VVCS tikt Heracles Almelo op de vingers: ‘Onbegrijpelijk en onacceptabel’

Woensdag, 7 juli 2021 om 13:56 • Laatste update: 13:57

Spelersvakbond VVCS is niet te spreken over de manier waarop Heracles Almelo 'olie op het vuur heeft gegooid' rond de transfer van Robin Pröpper naar FC Twente. De verdediger verkoos een nieuw avontuur in Enschede boven een langer verblijf in Almelo, wat in Almelo het nodige sentiment met zich meebracht. Supporters van Heracles spraken zich via sociale media uit over de transfer en de club zelf bood fans de gelegenheid om shirts met Pröpper te laten herdrukken. Onbegrijpelijk en onacceptabel, vindt de VVCS.

Vorige week kwam Heracles met het bericht dat supporters de mogelijkheid krijgen om hun met Pröpper bedrukte shirt kunnen laten herdrukken. "Wij hebben de afgelopen uren veel verzoeken van supporters ontvangen om hun shirts met de naam van Robin Pröpper erop opnieuw te drukken", valt te lezen op de website van de Almelose Eredivisionist. "Wij begrijpen de emoties en de gevoelens van onze achterban rondom de overgang naar FC Twente. Vandaar dat we onze supporters kosteloos de mogelijkheid bieden om de shirts te laten bedrukken met een andere naam."

Bij de VVCS kan de actie van Heracles op weinig sympathie rekenen. "Voor de VVCS staat het vast dat het aan Heracles Almelo is om zich in te spannen om de sentimenten als bedoeld weg te nemen, dan wel tenminste te temperen", schrijft de spelersvakbond op zijn website. "En zeker niet om 'olie op het vuur te gooien'. De club hoort als ex-werkgever haar ex-aanvoerder en diens naasten waar mogelijk juist te beschermen. Dat doet zij zeker niet wanneer op de officiële website van Heracles de herdruk van shirts voorzien van de naam Pröpper wordt gefaciliteerd en zelfs aangemoedigd."

Transfer Robin Pröpper zet kwaad bloed bij supporters Heracles Almelo

"We kijken uit naar het moment dat je weer huilend van het veld stapt", verwijzen de fans van Heracles naar de zware knieblessure die Pröpper in 2018 opliep.Lees artikel

De spelersvakbond is dan ook allerminst blij met de actie van Heracles. "Het moge duidelijk zijn dat de VVCS dit soort uitlatingen van een club zeker niet begrijpt en ook niet acceptabel vindt. Heracles werd hierop ook schriftelijk gewezen." Pröpper heeft inmiddels zijn eerste minuten in het shirt van FC Twente gemaakt. De centrumverdediger kwam afgelopen zaterdag in actie tijdens de eerste oefenwedstrijd van het seizoen tegen Sparta Enschede (8-1). Aanvankelijk was het de bedoeling dat Pröpper niet in actie zou komen, maar door het wegvallen van Kik Pierie kwam zijn officieuze debuut eerder dan gepland. Ook tegen HSC'21 kwam hij dinsdag in actie.


Poll

Ben jij het eens met de VVCS?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door spijkenisser)

Achja dat zat er aan te komen.
Dat supporters zich "bestolen" voelen is tot daar aan toe. Ik vond de reactie van Heracles zelf een beetje sentimenteel en naïef. Terechte tik op de vingers, maar ook niet te serieus nemen dat VVCS

7 juli 2021 om 14:12

Ik vind juist dat ze het standaard moeten maken. Koop je een 21/22 shirt met een bepaalde speler, maar vertrekt deze speler dezelfde transferperiode nog, mag je laten herdrukken.

7 juli 2021 om 14:32

Maar de speler was al niet meer bij de club? Hij was transfervrij, geen contract meer.. het ging dus om 'oude' shirts. Niet handig om dat op deze manier te communiceren. Verongelijkt doen als supporter kan ik nog snappen.. als club moet je daar boven kunnen staan.

7 juli 2021 om 15:21

Als hij transfervrij was is het inderdaad je eigen schuld. Als het om oude shirts gaat vind ik Heracles eigenlijk best zielig in dit geval. Het is een beetje historie uitwissen omdat een paar supporters op hun pikkie zijn getrapt.

Berghuis naar Ajax is toch een veel zoetsappiger verhaal dan deze overstap, zijn er echt supporters die hier heel erg mee zitten?

7 juli 2021 om 14:07

Je zou het misschien niet verwachten, maar er bestaat ook leven buiten de Randstad. Zelfs in Nederland nog!

7 juli 2021 om 14:17

Niet?!😂
Maar even serieus beetje vreemde reactie seppie.
Tuurlijk zitten supporters ermee als de aanvoerder naar de rivaal gaat.

7 juli 2021 om 14:35

Hahahahah ja deze was even om uit te lokken, maar voel nooit echt de hitte van de strijd bij die 'derby'

7 juli 2021 om 14:45

Echt een verhitte strijd is het ook niet, het is voornamelijk Heracles dat een hekel heeft aan Twente. Ik ken geen enkele Twente supporter die echt een hekel hebben aan Heracles, het komt voornamelijk van 1 kant

7 juli 2021 om 14:54

Dan ben ik een van de weinige, komt ook omdat vrienden van mij voor Heracles zijn en ze maar al te graag mij om verschillende manieren irriteren om mijn club

7 juli 2021 om 19:29

Fc_twente_65, het is niet voornamelijk Heracles die niet gecharmeerd is van Twente, maar dat is een andere discussie. De Vvcs moet zelf niet zo sentimenteel doen joh, laat die supporters en Heracles zelf uitzoeken wat ze doen. Pröpper gaat pleite en dan stopt de connectie met Heracles, vanuit hun perspectief. Heracles moet helemaal niks als er geen contract meer is, en als er al wat is is dat een zaak tussen ex-club en speler. Zeker niet die van de Vvcs.

7 juli 2021 om 20:31

Echt leven bij Twente doet het niet zo hoor, misschien alleen wat hooligans die graag willen knokken maar dat kunnen ze zonder Heracles ook wel. Het is puur toeval dat er 2 clubs zo dicht bij elkaar liggen, anders was er natuurlijk nooit sprake van rivaliteit. Dat leeft bij Heracles veel meer dan bij Twente, dat is toch gewoon de waarheid?

Wat een onzin. Logisch toch dat Heracles supporters niet meer met Propper willen lopen, zelfde met Berghuis straks bij Feyenoord. Keurig dat Heracles die aanbied.

7 juli 2021 om 15:05

Precies. Geen Heracles supporter wil nu nog met een shirtje met Propper erop lopen. Neemt niet weg dat ik alle uitspraken die vanuit Heracles over zijn overstap gedaan zijn, niet echt vind getuigen van volwassen gedrag. Tov Twente laten ze weer eens Calimero gedrag zien.

De uitspraken van de trainer van Heracles vond ik wel sneu en heel onnodig, maar dat Heracles een gratis herdruk aanbied voor deze shirts vind ik zelf niet zo vreemd, dat hoort ook een beetje bij dit soort transfers. Wel vind ik dat Heracles anders had kunnen reageren, met name met het interview van die trainer. Rivaliteit is prima, maar je hebt wel een gezamenlijke jeugdopleiding waar Twente jarenlang structureel meer voor betaalde en er veel spelers vanuit de jeugd van Twente naar Heracles gingen. Sentiment onder supporters is prima, maar trainers en andere belangrijke figuren binnen een club moeten anders reageren en niet punten proberen te scoren bij het publiek. Wens zo’n jongen succes toe en brand hem niet af in de media, Heracles trainer.

7 juli 2021 om 15:26

Wormuth heeft Propper helemaal niet afgebrand. Hij zei zegt alleen dat Fc Twente een financiële stap is geweest en niet een Sportieve stap vooruit. Hij deelt hier alleen de feiten en is allang weer bezig met zijn eigen team.

7 juli 2021 om 15:55

Of het een feit is weten we helemaal niet, dus dat is onzin. Tenzij jij of Wormuth het contract van Propper hebben kunnen inzien. Hij zette Propper aardig weg als geldwolf vond ik, en het was uberhaupt totaal niet nodig om hier over te beginnen. Maar dat zal wel fatsoen te maken hebben.

7 juli 2021 om 16:13

De informatie staat online dat hij ongeveer 150.000 erop vooruit gaat. Zie dit wel als een financiële stap vooruit. Sportief gezien is het gewoon geen stap vooruit sinds heracles de afgelopen seizoen standaard boven Fc T eindigt.

7 juli 2021 om 16:19

sebas0546 ik vond het ook een interview met Wormuth met een behoorlijke zure ondertoon, daar gaat het meer om denk ik. Wat Fctwente65 ook zegt, zeg dat je baalt, wens die jongen succes en ga door met je eigen club. Nu wekte Wormuth wel degelijk de suggestie dat Propper alleen om het geld naar Twente ging terwijl hij aangegeven heeft elders nog meer te kunnen verdienen. Ik vond het ook wel vreemd eigenlijk, persoonlijk vind ik Wormuth een leuke en kundige vent. Goeie Fox-docu ook van.

8 juli 2021 om 13:49

Sebas niet zo zeuren. Wel deze discussie aangaan, maar geef potje Warzone. Wat is dit nou.

Heracles laat zich ook wel heel erg kennen als je een naam van een shirt kan laten verwijderen.

7 juli 2021 om 14:12

Hoezo? Is gewoon een goed gebaar. Stel ik koop een duur nieuw shirt met propper en week later is die weg? Ga toch niet dat shirt aan doen gehele seizoen😂. Mooi gebaar en die vvcs moet niet zo zeuren

7 juli 2021 om 14:45

Tja, wie laat nou een nieuw shirt bedrukken met de naam van een speler die transfervrij lijkt te vertrekken?

7 juli 2021 om 15:03

Zal ook vooral om oude shirts te gaan.

Wat lopen die mensen nou te zoeken bij die vakbond? Het is niet dat die speler geld door ze neus word geboord of er anderen consequenties voor hem aan verbonden zijn. Vind de actie van Heracles juist top gedaan. Iedereen in die wereld is veel te snel op ze teentjes getrapt...

Wat doet Hercles hier verkeerd?? Dit is toch juist een prima actie van de club. Supporters betalen grof geld voor een shirt met bedrukking... Dat zij vervolgens een shirt laten bedrukken met een speler wat verkocht wordt dan is het in mijn ogen alleen maar te prijzen dat Heracles dit aanbiedt...

Als Feyenoorder wil je ook niet rondlopen met een nieuw shirt bedrukt met Berghuis als je weet dat ie bij Ajax zou kunnen gaan spelen... Idem dito..

7 juli 2021 om 14:38

Het is vooral niet handig om de naam van een speler te laten drukken die niet meer onder contract staat. Hij was al weg. Het gaat hier om oudere shirts. Zeg maar hetzelfde verhaal als wanneer je als Ajax zijnde shirts met de naam van de Ligt gratis laat herbedrukken nu.

7 juli 2021 om 16:23

Maar dan nog? Hoe is deze actie verkeerd/slecht/onacceptabel etc.. ?
De enige partij die door deze actie op de blaren moet zitten is Heracles zelf..

Snappen er niks van bij de VVCS, shirt kost tegenwoordig aardig wat duiten, echte supporters trekken dat shirt meteen niet meer aan, weg geld. Heracles had hier meer aan kunnen verdienen maar steunt zijn supporters. De reactie van Heracles omtrend de transfer vind ik wel kinderlijk, maar ook mooi, zo lang ze niet oproepen tot geweld is het prima. Rivaliteit is juist wat het voetbal mooi maakt.

Prima dat Heracles dit doet, maar dan moeten ze dat aanbieden voor iedereen die van club ruilt in de zomer. Niet alleen als iemand naar de rivaal gaat.

Dat Heracles aanbiedt dat ze kosteloos shirtjes willen her bedrukken vind ik een prima geste van ze. Hoe ze zich hebben uitgelaten over de transfer van Propper dat was natuurlijk ronduit beschamend en kinderachtig. Propper maakt gewoon een keuze, niet eens een onlogische, en Heracles zet hem dan weg als geldwolf. Wees een grote jongen, bedank hem voor bewezen diensten en wens hem succes (maar niet te veel). Daar kun je op een leuke manier ook nog mee weg komen. Maar die shirtjes, dat is prima toch.

Is toch 100% logisch!!!
Wat denk je dat men gaat doen met de shirts van Berghuis met Feyenoord!

Ik vind het shirtjes herdrukken eigenlijk wel een leuke actie van Heracles. Als Twentenaar heb ik best kunnen lachen om de frustraties uit Almelo.
Voor de speler zelf kan ik mij voorstellen dat het niet leuk weggaan is zo (al is dat vast ingecalculeerd). Bij Twente wordt je in ieder geval wel met open armen ontvangen.

Toen perez van psv weer terug ging naar ajax heb ik het shirtje ook laten herdrukken. Rivaliteit is er niet voor niets

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Heracles Almelo

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
13.AZ164
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. BurgzorgAanvaller124
K. SierhuisAanvaller92
A. SzőkeAanvaller00
J. BlaswichKeeper100
K. BuckerKeeper20
A. DamenKeeper00
R. JalvingKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Heracles Almelo.

0 fans
Verdediger, 28 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 26 november
Chelsea heeft Nicolás Tagliafico op het oog als vervanger van de langdurig geblesseerde Ben Chilwell. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren