De Telegraaf: Akkoord Ajax en Lyon over Onana nog ver weg

Woensdag, 21 juli 2021 om 16:10Rian Rosendaal • Laatste update: 16:25

Het is nog maar de vraag of André Onana Ajax op korte termijn inruilt voor Olympique Lyon. De Telegraaf komt woensdagmiddag namelijk met het bericht dat er een 'verschil van inzicht' is ontstaan in de gesprekken tussen beide clubs. Ajax zet in op een flinke transfersom voor de momenteel geschorste doelman, maar Lyon is niet bereid om de hoofdprijs neer te leggen. De Fransen hopen door middel van bonussen alsnog een akkoord te bereiken met Ajax, zo klinkt het.

Ajax houdt vast aan een transferbedrag van tien miljoen euro voor de doelman uit Kameroen, terwijl Lyon momenteel niet verder wenst te gaan dan drie miljoen euro. Les Gones hopen door middel van een flink doorverkooppercentage en een bonussysteem Ajax alsnog over de streep te kunnen trekken tijdens de onderhandelingen. De Italiaanse transferexpert Fabrizio Romano meldde dinsdag al dat Lyon vaart wil zetten achter de komst van Onana, die volgens L’Équipe al een persoonlijk akkoord heeft bereikt met de club uit Ligue 1.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

L'Équipe: André Onana bereikt persoonlijk akkoord

De doelman van Ajax kwam vorige week al tot een akkoord met de Franse club, dat echter weigert om tien miljoen euro neer te leggen.Lees artikel

Volgens De Telegraaf benadrukt de leiding van Lyon er in de gesprekken met Ajax op dat Onana aan de vooravond van zijn laatste contractjaar in Amsterdam staat. Hierdoor is men niet bereid om te voldoen aan de minimale vraagprijs van tien miljoen euro. Daarnaast is de sluitpost van Ajax tot 4 november geschorst, waardoor hij komend seizoen niet volledig inzetbaar is voor de club van trainer Peter Bosz. Wat de Fransen naar verluidt ook niet bevalt is dat Onana in de winterstop wil deelnemen aan de Afrika Cup in eigen land, waardoor hij een behoorlijke poos niet beschikbaar is.

Lyon is al enige tijd bezig met het binnenhalen van Onana, voor wie in Zuid-Frankrijk een vijfjarig contract klaarligt. De doelman wilde begin juli nog wachten nog met het doorhakken van de knoop, omdat er nog ‘andere Franse ploegen’ geïnteresseerd zouden zijn in zijn diensten. Bosz zou echter een belangrijke rol gespeeld hebben in de besluitvorming van de 25-jarige Onana, die met een goed gevoel terugkijkt op de eerdere samenwerking met de oefenmeester bij Ajax.Gerelateerd

Meer sportnieuws

102 reacties (laatste reactie door papabear)

Tja stel hij blijft, gaat ie dan vanaf november nog spelen? Ten Hag wil hem natuurlijk houden, en hij is veel beter dan de andere keepers die we hebben. Als je hem verwijdert uit je plannen moet ie gewoon nu weg, maar iets in me zegt dat ie nog wel eens minuten kan maken vanaf november. CL potjes zijn dan nog bezig. Alleen vraag ik me wel af op welk niveau hij zit momenteel.

21 juli 2021 om 16:20

Spelletje verleer je niet zo gauw, dus ik verwacht dat hij niet veel nodig heeft om in het oude ritme terug te komen. Trainen bij de club lukt niet, maar vanaf de schorsing traint Onana in privé gelegenheid met een personal trainer. Dus verwacht dat hij dan ook fysiek gewoon fit zal zijn.

21 juli 2021 om 16:27

Wedstrijdfit is wel wat anders natuurlijk, ik denk dat we de oude Onana niet meer te zien krijgen als hij blijft. 9 maanden eruit is vergelijkbaar met een kruisbandblessure, maar hier heeft ie geen last. Vind het dus lastig te vergelijken. Ik hoop eigenlijk dat we hem nog te zien krijgen in de Arena, hij gaat sowieso niet voor de voordeur weg maar hoop dat we nog enigszins afscheid kunnen nemen, heeft heel wat betekent voor ons.

21 juli 2021 om 16:41

Het is inderdaad gissen mede ook om dat we zelf weinig wat er nu precies gaande is. Wie weet blijft hij wel en wie weet gaat hij wel, hij heeft nu eenmaal het recht ook om dat te bepalen wat hij zelf wilt ondanks dat hij zichzelf in een lastig parket heeft gedrukt. Zelf hoop ik dat hij blijft, omdat ik zelf ook denk dat als hij terug zou keren zichzelf spoedig weer als nummer 1 zal nestelen. Hoe je het wend of keert ten overstaande van Pasveer en Steek is Onana gewoon de betere.

21 juli 2021 om 17:49

Het is niet vergelijkbaar met een kruisbandblessure, want wanneer je hersteld bent van je kruisbandblessure kan de angst heel erg heersen dat je nog zoiets overkomt, waardoor je voorzichtiger gaat spelen. Onana heeft zoiets niet, dus die komt wel weer in z'n ritme. Het enige wat ik kan bedenken is dat hij ontevreden zal zijn, al heeft hij daar mijns inziens totaal geen recht op na wat Ajax allemaal voor hem heeft gedaan.

21 juli 2021 om 18:22

De Steek had jaren alleen maar getraind en is dik 30. Toch kon hij die paar ballen die hij kreeg tegenhouden. Dan zal dat voor Onana helemaal geen probleem zijn

21 juli 2021 om 16:41

Ben bang dat hij niet zomaar op niveau zit. Daarnaast kan ik me voorstellen dat hij aardig wat mensen (en teamgenoten) flink teleur heeft gesteld met zijn huidige houding. Met een 50 door verkoop zou ik hem nu altijd laten vertrekken voor een bedrag van 4M

Zonde wel dat de hoofdprijs nu 10 miljoen is, een jaar geleden was t 30 miljoen

21 juli 2021 om 16:25

Inderdaad zonde, maar dit had niemand kunnen voorspellen. Vorig jaar is er als het goed is ook niemand met een bod gekomen, dus we kunnen blij zijn dat we er überhaupt nog 10 miljoen voor kunnen krijgen zo met die doping schorsing.

21 juli 2021 om 16:28

Is toch bizar heh, hoe kut is dit voor een club! Speler maakt een mega fout en krijgt er straf voor. Blijft netjes op de loonstrook en zijn mega salaris krijgen. en vervolgens is Ajax de .... en zien zijn transfer waarde verdampen. Maar even serieus voor 10 miljoen is deze man voor iedereen toch een optie?

21 juli 2021 om 16:34

Yup als ik Ajax was zou ik net als Chelsea bij Mutu Een schadevergoeding eisen van onana.

21 juli 2021 om 17:14

Dan hadden ze eerder moeten zijn. Die keuze hebben ze niet gemaakt, ze hebben gehoopt op een langere samenwerking. Wellicht heeft Onana ze daar zelfs hoop op gegeven. Dat is denk ik 1 van de belangrijkste redenen dat Ajax zich nu hard opstelt.
Voor Lyon ook een risico om het niet te doen. Immers een doelman van dit niveau gaat normaal niet naar Lyon. Wachten ze nu tot zijn contract is afgelopen, dan kiest Onana zeker een club die meer salaris wil betalen.

21 juli 2021 om 17:46

2 jaar na de CL campagne en nog steeds denkt men dat de hele top achter Onana aan zit. Waar is dat toch op gebaseerd? Is er überhaupt ooit een bod binnengekomen van een topclub? Als ze echt interesse hebben dan zouden ze echt wel nu toehappen. Die nemen dan echt geen risico voor die 5 miljoen transfergeld.

21 juli 2021 om 17:56

Ik vraag mij af of Onana juridisch en financieel verantwoordelijk gehouden kan worden voor het verlies van 20 miljoen. Ik ga ervan uit dat dat de edische staf van Ajax zorgt dat hij de juiste voeding en medicijnen gebruikt. En door te blunderen met die medicijnen kost het Akax 20 terwijl er kwa salaris wel op vooruit gaat. Zeer ondankbare houding van Onana, egoïstisch zelf.

21 juli 2021 om 18:02

Lijkt mij sterk. Wellicht kan je nog iets met zijn salaris doen. Maar 1. die 30 miljoen is nooit geboden. Wie bepaald dan of die dat ook echt waard is? En 2. als dat hele doping verhaal niet speelde en hij zat er nu nog steeds met een 1-jarig contract kreeg je ook zeker geen 30 miljoen.

21 juli 2021 om 18:24

Daar heb jij gelijk in, maar als een topclub een goede keeper nodig heeft zou men meer verdienen dan nu. Misschien 20 of 25, maar nu zit er veel minder door de schuld van je werknemer

Goed zo. Uitmelken die hap. En anders lekker banken.

21 juli 2021 om 16:28

Ik snap het sentiment, alleen doe je daar jezelf toch meer pijn mee?
Betekent dat zijn salaris wordt betaald met lekker banken en daarmee Ajax al geld verliest + zijn waarde nog meer gaat dalen.

Mooi bijna rond dus 😁
OT: goed dat Ajax vast blijft houden aan 10 miljoen. Zou mooi zijn als ze 8 mil met 2-4 mil bonus met een doorverkoop percentage weten te behalen. Dan zou ik lekker afscheid nemen.

21 juli 2021 om 16:35

Lyon biedt 3m. Ajax wil 10m. Jij denk dat ze uitkomen op een bedrag van 8-12 miljoen inclusief bonussen? Acht de kans klein.

21 juli 2021 om 16:44

Met Overmars acht ik die kans best groot

21 juli 2021 om 17:03

Berichtte diezelfde krant niet, of een betrouwbaardere, dat er reeds 5 miljoen was geboden? 3 miljoen zie ik overmars sowieso niet doen.

21 juli 2021 om 17:43

Voor 3M zeg ik lekker houden en lekker elke wedstrijd wanneer hij weer mag meedoen een beetje warm laten lopen. Hebben wij op de tribune ook nog wat leuks te doen bij een zomer avond wedstrijd

21 juli 2021 om 18:43

Ja precies. Denk dat vooral een doorverkoop percentage nog gunstig kan uitpakken want dit lijkt me een tussenstap. Stel dat je er 40% ofzo uit kan slepen ga je nog een mooie klapper maken. Zal wel eerder richting de 10% gaan ben ik bang...

Ik weet echt niet wat ik moet vinden van de situatie rondom Onana. Hele goede keeper die heel veel voor Ajax betekend heeft en echt topjaren heeft gekend, maar ik ben toch wel een beetje mijn respect verloren door de manier waarop er gehandeld wordt vanuit zijn kant.

Ik snap dat hij een stapje wil maken, vind ik van weinig respect getuigen.

Goed, Onana mag echt niet voor een habbekrats weg, aan de andere kant mag je er ook niet teveel voor vragen, anders zit je hier straks met een ongemotiveerde keeper die aan het einde van het seizoen toch weg is.

21 juli 2021 om 16:23

Maar wat voor opstapje is Lyon dan ten opzichte van Ajax?
Ik vind dat het Onana zou sieren als hij in ieder geval voor een jaar bijtekent.
Om na zijn schorsing te kunnen vlammen en alsnog een toptransfer te maken.

21 juli 2021 om 16:28

Iedereen heeft het wel over een toptransfer maar wie zegt dat die clubs komen? Die clubs hebben al jaren de tijd gehad om te komen maar die zijn er niet geweest, zelfde verhaal met tagliafico. Ik denk dat Lyon een prima tussenstap is voor onana. Laat je je op dat niveau zien dan zullen er meer clubs gaan komen.

21 juli 2021 om 16:46

Tuurlijk heb je geen garantie dat die komen. Dat heb je nooit. Maar hij is 25 jaar en bewijst al jaren op hoog niveau te kunnen keepen ook in de Cl.
Waarvoor heeft hij deze tussenstap als Lyon dan nog nodig?

Iedereen weet toch ook dat hij hogerop kan dan Lyon, dat heeft hij ruimschoots bewezen.
Waarschijnlijk is Lyon de enigste die een transfersom op tafel willen leggen ondanks zijn schorsing en misschien wachten de topclubs af gezien zijn contractduur en schorsing. (speculatie)

21 juli 2021 om 16:58

Het lijkt alsof iedereen weet dat hij hogerop kan behalve de scouts van de topclubs. Als hij hoger kan dan Lyon waar zijn die clubs dan? Ook voor de schorsing was er weinig tot geen interesse van topclubs. Chelsea had bijv onana voor hetzelfde geld kunnen halen als Mendy die überhaupt nog nooit CL speelde maar deed dat ook niet.

21 juli 2021 om 17:23

Waarom moet een stap altijd vooruit zijn? Ik kan me voorstellen dat Onana gewoon toe is aan een nieuwe uitdaging, ongeacht of dat een stap vooruit of opzij is.

21 juli 2021 om 16:37

Het is in ieder geval wel duidelijk hoe Onana in elkaar zit. Hij heeft zichzelf in deze situatie gebracht, maar ondanks alles heeft Ajax het volledig voor hem opgenomen en tevens zijn salaris gewoon doorbetaald.
Ik zou eerst denken zet hem voor 3 miljoen maar lekker een jaartje op de tribune, maar den ben je alsnog behoorlijk wat salaris kwijt voor noppes.
Dus ja hopen dat Marc er op zijn minst 5 miljoen voor kan krijgen en dan wens ik hem veel succes.

Ik zie Overmars dit niet laten gebeuren. Ik kies meestal wel de kant van de speler maar voor dit bedrag zou ik hem bijhouden. Hij heeft hier genoeg schuld aan.

21 juli 2021 om 16:25

10 miljoen of lekker laten zitten idd. Ik ben geen liefhebber meer van hem. Hij laat totaal geen clubliefde zien en benadeeld Ajax dubbel. Ze zijn altijd goed voor hem geweest en dan dit.

21 juli 2021 om 16:38

zou ik niet doen, over de emoties heen stappen en rationeel blijven. Gaat toch om serieus geld. Ook voor Ajax.
Kijken of je er 3 miljoen cash, 3 miljoen bonussen en 25% doorverkoop percentage uit kan halen.

Heb je in ieder geval nog wat doekoes nu, anders loopt hij gratis weg.

Daarnaast nog zijn salaris terugvragen van de afgelopen maanden.

21 juli 2021 om 17:39

Helemaal met je eens wbt het Onana verhaal. Ik kies met mijn hoofd vaak de kant van de speler, al kiest mijn onderbuik meestal voor de club. In deze situatie zitten beiden op éã©n lijn. Dit doet me denken aan toendertijd Jonathan Reis, die na zijn verslaving ook nog eens een half jaar revalidatie aangeboden kreeg na die horrorblessure, om vervolgens doodleuk voor een andere club te kiezen. Ik snap precies hoe jullie Ajacieden je voelen... En dat is simpelweg k.. Hopelijk blijft er toch een mooi bedrag aan over om de pijn enigszins te stillen. Dat geluk hadden wij toendertijd niet.

3 miljoen, dan durven meer clubs dat wel te overbieden. Overmars heeft gelijk even "the waiting game".

Tjah..

Ik snap het wel van Lyon...

1. Tot november geschorst
2. Afrika cup wens om te spelen (9 januari tot 6 februari 2022)
3. Contract wat zomer 2022 afloopt

Ga je dan 10 mln betalen voor een keeper die misschien 4 maanden kan keepen?

Het enige wat ik me kan bedenken is dat je de concurrentie voor bent. Mocht zijn contract aflopen zullen meer clubs een keeper als Onana er graag gratis bij hebben en kan de keuze op een andere club vallen.

Blufpoker dit

21 juli 2021 om 16:53

Precies dit laatste, hij kiest alleen voor Lyon omdat er niemand anders is (want geen CL, geen kampioenskandidaat). Zodra hij transfervrij is komen er mooiere clubs en heeft Lyon het nakijken. Dit weet Lyon en dit weet Marc, dus lekker vasthouden aan 10 miljoen en anders heeft Onana een kutjaar en een jaar later een transfer naar een mooiere club en heeft Lyon geen topkeeper voor een prikkie.

21 juli 2021 om 17:55

Ik snap Lyon ook wel, maar Ajax ook. Die hebben zich de hele tijd goed opgesteld richting onana. Vervolgens gooit hij de deur in het gezicht met zijn houding. Natuurlijk kan hij nog wat opleveren en scheelt het wat in salaris, maar transfermarkt is nog een tijdje open, en Ajax kan zich hier best hard opstellen. Dan maar een keer het (schamele) verlies pakken eventueel.

21 juli 2021 om 17:59

Zowel de dopingschorsing als de wens om aan de Africa Cup deel te nemen, liggen volledig buiten de schuld en zelfs buiten de invloedssfeer van Ajax. Waarom zouden ze dat dan wel moeten “voelen” in de transfersom?

21 juli 2021 om 18:33

Het is nu 10m voor Lyon en anders volgend jaar transfervrij naar een grotere club dan Lyon.

Volhouden Overmars en als Onana echt weg wilt dan kan hij zelf wat centjes erbij leggen, dikke vette pech maar dit moet je gewoon hard spelen nu. Alle sympathie kwijt voor Onana.

Ik zie Overmars nog wel Onana houden en voor de winterstop nog (hopelijk) laten vlammen in de drukke november en decembermaand, om hem vervolgens in de winterstop te verkopen voor aanmerkelijk meer dan 3 miljoen. Doen we ‘m voor de Afrika cup nog de deur uit. Mij benieuwen welke konijnen Marc mignonette zijn hoed heeft zitten deze transferperiode.

21 juli 2021 om 16:38

Dan moet die club voor een half jaar contract meer dan 3m betalen voor een keeper die de begin maand niet meedoet. Vooral in Engeland erg belangrijke maand.

Gewoon bij de club houden en vanaf november opstellen. Dan loopt hij maar gratis de deur uit maar hij kan je in de tweede seizoenshelft (hopelijk ook in Europa) veel meer opleveren dan die fooi van Lyon.

Als Lyon zijnde, zou ik voor een andere keeper gaan.. Zoveel haken en ogen aan deze jongen... Zou hem als Ajax zijnde lekker houden en op de tribune weg laten rotten.. Hij heeft goede periodes gehad bij Ajax, maar heeft het laatste jaar niets laten zien en heel veel geld en moeite gekost. En nu wil hij zo goedkoop mogelijk weg... Lekker ondankbaar...

21 juli 2021 om 16:50

Hij kost aan salaris ook 3 miljoen per jaar... dan is het 0 aan het einde seizoen want uit contract en nog eens 3 miljoen salaris...

Laten we even duidelijk zijn.
De man heeft een schorsing, zijn contract loopt tot 1/7/22 dacht ik.
Het is jammer zoals het gelopen is, maar 10 miljoen krijg je er echt niet voor.
Als je niet verkoopt, betaal je zijn salaris en loopt hij transfervrij weg, want hij wil niet verlengen.
Leuk spelletje, maar Ajax bijt in het stof, erg vervelend voor de club.
Verkopen dus maar voor 5 miljoen, of iets meer, maar 10 miljoen gaat het nooit worden, je mag blij zijn met secundaire voorwaarden tot max 6.5 miljoen.
Zuur, maar de speler heeft het recht om zijn contract niet te verlengen en de club heeft het recht om spelers niet op te stellen, indien ze dit niet willen verlengen.
Dit wens je geen club toe, maar het is dus mogelijk.
Feyenoord heeft een ander geval met Jorgensen, was ook kapitaal vernietiging, om maar iets te noemen..

21 juli 2021 om 18:06

Maar als hij transfervrij is pist Lyon ook naast de pot want dan komen de grote clubs wel om hem op te pikken met een hoger salaris. Dus Ajax kan het spel wel spelen in de hoop die 10 miljoen te krijgen als Lyon het niet doet lopen ze deze keeper mis. Gaat er gewoon om wie durft het langs nee te verkopen denk dat bij Ajax ze wel zover durven gaan om Onane een seizoen in het tweede te zetten en alles af te schrijven.

Hier had je geld mee kunnen verdienen.. voorspellen dat Scherpen voor een hoger bedrag vertrekt dan Onana..

Lyon wil niet de hoofdprijs betalen? De hoofdprijs was een jaartje geleden nog rond de 40 miljoen. Voor 10 miljoen hebben ze een koopje maar dat weten ze natuurlijk zelf ook wel.

Voor die paar miljoen zou ik als ajax zijnde "mijn ballen tonen" en hem gewoon het hele seizoen in het 2e zetten.

De meevallers heb je al met de verkopen van scherpen enz. Dit begint een princiepe kwestie te worden , en de hoofdprijs kunnen we sowieso naar fluiten.

Onana heeft ook mij teleurgesteld met deze "houding". Maar ik had hem als het juiste bedrag niet op tafel komt, bij ons Ajax houden. Of hij gaat spelen is een tweede. Hij kan belangrijk worden zodra hij weer mag spelen. Dan maar gratis laten gaan.

Als Lyon niet de 10 miljoen betaalt, is de kans vrij klein dat Onana volgend seizoen daar speelt. Transfervrij zullen andere clubs interesse tonen, want tegen die tijd is hij speelgerechtigd en traint hij weer (1e of 2e). Als Lyon zijnde zou ik met alle liefde 8 miljoen betalen, desnoods de 10 miljoen. Voor die prijs is hij een koopje en is hij eigenlijk al te goed voor Lyon.

Ik zou zeggen als bonus in het eerste jaar als hij minimaal 1 wedstrijd speelt 2 miljoen erbij en in elke gespeelde wedstrijd tijdens zijn contractsduur per seizoen er 2 miljoen erbij. Plus een doorverkooppercentage van 30/40% dan mag hij weg voor 3 miljoen nu. Anders lekker aanhouden en schrijf die 3 miljoen maar af.

Laat Onana maar bijpassen. Hij is op alle manieren schuldig, maar weigert daar ook maar enige consequentie uit te trekken. Dan maar een (half) jaar banken....

Zal toch voor die 3 mil + bonussen gaan, dan heb je in iedergeval nog wat, voor dat hij gratis de deur uitwandeld

Onana kan wel van alles willen, maar dan denk ik dat hij zich in Overmars vergist. Hij wil weg bij Ajax, hij wil niet verlengen om Ajax een leuke opbrengst te gunnen, hij wil zijn salaris doorbetaald krijgen en hij wil naar de Afrika Cup, waardoor gegadigden zoals Lyon hem nog een maand extra kwijt zijn. En Onana maar denken dat Ajax en Lyon dat wel even gaan regelen voor hem. Misschien moet Onana gaan vrezen voor een periode van stilstand straks, want ik denk niet dat Overmars zich door hem laat piepelen.

Uiteindelijk verlengd hij zijn contract gewoon bij ajax

Met de insteek van Onana, 10 mln en niets minder Anders banken tot einde seizoen en geen Afrika Cup

Wat een kwezel 1e klas. 1 richtingsverkeer bizar

Dit verhaal kent enkel verliezers.
Lyon probeert er een slaatje uit te slaan (hun goedrecht)
Ajax wil zich niet laten piepelen onder andere door het gedrag van zijn speler.
Onana zal in dit scenario geen minuten maken voor zijn huidige club tot aan de zomer en dan de vraag wie hem transfervrij wilt oppikken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.AZ00
2.Ajax00
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. ten HagUnknown
J. GorterKeeper
A. OnanaKeeper
N. TagliaficoVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

75 fans
Keeper, 25 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 0 0
2020/2021 Ajax 20 0 1 0
2019/2020 Ajax 24 0 1 0
2018/2019 Ajax 33 0 3 0
2017/2018 Ajax 33 0 3 0
Laatste voetbalnieuws

‘Akkoord over Onana nadert na verbeterde aanbieding van Olympique Lyon’

Ajax en Olympique Lyon naderen elkaar in de onderhandelingen over André Onana, zo weet L’Équipe vrijdagmiddag te melden. De 25-jarige doelman uit Kameroen heeft zelf al een persoonlijk akkoord met de...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren