Strijd tussen FC Utrecht en RKC levert na tijdelijke staking geen winnaar op

Zaterdag, 18 september 2021 om 23:30Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 14:01

Het duel tussen FC Utrecht en RKC Waalwijk in de Eredivisie kende zaterdag een wonderlijk verloop. De ontmoeting in De Galgenwaard eindigde in 2-2, mede omdat een treffer van Mike van der Hoorn in minuut 97 door de VAR werd afgekeurd. Het was sowieso een bijzondere wedstrijd, daar de arbitrage het duel na ruim twintig minuten spelen tijdelijk staakte wegens de voorwerpen die op het veld werden gegooid. Uiteindelijk werd de wedstrijd tussen de teams van René Hake en Joseph Oosting na een klein half uur spelen hervat en uiteindelijk werd pas om 23.30 uur afgefloten voor het einde.

Het begin van FC Utrecht aan de wedstrijd mocht er zijn: Simon Gustafson mocht na vier minuten zomaar uithalen vanaf de rand van het strafschopgebied en schoot de bal met links in de benedenhoek. Luttele minuten later leek echter reeds de gelijkmaker op het scorebord te verschijnen. RKC kreeg een penalty na een duidelijke overtreding van Willem Janssen op Richard van der Venne. Jens Odgaard ging achter de bal staan, maar moest lang wachten omdat de fans van FC Utrecht van alles op het veld gooiden.

Odgaard schoot vervolgens zwak in en doelman Maarten Paes bracht redding. Arbiter Richard Martens zag hoe er nog meer lege bekers op het veld werden gegooid en legde de wedstrijd even stil. Na twintig minuten was het wel raak voor Odgaard toen hij de bal van Vurnon Anita kreeg en via de benen van Paes de gelijkmaker binnenprikte: 1-1. De wedstrijd werd uiteindelijk niet veel later alsnog tijdelijk gestaakt door Richard Martens omdat de fans van de thuisploeg zich bleven misdragen en objecten op het veld bleven gooien.

Na een half uur werd het duel pas hervat, maar niet voordat Martens een striemend fluitconcert over zich heen kreeg. FC Utrecht was na de hervatting duidelijk de bovenliggende partij. Keeper Etienne Vaessen zag vrijwel non-stop spelers van de Domstedelingen voor zijn neus opduiken, maar toch was het RKC dat met een voorsprong het rustsignaal haalde. Na een prachtige counter kwam de bal via Van der Venne voor de linker van Alexander Büttner, die deze vervolgens op heerlijke wijze in de kruising joeg: 1-2.

Mark van der Maarel en Mimoun Mahi kwamen na rust binnen de lijnen voor Adam Maher en Janssen. FC Utrecht begon goed aan de tweede helft, ondanks een misser van Sander van de Streek, en na 51 minuten wees Martens naar de stip. Ahmed Touba gleed Anastasios Douvikas onderuit, waarna Douvikas zelf de 2-2 binnenknalde. De storm van FC Utrecht ging een beetje liggen en RKC werd weer iets gevaarlijker.

Een schot van Van der Venne ging rakelings over en aan de andere kant werd een schot van Django Warmerdam van richting veranderd. In de slotfase was het toch weer FC Utrecht dat meer aanspraak leek te maken op de overwinning. Een kopbal van Mike van der Hoorn uit een hoekschop ging een halve meter over en in de zevende minuut leek hij wel te scoren toen hij de bal van dichtbij in de verre hoek langs Vaessen mikte. De VAR constateerde echter hands van Adrián Dalmau.Gerelateerd

Meer sportnieuws

50 reacties (laatste reactie door dagrim1)


Elk jaar hetzelfde liedje.. thuis tegen (met alle respect) mindere goden zoals RKC gaat het keer op keer mis. Je krijgt meer kansen, bent de betere ploeg en staat toch zonder 3 punten. Het is om knettergek van te worden. Enige lichtpuntjes Douvikas en Ramselaar. Maar de rest van het seizoen kunnen we al invullen. Dit soort potjes gaan er weer genoeg tussen zitten. Het leven van een Utrecht fan…

18 september 2021 om 23:41

Nou, de eerste helft was echt slecht... vooral het eerste deel ervan. Na de break wel beter (feller) maar krijg je alsnog de deksel op je neus omdat je eigenlijk als een kip zonder kop aanvalt en dan in de tegenval geen enkele organisatie hebt...

Tweede helft wel echt de betere zonder nou heel veel kansen te krijgen, wel mogeliojkheden maar te vaak worden ook die slecht uitgespeeld. Slechte laatste bal.

Dat die laatste goal wordt afgekeurd is pech en balen, wel terecht (als in, hier zijn de regels gewoon duidelijk in). Dat het zover moet komen is schandalig.

Ik vind het vooral erg dat je nu 3 wedstrijden in de problemen komt omdat de tegenstander je opjaagt en geent tijd geeft, kom op zeg... Als dat alles is wat nodig is om je in paniek te brengen wordt het een heel lastig jaar.

19 september 2021 om 05:50

Misschien moet je die slechte Janssen ook eens uit het centrum halen. Houten klaas die matig aan de bal is, een penalty weggeeft en bij de eerste goal weer te laat was en niets deed.

19 september 2021 om 13:37

Willem Janssen is aan zijn laatste seizoen bezig. Mike van der Hoorn is al aangetrokken als zijn vervanger. Op dit moment spelen ze samen omdat Tommy St. Jago geblesseerd is.

19 september 2021 om 09:30

Dat geldt momenteel in grotere mate voor bijvoorbeeld FC Twente.
Zij verliezen tegen Fortuna en Cambuur, en tegen kwalitatief betere ploegen zoals Ajax en FC Utrecht zetten ze een fantastische prestatie op de mat.
Ja die RKC potjes zijn soms mateloos irritant.

19 september 2021 om 12:42

@edforce2 - Het grote verschil is dat FC Twente nog steeds in de sanering zit en moet roeien met de riemen die ze hebben, terwijl Utrecht die enorme handicap niet heeft. Die jagen zichzelf de druk op omdat ze telkens te hoge verwachtingen hebben.

Dan mag je eindelijk naar het stadion en dan doe je dit soort dingen. Waarom?

18 september 2021 om 23:47

Ik elk stadion wordt bier gegooid, alleen deze scheids gaat er de wedstrijd om staken. Hoort er allemaal een beetje bij.

18 september 2021 om 23:54

De aanvoerder van RKC kreeg een aansteker op z'n hoofd. Daarmee liep de scheids ook te zwaaien toen ze naar binnen moesten.

19 september 2021 om 00:01

Hoort dat er allemaal bij of hoort dat er eigenlijk niet bij en zijn we met zijn allen gewoon helemaal gek geworden dat we dat normaal zijn gaan vinden? Hoe zou jij het vinden als je frisdrank naar je toegesmeten krijgt wanneer je aan het werk bent?

19 september 2021 om 00:32

Gisteren zat ik bij Sparta-nec en ook daar kregen spelers bier naar zich toe gesmeten en zelfs vanuit het uitvak richting het Sparta publiek en ook vuurwerk over gevaarlijk gesproken. En de scheids keek niet eens Dus hou eens op met dit gezeur

19 september 2021 om 00:33

In sommige stadions is bier op de tribune gewoon verboden, dit zou eigenlijk in alle stadions ingevoerd moeten worden. Natuurlijk ontzettend jammer maar er zitten altijd weer een paar idioten tussen wie het nodig vinden om ermee te gaan zitten gooien, die verklooien het gewoon voor de rest van het stadion. Ten eerste krijgt je club een boete, ten tweede ben je een halfuur later thuis en ten derde ben je je bier kwijt, dat derde is misschien nog wel het ergst. Elke club heeft van die mafkezen helaas ..

19 september 2021 om 02:02

Want met een bekertje cola kun je niet gooien? Of moet al het drinken verboden worden op de tribunes

19 september 2021 om 02:26

Groot verschil tussen een stelletje bezopen malloten die met bier gooien en een nuchtere die van zijn bekertje fris geniet..

19 september 2021 om 03:39

Jij denkt dat deze mensen vantevoren niet het een en ander nuttigen MixMaster?

19 september 2021 om 04:50

@peperbus038 Spreekt voor zich, niet alleen het bier, al het drinken inderdaad.

19 september 2021 om 05:56

Ja ga het even goed praten. Dom publiek om er maar mee door te gaan. Zelfs als het wordt omgeroepen. Dan breng je bewust de club in diskrediet.

19 september 2021 om 14:11

Laten we het recht praten wat krom is..

19 september 2021 om 00:41

Sorry maar er was precies niks aan de hand

19 september 2021 om 00:50

Ik was er bij en het stelde echt niets voor wat er gebeurde in het stadion. Die scheids had echt niet de wedstrijd hoeven staken, wat een onzin… hij liep al eerder te miepen om twee bekertjes bier op het veld.

19 september 2021 om 01:51

Eigenlijk is het ook wel triest dat dit als normaal ervaren wordt. En ja ook bij gae zie je het gebeuren dus bedoel het niet als club als utrecht zijnde. Uberhaupt triest wanneer (meestal volwassen) mensen met bier en aanstekers gaan gooien naar voetballers of artiesten.

Heerlijk. RKc heeft het Utrecht weer lastig kunnen maken gaat de laaste jaren goed in de Galgenwaard

19 september 2021 om 02:10

RKC heeft ook wel een leuk elftal. Denk dat ze best eens kunnen gaan verrassen dit seizoen. Scorend vermogen ook, met Kramer en Odgaard

19 september 2021 om 12:40

Het probleem is vooral dat Utrecht simpelweg niet zo goed is als soms word gecommuniceerd. Na de winst op Feyenoord ging het weer over het bestormen van de top 3 om vervolgens op de plaat te gaan tegen FC Twente en RKC. Als je dan naar de ploeg kijkt, is het gewoon een normale subtopper op kwalitatief gebied. Het is nooit verstandig om enkel naar boven te kijken, terwijl je eronder aardig wat ploegen hebt die het je lastig kunnen maken. Zoiets heeft altijd invloed op de ploeg. Als ze op plaats 5 of 6 eindigen, hebben ze gewoon een goed seizoen gedraaid. Als je dan eens wat hoger eindigt, is dat gewoon mooi meegenomen. Dan maak je het jezelf een stuk makkelijker als Utrecht zijnde.

19 september 2021 om 13:40

Utrecht is vooral in de breedte erg sterk.

Supporters denken tegenwoordig dat ze alles kunnen maken. Helemaal bizar dat Utrecht spelers zo klaagden bij het stilleggen. Hoe bedoel je een slecht voorbeeld geven.... Aanstekers gooien op het veld is gewoon not done en na eerst waarschuwen, is het volkomen terecht dat de scheids tijdelijk naar binnen gaat.

19 september 2021 om 00:48

Vind het sowieso bizar om zulke voorwerpen te gooien. Stel je gooit een speler daarmee in het oog en weg carriere.

Leuk om te zien en te horen hoe iedereen (inclusief de scheidsrechters) bij deze wedstrijd helemaal niet weten dat "aanvallend hands"zoals het 2 seizoenen geleden werd geïntroduceerd), compleet op de schop is gegaan voor dit seizoen waardoor aanvallend hands alleen bestaat uit het direct scoren met de arm/de speler die scoort de bal met zijn arm toucheert.

Zoek op google "knvb aanvallend hands" en het 1e wat je ziet is een bestand van de KNVB, genaamd "Spelregels 21/22", waarin dit stuk wordt uitgelicht:

"Onopzettelijk hands door een ploeggenoot voordat er een doelpunt wordt gescoord en onopzettelijk hands waardoor een scoringskans ontstaat zijn verwijderd als overtredingen."

Het was dus alleen een overtreding geweest als het opzettelijk hands was geweest (wat logischerwijs altijd een overtreding is).

En aangezien dit onbewust was en niet de directe aanleiding voor het doelpunt, noch de speler was die scoorde is het doelpunt dus onterect afgekeurd. Moeten de scheidsrechters, commentatoren en analisten ook weten.

18 september 2021 om 23:44

En vorig jaar won Utrecht van RKC omdat een speler van Utrecht over zijn eigen been struikelde. Soms zit het mee, soms zit het tegen.

19 september 2021 om 00:05

Daar heb je helemaal gelijk. Eerlijk is eerlijk

19 september 2021 om 00:36

En Sparta vloog uit de Eredivisie in 2018 omdat ze tegen Emmen thuis geen terechte strafschop kregen.

Zo heb je altijd momenten het gaat over vandaag. Het is toch vrij onduidelijk voor iedereen.

18 september 2021 om 23:51

Door de handbal komt de bal voor de voeten van Van de Hoorn anders komt die bal er niet dus gewoon terecht afgekeurd. Niet huilen maar accepteren. Utrecht had zijn kansen moeten benutten.

19 september 2021 om 08:40

@Lucagio. Lees de spelregels even goed: “ Toelichting
• Niet elk contact tussen de hand / arm en de bal is strafbaar hands.
• Scheidsrechters moeten de ‘te rechtvaardigen’ positie van de hand / arm
beoordelen, in relatie tot wat de speler aan het doen is in die specifieke
situatie.
• Onopzettelijk hands door een ploeggenoot voordat er een doelpunt wordt
gescoord en onopzettelijk hands waardoor een scoringskans ontstaat zijn verwijderd als overtredingen.”

Het is niet huilen, het was gewoon terechte goal volgens de regels. Het sloeg gewoon helemaal nergens op dat deze werd afgekeurd. Los daarvan… had Utrecht het zelf gewoon eerder moeten afmaken en dan was dit makkelijker te accepteren…

19 september 2021 om 00:09

Sorry hoor, maar ik vind het ook gewoon 100% opzettelijk hands, zwaait gewoon met zn arm naar de bal. Dus volkomen terecht afgekeurd

19 september 2021 om 03:24

Hij ging ind niet via de hand in de goal maar legt hem toch wel panklaar op deze manier voor van de Hoorn dus miss volgens de regels die ik niet ken onterecht afgekeurd maar hij had er zeker voordeel mee waardoor in het wel terecht vind om af te fluitenJammer dat de 3-2 uiteindelijk niet is goedgekeurd!! Verder heeft RKC gestreden en moet ik toegeven dat zij terecht een punt hebben gepakt. Onze fans wisten zich weer eens niet te gedagen en dat ik begin langzamerhand ook zat te worden. Bij welke club is het vaakst een wedstijd gestaakt de laatste 10 jaar? ik weet het niet helemaal zeker, maar ik gok dat wij dan bovenaan staan. Best triest als je daarbij stilstaat en het zegt ook veel over aantal rotte appels in het stadion.

19 september 2021 om 09:38

Inderdaad gèèn 3-2 , sneu sneu sneu.
Toen ik het zag, kreeg ik last van vervangende frustratie, want zo voelde het bij de fans.
Vooral ook omdat FCU verreweg de bovenliggende partij was, gezien een aantal goede kansen,die er normaal wèl ingaan.
Voordeel van die nare aso actie van enkele warhoofden, was dat ik de wedstrijd van Ajax kon uitkijken , daarna tot bijna s'nachts naar Fcu.
Maar feitelijk is het mij op deze manier niet waard....

Met name de wedstrijd van dhr Martens

19 september 2021 om 00:03

Vond dat wel meevallen. Welke vreemde beslissing heeft hij nou gemaakt? Hij liet veel doorgaan, heeft de wedstrijd niet kapot gefloten en de discutabele momenten waren allemaal 50/50 momenten.

1e helft dramatisch. RKC was constant in overtal met 3-4 aanvallers tijdens de counter, terwijl onze backs ergens voorin rondsukkelde. Zo moest Janssen geel pakken. 2e helft gelukkig stukken beter en Douvikas was het lichtpuntje vanavond. Al met al (helaas) een terecht gelijkspel.

Natuurlijk zuur voor Utrecht, maar Dalmau levert eigenlijk gewoon een zuivere assist door middel van die handsbal. RKC doet trouwens lekker mee, heeft Oosting toch aardig voor elkaar daar.

19 september 2021 om 08:25

Alleen zijn de regels door de KNVB aangepast en is onopzettelijk hands waarna een teamgenoot scoort niet meer een overtreding.

Dacht ook dat hij terecht was afgekeurd tot ik dit las en hoorde, want opzettelijk was het natuurlijk niet van Dalmau.

Neemt niet weg dat je het als Utrecht niet zo ver moet laten komen en het daar niet vanaf moet hangen.

19 september 2021 om 12:37

Het was echt wel opzettelijk! Hij zwaait met zn arm gewoon naar achter richting de bal

19 september 2021 om 23:46

Ok Martens, wat jij wil...

Hou toch op, hij probeert die bal zelf erin te schieten, valt daarbij naar de grond en bij het neerkomen komt die bal op zijn arm... Hier was echt niks opzettelijks aan.

Kutsupporters. En dan schrijven er hier nog een aantal malloten dat er niks aan de hand was. Kutland.

19 september 2021 om 07:28

Nou ga lekker emigreren zou ik zeggen!

Voetbalzone: Thijs Oosting speelt bij AZ, Joseph is trainer van rkc...

FC wij kunnen ons alleen opladen tegen topclubs Utrecht.

19 september 2021 om 08:51

Dus dat bedoelen ze met de top 3 aanvallen

19 september 2021 om 09:48

Dan hebben we wel veel topclubs in Nederland? Ze winnen in een seizoen namelijk meer dan ze verliezen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Utrecht

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2230
2.PSV2110
5.Feyenoord1611
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. PaesKeeper90
W. JanssenVerdediger92
D. WarmerdamVerdediger91
A. MaherMiddenvelder91
B. RamselaarMiddenvelder93
A. DouvikasAanvaller94
M. SyllaAanvaller92
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Utrecht.

356 fans
Middenvelder, 28 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren