Eredivisie-tweetal getipt voor basisplaats Oranje: ‘Wat maakt hij snel stappen'

Maandag, 30 augustus 2021 om 08:41Yanick Vos • Laatste update: 09:21

Ernie Brandts vindt dat Cody Gakpo en Ryan Gravenberch snel in aanmerking moeten komen voor een basisplaats in het Nederlands elftal. Als rapporteur van De Telegraaf neemt de oud-international de buitenspeler van PSV en middenvelder van Ajax op in zijn elftal van de week naar aanleiding van hun optreden tegen respectievelijk FC Groningen en Vitesse.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Cody Gakpo en Ryan Gravenberch verdienen een basisplaats in Oranje


Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door rubentje13)

Ben ik het voor beide niet mee eens. Ik vind op het middenveld nog niet dat Gravenberch een basisplek zou moeten krijgen. Hij is nog wisselvallig en ik vond hem in de minuten op het EK ook echt een verschrikking. Gakpo doet het ook erg goed maar ik zou de voorkeur geven aan Bergwijn in de basis nu hij ook gewoon lekker zijn minuten maakt op het hoogste niveau.

30 augustus 2021 om 09:23

Bergwijn rechts en Gakpo links voor mij. Gravenberch ook gewoon erin met Frenkie en Wijnaldum, dan kan Frenkie gewoon als '6' spelen. Laat Gravenberch en Gini maar wat meer aanvallen, Frenkie moeten we koesteren en gebruiken in zijn kracht als verbindingsspeler. Gakpo-Depay-Bergwijn is voor mij de voorhoede momenteel.

30 augustus 2021 om 09:38

Ik zou zelf spelen met Bergwijn, Depay en Malen. Snelheid, kracht, multi functioneel en wat constanter dan Gakpo. Spelen toch allemaal op een flink hoger niveau.

30 augustus 2021 om 10:02

Gakpo is zo’n lekkere speler man, en ook nog in vorm. Hoe die hem binnenschiet tegen Groningen is puur genieten. Bergwijn en Gakpo maken minuten en zijn in vorm, Depay is ombetwist in de spits. Heerlijk trio, Malen is voor mij de eerste wissel.

30 augustus 2021 om 09:24

Ik vind wel dat Gakpo in de basis moet staan; voorhoede Gakpo, Memphis en Malen. Die dan gewoon veel van posities wisselen, lekker dynamisch. Gravenberch ben ik ook voor; dat is op termijn natuurlijk het talentvolste met Frenkie de Jong naast hem en Wijnaldum voorlopig nog daarvoor.

30 augustus 2021 om 12:06

Laten we het EK maar niet als graadmeter nemen. In een goed draaiend elftal kunnen jonge spelers altijd sneller leuk mee doen. Van dat goed draaiende elftal was op het EK totaal geen spraken. En je kunt niet van Gravenberch verwachten dat hij Oranje al bij de hand neemt en even het hele elftal op de goede posities zet. Dat hadden de zogenaamde zelfbenoemde leiders Depay en Wijnaldum moeten doen.

30 augustus 2021 om 12:16

Ik ben wel voor hoor.

Bijlow
Dumfries - Van Dijk - De Vrij - Malacia
Graevnbergh - Frenkie - Gini
Bergwijn - Depay - Gakpo

Ik zou hier heel tevreden mee zijn. Ik denk dat Gravenbergh prima kan renderen met de spelers op hem heen. Heel compleet middenveld. Hiermee moet je de Turken en de Noren wel kapot kunnen spelen

30 augustus 2021 om 13:14

Ik mis eigenlijk El Ghazi in de selectie.. Bergwijn speelt nu, maar El Ghazi laat het al langer zien. Echter moet ik toegeven dat het dicht bij elkaar licht qua niveau betreft onze buitenspelers: Berghuis, Bergwijn, Gakpo, Lang, El Ghazi, Danjuma en Kluivert speelt nu ook weer.

Gravenbergh moet basis de jong en Ryan is de toekomstige en in mijn opinie het huidige middenveld.

30 augustus 2021 om 13:30

Kluivert speelde erg sterk afgelopen weekend ook nog eens. Helaas wel geblesseerd uitgevallen. El Ghazi zie ik het niet in. Afmaker is het. Zeker als buitenspeler. Maar voetballend voegt hij niet erg veel toe vind ik. Ik zie liever Lang of Danjuma in dat geval

30 augustus 2021 om 13:34

Dit zou ook mijn opstelling zijn, maar ik ben bang dat het middenveld qua balans niet goed is. Gravenberch aan de bal is goed, in balbezit tegenstander vind ik hem nog steeds wat nonchalant ogen. Wat mij betreft wordt het een afweging afhankelijk van de tegenstander tussen Gravenberch en De Roon (voor deze selectie althans), tegen een sterkere tegenstander zou ik met De Roon beginnen, zeker als het weer gewoon 433 wordt en Dumfries vrijwel altijd onderweg is.

Gakpo links, depay spits en bergwijn rechts heb je gewoon een goede aanval. Is daarnaast Timber niks voor het middenveld als een CVM?

30 augustus 2021 om 09:49

In mijn ogen heeft Timber alles wat een CV moet hebben, gebruikt zijn lichaam goed, heeft een uitstekende inspeel pass, is comfortabel aan de bal, wilt voor uit voetballen en is verdedigend ijzersterk.

In mijn ogen de perfecte cvm.
Ik denk alleen dat er met frenkie-Gravenberch/de Roon- Wijnaldum geen plek voor is.

Ik zou met Bergwijn, Memphis en Malen starten en Gakpo gebruiken als impact sub. Heerlijke speler om van de bank te halen als je een goal nodig hebt.

Gravenbergh is een zeer interessante speler alleen is de vraag of Frenkie en Gravenbergh samen kunnen spelen. Tegen de kleintjes is het zeler het proberen waard maar het is verdedigend niet echt solide.

30 augustus 2021 om 09:36

Psv-er,

Gakpo is veel verder, veel effectief en veel belangrijker dan Malen. Vind Malen persoonlijk zwaar overschat. Deed het eerste halve seizoen lekker, zakte daarna hard terug in niveau, ook op het EK heeft hij geen bal goed geraakt.

30 augustus 2021 om 09:51

Eerlijk gezegd zou ik Malen ook vanaf de bank brengen en Gakpo nu basis.

Gakpo is in vorm, maakt veel minuten en scoort veel.

Ik zou zeker beginnen met Gakpo-Memphis-bergwijn

30 augustus 2021 om 09:55

Malen geen bal goed geraakt op het EK? Ga weg man. Twee assists en een voorassist, terwijl hij maar 1x in de basis stond.

30 augustus 2021 om 10:01

Alleen zeer jammer dat hij op het moment dat het er echt om ging die bal niet langs de keeper kreeg.

30 augustus 2021 om 10:20

Dat zijn toch geen cijfers voor een spits die ruim 150 minuten waaronder 70 tegen Noord-Macedonië ?!

En moment dat hij er moet staan, staat hij er niet. Tegen Tsjechië ook ruim een helft gespeeld, en welgeteld 1 kans gecreëerd, die hij dan ook nog verkloot.

Gakpo is wel klaar voor een basisplaats gezien zijn vorm, al is het meer vanwege de beperkte kwaliteiten van de concurrentie. Kan hij ook op rechts? Ik zie Van Gaal namelijk Memphis op links zetten met Malen in de punt.

Gravenberch kan je wel minuten geven, maar het is zeker nog geen basisklant. Frenkie en Gini zijn onaantastbaar, en De Roon zorgt voor de balans. Zou nog eerder Koopmeiners daar zetten omdat hij iets defensiever is ingesteld dan Gravenberch.

Ik zou Noa Lang ook wel in Oranje willen zien. Zijn statistieken in België wat qua niveau wel redelijk vergelijkbaar is met de Eredivisie zijn toch wel indrukwekkend

30 augustus 2021 om 09:33

Helemaal mee eens. Is ook een type die we nog niet hebben. Zou graag Gakpo Memphis Lang willen zien.

30 augustus 2021 om 09:54

Ik zie uiteraard ook de resultaten van en positieve berichten over Noa Lang in de media maar geef tegelijk toe dat ik nooit een hele wedstrijd van Club Brugge zie. Ik vraag me af of jullie dat wel doen. In zijn (Jong) Ajax tijd heb ik hem echter vaak zien spelen en was totaal niet van hem onder de indruk. Hij kwam echt veel tekort voor Ajax. Met wat ik heb gezien is de keuze tussen Gakpo en Lang echt een no brainer.

30 augustus 2021 om 10:38

Van gaal heeft hem denk ik ook nog niet zien spelen.

30 augustus 2021 om 10:02Kwestie van tijd. Lang zal vanzelf bij Oranje uitkomen als hij dit ook constant blijft presteren. Bovendien denk ik dat een transfer naar een grotere competitie dan ook niet uitblijft. Enige opmerking ten aanzien van de prestaties van Lang; het is slechts in de Belgische competitie. Toch kwalitatief gezien een mindere competitie. Maar wel een hele fijne speler om naar te kijken en erbij te hebben lijkt mij!

30 augustus 2021 om 10:28

Belgie staat 13e op de coefficientenlijst. Onder een Nederland, Rusland, Oekraine, Servie en Schotland. Lang heeft natuurlijk sinds hij bij Brugge speelt leuke dingen laten zien en er is hier veel over geschreven, maar moeten we nu doen alsof hij echt een selectie verdient? Een Vitesse die nog niet in vorm is is gewoon beter dan Anderlecht. Ik vind dat Lang nog lang niet thuishoort in Oranje, dan kan je nog beter spelers als Kluivert, Dilrosun, Stengs of Danjuma oproepen.

30 augustus 2021 om 10:40

Vorig seizoen heeft hij het ook laten zien in de CL. En de nummer 4 van Nederland wint met wat meeval van de nummer 4 van België, is er dan zo een niveauverschil?

30 augustus 2021 om 11:04

In de reguliere competitie werd anderlecht 3e.

30 augustus 2021 om 11:06

Sinds wanneer tellen de play offs niet meer mee?

30 augustus 2021 om 12:21

De reguliere competitie is toch beter te vergelijken met de competitie hier lijkt me? Allebei 34 wedstrijden gespeeld. Als de nummer 7 hier de play offs wint is het ook niet opeens de nummer 4 van de competitie.

30 augustus 2021 om 11:13

Ben je de vader van Noa Lang. Onder elk NL berichtje begin je over hem en het Belgisch niveau is zeker niet vergelijkbaar met de Eredivisie.

30 augustus 2021 om 11:48

Nee ik ben zijn vader niet maar ik vind het een enorm goede speler met een mooie techniek die ik graag in Oranje een kans zie krijgen gezien zijn constante prestaties

30 augustus 2021 om 12:49

Het niveau in België is nog dramatischer dan onze Mickey Mouse Competitie.
We hebben gisteren dat verschil al gezien.
Vitesse kan winnen van Anderlecht, maar wordt volledig afgeslacht door Ajax.

Gakpo zou ik wel basis zetten in voorhoede
en dan rouleren tussen de 3 aanvallers veel wisselingen doen onder de wedstrijd

Gravenberch nog niet basis
maar kunnen we mooi gebruiken indien nodig voor de laatste 20 minuten
begint beter en beter te worden
maar nog geen basis klant op dit moment

Gakpo kan je in de basis zetten. Gravenberch echt niet. Komt echt nog te kort daarvoor. Als hij niet bij de selectie zou zitten was het ook prima.

Ik zou dat niet doen zeker Gravenberch vind ik heel erg het spel vertragen bij Ajax en ik zie nog niet het fantastische wat veel analytici zien (of echt veel te weinig). Gakpo doet het leuk maar ik zou toch echt Depay op links zetten en Malen in de spits. Depay is geen spits en Malen wel.

30 augustus 2021 om 12:53

Analytici kijken heel anders naar een wedstrijd als dat jij doet.
Jij kijkt vanuit supportersogen, analityci kijken juist naar hele kleine, specialistische zaken die jij en ik vaak helemaal niet zien.

Liever Bergwijn of Danjuma dan Gakpo, alhoewel Danjuma nog minuten moet maken bij zijn nieuwe club. Heb wel vertrouwen dat hij gaat presteren in spanje. Op Gravenberch zijn plek heb je Wijnaldum en de Jong, dus die gaat hij er ook niet uitspelen. Zie het niet gebeuren.

Gakpo zeker basis, die vind ik echt een topper. Gravenbergh kan je ook wel neer zetten, maar das wel meer bij gebrek aan beter op het moment en omdat ik echt klaar ben met De Roon opstellen tegen B landen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2223 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
W. WeghorstAanvaller41
J. BijlowKeeper
T. KrulKeeper00
N. AkéVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Nederland.

17 fans
Middenvelder, 19 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 8 1 2 0
2020/2021 Ajax 32 3 3 0
2019/2020 Ajax 9 2 1 0
2018/2019 Ajax 1 0 0 0
2018/2019 Jong Ajax 27 2 2 0
Laatste voetbalnieuws

Twee Nederlanders over in de race voor Golden Boy-award

Ryan Gravenberch en Jurriën Timber maken nog steeds kans op de titel Golden Boy. De Ajacieden zijn de overgebleven twee Nederlanders in de uitgedunde shortlist van twintig spelers die er nog...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 14 oktober
Real Madrid houdt de contractsituatie van Antonio Rüdiger bij Chelsea nauwlettend in de gaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren