Cristiano Ronaldo toont zich dodelijk en maakt zijn tweede doelpunt

Zaterdag, 11 september 2021 om 17:27Jeroen van Poppel • Laatste update: 17:57

Cristiano Ronaldo heeft zijn rentree voor Manchester United opgeluisterd met een doelpunt. De Portugese superster speelde een moeizame eerste helft tegen Newcastle United, maar wist op slag van rust een intikker te maken. Ronaldo werd daarbij geholpen door doelman Frederick Woodman, die opzichtig in de fout ging bij een ogenschijnlijk makkelijk schot van Mason Greenwood: 1-0 bij rust.

Na rust kwam Newcastle United uit de counter terug op gelijke hoogte via Javier Manquillo: 1-1. Manchester United zocht opnieuw de aanval en Ronaldo wist in de 62e minuut zijn tweede van de middag te maken. Luke Shaw lanceerde de diepgaande Ronaldo, die de bal meenam en door de benen van Woodman binnen plaatste: 2-1.

Ronaldo brak met zijn comeback in het shirt van Manchester United direct een record in Engeland. Het was precies twaalf jaar en 118 dagen geleden dat de 36-jarige aanvaller voor het laatst actief was in de Premier League. Nooit eerder keerde een speler na zo'n lange periode van afwezigheid terug op het hoogste Engelse niveau.Gerelateerd

Meer sportnieuws

55 reacties (laatste reactie door moyashi)

Lekker Ronaldo! Intikkers zijn ook moeilijke goals, anders zou iedereen ze zoveel maken als hem

11 september 2021 om 17:00

Een intikker is zelf Is geen moeilijke goal. Het positiekiezen is wel een bijzondere kwaliteit. Heel knap altijd hoe Ronaldo dat tot in perfectie beheerst.

11 september 2021 om 17:23

Ja dat is wat ik bedoel maar een goal is meer dan het afmaken. Positiekiezen zelf hoort ook bij de goal naar mijn mening.

11 september 2021 om 17:36

Dat het moeilijk is, is knap, maar het is voor mij niet dat daarvoor de tv aanzet. Van Nistelrooij, Inzaghi zijn allemaal hele goede spitsen. Scoren als de beste. Maar als neutrale toeschouwer zie ik liever een mooie steekpass of dribbel, of een mpoie passeerbeweging of een vette vrije trap.
Dat het moeilijk is zal wel, niemand zal ook ontkennen dat Ronaldo 1 van de beste ooit is. Maar hoeveel vette goals of acties zijn over 5 jaar nog bij iedereen in gedachten?

Maar ik begrijo al deze CR7 fanboys wel die het nodig vinden om te vertellen dat een intikker heel moeilijk is😂😂.

11 september 2021 om 17:39

We gaan nu toch niet doen alsof Ronaldo niet veel ongelofelijk mooie doelpunten gemaakt heeft? En in het begin van zijn carrière was hij de definitie van een dribbelkont.

11 september 2021 om 17:45

@mbvfan zo gaat dat toch met alle fanboys? Als Messi nu scoort tegen Bolivia wordt zo een team ook veel groter gemaakt dan dat het is. Er waren gisteren zelfs mensen die wilden beweren dat de Copa moeilijker winnen is dan een EK terwijl de FIFA ranking toch echt een heel ander verhaal verteld. Iedereen praat in het voordeel van hun persoonlijke voorkeur

11 september 2021 om 18:09

Dus op basis van fifa ranking kan jij concluderen dat EK winnen moeilijker is dan de Copa? Heb jij je verdiept in hoeveel wedstrijden ze spelen en hoeveel landen bijvoorbeeld naar een wk gaan? Daarnaast hebben de toplanden 0 weerstand in kwalificatie poules dus logisch dat veel landen hoog in de fifa ranking staan. Europees worden er veel meer wedstrijden gespeeld namelijk.

12 september 2021 om 10:38

Alsof Argentinië en Brazilië in Zuid Amerika zoveel toplanden treffen. Drie kwart van die landen stelt ook niet veel voor maar dan wordt er net gedaan of Equador en Bolivia en dat soort landen wat voorstellen

11 september 2021 om 17:30

Daar weet Zahavi alles van...intikkers zijn niet altijd makkelijk..

Hele zieke goal! ... het is wel dat hij er altijd staat. Ook een kwaliteit 😁. Ben benieuwd naar united dit jaar.

Keepertje keepertje. Echte spitsengoal van CR7.

11 september 2021 om 17:13

Bal werd vlak voor de keeper nog aangeraakt, waardoor hij niet snel genoeg kon corrigeren

Ja gewoon weer 12 jaar terug in de tijd, heerlijk! Typisch Ronaldo ook weer om gelijk te scoren! Ondanks zijn achteruitgang qua techniek nog steeds de beste afmaker die er is.

Een echte grootheid. Op zijn leeftijd nog steeds zo scherp en gretig. In mijn ogen de GOAT. Hopelijk kunnen we nog jaren genieten van deze geweldenaar!

11 september 2021 om 17:20

Voor mij niet de goat maar wel echt een machine

Sorry maar mensen doen hier alsof hij hier een wereldgoal maakt. Meerdere spitsen zouden op de juiste positie staan en deze scoren. Het is omdat het Ronaldo is dat mensen het verbloemen.

11 september 2021 om 17:06

Echt helemaal niemand zegt dat dit een wereldgoal is. Het is bijzonder dat Ronaldo bij terugkomst direct scoort terwijl hij net een paar dagen meetraint. Deels ook nostalgie dat hij terugkeert en direct scoort. De goal zelf is niet bijzonder maar hij loopt wel door op de kans dat de bal daar kan komen.

11 september 2021 om 17:15

Ik bedoel niet dat mensen het direct zeggen maar dat elke keer hij een intikker scoort mensen het verbloemen door te zeggen "kijk zijn positiespel gewoon werelds " "Kijk die loop actie gewoon altijd op de juiste plek". Meerdere spelers scoren intikkers , ik vind dat ronaldo eigenlijk niet eens zo vaak een intikker heeft want de afgelopen jareb scoort hij gewoon goeie doelpunten door krachtig uit te halen of door natuurlijk zijn kopballen.

11 september 2021 om 17:06

Zou je me een comment kunnen aanwijzen? Ik zie nameliik NIEMAND die dat diet

11 september 2021 om 17:12

Het is een goedkope manier van willen “scoren” van Ergi. Gewoon hopen dat iemand iets heeft gezegd en dan daarop gaan inhakken. Probleem is dat hier nu inderdaad niemand dat doet, wat zijn comment een beetje triest maakt.

11 september 2021 om 17:37

Helemaal eens 4ever, jammer dat de mods hier niet wat meer bovenop zitten

11 september 2021 om 17:16

Ik durf erop te zweren dat werkelijk waar niemand dit een wereldgoal vind. Dat roep je gewoon zodat je de hoop kan uitspreken dat dit doelpunt nooit heeft plaatsgevonden ofzo? Zijn positionering is van een buitencategorie en hij staat (alweer) op de juiste plek. Wat moet hij doen? Express naast schieten omdat bepaalde VZ leden Ronaldo niet kunnen uitstaan? 😅

11 september 2021 om 17:22

Tja, dat dwingt 'ie zelf af met z'n carriere.

11 september 2021 om 18:59

Ziet dan niemand wat ik zie???
Nog voordat iemand een stap zet, is Ronaldo al vertrokken, naar een positie waar een kleine kans is dat er een fout gemaakt word door de keeper.

Dat maakt hem zo geweldig, hij acteert waar andere atleten bevriezen. Elke sporten herkent dat moment waarop je kan rennen voor een zeer zeer zeer kleine kans op rendement. En zo lui als we allen zijn, rennen we meestal instinctief niet. Dat heeft niks te maken met willen of kunnen

Dat. Is. Killer. Instinct.

Dat maak je niet, dat heb je.

Netjes. Maar goed. Verder zie t er nog niet uit. Ronaldo scoort, maar blinkt niet echt uit.

Altijd United fan geweest, sinds Cantona. Maar toen Woodward het overnam steeds minder geïnteresseerd. Nu Ronaldo er weer is, stiekem toch wel weer meer interesse.
Leuk dat ie zn 1e maakt 😀

Zou Guardiola nu zitten te kijken met, heb ik serieus deze speler geweigerd?

Nummer 2 ligt er ook in😎

Ik ben een echte Messi fan en plaats Ronaldo dus altijd lager op mijn lijstje maar ben wel een Man Utd fan. Ik geniet echt van de terugkeer van Ronaldo. Ik kijk hier liever naar dan naar Messi tussen die volgevreten vedettes bij PSG. Dit is echt clubliefde.
Ik hoop dat Ronaldo vanmiddag nog ff een hattrick scoort. Dat gun je hem en de supporters gewoon.

11 september 2021 om 17:35

Messi is zelf ook een volgevreten vedette toch? Is er al een maand en heeft ff een invalbeurt meegedaan. Nu zit ie vanaf de tribune met zijn drankje de wedstrijd te bekijken terwijl Ronaldo 3 punten pakt voor zijn team.

11 september 2021 om 17:36

Bijna met je eens totdat ik ''clubliefde'' las. Die gast zou naar City zijn gegaan als die bod geaccepteerd was lol. Het is dat paar legendes van United hem benaderden en ervoor zorgden dat hij terug kon, maar anders had deze gast voor de blauwe kleur gekozen puur om op hoogste niveau nog mee te doen om alle titels.

Verder hoop ik dat je ervan geniet met zijn terugkeer natuurlijk, maar ik vind clubliefde te ver gaan.

11 september 2021 om 17:42

Ja dat is wat de media allemaal riep. Wij waren er niet bij en weten niet hoe het echt is gegaan. Het was zijn zaakwaarnemer die gesprekken voerde maar je weet hoe de media overal een sensatie saus overheen gooit. Als die "legendes" dat mee krijgen, nogal logisch dat ze meteen aan de telefoon hangen. Maar of die sensatie verhalen waar zijn geweest..........

11 september 2021 om 17:46

Volgens mij gaf Ronaldo zelf aan tegen een van de United spelers dat City en United in overleg zijn en komende dagen het duidelijk wordt wie hem koopt. City werd eerder benaderd schijnbaar, maar toen kwam United in het hele plaatje en hebben ze bij City gezegd no thanks.

En daarom kijk ik 100 keer liever naar een Messi pf Neymar.
Ronaldo is ongetwijfeld 1 van de beste, zo niet de beste, maar voetbal is voor mij meer als scoren. Voor intikkertjes zet ik mn tv niet aan. Behalve voor mijn eigen club dan. Maar voor mijn eigen club kijk ik ook oersaaie wedstrijden tegen een laagvlieger. Daar kijk je met een ander belevenis natuurlijk.
Voetbal is kunst voor mij.
CR7 is een fenomeen als sportman, maar een R9 of een Maradona of Messi is voor mij pure kunst. Als je het verschil niet snapt is het uitleggen ook niet de moeite waard.

11 september 2021 om 19:47

Hahah geen speld tussen te krijgen maat! Hoe die 3 op snelheid, techniek, en dribbels gewoon echt 4/5/6 man konden passeren (en zelfs in de aller kleinste ruimtes) en vervolgens ook nog scoren dat is gewoon meer dan voetbal: dat is kunst. Bij Maradona en Messi komt dan ook nog hun absurde inzicht/overzicht en passing (vooral steekpasses) er als extraatje bij. Artiesten op het veld. En dat is niets ten nadele van de prestaties van Cristiano Ronaldo of andere grootheden. Maar qua spel heb ik geen spelers ooit zien doen op een voetbalveld wat ik Maradona en Messi wel heb zien doen. Het uitleggen moet je ook niet doen. Of je snapt jouw post of je snapt het niet. Maar als je bepaalde voorkeur hebt dan willen mensen het vaak niet snappen (bewust of onbewust). Maar we moeten niet vergeten dat er genoeg andere grote voetballers zijn geweest die hun strepen hebben verdiend. Maar ik ben het compleet eens met jou. Maradona, Messi, Il Fenomeno, Pele en Cruijff is mijn persoonlijke all time favorite top 5. Ronaldinho heeft weinig gepiekt maar komt daarna op plek 6. Maar je hebt nog een Zidane, Eusebio, Best, Cristiano Ronaldo, Beckenbauer, Garrincha, Zico, Iniesta, Roberto Baggio, Henry, Bergkamp enzovoorts. Iedereen zal zijn eigen afwegingen/voorkeuren hebben uiteraard en een eigen volgorde. Het is alleen triest hoe mensen ruzie kunnen krijgen op een forum omdat ze een ander hun gedachtegang/denkwijze niet kunnen respecteren.Ik weet zeker dat iemand mij zal aanvallen omdat Cristiano Ronaldo niet in mijn top 5 staat. Terwijl hij sowieso bij 1 van de beste spelers ooit hoort. Maar dat komt mijn inziens meer door zijn doelpunten/prestaties dan dat ik hem voetballend zo vond uitblinken.

Vind het echt fantastisch. Ronaldo heeft misschien meer successen bij Real geboekt, maar vond hem altijd het best en leukst om naar te kijken bij United. En hij krijgt daar ook veel meer de waardering dan hij bij Real heeft gehad zo lijkt het. Hij is weer thuis.

Ik word een beetje moe van om te horen dat CR7 minder talent heeft en dat het allemaal is van kei kei hard werken. Onzin!! CR7 is een megatalent. Okey messi heeft meer talent, maar kijk naar zijn prestaties dat is ongekend dat krijg je niet alleen door werken. Dan kan ik elke voetballer 10000 uur werken met de bal maar als die geen aanleg hebt houdt het op. Door zijn unieke talent als basis en met zijn grote werklust heeft hij het perfectioneerd! Je wordt echt niet zomaar 1 van de beste voetballers aller tijden door hard te werken, hiermee doen we ronaldo erg tekort.

Grappig hoe de Ziggo analisten 2 weken geleden nog twijfels hadden over deze man.
Nogmaals, twijfel niet hij snoert de monden altijd en overal

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

3886 fans
Aanvaller, 36 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Manchester United 5 3 0 0
2021/2022 Juventus 1 0 1 0
2020/2021 Juventus 33 29 3 0
2019/2020 Juventus 33 31 3 0
2018/2019 Juventus 31 21 3 0
Laatste voetbalnieuws

Danny Blind verbaasd na ‘savage attack’: ‘Ik heb met niemand gesproken’

Danny Blind is uiterst verbaasd dat hij afgelopen week in het nieuws kwam in Engeland. De assistent-bondscoach van het Nederlands elftal toonde zich in een interview met de Daily Mirror uiterst...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 16 oktober
Fiorentina wil in januari een poging wagen om Andrea Belotti in huis te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren