Josep Pedrerol onthult contracteisen van vijftig miljoen van Sergio Ramos

Vrijdag, 18 juni 2021 om 16:11Chris Meijer

De Spaanse journalist Josep Pedrerol heeft in het programma El Chiringuito de eisen van Sergio Ramos in de contractonderhandelingen met een nieuwe club onthuld. Het werd woensdagavond bekend dat het aflopende contract van de 35-jarige centrumverdediger bij Real Madrid niet verlengd zou worden, waardoor hij deze zomer transfervrij op te pikken is. Clubs moeten echter heel fors in de buidel tasten om Ramos binnen te halen.

Pedrerol meldt dat Ramos in ieder geval bij zijn nieuwe club een tweejarig contract wil ondertekenen, met een netto jaarsalaris van vijftien miljoen euro. Hij verlangt eveneens een tekenbonus van twintig miljoen euro van de club die hem transfervrij gaat oppikken. De Spaanse journalist meldt eveneens dat Ramos zou hebben gesproken met AC Milan. I Rossoneri voldoen in ieder geval aan de eis van Ramos dat zijn nieuwe club in de Champions League actief moeten zijn, want een ticket voor de groepsfase van het miljardenbal werd door een tweede plaats in de Serie A veiliggesteld.

AC Milan behoort niet tot de geïnteresseerde clubs die eerder deze week door AS werden genoemd. Volgens de Spaanse krant zijn Manchester City, Manchester United, Sevilla en Paris Saint-Germain concreet in de markt voor Ramos. Waar de Daily Mirror deze berichtgeving beaamde door te melden dat Manchester United Ramos een tweejarig contract had aangeboden, zette transferexpert Fabrizio Romano een streep door een terugkeer bij Sevilla. “Sergio Ramos gaat NIET naar Sevilla. Het is nooit een optie geweest, ze zijn niet geïnteresseerd in Ramos en een terugkeer is niets eens overwogen”, schreef Romano op Twitter.

Ramos maakte bij Sevilla zijn debuut in het betaald voetbal en stapte in 2005 over naar Real Madrid, met wie hij nu geen overeenkomst kon vinden over een nieuw contract. De verdediger kreeg van Real Madrid alleen een contractvoorstel tot volgend jaar zomer, met een salarisreductie van tien procent. De routinier ging alleen akkoord met het financiële offer als hij voor twee jaar kon tekenen, maar daar wilde voorzitter Florentino Perez geen medewerking aan verlenen.

“Ik wilde gewoon verdergaan hier. Real bood mij in de afgelopen maanden een contract aan voor één jaar, met salarisverlaging. Geld was echter nooit een issue en dat weet de voorzitter (Florentino Pérez, red.) ook. Het ging om de contractduur. Ze deden me een aanbieding van één jaar, terwijl ik voor twee jaar wilde bijtekenen. Ik wilde zekerheid voor mijn gezin", zo verduidelijkte Ramos donderdag op een persconferentie. “Tijdens het laatste gesprek zei ik dat ik akkoord ging met de aanbieding, maar toen kreeg ik te horen dat het aanbod was ingetrokken.”

Ramos won met Real Madrid alles wat er maar te winnen viel: vijf landstitels, viermaal de Spaanse Super Cup, twee keer de Copa del Rey, driemaal de Europese Super Cup, vier keer de Champions League en viermaal het WK voor clubteams. De verdediger, die sinds 2015/16 aanvoerder van los Merengues was, speelde in totaal 671 duels in alle competities voor Real Madrid. Daarin was hij goed voor liefst 101 doelpunten. Ook stond hij aan de basis van 39 andere treffers.Gerelateerd

Meer sportnieuws

31 reacties (laatste reactie door ericvanloo)

Begin je Real toch wat te snappen.
Nog netjes afscheid genomen van iemand die de hoofdprijs vraagt. Belangrijk maar ook blessuregevoelig.
En misschien kun je er wel 2 of 3 anderen voor halen. Dan houdt t wel op

18 juni 2021 om 16:41

Ramos zei dat ie niet 1 maar 2 jaar wilde. Toen ie wel met 1 jaar akkoordging, trokken ze aanbod in. Weet niet waarom ze zich bedachten, maar hij had hun voorstel dus geaccepteerd

18 juni 2021 om 17:02

Huh? Ze trokken dat voorstel helemaal niet in, op de manier zoals jij beweert. Ramos zei: plan volgend seizoen maar zonder mij.Vervolgens belt Jose Angel de broer/zaakwaarnemer van Ramos om te vragen of het echt zo is, die broer herhaalde hetzelfde. Dus vanaf dat moment besloot Real voor Alaba te gaan en de onderhandeling met Ramos te stoppen. Ramos heeft gegokt en verloren. Meer niet. Als een speler zegt plan volgend seizoen zonder mij, dan neem ik aan dat ie iets anders heeft en wilt/gaat vertrekken.

18 juni 2021 om 16:45

Ik denk dat hij de hoofdprijs vraagt omdat hij nu een vrije speler is.

Vroeger zou dit een typische United aankoop zijn maar met het huidig beleid zie ik dat niet gebeuren. Denk dat alleen PSG hem zou willen kopen dus zoveel keus heeft hij niet.

18 juni 2021 om 16:46

Ik ben het met je eens. Als we geen maguire hadden dan had ik deze transfer toegejuicht. Maar ramos en maguire gaat niet werken denk ik.

Hahaha 🤣 voor al die mensen die riepen dat het deed vanwege zijn familie en gezin, gewoon ordinair ging het om geld, opeens kan die wel Spanje verlaten terwijl velen hier toch met droge ogen beweerde dat hij wou blijven omdat hij zekerheid wou voor zijn gezin, gewoon allemaal onzin.

18 juni 2021 om 17:05

@ericvanloo Omdat Pedrerol dit roept geloof jij het maar meteen ... Toch? Deze Pedrerol staat bekend als een sensatie zoeker en een blaaskaak. Of slik je het meteen voor zoete koek omdat dit beeld in jouw straatje past.

18 juni 2021 om 17:33

Tuurlijk ging het om geld. Dat van zijn gezin is onzin. Hij wil niet over een jaar weg, maar wel over twee jaar? Alsof dat ene jaartje extra zoveel uit zal maken.

18 juni 2021 om 17:47

Ramos zegt het nu kennelijk nog steeds: "ik wilde zekerheid voor mijn gezin". Dat vind ik voor een profvoetballer die meer geld heeft verdiend dan hij ooit op kan maken, echt een bijzondere uitspraak. Welke zekerheid mist je gezin als je voor 1 jaar bij Real Madrid tekent?

18 juni 2021 om 17:53

Wat is het verschil met hiervoor dan? Hij wilde zekerheid voor zijn gezin met twee-jarig contract en het liefst wilde hij bij real blijven. Wat is er nu veranderd in de situatie? Enkel dat hij niet bij real blijft, maar verder wil die nog steeds een twee jarig contract. Ik heb niet zoveel met de discussie, maar ik zie niet in hoe dit bericht iets inbrengt tegen het andere argument.

Pedrerol is een clown altijd op zoek naar sensatie. Hij heeft het al een tijdje op Ramos gemunt.

18 juni 2021 om 16:29

Dus jij denkt dat Ramos oprecht is, als die het echt voor zijn gezin zou doen en familie zou die niet opeens zulke overdreven eisen stellen voor een nieuwe club buiten Spanje, en gewoon in Spanje blijven spelen vanwege zijn familie, ging toch puur om geld 💰

18 juni 2021 om 16:44

Je doet alsof het een schande is dat hij belang hecht aan geld? Daarnaast heeft hij zelf aangegeven uiteindelijk akkoord te zijn gegaan met het aanbod van Real.

18 juni 2021 om 16:56

Heb je het programma wel eens gezien? Het is pure sensatiezucht. Pedrerol doet wat Florentino hem influistert. Dat is de aanbal inzetten op Ramos. Heb je de reactie gezien van de vrouw van Ramos toen Florentino sprak bij het afscheid?

18 juni 2021 om 17:06

Wat een onzin lul je nou. Pedrerol zei, in december al, dat Ramos 2 jaar wilt en niet 1. Ook Juan Fe (intieme vriend van de familie Ramos) die ook bij dat programma werkzaam is, zei dat Ramos niet akkoord gaat met het contract voorstel. Ramos zelf gat toe dat ie gezegd hebt “plan volgend seizoen maar zonder mij”.

18 juni 2021 om 17:08

@ericvanloo Denk jij dat Pedrerol oprecht is? (retorische vraag) ... Het feit dat je eerder aan Ramos twijfelt dan aan Pedrerol, zegt al veel over jouw menselijke kennis. Pedrerol is de Spaanse Emil Ratelband!

18 juni 2021 om 17:50

@lierse hij zegt toch niet dat het een schande is? Het gaat er om dat Ramos zegt dat hij het voor zijn gezin doet, terwijl het nu toch om geld lijkt te gaan. Zeg dat dan gewoon, dan kan ik het in elk geval wel waarderen. "ik heb nog twee jaar te gaan en ik wil in die twee jaar graag nog op topniveau en voor een topsalaris voetballen." Zeiden maar meer voetballers dat, in plaats van al die mooie praatjes.

18 juni 2021 om 22:16

Waaruit blijkt dat het om het geld gaat? Omdat Ramos niet bijtekende omdat hij een tweejarig contract wou? Wat hij nu als vrije speler vraagt aan andere clubs heeft toch niks te maken met waarom hij niet wou bijtekenen bij Real. Het lijkt jou meer om het geld te gaan dan Ramos in iedergeval.

18 juni 2021 om 22:42

Ik geef geen moer om Pedreol ik vind Ramos gewoon niet oprecht, hij heeft het geweldig gedaan bij Madrid maar zodra hij een contract moest verlengen ging die elke keer dreigen om vervolgens een dik contract te tekenen wat zijn goed recht is, maar kom niet met een heel lul verhaal tijdens je afscheid dat je een contract wou voor 2 seizoenen voor de zekerheid van zijn gezin en familie, hij is geen 29 meer, hij is 35 heeft amper gespeeld vorig seizoen door blessures en eist van de club gewoon 2 seizoenen terwijl ik denk neem genoeg met 1 seizoen en laat zien dat je nadat seizoen nog steeds van waarde bent voor de club die jij lief hebt en het hebt bewezen. Nee hij eiste 2 jaar maar vind het juist goed dat Perez voet bij stuk hield want het is tijd voor een nieuwe generatie, hij kan geen genoegen nemen met een salarisverlaging ook al zegt die zelf van wel, en gebruikt als excuus dat hij 2 jaar wilde van de club, om vervolgens straks voor PSG of Chelsea uit te komen en bakken met geld wilt daarvoor (gewoon ordinair van Ramos) zeker nadat hij een heel huil verhaal de wereld in helpt dat het anders ligt dan wordt beweerd,

18 juni 2021 om 22:49

@blink182

Ik ben zelf uitermate kritisch op de club waar ik voor ben (barcelona) de overdreven contracten die daar uit gedeeld zijn door Bartomeu en de spelers die gehaald zijn. Maar Ramos kan veel willen maar Perez is uiteindelijk de baas bij Madrid en niet Ramos, die keer op keer zodra er contract besprekingen waren in het verleden altijd dreigde met een vertrek om vervolgens een verbetert contract kreeg voorgesteld van Perez, nu biedt Perez hem een 1 jarig contract aan een 35 jarige verdediger die het hele jaar bijna geblesseerd is geweest en dan eist meneer 2 seizoenen omdat hij zekerheid wilt voor zijn gezin om vervolgens te vertrekken omdat Perez hem niet wilde geven wat Ramos wou, en om vervolgens in het buitenland te gaan spelen bij een club die hem waarschijnlijk fors gaan belonen. Vind het maar een hypocriet gedoe van Ramos, krokodillen tranen als het gaat om hoe alles is gelopen.

2 jaar met een Netto salaris van minimaal 15 miljoen salaris per jaar. Daarnaast 20 miljoen tekengeld ... Dat is 50 miljoen voor 2 seizoenen. Ben benieuwd wie dat wil en gaat betalen. Lijkt mij sterk dat een Milaan dat gaat betalen.

Ik had gisteren vele onzin praters die Real graag wilden bashen tegen moeten spreken aangezien ze weinig van de situatie begrepen. Maar ik ga nu ook zeker Ramos niet afvallen, los van nog of dit wel waar is. Ramos heeft afscheid genomen, El Capitan gaan we missen, een echte legend! Als hij had willen blijven, had dat gewoon gekund en al veel eerder. Modric kreeg ook een aanbod en accepteerde het vrij snel en die blijft nu gewoon aan. Het zij zo, blijkbaar had kamp Ramos wat anders voor ogen of meer verwacht maar de club en Perez stonden in hun recht en het is gegaan zoals het gegaan is. Het gaat Ramos goed, en de club zal gewoon verder moeten, its that simple!

18 juni 2021 om 16:57

Uiteindelijk wilde Ramos het aangeboden contract accepteren dat is onze punt. En ja tuurlijk zijn er sommigen die tijdens de onderhandelingen het onderste uit de kan te halen dat is logisch, niet iedereen is een modric of benzema die geen onderhandelingen voeren maar meteen het contract accepteren. Helaas heeft zijn zaakwaarnemer een dure fout gemaakt door de clausule-termijn over het hoofd te zien waardoor ramos te laat het contract accepteerde. Maar hij wou blijven en voor het geld dat ze hem aanboden en niet voor 50miljoen. Dit zijn eisen voor zijn nieuwe club of moet hij perse genoegen nemen met 5mil per jaar?

18 juni 2021 om 16:59

Natuurlijk is dit onzin Socio, Pedredrol is precies dat: een onzinprater en een Madrid/ramos hater van de bovenste plank, die niet zal nalaten om olie op het vuur te gooien als het Real betreft. Doet hij al jaren.

18 juni 2021 om 17:12

Madrid hater? Gast! Volg je dat programma wel?

18 juni 2021 om 17:30

Ik zie hem altijd alleen maar Madrid bashen op de meest subtiele manier, Blink

Ha ha ha voor al die mensen die een woord uit de mond van deze Pedredrol geloven, die doet er altijd alles aan om iets waar ook maar een vleugje Real Madrid aan zit zo negatief mogelijk af te schilderen met de meest belachelijke onzin die je maar kan bedenken. Maar meestal is dat koren op de molen van diezelfde mensen. Die goedgelovigheid is dan echt aandoenlijk soms. Ha ha ha.

Zekerheid voor zijn gezin. Houd op, schei uit. Alsof het hem financieel tot aan de lippen staat. Wat een onzin zeg. Nu gaat hij naar het buitenland en moet z’n gezin voor een paar jaar aan een nieuw land wennen en weet ik het allemaal.

Lijkt me sterk dat AC Milan dat gaat en echt kan betalen als de berichtgeving zou kloppen. City zie ik hem ook niet halen. Ik zie alleen een United of eventueel Juventus als opties. Oke, en PSG misschien.

Kan me voorstellen dat je naar zoveel jaren profvoetbal toch wat zekerheid wil. Stel je voor dat hij maar voor één jaar had getekend in plaats van twee jaar. De beste man moet dan indien het een beetje tegenzit naar de voedselbank.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4267 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
D. BettoniUnknown
A. LuninKeeper
CarvajalVerdediger
NachoVerdediger
Éder MilitãoVerdediger
Mario GilaVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

842 fans
Verdediger, 35 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 29 juli
Genoa heeft hevige concurrentie gekregen in de strijd om de handtekening van Sam Lammers. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren