De Vrij moet antwoord schuldig blijven op vraag over opvallende EK-trend

Zondag, 20 juni 2021 om 14:12Rian Rosendaal • Laatste update: 14:59

Er is een opvallende trend waarneembaar in de eerste week van het EK. Van de negen strafschoppen tot dusver werden er maar liefst vijf gemist. Gerard Moreno, Ruslan Malinovskyi, Gareth Bale, Pierre-Emile Höjbjerg en Ezgjan Alioski faalden allemaal vanaf elf meter. Op de persconferentie van zondagmiddag krijgt Stefan de Vrij de vraag of hij weet waarom er op dit EK zo slecht wordt omgesprongen met strafschoppen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

18 reacties (laatste reactie door nuanceman)

Moet je ook lekker aan een verdediger vragen.... Dit is toch helemaal geen relevante vraag voor De Vrij?? Het niveau van de journalistiek is echt om te janken de laatste jaren. Gaan we zometeen ook aan een speler vragen waarom er dit EK op een pak hem beet vrijdag gemiddeld meer gescoord is dan op een donderdag speeldag?? Beetje hetzelfde niveau journalistiek.. Is het nou zo moeilijk om daar mensen neer te zetten die interessante, relevante vragen kunnen stellen?

20 juni 2021 om 14:49

Ik vraag me af hoe ver van tevoren de pers te horen krijgt welke speler er naast de bondscoach komt te zitten bij de persconferentie. De meeste vragen die journalisten stellen tijdens zo een persconferentie zijn van tevoren bedacht. In dit geval zal de desbetreffende journalist waarschijnlijk gehoopt hebben op bijvoorbeeld Memphis naast de bondscoach. Al blijft het dan wel vreemd dat deze vraag dan alsnog wordt gesteld aan De Vrij, want die journalist had dit antwoord kunnen verwachten.

20 juni 2021 om 14:55

Misschien ben ik dan weer te simpel, maar dan maak je toch algemene vragen of doe je wat meer werk en maak je specifiek 3 vragen per linie? Lijkt mij voor een professionele journalist echt geen urenlange bezigheid...

20 juni 2021 om 14:59

Zoals jij nu stelt, zo zou ik het ook doen. Duurt inderdaad geen uren en dan ben je denk ik zeer goed voorbereid. Blijkbaar werkt dat alleen voor echte journalisten niet zo.

20 juni 2021 om 15:05

Het is toch interessant om te weten wat het publiek met de spelers doet, na maanden gespeeld te hebben zonder publiek?

20 juni 2021 om 15:10

Az. Dat is zeker interessant, maar het heeft toch totaal geen nut om aan een verdediger, die nooit strafschoppen neemt, iets te vragen over strafschoppen. Vraag dan iets over het aangaan van duels of het coachen van teamgenoten en hoe dat wordt beïnvloed door publiek, want daar kan hij wel antwoord op geven. Dat zijn situaties waar hij mee te maken krijgt.

20 juni 2021 om 15:00

Sterker nog, de vraag is überhaupt niet relevant, een penalty kan je missen.

20 juni 2021 om 18:25

Als je goed leest dan gaat de vraag over of er meer druk wordt gevoeld nu er weer publiek aanwezig is. Dat is iets wat de Vrij natuurlijk wel degelijk kan beantwoorden. En hij is nou eenmaal de enige speler aanwezig om vragen aan te stellen, dan krijgt hij ze ook natuurlijk. Los van het feit dat hij geen penals neemt kan hij er wel een mening over hebben toch?

Ik heb zelf ook een idee dat er steeds minder echte penaltyspecialisten zijn, het zijn vaak per land of team verschillende spelers die hem nemen en niet echt meer een vaste speler die alle penaltys neemt. het lijkt mij trouwens wel onzin dat het door het publiek komt dat weer terug is, dat er veel gemist word.

20 juni 2021 om 18:26

En ook niet altijd de beste penaltynemers. bijvoorbeeld: Mepmhis en Messi schieten er slechts 75% in, dat vind ik niet heel hoog voor een penalty.

Wat ik even benoemenswaardig vind is dat er in 51 wedstrijden in 2016 12 strafschoppen gegeven zijn en nu in 24 wedstrijden al 9. Dit heeft niets met de komst van de var te maken omdat er destijds ook schwalbes op de stip gingen. Zijn we zoveel onbenulliger gaan verdedigen of zou t met de handsregel te maken hebben (al weet ik niet hoevaak er nu een strafschop voor hands gegeven is?)

20 juni 2021 om 14:52

Denk wel dat het met de VAR te maken heeft. Volgens mij is het al een paar keer gebeurd dat er een penalty werd gegeven na ingrijpen van de VAR. Verder natuurlijk de gewijzigde regels omtrent hands, waardoor je daar ook sneller een pingel voor krijgt. Al kan ik het me niet herinneren dat er een strafschop is gegeven voor een vreemd hands moment...

20 juni 2021 om 15:07

De penalty van Nederland tegen Oostenrijk was een goed voorbeeld. De VAR zag dat Dumfries werd geraakt in het strafschopgebied en gaf de scheids de tip om het te gaan bekijken op het scherm. Zonder VAR had die strafschop er niet geweest.

Maarten Wijffels stelt wel de vragen waar de kijkers antwoord op willen zeg, sjongjongejonge...

Dat Hojberg mistte komt simpelweg aan een gebrek aan concentratie. Dat was in de wedstrijd dat Erikssen uitviel. Die penalty moet je niet eens meerekenen.
Die overige penalties; begin met een normale strakke aanloop. Op een enkele keer paal na, gaan die er eigenlijk altijd gewoon in. Kijk naar de Europaleague finale, 21 uit 22 gingen er in.

Mochten we het tot een strafschoppen serie brengen, gaan wij als oranje deze trend natuurlijk helemaal in stand houden :-)

Je zou verwachten dat FdB hier wel wat meer over zou kunnen vertellen, hij is notabene degene die op een EK twee strafschoppen in 1 wedstrijd heeft gemist.

Ik snap zo wie zo niet dat je deze vraag stelt. Als if ze verwachten dat hij zou kunnen uitleggen waar het aan ligt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2223 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. DepayAanvaller42
D. MalenAanvaller40
W. WeghorstAanvaller41
T. KrulKeeper00
N. AkéVerdediger20
D. BlindVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

257 fans
Verdediger, 29 jaar

In de wandelgangen

Maandag 20 september
Olympique Marseille heeft belangstelling voor David Neres. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren