‘Uomo di merda’ Donnarumma vijandig verwelkomd in Milaan

Woensdag, 6 oktober 2021 om 10:14Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 10:21

Gianluigi Donnarumma keert woensdagavond voor even terug in Milaan. De doelman van Paris Saint-Germain, die afgelopen zomer transfervrij overkwam van AC Milan, speelt in San Siro met Italië de halve finale van de Nations League tegen Spanje. Op een warm welkom hoeft de goalie echter niet te rekenen, daar de harde kern van Milan middels een spandoek zijn afkeer heeft uitgesproken over de kortstondige rentree van Donnarumma.

De spanningen bij de harde kern van AC Milan zijn duidelijk nog niet bekoeld, getuige een spandoek dat dinsdag aan een brug in Milaan werd gehangen. "Donnarumma, verdomme. Je bent nooit meer welkom in Milaan", luidde de tekst op het door Ultras Curva Sud gemaakte doek. De fans van Milan nemen het de Italiaanse doelman kwalijk dat hij zijn contract bij de club afgelopen zomer niet wilde verlengen en in plaats daarvan transfervrij naar Paris Saint-Germain trok.

Donnarumma hoopt dat alle perikelen niet de overhand krijgen, als hij woensdagavond voor het eerst sinds 23 mei weer speelminuten maakt in San Siro. "Een fluitconcert? Als dat zou gebeuren, zou ik heel teleurgesteld zijn. Ik heb altijd alles gegeven voor Milaan. Ik hoop dat dat woensdag allemaal opzij wordt gezet en dat het niet zal gebeuren. Ik heb zin om weer in Milaan te spelen: AC Milan zal altijd mijn club blijven", liet de doelman weten tijdens de persconferentie.

Fabio Capello, die tot 32 interlands kwam namens Italië tussen 1972 en 1976, lijkt de actie van de harde kern van Milan niet af te keuren. "Ik hoop dat hij (Donnarumma, red.) tevreden is, want hij is een speler die een fundamentele bijdrage heeft geleverd aan de Europese titel", aldus Capello. "Maar één ding is duidelijk: Donnarumma is ondankbaar geweest richting Milan met zijn transfer naar PSG. Ondankbaar voor alles wat de club voor hem heeft gedaan. Zowel voor hem als voor zijn gezin. Hij had zich anders moeten gedragen."


Poll

Wie plaatst zich voor de finale van de Nations League?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

70 reacties (laatste reactie door schijntrap)

Echt zo verdrietig dat dit altijd gebeurd in het voetbal en weg wordt gestopt onder het mom van beleving & cultuur.

6 oktober 2021 om 11:04

Eerlijk gezegd snap ik deze meer. Die jongen zegt constant dat hij van Milan houdt, maar vroeg een absurd salaris waar Milan nooit aan kon tippen (12m netto). Gedurende het seizoen bleef hij maar vragen beantwoorden met het aangeven dat hij zo'n grote fan was en kuste vaak de badge. Uiteindelijk gaat hij gewoon gratis weg bij die club waar hij zoveel van houdt en zo'n grote fan van is. Ook bij zijn vorige verlenging was het heel moeizaam en stond hij al in de top 5 best betaalde keepers ter wereld, plus zijn broer werd uit de Serie C naar Milan gehaald. Donnarumma is vrij om te gaan en staan waar hij wil, maar het kan wel iets minder met doen alsof hij zo'n fan is van Milan. Ik praat het niet goed, maar harde kernen worden al boos op spelers voor veel minder.

6 oktober 2021 om 11:10

Volgens mij speelt ie het typische Raiola spelletje. Op een gegeven moment moet je toch doorhebben als speler dat de supporters dit dus klaarblijkelijk niet goed trekken en dat je niet meer de meest geliefde bent bij die club?! En zo'n spandoek en evt fluitconcert vind ik echt niet zo heel erg. Zou niet in me opkomen, maar als dit t is, heb ik er niet zoveel moeite mee.

6 oktober 2021 om 11:34

Ik snap nooit waarom je ex-spelers die je veel gebracht hebben en bij je club gebleven zijn, ook al was het onder zijn niveau, dan meteen moet beginnen uitfluiten. Iedereen maakt beslissingen en die moet je maar accepteren.

6 oktober 2021 om 12:21

@lierse je kan toch wel snappen dat als hij zoveel praat verkoopt over liefde voor milan. En dan gratis vertrekt dat het kwaad bloed zet. Als jij tegen u vrouw zegt elke dag ik zie je graag en hou van je. En overmorgen liggen de scheidingspapieren klaar voor haar, denk je dan dat je nog geliefd bent bij haar familie?

6 oktober 2021 om 12:47

Een vrouw is een afschuwelijke vergelijking omdat ambitie niet meespeelt in de liefde. Je kan toch van een club houden en toch gigantisch ambitieus zijn? Liefde voor een voetbalclub werkt twee kanten op, je moet als supporter ook beseffen dat je club niet altijd het eindstadium is.

6 oktober 2021 om 12:53

@mcfc1982

De reactie die jij geeft, is eigenlijk precies dezelfde reactie als dat ik bedoel aan te duiden met verdrietig.

Een voetballer en een club, vergelijken met het hebben van een relatie, en het daarom dus begrijpelijk vinden dat erg supporters woedend zijn.

6 oktober 2021 om 12:56

Maar Lierse, hieronder vroeg ik het ook al, maar wat nou als hij wel 12 miljoen had gekregen waar ie om vroeg? Wat stelt de liefde dan voor? Helemaal niks. Hij heeft gewoon een spelletje gespeeld olv zijn zaakwaarnemer. En daarom is de liefde van veel Milanfans zo bekoeld.

6 oktober 2021 om 13:07

Die jongen is begin de 20, dan zeg je wat je denkt. En hij zal wel gewoon van Milan houden. Alleen heeft hij duidelijk sportieve en financiële ambities waar Milan niet aan kan voldoen. Dan moeten de Milan-supporters maar hun plek weten. Milan is al lang geen eindstadium meer en zal dat ook niet snel terug worden.

6 oktober 2021 om 15:53

Maar Lierse, dan zeg je dat toch gewoon, dat je andere ambities hebt, ipv dat je gesprekken met de clubleiding aan gaat over een nieuw contract en dan 12 miljoen eisen, wetende dat ze daar niet aan gaan voldoen? Dat is puur voor de buhne en dat moeten die gasten gewoon niet doen. Dus ze zeggen niet wat ze denken, ze bespelen met opzet de boel (om het niet op scherp te zetten als ze er nog zitten waarschijnlijk), maar dan lopen ze erna tegen hun eigen leugens aan. En dan moet je op de blaren zitten en vooral niet gaan piepen om een spandoekje en wat gefluit. Het is een Raiola spel, om uiteindelijk goedkoop of transfervrij weg te gaan. De volgende in deze rij wordt Maz.

6 oktober 2021 om 16:39

Afschuwelijke vergelijking nog wel. Ik hoop dat je het hebt overleefd. Ook in de liefde kun je ambitieus zijn. Knappere vriendin, rijkere man etc.

6 oktober 2021 om 17:57

Je kan van iets/iemand houden en ergens anders zijn in het leven. Maar daar houden mensen geen rekening mee...

7 oktober 2021 om 02:07

Dan hou je niet echt van die persoon als futiliteiten als uiterlijk of rijkdom primeren in de relatie.

6 oktober 2021 om 11:09

Het meest schandalige vond ik die pop van Vermeer maar goed, die idioten heb je er tussen. Daar doe je als club weinig tegen

6 oktober 2021 om 14:06

Mwa ik vind teksten als Nouri worden en hoe Berghuis werd afgebeeld van vergelijkbaar niveau. Verder geen idee wat het verder op dit artikel toe voegt. Maar ik dacht als jij zo zielig bent dan ken ik er ook wel een paar

6 oktober 2021 om 20:11

dat ben ik helemaal met je eens hoor, dat had ook zwaar bestraft moeten worden. jammer dat je meteen weer de Ajax kaart trekt want ik ben het volledig met je punt eens en maakte de vergelijking omdat Vermeer net als Donnaruma ook een keeper is die werd uitgejouwd door oud supporters van zijn club

7 oktober 2021 om 11:58

Je bent een grapjurk. Jij trekt hier de Ajax kaart omdat je graag wil stoken.
Ik counter je gewoon volledig terecht! Eigenlijk had je ook niks terug hoeven zeggen want je bent gewoon af.

Buiten dat heeft het nog steeds niks met dit artikel van doen!
Maar goed jij mag ook net wat meer hier omdat je voor voetbalzone werkt natuurlijk.

6 oktober 2021 om 11:47

Verdrietig, waar heb je het over?

6 oktober 2021 om 12:49

Dat we is op moeten houden met goedpraten dat supporters spelers verbieden om in een bepaalde stad rond te lopen, omdat deze er anders met een redelijke kans lichamelijk letsel aan over houden.

Datzelfde gedoe bijvoorbeeld met Berghuis. Ik ben zelf fanatiek Feyenoord supporter. Hoe pijnlijk het ook is dat aanvoerder van een club naar de grote rivaal gaat, is zijn keuze tot nu toe volkomen te begrijpen.

6 oktober 2021 om 15:29

Oké dat is dan duidelijk. Ik word verdrietig als er iemand sterft bijvoorbeeld maar goed, ieder het zijne.
Wat betreft supporters is het niet altijd even leuk of sportief en soms zelfs racistisch maar in dit geval vind ik het best meevallen en ook begrijpelijk dat ze boos en teleurgesteld zijn. Mogen ze best laten merken toch

Die voetbal hooligans zijn echt hilarisch. Huren met aan een tweekamer appartement, misschien niet eens in de stad van hun club en dan lopen ze te doen alsof ze wat te zeggen hebben hahaha idioten echt wat een super triest volk als hooligan bent, in de tijd dat je dit spandoek maakte had je beter een opleiding in normaal doen kunnen oppakken. Phoe het zit me dwars dat dit soort mensen mogen stemmen en voortplanten

6 oktober 2021 om 17:17

Er staat op het spandoek dat hij niet welkom is. Dat valt toch ook wel mee? Ze doen geen beledigingen of doodsbedreigingen ofzo. Je kunt het niet met de tekst eens zijn, maar ze geven gewoon op een nette manier hun mening. Ik vind het eerder triest dat jij vind dat die mensen niet mogen stemmen en voortplanten omdat ze een andere mening hebben.

Ik snap dat de harde kern van Milan zwaar teleurgesteld is in Donnarumma, maar je kan niet boos blijven op onze jeugdproduct dat in de top staat vd keepers op deze aardbol. Want ook zo drijf je hem naar juve… en het laatste wat ik wil is dat hij eindigd In een juve shirt(of dat Van inter) heb nog liever 100 extra messteken in m’n rug door Donnarumma en Raiola of dat de halve selectie op het zelfde manier weggaat dan dat we hem door deze acties verder laten verwijderen van liefde onderhouden met Milan. Donnarumma zei laatste dat hij altijd Milanista blijft en ze koestert; laat de harde kern van Milan de mooie momenten op het voetbalveld Van Donnarumma koesteren; want wat was hij van een absurd niveau al vanaf zijn 16e! 5 jaar mochten we genieten van deze superspeler; Jammer dat hij net wegging nu het erg goed gaat Milan aanbrak.

6 oktober 2021 om 10:29

Nou blijkbaar zijn er toch velen die het niet oke vonden. Zijn stap en tsja zelf vind ik dat ook enorm. Tuurlijk naar Juve gaan zou voor jullie nog pijnlijker zijn maar je wil toch Milan ook zien groeien en dat gebeurd ook. Hoezo zo vertrekken dan. Bedoel naar Psg in een 5e competitie spelen als jonge wereldtopper. Dat snap ik echt niet. Maar nog erger dat je als clubman van Milan zo vertrekt. Niet eens ervoor zorgen dat de club wat aan je verdiend. Agh.

6 oktober 2021 om 10:32

Het is ook pijnlijk maar op deze manier zorg je ervoor dat hij ook nooit meer terug komt. Ik vind het ook jammer hoe het is gegaan. Maar ik kan niet boos blijven op de speler wat jarenlang het paradepaardje voor Milan was in donkere tijden. Zolang hij niet gaat trashtalken en niet naar juve gaat, heb ik er vrede mee. Ondanks alles.

6 oktober 2021 om 10:33

Hoeveel zou AC Milan wel niet vragen voor Donnarumma als hij nog een contract had? Ik denk dat hij graag wel wilde niet omdat de competitie beter is maar PSG 10x een beter team heeft staan wat in de afgelopen 2 jaar een keer in de CL finale heeft gestaan en het jaar erop in de Halve finale eruit. Met de komst van Messi, Ramos en Wijnaldum hebben ze een nog beter team staan. ff serieus wie wilt niet spelen in zo’n team?

6 oktober 2021 om 10:41

Dat zegt hij ook, dat PSG in de afgelopen twee jaar een keer in de finale stond en een jaar in de halve finale.

6 oktober 2021 om 11:14

FootballCR: Grappig, Wijnaldum heeft op nog geen enkele wijze aangetoond dat ie PSG beter maakt. Maar dat terzijde. On: Je kan als Donnarumma ook een gelimiteerde transfersom in je contract laten opnemen hè. Verdient je club toch aan je. Maar verdien je zelf veel minder en daar gaat t waarschijnlijk om

6 oktober 2021 om 11:36

En nu speelde hij in de vierde competitie bij een team dat al jaren niet in de buurt kwam van de scudetto (nu zullen ze wel al wat dichter komen) en de woorden “champions league overwinning” niet eens in de mond mag nemen. Dan is het toch begrijpelijk dat hij naar een team wil met een veel betere selectie?

6 oktober 2021 om 12:24

Maar Lierse, dat kan ie toch ook gewoon zeggen? Ipv 12 miljoen netto op jaarbasis vragen. Of was ie dan wel gebleven als ze hem dat geboden hadden? In ieder geval is het allbei niet netjes imo.

6 oktober 2021 om 10:30

Mauro als Donnurruma echt een Milanista was waarom waren de contractonderhandelingen keer op keer huilen met de pet op.
Je kan dingen wel roepen maar je daden bepalen.
We hebben hem als gegeven he.
Hij kom tenminste zijn contract verlengen 1 jaar CL spelen met ons en dan verkocjt worden

6 oktober 2021 om 10:36

Door Raiola. Wist je nog toen hij op z’n 18e wou tekenen maar Raiola op het laatste moment tussen beide kwam? Hij heeft hem verziekt.

En ik bedoel niet dat hij een echte Milanista is, maar ik geloof wel dat hij echt wel dat hij Milan beetje koestert, maar de voetbalwereld is hard. Maar misschien is dat pure illusie van mij hoor, tja het is geen Theo,Calabria en co. Maar nog steeds wil ik niet dat hij naar een andere Italiaanse club gaat en zo maak je het alleen maar makkelijker voor hem

6 oktober 2021 om 11:17

Nog geloven in die clubliefde is ook wel erg naïef in een voetbalwereld waar je met de tientallen miljoenen om je oren geslagen wordt. Het is geen toeval dat de spelers met "clubliefde" of spelers zijn waarin clubs niet geïnteresseerd zijn of spelers zijn die al in de Europese top spelen bij een club van zo een statuur dat er eigenlijk geen stap hoger meer te maken is

6 oktober 2021 om 11:23

Ondanks het feit dat ik vaak echt wel buiten de emotie kan blijven in het voetbal, is er iets wat me altijd blijft steken en dat zijn die spelers als Kluivert, Brobbey, Donnarumma etc. die allerlei mooie woorden hebben, beloftes doen, logo's kussen etc en dan toch weggaan en verontwaardigd doen dat de supporters hen niet begrijpen. Ik kan namelijk in het normale leven hier heel slecht tegen, mensen die A zeggen en B doen, dus dat voel ik ook bij die spelers. Die zou ik nooit meer in mijn clubshirt hoeven zien. (Ok, zeg nooit nooit, maar er moet wel heel wat gebeuren mocht ik dat wel ok vinden). Hetzelfde geldt voor spelers die dat bij hun andere club doen (bv een Labyad bij PSV), die zou ik het liefst ook niet bij mijn club zien. Het is dus niet perse iets als ze mijn club iets aandoen, maar iets wat ik gewoon een heel slechte eigenschap vind.

6 oktober 2021 om 11:36

@japie naïef of niet; miljoenenwereld of niet; clubliefde bestaat toch echt nog steeds; honderd procent, maar wel stuk minder dan ooit helaas

6 oktober 2021 om 12:14

Dat is onzin. Het gebeurt geregeld op elk niveau. Vooral bij de jeugd. Het (snelle) geld is de norm geworden.
Maar dat maakt het wel een beetje een treurig verhaal.
Het geeft aan dat het geld zoveel belangrijker is geworden dan moraal. En zeg niet dat ze het voor de familie moeten doen, want ze speelden allemaal zonder uitzondering verre van gratis.
Deze jongen is 22 jaar. Heeft heel vroeg de kans gekregen van Milan. Die heeft ie gepakt en heeft zich op deze leeftijd al volledig financieel onafhankelijk gespeeld.
Dan zou je groter moeten zijn dan elke jaar soebatten over een miljoen extra om vervolgens gratis de deur uit te lopen.
Dan moet je niet gek staan te kijken als de supporters op z'n zachtst gezegd niet blij met jou zijn.

7 oktober 2021 om 00:04

Clubliefde bestaat ook nog echt.......bij de supporters. Bij het overgrote deel van de spelers al sinds 1995 niet meer.
De Baresi's, Maldini's, Totti's, de Rossi's zijn uitgestorven.

6 oktober 2021 om 15:27

Eerlijk is eerlijk, hij is een top keeper en Milan is geen absolute topclub meer. Dus dan krijg je bijna het Ajax verhaal waar talenten weg gaan naar succesvollere clubs.

En Terecht Donnarumma is een onddankbare gozer. En dat gaat niet alleen om zijn tranfervrije overstap.
Contractonderhandelingen duurden altijd super lang omdat meneer zoveel geld wilde verdienen en zijn broer erbij wou hebben.
We gaven de kans op jonge leeftijd gaven hem alles wat hij wou.
Halen we een keer de CL vertrekt verrader tranfervrij.
Hij is nog jong dus de stap had kunnen wachten.

6 oktober 2021 om 10:30

Dus omdat hij en zijn hele familie financieel onafhankelijk wilt maken is hij meteen ondankbaar? Dat vind ik nogal overdreven. Tuurlijk is het zuur dat hij Milan verlaat maar dat maakt hem niet meteen een verrader.

6 oktober 2021 om 10:46

ach ja met dat salaris wat milan hem zou geven daar kon hij vast niet van rondkomen.
Nee ik denk dat meneer zo veel mogelijk geld wil en dan is transfervrij (dus het tekengeld voor jezelf, en een flinke salarisverhoging) overstappen naar misschien wel de rijkste voetbalclub de beste stap voor je portemonnee

6 oktober 2021 om 10:48

Kun je hem dat dan kwalijk nemen? Je bent maar korte tijd voetballer dan wil je zoveel mogelijk geld verzamelen. Verder is het sportieve aspect bij psg ook (veel) beter natuurlijk.

6 oktober 2021 om 10:51

Als hij zijn gehele carrière bij Milan zou blijven, dan speelt hij zich en zijn gehele familie ook onafhankelijk. Het is niet zo dat je medelijden met hem hoeft te hebben omdat hij "maar" €6.5 miljoen p/j kon verdienen bij Milan.?

6 oktober 2021 om 10:54

Dat bedoel ik ook helemaal niet dat je medelijden met hem hoeft te hebben. Bij psg verdiend hij 12 miljoen en is het sportieve aspect beter. Dan is het toch een logische stap?

6 oktober 2021 om 11:01

Is het sportieve aspect beter, hij heeft 4 van de 11 wedstrijden in de basis gespeeld.
Bij Milan zou hij meer wedstrijden hebben gespeeld dus sportief gezien beter.

6 oktober 2021 om 11:09

Leuk maar je weet dat ik het heb over sportief in zin van club, niveau en prijzen. Hij zal bij psg ook gewoon basis gaan staan straks. Is beter dan Navas dus is slechts een kwestie van tijd.

6 oktober 2021 om 11:14

Denk je nou echt dat bij Milan een hongerloontje krijgt. We betalen gewoon prima salarissen.
Bij mij gaat het erom elke dag zeuren elke keer een contractonderhandelinng met gezeik.
En ookal beinvloed Raiola hem.

6 oktober 2021 om 11:18

Neen dat weet ik niet, en hoezo qua club en prijzen?
Het niveau bij psg als team zal inderdaad ietwat hoger liggen maar dat mag en kun je wat mij betreft wegstrepen t.o.v het niveau v/d competitie

Qua club sowieso niet, Milan is een veel grotere club dan psg. Qua prijzen kan Milan dit jaar gewoon meedoen om het kampioenschap en het zelfde geldt voor de nationale beker.

Dan blijft de CL of EL over.

6 oktober 2021 om 11:31

Grappig dat men oordeelt over een situatie van een ander. Ik werk nu ook om zoveel mogelijk geld te verdienen en als ik twee keer zoveel kan verdienen bij een ander bedrijf dan ben ik ook weg. Hij wilde meer verdienen dan Milan hem wilde bieden. Dan ga je uit elkaar en dat is prima. Triest en gênant dat je dan met losers te maken krijgt die spandoeken ophangen en iemand gaan uitfluiten. Ik snap de mensen hier niet die de acties van die hooligans begrijpen.

6 oktober 2021 om 11:39

Correctie Milan is groter qua historie. Maar de club psg is in de belangrijkste zaken beter. Het team is klassen beter, je bent misschien wel de grootste CL kandidaat. Dat weegt meer dan de serie A wat ook zeker niet de beste competitie is. Als je dan ook nog is dubbel zoveel kunt verdienen ben je bijna gek als je nee zegt en genoeg neemt met minder.

6 oktober 2021 om 11:57

"je bent misschien wel de grootste CL kandidaat."

Ja net als City en net als City lukt het al jaren niet. Het al oude cliché een zak geld scoort niet gaat hier op.
Daarbij met al die vedetten zie ik dit jaar eerder hommeles in het team dan dat ze de CL winnen.

"Als je dan ook nog is dubbel zoveel kunt verdienen ben je bijna gek als je nee zegt en genoeg neemt met minder."

Ik kan het mis hebben maar ik dacht dat Donna € 8 miljoen kon verdienen, dat is dan niet het dubbele.
Daarbij en ik kan mij hier zo over verbazen dat het normaal gevonden word. Wij hebben het hier over miljoenen hè, wij hebben het niet over salarissen van pak 'm beet 3 tot 5 duizend € maar miljoenen.

6 oktober 2021 om 12:20

Hierboven zei je 6.5 miljoen dus vandaar dat ik zei bijna dubbel zoveel. Tuurlijk ben je slechts kandidaat en betekend het niet meteen dat je hem wint. Maar je weet wel dat je bij Milan geen kandidaat bent en waarschijnlijk niet zal winnen. Ik neem aan dat niemand deze bedragen normaal vinden maar wat verander je er aan? Als je dan ongeveer dubbel zoveel ontvangt en sportief een (flinke) stap maakt lijkt de keuze voor mij niet zo gek. Loyaliteit is tegenwoordig weinig te vinden in het voetbal.

6 oktober 2021 om 12:25

Het is toch niet prettig, stel smith rowe roept dit en zou arsenal mss 80 a 90 mil kunnen opleveren en vertrekt uiteindelijk gratis naar een andere club. Dan zou je toch ook niet blij zijn. En ja sommige zijn te fanatiek, maar hij had gewoon kunnen verlengen 1 jaar en bedrag laten opnemen in zijn contract waar hij dan kon vertrekken.

6 oktober 2021 om 11:24

Heel eng vind ik het altijd als ik dit soort berichten lees. Een contract moet je alleen tekenen als je er tevreden over bent. Dat hij een bedrag vraagt is zijn goed recht. Zijn werkgever zal zo min mogelijk willen betalen en hij zal zoveel mogelijk willen verdienen. Dat is het spanningsveld tussen werknemer en werkgever. De kans die hij heeft gekregen is niet uit liefdadigheid geweest, maar omdat de club dacht er baat bij te hebben. Jaarlijks worden er duizenden spelers ontslagen bij clubs en daar kijkt niemand naar om, maar als een speler ergens anders wil werken dan is het plots een probleem en gaan losers nare teksten schrijven over iemand. Gênant. Je noemt die jongen verrader, maar het enige wat hij gedaan heeft is zijn contract uitdienen, zoals de afspraak is geweest bij tekenen.

6 oktober 2021 om 11:38

Jij bent gewoon een ondankbare supporter die niet snapt dat Milan (en eigenlijk elke Italiaanse club momenteel) gewoon onder zijn niveau zit. Die jongen wil prijzen winnen en meedoen voor de CL. Zeker dat laatste is onmogelijk. Je kan nog iets vinden van het feit dat hij transfervrij vertrekt, maar dan had Milan hem vorig jaar maar moeten verkopen.

6 oktober 2021 om 13:19

Momenteel is PSG Europese top en AC Milan is dat (helaas) al jaren niet meer. Wat een onzin om hem een verrader te noemen, het is niet dat hij naar de concurrent gegaan is of dat hij AC Milan genaaid heeft.

Het was mooier geweest als hij zijn contract had verlengd, zodat AC Milan nog wat voor hem had gevangen bij zo'n transfer, maar het is zijn goedrecht om gewoon een transfervrije overstap te maken zodra zijn contract afloopt.

Begrijp me niet verkeert, ik had liever gehad dat hij bij AC Milan was gebleven of op zijn minst wat geld in de kas had gebracht voor zijn 'droomclub'. Echter was dit de (financieel) best keuze voor hemzelf, hij is toch niet verplicht om geld aan de club te doneren.

6 oktober 2021 om 14:22

Vind dat onzin, want bij een doorlopend contract vraagt de club ook de hoofdprijs als een speler wilt vertrekken en dan zal een speler niet het onderste uit de kan mogen halen als het contract voorbij is? Hij is transfervrij en heeft geen enkele plicht richting Milan en bij zijn eerste flirt jaren terug werd hij ook als verrader bestempeld, maar bleef de club trouw... Jullie hebben echter nog jaren van hem mogen genieten, maar het is een groot goed om iemand deze kans te gunnen, want PSG is hoe je ook tegen die club aankijkt een sportieve (mits hij speelt) en financiële verbetering. Milan vind ik persoonlijk een veel mooiere club, maar ik begrijp zijn keuze wel.

Jammer, hij kon een Milan legende worden net als Gigi voor Juve. Op een warm welkom hoeft die zeker niet te rekenen. Maignan doet het tot nu toe niet verkeerd.

6 oktober 2021 om 17:58

Gigi is ook niet bij Juve begonnen, dus dat gaat niet op. Die jongen koos voor veel geld inderdaad, maar wie zijn wij om hem daarop af te rekenen.

Volgens mij hebben ze met Maignan een goede vervanger. Move on.

Zo triest weer. De man is naar PSG gegaan, niet naar Juve of Inter. Dan nog zou je dat ook niet moeten doen. De manier waarop hij is weggegaan is zeker niet chique, maar hij heeft toch zo'n 6 jaar mooie dingen laten zien. Jammer dat de curva daar niet overheen kan stappen en dat kan inzien. Verder zorgen ze altijd wel voor een fantastische sfeer, dit soort dingen zijn dan weer jammer.

Tuurlijk, Donnarumma heeft veel voor Milan gedaan, maar andersom ook. Er zijn genoeg redenen om kwaad te zijn op zijn transfervrije vertrek. 1. Hij had beloofd te blijven als er CL werd gehaald (is gehaald) 2. Is een speler uit de jeugd (altijd vervelend als dit dan gebeurd) 3. Hij vertrok voor het geld! (en dat terwijl hij genoeg geld geboden kreeg, vooral voor een speler van zijn leeftijd) 4. Hij is gratis(!) vertrokken..

Al met al is het gewoon heel jammer dat hij vertrokken is op deze manier. Ik had het liever anders gezien, helaas is dat niet het geval.

Ja ben het wel met ze eens hoor.Al hebben ze wel een goede vervanger waar ik jaloers op ben, denk ze gaan hem niet lang houden.

Clubliefde bestaat niet meer mensen. Alleen Totti, buffon en vroeger mensen als baresi en maldini.het is als ze langer blijven voor al een kwestie van het beste aanbod

Het had eigenlijk niets met salaris te maken. De grote probleem was dat Raiola een commissie van 20 of 25 miljoen wou en Milan ging daar niet mee akkoord. En terecht

7 oktober 2021 om 00:19

Op deze manier bepaald Raiola dus waar zijn spelers naartoe gaan.

Vraagje: Hoe gaat dat dan als Donnarumma wel bij had willen tekenen? Zegt Raiola dan: Gaat niet gebeuren Gigio, want ik krijg mijn commissie niet die ik wil.

Of ben ik gewoon heel naief als ik nog steeds denk dat de speler nog steeds bepaald waar hij speelt?

7 oktober 2021 om 16:44

Donnaruma zei tegen Maldini dat wat Raiola wilt hij daar alleen maar mee akkoord zou gaan. Maldini zei al we gaan dat bedrag niet betalen en Donnaruma bleef maar naar Raiola wijzen van hij bepaald.

Gigio is naar Parijs. Lekker belangrijk.
Natuurlijk is dat jammer, maar dat is het hedendaagse voetbal. Overigens vind ik Maignan helemaal geen verkeerde opvolger.

Theo Hernandez zal ook geen 3 jaar meer bij Milan blijven. Als Tonali deze lijn blijft vasthouden ook hij niet.
Ja Milan betaald behoorlijke salarissen, maar andere clubs betalen nog beter. Ja Milan is een grote club, met een prachtige succesvolle historie, maar met het verleden hou je de spelers niet binnen.

Salaris, ieder jaar Champions League, kans om Europees succes te hebben, en je daardoor kunnen meten met de grote clubs van Europa, daar haal je spelers mee binnen, en dat zorgt ervoor dat ze ook willen verlengen.
En ik denk dat Milan op dit moment niet bij de top 10 van Europa zit. En dan is de kans aanwezig dat je beste spelers hun geluk ergens anders gaan zoeken.

7 oktober 2021 om 19:47

Het had niet zoveel met salaris te maken. Het grote probleem was dat Raiola een commissie van 20 a 25 miljoen wou en Milan weigerde dit gelukkig.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Italië

FIFA ranking: 10
245 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Wales41
4.Turkije0-7
Voor de complete stand: EK 2020
SpelersPositieW
G. ScamaccaAanvaller
A. CragnoKeeper
F. ChiesaAanvaller72
A. BelottiAanvaller60
L. BonucciVerdediger71
G. Di LorenzoVerdediger60
Voor de complete selectie: Clubpagina Italië.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Italië.

37 fans
Keeper, 22 jaar

In de wandelgangen

Maandag 29 november
Orkun Kökçü wordt al een aantal weken gevolgd door drie Europese clubs. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren