Van Hanegem is er klaar mee: ‘Rij hem in een bakfiets naar het vliegveld’

Donderdag, 1 juli 2021 om 13:59Rian Rosendaal • Laatste update: 14:41

Willem van Hanegem vindt dat Feyenoord zo snel mogelijk afscheid moet nemen van Nicolai Jörgensen. Volgens de analist is de Deense spits, die al niet meer wordt gebruikt door trainer Arne Slot, veel te veel bezig met een vertrek uit Rotterdam. Van Hanegem is van mening dat je als speler met trots het shirt van Feyenoord hoort te dragen. "Die club is het mooiste wat er is."

"Jörgensen verdient 1,7 miljoen euro en het ziet ernaar uit dat als in de komende weken clubs de transfersom niet willen betalen, dat het shake hands wordt en weg. En levert het Feyenoord 1,7 miljoen euro op. Wat vind je daarvan?", vraagt Hans Kraay junior van ESPN aan Van Hanegem. "Ik zou het straks al doen", antwoordt De Kromme op cynische wijze. "Je ziet toch weleens mensen met zo'n bakfiets? Doe hem in zo'n bakje en rij hem naar het vliegveld."

Van Hanegem laat geen spaan heel van Feyenoorder: ‘Word je doodziek van’

De analist was onlangs al vernietigend over de spits van Feyenoord.Lees artikel

"Dat is toch zo, Hans? Je moet met je gevoel bij die club zijn, die club is het mooiste wat er is", gaat Van Hanegem verder. "Want ondanks dat ze niet zo bijzonder goed spelen, is het toch de mooiste club die er is. Alleen een heleboel mensen beseffen dat niet. Die jongen (Jörgensen, red.) wil weg, nou oké, die kan je toch niet tegenhouden. Net als Steven Berghuis, dan moet je niet gaan lopen zaniken en zeuren, want dan krijg je alleen maar dat gezeik dat ze gaan schelden en allemaal gekke dingen gaan doen. Daar heb je niks aan", aldus Van Hanegem.

Van Hanegem vindt het een goede zaak dat Slot Jörgensen heeft verbannen en de trainer in ruste hoopt dat de opvolger van Dick Advocaat de tijd krijgt in De Kuip om zijn voetbalvisie over te brengen op de spelersgroep. "Laat de trainer één of twee jaar z'n best doen in de hoop dat het heel leuk en aantrekkelijk voetbal wordt. Dat kan er best wel eens inzitten."Gerelateerd

Meer sportnieuws

33 reacties (laatste reactie door piranha)

Nou, over welke club het mooiste is, daar zal Nederland het nooit over eens worden.
Maar Willem heeft wel gelijk: of je wil spelen voor een club en dat doe je met hart en ziel, of je gaat weg. En dan zonder gezanik.

1 juli 2021 om 14:16

Ja, maar als je je er niet thuis voelt, dan gaat het ook niet lukken. Je hebt best veel spelers die erg gevoelig zijn voor sfeer, een arm om de schouder, vertrouwen etc. Jorgensen speelde gewoon goed tot Dick kwam. Dick is niet zo van de armpjes en schouders, das een harde man en die vond alle spitsen niets, nouja dan creëer je dus wel zelf je probleem.

1 juli 2021 om 14:37

Jorgensen had de laatste jaren wel blessures, wilde Nierop kunstgras spelen en als hij wel speelde lukte er bijna niets. Na 3 jaar kwakkelen moet je er of staan of weggaan. Willem heeft gelijk.

1 juli 2021 om 16:10

Ga je echt Dick de schuld geven van het hopeloos uit vorm zijn van Jorgenson? De Deen heeft de mentale weerbaarheid van een baksteen. Hij heeft het 1 seizoen laten zien. Ik vond het echt verschrikkelijk om aan te zien hoe hij over het veld strompelde waarbij de tranen bijna over zijn gezicht stroomden. Hoe moeilijk kan het zijn om alles te geven wat je in je hebt?

1 juli 2021 om 18:16

Best moeilijk waarschijnlijk. En ja Dick heeft wel een probleem gecreëerd want kon drie spitsen niet aan het voetballen krijgen, das geen toeval meer natuurlijk. Snap best dat velen hem als ultieme heilige willen eren maar je mag toch best zeggen wat er mis was met Dick?

Ik dacht even dat het over Harry Mens ging.

Volgens mij beseft Willem iets niet... Voor Feyenoord supporters is het de mooiste club die er is en Willem was speler, maar ook supporter.

Voor 99,9% van de voetballers en helemaal die uit het buitenland, is het gewoon een werkgever.
En er zijn dan natuurlijk genoeg clubs die iemand anders veel mooier kan vinden.

1 juli 2021 om 14:26

Volgens mij zegt van Hanegem niet veel geks. Als er spelers zijn die weg willen en niet 100% willen geven, dan kunnen ze beter vertrekken.

Ik gun iedereen veel geld hoor, maar de voetbalwereld is er wel flink door vernield. De meeste spelers lijken geen enkele intrinsieke motivatie meer te hebben en met een leuke premie kan dat niet meer worden aangewakkerd, want ze verdienen al zoveel. Voor een tonnetje meer of minder gaan ze echt niet extra hun best doen. Kan me voorstellen dat dit Van Hanegem (en zijn generatie) wel eens steekt, de voetballers van nu staan heel ver van de realiteit af.

1 juli 2021 om 14:40

Zeker als je kijkt naar het EK of WK, daar gaat het niet om het geld maar om de eer. Daar komt veel meer passie bij kijken. Het is zonde dat spelers nu gemakkelijk overstappen omdat ze ergens anders veel meer kunnen verdienen. Terwijl als je bijv. zou zeggen dat spelers maximaal een miljoen per jaar mogen verdienen, er echt niemand stopt met voetballen. Maar dat gaat nooit gebeuren.

1 juli 2021 om 14:47

@pablonino

Het punt met een salary cap is dat het geld niet verdwijnt. Het geld dat men verdient met voetbal (sponsors, marketing etc) zal dan naar andere partijen gaan (uefa, voetbalclubs zelf).

Waarom zou een speler maximaal 1 miljoen mogen verdienen terwijl het een miljardenbusiness is?

1 juli 2021 om 15:02

Nee dat snap ik, daarom is het ook niet te doen. Maar daardoor word het spelletje wel een stuk minder mooi. Wat ik zeg over EK of WK, het hoeft niet om geld te gaan maar de spelers hebben nog meer passie dan bij hun club lijkt het wel. Maar we hebben het gewoon veelste ver laten komen.

1 juli 2021 om 16:36

@pablonino, niemand stoppen? Dat is misschien wel zo, alhoewel je met een goeie traptechniek meer in de NFL kan verdienen als kicker. Maar de nieuwe generatie? De MLB is vaak kansloos bij jongens die in meerdere sporten gedraft worden omdat je in het begin een stuk minder verdient dan in andere sporten. Kyle Murray heeft bv een 5 miljoen tekenbonus laten verscheuren bij zijn MLB team waar hij tekende. Hij kon in de NFL een tekenbonus van 23 miljoen tekenen en meer salaris kon krijgen.

Best kans dat jongens die bv tussen tennis en voetbal kiezen voortaan voor tennis kiezen. Of in Afrika meer richting basketbal gaan.

In Nederland zie je al dat het kickboksen gewoon shit is geworden omdat je in het MMA gruwelijk veel kan verdienen. 15 jaar geleden vond iedereen het gay, nu ligt opeens iedere topper op de grond na die Mc Gregor miljoenen

1 juli 2021 om 14:44

@voetbalvreugd

Mee eens. De voetbalwereld is flink vernield door al het geld. Vanuit financieel oogpunt kan ik het goed begrijpen van de spelers. Ze hebben een korte carriere in de voetbalwereld (18-35 jaar, uitzonderingen daargelaten) en dat brengt risico's met zich mee. En het gebeurd vaak genoeg dat een club een speler niet wilt en gemakkelijk aan de kant schuift.

Dit is een nieuwe generatie spelers, met een andere motivatie om te voetballen dan de generatie van Hanegem. Buiten het geld om zal men vast een andere motivatie hebben om te gaan voetballen.

Jammer dat voetbalzone het beste stukje eruit laat

2 juli 2021 om 12:16

Ga zelf maar op onderzoek uit

Belt gewoon een taxi voor hem Willem. Lijkt me een stuk makkelijker voor alle partijen.

Beetje kortzichtig van de Kromme. Zou het niet zo zijn dat het lichaam van Jorgensen niet geschikt is voor topsport? Hij loopt van de ene blessure in de andere, maar dat wil niet zeggen dat hij zijn best niet doet.

1 juli 2021 om 14:44

Wellicht, maar het gaat er toch om dat Jörgensen een vertrekwens heeft en om die reden buiten de selectie wordt gehouden? Of zou de vertrekwens zijn ingegeven omdat hij bij Feyenoord c.q. in de NL competitie te snel geblesseerd raakt?

1 juli 2021 om 16:12

Heb je hem zien spelen? Dan zou je niet zeggen dat hij zijn best doet.

1,7 miljoen euro per jaar voor een Nicolai Jorgensen? Zelfs in z'n glorieseizoen is dat nog steeds erg veel geld. Dat kun je doen als je Ajax bent, maar in het geval van Feyenoord waar geld nog altijd een schaarste is deel je dit soort salarissen alleen uit als je weet dat je er veel rendement uithaalt, zij het op 't veld of op financieel vlak. Ik dacht dat hij in de buurt van een miljoen euro per jaar verdiende.

1 juli 2021 om 14:52

Berghuis is grootverdiener met 2.5 miljoen

1 juli 2021 om 15:23

Maar Berghuis betaalt die 2,5 miljoen euro per jaar ook dubbel en dwars terug op het veld. Dat neemt overigens niet weg dat het salarishuis van Feyenoord nog steeds veel te hoog is voor wat er speelt.

Kom op jongens, clubliefde bestaat toch al lang niet meer bij 98% van de spelers.
Geld is de drijfveer. Of het nu Feyenoord, Psv of Ajax is, zodra er iemand is die meer salaris biedt wil men weg en staat men bij nieuwe club bij presentatie te verkondigen hier wilde ik altijd al spelen. Bij Tottenham loopt er zo een, bij presentatie nog een NL club bashen en nu in verband gebracht worden met diezelfde club. Nee personen als John de Wolf, Danny Blind enz zie je niet vaak meer.

Ik denk dat Willem niet beseft dat Feyenoord de mooiste club vinden iets subjectiefs is. Deze man gaat meer en meer in het verleden leven en alles door een feyenoord bril bekijken. Elke club heeft zo zn eigen Sjaak Swart 😉

1 juli 2021 om 17:13

Maar Feyenoord is toch eigenlijk ook aantoonbaar de mooiste club: qua stadion, fans, entourage, gevoel? De club ademt voetbal. Meer dan Psv, Ajax, of AZ (wanneer je het aan een neutrale voetbalsupporter zou vragen tenminste )

Eens, ze winnen amper prijzen. Maar is dat een voorwaarde om een mooie club te zijn? En daarbij, juist de hunkering naar succes, wat maar heel, heel af en toe voorkomt, maakt de euforie zo groot bij het winnen van een prijs.

2 juli 2021 om 09:51

Nou ik ken zat neutrale supporters die dat niet vinden.
Zolang het niet uitgezocht is blijft het dus subjectief.

2 juli 2021 om 12:17

En ik ken heeel veel neutrale supporters die dat wel vinden

Treurig hoe het toch allemaal gelopen is met Nico. Begin was zo goed..

Vind het krankzinnig dat Feyenoord zulke salarissen betaald. Ajax had een plafond van 1 miljoen tot aan 2018 en daar werden veel meer miljoenen binnengehaald. Voor Berghuis begrijp ik het nog wel aangezien hij de enige is met creativiteit en rendement maar de rest? Beetje onverantwoord. Denk dat Feyenoord eerst maar eens zwarte cijfers moet draaien over een langere periode, want er wordt heel slecht verkocht.

2 juli 2021 om 02:34

Ik zou zeggen stop ze terug in de helikopter,Pleurt ze met een strik en een parachute 010 uit.De meeste bonds-coaches/club coaches op Voetbalzone vergissen zich hier !! De voetballer anno nu of hèt nou in clubverband of uitkomend voor het nationale team.Zijn allemaal renende loopse kakkerlakken met 48 uurs deo onder oksels bang voor een beetje mouwen opstropen en tot het uiterste gaan.Helaas de Botox/Show wereld heeft het spel overgenomen.Geen gebeuk en of gescheld of getrek met de tegenstander en ofMet die onbuigbare leren kicksen Meer vriemelen.Ome Willem:we leven in een wereld van geld graaien insta,schoenen met chip (thuis uitlezen en top shot voelen)En vallende zwaantjes met kauwgom op het veld om bij elke contact neer te vallen( wij als supporter zien niet dat tijdens het vallen en omrollen dat er word gespuugd in handen en uitsmeren op gezicht en wij dit als zweet zien)En buiten het veld zijn het allemaal keiharde insta/internet/socialmediahelden met dikke bumpers en zijn het succes volle goed geklede kerels

2 juli 2021 om 12:19

Ja misschien kunnen we nico ook slijten aan ajax willen blijkbaar onze afdankertjes :-p

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1626
2.PSV158
4.Feyenoord1210
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. TilMiddenvelder53
J. ToornstraMiddenvelder52
J. BijlowKeeper50
B. LinssenAanvaller55
L. SinisterraAanvaller52
A. JahanbakhshAanvaller41
C. DessersAanvaller21
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

In de wandelgangen

Maandag 20 september
Olympique Marseille heeft belangstelling voor David Neres. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren