Portugese kranten lovend: ‘Hij loste alle problemen van Benfica op’

Woensdag, 25 augustus 2021 om 10:03Rian Rosendaal

Veel lof in de Portugese media voor de manier waarop het tiental van Benfica standhield tegen PSV in de play-offs van de Champions League. Vooral de rol van de uitblinkende doelman Odysseas Vlachodimos wordt daags na het bereiken van het hoofdtoernooi van het miljoenenbal uitgelicht. Benfica speelde lange tijd met tien man vanwege de rode kaart voor Lucas Veríssimo, maar desondanks wist PSV de Portugese muur niet te slopen.

Publico is met name onder de indruk van de strijdlust die is getoond door het elftal van trainer Jorge Jesus. “De ploeg bleef rustig na de rode kaart en liet zien over een flinke dosis karakter te beschikken.“ Het Portugese dagblad vindt dat de plaatsing voor de groepsfase van de Champions League heel belangrijk is voor het imago van Benfica. “Het prestige van de club blijft intact door de kwalificatie voor de Champions League en het gegarandeerde geldbedrag van 37,24 miljoen euro zal verschillende zaken een stuk makkelijker maken dit seizoen. Maar om de Champions League te bereiken, moest Benfica wel behoorlijk afzien. En dat allemaal door de rode kaart van Lucas Veríssimo.“

De enorme bedragen die PSV misloopt uit de Champions League

De Eindhovenaren grijpen naast een flink bedrag door het ontbreken in de poulefase van het miljardenbal.Lees artikel

Waar Veríssimo Benfica in de problemen leek te brengen, daar groeide Vlachodimos uit tot de grote held van de bezoekers uit Portugal. “Hij loste werkelijk alle problemen van Benfica op.“ Ook Jornal De Noticias steekt de loftrompet over de onverslaanbare doelman uit Griekenland. “PSV probeerde werkelijk alles, maar Benfica had gelukkig een geïnspireerde Griek onder de lat staan. Vlak na de rode kaart van Veríssimo begon het al met zijn knappe redding op een inzet van Noni Madueke.“ Volgens Record voelt het zwaarbevochten gelijkspel van Benfica in het Philips Stadion aan als een overwinning.

“Een gelijkspel met de smaak van een zege“, zo kopt het Portugese dagblad. Expresso zoomt juist weer in op de heldenrol van Vlachodimos in Eindhoven. “Het lijden van Vlachodimos is miljoenen waard.“ Daarnaast wordt aandacht geschonken aan het feit dat Benfica lange tijd met tien spelers stand moest zien te houden. “Jorge Jesus had aanvallende intenties voor deze wedstrijd, maar de goede bedoelingen konden al snel de ijskast in door de snelle rode kaart voor Veríssimo, die zich duidelijk niet op zijn gemak voelde.“ Desondanks kwam alles goed voor het veerkrachtige Benfica. “De vreugde van Jorge Jesus na het laatste fluitsignaal liet zien hoeveel dit resultaat voor hem betekent.“

De na een halfuur weggestuurde Veríssimo bood na de wedstrijd via een post op Instagram zijn excuses aan voor zijn rode kaart tegen PSV. “Ik wil me verontschuldigen bij de supporters van Benfica en tevens mijn teamgenoten bedanken voor hun vastberadenheid. De plek in de Champions League is van ons!', zo schreef de dolgelukkige Braziliaanse centrale verdediger.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Lucas Verissimo (@lucasverissimo)Gerelateerd

Meer sportnieuws

54 reacties (laatste reactie door louismanuel)

Ook erg van de trainer genoten zeg wat een liefhebber en passievolle coach! Met zijn 67 jaar nog op deze manier het spel beleven en tactische ingevingen doorvoeren, je kan het spel niet mooi vinden etc. maar als je met 10 man een uur staande houdt tegen dit PSV is dat ook een kwaliteit. Keeper zag er in mijn ogen spectaculairder uit als het daadwerkelijk was, veel ballen kwamen op hem af. Desondanks, prima tweeluik voor hem.

25 augustus 2021 om 10:44

Tactisch goed gedaan, maar het gedrag van Jorge Jesus vind ik eerder ridicuul dan passievol. Leek zich compleet alleen te voelen op de wereld.

25 augustus 2021 om 10:53

Zijn gedrag heeft wel het gewenste effect. In de eerste wedstrijd met die wissel klucht die zes minuten duurde, brilliant gewoon. Breekt het ritme van de tegenstander en die tijd wordt nooit bijgetrokken.

25 augustus 2021 om 11:11

Briljant is wat overdreven, ik vraag mij af of het bewust was. Gisteren zag ik alleen maar een oude gek langs de kant, de vraag is of de spelers van Benfica er anders door gaan voetballen.

25 augustus 2021 om 11:13

Passievol en energievol zeker. Ik persoonlijk hou niet van dat extreem uitbundige geschreeuw en gezwaai met armen etc.

Maar credits voor zijn tactiek. Met zijn wissels brak hij in beide webstrijden het ritme van de wedstrijd. Verdedigen dan kunnen ze wel, en met ervaren mannen als Otamendi en Vertonghen staan ze als een blok. Ook uitstekende keeper, belangrijke reddingen.

Blijf het zonde vinden want ik denk dat je ze had kunnen kloppen, echter in de uitwedstrijd ook ongelukkig een goal voor rust (corner) tegengekregen, dan moet het zelf ook meezitten en moeten de kansen die je krijgt erin.

25 augustus 2021 om 13:11

JJ kan je langzamerhand wel een succesvolle coach noemen. Heeft toch al mooie prijzen gewonnen zowel in Portugal als Brazilië! Vraag mij toch af wanneer hij de overstap naar het buitenland maakt (top 4 competities). Is toch alweer 67, dus ik denk eerlijk gezegd dat hij dat niet ambieert

25 augustus 2021 om 15:15Wat heet mooie prijzen.
1 seizoen bij Flamengo:
Flamengo was direct de grootste prijs in zijn trainersloopbaan, de Conmebol Libertadores. In een bloedstollende finale werd River Plate na een laat doelpunt in reguliere speeltijd met 2–1 verslagen. Kort na winst van de belangrijkste Zuid-Amerikaanse clubprijs won Jesus met zijn ploeg de Campeonato Brasileiro Sã©rie A. Later werden de Supercopa do Brasil, de Conmebol Recopa en het staatskampioenschap van Rio de Janeiro nog gewonnen. Tijdens het FIFA WK voor clubs bereikte Flamengo de finale, maar verloor hierin na verlenging met 1–0 van UEFA Champions League-winnaar Liverpool.

Hij was jaren geleden al een van de best betaalde coaches in Europa met 4 miljoen Euro.

Over Benfica nu. De ploeg is in opbouw en heeft nog een flinke achterstand op Porto en Sporting. Ook hebben ze grote financiã«le problemen, vooral ook omdat ze dit jaar geen grote talenten hebben kunnen verkopen.
Ze speelden bagger slecht in werkelijkheid.
Zelfs de uittrappen van Vlachodimos getuigen niet van veel tactisch inzicht. Alle ballen waren voor PSV. Onmiddellijk balverlies dus, zij het op de helft van de tegenstander.
Ze roeiden letterlijk met de middelen die zij hadden. Ik vermoed dat ze Gedson Fernandes nog hoopten te verkopen, waardoor hij niet mocht invallen in beide wedstrijden.

Hoe dan ook, zal Benfica dit seizoen echt nog wel verbeteren. Het geld van de CL kunnen ze goed gebruiken maar dat geldt uiteraard voor alle clubs in onze competities (nederland en Portugal)

25 augustus 2021 om 17:24

@louismanuel is toch een mooie prestatie om in 2 jaar tijd in Brazilië met 5 prijzen weg te gaan. In Portugal heeft hij notabene alles al gewonnen. Heeft nationaal niks meer te bewijzen.

25 augustus 2021 om 13:12

Ik vond de keeper best onzeker, hij had niets klem en stompte alles weg voor zijn goal. Voor hetzelfde geld was de afvallende bal een keer goed gevallen voor PSV en je had daardoor verloren.

25 augustus 2021 om 14:28

Haha heb je er weer eentje die dit een 'liefhebber' en 'passievol' noemt. Het woord winnaarsmentaliteit ontbreekt er nog net aan. Ik maak me op basis van de beelden van gisteren eerder zorgen over zijn mentale gezondheid. Een immens ego, onbeschoft gedrag en iedere minuut een stemmingswisseling lijkt me een nauwkeuriger beschrijving van wat we gezien hebben.

25 augustus 2021 om 15:58

Komop man, liever zo'n gek langs de lijn dan iemand die heel rustig is. Sport=emotie. Simeone is zo'n zelfde type langs de lijn. Heerlijk hoor

Zo 3 ploegen uit Portugal in de CL. Kans dat Ajax een loot is best groot. Dan maar Sporting want vind Benfica en Porto goede clubs.

Denk ook wel dat we kunnen concluderen dat NL Portugal niet van plek 6 gaat stoten. Zij staan te ver boven ons. Zelfs braga staat boven PSV op de ranking lijst.

25 augustus 2021 om 10:49

Denk dat er niet veel tussen de 3 zit. Sporting heeft ook echt een goede ploeg maar het zou wel fijn zijn als je die loot want die zitten in pot 1.

25 augustus 2021 om 11:23

Braga is dan ook vergelijkbaar met PSV als het om knaken gaat. Benfica is in die zin vergelijkbaar met Ajax.

25 augustus 2021 om 12:57

Waarom? In een EL kun je net zoveel punten scoren. Ik denk dat psv meer punten in EL pakt, dan in de CL. Wat dat betreft is het juist gunstig dat psv EL speelt

25 augustus 2021 om 14:43

Portugal is niet meer het land voor Nederland te verslaan. Portugal is Frankrijk al voorbij!

25 augustus 2021 om 15:09

NL Portugal van plek 6 stoten? Kansloze missie.
Heb je enige idee wat er moet gebeuren om een gat van 11 punten goed te maken?
Als Portugal een jaar niet mee zou doen, dan nog zou het niet lukken.

25 augustus 2021 om 16:13

Vind het ook totaal niet interessant. We staan goed zo toch?

Tja, de prestatie mag er zijn van Benfica. Hard gewerkt ervoor. Maar alsjeblieft zeg, van de 4 gespeelde helften was Benfica maar 1 helft goed te noemen. Voor de rest tegenhouden en afbraakvoetbal spelen. Dat wordt dan geroutineerd genoemd. De complimenten voor het bereiken van de groepsfase CL is terecht, maar daar moet het dan ook bij blijven.

25 augustus 2021 om 10:44

Wat verwacht je als je na een halfuur met tien man speelt? Dan ga je toch de bus nog meer parkeren, de duels hard aan en af en toe tijdrekken? Ik vind dat vrij logisch. Neemt niet weg dat Benfica een counterploeg was, het echte afbraakvoetbal kwam mijns inziens na het wegzenden van Verrisimo.

25 augustus 2021 om 10:59

Benfica heeft in de tweede helft in Portugal ook niks anders gedaan vertragen. De regels laten dit toe en stimuleren het zelfs, dus ik geef ze geen ongelijk.
Als je 15 minuten zuivere speeltijd kunt wegnemen in ruil voor 5 minuten blessuretijd, waarvan er slechts 2 worden gevoetbald is dat een geweldige deal als je voor staat.

Dit soort wedstrijden bewijzen alleen maar hoe ridicuul het is dat er niet met zuivere speeltijd wordt gespeeld.

25 augustus 2021 om 11:35

Je moet gewoon scoren en winnen en geen doelpunten tegen krijgen.. meer niet. Regeltjes willen aanpassen gaat je niet helpen want die Portugezen zijn geslepen! Dit was gewoon weer typisch Nederlandse ploeg tegen een slimme buitenlandse ploeg. De mooiste ploeg wint niet altijd.

25 augustus 2021 om 12:20

Ja echt super slim om de hele tijd op de grond te liggen janken als je niet word geraakt. Hoe verzinnen die professoren in Portugal dat toch.

25 augustus 2021 om 12:40

Ik ben het met je eens hoor Suarez, maar ik heb op wat Portugese berichten een vertaling losgelaten om te lezen hoe er over de ploeg gedacht wordt. Doe ik wel vaker, een beetje een vreemde hobby. Maar in 1 van die berichten wordt de trainer zelfs een visionair genoemd die Benfica zijn gezicht en trots teruggeeft. Dat gaat mij een beetje te ver als je kijkt naar de manier waarop een resultaat bereikt wordt. Daarom dat ik de complimenten wel snap maar voor de rest was het weinig bijzonder.

25 augustus 2021 om 10:45

Dat spel is precies de reden waarom Nederlandse ploegen zelden winnen van van Portugese. Zij zijn prima in staat om op resultaat te spelen en zijn daar een stuk succesvoller in dan de Nederlandse clubs in die onderlinge duels. Dus vind ervan wat je ervan vindt, maar zij hebben niet voor niets de CL bereikt en PSV niet. Met alleen complimenten haal je de CL niet.

25 augustus 2021 om 11:40

Niet mee eens. PSV verklote het gewoon. 3 goede kansen 0 goals heeft echt niets met goed op resultaat spelen te maken. En het waren echt serieuze kansen waar er minimaal een van moet zitten. Afmaken is wat Nederlandse ploegen op breekt. En dat is wel vaker. Zelfs Ajax Spurs waar iedereen het heeft over restverdediging en dat het daar fout ging. Spurs 4 kansen 3 goals, Ajax 6 kansen 2 goals. In die campagne is het een keer andersom geweest. Real uit. Real maakte de kansen niet af, Ajax wel. In de JC schaal maakte PSV zowat elke kans af. Iedereen zwaar onder de indruk zijn echt ver, nu het voor het echie moest gebeurde het weer eens niet.

25 augustus 2021 om 14:13

Ja en als mn tante ballen had gehad, was het mn oom geweest. Je kunt toch niet ontkennen dat nl'se clubs er tegen Portugese ploegen altijd uitvliegen? Dan kun je vwb de wedstrijd van gisteren analyseren wat je wilt, maar PSV ligt eruit en Benfica niet. En tegen 10 man 3 kansen creëren vind ik ook niet echt bijzonder btw.

25 augustus 2021 om 14:34

Je hebt gelijk hoor. Dit zie je in Portugal, maar ook in in andere Zuid-Europese landen en in Latijns Amerika. Maar wat mij betreft is dit een consequentie van de veel te grote (financiële) belangen en ego's die het voetbal domineren. Ben ik even blij met 'onze' ploegen die naïef als ze zijn er een mooi spelletje van pogen te maken en (mede daardoor) niet alles winnen. Een van de redenen dat de CL me meer en meer tegenstaat. Bij een 1-0 voorsprong van de meeste ploegen uit een van bovengenoemde landen weet je dat er vanaf minuut 60 niet meer gevoetbald wordt.
Los van dit alles begrijp ik wel dat Benfica gisteren niet voor de schoonheidsprijs ging, na minuut 32.

25 augustus 2021 om 10:55

Het werkt. Benfica verdiend tientallen miljoenen euro's, PSV krijgt 5 miljoen euro als troostprijs. In goed 30 minuten scoren ze twee keer en dan is het meteen klaar. Daarna 2,5 uur de bus parkeren, tegenstander ontregelen en ze zijn door na de CL poule fase.

Apart dat het falen van de tegenstander en dus een grote dosis geluk niet wordt genoemd? Of het niet optreden tegen het tijdrekken van de dienstdoende arbiter. Als je na 65 minuten tijdrekken de eerste gele kaart geeft, dan heb je het tijdrekken niet in de hand als arbiter. De oorzaak lag niet bij de arbiter, maar het stoort wel dat hij meewerkt aan het anti-voetbal dat Benfica na de rode kaart speelde door niet op te treden.

25 augustus 2021 om 10:46

Inderdaad. Je weet dat dit soort ploegen alles gaan doen om de wedstrijd te vertragen en deze scheids faciliteerde dit gedrag waarbij er ook nog een aantal kaarten voor PSV spelers kwamen waarvan de reden mij niet duidelijk was. Desondanks moet PSV gewoon naar zichzelf kijken en gewoon een goal maken als je een uur lang in een overtal speelt.

25 augustus 2021 om 10:58

Dat is altijd zo, tijdrekken is onderdeel van het voetbal. Je mag er niet van houden maar het werkt prima. Benfica is door, PSV ligt eruit.
Anti-voetbal is een nietszeggende kreet, dit resultaat voetbal wordt al jaren gespeeld en met veel succes. Italianen noemen het Catenaccio. Coaches als Mourhino wonnen er Cl's mee bij Porto en Inter.

25 augustus 2021 om 11:04

De bonden zorgen ervoor dat het onderdeel is van het voetbal, maar eerlijk, het heeft toch niks met het spel voetbal te maken?

Sterker nog, als ik als neutrale toeschouwer om de drie minuten iemand naar de grond zie gaan met een zogenaamde hoofdblessure dan kijk ik wel naar een film waar wel fatsoenlijk geacteerd kan worden.

Ik heb er geen moeite mee dat Benfica het doet, want zoals je zegt het levert resultaat op. Het is aan de bonden om het spel zo aantrekkelijk mogelijk te maken en het elimineren van tijdrekken is daarin laaghangend fruit.

25 augustus 2021 om 11:10

Ik kan er persoonlijk wel van genieten, teams die er alles aan doen om een resultaat over de streep te trekken. Hierbij alles gebruikend wat binnen de regels past en er soms net overheen. Maar ik snap ook prima dat er mensen zijn die zich heer dood aan ergeren

25 augustus 2021 om 11:37

Als Nederland volgend jaar het WK op deze wijze wint horen we jou dan ook dat het een schande is @de10?

25 augustus 2021 om 11:45

@de10
Natuurlijk heeft het alles met het spel te maken. De randjes opzoeken van het toelaatbare leidt tot veel emotie en strijd op het veld. Genoeg mensen die daar enorm van genieten.
Clubs als Atletico zijn enorm populair, trainers als Siemeone en Mourhino horen tot de allerbest betaalde trainers omdat ze juist hameren op strijd. Op slimmigheden om de tegenstander te overtroeven. Zij noemen het echte winnaars.
In Nederland kunnen wij er niet mee omgaan. Als Mourhino Ajax in de finale aftroeft zijn we teleurgesteld, het grote Manchester United dat zo verdedigde, de bus parkeerde. Terwijl Mourhino ons juist naief noemt en trots is op de winst.

25 augustus 2021 om 12:11

@straatvoetbal
100% mee eens. Maar dat is omdat het geoorloofd wordt. En daar zouden ze iets tegen moeten doen om het spel aantrekkelijker te maken. Dan kun je het WK niet zo winnen en daar ben ik voorstander van.

25 augustus 2021 om 11:06

Het niet optreden tegen tijdrekken en dat aanstellen is echt een gezwel in het voetbal. Dit is al jaren aan de gang en wordt steeds erger. Pellegrini zei er laatst ook nog wat over dat hem dit gigantisch stoorde in La Liga. Scheidsrechters doen er gewoon niks aan of kunnen er niks aan doen. Iedereen voorspelde ook dat Benfica dezelfde trucs weer uit de kast zou halen, dit gebeurt, iedereen ziet het maar de scheidsrechter doet er niks aan. Het loont dus voor Benfica. Zou fijn zijn als hier een keer wat strenge regels voor komen.

25 augustus 2021 om 12:09

Precies. Tevens tegen het telkens vragen om een ingooi of corner zelfs als dit overduidelijk niet het geval is, het vragen om gele kaarten. Het bespelen van de arbitrage krijgt een steeds grotere rol in het voetbal en dat is jammer.
Ook vind ik dat je het spel niet stil zou moeten hoeven leggen voor een wissel. Er zijn officials die dit in banen kunnen leiden, zodat het geen voordeel oplevert voor de wisselende ploeg. In andere sporten kan dat ook.

25 augustus 2021 om 11:31

De enige goal die PSV maakte was toch ook een dosis geluk?

25 augustus 2021 om 12:01

Net als de tweede van Benfica, dus kun je dat tegen elkaar wegstrepen.

25 augustus 2021 om 12:13

Dan hebben ze het toch simpelweg gewoon veel beter gedaan ipv het op een grote dosis geluk gooien? Ze hebben geen goal weggegeven in een uur met 10 man en wél een 'normale' goal gemaakt.

Nu vond ik de keeper in de eerste wedstrijd echt geweldig, maar deze wedstrijd heeft PSV toch eigenlijk virj weinig op goal geschoten. Die paar pegels van Ramalho had hij prima, maar daar bleef het ook een beetje bij. Desondanks had ik hem graag bij PSV gezien ipv Drommel. Ik word toch altijd nerveus als die bal naar achteren gaat of hoog voor komt. Prima lijnkeeper, maar zodra hij een stap naar voren zet voel je de onzekerheid in de verdediging.

Een kleine zeventig minuten (inclusief blessuretijd) spelen tegen tien man en dan niet een keer scoren... Dan verdien je Champions League-voetbal ook niet. Natuurlijk is het deels pech, maar Benfica oogde geslepen en PSV was niet in staat in een hoog tempo te spelen. Schmidt's wisselbeleid was verder onbegrijpelijk: waarom met Madueke een speler wisselen die uit het niets het verschil kan maken? Waarom Van Ginkel eraf, die in de rug van de spits als lopende man altijd voor dreiging kan zorgen. Het is ook niet alsof PSV de kansen aaneenreeg. Voor rust de goede kans van Madueke en na rust de bizarre misser van Zahavi en de kans voor Vertessen. Ik snap het gezeik om een lange spits niet echt, uit voorzetten wordt niet enorm veel gescoord statistisch gezien en tegen deze tegenstanders lagen er tussen de linies wel degelijk ruimte.

één grote toneelschool dat hele Benfica maar goed ze zijn door en daar gaat het hun om.
je ziet een paar stoere mannen op het veld maar als ze iets voelen van contact dan moeten we eigenlijk 112 bellen.

25 augustus 2021 om 10:47

Welkom in de wereld van (portugees) topvoetbal.

25 augustus 2021 om 10:58

Nederland heeft echt een Portugal complex. Na die rode kaart wist iedereen dat het 0-0 zou blijven. De mentaliteit van Benfica daar kan PSV niet aan tippen.

25 augustus 2021 om 11:41

Daarom was Benfica uit en thuis in dat droomseizoen van Ajax tactisch misschien wel de moeilijkste wedstrijd om open te breken omdat ze zo sneaky en stug zijn die portugezen. Maar ze kunnen wel counteren als een van de besten en bovenal weten ze dat die ene kans die ze krijgen erin moet! Nederlandse ploegen denken oh die kans komt wel weer.. nee het is geen eredivisie of nederlands voetbal. Die kans komt europees misschien maar 1x en dan moet je hem grijpen. Dodelijk moet je zijn met elke kans tegen portugezen!

25 augustus 2021 om 11:02

Tja, zolang de regels (of in ieder geval het hanteren daarvan) dit soort gedrag blijven belonen blijven ploegen dit doen. Er zijn maar heel weinig scheidsrechters die echt optreden tegen tijdrekken, en theater is ook vaker in je voordeel dan dat je er echt straf voor krijgt. Ik zou heel graag zuivere speeltijd zien, maar de FIFA lijkt daar niet echt aan te willen.

Het gaat om presteren, maak niet uit hoe, als het doel maar bereikt wordt.

Dit doet ontzettend veel pijn, maar je kan als PSV supporter alleen maar een diepe buiging maken voor Benfica. Vanaf min 1 hebben ze het ritme uit de wedstrijd gehaald waardoor PSV nooit echt de druk erop kreeg. Daarnaast kreeg ik het gevoel alsof PSV met enorm veel zenuwen voetbalde en teveel spelers hun niveau niet haalde. Wat persoonlijk een cruciaal moment voor mij was, was dat in de 2e helft Gakpo doorkwam en Joa mario een overtreding maakte (met geel op zak) en hij toch door ging. Een speler met meer ervaring zou zich laten vallen en dan speel je tegen 9 man.. dit zijn dingetjes die de portugezen tot in de perfectie beheersen en wij helaas niet.

25 augustus 2021 om 11:44

Jaa helaas moet je ook een beetje smerige spelen in het hedendaagse voetbal. Gakpo heeft nog nooit CL gespeeld en komt net kijken en wil zich natuurlijk van zijn beste kant laten zien. Dat hij zich niet laat vallen is zeker te prijzen maar wint geen prijzen☹️. We zijn er weer op zn Nederlands ingetrapt helaas!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Benfica

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Benfica2114
2.FC Porto2013
4.Estoril155
Voor de complete stand: Liga NOS
SpelersPositieW
ÉvertonAanvaller80
R. YaremchukAanvaller64
Helton LeiteKeeper00
M. SvilarKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Benfica.

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren