De Jong: ‘Boscagli is een van de beste voetballende verdedigers in Nederland’

Vrijdag, 25 juni 2021 om 11:12Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 11:12

Na de komst van Davy Pröpper heeft PSV wederom een belangrijke slag geslagen met het oog op de selectie voor komend seizoen. De Eindhovense club heeft het contract van Olivier Boscagli opengebroken en verlengd tot medio 2025, zo wordt vrijdagochtend bevestigd in een persbericht. Het vorige contract van de 23-jarige verdediger annex middenvelder liep tot medio 2023.

Boscagli en PSV hadden in een eerder stadium al een mondeling akkoord bereikt, waarna de club het contract nu definitief heeft opgewaardeerd en verlengd. De Fransman maakte in de zomer van 2019 voor een bedrag van twee miljoen euro de overstap van OGC Nice naar het Philips Stadion. Na een moeizaam eerste seizoen groeide hij de afgelopen jaargang uit tot een belangrijke schakel in het team van Roger Schmidt. De trainer liet hem 42 keer in actie komen in alle competities. Boscagli speelde afgelopen seizoen voornamelijk in de achterhoede, maar maakte ook indruk als controlerende middenvelder.

De contractverlenging van Boscagli is de volgende daad van technisch manager John de Jong met het oog op de selectie de komende jaren. Met Joël Drommel (FC Twente), Marco van Ginkel (Chelsea), Phillipp Mwene (FSV Mainz 05), André Ramalho (Red Bull Salzburg) en Davy Pröpper (Brighton & Hove Albion) trok De Jong al vijf spelers aan. Daarnaast zijn de Oranje-internationals Steven Berghuis (Feyenoord) en Luuk de Jong (Sevilla) in beeld als versterkingen voor PSV.

"Olivier heeft zich afgelopen seizoen sterk ontwikkeld", reageert De Jong op het contractnieuws.. "Door nog voor de start van de voorbereiding in zichzelf te investeren, knokte hij zich in de zomer van 2020 in het team. Zijn ontwikkeling tot een van de beste voetballende verdedigers in de Eredivisie is ons niet ontgaan en het past bij PSV om Olivier daarvoor te belonen. We zijn blij dat hij tot 2025 bij PSV onder contract staat. PSV ziet in Olivier een belangrijke speler voor de nabije toekomst."

Boscagli is eveneens blij met zijn nieuwe contract, zegt hij. "Het is het resultaat van hard werken, geloof hebben en investeren in jezelf. PSV is een prachtige club, waarvoor ik vorig jaar gelukkig heel veel heb gespeeld." Boscagli zegt een goede ontwikkeling te hebben doorgemaakt in Eindhoven. "En ik denk dat ik me hier nog veel verder kan ontwikkelen. Daarnaast wil ik om de prijzen spelen. Ik weet zeker dat we dat dit seizoen kunnen doen en kijk daar naar uit.”


Poll

Vind jij dit een goede zaak van PSV?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door straight to th)

Gunstig. Doet het erg goed. Hopelijk een seizoen nog goed presteren in de cl en wie weet kunnen we hem die verkopen. Heeft echt een goede pass in huis.

24 juni 2021 om 16:45

Als Boscagli het goed zou doen in de Champions League dan behoudt ik hem liever bij PSV dan dat we Boscagli verkopen.

24 juni 2021 om 16:52

Tja je moet wel realistisch blijven. Als die jongen een stap kan maken dan zal hij dat waarschijnlijk ook wel willen. Spelers zijn passanten en psv is niet een eindstation. Dan kun je hem het beste verkopen bij een goed bod.

24 juni 2021 om 17:00

Je weet natuurlijk niet hoe Boscagli er zelf overdenkt, misschien vind hij wel dat PSV zijn eindstation is niks mis mee natuurlijk, maar zoals jij zegt als PSV een bod van 20 miljoen of meer zou krijgen dan is hij denk ik wel weg al ligt het ook aan de speler.

24 juni 2021 om 17:02

Als je het over realistisch blijven hebt. Hoe groot acht je de kans dat PSV de CL gaat halen?

24 juni 2021 om 17:07

Galatasaray lukt wel denk ik, maar in de evt volgende ronde tegen Monaco / Shakhtar / Benfica gaan we gewoon keihard de boot in.

24 juni 2021 om 17:12

Wat een vertrouwen weer jij hoeft dan de ronde na Gala dan niet te kijken als je toch al weet dat PSV de boot in gaat. ik heb er wel vertrouwen in dat we het gaan halen PSV heeft kwaliteit genoeg. en zoveel beter zijn Benfica en Monaco niet.

24 juni 2021 om 17:13

Daar ben ik ook bang voor. Al valt in de EL wel meer punten te halen én misschien wel een kwart/halve finale als het een beetje mee zit. De centen in de CL mis je natuurlijk weer wel dan..

24 juni 2021 om 17:19

Tegen Benfica vrees ik wel, Portugees trauma,maar waarom zou een versterkt PSV niet van Monaco of Shaktar kunnen winnen? Ajax won ook van Lille. Ginkel en Propper voor de verdediging alleen al een vooruitgang van jewelste. Moeten uiteraard afwachten wat nog weg gaat of bij komt. Tijdperk Rosario ligt gelukkig achter ons.

24 juni 2021 om 17:53

Sir Paul || ik zie iedereen blij zijn met propper en van ginkel, maar leveren ze ook verdedigende arbeid? Hoe ik me kan herinneren zijn ze allebei best voetballend/aanvallend ingesteld

24 juni 2021 om 18:01

@messibazoer die punten kunnen me echt niets schelen, ik ga op dit moment keihard voor de centen. Een enkele keer kwart- of halve finale EL is leuk, maar levert financieel niets op. CL, zelf alleen de groepsfase, levert veel meer op waardoor je betere spelers kunt aantrekken.

24 juni 2021 om 18:13

Beste voor psv is CL halen en dan als 3de naar EL. Helaas werden ze alleen de laatste 2x 4de in poule.

24 juni 2021 om 18:17

Professor, all round box to box beide.

24 juni 2021 om 18:20

Rubentje, ik denk dat nivelleren prijzengeld tussen EL en CL een uitstekend plan is. De verschillen zijn er op gemaakt grotere clubs te laten groeien waar kleinere achterblijven. Komen transferwaardes nog bij. Iemand die in de CL goed presteert is natuurlijk duurder dan iemand die in de EL speelt.

Goed gehandeld! Ben toch jaloers als Feyenoord supporter de ( concurrentie ) clubs zich maar blijven ontwikkelen. Bij Feyenoord is naar mijn gevoel nu ook de juiste weg ingeslagen, hoop dat we daar over een jaar of 2-3 ook de vruchten van kunnen plukken.

24 juni 2021 om 16:29

Dan moet dat gezeur over dat stadion ook een stoppen en alle supporters achter dat nieuwe stadion en het nieuwe beleid gaan staan, anders zie ik Feyenoord alleen maar verder afzakken.

24 juni 2021 om 16:32

Er staat een nieuwe frisse trainer voor de groep met een redelijk getalenteerde selectie. De verwachtingen moeten lager en zoals je aangeeft moeten de toekomstplannen over het nieuwe stadion doorgehakt worden.ik ben jaren negatief geweest over het beleid maar heb het gevoel dat we de goede kant op gaan. Arnesen is goed bezig, scoutingbeleid is opgezet en een jonge selectie zijn mijn speerpunten.

24 juni 2021 om 16:45

Daarmee ben ik het 100% eens, echter hangt er financieel gewoon veel af van het doorgaan van het stadion, daarmee kun je de toekomst nog veel mooier maken voor de club.

24 juni 2021 om 16:47

Redelijk getalenteerde selectie?
Je bent net vijfde geworden, de speler die ver ver ver boven de rest staat vertrekt.
Op dit moment is Feyenoord, sportief gezien, een subtopper en ze moeten opletten dat het niet omlaag gaat.
Met de huidige selectie ga je zeker niet van Ajax, Psv, AZ winnen en moet je alle zeilen bijzetten om Utrecht en Vitesse voor te blijven.

24 juni 2021 om 17:12

Berghuis is een goede speler voor eredivisie begrippen, maar voetbal blijft een teamsport (cliché).
Als hij vertrekt komt er ook ruimte voor andere spelers, die wellicht beter in het systeem van Arne Slot passen en op termijn financieel en sportief meer opleveren.
De statistieken van Berghuis zijn goed, maar het hele spel van Feyenoord is de afgelopen seizoenen op hem afgesteld. En hij mocht alle standaardsituaties en penalty's nemen.

24 juni 2021 om 17:17

@yamiown, Hij zegt nergens dat het een topper is. Hij zegt nergens dat we die clubs wel even voor blijven. Hij zegt enkel dat er een frisse wind waait en dat er een "redelijk" getalenteerde selectie is. Redelijk, niet geweldig getalenteerd, niet getalenteerd, redelijk. Dus wat zegt hij verkeerd? Niks.....
Dick Advocaat heeft er ook niet het maximale uitgehaald en de talenten hebben in die periode ook geen kans gekregen, maar Deenb heeft wel degelijk gelijk dat er wel wat talent rondloopt: Bewezen talenten die het komende jaar de volgende stap gaan zetten: Bijlow, Geertruida, Malacia en Sinisterra, Talenten die een aardige indruk hebben gemaakt tot nog toe, maar nog weinig kans/speeltijd hebben gekregen: Balde, Aeb, Talenten die met wisselend succes verhuurd zijn geweest en waar we nu benieuwd naar zijn of ze kunnen aanhaken: Wehrmann, Burger, Hendriks, Azarka. Bannis. Nieuwe talenten: Antonucci, Pedersen. En Kokcu die onder Advocaat verkeerd gebruikt werd, maar ik verwacht niet dat die blijft. Daarbij zal er nog wat afgaan en bijkomen qua spelers.
Al met al genoeg spelers met potentie en het is de vraag wat Slot er uit kan halen en wat de rek is van bepaalde talenten.
En "opletten dat het niet omlaag gaat"....vandaar dat er ook een nieuwe trainer is, die zeg maar het tij probeert te keren....maar dank voor de waarschuwing.

24 juni 2021 om 17:17

Berghuis is de afgelopen vijf seizoenen bij 118 goals betrokken geweest (goal/assist, bron Optajohan). Dat zijn ruim 23 goals per seizoen die je gaat missen, je kan daar wel iemand anders neerzetten, maar er moet een wonder gebeuren mocht die speler ook maar in de buurt komen van Berghuis' statistieken.
Je kan wel zeggen dat het spel om Berghuis draaide, maar dat is ook niet gek als hij veel beter is dan iedere andere speler bij Feyenoord.

24 juni 2021 om 17:44

Ik vind dat je erg overdrijft met de statistieken van Berghuis. Feyenoord heeft de afgelopen seizoenen geen spits gehad die 15 goals kan scoren. Ik acht Bozenik daar wel toe in staat (mits hij een heel seizoen het vertrouwen krijgt).
En als blijkt dat Slot het niet ziet zitten in Bozenik kan je bijvoorbeeld met Pavlidis een goede spits aantrekken.
Voor de rechtsbuiten moet je dan een vervanger voor Berghuis vinden (bijvoorbeeld Jahanbakhsh huren).

Nogmaals, Berghuis is een goede speler, maar met of zonder hem maakt geen groot verschil op de ranglijst of Europees voetbal.
Met Berghuis eindig je komend seizoen 3de of 4de op ranglijst en zonder hem wellicht 5de.

Dan ga ik beter voor een scenario waarin hij nu (zo snel mogelijk) vertrekt en Slot de tijd krijgt om met een volledig nieuwe selectie, visie en systeem te bouwen aan de toekomst.

24 juni 2021 om 17:59

Het feit is dat je met Berghuis vijfde eindigde.
Zonder hem is de kans gewoon aanwezig dat je niet alleen onder Vitesse eindigt, maar ook onder Utrecht.
Feyenoord zou altijd moeten strijden voor de top drie, alles lager dan dat is Feyenoord-onwaardig.

24 juni 2021 om 17:59

Op Boscagli ben ik niet jaloers, dat vind ik geen bijzondere speler. Ik ben wel jaloers op spelers als Dumfries, Ihatarren, Malen, Maduek, Propper en Gakpo

25 juni 2021 om 13:49

Ik zie ons zo weer vissen naar Wesley Hoedt, Veltman of Ryan Donk. Nieuwe weg... eerst zien dan geloven.

Nieuwe dag en weer mooi PSV nieuws. Boscagli is een prima speler. Blij dat hij verlengd heeft.

Oud nieuws dit was een paardagen geleden al bekend. maar mooi voor Boscagli en PSV blijkt nu toch een goeie match te zijn. hopelijk zet Boscagli dit door.

Aan de bal een meer dan goede speler, met name als CVM viel hij me positief op. Als CV vind ik hem niet bijzonder, verdedigend laat hij dan ook nog wel eens wat steekjes vallen.

Ben wel benieuwd met welke formatie ze willen gaan spelen. Ze hebben aardig wat middenvelders gehaald en Boscagli speelde misschien wel zijn beste wedstrijden op het middenveld. Waarschijnlijk dat er nog een aantal spelers worden verkocht.

25 juni 2021 om 11:22

Boscagli hoort gewoon op Lcv. Voor op het middenveld is hij niet technisch genoeg en heeft hij niet het loopvermogen. Als verdediger heeft hij het veld voor zich en ook verdedigend staat hij zijn mannetje. Ik vind hem een geweldige speler op die positie.

25 juni 2021 om 11:22

Ik kan je wel alvast een voorzetje geven van wat ik verwacht komend jaar. Ik geloof dat Schmidt heeft gezegd de mogelijkheden te willen bekijken van een 4231, maar denk dat 4222 ook nog steeds een optie is. Dan krijg je dus iets van (ervan uitgaande dat Malen en Dumfries vertrekken):
Mvogo/drommel; Teze (die ik liever centraal zie), Ramalho, Boscagli, Max; Sangaré, Propper; Gakpo, Götze, Madueke; Zahavi. Er zal voorin nog wel wat bij moeten komen, want met Zahavi als enige echte spits heb je vrij weinig keus en variatie, ik ben r ook nog niet zeker van of Madueke wel basis gaat spelen maar in een 4231 op rechts denk ik dat hij erg gevaarlijk is. Wat mij betreft komt er dus nog een en ander bij: rechtsback, winger, spits.

25 juni 2021 om 12:37

Blijf me er toch wel over verbazen dat ook Schmidt in Teze dan (blijkbaar) ook echt z'n nieuwe rechtsback zal zien. Althans, als hij van z'n rechtsback dan nog steeds hetzelfde als van Dumfries verwacht en niet een 3-mans lijn als Max naar voren dendert.

25 juni 2021 om 13:18

Eens, Teze is technisch een betere speler dan Dumfries, maar heeft veel minder dynamiek en energie wat wel vereist wordt in dit systeem om de breedte te houden, zeker met de verwachting dat de rechterflank altijd leeg zal zijn. Ik zie dus liever ook een aanvallende back dan Teze. Maar goed, Teze heeft zich afgelopen jaar stormachtig ontwikkeld en ik sluit niet uit dat hij dat komend jaar weer kan doen. Heeft in de jeugd vrijwel altijd rechtsback gespeeld, dus r zal wel iets van een rechtsback in hem schuilen.

Schoolvoorbeeld van hoe je door te knokken toch in de basis kan spelen bij een topclub. Eerste seizoen faliekant mislukt, tweede seizoen (mede door een nieuwe speelstijl en andere positie) uitstekend herpakt. Dat ik er blij mee zou zijn dat hij zou verlengen, had ik niet verwacht een jaar geleden. Voetballend is denk ik alleen Blind beter in de eredivisie (al vind ik de lange pass van Boscagli wel iets beter), en verdedigend heeft ie ook echt wel grote stappen gemaakt. Zie hem graag volgend jaar terug in het centrum van de verdediging of op het middenveld. Fijn ook dat hij op meerdere posities inzetbaar is, dat biedt mogelijkheden.

Ik ben benieuwd wie het kind van de rekening gaat worden bij Psv. Pröpper zal voor de basis gehaald worden en met daarnaast nog jongens als Sangare en Van Ginkel ben ik benieuwd of Schmidt Boscagli nog op het middenveld wil gebruiken. Als centrale verdediger komt die Ramalho er bij, waardoor je met Boscagli en Teze dan drie spelers hebt die in de basis zouden kunnen spelen. Doorgaans rouleer je niet veel met je centrum. Gaat Teze dan inderdaad naar rechtsback? Dat zou ik toch wel een fout vinden.

25 juni 2021 om 12:17

Concurrentie is alleen maar goed. Hoe meer spelers niet zeker weten of ze een basisplaats hebben hoe meer ze moeten vechten voor hun plek en het beste uit zichzelf gaan halen om zich te bewijzen. Als we nu al de basiself zouden kunnen opstellen zou dat heel slecht zijn.

25 juni 2021 om 13:25

Met het skelet van je elftal moet je niet te veel aanklooien, dat moet gewoon een duidelijke basis zijn. Daaromheen kan je prima wat rouleren, maar zeker bij het hart van je verdediging moet gewoon duidelijkheid zijn zonder al te veel gedoe.

25 juni 2021 om 17:23

Boscagli is wel een belangrijke pion voor de opbouw van achteren. Ik vind dat hij zich prima heeft ontwikkeld. Verdedigend niet de beste maar staat vaak wel zijn mannetje. Ik verwacht niet dat het gebeurt, maar een 3 mans verdediging met Teze en Ramalho als pure verdedigers en Boscagli in een Blind rol zou ik ook wel is willen zien. Denk namelijk dat Max ook prima dan heel de flank kan bestrijken. Met Sangare als stofzuiger daarvoor kan dat nog wel is een interessante optie zijn.

Het is alleen geen hele goede verdediger, gaat geen punt voor je pakken in de CL

Olivier Boscagli - steevast door de meesten in Nederland Bos-KAK-lie genoemd.

25 juni 2021 om 13:46

Wat een geweldige humor zeg! Je bent vroeg begonnen aan de vrijdagmiddag borrel zo te zien.

Hopelijk kunnen oude tijden weer herleven. Propper was de persoon die de winnende doelpunt maakte tegen cska moskou, waardoor PSV naar de laatste 16 ging. Hopelijk heeft hij zijn niveau behouden. Misschien een soort Klaassen rol.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.NEC00
12.PSV00
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. SchmidtUnknown
Y. MvogoKeeper
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

1 fan
Verdediger, 23 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 28 juli
Aston Villa heeft de definitieve vraagprijs voor Anwar El Ghazi bepaald. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren