Van Hanegem laat geen spaan heel van Feyenoorder: ‘Word je doodziek van’

Dinsdag, 22 juni 2021 om 15:41Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 15:44

Willem van Hanegem heeft alle begrip voor het feit dat Nicolai Jörgensen voorlopig geen deel uitmaakt van de A-selectie van Feyenoord. De spits is door trainer Arne Slot uit de selectie gezet nadat hij intern zijn vertrekwens duidelijk heeft gemaakt. In de tussentijd ziet de oefenmeester het niet zitten om de Deen bij de groep te houden. Een besluit waar Van Hanegem wel begrip voor op kan brengen, zo vertelt hij tegen ESPN. De oud-speler is de afgelopen jaren amper onder de indruk geraakt van de prestaties van Jörgensen.

Van Hanegem is op zijn zachtst gezegd niet echt te spreken over Jörgensen. "Nergens heeft hij zoveel goals gemaakt als hier", doelt Van Hanegem op de 46 doelpunten die Jörgensen tot dusver wist te maken namens Feyenoord. "Maar die gasten vergeten alles. Hij is alleen maar ziek, zwak en misselijk. Heeft hij een blauwe nagel, dan kan hij niet spelen. Dank denk ik: jongens, schiet nou toch op man. Daar word je toch doodziek van? Slot heeft het goed gedaan. Als dat zo is, dan moet je weggaan. Anders sta je alleen maar in de weg. Als je fit wil blijven, dan train je maar apart."

Jörgensen was maandag, toen Feyenoord voor het eerst trainde in aanloop naar het nieuwe seizoen, een opvallende afwezige. "Het is een hele goede zaak", vervolgt Van Hanegem. "Ik heb me al een paar jaar mateloos geërgerd aan hem. Hij heeft één geweldig seizoen gehad. Je moet je bedenken hoe het mogelijk is dat ze toen kampioen zijn geworden. Dat is ook heel gek. Ik was ook blij, iedereen was blij, maar je denkt weleens hoe het in godsnaam mogelijk is geweest. Toen speelden ze allemaal misschien boven hun niveau, maar dat maakt niks uit. Hij heeft daar ook van geprofiteerd."

Mogelijk gaat Feyenoord in de transferperiode op zoek naar een vervanger van Jörgensen. Slot wil echter eerst zien wat de spitsen die wél tot de selectie behoren in hun mars hebben. "We hebben Bryan Linssen die het vorig seizoen prima heeft ingevuld, we hebben Róbert Bozenik die terugkomt (van het EK, red.), we hebben Naoufal Bannis en Dylan Vente, dus qua aantal zitten we goed", somt de opvolger van Dick Advocaat op. "We hebben de komende weken de tijd om te kijken hoe die jongens het doen. Dan kan het maar zo zijn dat we ons op die positie moeten versterken, maar dat kan ook op een andere positie zijn."


Poll

Vind jij het een goede zaak dat Jörgensen uit de selectie is gezet?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

17 reacties (laatste reactie door spotgod)

Haha van hanegem recht door zee maar met ze blessures daar zit wat in.
Ze hadden hem beter kunnrn verkopen toen ze de hoofdprijs konden krijgen maar dat is achteraf

22 juni 2021 om 17:43

Achteraf wel idd, maar dat was toen midden in het seizoen met nog een EK aan het einde van het seizoen. Ze hoopte dat hij daar nog wat zou laten zien maar toen speelde hij ook matig beetje een kwestie gegokt en verloren

Wat is er toch gebeurd met Jorgensen na het kampioensjaar waar is het toch fout gegaan.

Maar van Hanegem geeft aan dat Linssen het behoorlijk heeft gedaan. Ik vind dat wel meevallen hoor. Hij heeft wel zijn best gedaan maar tis nou eenmaal n iet zijn positie.
Ik zelf had eerst hoge verwachtingen van Bannis maar daar zag Advocaat het ook niet in zitten.

Als ik nu kijk zou Bozenik het moeten worden en ik denk dat die het nog niet ga doen. Dus ik hoop op nog een spits.

22 juni 2021 om 16:02

misschien had Jorgensen gewoon een seizoen waarin hij boven zichzelf uitsteeg zoals bv een Vleminx vroeger bij NEC

22 juni 2021 om 16:09

Zou allicht kunnen. Alleen die ging een stap hogerop en daar lukte het niet.

Ik kan me niet voorstellen dat je geen knikker meer kan raken ook al heb je een jaar boven je zelf uitgestegen. De ondergrens ligt wel bijzonder ver van de bovengrens.
Maar we zullen het nooit te weten komen.

22 juni 2021 om 16:40

Ik heb hem in het kampioensjaar echt wel dingen zien doen waarvan ik durf te zeggen dat het geen toeval was of simpelweg met vorm te maken had. Het is natuurlijk van een ander niveau, maar ik moet opeens aan Fernando Torres denken. Die was fenomenaal bij Atletico en Liverpool, maar opeens was het over en lukte vrijwel niets meer.

22 juni 2021 om 16:44

Torres zijn knie was naar de gallemiezen bij Liverpool na een zware knieblessure. Daarna is hij door die blessure nooit meer de oude geworden. Bij Jorgensen is het toch weer een heel ander verhaal. Na dat kampioensjaar heeft hij eigenlijk nooit meer echt indruk weten te maken

22 juni 2021 om 21:09

Slot geeft aan dat Linssen het behoorlijk heeft gedaan. Niet Willem.

Ik vind het vreemd hoe het met hem gegaan is. Inderdaad dat geweldige eerste seizoen. Daarna dat kwakkelen met blessures en prive omstandigheden. Echter dat hij daar dan niet meer is uitgekomen. Zo veel steun gehad ook in november met die fantastische vuurwerkactie van de supporters. Ik had verwacht dat dit hem weer terug op het juiste spoor zou zetten. Zulke onvoorwaardelijke steun heeft het legioen aan weinig spelers die zolang niks hebben laten zien gegeven.

Tja, leuk een aardig maar trainers zitten ook bij een club ok spelers weer op de rails te krijgen en te verbeteren. Kapitaalvernietiging lijkt me.
Als ManUtd dit nu doet met vdBeek, soit. Maar dacht dat ze t geld hier wel konden gebruiken

22 juni 2021 om 16:54

Hij heeft onder Gio en Advocaat toch aardig wat kansen gehad maar waar spelers als o.a. Berghuis, Senesi, Sinisterra en Geertruida zich lieten gelden heeft Jorgensen dat niet gedaan en teleurgesteld

Hij heeft toch nog een contract? Dus zeer dom om hem uit de selectie te zetten. Hiermee geef je aan dat hij gratis is op te halen. Blijkbaar hebben ze in Rotterdam te veel geld. Pure wanbeleid.

22 juni 2021 om 19:25

Je krijgt er toch al bijna niks meer voor en als je aan een nieuw seizoen begint wil je een selectie met enkel gemotiveerde spelers. Deze jongen heeft al aangegeven een transfer te willen maken, dus je hebt er niks aan, want die is al met zijn hoofd elders. Zelden zo'n slapzak in de punt gezien die nooit een kopduel wint ondanks zijn lengte en op 60/70% zijn potjes speelt....Jammer maar voor beide partijen het beste dat hij vertrekt.

23 juni 2021 om 00:54

Vanuit sportief oogpunt kan ik dit begrijpen, maar vanuit financieel oogpunt niet. En ja hij zal niet veel opleveren, maar iets is volgens beter als niets. Dat geld kan net het verschil zijn waarmee je een speler kunt halen of behouden.

23 juni 2021 om 10:58

Ik snap je wel Musi26 en je hebt ook wel degelijk een punt dat hij nu letterlijk in de aanbieding staat. Het is van 2 kanten lastig, want je wilt aan de ene kant een 100% gemotiveerde selectie en aan de andere kant ook dat een speler een zo hoog mogelijke waarde behoudt. Hier is een keuze in gemaakt, maar ben bang dat je idd nog maar schijntje krijgt voor Jorgensen.

Ik zie weinig versterkingen bij Feijenoord en met het vertrek van Berghuis en Jorgensen zal er toch flink wat kwaliteit bij moeten komen. Ben heel nieuwsgierig hoe Feijenoord het gaat doen aankomend seizoen. Slot zal het moeten doen met de jeugdopleiding ben ik bang

Linssen, Bozenik, Bannis en Vente noemen en dan concluderen dat je ‘qua aantal wel goed’ zit in de spitsen. Treffender kun je het niet zeggen, want dit rijtje droeftoeters had evengoed bij pakweg Fc Groningen, FC Twente of PEC de voorhoede kunnen zijn en niemand opvallen...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. BijlowKeeper
T. JansenKeeper
D. RemieKeeper
J. CandelariaVerdediger
L. GeertruidaVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

37 fans
Aanvaller, 30 jaar

In de wandelgangen

Maandag 2 augustus
Teun Koopmeiners is opnieuw op de radar bij AS Roma verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren