Van Hanegem geniet: ‘Die mensen vonden Van Bommel een vervelende gozer’

Maandag, 13 september 2021 om 06:34Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 06:44

Willem van Hanegem geniet van het succes van Mark van Bommel met VfL Wolfsburg. De start van de trainer bij de Bundesliga-club was niet al te best, met de nodige nederlagen in de voorbereiding en een wisselblunder in de DFB-Pokal die zelfs tot uitsluiting van het Duitse bekertoernooi leidde. Na vier speeldagen in de Bundesliga is Wolfsburg de enige club met twaalf punten en bovendien werd er maar één tegendoelpunt geïncasseerd.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

53 reacties (laatste reactie door die knappen)

Nu gaat het nog goed onder van Bommel, maar zo verliep het ook bij PSV in zijn eerste halfjaar. Laten we daarom eerst dit seizoen maar eens afwachten voordat we conclusies kunnen trekken. Ik schat Bayern, Dortmund, Leipzig sowieso hoger in en Leverkusen minimaal gelijkwaardig. Een top 4 klassering zal voor Mark daarom enorm lastig worden.

12 september 2021 om 22:42

Leipzig eerlijk gezegd dit jaar niet, die hebben echt heel veel kwaliteit ingeleverd en een veel mindere trainer. Verder heeft Wolfsburg vooralsnog mindere teams gehad op Leipzig na. Ik verwacht zelf dat ze top 5/6 zullen spelen. Wat gewoon een prima prestatie zou zijn.

13 september 2021 om 08:05

Dat zou inderdaad al erg goed zijn. Verder vind ik Leipzig nog steeds een stuk beter hoor, maar die moeten hun draai nog gaan vinden. Dit Wolfsburg kakt wel weer in. Denk dat Dortmund en Bayern totaal niet bang zijn voor Wolfsburg.

13 september 2021 om 09:31

Leipzig heeft een waardeloze trainer die een spelsysteem hanteert waar ze totaal de spelers niet voor hebben.

13 september 2021 om 11:06

@665Dat zie ik echt anders.Mss is het in de achterste lijn nog zoeken, na het vertrek van Konaté en Upamecano. Gvardiol en Simakan zijn enorme talenten die hun tijd nodig zullen hebben.Op het middenveld beschikt RBL nu over Dominik Szoboszlai, die eindelijk fit is. Hij is meer dan een vervanger voor Sabitzer. Met Konrad Laimer heeft RBL nog een alleskunner in de ploeg.In de voorste lijn is RB ook sterker dan vorig seizoen. André Silva is een topspits (28 goals bij Eintracht Frankfurt), die als vervanger voor miskoop Sörloth is binnengehaald.Verder zijn Moriba en Brobbey talenten die RBL in de breedte veel sterker maken. Ook Dani Olmo zal nog wel stappen maken.Het ziet er goed uit in Leipzig, het heeft nog even tijd nodig

13 september 2021 om 08:10

Nah, ik schat Leipzig niet veel hoger in dan Wolfsburg, hebben toch paar grote jongens weggedaan (upemecano, Sabitzer, Konaté en Werner in een eerder stadium). Welliswaar Andre Silva ervoor weergehaald maar kan mij ook nog niet helemaal overtuigen. Met Hweng en Sorloth was het sowieso al niets. Leverkusen is het altijd maar even afwachten hoe het in elkaar valt, ondanks vele goede spelers die ze hebben.

13 september 2021 om 09:33

Gvardiol, Simakkan, Moriba en Skoboszolai. Sterker nog welke speler van Wolfsburg buiten Baku en Lacroix zouden daar uberhaupt basis staan?

13 september 2021 om 11:12

Der Kaiser 123. Je bedoelt Dominik Szoboszlai. Het niveau van RBL ligt m.i ook hoger, maar het heeft nog even tijd nodig om te groeien.Wolfsburg heeft zich overigens ook in de breedte versterkt met Lukkebakio, Waldschmidt en Nmecha.

13 september 2021 om 08:58

Ik vind dit - geheel in lijn met Willems columns - ook erg voorbarig en opportuun. Bovendien: wat is deze opmerking waard als je ziet wat voor rust en duidelijkheid er met Slot is gekomen. Dat is ook op basis van twee maanden trouwens, maar van Slot verwacht ik niet de hardleersheid en het eigenzinnige gedrag waarmee Van Bommel zich bij PSV manifesteerde. Daarnaast is Van Bommel volgens velen ook gewoon een eikel waar je niet prettig mee werkt. Vraag het Mart van de Heuvel, Björn van de Doelen, John de Jong en Ronald Waterreus eens, Willem.

13 september 2021 om 10:56

Dat is ook de positie die de club Wolfsburg ambieert, meedoen om de Europese plekken.

Hopelijk heeft van Bommel geleerd van zijn periode bij PSV. In Eindhoven is hij erin geslaagd ruzie te maken met de td, de medische staf, de teammanager, de halve selectie en ga zo maar door. Denk overigens dat zijn karakter beter tot zijn recht komt in Duitsland.

13 september 2021 om 00:06

Ihatteren lag daar ook al met iedereen overhoop dus volgens mij lopen er bij PSV nou ook niet de meest makkelijke mensen rond

13 september 2021 om 06:54

Een hele organisatie wegzetten als "niet de meest makkelijke" omdat 2 werknemers voor problemen zorgden? Misschien ligt het dan wel aan die werknemers ipv de organisatie...?

13 september 2021 om 11:21

Ik volg de BL op de voet, en zie dat MvB een zeer goede indruk maakt. Zelfverzekerd, bezonnen, diplomatisch, authentiek, charismatisch, met visie en verstand. Ik denk dat we toch een verkeerd beeld van hem hebben.

Gisteravond in NDR Sportclub werd hij nog gecomplimenteerd: Mark van Bommel lijkt z'n eigen vroegere voetbalstijl op z'n ploeg te kunnen overbrengen.

Tsja, zoals het ook te vroeg was om hem af te schrijven na die wanstaltige voorbereiding en de amateuristische wisselblunder, zo is het ook te vroeg om na 4 wedstrijden (waarin Wolfsburg niet elke wedstrijd groots speelde) te doen alsof dit nu het gezicht wordt van het moderne Nederlandse trainersgilde. Maar liever dat ie wel slaagt dan niet; het succes van individuen uit een land druppelt altijd door naar het land zelf (binnen het voetbal).

Mocht ook wel afgaande op het schema dat Wolfsburg had gekregen. By far het makkelijkste schema van de top 4 clubs van vorig jaar.

12 september 2021 om 22:47

Hebben opzich toch al tegen Leipzig gespeeld? Die zijn niet heel slecht.

12 september 2021 om 22:56

Leipzig heeft een handvol basisspelers verloren, veel internationals (sluiten laat aan en hebben dus een korte voorbereiding wat erg nadelig is als je nieuwe spelers wilt invoegen) en heeft een nieuwe trainer. Die club wil je zo vroeg mogelijk in het seizoen tegen komen.

12 september 2021 om 23:06

Ah, staan ook laag idd zie ik.

13 september 2021 om 09:35

Klopt daar hebben zowel Wolfsburg als Bayern al geluk mee gehad.

13 september 2021 om 09:25

Gewoon een knappe prestatie, alleen een doelpunt tegen uit een strafschop en 4 gewonnen, in elke wedstrijd beter dan de tegenstander. Materiaal van Wolfsburg is toch ook een stukje minder dan bij de andere uit de top 4 van vorig jaar, wat ze op basis van laatste jaren ook normaliter niet zijn. Dus dan doen ze het gewoon weer boven verwachting.

Hopelijk kunnen ze deze lijn lang volhouden, met een succesje in de CL.

Waar heeft Wim het over? Ik heb niemand in zijn handen zien wrijven en daarvan zien genieten? Noem de beestjes dan bij de naam, want anders loop je maar wat uit je nek te zwammen.

12 september 2021 om 23:31

Nou hier op VZ alleen al zag je er genoeg. Veel hadden hun oordeel al klaar na de voorbereiding en het was helemaal tenenkrommend wat er gezegd werd na de bekerwedstrijd waar Wolfsburg een keer teveel had gewisseld. Misschien dat je het zelf niet hebt meegekregen, maar wat Van Hanegem zegt is wel echt deels zo.

12 september 2021 om 23:38

Jij denkt dat Wim op vz te vinden is?

13 september 2021 om 10:48

Van Bommel was gewoon een irritante speler als die niet bij jouw club/team zat, daarom zal hij als trainer ook niet een grote gun factor hebben en zullen er best veel voetbalfans (en misschien ook wel andere mensen in de voetbalwereld) hopen dat hij faalt. Ook hier waren de commentaren niet mals mbt bijv. uitschakeling beker door te veel wissels.

Ik hoop dat hij het wel goed doet in Duitsland, want op dit moment is het wel heel karig met goede Nederlandse trainers. Het zegt natuurlijk ook genoeg dat we weer met van Gaal moeten beginnen bij Oranje, er waren gewoon geen geschikte jongere kandidaten.
Op dit moment lijkt alleen Ten Hag het goed te doen, maar bij hem is het ook maar de vraag hoe het bij een buitenlandse club gaat.

Bosz begon ook heel goed bij Dortmund. Volgens mij een perfecte start en een dik doelsaldo. En een maand of 2/3 later stond ie gewoon op straat. Kon geen wedstrijd meer winnen. Ik schat Wolfsburg tussen plek 4 en 7. Als Bommel de kerst haalt heeft ie het beter gedaan dan Bosz bij Dortmund in ieder geval, probeer dat maar eerst te bereiken.

13 september 2021 om 11:32

Peter Bosz werd bij Dortmund niet meer gepruimd door de spelers(Socratis, Toprak, Weigl, Aubameyang), omdat zijn speelwijze de verkeerde was en hij dat niet wilde veranderen. Toen was het snel over.

13 september 2021 om 15:15

Hij had ook wel een deukje opgelopen door het plotselinge vertrek van Dembele en het aanblijven van Auba. Die verpestte de sfeer ook een beetje en testte de autoriteit van Bosz. De speelstijl sloeg inderdaad niet aan maar dat kun je ook het bestuur verwijten. Maar die blijven altijd zitten. Want zij wilden gewoon een zelfde stijl als Ajax. Beetje oneerlijk dat Bosz op straat komt en de bestuurders lekker blijven zitten.

14 september 2021 om 14:06

De genoemde spelers wilden niet verder met Bosz. Bosz wilde zijn speelwijze niet aanpassen. Je kunt het bestuur of clubleiding toch niet verantwoordelijk maken voor taktiek en speelwijze.bosz eeft dit puur aan zichzelf te wijten, bij Leverkusen maakte hij weer dezelfde fout.

Van Bommel verdient gewoon minimaal een seizoen de kans om het opnieuw te laten zien. Bij PSV was heus niet alles slecht maar uiteindelijk heeft hij als beginnend trainer zijn fouten gemaakt. Ben benieuwd of hij van die fouten geleerd heeft en nu ook echt een betere trainer is.

Mensen het is toch mooi dat Markie nu goed presteert in de Bundesliga. Natuurlijk is het afwachten want achteraf praten is het makkelijkste wat er is. Maar ik proef uit de reacties 1 en al negativiteit. Wat is dat toch??? Markie fantastisch hoe jij en je team je rug hebben gerecht!! Ik kan daar alleen maar respect voor hebben.

13 september 2021 om 11:35

Hier ga ik in mee.
De tendens is meestal anders, de gunfactor is 0,0. We hopen dat MvB snel op z'n bek gaat. Ik kan daar niets mee.

Mark van Bommel neemt hij de weg die Frank de Boer bewandeld of riekt er succes aan het einde van de tunnel. Bij PSV heeft laten zien dat zijn nare persoonlijkheid hem in de weg heeft gezeten na een goede start.

Het voetbal van Wolfsburg is afschuwelijk echter het resultaat is optimaal. Ik hoop voor de trainer van Bommel dat de resultaten zo blijven want als deze minder worden is het ook in Duitsland snel voorbij.

Prima start voor Mark! Hopelijk kan hij de lijn doortrekken in de CL, het is toch fijn ook daar je eerste wedstrijd te winnen. Gun hem een mooi seizoen.

Heerlijk Mark! Ik blijf het prachtig vinden dat ie zo goed presteert!
Hopelijk tot volgend jaar weer ??

13 september 2021 om 08:41

Hoe speelt Schalke eigenlijk tot nu toe? Beetje vertrouwen dat ze weer terug kunnen komen in de Bundesliga?

13 september 2021 om 08:48Echt overtuigend is het niet maar laten af en toe leuke dingen zien. Maar ik ben zelf ook niet zo heel kapot van die trainer, en met mij nog heel veel Schalke supporters niet.

Natuurlijk ook niet vergeten dat er een compleet nieuwe selectie staat, dus hopen dat het nog beter kan worden.

Maar als je mij vraagt wie er kampioen zal worden, geen idee. Geen enkele ploeg kan mij nog bekoren, HSV is nog niet bijzonder, Schalke ook nog niet. Bremen begint een beetje te draaien, en de ploegen die er net onder zitten zoals een Dusseldorf ook nog erg wisselvallig. Jahn Regensburg en Dynamo Dresden verrassen een beetje, terwijl Paderborn ook goed begonnen is.

Denk dat het nog heeeuul spannend gaat worden!

13 september 2021 om 11:47

Dat klopt wel.
De trainer, Grammodzis, overtuigd nog niet echt.
Er is in de 2e BL een brede kopgroep, waar vele kanshebbers op promotie bij zitten. Ik reken KSC daar ook nog bij.
Werder komt op stoom, Marvin Ducksch lijkt het ontbrekende puzzelstukje te zijn.
Schalke kan mee gaan spelen om promotie, omdat ze Simon Terrodde in dd ploeg heeft, die het verschil telkens weer maakt en punten pakt (ook gisteren in Paderborn). Ouwejan doet het prima Auf Schalke, en ook Bülter komt in vorm.
HSV zie ik niet zo snel aanklampen, die zijn te wisselvallig.
Het wordt een spannend seizoen, met open end.

13 september 2021 om 11:55

We moeten hopen dat Terrodde fit blijft. We hebben er niet heel veel bijzonders achter zitten eigenlijk. Toch had ik in Hoppe de perfect stand in gezien voor hem.

Van Bommel doet het slim, want hij heeft al die analytici volledig ingepakt. Ruud Gullit heeft contact met hem. En Johan Derksen is ook al zo lyrisch, nadat ze elkaar na zijn ontslag bij PSV ontmoet hebben.
En Van Hanegem en Van Bommel troffen elkaar afgelopen zomer op verzoek van Van Bommel, en sindsdien heeft Willem een en al lovende woorden voor hem.

Als Wolfsburg blijft winnen, niets aan de hand, maar als het even tegenzit zien we de andere Van Bommel weer. Hij kan gewoon niet omgaan met verlies en tegenslag.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

VfL Wolfsburg

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
M. WidellAanvaller
W. WeghorstAanvaller83
K. CasteelsKeeper80
L. NmechaAanvaller72
D. LukébakioAanvaller50
R. BakuVerdediger82
Voor de complete selectie: Clubpagina VfL Wolfsburg.

271 fans
Coach, 44 jaar
SeizoenClub
2018-2019 PSV
2017-2018 PSV U19
2012-2013 PSV
2011-2012 AC Milan
Laatste voetbalnieuws

Haaland waarschuwt Ajax in rentree; Ekkelenkamp schittert opnieuw

Borussia Dortmund mag zich voorlopig koploper van de Bundesliga noemen en werkt met vertrouwen toe naar het Champions League-duel met Ajax. De ploeg van trainer Marco Rose won zaterdag met 3-1...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 16 oktober
Fiorentina wil in januari een poging wagen om Andrea Belotti in huis te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren