Ajax-talent krijgt bierdouche in Den Bosch: ‘Niet nodig wat ik deed, maar...'

Zaterdag, 21 augustus 2021 om 09:52Yanick Vos • Laatste update: 10:13

Jong Ajax won vrijdagavond met 2-3 op bezoek bij FC Den Bosch, mede door twee doelpunten van Max de Waal. Het Ajax-talent hoeft zijn gezicht voorlopig niet te laten zien in Den Bosch. Na zijn doelpunt provoceerde hij het thuispubliek en dat kwam hem op een bierdouche te staan. Na afloop gaf De Waal toe dat het onnodig was wat hij deed, al provoceerde hij niet zonder reden.

De tweede helft was zeven minuten onderweg toen De Waal vanuit een moeilijke hoek de 1-2 tegen de touwen schoot. Met zijn vinger voor zijn mond liep De Waal langs de M-Side, waar de fanatieke aanhang zit. “Ik moet eerlijk zeggen dat het niet nodig was wat ik deed, maar de supporters van Den Bosch waren al de hele tijd bezig met vervelende dingetjes”, zei De Waal na afloop tegen ESPN.

Eerder in de wedstrijd kreeg de negentienjarige De Waal naar eigen zeggen al bier naar zich toe gegooid. “Ze liepen te kloten, gooiden met bier en aanstekers. Ik moest het niet doen, maar het was de emotie van het moment. Ik had niet verwacht dat ze er zo heftig op zouden reageren”, aldus De Waal, die Naci Ünüvar twintig minuten voor tijd het derde Ajax-doelpunt zag maken.

Ünüvar vierde zijn doelpunt op emotionele wijze. “Ik heb een moeilijke week gehad. Mijn opa is overleden, daardoor miste ik de wedstrijd tegen FC Dordrecht”, verklaarde het Ajax-talent. Daardoor was de emotie vandaag extra. Ik dacht na de goal meteen aan hem. Ik weet hoe trots hij op me is, dat wilde ik waarmaken.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

65 reacties (laatste reactie door kees69)

‘Supporter’ zijn…. Het lijkt een pseudoniem te zijn geworden om je gewoon asociaal te kunnen gedragen.

21 augustus 2021 om 10:09

Dat is het al jaren.
"Overdag is hij advocaat,maar in het weekend transformeerde hij naar voetbalsupporter".
Paul Jambers had daar mooie reportages van kunnen maken.

21 augustus 2021 om 10:47

Jambers 😂. Ik denk dat er genoeg zijn die hem niet kennen.
“Overdag is Jan boekhouder maar in de avonduren werkt hij in de prostitutie “

21 augustus 2021 om 10:51

Hahaha, ik las het in mijn hoofd ook met zijn stem / accent.

21 augustus 2021 om 11:09

Ja dan pas is het leuk. Zonder accent is er niks aan…

21 augustus 2021 om 12:03

Wat een overdreven reactie haha. Beetje uitdagen zoals de speler doet en dan bier over je heen krijgen. Nou nou. Het zijn geen stenen

21 augustus 2021 om 12:10

Het gaat niet om het bier droeftoeter. Het gaat erom dat volwassen mensen richting een spelertje staan te schreeuwen en zich totaal opfokken. Dat ze daarbij hun kostbaar betaalde biertje ook nog naar ‘m toe gooien zegt meer over hun dan over de Waal.

21 augustus 2021 om 17:17

Soort omgekeerde dierentuin daar joh als je die foto met reacties ziet.

Tuurlijk je moet professioneel blijven maar een dikkere middelvinger naar het vervelende groepje supporters uit den Bosch snap ik echt wel als ze je het bloed onder de nagels halen, betere revanche kun je niet nemen met 2 doelpunten

21 augustus 2021 om 12:33

Wat lul je nou fcdb supporters hebben de spelers 90 min lang toegezongen is gewoon een vervelend kut ventje

21 augustus 2021 om 14:38

Als er één groep supporters de schijn momenteel tegen hebben, dan zijn het de supporters van Den Bosch wel.. Ook dat opgefokte ventje die de hele tribune over wilt rennen om maar in het gezichtsveld van de Waal te willen blijven vind ik echt een droeftoeter. Verder onnodig wat de Waal doet, maar als hij de waarheid spreekt snap ik hem best.

21 augustus 2021 om 19:15

Ja sorry, hoorde uit betrouwbare bron dat al die gasten die zo reageren met schandalige teksten en de hele wedstrijd bier en aanstekers gooien allemaal bij de padvinders aangesloten zijn , Wright ?

Erg dom van Max inderdaad. Daar zal hij ook wel op aangesproken zijn door Heitinga.

21 augustus 2021 om 10:04

Wat een onzin, laat die jongen lekker juichen. De reactie van die supporters is toch veel dommer, dat gedrag is op geen enkele manier goed te praten. Hopelijk worden zij daar op aangesproken.

21 augustus 2021 om 12:45

Waar heb je het over, hoogtepunt van de avond

Zonde van het bier zeg. Waarom zou je zo n goudegele pretcilinder daar aan verspillen. Die heb je toch juist nodig als je verliest?

21 augustus 2021 om 14:50

Tja je zou hem bijna verdenken van aandelen Heineken of een oom die de catering runt in de Vliert.
On topic: zeker aanstekers kunnen heel gemeen hard aankomen, daar zou echt tegen opgetreden moeten worden.

Hij moet het natuurlijk niet doen, je moet er boven staan wat er allemaal vanaf de tribunes naar je geroepen en gegooid wordt. En toch kan ik me ook wel heel goed voorstellen dat je als speler zijnde soms even je gram wilt halen. Niet verstandig natuurlijk, maar af en toe zijn spelers net mensen en kunnen ze de emotie even niet de baas.

Niet slim van deze jongen om zich te laten provoceren door dat hersenloze tokkievolk. Wel 2 prima doelpunten!

21 augustus 2021 om 16:13

Ach ja sta er maar eens, emoties kunnen een hoop doen. Ik had hetzelfde gedaan richting de supporters. Onsympathiek volk daar in dat vak.

Mooi man, sta je als volwassen kerel te schuimbekken in de eerste divisie omdat je moeite hebt met je emoties te controleren en dan wordt je door een 19-jarige gesnoerd.

Ook FC Den Bosch supporters hebben best een kort lontje. Ik kan zo wat incidenten opnoemen. Neemt niet weg dat het niet slim is wat die speler van J. Ajax doet vier idd gewoon je doelpunt en loop weg. alleen om gelijk met bier te gooien. Nou drink ik geen bier maar ik zou het zonde van mijn geld vinden.

Niet slim van het publiek om zich zo te laten provoceren door een arrogant jong amsterdammertje..

21 augustus 2021 om 10:19

Wat denigerend weer, zielig hoor.

21 augustus 2021 om 10:36

Dat jonge arrogante Amsterdammertje heeft wel meer hersencellen dan dat zooitje kans pareltjes bij elkaar.

21 augustus 2021 om 10:41

Juist omdat hij die meer hersencellen heeft had hij het juist niet moeten doen.
Ik vind de tekst ook ik had niet verwacht dat ze er zo op zouden reageren dan heb je volgens mij weinig benul van wat er afspeelt.
Het maakt niet uit in welk stadion je dit doet elke groep supporters reageren er zo op.
Is het normaal nee maar als jij zeg dat hij meer hersencellen heeft had hij het moeten laten.

21 augustus 2021 om 10:56

@bliek: ik vind het wel vroeg om te constateren dat Max de Waal geen/minder hersencellen heeft. Misschien heb je gelijk, maar ik ken hem nog niet echt. Zou ook gewoon jeugdig gedrag kunnen zijn van je gram halen als je al de hele tijd wordt getreiterd door een stelletje “volwassen” mannen langs de lijn.

21 augustus 2021 om 11:10

Ik zeg niet dat hij meer of minder heeft hoor. Ik reageerde meer op als hij er meer heeft dan had hij waarschijnlijk niet aangepast aan het niveau op de tribune.

Aan de ene kant hou ik ervan hoor en aan de andere kant moet hij het niet doen.

21 augustus 2021 om 11:16

Hij moet het natuurlijk ook niet doen, maar kan het wel begrijpen dat je dat doet als jonge jongen. Ik haakte meer aan op het “hersencellen” deel. De meest briljante mensen kunnen ook geprovoceerd worden waardoor ze domme dingen kunnen doen. Die hersencellen hebben ze dan nog steeds 😜

21 augustus 2021 om 11:42

Haha das waar. Soms schakelen ze ff af zeg maar 😂

21 augustus 2021 om 12:40

Volgens mij heeft niemand laten zien over een extra dosis hersens (of volwassenheid) te beschikken. Die supporters niet, door eerst te provoceren. Vervolgens die Ajacied niet, door terug te provoceren. En daarna die supporters wederom niet, door bier te gaan smijten. Allemaal weer ff thuis in de spiegel kijken.

21 augustus 2021 om 12:50

Haha bliek daar zijn vooral mannen erg goed in, ff een paar punten afschakelen

Vind dit niet zo erg hoor. Die tokkies van den Bosch waren de hele wedstrijd vervelend. Prima manier om je verhaal te halen. Spelers hoeven niet altijd braafste jongetje van de klas te zijn. Mag ook een keer iets teruggedaan worden naar mijn mening.

21 augustus 2021 om 10:39

Die “harde” kern van Den Bosch is echt verschrikkelijk volk..

Daarnaast horen de spelers alles wat er naar ze geroepen word omdat die kans parels zich zo druk maken om de tegenstander, dat ze 0,0 sfeer creëren..

Des al niettemin moet De Waal natuurlijk niet reageren.

Mooie les voor hem, hopelijk gaat Ajax er mee aan de slag en zorgen ze ervoor dat het publiek minder makkelijk in zijn hoofd komt.

21 augustus 2021 om 10:41

Aan de andere kant, de jongere spelers kijken voetbal en zien hun idolen dit soort dingen doen en doen het na. Totaal onnodig..... als je dan prof voetballer wil worden, laat dan de supporters lekker hun ding doen, zorg dat je hun mond snoert door een mooi/belangrijk doelpunt te maken en vier het normaal en ga niet het publiek provoceren.
Deze supporters kunnen misschien later wel eens "jouw" supporters worden...

21 augustus 2021 om 11:14

@Bobo, hoezo. Gudetti is nog steeds de prins van Rotterdam en is nog altijd bezig met proveceren van Ajax supporters zodra hij die gelegenheid heeft. Waarom moeten voetballers erboven staan? Hoeft totaal niet. Gewoon lekker je gram halen, als je dat wekelijks doet dan houden supporters van andere clubs wel op. Zlatan provoceren laat je wel uit je hoofd omdat dan de kans op tegendoelpunten gewoon nog een paar procent stijgt. Suarez provoceren werkt ook 9 van de 10 keer averechts. Het ligt er meer aan wat voor type speler je wilt zijn. Als max het type wordt die twee goals maakt en zijn gram haalt als het publiek hem provoceert moet hij dat lekker doen. Provoceren stopt dan vanzelf, verwacht zelfs dan vanuit eigen publiek wat pesterijtjes naar de uitsupporters dat ze max niet durven uit te dagen of iets in die trend.

21 augustus 2021 om 11:19

Mateja kezman was er ook zo een, je moeder is een .... veelvuldig gehoord en hoe meer ze het zongen hoe harder hij de ballen erin joeg, heerlijk toch! Je niet laten kennen door dat soort lui, maar het je laten motiveren, des te meer heb je ze ermee.

21 augustus 2021 om 13:41

@ninjakai, inderdaad heerlijk die schwalbe van Suarez voor die bank van Everton.

Ik vind niet dat jongens het normaal moeten vieren. Have some fun.

21 augustus 2021 om 14:42

Maarja...zlatan, Suarez zijn toch van een heel andere klasse en je vergelijkt nu appels met peren.
Laat ze eerst maar eens leren voetballen in een team en presteren op hoger niveau. Dan mag je je laten gaan en zien wat je waard bent. Dit soort jongetjes moeten niet de grote mannen gaan na-apen.

21 augustus 2021 om 19:18

Maakt geen reet uit welke club ze volgen. Die Tokkies moet zich een keer gedragen, en niet alleen de spelers

21 augustus 2021 om 12:35

Was je erbij dan ze hebben zich keurig gedragen en de spelers de hele wedstrijd toegezongen

Heerlijk toch. Alleen al voor de bierdouche zou ik als speler het waard vinden om dit te doen. Moet toch heerlijk zijn om als jong jochie een hoop van die kansloze mid 40ers te zien schuimbekken omdat je een goal maakt. Kan mij Donny v/d Beek tegen Feyenoord nog wel herinneren met een heerlijke grijns op zn gezicht het publiek even gek maken.

Den Bosch heeft echt de meest paupere supportersschare van het land. Overal waar zij gaan is trammelant. Dat ze maar mogen afzakken naar een bedenkelijk niveau zodat we die "supporters" niet meer tegenkomen

21 augustus 2021 om 12:35

Je vind echt dat Ajax een paupere supporterschare heeft? Of zeg je dit uit afgunst? Ik vind oprecht dat De supporters en zeker in de arena heeel heeel veel sfeer creëren zonder dat er gek wordt gedaan.

Als voetballer weet je dat het gebeurd toch?
Die jongens zijn dag en nacht met voetbal bezig en weten wat de reacties zijn van het publiek.
Het had niet uitgemaakt waar hij dit gedaan had de reactie had overal hetzelfde geweest.

Aan de ene kant vind ik het wel lekker. Als je de gehele wedstrijd voor alles uitgemaakt wordt en je scoort neem je die douche voor lief. Ultieme vernedering natuurlijk.

Aan de andere kant worden supporters steeds gekker en moet je verstandig zijn en het niet doen. Scoor en juich idd lekker in een hoek ofzo of loop juichend in het midden weg.

Maar ach eeej als dit de ergste dingen zijn.

Deze jongen heeft volgens mij sws wel last van gedragsproblemen. Ik kan me nog een Youth League wedstrijd herinneren waarin hij de bal uit frustratie vol trapte richting een bankje waar ambulancemedewerkers zaten. Ook in een mini-klassieker volgens mij een keer een rode kaart na een opstootje omdat hij een duel verloor van Burger.

21 augustus 2021 om 11:17

Haha ja dat lag dan ook meer aan Burger. Ajax stond 3-0 voor en Burger kwam vervelend doen. Die Burger werd die mini-klassieker ervoor trouwens ook door frustratie met rood er vanaf gestuurd.

21 augustus 2021 om 12:48

De Waal is zeker niet de makkelijkste nee. Moment met bal uit frustratie naar medische groep op bankje schieten was ook walgelijk. Maar dat mini-klassieker opstootje VS Burger zat er wel aan te komen. Die pakte regelmatig rood tegen Ajax en was verre van geliefd. Dan heb je zo'n de Waal die boel op gaat naaien daar. Meen dat Burger toen ook weer rood pakte zelfs. Maar wel met je eens, De Waal is zeker niet toonbeeld van goed gedrag.

21 augustus 2021 om 14:40

Kenmerkend dus voor zijn juich-gedrag. Ik neem aan (en hoop) dat de leiding van zijn team hier wel mee aan de slag zal gaan. Komt hem alleen maar ten goede.

Ongedierte. Voor het gooien van bier naar spelers mag wat mij betreft ook een financiële sanctie worden opgelegd.

21 augustus 2021 om 10:57

5 euro per beker. Om en nabij

21 augustus 2021 om 11:59

Touché 😂

Wat zanikt iedereen hier nou over? Zij zijn irritant, dat weet je van tevoren. Heerlijk dan toch om even met het vingertje voor je mond langs dat publiek te rennen en ondertussen lekker van een koude pils te genieten? Als Ajacied vind ik dit prachtig om te zien, hoewel ik het zelf als speler pas zou aandurven als het de winnende is in de laatste minuut van de blessuretijd. Als Den Bosch nog gelijk zou maken sta je namelijk wel voor lul!

Ach joh, als hij zo wil juichen moet hij dat toch lekker doen; het is niet alsof hij z’n middelvingers opsteekt. Die supporters van Den Bosch gaan veel harder over de schreef, trieste figuren.

Briljante tweet van ESPN trouwens: “cursus geplaceerd bier gooien” 😂

Die foto ook.. sta je dan een beetje woest te schreeuwen naar een jongen van nog geen 20 jaar oud. Overigens wel een treurige manier van juichen altijd, vinger voor de mond.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2230
2.PSV2110
5.Feyenoord1611
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. MazraouiVerdediger94
R. GravenberchMiddenvelder91
S. BerghuisAanvaller92
S. HallerAanvaller96
D. TadićAanvaller94
J. TimberVerdediger81
E. ÁlvarezMiddenvelder82
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

0 fans
Middenvelder, 19 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren