Ten Hag: ‘Als hij de wedstrijd terugkijkt, dan snapt hij het wel’

Zondag, 22 augustus 2021 om 15:18Yanick Vos

Ajax-trainer Erik ten Hag noemde de manier waarop zijn ploeg zondagmiddag speelde tegen FC Twente (1-1) een ‘matige vertoning’. Langs de lijn in de Grolsch Veste stoorde hij zich aan het lage tempo waarin zijn ploeg speelde. Davy Klaassen en Edson Álvarez ontsnapten in de eerste helft aan een rode kaart. “Twente speelt heel irritant en dan moet je onverstoorbaar blijven”, aldus Ten Hag.

"Het tempo lag veel te laag. Vanaf de eerste minuut moet je daarin investeren als je een ploeg als Twente uit elkaar wil spelen", aldus Ten Hag na afloop in gesprek met ESPN. "We hebben voor rust maar bar weinig kansen gecreëerd. Dat lag met name aan het spel aan de bal. Dat tempo had veel hoger moeten zijn. Veel vaker van kant naar kant gaan, vaker het midden zoeken en loopacties maken. Dat begint met in een goede formatie komen en dat deden we niet. Vandaar dat we niets gecreëerd hebben. Twente niet, wij ook niet.”

Ten Hag is van mening dat verschillende Ajax-spelers vanaf het begin van de wedstrijd niet bij de les waren. Namen noemde hij niet. "Het begin van de competitie is altijd lastig, maar ze moeten wel de urgentie herkennen. Vanaf 12.15 uur moet je aanstaan en een aantal spelers stonden niet aan”, aldus de trainer, die na de 0-4 nederlaag tegen PSV in de strijd om de Johan Cruijff Schaal aangaf dat zijn ploeg nog niet fit was, mede doordat meerdere internationals pas later zijn aangesloten. “We hebben geen excuses. Je moet er gewoon staan en je moet gewoon leveren. Dat hebben we niet gedaan.”

De Ajax-trainer vindt dat zijn spelers zich niet uit de tent moeten laten lokken, zoals Álvarez en Klaassen. Laatstgenoemde kreeg geel voor een tik in het gezicht van Giovanni Troupée, terwijl een tik van Álvarez op het achterhoofd van Michal Sadílek onbestraft bleef. “Je moet je richten waar het om gaat en dat is doelpunten maken", reageerde Ten Hag, die van mening is dat de twee Ajacieden goed zijn weggekomen. "Er had ingegrepen kunnen worden, maar dat doen ze niet. Je moet bezig zijn met voetballen, niet met deze randzaken. Tuurlijk spelen zij irritant, daar moet je mee omgaan.”

Met nog een klein halfuur op de klok en een 0-1 voorsprong haalde Ten Hag Ryan Gravenberch naar de kant. De Oranje-international was het zichtbaar niet eens met zijn wissel. ESPN-analist Ronald de Boer merkte op dat Gravenberch ‘des duivels’ was na zijn wissel. Ten Hag daarover: “Ik denk dat als hij de wedstrijd terugkijkt hij het wel snapt”, aldus de trainer, die de middenvelder nog niet aansprak over zijn reactie. “Tuurlijk niet. Als team speelden we onder de maat, maar ook een aantal individuen.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

52 reacties (laatste reactie door arnino)

Blind wisselt ie natuurlijk niet, maar had net zo goed wel gekund. We raakten echt geen pepernoot.

22 augustus 2021 om 15:41

Als die clown van een Ten Hag zelf ook ff de wedstrijd terug kijkt , dan snapt hij als tactisch wonder dat een middenveld met Alvarez, Gravenberch en Klaassen volkomen kansloos is. Tel daarbij op de statisch voorhoede die alles vanuit stilstand doen en hij moet toch een duidelijk beeld krijgen van het huidige probleem.

22 augustus 2021 om 15:46

Vorig seizoen was het nog niet volkomen kansloos, deze wedstrijd was bijna iedereen ondermaats

22 augustus 2021 om 15:49

Hij had vorig jaar exact hetzelfde middenveld na de winterstop en pakte daarmee de dubbel. Ligt aan de spelers, niet de coach.

22 augustus 2021 om 15:54

Als de spelers niet leveren, is het aan de coach die spelers te vervangen toch?

22 augustus 2021 om 16:13

@oortap en ook toen werd dit gezegd…

22 augustus 2021 om 16:18

Heb je vorig seizoen gekeken? Toen ging het als een trein lopen toen Alvarez bij dat middenveld van Gravenberch en Klaassen kwam. En dan nu ineens is het kansloos? Ik vind die reactie juist kansloos. Precies hetzelfde middenveld als vorig jaar en nu ineens kan het niet meer....koekoek.

22 augustus 2021 om 16:19

Neefcvoetbal23......toen werd dat niet gezegd omdat het toen juist als een tiet ging lopen.

22 augustus 2021 om 16:50

Vorig seizoen ging het idd goed. Toen had je nog Antony voor wat diepte. Nu lijken de spelers verzadigd. Als dit niet snel beter wordt eindig je op 2 of 3. Psv gaat dit seizoen niet weer slechts 72 punten halen.
Overigens valt die Berghuis ook vies tegen, zoals verwacht helaas. Komt niks vanaf.

22 augustus 2021 om 18:04

@baradona "clown van een Ten Hag" Zo nog steeds gepikeerd dat wereldvoetballer Lang wegmoest?

22 augustus 2021 om 22:39

Precies, hopelijk kijkt ten Hag de wedstrijd terug en realiseert hij zich dat hij de verkeerde gehecht gewisseld. Was de enige op het middenveld die soms het spel kon versnellen.

22 augustus 2021 om 15:59

normaal zou ik Blind ook nooit wisselen, want hij heeft een fantastische trap, maar vandaag was ook Blind zeer slecht. Eigenlijk iedereen. Ik kan niemand opnoemen die een redelijk wedstrijd speelde.

22 augustus 2021 om 16:03

Staat Blind er alleen maar vanwege zijn fantastische trap?
Het lijkt nu toch snel minder te worden.

22 augustus 2021 om 18:22

tegenstander meestal blij als hij speelt

Eerlijk van Ten Hag dat hij toegeeft dat de VAR in had kunnen grijpen. Tempo was inderdaad te laag. Ik denk dat Kudus basis gaat spelen ipv Klaassen of Gravenbergh. Die brengt toch wat meer drive op het middenveld.

22 augustus 2021 om 16:03

Ik vind alleen dat hij / Ajax ook wel eens op mag treden tegen dit gedrag. Ze geven aan zo’n brede selectie te hebben, waarom dan niet consequent spelers die zich zo misdragen niet direct wisselen of een volgende wedstrijd niet opstellen. Je hebt in de wedstrijd tegen psv gezien zulk soort akties kunnen je wedstrijden kosten. Nu lijkt het alleen maar goed gepraat te worden met zuid Amerikaans temperament.

Ook wel hetzelfde liedje onder Ten Hag. Begin van een seizoen is altijd belabberd. Weet niet hoe dat altijd kan en deze zomer zat het echt niet mee qua voorbereiding maar alsnog moet het wel veel beter. Ook graag stoppen met Stekelenburg en Pasveer. Je had dit makkelijk over de lijn kunnen trekken. Die goal was houdbaar.

22 augustus 2021 om 17:08

Die goal was houdbaar?!
Dat was ie totaal niet.
Die goal van Ajax uit de kluts waarbij de bal met gelukje voor de voeten van haller valt da's andere koek anders druip je gewoon met een nederlaag het veld af

22 augustus 2021 om 18:06

Ja ik vond hem houdbaar. Die bal ging traag en Stekelenburg stond verkeerd en dook te traag.

22 augustus 2021 om 18:17

klopt

Realistisch betoog van Erik waarin hij ook helemaal gelijk heeft. Op het gelijkspel van vandaag is niks af te dwingen. Hele matige vertoning van ons Ajax.

22 augustus 2021 om 15:41

Op zich kun je een keer tegen een gelijkspel aanlopen natuurlijk. Maar tegen PSV was het ook onder de maat, tegen NEC de tweede helft ook, en vandaag weer. Dat zou mij als trainer meer zorgen baren.

22 augustus 2021 om 15:44

Inderdaad maar dat durven de meeste niet toe te geven.

22 augustus 2021 om 16:20

Zo gaat het elk seizoen in het begin met Ten Hag. En we weten hoe het eindigde. Duurt altijd een paar maanden voor het echt staat.

22 augustus 2021 om 18:06

Ik vind Ajax wel wat creativiteit missen. Middenveld zit te weinig voetbal in en als de aanval dan ook statisch is dan heb je toch wel een probleem. Ik vond Klaassen er niet goed uitzien bij dat tegendoelpunt. Stekelenburg had hem kunnen hebben denk ik, maar is moeilijk in te schatten. Het is maar net wanneer hij de bal ziet aankomen.

22 augustus 2021 om 16:04

Twente speelde irritant omdat Ajax er geen antwoord op had? Dat noem jij een realistisch betoog?ajax mist snelheid en diepgang voorin (wat ze wel op de bank hebben met anthony en neres) en power/creativiteit op het middenveld.als ik hun was zou ik het geld investeren in een goede middenvelder of centrale verdediger ipv nog een vleugelaanvaller.

Ik mag hopen dat er uiteindelijk een andere basis gaat komen. Het middenveld kan in ieder geval echt niet zo. Hopelijk komt kudus later in de basis te staan. Daarnaast is het naar mijn mening ook klaar met Blind. Er is geen plek voor hem als centrale verdediger, linksback of middenvelder. Als hij er in staat zou het altijd ten koste zijn van iemand die beter is dan hem(Martinez, Tagliafico of Kudus/Gravenberg).

22 augustus 2021 om 15:43

Het unieke van Blind was zijn passing. Maar daar zie je ook niks meer van terug dus is hij geen toegevoegde waarde meer. Als iedereen fit is heb je een middenveld met Gravenberch, Kudus en Klaassen.

22 augustus 2021 om 16:20

Zelfs toen Kudus fit was had je dat middenveld niet.

22 augustus 2021 om 18:31

Hoezo kan het middenveld niet zo?, volgens mij is er niets verandert met vorig jaar. Geen speler weggegaan op 't middenveld. Hoe kan 't dan ineens zoveel minder zijn dan vorig jaar?

Twente speelt irritant roept hij?
Nee Twente speelt met passie dat is iets wat Ajax en ook jij mist.

Jammer dat hier Twente niet heeft gewonnen en dat de 2 terechte kaarten niet zijn gegeven want dit moet eens afgelopen zijn want als Twente dit flikte waren het zeker rode kaarten.

22 augustus 2021 om 15:53

Mwaa Twente heeft niet veel te klagen hoor. Hebben een aantal kaarten niet ontvangen, waar Ajacieden wel kaarten voor kregen. Ook de overtreding van Propper op Haller was minimaal een kaart die niet gegeven werd en dan krijg je zelfs de discussie welke kleur, Haller kon vrij richting doel als Propper daar geen overtreding maakt. Nu is Haller traag als dikke stront en wordt hij vast nog bijgehaald, maar doet niets af aan het type overtreding.

22 augustus 2021 om 16:01

Maar natuurlijk niet. Snap vanuit teleurstelling deze subjectieve post wel , maar raakte kant noch wal.

22 augustus 2021 om 16:02

Ja de scheids was vanaf het begin slecht, maar wisselvallig te fluiten. Hierdoor had hij totaal geen controle over de wedstrijd, maar dit onze eigen schuld. Speel je sneller en zuiver, dan kan men helemaal geen overtreding maken. Je komt dan namelijk niet in duel. Nee Ajax was gewoon ontzettend slecht. Geen enkel excuses mogelijk.

22 augustus 2021 om 16:07

Ajax kan over de arbitrage echt niet klagen vandaag.

22 augustus 2021 om 16:37

Jij ziet dingen die er niet zijn volgens mij en wat er is zie je niet.

Ajax heeft gefaald en is de hand boven het hoofd gehouden.

Ben blij met een punt.

Wordt tijd dat hij een aantal spelers de wedstrijd terug laat kijken, misschien dat ze dan begrijpen als ze er de volgende keer naast staan.

Tja het begint met de opstelling Erik, Tadic Haller Berghuis is teveel van het goede er zal er 1 moeten sneuvelen voor wat extra diepgang/snelheid. Vind de selectie sowieso niet op orde, er moet een creatieve man op het middenveld bij en een goede keeper of Gorter gewoon de kans geven. Voor de rest moet er nog doorgeselecteerd worden, Labyad,ekkelenkamp,magallan,danilo of Neres bedanken voor bewezen diensten en aanvullen met jeugd. Overmars ligt te snurken er zou toch eindelijk flink door geselecteerd worden deze zomer? Voor de rest ben ik blij dat Ten Hag Gravenberch wisselt die kun je geen garantie meer op een basisplek geven als hij niet snel weer z'n niveau gaat halen.

22 augustus 2021 om 16:46

Je bent toch ook echt afhankelijk van een andere club als je een speler wilt verkopen

Uit de tent lokken?
Jouw spelers moeten zich leren te beheersen, Erik.

Dit Ajax word zeker geen kampioen. Dit elftal zit vol met spelers die zichzelf wel erg goed vinden. Maar het begint met voetbalplezier en die zie ik bij hun al een tijdje niet . Einde tijdperk ten Hag vermoed ik.

22 augustus 2021 om 16:05

Daarom willen ze nog een speler halen net zoals ze vorig seizoen in de winterstop gedaan hebben.

22 augustus 2021 om 16:47

Oh jee, we zijn twee wedstrijden onderweg. Ajax kan er niks van, PSV gaat de CL winnen, en Feyenoord gaat Ajax voorbijstreven. Opportunisme is er weer hoor.

22 augustus 2021 om 17:02

Het klopt toch gewoon wat hij zegt? We hebben 3 wedstrijden gespeeld en hooguit 60 minuten fatsoenlijk gevoetbald. Erik zal wel weer tot januari nodig hebben om het eindelijk op de tails te krijgen, maar dit seizoen zal psv niet op 72 punten eindigen. Kortom, het is nu al 5 voor 12.

22 augustus 2021 om 18:00

Het klopt totaal niet wat ie zegt vriend. 2 wedstrijden zegt niks, ergens in December of in Mei kan je zeggen waar Ajax staat. Voor nu even geen conclusies trekken.

Als je zo doorspeelt, is PSV met de winter al kampioen.

22 augustus 2021 om 16:48

En Cambuur?

Kan deze man door ajax geen persconferentie verbod krijgen? Pfffff wat een slap gelul weer

Het is zo wie zo al een tijdje dat Ajax weinig verrassend speelt. Je mag nu onderhand wel verwachten dat de tegenstander ingesteld zijn op de manier van spelen van Ajax. Als dan een aantal spelers en dan ook niet 100 % voor gaan dan krijgt Ajax het moeilijk

Volgens mij stond het bij de spelers van Ajax op standje 50%. Dat doen we wel even. Vorig seizoen hebben we ook diverse malen gehoord " we zijn niet goed aan de wedstrijd begonnen" . Men treed nu weer in herhaling, gemak zucht.

Ligt altijd aan de coach.Hij stuurde onvoldoende bij.Oke, Gravenbergh speelde slordig maar steekt qua inbreng ver boven de rest uit.Haal je hem er toch uit, dan valt er helemaal geen gevaar meer te duchten van de toch al trage aanval.
Tadic heeft te weinig snelheid. Haller laat nog onvoldoende kwaliteit voor een spits [email protected] Berghuis moet zich eerst nog maar zien te bewijzen en is dus vooralsnog qua rendement minder dan Anthony of Nerez
Ajax heeft te maken een trainer die de technische zaken niet onder controle heeft.Zeker als Neres nauwelijks 10 minuten speeltijd geeft.Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3646
2.Feyenoord3524
3.PSV3416
5.Vitesse26-2
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. GravenberchMiddenvelder151
D. TadićAanvaller156
S. BerghuisAanvaller145
S. HallerAanvaller149
David NeresAanvaller143
D. KlaassenMiddenvelder123
R. PasveerKeeper120
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

50 fans
Coach, 51 jaar
SeizoenClub
2018- Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles
1996-2002 FC Twente
Laatste voetbalnieuws

Ten Hag: ‘De berichtgeving, de interpretatie bij een aantal media, was laakbaar’

Erik ten Hag heeft zich geërgerd aan de recente berichtgeving over zijn toekomst. Deze week liet de trainer van Ajax in een interview met clubwatchers doorschemeren een eventuele nieuwe uitdaging 'graag...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 7 december
Barcelona heeft Andreas Christensen benaderd voor een transfervrije overgang. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren