‘Ronaldo was echt verliefd op hem bij Real, dat is het grootste compliment’

Vrijdag, 11 juni 2021 om 14:09Rian Rosendaal

José Mourinho geeft aan de vooravond van het EK hoog op over Karim Benzema, die na een absentie van enkele jaren is teruggekeerd in de Franse nationale ploeg. De nieuwe coach van AS Roma zag in zijn tijd bij Real Madrid hoeveel bewondering Cristiano Ronaldo had voor de onbaatzuchtige spits uit Frankrijk, die volgens Mourinho altijd oog heeft voor zijn medespelers en niet alleen aan zichzelf denkt.

"Het grootste compliment dat je Benzema kunt geven is het feit dat Cristiano Ronaldo echt verliefd op hem was bij Real Madrid", zo schrijft Mourinho in zijn column voor The Sun. "En het wil heel wat zeggen als dat het geval is bij Ronaldo. Het betekent dat Benzema heel veel voor hem heeft gedaan, zoals hij dat doet voor elke aanvaller die om hem heen speelt. Karim is waarschijnlijk de enige nummer negen die ik ken die totaal niet egoïstisch is. Zijn inzicht is ongekend en hij geniet van het voetbal doordat hij met zoveel vrijheid speelt. Op dat vlak lijkt Karim wel op Harry Kane."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

"Ik denk dat Kane meer doelpunten maakt en meer een echte killer is dan Karim", vervolgt Mourinho zijn vergelijking. "Desondanks is Karim een geweldige speler en samen met Kylian Mbappé en Antoine Griezmann is hij tot grootse dingen in staat met Frankrijk. Karim haalt het beste in Mbappé naar boven, net zoals hij toen in Madrid deed met Cristiano. En het lijkt ook op de samenwerking tussen Kane en Heung-Min Son. Een technisch vaardige speler en een speler die de ruimtes opzoekt en diagonale loopacties maakt."

"Een dergelijke wisselwerking is ontzettend belangrijk voor een elftal en ik ben ervan overtuigd dat Karim van grote waarde kan zijn voor de Franse ploeg", voegt Mourinho daaraan toe in zijn bijdrage. "Karim is alweer 33, maar beschikt over een veel jonger lichaam. Dat hij na zes jaar is teruggekeerd betekent dat hij er honderd procent klaar voor is en vertrouwt op een goede afloop van het EK."

Voetbalzone houdt je op de hoogte over alles omtrent EURO 2020

Benieuwd naar de actuele stand, het wedstrijdprogramma en nog veel meer EK-nieuws? Klik hier!Gerelateerd

Meer sportnieuws

33 reacties (laatste reactie door almogaver)

Een spot on analyse van José. Een vraag aan andere forumleden: zou Ronaldo net zo succesvol zijn zonder Benzema?

11 juni 2021 om 14:23
0

Nee natuurlijk niet maar zo is iedere speler afhankelijk van anderen voor aanvoer of loopacties

11 juni 2021 om 15:16
0

Tuurlijk wel. Of het nou in Engeland, Spanje, Italie of bij het Portugese elftal is, Cristiano scoort altijd en overal ongeacht met wie hij opgesteld staat of de spelers waar hij tegen speelt. Cristiano is met afstand een van de beste aanvallers ooit. Mensen als hij hebben echt geen bepaalde spelers om zich heen nodig om te kunnen scoren, hij creëert en zoekt de kansen altijd zelf.

Niets ten nadele van Benzema natuurlijk. Hij is een goede spits. Maar dat Cristiano hem nodig heeft gehad is gewoon niet waar.

11 juni 2021 om 14:23
0

Benzema zal zeker het spel van Ronaldo ten goede zijn gekomen, anderzijds is elke voetballer natuurlijk afhankelijk van zijn ploegmaats.

11 juni 2021 om 14:29
0

Succesvol zeker, of hij daadwerkelijk hetzelfde aantal goals zou hebben is natuurlijk koffiedik kijken. Maar Ronaldo scoort overal, of het nou in Madrid is, Turijn of in de Portugese ploeg. En een wereldspeler als Ronaldo heeft natuurlijk altijd wel topspelers om zich heen, zeker bij een club. Ronaldo zal geen van de Streek om zich heen hebben lopen natuurlijk.

11 juni 2021 om 14:49
0

Ben ik de enige die echt aan de lippen van Mourinho hangt als hij analist is? Komt eigenlijk altijd met rake teksten. En uiteraard zou Ronaldo minder gepsreesterd hebben. Er kan maar 1 aap de op hoogste rots zitten. Stel je voor dat Ibra en Ronaldo samen zouden spelen, die hebben het binnen 1 wedstrijd met elkaar aan de stok wie een vrije trap of penalty neemt. Want vergeet niet hoeveel vrije trappen Ronaldo van zijn teamgenoten de 2e ring in mocht schieten

11 juni 2021 om 15:00
0

QAZ343 Nee hoor. Ik kan ook uren naar Mourinho luisteren als hij het over voetbal heeft. Waar ik altijd een hekel had aan Mourinho was zijn manier van spelen.

11 juni 2021 om 14:58
0

Realmezut Ronaldo was anders ook heel succesvol qua goals met de speler die je hebt als profielfoto.

11 juni 2021 om 15:04
0

Ja want Ronaldo scoort overal. Dus dat argument kan wel de prullenbak in. Daarvoor en daarna succesvol.

11 juni 2021 om 15:40
0

Tijdperk van Ronaldo bij United gemist? Of keek je toen geen voetbal? Want in het seizoen 07/08 begon hij ineens helemaal gek te doen omtrent het maken van doelpunten!

11 juni 2021 om 16:59
0

Dat was zijn beste seizoen ooit (voetballend), wat een dribbel had hij en zo wendbaar. Dribbelde zo makkelijk langs de tegenstander.

11 juni 2021 om 17:18
0

2011/2012 vond ik zijn beste seizoen. 46 goals in La Liga, kampioen geworden en dribbelde toen ook makkelijk.

Ja, dat verbaast niemand. Die jongen heeft zich jarenlang compleet weggecijferd voor Ronaldo, zodat die alle goals en aandacht kreeg. En Benzema kreeg maar vaak kritiek dat hij zo weinig scoorde als spits van Real, terwijl hij maar 1 taak had, zorg dat Ronaldo kan scoren. Niet elke topspits zou akkoord gaan met die rol

11 juni 2021 om 14:23
0

Je hebt deels gelijk Nederland79, hij kreeg vooral kritiek op het missen van hele grote kansen en het niet opstaan in tijden dat Ronaldo niet meedeed, maar het was natuurlijk niet helemaal terecht.

Real fans staan wat dat betreft ook wel bekend om heel snel harde kritiek te leveren in mijn opinie, maar dat kan ik soms nog wel begrijpen van fans van de allergrootste club ter wereld (historisch gezien). Dat het niet altijd terecht is, is zeker zo, maar dat maakt het ook extra lastig voor spelers om daar te spelen. De inmense druk zullen de spelers vast en zeker voelen.

Maar wat heeft Benzema toch alle monden heel hard gesnoerd sinds het vertrek van Ronaldo. Opgestaan en hij lijkt maar steeds beter te worden. Wat een legende is het geworden. Een van de topscorders aller tijden van Real Madrid terwijl hij het grootste gedeelte van zijn periode in dienst van Ronaldo speelde en in het begin zelfs 2e keus werd achter Higuain. Uiteindelijk de concurrentiestrijd van Higuain gewonnen en niet meer weg te denken als iemand het over het Real Madrid heeft van decenium 2010 - 2020.

11 juni 2021 om 14:28
0

Je doet net alsof Benzema open doelkansen verplicht opzij moest leggen om Ronaldo te laten renderen.

11 juni 2021 om 14:42
0

Nee, maar alles was afgestemd op Ronaldo.
Benzema moest loopacties maken, niet om in ideale scoringspositie te komen, maar zodat Ronaldo in ideale scoringspositie kon komen.

Normaal krijg je als spits assists van een links buiten, hier was het meer andersom.
Ronaldo heeft Benzema 26 assists gegeven, Benzema 47 aan ronaldo.

11 juni 2021 om 15:08
0

JA toch niet zo gek..... Dat je in dienst speelt van de beste speler in het team en 1 van de aller beste alle tijden.

En Ronaldo deed gewoon mee in het spel en ook Benzema kreeg zelf zat mooie ballen van een Modric en Kroos.

11 juni 2021 om 15:12
0

Het grote verschil met Ronaldo en Benzema is dat Ronaldo de passes van Benzema afmaakt (dus assists creeert) , andersom heeft Benzema er vele aantallen gemist op aangeven van Ronaldo. Er is zelfs een filmpje van te vinden op YouTube, hoevaak Benzema open kansen heeft gemist op aangeven van Ronaldo.

11 juni 2021 om 15:33
0

Niet om Ronaldo te laten renderen, maar wel om te voorkomen dat Ronaldo rare gebaren of zijn ongenoegen zou uiten op het moment dat hij zulke ballen niet zou krijgen

11 juni 2021 om 15:44
0

Zo houd je je teamgenoten scherp en verlies je niet met 8-2 en 4-0 van liverpool. Of weer 4-0 van een knulletje die 22 is. Heb liever een winnaar als het tegenzit dan een dwerg die zn hoofd buigt en verstoppertje speelt. Ik kan me eerlijk gezegd nog meer ergeren aan dat hopeloze houding, zou gek worden als fan. Maarja ieder zn ding

11 juni 2021 om 14:30
0

Wat het nog knapper maakt dat Benz gewoon doodleuk 5e staat op de topscoorderlijst allertijden van Real en zelfs nog tot tweede op kan klimmen (en dan allemaal zonder penalties). Hij staat al eerste op de assist lijst voor Real en in de CL gedeelde derde topscoorder met Lewandowski met geen enkele(!) penalty. En dan moet je beseffen dat hij misschien wel de best meevoetballende spits ooit is. Wat ga ik deze man missen over een paar jaar

11 juni 2021 om 15:42
0

Seizoen 11/12 had ronaldo 60 goals en 15 assists. Hoeveel had benzema denk je? 32 goals en 19 assists. Mensen zijn door hun obsessieve haat blind geworden en kraken ronaldo nu af op alles wat los en vast zit. Zulke cijfers heeft benzema niet meer gehaald na 2018. Real madrid heeft ook nooit Meer de aantal goals gehaald na 2018. Het veldspel is er ook niet op beter geworden, wat jarenlang door haters werd gebruikt om op hem te haten.

11 juni 2021 om 16:33
0

wat loop je nou weer te zeuren over haters. Je haat de verkrachter van je dochter, niet een voetballer.
Maar ik zeg hier toch ook niks verkeerds over Ronaldo. Ik zeg alleen dat ik prima snap waarom Ronaldo blij was met Benzema. Korte teentjes? Overal waar jij ook maar iets negatiefs over Ronaldo denkt te lezen begin je te schuimbekken en spring je voor hem op de bres. Beetje overdreven, je lijkt zn zus wel

11 juni 2021 om 16:43
0

Jij lijkt zn ex wel.

11 juni 2021 om 19:25
0

Want... ik zeg hier nog steeds niks negatiefs over hem

12 juni 2021 om 04:18
0

Het voetbalgeheugen is een treurig ding. Ja, hij speelde veelal uitstekend in dienst, maar hij miste ook verdomd veel kansen. Maar dan ook echt verdomd veel. Ook ontzettend makkelijke kansen.
Dáár was kritiek op. En terecht ook.

In het eerste seizoen van Ronaldo waren er nog geruchten dat hij er bij het bestuur op aandrong om Rooney te halen, omdat die eerder bij Man Utd een zeer goede dienende spits was naast Ronaldo. Naarmate Benzema zich ontwikkelde gingen die geruchten al snel weer liggen, denk dat er geen betere partner voor Ronaldo mogelijk was in de aanval. Denk dat Ronaldo ook een grote impact heeft gehad op het spel van Benzema als een aanvaller die vooral goed wilt combineren en samenspelen en niet zo nodig de grote ster hoeft te zijn, want dat was Ronaldo uiteraard al bij Real. Bij Lyon herinner ik me toch vaak een meer egoistische Benzema (in die rol was hij ook wel heel goed daar).

"de enige nummer 9 die niet egoïstisch is, altijd oog heeft voor zijn medespeler." De beste man vergeet Roberto Firmino. Dat is in mijn ogen de enige die in de buurt komt bij Benzema qua niet egoïstisch zijn en altijd oog hebben voor zijn medespelers.

11 juni 2021 om 15:35
0

Beiden zijn het echt voetballende spitsen. Types die graag inzakken naar het middenveld en actief mee willen doen aan het positiespel. Zulke spitsen zijn schaars. Maar in mijn ideale 433 zou ik altijd zo een spits verlangen dan een targetman. Aguero is ook zo een type. Maar Aguero is wel echt iemand die op zoek gaat naar doelpunten als een hyena.

11 juni 2021 om 15:57
0

Mourinho heeft t over nummers 9 die bij de absolute top horen. Anders kan je nog 100 namen noemen

11 juni 2021 om 16:38
0

haha kom op zeg. Natuurlijk is Benzema beter dan Firmino, maar als je zo lang eerste spits bent van Liverpool en ook veel interlands voor Brazilië speelt, dan hoor je gewoon bij de top. Je zou insidermadrid kunnen zijn

Benzema is natuurlijk een fantastische spits, maar ik ben wel van mening dat men het nu mooier probeert te maken dan het is. De reden dat hij zo weinig scoorde, was omdat de ballen naar Ronaldo gingen in plaats van naar de spits (benzema). Dat heeft verder niets met onzelfzuchtigheid te maken. De reden waarom hij mocht blijven staan, is omdat Benzema ook gewoon goed kan voetballen. Hij was dus niet zozeer afhankelijk van goals, omdat hij ook z'n aandeel had in het veldspel van Real Madrid. Maar goed, dat is mijn analyse. Een goed voetballende spits geeft doorgaans sowieso meer assists dan een spits die vooral afhankelijk is van z'n doelpunteninstinct.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Real Madrid

4266 fans
Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
3.Barcelona7947
4.Sevilla7720
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
L. ModrićMiddenvelder355
AsensioAanvaller355
Vinícius JúniorAanvaller353
K. BenzemaAanvaller3423
T. CourtoisKeeper380
F. ValverdeMiddenvelder243
Lucas VázquezMiddenvelder242
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

3873 fans
Aanvaller, 36 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Juventus 33 29 3 0
2019/2020 Juventus 33 31 3 0
2018/2019 Juventus 31 21 3 0
2017/2018 Real Madrid 27 26 1 0
2016/2017 Real Madrid 29 25 4 0
Laatste voetbalnieuws

Özil neemt opvallende naam uit Turkse selectie op in EK-dreamteam

Bij FC Twente en Sparta Rotterdam zullen ze vermoedelijk enkele keren met de wenkbrauwen hebben gefronst toen bekend werd dat Halil Dervisoglu tot de definitieve EK-selectie van Turkije behoorde. De voormalig...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 12 juni
Joachim Löw is door Barcelona benaderd om na het EK met Duitsland de nieuwe hoofdtrainer van de club te worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren