Kenneth Perez analyseert Oranje-international: ‘Een groot circusgehalte’

Zaterdag, 19 juni 2021 om 11:51Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 12:05

Kenneth Perez hoopt dat Memphis Depay zich in het restant van het EK meer laat zien, in de goede zin van het woord. De analyticus heeft de aanvaller van het Nederlands elftal naar eigen zeggen slechts 45 minuten goed zien spelen op het toernooi. Depay verloor in de eerste twee groepswedstrijden van Oranje liefst 42 keer de bal: 25 tegen Oekraïne en 17 tegen Oostenrijk. Het is inherent aan het spel van Depay, weet ook Perez.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

52 reacties (laatste reactie door brobian)

Totaal met Perez eens. Depay moet is wat slimmer en simpeler spelen. Het is allemaal te geforceerd nu.

19 juni 2021 om 12:21

Het is ook de reden dat hij niet geslaagd is bij United en pas interessant voor clubs wordt als hij transfervrij is. Fysiek uitstekend, technisch uitstekend, talent in overvloed, maar hij speelt na al die jaren nog steeds als een 19-jarige op het gebied van keuzes maken. Ik denk niet dat dat nu nog af te leren valt.

19 juni 2021 om 12:27

Hij moet het wel afleren nu. Bij Lyon, psv en dit Oranje kan het als je de man bent. Bij United kon het niet. Bij Barcelona helemaal niet met Messi.

19 juni 2021 om 12:46

Ahjoh ik vind depay ook een hele goede voetballer maar zou hem nog beter vinden als die ook een keer wat simpels zou proberen. Je weet met zo een speelstijl (risicovol) dat je veel kritiek gaat krijgen. Zou wat zijn als we positief waren over zn speelstijl na een rake penalty en een prima assist en verder helemaal niks

19 juni 2021 om 14:22

Natuurlijk moet hij zich minder willen profileren. Tegelijkertijd heeft hij in dit behoudende systeem bijzonder weinig steun voorin. Ze zijn min of meer op zichzelf aangewezen om acties te maken voorin.

De hetze is weer begonnen hoor jongens, ik heb oprecht medelijden met Memphis zo onderhand. Die jongen kan dit EK 12 goals maken en hij zal alsnog afgebrand worden

19 juni 2021 om 12:07

Zo zie je maar dat een goede persoonlijkheid ook belangrijk is. Het innerlijk telt.

19 juni 2021 om 12:13

Wat is er dan niet goed aan de persoonlijkheid van Depay? Hij is mentaal sterk en werkt hard.

19 juni 2021 om 12:22

Depay heeft lange tenen en als hij wat goeds doet steekt hij heel interessant zijn vingers in zijn oren. Bekt een agent af in Rotterdam en doet kinderlijk in zijn privé leven waarmee hij dan weer te koop wil loopt..
Jammer dat hij de laatste wedstrijden niets heeft laten zien.

19 juni 2021 om 12:16

Hetze? Als je 42x de bal verspeelt in 2 wedstrijden gaat er over je gepraat worden. Dat is hoe het werkt. Alsof iedereen zo bezig is om Depay neer te halen. Die jongen voelt zich Ronaldinho, doe het dan ook. Je hebt nu eenmaal van die spelers die zich groter voor doen dan ze in werkelijkheid zijn.

19 juni 2021 om 12:16

Waarom hetze, hij speelt tot nu toe gewoon slecht en Perez hoopt dat ie het beter doet.

19 juni 2021 om 12:24

Amen. Ik snap ook niet dat mensen hem wel goed vonden tegen Oostenrijk. Ja hij scoort een penalty, maar voor de rest deed hij bijna alles fout. Dat hij beslissend is klopt zeker, maar je mag wel meer verwachten van hem.

19 juni 2021 om 12:58

@Zytto, die penalty zou Weghorst ook wel hebben gescoord, neem ik aan.

19 juni 2021 om 13:10

Kyle66 waarschijnlijk wel, maar een penalty in een stadion nemen met miljoenen kijkers achter de TV neemt wel een bepaalde druk met zich mee, dus gewoon prima dat hij hem binnen schiet.

19 juni 2021 om 12:18

Dit is toch totaal anders dan dat gedoe met dat hoedje destijds.

Memphis wordt nu gewaardeerd en krijgt nu inhoudelijke adviezen over hoe hij zijn spel kan verbeteren. Die adviezen snijden allemaal hout. Zowel die van Perez als van Sneijder. Dit is opbouwende kritiek, en als Memphis daar naar luistert kan hij er beter van worden. Totaal anders dan een paar jaar geleden.

19 juni 2021 om 12:20

Waarom? Depay kan niet geraakt worden. Daar heeft ie vast wel een rap over geschreven...

Ik zie geen hetze hoor. Het is toch ook pover wat hij tot nu toe liet zien? Bal te lang vasthouden, veel balverlies. Van hem wordt nu eenmaal het meeste verwacht. High trees heh.

19 juni 2021 om 12:34

Haha wat is dit nou weer voor simpele reactie? Hij wordt voetbal inhoudelijk terecht bekritiseerd want hij speelt gewoon slecht. Balverlies en egoïstisch terwijl hij veel beter kan, dat benoemen ja geen hetze natuurlijk. Wat een onzin

19 juni 2021 om 12:36

Oh boehoe. Hij zegt toch niks wat je kunt weerleggen? Het is toch ook geen teamspeler en leert niet bij? Anyway, eerste beetje opbouwende kritiek en afwijkende mening is gelijk een hetze. Neem een voorbeeld aan de ligt hoe je met (een stuk hardere) kritiek om kunt gaan. Calimero-gedoe...

19 juni 2021 om 12:57

@dendenchofu, waarom is het een hetze als je commentaar hebt op hem?

19 juni 2021 om 13:24

dendenchofu. Waarom zou het een hetze moeten zijn?? Ze mogen als analist toch het vertoonde spel van een speler als Depay wel analyseren.? En als daaruit blijkt dat er verbeterpunten zijn dan kan dat ook opbouwend wezen toch?

Als Depay het beste is wat Nederland te bieden heeft is het niveau zwaar achteruit gegaan de laatste jaren.

19 juni 2021 om 12:05

Daar sluit ik mij bij aan.

19 juni 2021 om 12:17

Jazeker. In het Nederlands elftal van 10 jaar geleden stond Depay echt niet in de basis

19 juni 2021 om 12:17

Aan de andere kant was Johnny Heitinga het beste wat we achterin hadden in 2010. Daar hebben we nu 3 van de 10 beste centrale verdedigers ter wereld.

19 juni 2021 om 12:42

Mathijssen was in '10 onze beste verdediger. Ik zeg niet dat het wereldtop was maar Mathijssen in zijn HSV tijd was gewoon een uitstekende verdediger.

19 juni 2021 om 13:37

@Migi Veltman, timber en?

19 juni 2021 om 12:21

Het niveau is verschoven naar de verdediging

19 juni 2021 om 12:22

Aanvallend is dat helaas zo... Hadden we voorin maar zo'n klasbak, die ook in een team kan voetballen zoals Wijnaldum - De Ligt - De Jong.

19 juni 2021 om 12:23

Toch zie ik in Depay echt extreem talent zitten. Dat is er bij Oranje ook een tijd uitgekomen en nu het elftal beter draait even niet. Je ziet toch als je hem af en toe een flits ziet geven, hoeveel kwaliteit er echt in zit. Hij lijkt zichzelf alleen een beetje in de weg te zitten af en toe.

De mening dat het niveau zwaar achteruit is gegaan deel ik dan ook niet, want het team van 2014 of 2014 was niet beter. We hebben alleen op andere posities nu de grote spelers staan.

19 juni 2021 om 12:53

@mangolocoHahaha Memphis depay komt niet in de buurt van arjen Robben!! Of van persie, klaas jan huntelaar is nog een niveautje hoger dan depay.. hun speelde zo wat elke grote toernooi mee!!! Hun hebben 3 ek's en 3wk's gespeeld dacht ik zo, en dat is waar wijnaldum en Memphis in '14 aan mochten ruiken.. daarna hebben ze geen eindronde gehaald!! Haha sinds van dijk frenkie de jong en mathijs de ligt er bij zijn is het weer wat beter gegaan maar nog langer niet het niveau van wat ik in oranje heb gezien!!

19 juni 2021 om 12:30

Toch knap hoe je in 1 zin met maximale negativiteit zowel Memphis als oranje kan affakkelen.

Dat is echt helemaal niet nodig. Memphis is op dit moment normaliter de beste aanvaller die we hebben. Maar we hebben ook Virgil, De Vrij, De Ligt, Frenkie de Jong en Wijnaldum. Die zijn wat mij betreft allemaal beter. Zo slecht is het echt niet met oranje.

Migi hierboven wees ook al op 2010. Toen speelde zelfs Ooijer nog een belangrijke wedstrijd mee. En stond Braafheid in de finale. Je kan niet altijd op 11 posities een topper hebben.

Denk ook dat Depay zich niet thuis voelt in dit systeeem, evenals Weghorst.

Doe gewoon 4-3-3 met Weghorst in de spits en Depay met Berghuis op de flanken, dan zal je Depay weer zien opbloeien en ook Weghorst iedere bal erin schieten

19 juni 2021 om 12:08

Depay wil niet op de flanken. Depay wil in de spits. Dat heeft hij al zo vaak gezegd

19 juni 2021 om 12:15

Maar waarom zou je alleen maar kunnen doen wat Depay wil? Ik snap dat je hem het liefst in zijn kracht wil hebben maar als hij op een andere manier het elftal beter zou kunnen laten renderen, dan moet hij zich daar gewoon in schikken toch? (Ah ik lees nu nog eens en je reageerde op dat 'zich thuis voelen'.. ja fair enough dan)

Dat eeuwige de bal bij zich houden en niet simpel afgeven naar iemand anders en dan de bal weer kwijtraken irriteert me mateloos. Maar ja dat mogen we niet zeggen want dan gaan de vingers weer in de oren. Hij is een wannabe topspeler die zwaar door de mand gaat vallen bij een echte topclub. Lekker makkelijk in Frankrijk maar ga het nog maar eens in Engeland of Spanje doen.

19 juni 2021 om 12:19

Ik denk dat hij met zijn aanstaande transfer zichzelf uit Oranje speelt. Jammer dat Brobbey door zijn vertrek naar Red Bull nu onzeker is of hij zich door ontwikkelt. Speelt hij daar basis dan zit hij in no time bij Oranje en hebben we een echte spits die wel weet wat in positie blijven betekent en die geen gekke dingen doet om op te vallen en daardoor vervolgens de bal kwijtraakt.

Circus Depay; Alles voor de fame. Dat is al jaren zo en dat zal ook jaren zo blijven. Hij kan fantastisch voetballen, maar de big star willen zijn, weegt zwaarder. En hij moet natuurlijk in de picture komen vanwege zijn transfervrije status.

Over die analisten gesproken, ik was het wel eens met derksen en gyp. Waarom moeten er in eens allemaal vrouwen erbij zitten. Als er 1 vrouw nog op niveau heeft gevoetbald, dan zeg ik prima, maar laat ze eerst maar een laten zien dat ze beter zijn dan een willekeurige keukenkampioen divisie club. Want ze spelern nog op een lager niveau dan dit soort clubs. Zet dan in ieder geval nog een oud speler er naast, die bij het nederlands elftal heeft gespeeld. Dus bijvoorbeeld vanbasten, snijder of vandervaart en niet die hugo borst. Dan verpest je gewoon het hele programma.

19 juni 2021 om 12:36

Waarom zou je er uberhaupt discussie over voeren? Die vrouwen doen het prima, dus waarom zou hun geslacht een bespreekpunt zijn? Afellay was in het begin trouwens ook niet best, maar doet het nu prima. Laat iedereen gewoon een kans krijgen, als ze het een tijd niet goed doen, zet je er een ander neer. Man of vrouw.

19 juni 2021 om 13:01

Sinds wanneer is het een vereiste voor een analist dat alleen een topvoetballer een goede analist zou zijn?

Ik word zo moe van al die Memphis fans die het hebben over de hetze tegen Memphis en al dat gehuil. Echt zo triest. 42x de bal aan de tegenstander geven kan gewoon niet op het hoogste niveau. Snappen jullie dat nou echt niet? Of is het een geval liefde maakt blind ofzo? Dat je zo fan van hem bent dat je blind bent voor wat hij verkeerd doet? Ik word zo moe van dat zielige gehuil over haters en misgunnen. Depay benadeelt zijn elftal gewoon met al dat balverlies en constant de man willen zijn. Hij kan 10x meer voor ons betekenen als hij meer doseert.

19 juni 2021 om 12:38

Ik ben geen Memphis fan en zie dit ook niet als een hetze. Het is opbouwende kritiek, en dat is prima. Komt op mij heel anders over dan destijds met dat hoedje, bij United. Toen ging het niet over voetbal, nu wel. Het is terecht dat Memphis op zijn balverlies wordt aangesproken. Maar tegelijkertijd is het ook weer niet zo dat hij alles fout doet. Als Dumfries die bal er gewoon in kopt heeft Memphis een prima assist op zijn naam staan.

Depay komt snelheid tekort in dit systeem als je Malen op zijn plek zet dan voorspel ik dat het veel beter gaan lopen. Weghorst zou ik laten staan om (kop) duels te winnen voorin want met depay en malen win je er geen.

We moeten het er maar mee doen, het is onze minst slechte aanvaller. Hij was wel belangrijk door Malen weg te sturen bij de 2-0. Nederland heeft eigenlijk maar vier goede spelers: Wijnaldum, De Jong, De Vrij en De Ligt. De rest is middelmaat.

Depay moet het nu laten zien op een groot toernooi. Anders krijg je de stempel dat hij het alleen tegen kleine landjes kan. Feit is wel dat we 2 kleine voetballanden hebben verslagen en waarvan ik nog wel had willen zien of we hadden gewonnen zonder de penalty mee te krijgen. Uiteraard blij met de 6 punten.

Ik snap het Depay afzeiken niet. Bij uitstek een jongen waarbij dit niet helpt. Hij werkt hard, houdt continu 2 man bezig. Met dit systeem komt geen aanvallergoed uit de verf, aangezien de spelers die het vaakst de bal krijgen (de wing backs) geen goede voorzet kunnen geven. Daarnaast is dit ook een jongen die met zijn genialiteit een wedstrijd kan beslissen. De vraag moet niet zijn of we hem moeten wisselen maar hoe we hem beter in zijn kracht kunnen zetten. Bijvoorbeeld een Malen naast hem zetten lmdat die complementair is aan 't systeem en depay.

19 juni 2021 om 13:18

Vind dit niet afzeiken van Perez, hij zegt ook gewoon waarom. Ben het verder wel met je eens. Een Weghorst rendeert minder dan een snellere speler als Malen. Er mag wel meer snelheid voorin zodat er meer diepte komt. We hebben een middeveld die dan de goede pass kan geven of Depay als verbindingsstuk. Maar denk ook dat Weghorst in die rol kan spelen, Depay heeft een hoge piek, maar helaas ook een te lage ondergrens. Bij Lyon zie je dit ook en bankt hij ook gewoon terecht in zijn slechte periodes.

Als ik eerlijk ben denk ik dat Depay geestelijk niet verder dan een 12 jarige komt. Als je zijn rap clipjes ziet vol zelfmedelijden zou je het haast triest vinden.

Deze jongen heeft een hoog gehalte van een narcist in zich zitten. En dan altijd die gebaren dat de wereld tegen hem is. Het komt gewoon je strot uit. Persoonlijk kan ik slecht tegen dit soort mensen, maar het is wel kenmerkend voor een narcist dit gedrag.

Vrees dat het nooit echt beter zal worden. Bij Barca zal die echt veel meer moeten laten zien anders is het zo over voor hem daar. Zijn stats in het NL elftal zijn indrukwekkend...maar als je zijn spel ziet vraag je je af hoe hij zover komt.

Als die normaal zou doen zou het veel beter kunnen...maar ja, hij maakt liever rap nummertjes van een 12 jarige hoe de wereld tegen hem is, terwijl de wereld aan zijn voeten ligt!

Depay is gewoon een redelijke speler. Niet meer niet minder. Mag god op ze knieën bedanken dat hij zo bij barca mag huppelen. Als hij simpeler zou spelen dan zou het er in ieder geval wat beter uit zien. Hij voelt zich net neymar af en toe maar die heeft de capaciteiten om trucjes effectief te gebruiken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2223 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger40
S. de VrijVerdediger40
D. DumfriesVerdediger42
P. van AanholtVerdediger40
F. de JongMiddenvelder40
G. WijnaldumMiddenvelder43
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

810 fans
Aanvaller, 27 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Olympique Lyon 37 20 4 0
2019/2020 Olympique Lyon 13 9 0 0
2018/2019 Olympique Lyon 36 10 5 0
2017/2018 Olympique Lyon 36 19 3 0
2016/2017 Manchester United 4 0 1 0
Laatste voetbalnieuws

Depay grijpt ook in tweede oefenduel voor Barcelona absolute glansrol

Memphis Depay heeft zaterdag na zijn penalty van vorige week ook zijn eerste officieuze velddoelpunt voor Barcelona gemaakt. De ploeg van Ronald Koeman won op bezoek bij VfB Stuttgart overtuigend: 0-3....Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 31 juli
Real Madrid hoopt dat Martin Ödegaard tot inkeer komt en toch wil blijven. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren