Ajax bevestigt definitieve transfer voor Kjell Scherpen

Vrijdag, 16 juli 2021 om 22:01Jeroen van Poppel • Laatste update: 22:21

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Brighton & Hove Albion over de directe transfer van Kjell Scherpen, zo melden de Amsterdammers via de officiële kanalen. Een transfersom wordt door Ajax niet genoemd, maar De Telegraaf sprak eerder over een bedrag van rond de vijf miljoen euro voor de 21-jarige doelman.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

73 reacties (laatste reactie door hakimziyach22)

Wat een held die Overmars. Gewoon 5 miljoen vangen voor je momenteel 4de keeper en dus bijna Berghuis z'n tranfer compenseren. Helden.

16 juli 2021 om 23:24

Een keeper met Europa League ervaring en de Ajax school is goed beuren.

16 juli 2021 om 23:30

Kom, kom. Geen held. Heeft deze keeper gekocht, waarover vooraf al erg veel twijfels bestonden. Naast zijn paar weifelende optredens in de wedstrijden die hij voor Ajax keepte, was hij vooral hoofdverantwoordelijk voor de uitschakeling van Ajax door AS Roma, afgelopen kwartfinale Europa League. Dus is Scherpen de miskoop gebleken waarvoor al werd gevreesd. Ondanks de schrale troost van het transferbedrag dat Benh A nu voor hem betaald....

17 juli 2021 om 00:51

Scherpen heeft z'n kans niet gegrepen, maar er was destijds geen ander beschikbaar. Dat je op zo'n hoog podium faalt en je pakt er 5 miljoen voor, dat is indrukwekkend hoor.

17 juli 2021 om 07:52

Begreep toen ook niet waarom Ajax hem kocht. Ik werd nog door een vriend uitgelachen. Hij is voor PSV...

Maar heerlijk om er nog 5 Mil. voor te krijgen. Doet Ajax weer goed😁

17 juli 2021 om 00:12

5de keeper onder contract zelfs. Ik vind Gorter beter (althans keepte sterk in de voorbereiding) en Pasveer, Stekelenburg en Onanan zijn dat aantoonbaar.

Toch wel jammer aan de ene kant, kan me nog herinneren dat ie haar reacties plaatste over ajax, ma ja dat is een tijd geleden, Good luck kjell!

5 miljoen voor Scherpen is zo’n uitstekende prijs. Echt Overmars is ongelofelijk. Daar compenseer je al veel van Gorter en Berghuis. En dan ook nog CL die veel geld gaat opleveren ook al zijn Berghuis en Gorter je enige aankopen. Ziet er weer heel goed uit voor Ajax.

16 juli 2021 om 22:36

@ModricMagic zekers, laten we hopen dat ajax weer het ajax wordt van 2018-19 wat genieten was

16 juli 2021 om 22:37

@Modric dit seizoen is al wat geld binnen gekomen he. Marin (12), Lang (6), Traore (10), Efting (?) en nu Scherpen (5). Zullen nog wel paar volgen zoals Onanna, Neres, Nico (hopelijk) Klaiber, Magalan, Ekkelenkamp, Labyad en Danilo. Deze spelers zullen gezamelijk ook hoop miljoenen opleveren. Zullen nog wel wat aankopen nodig zijn. Liefst nog een keeper (Okey), linksback (v Aanholt tijdelijk tot Salah kan overnemen. Of zou Willems geschikt zijn?), en back-up voor linksbuiten en spits (liefst 1 speler die op beide posities kan spelen, zodat ruimte blijft voor oa Unuvar en Sontje). Ajax kan dan met ongeveer 20 mil totaal klaar zijn qua inkomende transfers (incl Gorter en Berghuis).

16 juli 2021 om 23:28

Denk eerder dat een Mazraoui zal vertrekken en Klaiber backup blijft. Tadic zal backup spits zijn al zal een talentvolle spits niet verkeerd zijn om erbij te hebben (hoop eigenlijk nog steeds op Brobbey). Van Aanholt hoeft echt niet te komen die viel wel zo erg door de mand op het Ek dat is echt niet het niveau wat je moet nastreven dan liever 15 miljoen voor die linksback van Az (al zie ik het daar ook niet in).

17 juli 2021 om 00:04

Ik hoop op Hlozek, pas 18 jaar maar echt een goede spits. Kan vgm ook op de flanken

Moker lang en mokerbreed,moker lange armen; het zou wat zijn als hij ook nog eens leert te keepen… ik hoop het voor hem want hij het het lichaam er voor. We gaan het zien. Voorlopig kunnen we het bestempelen als middelmaat, maar dat is geen spannende uitspraak verder en is nog jong. Zou toch ergens mooi zijn als hij daar een basisplaats krijgt wat ik me op dit moment niet kan voorstellen

16 juli 2021 om 22:11

Zou mooi zijn als hij verrast in de UK. Bij oranje zitten we niet bepaald breed in de keepers. De komende jaren de voortgang van Bijlow, Drommel, Scherpen en Gorter in de gaten houden. Mits Bijlow fit blijft zie ik hem als toekomstige nr. 1

16 juli 2021 om 22:19

Wat scherpen in dat rijtje doet, is mij een raadsel.

16 juli 2021 om 22:45

En wat doet Gorter in dit rijtje? Het lijkt me niet dat we hem snel in de Eredivisie mogen aanschouwen, of wel? En om Drommel nou een groot talent te noemen? Kan aardig mee voetballen, maar ben verder niet echt onder de indruk geraak van hem bij Twente.

16 juli 2021 om 23:12

Hoop ik ook niet, wat ik tot nu toe bij Ajax van Gorter heb gezien is ook gewoon pure middelmaat. Maargoed hij is een talent en moet natuurlijk wennen, we zullen zien.

16 juli 2021 om 22:17

Alleen geen Mokem kwaliteit. De mentaliteit van hem zal prima zijn maar ik ben meer dan blij met deze uitgaande transfer.

17 juli 2021 om 08:48

Momenteel staat Robert Sanchez daar onder de lat, tevens de 3e keeper van Spanje geweest op het EK. Afgelopen seizoen een bijzonder goed jaar gedraaid en naar mijn inziens echt een hele goede keeper. De 2e keep Steele gaat Scherpen er wel uitspelen. Blijft een mooie stap voor die jongen!

Vreemde transfer. Veel heeft die jongen niet laten zien. Ajax doet prima zaken. Hopelijk hebben ze met Gorter meer succes.

Heerlijk nieuws. Weer lekker wat cash erbij. Hoeveel heeft overmars al binnengeharkt deze zomer? Die 50 miljoen is niet ver meer denk ik. Nog Ekkelenkamp, Labyad, Magallan en Danilo voor een goed bod verkopen. Er wordt lekker doorgeselecteerd deze zomer.

16 juli 2021 om 22:08

Met Marin, Scherpen en Traore 25m. En 6.5m uitgegeven aan Berguis en Gorter. Denk je dat ze nog een grote speler gaan verkopen? Vrij stil rond Neres of Tagliafico.

16 juli 2021 om 22:12

Als neres weggaat zit je al aan 50 dus. Prima. Hopelijk zijn er het hele jaar supporters welkom in de eredivisie, dat scheelt al heel wat.

16 juli 2021 om 22:13

Ajax krijgt ook een hoop CL geld weer en de stadions kunnen sowieso wat fans weer in dus dan verdien je ook aardig weer wat.

16 juli 2021 om 22:19

Noa Lang (6 mil) wordt ook meegenomen dit seizoen volgens Transfermarkt. Betrof een huurconstructie met een verplichte koop.

16 juli 2021 om 22:47

Boris, ik denk dat we Neres nog wel zullen verkopen. Leuke speler, maar met Berghuis, Antony en Tadic op de flanken zal hij normaliter niet veel speeltijd krijgen. Tagliafico weet ik niet of die gaat vertrekken, Ajax zit niet breed in de linksbacks namelijk. Alleen Martinez zou daar eventueel echt goed uit de voeten kunnen, maar die is centraal ook zeer goed.

16 juli 2021 om 22:17

Enig idee wat we nog voor Eiting hebben ontvangen? Het zal niet veel zijn, maar op deze manier kom je uiteindelijk wel aan die 50 miljoen ja. Traore (10), Marin (10), Lang (6), Scherpen (5) is al ruim 30 miljoen. Hopelijk kunnen we Danilo, Magallan, Ekkelenkamp en/of Labyad ook nog slijten voor wat miljoentjes. Dan ben je er bijna. Vul maar grotendeels op met jeugd!

16 juli 2021 om 22:24

Is niet bekend zover ik weet; er wordt enkel gesproken van "een kleine transfersom". Gezien zijn 1-jarig contract zal dat waarschijnlijk niet veel meer zijn dan een miljoen of twee gok ik.

16 juli 2021 om 22:48

Verder dan dat kwam ik inderdaad ook niet Sander. Naja, ieder miljoentje is er 1 toch? Wellicht ook nog een doorverkooppercentage bedwongen. Helemaal prima. Hebben we daar bij Kluivert trouwens ook recht op? Die vertrekt volgens de laatste berichten namelijk naar Nice voor 12 miljoen. Hark je toch weer een paar ton extra binnen.

16 juli 2021 om 23:09

Tien procent bij een eventuele doorverkoop van 25M of meer vind ik in een oud artikel over Kluivert's transfer. Daarvoor zal dus geen extra geld binnenkomen denk ik.

16 juli 2021 om 23:15

Danilo mag wel blijven, laat leuke dingen zien in de voorbereiding!! Magallan speelt tot nu toe ook prima. We kunnen wel alles verkopen, maar hebben ook gewoon een brede selectie nodig.

17 juli 2021 om 00:17

Volgens mij krijgen we een miljoen voor Eiting maar zit er een forse doorverkoop op. Dan denk ik aan een procent of 30 minimaal. Hopelijk breekt ie door bij Genk dan kunnen we nog een paar miljoentjes bijschrijven. Eigenlijk krankzinnig dat Overmars gewoon 50 miljoen kan halen zonder een basisspeler te verkopen! Normaal gesproken heb je een Neres (25-30) en Tagliafico (12) daar echt voor nodig. Nu zitten we al op dik 30 en nog niet iedereen is vertrokken. Voor Ekkelenkamp kunnen we wel 7 miljoen vangen als ie zijn contract verlengd, Labyad ongeveer 5 miljoen, Magallan maakt me niet eens meer uit eerlijk gezegd. Als Traore 10 miljoen is, dan is Danilo ook wel zoiets denk ik. Braziliaan in het buitenland die voor 2 miljoen is gehaald en 16 goaltjes heeft gemaakt. Trekt genoeg interesse. Prima beleid wordt er gevoerd dus.

5 miljoen is natuurlijk een mooi bedrag wat Ajax ook niet kan afslaan. Met de verkoop van Scherpen compenseer je ook de transfer van Berghuis wat natuurlijk helemaal mooi is. Wederom goed werk van Ajax.

Zo sprokkelt Overmars het geld binnen. Defenitief vertrokken nu Marin, Noa Lang, Eifting en Scherpen. Zitten denk al rond de 25 miljoen. Neres, Onanna en Nico zullen denk ik snel volgen als de markt los komt. Voor deze 3 moeten wij ook wel boven de 25 opleveren. Dan hopelijk nog paar spelers als Danilo, Ekkelenkamp, Klaiber, Magallan en Labyad. Dat zou beetje opschonen en ook iets van 20 miljoen moeten opleveren. Hiervan nog een keeper (Okey), back up linksbuiten en back up spits en een linksback (v Aanholt tijdelijk?) en wij zijn er klaar voor.

16 juli 2021 om 22:12

o ja de 10 mil van Traore vergeten!

16 juli 2021 om 22:14

Ekkelenkamp, Danilo en Labyad zijn prima wisselspelers, die heb je toch nodig wanneer er blessures en schorsingen plaatsvinden. Met Danilo kan je nog een ander soort spits brengen wanneer de situatie erom vraagt.

17 juli 2021 om 00:12

@MrKrillin, wie wil je als back-up houden voor de RB dan? Klaiber klaagt niet en geeft alles wat hij heeft wanneer hij moet spelen.

17 juli 2021 om 00:20

Haha ik ben het met je eens hoor maar het is niet best als de beste redenen zijn dat iemand niet klaagt en zijn best doet😂.

17 juli 2021 om 00:31

@origineel, dat is waar. :-)).
Eigenlijk net zoals zeggen dat iemands drive of energie zijn grootste talent is. Maar ik ben wel serieus: je kan Rensch niet als enige back-up gebruiken en Timber zie ik liever als CV.

Zonde, zie nog wel toekomst in hem. Is nog zo ontzettend jong voor een keeper en maakte een uitstekende indruk de laatste paar wedstrijden. Ik hoop (en verwacht) dat Overmars een mooi doorverkooppercentage eraan over heeft gehouden.

16 juli 2021 om 22:15

Afgelopen seizoen 3X basisplaats, in alle wedstrijden een blunder.

Mooi bedrag voor een tweede keeper , daar koop je in Nederland een een Oranje klant voor.
Hopelijk weet hij zich daar verder verder te ontwikkelen .
En voor Ajax hoop ik dat de keeper die ze hebben gekocht van de Eagels zich snel aanpast en een basisplaats verovert. De Steek heeft op het EK laten zien dat hij niet echt mee kan in de top.

16 juli 2021 om 23:16

Tot nu toe vind ik Gorter nog niet overtuigen, wordt eerst een jaar jong Ajax vrees ik.

16 juli 2021 om 23:34

Dat is jammer . Ik zie de CL niet echt zitten met de keepers die er nu zijn. Of Pasveer moet positief verrassen

17 juli 2021 om 00:22

Eens. Met deze keepers kan je niet aankomen in de CL. Misschien dat we een rechtsbuiten op doel kunnen zetten..

17 juli 2021 om 03:04

Originele opmerking wel, maar CL moet toch goed te doen zijn met steek en pasveer?

En FC Emmen vangt ook een lekker bedrag.
Succes Kjell

Mooi zo. Een waardeloze keeper die je de halve finale EL heeft gekost. Niet iedereen van boven de 2 meter kan keepen. Geen idee wat Brighton met hem moet, want daar gaat hij er ook nooit in komen. Dat je hier nog 5 miljoen voor krijgt is toch bizar. Dan had ik als Brighton 4 maanden terug Drommel genomen, had je een betere keeper gehad voor minder geld.

Ajax verkoopt haar 3e keeper voor 5 mil en wij als Feyenoord verkopen onze beste speler voor bijna hetzelfde bedrag kan toch niet goed zijn

16 juli 2021 om 22:20

Nee, maar hij is ook bijzonder dat Ajax 5 mln weet te vangen voor deze mislukkeling.

16 juli 2021 om 22:41

@NJfromVOL pas op je woorden! Deze speler zou best over 2 jaar opvolger Bijlow kunnen worden bij jouw club. Brighton houdt ervan om te veel te betalen voor spelers uit NL en dan zeer goedkoop terug verkopen.

16 juli 2021 om 22:52

Maar dan vind ik hem gewoon plots een geweldenaar.
Dergelijke switches worden gewoon geaccepteerd op VZ.

17 juli 2021 om 03:06

Omdat dat nu toevallig 2x gebeurd? Ik zou je er niet op rijk rekenen

dat heeft die Scherpen goed gedaan. Zgn kenners riepen nog: niet naar Ajax gaan, anderen riepen hij moet worden uitgeleend aan een eredivisieclub.
En nu heeft hij een mooie transfer te pakken
Gefeliciteerd

Lekker dan!!
Dat is als alles klopt ongeveer 900.000 voor ons!!

Weetje wie Ajax moest halen? Padt, jammer dat ze daar niet voor gingen.. erg goede keeper, nu weg ergens in roemenie

Wat een puik werk van Overmars.Nu nog Labyad, Magalan, Onana en Ekkelenkamp verkopen, daarbij zou ook nog Neres en Nico bij kunnen

16 juli 2021 om 22:51

Klaiber mag wat mij betreft ook verkocht worden. Rensch, Nous en Timber kunnen allen op die plek uit de voeten!

Ga je goed Kjell! Potentie is er, maak t waar daar. Nog een jaar bij Ajax had je misschien de vaste 2e plek opgeleverd.

Succes Kjell! Benieuwd hoe hij zich kan ontwikkelen daar! Ik denk dat hij genoeg talent heeft en dat hij het nog wel laat zien, zeker als hij vertrouwen krijgt in de uk.

Ik hoop oprecht dat Scherpen gaat slagen in Engeland. Iedereen doet wel lullig over hem en ja, ik heb hem ook vervloekt tegen Roma. Maar het lijkt me een hele aardige vent die zich altijd prima heeft opgesteld. Daarnaast denk ik dat hij best aardig kan keepen, maar de druk van Ajax 1 werd hem misschien iets te veel. Hopelijk kan hij zich bij Brighton, waar de druk minder hoog is, alsnog kan laten zien uit welk hout hij gesneden is. Succes Kjell!

We gaan hier spijt van krijgen. Deze jongen gaat het echt maken. Beetje zelfvertrouwen erbij en je hebt een topper. Beste gewenst Kjell, ik zie je graag terug bij oranje

En nu toptalent keeper Altay Bayındır binnen hengelen van Fenerbahce.

Bizar ...
net zoveel gekregen voor een 4de doelman als dat Berghuis kost.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2230
2.PSV2110
5.Feyenoord1611
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. MazraouiVerdediger94
R. GravenberchMiddenvelder91
S. BerghuisAanvaller92
S. HallerAanvaller96
D. TadićAanvaller94
J. TimberVerdediger81
E. ÁlvarezMiddenvelder82
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

4 fans
Keeper, 21 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren