis, zijn antwoord gelijk buitenspel, wat niet goed te zien was.

Boskamp wel mooi ventje.

Daarna overgeschakeld naar Ziggo. Dacht leuk, vd Vaart is tenminste super enthousiast. Sprak meer als supporter maar amper interviews!! Slecht!

19 oktober 2021 om 23:54

Ik vond Gravenberch juist wel goed spelen vandaag muv zijn afwerking. Wat kan zo'n jongen nog meer doen? Speelde gewoon sterk in de opbouw. Liep keer op keer slim weg. Stond verdedigend zijn mannetje. Zette goed druk. Ja die 2 kansen moeten er in of in ieder geval gevaarlijker op goal, maar hij is wel een verdedigende middenvelder.

19 oktober 2021 om 23:57

Ik vond m eerlijk gezegd ook als enige wat minder. Niet alleen in de afronding, maar leek ook de enige die af en toe qua controle en passing het hoge tempo niet aan kon. Geen schande natuurlijk, is nog jong en het niveau van dit Ajax lag ook wel echt enorm hoog.

19 oktober 2021 om 23:58

Gravenberch vind ik niet echt een verdedigende middenvelder, meer een 8. Hij is gewoon wat laks af en toe, maar gezien zijn leeftijd gewoon heel erg knap. 1/2 jaar extra Ajax zou hij nog goed kunnen gebruiken. Vlieguren maken.

20 oktober 2021 om 00:16

Ik vond Gravenberch vooral in de eerste helft erg ongelukkig in balbezit en verloor toch de bal een paar keer knullig waarbij Dortmund kon omschakelen.

20 oktober 2021 om 00:30

Gravenberch was in ieder geval nog wel een klasse beter dan zijn Golden Boy concurrent Bellingham. Die werd hier de afgelopen dagen toch een partij de hemel in geprezen, ik vond hem maar gefrustreerd in het wilde weg trappen steeds.

20 oktober 2021 om 07:59

Gravenberch was super in het druk zetten en hoger op de tegenstander vast nagelen. Hoe vaak hij direct na balverlies er weer tussen zat. Bizar.

19 oktober 2021 om 23:54

Vond Gravenberch niet slecht spelen zeg niet dat die de beste was. maar deed het gewoon goed miste alleen teveel kansen.

20 oktober 2021 om 00:00

Gek genoeg maakt dit mij wel enthousiast over Gravenberch. Voegde vandaag een element toe in zijn spel wat normaal ontbreekt. Hij kwam in de 16 in de posities. Deed er vandaag niets mee en was ongelukkig tot slecht en slordig op momenten (eerste helft gewoon de minste, tweede helft goed herpakt) maar zat dingen fout gaan die normaal goed zitten kan op die leeftijd. Benieuwd of hij tegen PSV ook in de juiste posities kan komen, dan prikt hij er wel eentje.

20 oktober 2021 om 06:00

Is inderdaad gek ja. Want hij speelde gewoon echt niet scherp. Verloor ook regelmatig een bal.

20 oktober 2021 om 07:00

Hij was tien keer zo goed als z'n vorm de laatste paar weken. Hij drukt 'm dan een paar keer niet af en dat is jammer, maar die gozer dook overal op het veld op. Zoveel handige onderscheppingen en totaal onvermoeibaar. Hij ontregelde een middenveld van Witsel en Bellingham totaal, het was schitterend om te zien van iemand van 19.

Ik roep al weken om Kudus erin te zetten in plaats van Gravenberch, maar hij heeft echt juist laten zien waarom hij die status van wereldtalent heeft. Het is jammer dat ie niet wil verlengen, want als ie die koelbloedigheid voor het doel zou kunnen ontwikkelen dan is ie echt een heel complete middenvelder.

20 oktober 2021 om 00:43

Vond Gravenberch erg positief aanwezig hij was zo als de commentator al aangaf steeds betrokken in het spel. Als ze foutjes er uit gaan en ze afwerking word nog iets beter vrees ik er een bod komt hij niet meer te houden is voor Ajax.

Speelde een weergaloze wedstrijd. Een foutje maakte hij maar werd keurig opgelost door het duo Martinez en Timber. Blind is niet de snelste, maar wel een ongelooflijk slimme speler die vaak op de juiste plaats staat en de bal naar de juiste kleur kaatst.

20 oktober 2021 om 08:03

Na zijn overtreding op Reus had hij ook zomaar rood kunnen krijgen.

20 oktober 2021 om 16:58

Rood gaat wel heel erg ver, niet? Ik zag Bellingham twee keer vies doorhalen zonder überhaupt geel.

20 oktober 2021 om 17:33

Ik bedoelde zijn overtreding op Meunier in de eerste helft waar hij duidelijk te laat kwam en hem vol op de enkel raakte.

Licha en Jurrien eten vanavond Noorse herten biefstuk. Chapland! Wat een pot. Blind was weergaloos. Ryan liet bellingham telkens z’n hielen zien. Niemand viel er buiten vandaag.

Toch wel terecht dat hij boven Tagliafico staat. Martinez-Timber kan je niet uit elkaar halen en Blind zijn passing is toch cruciaal voor dit Ajax.

20 oktober 2021 om 00:05

Jup. Ten Hag heeft met Mazraoui en Blind zo diep gewoon weer een geniale vondst gedaan in het Ajax spelletje. Beiden zo comfortabel aan de bal dat ze in de voorste linie van Ajax gewoon continu een man meer situatie creëren in het over de buitenspeler heen denderen. En als ze dat niet doen dan staan ze wel weer aan de binnenkant rond de 16 meter van de tegenstander om een 1-2 met de buitenspeler aan te gaan. Tegenstanders weten echt niet waar ze het zoeken met zo'n overtal van Ajacieden rond de 16. Leuke van dit Ajax is ook dat ze de fitheid hebben om te kunnen blijven opbrengen om de 2e bal af te jagen. Waardoor de verdediging eigenlijk vrijwel nooit open ligt.

20 oktober 2021 om 07:04

Alvarez en Martinez lopen die gaatjes keer op keer dicht bij counters voor de tegenstander. Timber staat eigenlijk altijd goed. Als die jongen zijn fysiek nog weet op te pompen kan ie in de top van Europa mee, want je zag hoe hij einde eerste helft eigenlijk weggegooid werd door Haåland.

20 oktober 2021 om 10:36

Iedereen wordt door Haaland weg gegooid, zag hem vorig jaar ook Ruben Diaz als een kind achter laten..

Ik vond dit ook een collectieve prestatie. Niemand was een dissonant.

20 oktober 2021 om 08:07

Inderdaad. Als ik het elftal van de week moest maken in de CL dan werd het een zware klus om er een andere speler tussen te zetten die niet Ajacied is.

20 oktober 2021 om 09:00

Vinicuis speelde ook een fantastische wedstrijd hoor! En city speelde ook prachtig voetbal gisteren. Mo Sallah gaf weer een showtje in Madrid en bij Atletico Madrid hadden een paar er ook zin in. Maar als ik mijn ajax bril opzet moet ik jou gelijk geven haha

Hoe belangrijk Blind en Tadic zijn voor dit Ajax is echt absurd. Wat een bazen. Niet alleen op het veld he, ook als leiders in het team en rondom de jonkies. Het zit zo wel aardig in balans zeg poeh. Wat een pot van Ajax was dit zeg. Iedereen was wel goed. Oh en die Zuid Amerikaanse temperament niet te vergeten, ook zeer essentieel.

Mensen die malacia of Wijndal in oranje willen ipv blind. Ga aub lekker kkd kijken. Of conference league 😂

20 oktober 2021 om 00:13

Totdat Blind weer een slechte pot speelt voor Oranje en dat je dan in de achtergrond duikt en je mondje dicht houd. Blind speelde ongelofelijk goed vandaag, maar Dortmund heeft geen enorm snelle vleugelflitser op rechts. Meunier is niet snel genoeg en Reus dook steeds in het midden op, maar speelt ook anders ten opzichte van vroeger. Blind had Meunier in de broekzak, dus die hele linkerflank was makkelijk voor hem te bestrijken. Maar ik kan me nog wedstrijden herinneren tegen Coman en toen werd hij helemaal scheel gespeeld. Verdedigend staat hij zijn mannetje, maar op snelheid kan Blind geklopt worden als die linksachterin speelt.

20 oktober 2021 om 00:20

De kans dat een Malacia of Wijndal wordt scheel gespeeld door Coman is ook redelijk groot, nu probeer je het net over te brengen alsof het een schande is dat Blind scheel is gespeeld door Coman.. Die gasten spelen wekelijks de hele competitie en CL scheel

20 oktober 2021 om 00:25

Malacia en Wijndal zijn gewoon niet beter dan Blind klaar. We klagen wel veel over Blind maar volgens mij is hij door verschillende trainers gewoon 1e keus. Blijkbaar voor een reden dus.

20 oktober 2021 om 00:31

Het zijn vooral niet Ajacieden die veel klagen over Blind, hij heeft dan ook de pech dat hij heel eerlijk zijn niveau regelmatig.niet haalt in Oranje, bij Ajax loop het vaak toch wel beter met hem

20 oktober 2021 om 00:33

Mensen willen alleen nog steeds niet begrijpen dat Blind aanvallend superbelangrijk is voor Ajax. Ajax wint meer wedstrijden door Blind, dan dat het verliest door Blind. Dat zou bij Oranje net zo kunnen zijn, als de coaches hem ook zo goed gebruiken. Ik heb het vertrouwen dat een Van Gaal dat nog wel zou kunnen, alleen dan moet hij niet weer beginnen over andere systemen.

20 oktober 2021 om 00:37

Bij Ajax is structuur. De vrij de ligt v Dijk zijn beter. Maar een goedlopend Ajax zou oranje ook slopen. Ajax heeft zo veel patronen en iedereen is echt vaardig aan de bal. Blind die goed in z’n vel zit is altijd een 8+. Hij was weer vanouds. Als Bayern thuis destijds of real uit. Genoten van die man. Hele verdediging top. Je ziet goed dat ze in cl er komen en niet al aan de binnenkant staan. Nous staat ook veel defensiever. Vandaag fantastisch gespeeld als collectief.

20 oktober 2021 om 01:32

@kokkieafca0341 - Ik zeg toch niet dat het een schande is. Waarom interpreteren mensen het anders dan wat ik zeg? Ik zeg gewoon dat wanneer Blind tegenover een pijlsnelle buitenspeler staat, dat hij dan enorm kwetsbaar is. Want hij kan ze niet overklassen met snelheid. Wijndal en Malacia zijn verdedigend echt niet sterker dan Blind, maar zijn toch wel sneller in dit geval. Blind blijft voor mij als centrale verdediger echt de ideale man, maar als vleugelverdediger tegenover snelle buitenspelers in de vormen van Sane, Coman, Salah, etc. vind ik het best risicovol. Meunier is niet super snel, hij heeft alleen een flinke motor. Dus op verdedigend vlak kon Blind hem overklassen en dan gewoon die hele linkerkant bestrijken.

20 oktober 2021 om 02:17

Als centrale verdediger juist niet meer. In het centrum is het meer risicovol dan aan de zijkant. De momenten met Haaland waren niet zo goed afgelopen als Blind daar stond. Dus nee als linksback is die het beste ook omdat zijn voorzetten echt prima zijn.

20 oktober 2021 om 02:59

Grun, dat ligt aan je eerste zin jongen: "totdat Blind weer een slechte pot speelt voor Oranje en dat je dan in de achtergrond duikt en je mondje dicht houd." Daarmee zet je een negatieve toon in waardoor anderen wellicht jouw betoog anders interpreteren dan jij mogelijk bedoelt.

20 oktober 2021 om 08:06

Hij geeft wel goed weer dat de waan van de dag vaak heerst

20 oktober 2021 om 02:24

Wat een onzin reactie, eigenlijk zie ik juist heel vaak Ajax fans die Blind bashen.

20 oktober 2021 om 03:10

Opportunisme viert weer hoogtij. Hij speelt een goede pot en opeens is hij onbetwist de beste.

20 oktober 2021 om 07:31

Wijndal en Malacia komen er wel pannenkoek. 1 goede wedstrijd en gelijk praatjes vergeten hoe ze 4 0 opgegeten werden door pisvee 🤡💩

20 oktober 2021 om 09:20

Als eerst gefeliciteerd aan alle Ajacieden! Dat je Dortmund zo kapot maakt, staande ovatie waard.

Alleen vind ik het jammer dat deze opportunisme, een andere speler omlaag halen beetje jammer. Blind speelde heerlijk, maar er zijn genoeg wedstrijden die hij minder speelt. Het ligt er ook aan wat voor soort tegenstander hij heeft, spelers zoals Antony kan hij niet stoppen (vanwege snelheid). Hij heeft een andere manier van slim spelen maar hij wordt ook dagjes ouder.


Er zijn zat spelers die voldoende scoren zoals Pasveer etc, maar vind toch dat Timber ook wel fantastisch gespeeld heeft. Niet normaal! Haaland in bedwang houden, the scoring machine, nogmaals gefeliciteerd

Opa blind kan echt niet meer zeg op de back! Haha wat een giller, in balbezit fenomenaal.

Het grappige is dat ik bij zo'n sterke selectie vrijwel altijd net wat andere keuzes zou maken dan de verantwoordelijke trainer. Dat was in het begin bij deze 11 ook zo. Inmiddels spelen ze zo overtuigend dat je er niet omheen kan dat dit de beste 11 zijn (al zit Klaassen dichtbij). Ten Hag doet het weer fenomenaal.

Blind speelde, tot mijn verbazing, een prima wedstrijd.
Jammer alleen dat hij dit niveau niet continue kan vasthouden, er zijn teveel slechte wedstrijden van hem dat je er simpelweg niet op kan bouwen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3341
2.PSV3113
3.Feyenoord2918
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. GravenberchMiddenvelder141
D. TadićAanvaller146
S. BerghuisAanvaller135
S. HallerAanvaller139
David NeresAanvaller133
D. KlaassenMiddenvelder112
R. PasveerKeeper110
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

355 fans
Verdediger, 31 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 14 0 0 0
2020/2021 Ajax 23 1 3 0
2019/2020 Ajax 20 0 2 0
2018/2019 Ajax 34 5 0 0
2017/2018 Manchester United 7 0 0 0

In de wandelgangen

Dinsdag 30 november
Scouts van Ajax, Manchester United, Borussia Dortmund, Internazionale, Southampton, Everton en Rangers waren zondag aanwezig bij Charleroi - Anderlecht. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren