Mazraoui gaat in op ‘moeilijke kwestie’: ‘Het is graag of niet’

Woensdag, 22 september 2021 om 11:16 • Laatste update: 11:50

De kans is zeer klein dat Noussair Mazraoui onder Vahid Halilhodzic terugkeert bij de nationale ploeg van Marokko, zo gaf hij dinsdagavond aan bij ESPN. De verdediger leeft samen met Hakim Ziyech in onmin met de huidige bondscoach en wordt al maanden genegeerd. Mazraoui besloot in een eerder stadium zijn interlandloopbaan aan Marokko te verbinden en kan om die reden niet meer voor het Nederlands elftal uitkomen. Ziyech uitte zijn frustratie begin september al met een bericht op Instagram.

"Het is een moeilijke kwestie", erkent Mazraoui in gesprek met Jan Joost van Gangelen. "Volgens mij kun je helemaal niet met die man door één deur en zolang hij er is hebben jullie een groot probleem", stelt de presentator van ESPN. "Ja, zo simpel is het eigenlijk", aldus Mazraoui. "Ik kan het moeilijker maken dan het is, maar je zegt het heel goed. De bondscoach wil ons liever niet hebben. Ik ben geen moeilijk persoon daarin. Het is graag of niet."

Mazraoui kan niet ontkennen dat de situatie hem spijt. "Je wilt voor je land spelen, daar heb je voor gekozen", aldus de rechtsback van Ajax. "Maar als een coach dat niet wil kan ik hoog en laag springen... Als de bondscoach bereid is om te praten, waarom zou ik daar dan niet voor open staan? Ik heb er geen contact over met Hakim. Ik zou graag voor mijn land spelen en de supporters daar. Ik heb geen duidelijkheid gekregen over waarom de keuze zo is gevallen. Het is zonde van de energie."

Ziyech sloeg eerder via Instagram terug nadat Halilhodzic harde woorden over hem sprak. "De volgende keer dat je praat, spreek dan de waarheid!", schreef Ziyech begin september op zijn Instagram Stories, gevolgd met een clownemoji. Het was een duidelijke boodschap aan de bondscoach van Marokko, die Ziyech een gebrek aan inzet verweet. "Ziyech toonde geen discipline tijdens de laatste twee wedstrijden", zei Halilhodzic, die eind augustus bekend had gemaakt dat de aanvallende middenvelder net als Mazraoui niet tot de Marokkaanse selectie behoorde voor het WK-kwalificatieduel met Soedan.Gerelateerd

Meer sportnieuws

50 reacties (laatste reactie door clarkkent2)

Je weet echt niet wat je mist. Deze spelers zijn gewoon topspelers voor Marokko. Zelfs in het Nederlands elftal zou ik Mazraoui en Ziyech er zeker graag bij hebben.

De bondscoach zou dit soort spelers die voor Marokko kiezen moeten koesteren. Ze hadden ook voor Nederland kunnen kiezen….

21 september 2021 om 23:32

En zo is het maar net, maar vergeet ook niet dat er wellicht iets van een cultuur kloof ook meespeelt in deze westerse Marokanen en anderen.
Wij weten daar helemaal niets van.
Je word niet zomaar niet geselecteerd ook al ziet de buitenwereld dat anders.
Er zal een reden voor zijn, begrijpbaar of niet.
Één ding is zeker, het "uitvechten" op de sociale is nooit de oplossing.

21 september 2021 om 23:35

Deze bondscoach boeit het niet zoveel dat ze ook voor Nederland hadden kunnen kiezen. Ook die cultuurkloof omtrent westerse Marokkanen speelt niet met deze coach: hij is Bosnisch.

Wat ik wel weet is dat een Afrika Cup straks minder leuk is om naar te kijken zonder Mazraoui en Ziyech.

21 september 2021 om 23:39

Het is een coach uit de Balkan denk niet echt dat cultuur kloof meespeelt. Vorige coach Fransman had een succesvolle periode met ziyech als grote man. Waar Mazraoui mits fit ook meedeed. Hij zal vast zijn redenen hebben..

22 september 2021 om 00:42

Toch had ook die Fransman wat probleempjes met Ziyech, niet? Vind ik gek, lijkt me een gouden gozer. Wees open en eerlijk tegen hem en hij gaat door muren heen

22 september 2021 om 02:32

Tinus45-
Geen cultuur kloof.
90% van de spelers komt uit Europa. En de Marokkanen die geboren zijn in Europa krijgen het zelfde cultuur vanuit huis mee zoals de Marokkanen in Marokko.

22 september 2021 om 12:25

Niet echt een cultuurkloof met een Bosnische coach. Die coach is gewoon idioot, want hij stelt eigenlijk zijn beste 2 spelers niet op. Dat is alsof Van Gaal Frenkie en Memphis eruit zet of Engeland Maguire en Kane.

21 september 2021 om 23:47

''zelfs in het Nederlands elftal zou ik Mazraoui en Ziyech er zeker graag bij hebben.''

Tja, Nederland heeft helaas ook geen Hakimi.

21 september 2021 om 23:52

Zeker hakimi is een echte topper. En de rest?

22 september 2021 om 00:06

"Dumfries is beter" ~ Jan van Halst, 2021

22 september 2021 om 00:09

Zelfs de italiaanse media. Hij kan beter worden dan hakimi. Komop zeg

22 september 2021 om 00:10

Maz is een rechtsback. Zoals Bobmarley het verwoord klinkt het net alsof er bij Marokko een rechtsback uit de 2e divisie loopt en er bij Nederland de afgelopen jaren een onbetwiste topper loopt. Bij Nederland zou hij veel meer speeltijd hebben gehad

22 september 2021 om 00:18

Maz heeft de pech dat hij een wereldtopper heeft als concurrent. Kan ook op andere posities maar toch minder. Wel onder de indruk van zijn start bij ajax. Bij ziyech vind ik het anders. Die heeft een echte bijdrage voor Marokko (al kennen we de echte details niet). Ik zou willen dat we ziyech als cam hadden (oranje). Ik denk dat oranje wel beter is maar het is geen wereld van verschil

22 september 2021 om 02:10

‘Zelfs in het Nederlandse elftal’. Laten we niet doen alsof Oranje wereld spelers heeft zoals Frankrijk of Brazilië.
In het Nederlandse elftal zitten gewoon veel middelmaat.
Ontopic: Marokko heeft best een goed team.
Je komt daar niet zomaar aan spelen toe.
Een Munir van Sevilla bv zit op de bank daar. En andere als Idrissi, Tananne en Labyad worden niet opgeroepen.
Buiten Hakimi en Ziyech hebben ze nog andere leuke spelers lopen daar, OA.
Taarabt (Benfica), Harit ( Marseille), Nesiry (Sevilla), Sofyan (Fiorentina), Bounou ( Sevilla), Barkok (Frankfurt) Amallah ( Standard Luik), Boufal (Angers), Elarabi ( Olympiacos) Masina & Louza (Watford), Saiss (Wolverhampton)

22 september 2021 om 04:32

Je noemt buiten ziyech en hakimi alleen maar middelmaat op en doet alsof het bijzonder is dat een speler van vitesse en de 4e keus op numer 10 van ajax niet wordt opgeroepen. Het Nederlands elftal is echt nog een niveau hoger dan Marokko. Als is het gat niet meer zo groot als een aantal jaar geleden.

22 september 2021 om 13:30

@kralla93,

Nee want de Ligt, van Dijk, de Vrij, de Jong, Wijnaldum(laatste tijd slecht) zijn ook geen wereldspelers.
Als jij hun niet rekent tot wereldspelers, dan noem op Neymar na eens alle topspelers van Brazilië.

22 september 2021 om 14:10

Taarabt!!! Hahah dat is echt een enorme flop. Hij stelt werkelijk waar NIETS voor. Ik denk dat vrijwel elke coach eerder Toornstra opstelt dan Taarabt. Heb zijn stats er ook even bijgepakt: 7 doelpunten sinds medio 2012. Oké, hij heeft dan ook niet zo veel wedstrijden gespeeld, dat zegt alleen maar des te meer.. Feit dat je dan nog gemiddelde spelers opsomt als Idrissi, Tananne , Labyad en een hoop namen die ik niet ken zegt mij alleen maar dat je er weinig van snapt.

22 september 2021 om 14:27

Waarom vergelijk je Taarabt met Toornstra en beoordeel je hem op zijn aantal goals? Taarabt speelt bij Benfica als 6 of als verbindingsspeler, dus zijn goals zijn totaal irrelevant. De enige reden waarom je Toornstra eerder zou opstellen is omdat zijn mentaliteit beter is dan die van Taarabt.

22 september 2021 om 14:39

Wie vergelijkt oranje met marokko ? En nederland is idd niet zo veel beter als marokko meer.
En de ligt, frenkie, wijnaldum wereldspelers? Hahahahahah laat me niet lachen. Overrated subtop. Dat zijn geen kante’s, neymars en mbappe’s. Dat zijn wereld spelers. Nederlandse elftal zit 70% vol met middelmatige spelers. Dat die ander persoon al zegt dat toornstra beter is dan taarabt. Dan kan ik je al niet meer serieus nemen. Taarabt bv die is 10x zo goed als berghuis en toornstra. In oranje worden gasten als Timber, Blind, Rensch, klaassen, roon, til, koopmeiners, berghuis, gakpo. Pure middelmaat! Nogmaals oranje is geen les bleus! Oranje is niks meer dan subtop. Dat is de reden dat ze het wk ook niet haalde. Frankrijk bv heeft kante’s, benzema’s en mbappe’s van deze wereld. Die hebben een hele selectie met wereldtop en subtop. Zelfde voor brazilie met Neymar, Casemiro, Marquinhos, Militao, echte wereldtop en derest van de selectie is bijgevuld met subtop en wereld talenten als Vinicius. Nogmaals bij oranje zit er gewoon te veel middelmaat.
Malacia, Koopmeiners, Til, Berghuis en 10 andere matige spelers die zitten in de selectie. Dat is gewoon heel zwak vergeleken met de toplanden
Spelers als mazraoui zouden daar makelijk mee kunnen.

22 september 2021 om 15:34

Zo zie je maar wat een domme keuze dit was van Mazraoui en Ziyech. En niet alleen achteraf.
Je moet enorm veel reizen voor je interlands.
Het speelschema past niet met je club.
Je speelt tegen slagers op velden die in europa afgekeurd zouden zijn.
Je krijgt te maken met 2e garnituur coaches.
En waarom? voor een wk eerste ronde eruit en het fanatieke publiek?
Ik ben zelf mocro, maar deze 2 jongens hadden toch gewoon de Gullit en Rijkaard van de marokkaanse nederlanders kunnen worden in Oranje? Sterker nog, een stijlvolle nr 10 als Ziyech heeft de creativiteit die Oranje juist mist.
Hij had zich nooit moeten laten wegpesten door passanten als van Basten/blind, want de coaches daarna hadden m toch wel geselecteerd.

Schijnt dat die coach het liefst met een compleet "frans" elftal speelt al zijn het uit de 2de divisie als ze maar uit Frankrijk komen!

21 september 2021 om 23:41

Dit is echt dikke onzin.

22 september 2021 om 07:56

Spelers van Naime, Reims, Anders, zie jij Van Gaal spelers van Fortuna en RKC oproepen? onmogelijk!

22 september 2021 om 09:56

Vergelijking met van Gaal, Fortuna en RKC gaat nergens over...

Coach is zelf geen Fransman, het toevallig spelen er veel Marokkanen in Frankrijk.

Daarnaast spelen er spelers uit de volgende competitie (spanje is zelfs koploper)

Turkije: 1
Marokko: 1
Spanje: 5
Nederland: 2
Engeland: 3
Frankrijk: 4
België: 2
Italië: 3
Portugal: 1
Duitsland: 1
Egypte: 1
Hongarije: 1

22 september 2021 om 12:14

@pango

Coach is inderdaad geen Fransman, maar heeft lang gewerkt in Frankrijk waardoor die inderdaad toch neigt om vaker spelers uit de Franse Ligue 1 (of zelfs Ligue 2) te nemen.

Hij negeert ook totaal de Marokkaanse talenten die in eigen land gewoon goed spelen en het niveau hebben.

22 september 2021 om 12:53

Zie het lijstje hierboven, toch een best gevarieerde selectie qua competities lijkt me.

Ik begrijp zijn verleden met Frankrijk, maar ik zie momenteel geen Ligue 2 spelers in de selectie.

In de huidige selectie ook 'maar' drie Ligue 1 spelers.

Ik weet niet welke talenten er allemaal in Marokko rondlopen en spelen, maar om te stellen dat hij enkel Fransen opstelt of selecteert is bij deze al ontkracht.

22 september 2021 om 12:59

@demiddenstip. De waardes van de selecties van Angers en Reims zijn meer te vergelijken met AZ dan door jou genoemde teams en niemand vond het gek dat er AZ spelers opgeroepen werden

21 september 2021 om 23:50

Je roept maar wat. Van het team dat meedeed voor kwalificatie Afrika cup en WK kwalificatie, was er niet één speler die van dat niveau geselecteerd was.

22 september 2021 om 00:04

Frankrijk idd niet, maar een segunda division, nec, wisselspeler az en angers vind ik wel matig. Ik gun het ze zeker hoor. Mooi land en mooie mensen (mijn eigen ervaring iig)

22 september 2021 om 00:48

Angers heeft best een aardig elftal hoor, al jaren. Bernardoni, Aït Nouri, Santamaria, Fulgini, Pépé, Adelaïde, Bamba, Benrahma, Ekambi, Saïss. Komt heel veel goeds vandaan. En neem aan dat je nu specifiek Boufal bedoelt. Ook een heel leuke speler

22 september 2021 om 01:14

Laat me graag verrassen hoor en je hebt vast gelijk. Een angers lijkt me alleen geen topniveau qua land die echt wil presteren. Afgelopen seizoenen 11 en 13e plaats. Knap gedaan maar geen echte top iig.

22 september 2021 om 02:07

Heb je gelijk in. Het is niet zo dat ze Europees spelen of zo, maar ze hebben een heel goede scouting. Ze vissen vaak de goede spelers uit de lagere Franse divisies

22 september 2021 om 02:22

Demiddenstip-
Je roept dingen die mensen in 2008 op Facebook groepen schreven..
Deze coach roept harit amper op die bij Marseille speelt. Laat staan 2e divisie spelers.

Snap eigenlijk niet zo goed waarom hij niet opgeroepen wordt. Lijkt toch wel een speler met een uitstekende mentaliteit bij Ajax, waar ik eigenlijk nog nooit iets slechts van heb gehoord. Hij zal vast en zeker goed bevriend zijn met Ziyech maar daar moet hij niet zijn eigen interland loopbaan voor laten lopen.

Dat Ziyech een vervelend mannetje kan zijn is al langer bekend. Hij zegt altijd alles wat hij denkt, wat natuurlijk niet altijd handig is. Die coach zal er ook zeker zijn aandeel in hebben hoor, maar dit is allemaal zo onnodig en uiteindelijk zijn er alleen maar verliezers.

21 september 2021 om 23:54

Noem je Ziyech nou een vervelend mannetje omdat hij alles zegt wat hij denkt?

22 september 2021 om 00:41

Ziyech is een vervelend mannetje en dan zegt hij ook vaak nog wat hij denkt. Je bondscoach een clown noemen omdat hij kritisch op je is is gewoon niet zo handig.

22 september 2021 om 00:47

Liever iemand die het recht in je gezicht zegt, dan als men lekker over je praat bij Jan en alleman maar voor je neus heel lief, leuk en aardig zit te doen.
Maargoed blijkbaar wordt eerlijkheid niet gewaardeerd, maar willen sommige liever van die schijnheilige gasten.

22 september 2021 om 00:59

Vervelend mannetje is toch ook niet zo negatief, Ik vind hem niet de grootste klootzak hoor en weet ook echt wel dat hij in het veld best een goede mentaliteit heeft maar hij vertoond wel is vervelend gedrag. Maar denk dat je niet kan ontkennen dat hij wel een groot ego heeft. Persoonlijk vind ik dat hij soms wel wat tactischer kan zijn, zou hem ook minder problemen op hebben geleverd in het verleden. Ik weet ook nog wel dat hij destijds slecht kon verkroppen dat het Ajax publiek kritisch was op hem. Of dat hij niet meer met Helene Hendriks wilden praten, omdat die een vraag stelde die hem niet beviel.

Nu haalt hij ook acties uit, waardoor je eigenlijk zeker weet dat het niet meer goed komt. Denk dat een hoop spelers hier misschien op een meer volwassen manier mee om hadden kunnen gaan.

22 september 2021 om 01:06

@salmad,

Wat een onzin! Je kan wel alles roepen wat je denkt maar daar ga je uiteindelijk niet verder mee komen. Hij mag best denken dat zijn coach een clown is, maar om het uit te spreken is gewoon dom. Als hij had gezegd dat hij zich niet kon vinden in die uitspraak van zijn trainer en het graag een keer wil bespreken, dan had hij een veel betere reactie gegeven. Waardoor de deur niet dicht is voor Marokko.

22 september 2021 om 01:30

Hahaha dus jij zegt het bij je baas ook recht in zijn gezicht dat je hem een lul vind ( als dat zo is natuurlijk). Hoop niet dat je dat zal doen want dan kan je snel wieberen. Zeggen wat je denkt is echt niet altijd het beste.

22 september 2021 om 02:09

Het is zeker niet altijd het meest verstandige om te doen, maar het is toch niet vervelend? Hooguit voor hemzelf. Ik zie het graag

22 september 2021 om 08:26

Volgens mij heeft Ziyech juist ruzie met de trainer, omdat Nous niet opgeroepen wordt. Die komt voor zijn vriend op. Toch wel heel apart van deze Vahid om zo stug en koppig vol te houden aan zijn weigering. Maar ja, hij heeft ook heel goed gepresteerd bij de oosterburen dus krijgt hij denk ik wel een lichte voordeel van de twijfel.

Deze bondscoach maakt ruzie met al onze creatieve spelers: Ziyech, Harit, Mazraoui...

Gelukkig is het spel echt geweldig en hebben we deze spelers niet nodig maar niet heus. En de mensen die zo trots doen over Hakimi: ik kan me geen goede wedstrijd van hem bij Marokko herinneren (en dat terwijl ik tegen beter weten in elke wedstrijd heb gekeken)

Kun je als speler niet na een aantal jaren toch nog switchen?

22 september 2021 om 14:39

Moet je niet willen. Die jongens hebben gekozen en omdat er een bondscoach is met wie het niet loopt, hoor je niet ineens alsnog voor een ander land te kunnen kiezen.

Voor Ajax is het te hopen dat die trainer nog lang bondscoach is van Marokko. Mazraoui is wekelijks een van de uitblinkers bij Ajax en het zou Ajax daarom prima uitkomen als ze hem niet hoeven te missen tijdens de Africa Cup. Wellicht kan hij ook bondscoach worden van Ivoorkust en Ghana?

Krijg toch soms het idee dat in culturen waar eergevoel en trots een grote rol spelen je vaker dit soort clashes hebt. Als je jezelf heel serieus neemt, ben je wat sneller beledigd. Sowieso een suf begrip, eer.

Wat is hier eigenlijk precies aan de hand? Ik heb de redenen voor de stroeve samenwerking wel voorbij zien komen, maar die lijken me verre van redelijk om twee spelers te weren. Iemand die hier een uitleg over heeft?

22 september 2021 om 14:45

Ziyech wou langer vakantie na het warm houden van de bank tijdens de CL-finale. Dit vond de bondscoach niet redelijk en toen ging Ziyech dwarsliggen en zich heel ongemotiveerd opstellen tijdens die interlandperiode .

Mazraoui wou geen flesje water drinken tijdens de warming-up of training terwijl de trainer hem dit beval. Daarna hebben ze ruzie gekregen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Marokko

FIFA ranking: 33
397 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. FakhirUnknown
Y. BounouKeeper
A. ZnitiKeeper
N. AguerdVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Marokko.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Marokko.

6 fans
Verdediger, 23 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 9 4 1 0
2020/2021 Ajax 19 0 0 0
2019/2020 Ajax 13 0 1 0
2018/2019 Ajax 28 1 2 1
2017/2018 Ajax 8 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

‘Hij moet bijtekenen, anders moeten ze bij Ajax Rensch daar neerzetten’

Devyne Rensch moet op de rechtsbackpositie de voorkeur krijgen boven Noussair Mazraoui zolang laatstgenoemde zijn contract niet verlengt, zo stelt voormalig Oranje-international Peter Boeve. De Marokkaans international heeft een aflopend contract...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 19 oktober
Manchester City verlangt een bedrag van tachtig miljoen euro voor Raheem Sterling. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren