Duel van ADO gestaakt na vuurwerk en spandoek: ‘KNVB Maffia’

Zondag, 10 oktober 2021 om 15:14Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 15:18

De wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie tussen ADO Den Haag en FC Den Bosch is zondagmiddag kortstondig stilgelegd nadat fans van de thuisploeg vuurwerk op het veld gooiden. De fans van ADO hielden bovendien een spandoek omhoog met de tekst 'KNVB Maffia' en 'ze kunnen onze punten pakken, maar nooit onze trots’, gericht tegen de Nederlandse voetbalbond. Scheidsrechter Robin Hensgens besloot het duel daarop korte tijd te onderbreken.

De wedstrijd tussen ADO en Den Bosch begon al met enige vertraging, nadat bij een sfeeractie de nodige confetti van het veld en de doelen verwijderd moest worden. Na acht minuten spelen werd de wedstrijd vervolgens kortstondig stilgelegd, toen supporters van ADO rookbommen en vuurwerk op het veld gooiden. Scheidsrechter Hensgens ging in overleg met de thuisclub en besloot om bij een volgend incident met beide ploegen de kleedkamers op te zoeken. Zo ver kwam het niet.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

De licentiecommissie van de KNVB gaf ADO Den Haag op 14 september voor de tweede keer drie punten in mindering. De Haagse club leverde voor de tweede keer geen sluitende begroting in bij de KNVB en werd daarom gestraft. ADO ging in beroep, maar verloor die zaak. De zes punten worden alleen op de eindstand in mindering gebracht bij ADO. Dat betekent dat de puntenaftrek niet gold voor de periodetitel, die uiteindelijk werd gewonnen door de ploeg van trainer Ruud Brood.

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door sirius)

Dan heb je een mooi spandoek maar verpest je heel je boodschap ( Terecht of onterecht maakt niet uit ) door vuurwerk op het veld te gooien. Lekker slim.

'ze kunnen onze punten pakken, maar nooit onze trots’. Nee maar wel jullie licentie.

Dit helpt je club echt, top bezig zo. Waarom zijn supporters uit de harde kern altijd zo dom?

10 oktober 2021 om 15:44

Omdat de club waar ze supporter van zijn alles is waar ze zich aan vast klampen. De liefde van hun leven, waar ze alles voor willen geven. Soms doe je dan dingen die niet zo slim zijn.

10 oktober 2021 om 16:18

Handig! Dan krijgt ADO een boete, terwijl het niet hebben van geld juist het probleem is. Het zou die supporters sieren als ze met de pet rondgaan en die boete dan zelf betalen.

10 oktober 2021 om 16:35

Maar het punt is nou juist dat ze vanuit emotie reageren en niet vanuit hun verstand. Als die club echt zo belangrijk voor je is, dan begrijp ik wel dat je een statement wil maken. Druk vanuit supporters heeft eerder gewerkt.

11 oktober 2021 om 16:55

Ik denk dat de club nu meer geld als steun nodig heeft dan een spandoek

10 oktober 2021 om 16:33

Misschien ben je gewoon niet zo slim als je bij een harde kern zit. Ergens vindt ik het ook wel sneu als je identiteit vasthangt aan je clubvoorkeur.

10 oktober 2021 om 16:36

@Rochus, eens, maar voor sommigen is het misschien niet hun identiteit maar wel een hele belangrijke bron van plezier in hun leven. Als dat dreigt te verdwijnen is dat echt wel zwaar klote.

De intelligentie spat er weer vanaf, lach me stuk als de knvb weer zware maatregelen neemt. Het is niet de schuld van de knvb dat je club naar de kloten gaat volgens mij.

10 oktober 2021 om 15:59

Maar het is ook niet zo dat de KNVB nou iets voor dit soort clubs doet om ze daarin te begeleiden. Ze staan gewoon aan de zijlijn met het reglementenboekje te wapperen om vervolgens straffen uit te delen, terwijl ze ook mee zouden kunnen denken hoe de schade van vorige bestuurders te herstellen. Daarin schiet de KNVB eigenlijk al decennia flink tekort. Zelf monitoren ze de situatie van clubs niet eens nauwkeurig, maar als het te laat is komt de KNVB wel met volle kracht om de laatste tikken uit te delen.

10 oktober 2021 om 16:09

Hoezo begeleiden, daar is de bond toch helemaal niet voor, het is geen vakbond. En wanneer moeten ze daar dan mee beginnen? Moeten de clubs dan ieder jaar een soort van verantwoordelijkheid afleggen bij de KNVB, bedoel als je begeleiding wil moet je ook openheid van zaken geven. NWO gaat toch ook niet ieder bedrijf begeleiden dat in moeilijkheden zit, ben echt nieuwsgierig hoe jij dit voor je ziet, er zijn echt honderden, misschien wel duizenden voetbalclubs in Nederland, (edit ff opgezochthet zijn er bijna 3000)laat er ieder jaar 10% in moeilijkheden verkeren, mogen ze daarvoor wel een aparte organisatie bij oprichten als ze die allemaal moeten begeleiden.

10 oktober 2021 om 16:09

Waarom zou de knvb dat moeten doen? Een club dient zelf verantwoordelijkheid hierin te nemen, dat kan de knvb toch niet voor iedere club maar gaan monitoren? Hoe denk je dat de dat landelijk moeten doen en wat dat mag kosten aan mankracht? De knvb hoeft wat mij betreft helemaal niet op die stoel te gaan zitten want dat is helemaal niet haar taak.

10 oktober 2021 om 16:45

Eerst lopen de clubs te klagen als de bond moeilijk doet over een overname door malafide buitenlandse partijen. Ze vinden de KNVB maar lastig. Waar bemoeien ze zich mee? Vervolgens willen ze niks inleveren op ambitie niveau als het minder gaat, trekken een dozijn aan nieuwe spelers aan .. ondertussen ligt de Rvc overal te slapen, terwijl door de licentiecommissie allerlei waarschuwingen geeft aan de clubs. Gekke begrotingstrucs worden verzonnen en ze vinden het onbegrijpelijk dat de KNVB niet akkoord gaat met dit spelletje. En dan als er consequenties volgen zou de KNVB onredelijk zijn? Ergens mogen ze in Den Haag de hand in eigen boezem steken. Ook de supporters die veel te lang kritiekloos op hun eigen bestuurders waren en dan nu ook lekker verontwaardigd op de knvb zijn.

10 oktober 2021 om 17:28

Ik had het niet beter kunnen verwoorden Sirius. De vraag is in wiens belang de KNVB nu eigenlijk bezig is als je naar het grote plaatje kijkt.

10 oktober 2021 om 17:46

@wandering - Maar is dit de manier? De voorwaarden die de KNVB stelt, hebben er inmiddels voor gezorgd dat de gaten opgevuld moeten worden met beloftenploegen, want de clubs onder de KKD kunnen het profvoetbal niet bekostigen. Ik zeg natuurlijk niet dat de KNVB ze uit de schulden moet halen, maar pro actief bezig zijn zodat een club een herstelplan kan maken voor het te laat is, is geen overbodige luxe. Intussen gaan er door de jaren heen altijd wel profclubs failliet en er is geen club die dat inneemt. Daardoor krijg je alleen maar meer beloftenploegen en steeds minder clubs in het profcircuit. Om het bij alle clubs te doen gaat inderdaad wat ver (mede omdat amateurverenigingen vaak gesubsidieerd worden door gemeenten). Echter vind ik dat de KNVB best mee mag denken als profclubs in de problemen komen. Nog meer failliete clubs kun je je niet echt permitteren. Het is eigenlijk al triest dat je in de KKD ergens op het trainingscomplex van een Eredivisieclub mag komen opdraven tegen de beloften.

10 oktober 2021 om 18:40

Wandering, die verantwoordelijkheid moeten de clubs toch ook afleggen? Resultaat is meerdere keren puntaftrek

10 oktober 2021 om 18:59

Maar bij welke clubs moet je het dan wel doen en bij welke dan niet Sirius, je kunt toch niet tegen de ene zeggen jullie begeleiden we wel maar die andere club niet. En BVO's worden ook geholpen door gemeenten en met hogere bedragen dan menig amateurvereniging, dus daar kun je niet het onderscheid maken in mijn ogen. Jansen Joenite, het enig wat ze moeten laten zien is dat ze het aanstaande seizoen een sluitende begroting hebben dacht ik, maar dat weet ik niet zeker

10 oktober 2021 om 20:33

@wandering - Clubs waarbij het voortbestaan in een relatief korte periode in gevaar kan komen. Los van de argumenten die we net hebben aangehaald met betrekking tot amateurclubs, vind ik dat de verantwoordelijkheid van de KNVB wel wat verder reikt dan achterover leunend te gaan staan wachten tot je naar de reglementen kunt wijzen en sancties uit kunt delen. Ik vind het sowieso altijd te makkelijk om een gehele profclub aan te kijken op beleid van passanten, hoe lastig dat soms ook kan zijn.

10 oktober 2021 om 20:39

Mijn club is wel failliet gegaan door het handelen van de knvb. Ze hadden een schuld bij de belastingdienst. Betalingsregeling getroffen om €380.000,- voor het einde van het jaar te betalen. Ze moesten nog €150.000,- betalen en dat leek geen probleem te worden totdat ze een boete van de
Knvb kregen van €200.000,- wegens niet sluitende begroting. Vervolgens vraagt de belastingdienst faillissement aan. Ik snap dat de knvb niet voor 3000 clubs kan meedenken, maar toch wel voor de 38 profclubs. Maar ik snap ook dat de knvb één lijn moet trekken. Maar smijten met boetes voor clubs in financiële problemen helpt niet echt. Beetje hetzelfde als de toeslagenaffaire.

10 oktober 2021 om 20:23

Een gros supporters van jouw favoriete club zouden precies hetzelfde doen. Misschien baal je dan, misschien sta je er dan achter. Handig is het niet, daar hoeven we geen discussie over te voeren. Is het te begrijpen? Voor de één wel, vaak de bloedfanatieke supporters, voor de ander niet ( vaak de supporters waarbij voetbal niet op nr.1 staat).

10 oktober 2021 om 20:25

Dat valt aan een successupporter niet uit te leggen 😬😝

Want het is natuurlijk ook echt de schuld van de KNVB dat er daar jarenlang wanbeleid is gevoerd. Hele domme manier ook weer om dit te uiten, straks nog een boete er overheen die er ook nog wel bij kan. Apart volk daarzo.

Droeftoeters die ADO supporters, hun clubbestuur maakt er al jaren een potje van maar dat is de schuld van de KNVB...... Hef die club maar op, scheelt een hoop belastinggeld en ergernis.

Het volkstuig uit Den Haag laat zich weer kennen zie ik. Er zal nu ook weer een boete komen voor dit soort onzin van die ''fans'' dus dat is alleen maar extra geld wat Ado kwijt is en dat was niet nodig geweest.

Wat een simpele mensen zeg. Lekker de KNVB de schuld geven van het wanbeleid van je eigen club. Volgens mij is de KNVB nog best mild geweest richting ADO. Wat een stel IQ loze mensen leven daar.

Het blijft schijtlastig om als neutrale kijker in dit situaties de club te scheiden van de supporters met iq 85. Het is heel lullig voor de club, maar dit soort mensen kan je toch niets gunnen?

Dan moet je als club zijnde zorgen dat je je zooi op orde hebt! Vooral niet de Knvb als schuldige aanwijzen hier maar jullie bestuur. Die hebben er een pleuriszooi van gemaakt.

Ach....dit soort supporters heb je bij elke club...

10 oktober 2021 om 17:58

De een heeft er net iets meer dan de ander en dat varieert ook wel door de jaren heen.

Dit zijn deels dezelfde mensen die de overname door de Chinezen aanvankelijk aan het bejubelen waren. In plaats dat ze zichzelf nou eens kritisch onder een vergrootglas leggen… ze hebben de prutsers die de club zo ver richting het ravijn hebben geduwd zelf min of meer gelegitimeerd. En dan nu snel de aandacht naar de KNVB verleggen. Lekker altijd bij andere de schuld leggen. Veel prettiger om te geloven dat een waardeloze overname en een dozijn incapabele bestuurders en adviseurs de boel in de fik heeft gezet terwijl je samen met veel mede supporters je kop in het zand stak.

Man,man,man... De club is al straatarm en dan gaan deze nep-fans even met vuurwerk gooien en een spandoek tonen met knvb maffia.
Het heeft niets meer met voetbal te maken, die harde kern is een fanatieke aanhang, maar er zitten daar toch wel een aantal mafkezen tussen.
Het enige wat ze hiermee bereiken is imagoschade en vrijwel zeker een boete voor ADO, nou, geweldig hoor..

ADO moet die chinezen er zo snel mogelijk uitkrijgen, wat een schandalige bende is dat zeg!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

ADO Den Haag

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.VVV-Venlo16-2
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
L. KoopmansKeeper120
J. AmofaVerdediger120
B. KemperVerdediger121
D. Moreo KlasMiddenvelder121
S. SteijnMiddenvelder125
V. BesuijenAanvaller124
A. ĆatićAanvaller123
Voor de complete selectie: Clubpagina ADO Den Haag.

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren