Suárez voltooit ommekeer en stopt vreselijke reeks; Liverpool haalt uit

Atlético Madrid heeft dinsdagavond een 1-2 overwinning geboekt op AC Milan in Groep B van de Champions League. De Italianen gingen in eigen stadion met tien man tot minuut 84 aan de leiding, maar zagen door doelpunten van Antoine Griezmann en Luis Suárez de kampioen van Spanje alsnog met een zege vertrekken. Liverpool boekte op eenvoudige wijze zijn tweede overwinning van dit Champions League-seizoen: FC Porto werd in Portugal met 1-5 verslagen.

AC Milan - Atlético Madrid 1-2
AC Milan kende in het eigen San Siro een prima start, want al na twintig minuten stond er een voorsprong op het scorebord. Een afgeslagen hoekschop kwam via Franck Kessié terug in het strafschopgebied, waarna de bal via Brahim Díaz bij Rafael Leão kwam. De Portugese spits controleerde en schoot in de verre hoek raak: 1-0. Kort voordat Leão - weliswaar in buitenspelpositie - met een omhaal de lat raakte, kwam AC Milan in de problemen. Kessié ontving zijn tweede gele kaart, waardoor de thuisploeg al na 29 minuten met tien man kwam te staan. Het duurde tot het begin van de tweede helft voor Atlético in overtalsituatie ging aandringen.

In de eerste minuten na rust waren Geoffrey Kondogbia en Luis Suárez al heel dicht bij de gelijkmaker. Toch leek het er lang op dat AC Milan er in zou slagen om met tien man stand te houden, tot Antoine Griezmann zes minuten voor het einde toesloeg. Renan Lodi vond met het hoofd de van Barcelona overgekomen aanvaller, die met een lage schuiver zijn eerste doelpunt sinds zijn rentree bij Atlético aantekende. In de zevende minuut van de blessuretijd zou Atlético het duel ook nog naar zich toetrekken.

Door inmenging van de VAR gaf scheidsrechter Cüneyt Çakir diep in blessuretijd nog een strafschop voor een handsbal van invaller Pierre Kalulu, al leek Thomas Lemar eveneens hands te maken. Suárez schoot vanaf elf meter Atlético naar een overwinning, doordat hij de bal door het midden plaatste en doelman Mike Maignan naar de linkerhoek ging. Het was zijn eerste doelpunt in een uitwedstrijd in de Champions League sinds 16 september 2015, toen hij trefzeker was in het duel tussen Barcelona en AS Roma (1-1). In de 25 uitwedstrijden daarna bleef Suárez zonder doelpunt. Atlético heeft zo na twee wedstrijden vier punten, terwijl AC Milan puntloos onderaan staat in Groep B.

FC Porto - Liverpool 1-5
Liverpool begon met een zege op AC Milan aan de Champions League en stelde in het Estádio do Dragão van Porto al in de eerste helft de tweede overwinning in Groep B veilig. Na achttien minuten spelen had FC Porto-doelman Diogo Costa nog wel een antwoord op een inzet van Curtis Jones, maar stelde hij Mohamed Salah tegelijkertijd in staat om voor open doel de openingstreffer tegen de touwen te lopen. Op slag van rust werd de marge verdubbeld. Een scherpe voorzet van James Milner ging aan alles en iedereen voorbij en vond Sadio Mané, die daardoor eenvoudig de 0-2 kon aantekenen.

Na rust denderde Liverpool door. Een kans van Andy Robertson leverde nog niet de 0-3 op, maar met precies een uur op de klok voerden the Reds de marge alsnog op. Jones bediende Salah, die volledig vrijstond binnen het strafschopgebied en beheerst zijn tweede treffer van de avond binnenschoof. Met nog een kwartier te spelen deed FC Porto via een rake kopbal van Mehdi Taremi iets terug, maar spannend werd het niet meer. Door een dubbelslag van Roberto Firmino liep Liverpool in het laatste kwartier nog uit naar een comfortabele 1-5 overwinning.

1
2

Zou me schamen om van dit Atletico fan te zijn, je brengt Lodi, Griezmann, De Paul, Felix en Lemar in en kan amper iets creëeren. Milan heer en meester 45min lang zelfs met 10 man. En wat een schan-da-lige 2de gele kaart en penalty. Hoe durf je beide beslissingen te maken!? Atletico mag Cekir op blote knieën bedanken, verdienen helemaal niks hier, lange tijd sinds ik z'n onterechte wedstrijd heb gezien.

Trots op onze jongens, wat een mooi project hebben we met al onze jonge talenten zeg. We komen er wel.

28 september 2021 om 23:12

Ja amice nu stel je voor dat je dit elke week ziet gebeuren. En dan met 10 minuten extra tijd. Dan weet je hoe fans van Real zich al 1.5 jaar voelen. Dit is namelijk peak Atletico

Rode kaart was belachelijk natuurlijk, maar penalty toch gewoon terecht? Als dit geen hands is dan weet ik ook niet meer wat hands is.

28 september 2021 om 23:18

Ze raken toch beide de bal met de hand? Waarom is het dan wel een penal en niet aanvallend hands?

28 september 2021 om 23:19

Lemar tikt hem met zijn linker arm tegen de arm van de Milan speler aan. Lemar maakt dus hands eerst, vrije trap Milan.

28 september 2021 om 23:21

De bal werd via een tegenspeler op 5 cm afstand tegen de handen van Kalulu gedrukt. Het was hands, maar never nooit opzettelijk. Was gewoon een scrimmage waar de bal helaas tegen iemands handen aankwam. Had evengoed andersom kunnen zijn (sterker nog, volgens mij raakte de speler van Atletico ook nog de bal met z'n handen)

28 september 2021 om 23:23

28 september 2021 om 23:26

"Als de speler van Atletico eerst hands maakte dan is het onterecht natuurlijk, maar als de speler van Milan eerst hands maakte dan was het gewoon terecht naar mijn mening."

En aan gezien Lemar eerst bands maakte is het dus onterecht, case closed. Wat een schande, jammer voor Milan. Staan ze met lege handen na 2 wedstrijden waar ze veel meer in zat.

28 september 2021 om 23:33

Ah oke. In de herhaling was het moeilijk te zien.

28 september 2021 om 23:14

Heb al jaren een hekel aan Atletico en het wordt maar groter en groter.

28 september 2021 om 23:25

En dan zit je vol ongeloof en frustratie en zie je Jan van Halst overstuur in de studio zitten, maar niet omdat Milan in de laatste minuut keihard bestolen is, maar omdat Messi muurligger was. Wat slecht. Tegen Liverpool ook al een onterechte penal tegen. Die werd gelukkig gestopt. Maar wat een valse start zo, zeg. Om over die rode kaart nog maar te zwijgen. Pfff. Dramatisch gefloten op twee superbepalende momenten.

28 september 2021 om 23:31

Had ajax ook toen tegen milan met balo. Anders was ajax door.

28 september 2021 om 23:36

Lekker relevant?

28 september 2021 om 23:55

Zeker relevant, koekje van eigen deeg is nooit fijn.

29 september 2021 om 08:34

Haha, anders even een wedstrijd uit 2012 erbij halen. Wat zijn jullie Ajacieden verbitterd, heerlijk om te zien!

29 september 2021 om 09:17

Je hebt een aparte kijk op wat 'heerlijk is om te zien'.

Ik… ik ga niets zeggen, oké bijna niets. Ik zeg alleen zie de totale dominatie van Milan in de eerste helft en zie de scheids. 3 punten door onze neus geboord en waarschijnlijk overwintering CL. Man wat verdiende Milan zoveel meer en wat speelde ze geweldig tot de rode kaart. Niet zozeer boos richting Atletico maar de over onverdiende uitslag en scheids,pff. Nu 4 punten achter nummer 2 Atletico. Zo onterecht. Man hoe meer ik schrijf hoe bozer ik wordt.Daar laat ik het bij, want mn bloed kookt.Edit; zegt veel dat Milan niets laat zien op social media betreft de uiteindelijke uitslag(moment van schrijven 30 min na fluitsignaal) Meestal doen ze dat meteen. Hoe goed of slecht ook de uitslag ook is. Daarin hebben ze echt nog nooit gefaald. maar zelfs daar zijn ze partijtje ondersteboven. Nu doen ze slechts kort stukje op story. Geeft maar weer aan dat Milan zelf er ook geen woorden aan vuil wil maken. En begrijpenlijk.

Liverpool speelde echt prachtig. Maar Firminio mag nu toch wel eens beginnen in de basiself, want Jota speelde niet heel erg goed.

Die Cakir mogen ze zijn licentie afnemen. Wat een drol van een scheids. Maakt de wedstrijd in zijn eentje helemaal kapot. Echt waardeloos.

Nou de rode kaart was al buiten proportie maar die pingel was echt absurd. Ze maken beide hands en dan geeft hij een penalty.

Milan is gewoon bestolen.

Man wat zonde zeg. Milan was tot de rode kaart zoveel beter. Hier had je gewoon 3 hele dure punten kunnen pakken, in plaats daarvan sta je nu onderaan met nul punten. Die twee gele prenten voor Kessie waren wel heel zwaar, zeker de tweede sloeg echt nergens op. Zo'n zelfde soort overtreding werd even later ook gemaakt op Tonali en daar werd niet eens voor gefloten.

Houd er verder niet zo van om dit volledig op de scheids te wijten, maar dat hij de wedstrijd compleet heeft doen kantelen is wel duidelijk. Penalty vond ik lastig om te beoordelen, leek even of het van twee kanten hands was, maar Kalulu kreeg 'm waarschijnlijk wel eerder op de hand.

Uiteindelijk toch een trots gevoel hoe Milan zich vanavond gepresenteerd heeft in het eerste CL-duel in San Siro sinds 7 jaar. Het begin was echt van een hoog niveau met een ontzettend hoog tempo. Brahim Diaz bewijst zich echt elke wedstrijd en is een verademing op 10 tov Hakan. Hopelijk valt zijn blessure mee want Atalanta wacht ook alweer dit weekend.

Cakir moet geld hebben ingezet op Atletico dat kan niet anders. Die rode kaart en de pingel sloegen helemaal nergens op. Lemar maakt zelfs nog als eerste hands. Corrupte zooi dit.

Weer 2 Portugese ploegen verloren, en Ajax gewonnen! Ik gok dat we dit seizoen wel echt heel dichtbij Portugal kunnen komen met de coëfficiënten, en wat zou het mooi zijn als we er zelfs al over heen kunnen 😁

Dit was natuurlijk in geen 100 jaar een penalty, die scheidsrechter is een clown.

Schandalige arbitrage weer van Cakir, ongelofelijk hoe Milan hier keihard is genaaid

1. De omhaal was na de tweede gele kaart van Kessie, die enigszins discutabel te noemen was.

2. De penalty in blessuretijd was hands voor beide spelers (athletico en Milan) om maar netjes te zeggen erg zuur voor Milan.

Net zoals tegen Liverpool had een gelijkspel iets prettiger en enigszins terecht geweest,in mijn ogen iig.

29 september 2021 om 00:28

Volgens de spelregels dient er altijd gefloten te worden voor aanvallend hands (binnen het 16 meter gebied). Aangezien Lemar als eerste hands maakt, diende op dat punt eigenlijk al gefloten te worden en een vrije trap aan Milan gegeven te worden

Arm Milan.. In mijn ogen maakte beide spelers hands. Aanvallend hands is altijd hands!! Had hier 1-1 moeten eindigen.

Ik vraag me oprecht af of Cakir na deze wedstrijd nog een internationale wedstrijd mag fluiten. Wat een schandalige wanvertoning.

Bizar hoe Milan bestolen is, hier kan je zelfs als Atletico fan toch niet blij mee zijn. Wat een mafkees die Cakir.

Waarom een VAR als je niet ingrijpt bij een onterechte rode kaart. We gaan liever een meetlat bij een buitenspel goal erbij pakken en een doelpunt afkeuren omdat er 1mm buitenspel is geconstateerd wat amper te zien is

die Cakir is echt een regelrechte drama. Door die tweede gele kaart, die helemaal nergens op sloeg, verliest Milan. Anders was deze 100% gewonnen.

Fijn dat Cakir Atletico even kon helpen, hulp hadden zij zeker nodig. Heeft letterlijk de wedstrijd vermoord. Misselijkmakend dit.

Deze scheids moet bidden dat hij veilig naar huis kan gaan, en mag ook hopen dat hij nooit meer een CL wedstrijd mag fluiten en nog met die k*t VAR erbij.
Ondanks dat Simeone een Interista is heb ik een hele grote hekel aan zijn ploeg en dat is na vandaag meer geworden BAH BAH BAH!!!!

Het resultaat is geweldig natuurlijk en het spel in de 2e helft was ook goed (mocht ook wel tegen 10 man), maar dit Atletico moet nog echt zo veel beter wil je iets in de competitie betekenen tot het einde. Bijna elke aanval van Milan ging een fout van een verdediger aan vooraf en die goal wordt helemaal op een schandalige manier weggegeven. Je wint hier puur door die rode kaart uiteindelijk, die ik niet helemaal obterecht vond, maar wel aan de zware kant. Penalty vond ik overigens wel terecht. 100% hands natuurlijk, je kan zeggen dat Lemar ook hands maakt, maar die kreeg hem pas op de arm nadat die verdediger van Milan hem met zijn arm er op drukt, daarnaast was de arm van Lemar wel langs zijn lichaam. Daarna slaat die verdediger ook nog eens de bal weg.

Ooh Milan.. Zo zonde weer. Hadden dit gewoon gewonnen 11vs11, Zag het al aankomen dat ze het laat weg zouden geven. Maar dan toch nog die penalty zo laat in de blessure tijd. Balen

Vraag me niet hoe maar drie hele belangrijke punten voor ons. Ongeloofelijk hoe matig onze vorm is. Met dit spelers materiaal moeten we echt veel beter kunnen. Focus nu op zaterdag tegen Barcelona. Aúpa Atleti. Ojaa Félix kan lekker voetballen.

Scheidsrechter beslist even de wedstrijd. Geen fijne speelronde voor beide teams uit Milaan.Ik denk dat AC Milan wel een goedmakertje krijgt tegen Porto.

Nou Milan is dankzij Cakir waarschijnlijk wel exit in de CL. Verder geen schande natuurlijk na het zien van de loting maar ik kan begrijpen dat de cugini nu kokend bloed door de aderen hebben stromen.

Me bloedt kookt. Cakir bedankt. Hoe kun je Kessie daar een rode kaart voor geven? Laat zien wat voor pussy game het wel niet tegenwoordig is. En die penalty waarbij Lemar de bal eerst met zijn handen aanraakt. Wou hij Suarez helpen ofzo om van zijn slechte statistieken af te komen?

Als Milan gewoon zo speelt als de 1e helft dan pakken ze atleitco gewoon in Madrid. Tegen Porto moet je ook 2x kunnen winnen die toch aardig dik verloren tegen Liverpool. Belachelijk dat milan hier rood en penalty tegen krijgt. De 1e pot had atletico ook al zoveel geluk met die afgekeurd Porto goal. Echt die ploeg speelt zo slecht zeg met zulk materiaal