Vertrek Ryan Koolwijk na gesprek met Gertjan Verbeek zorgt voor schok

Dinsdag, 31 augustus 2021 om 08:19Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 08:27

Ryan Koolwijk en Almere City FC hebben in goed overleg besloten om het lopende contract per direct te ontbinden. Na een tussentijds evaluatiegesprek met de technische staf en het daarin geschetste perspectief voor de middenvelder, maakte hij de wens kenbaar om zijn loopbaan elders te vervolgen. “De clubleiding heeft, mede vanwege zijn uitstekende staat van dienst, besloten om het verzoek in te willigen”, zo benadrukt de club uit de Keuken Kampioen Divisie.

Het vertrek van Koolwijk, 36 jaar, zorgt voor een schok onder de Almere City-supporters, die op sociale media hun verbazing uiten. Koolwijk kwam vorig seizoen over van AS Trencin en was de onomstreden aanvoerder van de ploeg die tot aan de laatste speeldag meedeed om directe promotie naar de Eredivisie. De routinier speelde in totaal veertig wedstrijden voor Almere City FC en was daarin verantwoordelijk voor tien assists en één doelpunt.

Dit seizoen raakte Koolwijk onder Verbeek zijn aanvoerdersband kwijt aan Tim Receveur, omdat hij bijna de hele voorbereiding moest missen vanwege zijn deelname aan de Gold Cup met Suriname. Desondanks stond Koolwijk in de eerste vier competitiewedstrijden in de basis, al werd hij in drie van deze wedstrijden in de tweede helft gewisseld. Het ambitieuze Almere City is het seizoen met vier punten uit evenveel duels bijzonder teleurstellend gestart.

Koolwijk heeft na het bewuste evaluatiegesprek met Gertjan Verbeek de wens uitgesproken om zijn loopbaan elders te vervolgen, omdat hij te weinig perspectief meer zag voor hem in Almere. Het is onduidelijk bij welke club hij aan de slag gaat. Vanwege zijn transfervrije status kan hij ook na de transferperiode nog een contract bij een club ondertekenen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

19 reacties (laatste reactie door bongiorno)

Gert Jan heeft het lekker voor elkaar bij Almere, resultaten vallen tegen en dan gaat een van je uitblinkers van vorig seizoen ook nog eens weg.

31 augustus 2021 om 08:37

Klinkt redelijk standaard, die man heeft bepaalde skills en mist ook bepaalde sociale skills. Dat gaat soms goed en soms wat minder. Nu bij Almere gaat het in ieder geval tot op heden niet best, ben zeer benieuwd hoe en in welke mate hij het daar op de rit gaat krijgen en ze naar promotie gaat helpen

31 augustus 2021 om 09:26

Gertjan gaat helemaal niet zo slecht hoor. De selectie is dit jaar (nog niet) wat het is geweest, paar sterkhouders verdwenen. Dat is niet iets waar Gertjan veel aan kan doen. Resultaten vallen wat tegen maar we zijn pas net begonnen, kijkend in de KKD zijn er veel clubs waar dit het geval is en in deze competitie weet je het nooit. Je kan in ieder geval niet van Verbeek verwachten dat ja na 4 wedstrijden al helemaal speelt hoe hij dat in gedachten heeft. Gertjan bashen is populair, maar bij Almere echt nog onterecht, maar goed van buitenaf klagen is waar we goed in zijn als supporters natuurlijk.

Wat betreft Koolwijk; hij is gewoon echt te langzaam geworden en dat ziet de club ook in. Ze hebben een gesprek gehad en daarbij is duidelijk geworden dat er geen basisplaats voor hem inzit wanneer Smeets weer fit is en daar heeft Koolwijk blijkbaar geen zin in. Keurig opgelost door beide partijen, ik ga hem niet missen in ieder geval maar wens hem veel succes verder.

Vandaag transfer deadline, we hebben op zijn minst een LB en aanvallende buitenspeler nodig. wie weet wat er nog in het vat zit

31 augustus 2021 om 09:32

Fijn dat jullie blij zijn met Gert-Jan, maar het begin was toch wel echt verschrikkelijk.
Die goal van Arweiler in de blessure tijd de laatste wedstrijd red je toch wel behoorlijk anders had je nu met 2 punten gestaan en na 4 wedstrijden al 8 punten achter de concurrentie aan gehobbeld.

31 augustus 2021 om 09:55

Alle wedstrijden tot nu toe in de eerste helft verre weg de betere, 2e helft zakt het weg en hebben we veel weg gegeven. Dat komt ook door gebrek aan kwaliteit en een te dunne selectie. Elke wedstrijd is dit seizoen ook beter dan de wedstrijd daarvoor dus hoezo gaat het dan heel slecht?

8 punten achter de concurrentie zegt helemaal niks, we stonden na de winterstop 8 punten voor op de concurrentie, ook totaal weggespeeld. Waan van de dag viert weer hoogtij hier. Ik hoop dat Gertjan mooi de tijd krijgt om iets op te bouwen en dat er vandaag nog wat versterkingen bijkomen zodat die ook een waardige selectie heeft om bovenin mee te strijden.

31 augustus 2021 om 09:59

Haha. Koolwijk kan het al sinds de winterstop niet meer belopen. Met straks Smeets terug op zijn plek en het grote talent Resink ook op zijn positie is het logisch dat Koolwijk zou gaan banken, maar snap dat hij in zn laatste jaar daar geen zin in heeft. Verbeek is juist op de goede weg, met het hoge druk zetten. Juist Koolwijk past niet in dat spel

31 augustus 2021 om 10:50

Het geloof op promotie verdwijnt ook met de week. Jammer dat er iemand voor de groep staat die er eigenlijk vrij weinig van kan. Heeft niet echt een imposante carrière en ook nu laat hij het niet zien. Dan ook nog sterhouders die vertrekken. Hoop dat er nog wat bij komt zodat Almere bovenin kan mee gaan draaien.

Tsja, ongelovelijk dat er nog steeds clubs in de rij staan voor deze trainer die al jaren niks meer presteert en alleen maar een grote mond heeft.

31 augustus 2021 om 09:22

Maar dat is met onze bondscoach ook zo.
En daar zijn de meeste lyrisch over.

31 augustus 2021 om 10:18

En jij vindt niet dat van Gaal wat meer credits verdiend op basis van zijn prestaties als coach dan Verbeek?

31 augustus 2021 om 10:36

Beide op eigen niveau toch?
Dat Verbeek bij Almere zit zegt toch alles in het verschil met van Gaal en Verbeek.

De situatie is echter bij beide hetzelfde hebben de laatste jaren geen reet gedaan en staan beide mijlenver af van de de jonge spelers.

Van Gaal met deze arrogante grote mond heeft ook niet veel krediet.

31 augustus 2021 om 10:17

Dat snap ik dus ook totaal niet, heb Verbeek eigenlijk al 10 jaar niet kunnen betrappen op een zinnige kijk op voetbal behalve dat ie zo lekker nuchter is en van de oude stempel. Dus lekker jongens onbeholpen op hun plek zetten. Zou me oprecht verbazen als ie van Almere een voetbalmachine weet te maken.

31 augustus 2021 om 12:54

Nouja, 'clubs in de rij', we hebben het over een baantje in de keukenkampioendivisie he. Zat de laatste twee jaar bij Adelaide United en een totaal financieel opgedroogd FC Twente.

Zou het niet gewoon zo kunnen zijn dat er bij Koolwijk iets knapte nadat hij zijn aanvoerdersband kwijtraakt en hij daarna ook nog eens merkt dat hij geen vaste waarde meer is? En op basis van deze beslissingen zijn keuze heeft gemaakt? In beide gevallen kan ik volkomen meegaan in de keuze van GJ Verbeek. Het blijft af en toe een hork,maar van voetbal heeft hij wél verstand.

verrassend nieuws!

misschien dat Koolwijk het vertrouwen niet meer voelde nu hij vanaf dit seizoen de aanvoerdersband kwijt is

wel jammer
altijd degelijke voetballer geweest
en vorig jaar uitstekend gepresteerd tot de laatste speeldag om promotie

benieuwd waar hij verder gaat

31 augustus 2021 om 12:51

Koolwijk zal om dit vertrek
Vast niet al te hard blèren,
Gert Jan Verbeek is altijd een vlek
Op menig topper's carrière!

Een aanvoerder, door durf en daad
Meedingend om promotie
Nu, onder laster en smaad
Ontslagen met consternatie en commotie!

Ongekend dat Verbeek nog steeds hele clubs naar de kolere mag helpen, ik stond als Twente-supporter ook te juichen toen hij kwam maar wat kwamen wij van een koude kermis thuis.

Alles wijst erop dat hij nu weer 1 grote puinhoop aan het maken is en de resultaten zijn er ook niet. Sterke aan alle Almere supporters.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Almere City FC

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
18.TOP Oss10-8
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
L. DuijvestijnMiddenvelder123
M. PouwelsAanvaller124
B. van HoevenAanvaller122
J. ArweilerAanvaller112
S. ResinkMiddenvelder100
M. WoudKeeper110
I. AlhaftAanvaller104
Voor de complete selectie: Clubpagina Almere City FC.

116 fans
Coach, 59 jaar
SeizoenClub
2019-2020 Adelaide United
2017-2018 FC Twente
2014-2017 VfL Bochum
2013-2014 1. FC Nürnberg
Laatste voetbalnieuws

Gertjan Verbeek: ‘Ik heb ook nog nooit zo laag gestaan in het betaald voetbal’

Gertjan Verbeek hoopt het tij te keren als trainer van Almere City FC. De trainer streek deze zomer met hoge verwachtingen neer in het Yanmar Stadion, maar inmiddels staat Almere City...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren