Genee: ‘Wij zitten helemaal niet te wachten om met die gasten te praten’

Woensdag, 9 juni 2021 om 15:31Rian Rosendaal • Laatste update: 22:12

Ook tijdens het EK boycotten de spelers van het Nederlands elftal de voetbaltalkshow Veronica Inside. Aanleiding is de grap van Johan Derksen, die rapper Akwasi vorig jaar vergeleek met Zwarte Piet. Het leidde destijds tot een grote rel en het kwam zelfs zover dat grote sponsors van het programma afhaakten. Presentator Wilfred Genee vindt het desondanks geen ramp dat er in de talkshow, omgedoopt tot De Oranjezomer, geen Oranje-spelers aan het woord komen.

Volgens Genee klopt ook niets van de berichtgeving van het Algemeen Dagblad dat VI bij de KNVB zou hebben aangedrongen op het beëindigen van de boycot. "We hebben helemaal nooit contact gezocht met de KNVB. Wij zitten helemaal niet te wachten om met die gasten te praten", benadrukt de presentator woensdag bij Radio Veronica. Genee weet ook niet of Talpa ooit in contact is geweest met de KNVB over de veelbesproken boycot. "Buiten ons om dan. Wij hebben die spelers eigenlijk nooit geïnterviewd, dus waarom zouden wij het nu wel doen dan?"

Wilfred Genee: 'Ik snap ook heel goed dat je mij kunt haten'

Genee vindt het dan ook geen ramp dat verslaggever Hélène Hendriks tijdens het EK geen spelers van het Nederlands elftal voor de camera krijgt. "Wat maakt het verschil? Ik heb niet het gevoel dat er nou veel gezegd gaat worden allemaal." Hendriks krijgt overigens wél de mogelijkheid om tijdens persconferenties vragen te stellen aan bondscoach Frank de Boer. De Oranjezomer is vanaf donderdag 10 juni dagelijks tweemaal te zien bij SBS6.

De uitspraken van Derksen zorgden vorig jaar voor veel woede in het Oranje-kamp. "Dit is ver over de grens", zei Virgil van Dijk namens de selectie. "Niet voor de eerste keer. Niet voor de tweede keer. Keer op keer op keer. Enough is enough! Wij, Oranje-internationals, laten ons niet meer interviewen door dit programma." Een jaar later is de situatie dus niet anders. "Die keuze hebben ze vorig jaar gemaakt en toegelicht. De KNVB heeft altijd aangegeven dat spelers en speelsters hierin hun eigen afweging kunnen maken", zo zei een woordvoerder dinsdag tegen het Algemeen Dagblad.

Voetbalzone houdt je op de hoogte over alles omtrent EURO 2020

Benieuwd naar de actuele stand, het wedstrijdprogramma en nog veel meer EK-nieuws? Klik hier!Gerelateerd

Meer sportnieuws

210 reacties (laatste reactie door gomes1psv)

Ach, wat maakt het allemaal uit? VI gaat geen vragen verzinnen die anderen ook niet verzinnen en de spelers komen toch met van die ingestudeerde mediatraining-teksten. Ik denk dat de beide kanten zich niet echt druk maken en het Algemeen Dagblad heeft weer clicks en lezers te pakken.

9 juni 2021 om 19:47

Tja dat is toch wel vreemd. Je maakt een programma over voetbal maar je zegt als presentator dat het je niet uitmaakt want ze zeggen toch niet veel. Ga dan gewoon wat anders doen. Bij VI zeggen ze ook niet veel. Zelfde kliekje die met zelfde praat, zelfde mening en liefst met een negatieve ondertoon.

9 juni 2021 om 21:51

Voetbal is toch wat anders dan de interviews na voetbal?

9 juni 2021 om 22:24

Ja iets anders maar wel onderdeel van het geheel of niet dan? Snap je vraag niet zo goed.

Gewoon volgende wedstrijd een protestshirtje aandoen met ‘football supports change’ en het is klaar.

9 juni 2021 om 15:58

Mooi he. Je hoeft in deze tijd enkel te tonen dat je het echt niet toffig vindt. Dan is het goed. Al deze shit is voor de bühne. Net als het knielen.

9 juni 2021 om 16:18

Mee eens. Het gaat allemaal om imago naar de buitenwacht toe. Ik kan me overigens wel voorstellen dat de Akwasi-grap niet goed viel bij zwarte mensen. Maar de protest-reacties die er op volgden vond ik ook overdreven. En inderdaad, Wijnaldum is hypocriet. Want wat vond hij dan zo aanstootgevend aan de grap van Derksen? Dat het refereerde naar de slaventijd? Dat het daarom rascistisch was? Prima als hij dat denkt, maar teken dan niet bij PSG voor 9 miljoen per jaar. We weten nu allemaal hoe slecht het daar geregeld is met de mensenrechten. Slavernij is daar nog steeds aan de orde. Promes doet dit trouwens ook. Geld vangen in Rusland. De homo-haters en rascisten zijn daar ruim vertegenwoordigd. Maar dat boeit Promes niet, want hij kan lekker voetballen en geld verdienen. Dont get me wrong, ik zou uiteindelijk ook voor het geld gekozen hebben. Maar ik ga dan ook geen standpunt in de media aannemen over rascisme, homofobie of seksisme

9 juni 2021 om 16:31

@ JohanVlerksen, dus als je geen standpunt inneemt is het allemaal prima om het geld binnen te harken. Mooie mentaliteit!!

9 juni 2021 om 16:41

Zo is het!

9 juni 2021 om 17:01

@ ajaciedje02 het is precies andersom. Dat je er voor kiest om geld binnen te harken bij PSG en daarmee hedendaagse slavenhandel en racisme in ultima forma in Quatar steunt...a la. Maar ga dan niet lopen zeiken over een grapje van Johan Derksen.

9 juni 2021 om 17:51

Selectieve verontwaardiging. Er zijn nog veel meer landen waar het droevig gesteld is met de mensenrechten, wat dacht je van de situatie van de Oeigoren in China. Men maakte zich destijds druk omdat Ajax en PSV een trainingskamp hadden belegd in Qatar, terwijl men het kennelijk geen enkel probleem vindt dat datzelfde Ajax belangen in een Chinese club heeft en Feyenoord deel uitmaakte van een handelsmissie naar China om investeerders in Feyenoord City aan te trekken. Dat is met twee maten meten en dat is hypocriet. Je moet dit soort politieke problemen niet op spelers afwentelen als men werkelijk in zijn maag zat met dit probleem had men bij de Knvb moeten lobbyen om geen elftal naar het WK af te vaardigen. Dat heeft de Knvb geen moment overwegen, sterker nog de bond heeft in 2019 nog deel uitgemaakt van een handelsmissie op het gebied van sport naar Qatar. Veel van die mensen die nu de moraalridder spelen, zitten straks als eerste voor hun tv toestel als het wk begint of verdienen er zelfs aan met de verkoop van wk artikelen. Echte maatschappelijke betrokkenheid is prachtig, maar betrokkenheid omdat het zo uitkomt omdat er een evenement komt, is pure nep. In 2022 vinden de Olympische Winterspelen plaats in China en je kunt er bijna vergif op in nemen dat het deugvolk ook die gelegenheid zal aangrijpen om zich over de rug van de Oeigoeren te profileren. Als er iets duidelijk is geworden, is het dat maatschappelijke betrokkenheid een part time aangelegenheid is die alleen wordt uitgeoefend als er media in de buurt zijn.

9 juni 2021 om 18:13

@dolorasinum : wat een prachtig staaltje whataboutism.

9 juni 2021 om 19:24

Selectieve verontwaardiging is een term die ik de laatste tijd veel hoor. Het wordt eigenlijk alleen gezegd door mensen die eigenlijk niks willen doen, geen stap willen zetten voor verandering. Het begint altijd met "ja maar als jij dat vindt, dan moet je ook x" en x = de meest extreme wereld problemen aanhalen. Hoe extremer hoe beter want dan verklein je zoveel mogelijk het issue waar het nu over gaat. Als deze voetballers iets vinden, laat ze dat vinden zeg. Ga maar lekker elders je genocide roepen terwijl je zelf niks doet, hypocriet.

9 juni 2021 om 19:57

@ Pieterprins, jij steunt dat hedendaagse racisme en slavenhandel juist. Dat is precies het hele punt. Een wk in Qatar is 1 ding, maar hoe hypocriet is het als je gaat zakendoen met diezelfde Qatarese overheid, of als je je Nikes rocked, je outfitje of fitness kleding van bepaalde merken. Nee, dat ontslaat je blijkbaar van elke morele verplichting om de misstanden daar te bestrijden. Leg die maar lekker makkelijk in handen van een groep voetballers. Een groep waarvan een gedeelte racisme aan den lijve heeft ondervonden in NL! De vernederingen op of buiten het veld. Ik vraag me af, heb jij dat artikel over die Italiaans Ethiopische ex voetballer gelezen? Welke impact racisme op zijn leven heeft gemaakt en hem heeft doen besluiten uit het leven te stappen? Als jij je daar in kan verplaatsen dan kan je je ook in een Gini Wijnaldum, een Ruud Gullit, een Denzel Dumfries verplaatsen? Of is dat teveel gevraagd?

9 juni 2021 om 21:55

Maatschappelijke betrokkenheid is inderdaad een part time aangelegenheid die door de jongens van Oranje alleen wordt uitgevoerd als er media in de buurt zijn. Mee eens.

9 juni 2021 om 22:58

Wat weet jij daar van heer Vlerksen, met je NIMBY syndroom als het op racisme in NL aankomt.

9 juni 2021 om 23:59

Waarom zou ik me in Ruud Gullit of Wijnaldum moeten verplaatsen om te ervaren wat racisme is? Nog steeds in de veronderstelling dat blanken dit niet kan overkomen? Echt waar joh?! En het aan de kaak stellen van iets wat hypocriet kan overkomen is per definitie dus whataboutism... Tsjonge wat een beperkt gedachtegoed.

10 juni 2021 om 00:41

@Hoed74, ervaren wat racisme is? Waar heb je het over? Als je doelt op het gegeven dat racisme twee kanten op kan werken, ja mee eens. Maar dit is een andere discussie. Hier wordt gedaan alsof de hypocrisie aan de kant van het NL elftal zit. De misstanden in Qatar, wie van de landenteams heeft daar tot nu toe echt wat gedaan behalve het dragen van die lelijke shirts? En waarom wordt de discussie over racisme steeds gekaapt met als doel om een vermeende hypocrisie aan te tonen. Het opkomen tegen racisme, iets wat hier in het eigen achterland voor die mannen actueel is, wat snap je daar niet aan? Hoeft niet actueel te zijn voor jou, prima, hou het dan lekker bij je eigen leest zou ik zeggen..

10 juni 2021 om 08:54

Waar heb je het over? Nou lees de laatste twee regels van je eigen reactie nogmaals, je kaart dit zelf aan, niet ik. En ik snap prima wat die mannen eventueel van uit hun eigen belevingswereld kan bewegen, daar heb ik jouw vingertje en denigrerende ondertoon niet voor nodig. Dus of dat bij mijn leest pas kan ik prima zelf bepalen. Wanneer zij die mening vanuit henzelf als individu hadden geuit is dat prima, iedereen heeft recht op zijn eigen mening. Maar zij grijpen het platform NL elftal hiervoor aan. Dat kan, maar dan vertegenwoordig je meer dan alleen jezelf. Je spreekt dan niet langer voor jezelf maar namens heel veel mensen, dan is het niet gek dat er meer topics zijn waar dan van verwacht wordt dat je je mening uit. En dat is waar vaak aan wordt gerefereerd.

Eigenlijk zegt hij wel iets wat gewoon steek houdt. Die interviews na wedstrijden zeggen toch 800 keer niks en dragen letterlijk niets bij aan de omkadering van zo een wedstrijd.

9 juni 2021 om 16:46

Dat hele VI draagt ook niks bij aan de omkadering van voetbal.

9 juni 2021 om 17:24

Dat zul je me niet horen ontkennen 😉.

9 juni 2021 om 22:22

Precies. Het is gewoon een valide standpunt om niks met VI te hebben, heb echt alleen clips gezien, en niks met het hele boycot-gebeuren. In onze zwaar gepolarizeerde samenleving lijkt dit, helaas, van niet en zal vaak juist als extreem gezien worden. De horseshoe-theorie in vol effect.

9 juni 2021 om 17:07

Worden ook steeds dezelfde standaard vragen gesteld vind je t gek

9 juni 2021 om 17:25

@drogba_11 niet zo gek dat er steeds dezelfde vragen worden gesteld. stel je namelijk een terechte kritische vraag zijn ze verontwaardigd en willen ze niet meer met de interviewer praten. aan die hedendaagse interviews mis je niks want inhoudelijk zeggen spelers en trainers helemaal niks. het is een verzameling cliches die ze op de mediatraining hebben geleerd wat ze ophoesten

9 juni 2021 om 19:50

Gaat het mijn inziens helemaal niet om. Moet je eens kijken hoe wel mensen toch kijken als spelers aan het woord zijn. Hoor echt liever een antwoord op een standaard vraag waar je toch de emotie doorheen proeft dan dat de heren het zelf invullen. Dit geldt echt voor alles en liefst hebben ze die lui zeker voor de camera bij Helene anders zouden ze Helene ook nooit op pad sturen voor de boycot.

Dat soort gasten moet je ook niet in je programma willen. Voetballers staan er niet om bekend om huun zinnige teksten, het is enkel open deuren intrappen. Daarnaast is iemand als Wijnaldum bijzonder hypocriet. Hij staat op het punt om bij een club te tekenen die met Qatarees geld gefinancierd wordt. In Qatar bestaat de slavernij nog. Als Wijnaldum nou echt consequent was, ging hij ergens anders voetballen. Maar dat doet meneer niet...

9 juni 2021 om 15:47

Ach Dumfries kan er ook wat van. Gaf nog in een interview aan over dat Black Life Mathers gebeuren dat mensen die tegenstrijdig denken met elkaar in dialoog moeten gaan, want daar zit het probleem. Om uiteindelijk zelf VI te gaan boycotten. Dan heb je het ook niet echt begrepen.

9 juni 2021 om 15:48

Als jij geld aangeboden kreeg van Qatar dan had jij het denk ik ook geaccepteerd.

9 juni 2021 om 15:50

Hangt ervan wat mijn principes zijn.

9 juni 2021 om 15:54

@billyjean203 dat had ik zeker, maar ik zit dan ook niet te zeuren over racisme en discriminatie

9 juni 2021 om 15:54

Insinueer je nu dat alleen mensen die tegen racisme strijden geen geld van Qatar zouden moeten willen ontvangen..?

9 juni 2021 om 15:55

@nederland79 Indirect stel je dus dat je een gewetenloos mens bent.

9 juni 2021 om 16:01

Heb je gelijk in . Maar hij is ook een eerlijk mens en geen hypocriet is zoals Gini blijkbaar wel is . Want zolang hij miljoenen der aan kan verdienen maakt het hem geen moer uit wat er ergens anders in de wereld aan de hand is

9 juni 2021 om 16:11

@nwe25 Een gewetenloos mens weet niet wat goed en fout is dus over begrippen als eerlijkheid en hypocrisie moet hij niet beginnen. Over hypocrisie gesproken...

9 juni 2021 om 16:13

@billyjean203 - Je trekt nogal merkwaardige conclusies. In dat opzicht is dus iedereen die dat geld aanpakt gewetenloos en daarmee dus tal van voetballers. Dan zijn jouw eerste reactie en die laatste nogal tegenstrijdig. Maar goed, waarom staan wij ons hier nog druk over te maken? Die voetballers denken alleen maar aan hoe ze eventuele vragen moeten ontwijken, de voetbalbonden houden zich het liefst helemaal stil en aan de omstandigheden in Qatar gaat ook niets veranderen tot de politiek daar er iets aan doet en/of kan doen.

9 juni 2021 om 16:23

Je noemt het zeuren, alsof het geen reeel probleem is. Zo ver wil ik als blanke nederlander niet gaan. Mensen mogen deze problemen best aanstippen. Wat Wijnaldum hier doet daarentegen, is het prototype voorbeeld van links lullen en rechts zakken vullen. Promes doet dit trouwens ook. Geld vangen in Rusland. De homo-haters en rascisten zijn daar ruim vertegenwoordigd. Maar dat boeit Promes niet, want hij kan lekker voetballen en geld verdienen.

9 juni 2021 om 16:27

@sirius Je hebt het verkeerd begrepen. Nederland79 suggereerde dat men Wijnaldum mag veroordelen omdat hij tegen racisme heeft proberen te strijden maar wel geld van Qatar zou accepteren. Waarna ik stelde dat nederland79 het geld zeer waarschijnlijk zelf zou accepteren als hij het aangeboden zou krijgen. Vervolgens probeerde Nederland 79 dat te legitimeren door het excuus te gebruiken dat hij niet de gene is die tegen racisme heeft gestreden. Daarmee insinueert hij dus dat als je geen moreel geweten hebt dan is het acceptabel om dat geld te ontvangen en anders niet.

9 juni 2021 om 16:48

Geen moreel geweten hebben is wat anders dan je eigen principes wegcijferen tegen het absurd hoge bedrag dat je op je bankrekening gestort krijgt. Je hebt het geweten wel, maar je besluit dit voor korte tijd minder mee te laten wegen.

Dat kun je hypocriet noemen. Inderdaad. Maar erger is het als je bijdehand op TV en grote mond opzet over racisme, zwarte piet en de slavernij maar vervolgens gewoon een contract tekent bij de figuren die er daar verantwoordelijk voor zijn.

9 juni 2021 om 17:21

@johan Vlerksen Claims maken kunnen we allemaal. Dat jij roept dat hij z'n principes wegcijfert betekent niet dat hij dat ook echt doet. Wijnaldum heeft zich met de middelen die hij tot zich heeft proberen in te zetten tegen racisme en dat is iets wat in een gezonde maatschappij alleen maar geprijsd zou moeten worden. Maar ik ben ook niet gisteren geboren. Ik besef namelijk heel goed dat er nou eenmaal mensen zijn die deze actie van Wijnaldum niet hebben gewaardeerd omdat het ten koste van hun eigen belangen ging. Waarna ze openlijk getoonde morele principes van Wijnaldum op de aller laagst mogelijke manier tegen hem proberen te gebruiken om hem te kunnen veroordelen zonder oprecht te zijn tegen de buitenwereld en te zeggen dat het ze eigenlijk gaat om hun eigen gekrenkte ego. Zelf beseffen ze namelijk donders goed dat de link met Qatar extreem ver gezocht is maar van een moreel gewetenloos mens kan je zoals ik net al zei het aller laagste verwachten.

9 juni 2021 om 18:07

Ben je er van bewust dat je als blanke Nederlander net zo goed gediscrimineerd wordt. Zo mag je het woord blanke niet meer gebruiken maar moet je wit zeggen. Blanke Nederlanders worden weggezet als gierig, racistisch, et cetera. En dat moet je allemaal maar pikken. Alle vormen van racisme en discriminatie zijn fout en niet een blank fenomeen, helaas maken mensen met alle huidskleuren en culturele achtergronden zich daar schuldig aan.

9 juni 2021 om 18:10

Omdat je niet actief tegen racisme strijd ben je gewetenloos?
Ik ben ook tegen racisme, en je zult van mij ook geen racistisch gedrag zien.
Maar ik hou me verder niet bezig met die strijd er tegen..

9 juni 2021 om 18:13

Vroeger kregen ze geld om mensen te vervoeren (die vaak zelf door hun eigenland aangeboden/uitgeleverd werden) Daar moet Nederland zich (nog steeds) voor schamen volgens velen. Nu heb je Qatar waar de mensenrechten worden overschreden waar knaken te verdienen valt. En nu houden deze spelers hun hand op.
Zolang er maar genoeg knaken te verdienen zijn is racisme minder erg. Mensen veranderen niet.

9 juni 2021 om 18:37

DRL80 Niemand beweert dat alleen blanke mensen racisten kunnen zijn.

9 juni 2021 om 18:46

@erwinson Nee dat maakt je niet gewetenloos. Iemand die met de middelen die hij heeft probeert te strijden tegen racisme veroordelen omdat zijn werkgever geld vanuit Qatar ontvangt terwijl je het geld zelf wel zou accepteren en legitimeren voor jezelf omdat je in het verleden geen morele principes hebt getoond. Dat maakt je een gewetenloos persoon.Dit is overigens geen persoonlijke aanval naar jou toe.

9 juni 2021 om 18:49

Droeftoeter jij wordt alles behalve gediscrimineerd. Je leeft in een systeem die helemaal is gebouwd voor jou huidskleur en je zal nooit weten hoe het is om anders te zijn en gediscrimineerd te voelen zoals een zwart of Arabisch persoon dat meemaakt. Als jij 45x wordt afgewezen op je sollicitatie en niet omdat je niet de CV ervoor hebt maar puur omdat je een Arabisch achternaam hebt dan mag je praten over discriminatie. Als je stelselmatig om je huidskleur wordt geassocieerd met criminaliteit of 8 van de 10 keer wordt aangehouden door een politieman dan mag je praten over discriminatie! en zo kan ik nog wel een uurtje voor je doorgaan. Hou je kansloze opmerking voor je!

9 juni 2021 om 18:55

'jij wordt alles behalve gediscrimineerd', maar wel in merendeel van je reactie het hebben over 'de witte' Nederlanders en dan niet in positieve zin. Koop eens een spiegel zou ik zeggen... Verder allemaal heel veel mooie verhalen van je, maar je bent er ook een ster in om de context weg te halen. Wellicht is dat ook wel een puntje waar je eens aan kan werken?

9 juni 2021 om 18:58

@suripride Niet zielig doen. Racisme is een strijd tussen onrecht en rechtvaardigheid, niet tussen wij en zij.

9 juni 2021 om 23:04

@ JohanVlerksen, dan zijn we allemaal hypocriet aangezien we allemaal bepaalde idealen en doelen nastreven, sommigen zelfs op hoger niveau (mensenrechten) en tegelijkertijd draaien we onze hand niet om voor een extra zakcentje. Vooral als NL zijnde waar de grote bedrijven oververtegenwoordigd zijn als het aankomt op belastingontwijking. Top 3 belastingparadijs dacht ik. Nou, wat wil je nog meer links lullen en rechts vullen toch?

9 juni 2021 om 23:35

Mooie verhalen of de waarheid? Context weg halen? Iemand roept keihard dat hij ook wel eens gediscrimineerd wordt maar mensen met een 'wit" pigment worden niet gediscrimineerd in dit land om hen huidskleur. Omdat je gierig wordt genoemd voel je gediscrimineerd?? Zoek ff in het woordenboek op wat discriminatie inhoudt voordat we hier een eindeloze discussie starten! Wellicht een puntje waar jij aan kan werken, aangezien je hem keihard verdedigd! Vervelend voor je dat je aangesproken voelt in negatieve zin maar het is wat het is en kan het niet beter maken. Het systeem is gemaakt voor jou huidskleur en niet dat van een zwart/arabisch persoon. Als jij daar je ogen voor dicht wilt doen en mij wilt duwen in een hoekje moet je dat lekker zelf weten

10 juni 2021 om 00:08

Suripride, lees dat zelf ook even na dan, wat het betekent. Mensen worden in dit land wel degelijk ook om hun witte huidskleur en diverse andere zaken negatief benaderd, dusdanig dst het discriminatie of racisme is. Dat jij dat niet inziet maakt het niet minder waar. En dat het systeem gemaakt is voor de witten... Mijn hemel wat een kortzichtigheid! Al zou dit zo zijn, denk jij nou werkelijk dat alle blanken hetzelfde zijn en uit een homogene groep bestaat? Hoeveel blanke mensen ken jij daadwerkelijk, niet heel veel zo te zien.

9 juni 2021 om 15:49

goed punt !

9 juni 2021 om 16:53

Ik snap je punt niet zo. Is Mitchel Bakker dan ook hypocriet? En alle andere spelers die bij PSG spelen. Discriminatie is iets anders dan slavernij. Als je voor de een hard maakt hoeft dat niet te betekenen dat je dat ook voor het andere probleem moet doen. Jou opmerking probeer je alleen maar het probleem van racisme te bagetaliseren of naar andere problemen te verwijzen. Jammer.

9 juni 2021 om 17:02

Als Bakker zich ook tegen slavernij uit heeft gesproken, dan wel ja. Discriminatie is idd anders dan slavernij. Maar is dat erger, gelijkmatig of minder erg? Ik zou zeggen dat het even erg is.

9 juni 2021 om 17:26

@Dysentery Gary Bakker heeft zich voor zover ik weet niet openlijk uitgesproken tegen racisme inderdaad. Betekent dit nu volgens jouw redenering dat hij een voorstander is van racisme en daardoor geen hypocriet is? Wat probeer je nu eigenlijk te zeggen..?

9 juni 2021 om 17:29

op het moment dat de slaven niet uit eigen land komen maar uit kansarme landen worden weg gelokt is dat toch ook gewoon een vorm van racisme? die mensen worden namelijk benadeeld op basis van hun afkomst

9 juni 2021 om 17:54

@japie_krekel Nee, dat heet geen racisme. Is net alsof je zegt dat Albert Heijn een vorm van racisme in haar beleid hanteert door het liefst jonge goedkope werknemers in dienst te nemen in plaats van oudere en dus duurdere mensen.

9 juni 2021 om 19:01

deze slaven worden onder valse voorwendselen naar Qatar gelokt, vervolgens wordt hun paspoort afgepakt, ze worden opgesloten in barakken, krijgen, geen geld betaald voor hun arbeid, worden de dood ingewerkt en vervolgens worden hun dode lichamen ergens gedumpt in de woestijn zodat niemand hun dood kan achterhalen. gebeurd dat ook bij de Albert Heijn?

9 juni 2021 om 20:07

Japie_krekel Claims kunnen we allemaal maken, dat is niet ingewikkeld.

9 juni 2021 om 16:54

Liever je inzetten voor één ding dat bijdraagt aan een betere wereld en hypocriet genoemd worden door 1 of andere nobody achter een computer die zelf hoogstwaarschijnlijk helemaal nergens iets aan bijdraagt. Buiten wat roeptoeteren op 1 of ander forum na dan.

9 juni 2021 om 17:02

Haha, lekker op de man spelen. Verder weet jij niks van mij. Hoe weet je dat ik nergens aan bijdraag? Snowflake.

9 juni 2021 om 17:04

Haha, typisch gelijk de snowflake weer. Wel duidelijk wat voor soort jij bent ja. Fijne dag nog hè!

9 juni 2021 om 17:06

Soort? Ik ben geen rascist. Dus ik denk niet in soorten/huidskleuren/rassen etc.
Doei!

9 juni 2021 om 17:30

wat Oranje doet is net zoiets als tegen zinloos geweld zijn maar dan vervolgens wel iemand zonder reden in elkaar mee helpen trappen, omdat hij toevallig niet uit je eigen land komt en je er toch een beetje bij wil horen

9 juni 2021 om 17:37

Ja Japie, dat is echt bijna net hetzelfde :'

9 juni 2021 om 17:50

Helemaal mee eens. Die jongen is echt een grap. Je zou juist moeten waarderen dat iemand openlijk moeite doet om een probleem aan te kaarten. Vervolgens krijg je half Nederland over je heen. Zie je het voor je straks. Frenkie de Jong die zich voorstander maakt van milieu problemen en vervolgens half Nederland over zich heen krijgt omdat hij wel schoenen van Nike draagt die milieu niet serieus nemen. Mensen willen gewoon maar al te graag mensen hypocriet noemen ipv problemen oplossen.

9 juni 2021 om 18:40

Je kunt toch moeilijk zeggen dat Wijnaldum 'moeite doet om een probleem aan te kaarten' doordat hij een programma boycot. Als hij echt moeite wil doen, gaat hij de dialoog aan met Genee en Derksen. Zou ook een stuk effectiever zijn dan een boycot die alleen maar tot meer polarisatie leidt. Maar een uitnodiging om bij VI aan te schuiven sloeg Wijnaldum van tafel. Erg jammer

9 juni 2021 om 18:42

Precie echte droeftoeters! Beetje zeuren over BLM en dat willen vergelijken met Qatar. Typisch Snowflake gedrag.

9 juni 2021 om 18:56

@genieterr, practice what you preach! Als je tegen iets bent, dan moet je dat ook uitstralen en moet het ook in je gedrag terugkomen. Dus ook Frenkie kon ik als hypocriet bestempelen. Maar goed, het is duidelijk dat je een donker iemand niet mag bekritiseren, alleen maar vanwege zijn huidskleur. Alleen blanke mensen mag je bekritiseren. Bijzonder bekrompen eigenlijk.

9 juni 2021 om 19:14

Je bagitaliseert een wereldprobleem. Door alleen maar randzaken en qatar erbij te halen. Ben blij dat dat toernooi er straks op zit. Dan kan dat kul argument niet meer gebruikt worden. Al zal er dan wel wat anders verzonnen worden om iemand hypocriet te maken.

9 juni 2021 om 19:57

Dankjewel Ea_snorts

9 juni 2021 om 20:11

@ Suripride...blm noem jij droeftoeters ....ik was 3 jaar oud toen een rascist mij om mijn kleur mijn arm brak en mijn bewusteloos tegen een deur bonkte. Ik werd wakker op een brancard. Ik was 3 jaar oud. Dit was voor mij nog maar het begin en ik woon nog wel in Nederland.kijk een half uurtje naar Youtube en je gaat kotsen wat er in Amerika gebeurt met het politie geweld tegen zwarte amerikanen en dit na de slavernij en anno 2021 nog steeds. Maar jij noemt het zeuren....dit soort mensen noemen wij. ...witte duivels. Dan heb je je helaas niet in verdiept, ondanks je niets heb mee hebt gemaakt of gezien! They just don't care about us en als je wat zegt, dan ben je aan het zeuren. We zijn al een half jaar verder en er zijn nu al 724 zwarte amerikanen gedood die niet bewapend waren. Gewoon van je werk of je kind ophalen van school om maar een paar voorbeelden te geven...daar gaat BLM over, maar noem het maar zeuren...ongelofelijk!

9 juni 2021 om 20:33

724 ongewapende doden door de politie in amerika? Ben heel benieuwd naar die cijfers. Vorig jaar was het aantal door politie ongekomen ongewapende mannen bijna een hondertal lager dan dat. Gedeeld door 100 dus. En ongewapend zegt echt niet alles. Dat is iets waar je pas na het hele gebeuren achterkomt. Je hoeft echt geen wapen hebben om neergeschoten te worden, is wat ik bedoel. Daar zijn zat andere redenen voor te bedenken. Er zijn vast racistische agenten; aanpakken die lui. Ontslaan, optyfen. Er is enkel geen bewijs voor een 'racistische institutie'. Ik geloofde het ook allemaal maar de cijfers, van onder andere de FBI, laten dat gewoon niet zien.

9 juni 2021 om 22:12

@powned_nl het is al zorgwekkend als je je zo uitspreekt om maar even aan te geven. Ga je gewoon eerst verdiepen erin en dan kan je je vragen zelf beantwoorden.zowiezo als iets al structureel gebeurd, is er al iets mis. Dit is precies wat men bedoeld, daarom zeg ik kijk op Youtube en als je na een half uur nogsteeds niet overtuigd ben, dan is er iets mis wat je niet wilt begrijpen of hebt gezien. Ik heb al 2 voorbeelden genoemd en dan ga je vragen stellen? Stel jezelf gewoon de vraag, waarom BLM in beweging is gekomen...maar als je al denkt dat het zeuren is dan kunnen we eigenlijk al niet verder hierover praten. Want dan doe je net als wat sommige doen, de andere kant op kijken.

9 juni 2021 om 22:32

Hoezo is dat zorgwekkend? Kun je uitleggen waarom? Een andere mening of interpretatie van cijfers, waar ik vanuit mijn studie erg veel onderzoek naar gedaan heb én mee dood gegooid werd, is enkel zorgwekkend omdat JIJ invult wat dat dan wel niet over mij zal zeggen.Vragen stellen is essentieel om tot de waarheid te komen. En dat is essentieel omdat je zonder het probleem volledig te bergijpen wellicht de verkeerde oplossing kiest.Ik heb nooit gezegd dat het zeuren is. Ik heb mijn onderzoek, letterlijk(!), gedaan. Ik denk dat het aangaande de doden door politie en het bredere vraagstuk er een multivariaat scala en oorzaken is. Ik heb juist het beste met iedereen voor en wil iedereen het best mogelijk leven geven. En dat het liefste zelf gecreëerd. Dit doe je niet door, in mijn optiek wat jij juist doet, weg te kijken van verklarende variabelen die niet 'leuk' of 'gewenst' zijn.

9 juni 2021 om 23:22

Daarom geef ik je ook een antwoord. Kijk op youtube,,,simpel. Ik neem ook aan dat je hebt verdiept in wat er in Qatar gebeurd? Dus wat let je om uit te zoeken waarom Blm. Volg je studie en verdiep je ergens in om het te begrijpen.

10 juni 2021 om 13:20

De enige reden dat je denkt dat ik niets heb onderzocht is omdat ik tot een andere conclusie ben gekomen. Via mijn studie, wetenschappelijk onderzoek, artikelen en ja, ook Youtube. Ik heb mijn studie gevolgd. Ik denk dat jij je veel minder in hebt gelezen dan ik en weet zeer zeker dat jij nooit beide kanten hebt onderzocht. Je wilt immers geen racist zijn, toch?

9 juni 2021 om 18:38

Nederlandse bedrijven die samenwerken met Qatar? Unilever bijvoorbeeld? Waarom zeg je daar niks over hypocriet. Maar wel lekker BLM erbij halen zodat de witte Nederlander ff zijn gelijk kan halen.

9 juni 2021 om 18:50

@suripride Jouw laatste zin is onderdeel van het probleem...

9 juni 2021 om 18:53

Ik ben niet eens blank. Dus schaakmat! En Nederlandse bedrijven die met Qatar samenwerken zijn net zo schuldig. Hier heb je nog een beter idee: het WK in Qatar moet niet doorgaan. Die van Brazilie, Rusland en Zuid-Afrika mochten ook niet doorgaan. Is dit woke genoeg voor jou

9 juni 2021 om 20:14

Maar weet jij of Qatar corps. aan mensen rechten schending doet?...of eet jij misschien geen chinees of ga je niet op vakantie naar Turkije?

9 juni 2021 om 20:35

Haha Gary, vergis je niet, je bent een wapen. Een 'gekleurde', hun woorden niet de mijne, gewoon een mens in mijn boek, die afwijkt van 'de geaccepteerde mening'. Dat gaat nogal in tegen hun stereotypering op het gebied van huidskleur, ook wel racisme genaamd, en dan is er weinig discussie meer mogelijk. Bizar ironisch en bijzonder hypocriet al zullen ze dat zelf nooit inzien.

achja misschien schuift virgil wel aan tafel aan heeft toch niks te doen dankzij zijn knie.

Ik zal nog geen seconde kijken naar deze afzeik tv,. ben niet de doelgroep want ik hou van voetbal

9 juni 2021 om 15:50

Gelukkig is het geen 'afzeik tv', maar een luchtig voetbalpraatprogramma. Maar aangezien jij geen seconden kijkt, kan je daar eigenlijk ook geen mening over vormen, of vind jij van wel?

9 juni 2021 om 15:57

Luchtig......., nou weet ik waar die penetrante geur vandaan komt als er uitzending is.

9 juni 2021 om 16:01

Gerard joling heeft er al een hele tijd (denk al meer dan 2 jaar) niet bijgezet (of in het publiek). Politiek is er meer een soort van ingegroeid en gelukkig nemen zij zichzelf ook niet al te serieus met 'politiek inside'. Er wordt gewoon gebabbeld met als hoofdthema voetbal en daaromheen worden zijpaadjes genomen. Ik kijk zelf ook niet meer zoveel hoor, want werd een beetje teveel van hetzelfde, maar soms vind ik het wel verfrissende televisie. Gewoon de kantinesfeer op de buis. Zo heeft Studio voetbal ook weer zijn charmes waar ik weer andere dingen aan kan waarderen. Vind het gewoon altijd grappig dat er mensen zijn met een mening over het programma, zonder zelf er een seconden naar te kijken. Janta is hierbij een perfect voorbeeld. Merk je ook aan zijn 2e reactie, want dat straalt hetzelfde niveau uit als zijn 1e reactie. En... Dat is niet bepaald hoog

9 juni 2021 om 16:10

@beautifulgame7 - ''.. en dan zoals gebruikelijk in de slachtofferrol kruipen bij ook maar de minste kritiek'' Kun je enkele voorbeelden aanhalen?

9 juni 2021 om 16:21

Ik ben ook zeer benieuwd. Hoor dit argument namelijk vaker, maar vraag je om voorbeelden dan blijft het vaak angstvallig stil bij deze mensen die 'weten' waarover zij praten.

9 juni 2021 om 16:28

@beautifulgame7: Wat een hoop onzin zeg. Prima dat je het een verschrikkelijk programma vindt. Ook gewoon niet kijken dan. Maar wel conclusies trekken die totaal niet kloppen. Wil jij je standpunt even beargumenteren mbt 'in de slachtofferrol kruipen" en "niet kunnen incasseren"? Je kan echt veel van ze vinden (en begrijp ik ook nog), maar niet kunnen incasseren en in de slachtofferrol kruipen is daar juist geen onderdeel van.

9 juni 2021 om 16:51

Je kunt best een mening vormen op basis van wat je links en rechts meekrijgt lijkt mij. Hoeveel mensen zijn er bijvoorbeeld in Qatar geweest? Ondertussen zijn ze allemaal slavernij experts...

9 juni 2021 om 16:59

Luchtig haha, hou toch op man. Het is een dikke afzeik programma en ze doen nog alsof ze zo relevant zijn en het zowat om hen draait. Agh, was het er niet werd het totaal niet gemist.

9 juni 2021 om 15:54

als je van voetbal houdt kijk je op het moment zeker ook weinig naar Oranje Xd

Ach, die gasten hebben toch nooit iets interessants te melden.

9 juni 2021 om 18:51

Jawel joh! Ik kan niet wachten om voor de 40ste keer te horen dat het niet om de geïnterviewde speler draait maar om het team!

9 juni 2021 om 19:29

Nouja ik vind het raar dat de kern van het debat niet besproken wordt. Voetballers die het Nederlandse shirt mogen dragen en het gebruiken voor politieke spelletjes, ik vind dat nogal wat. BLM is een hele brede onderwerp, maar 1 van de dingen is ook de aanval op het Nederlandse geschiedenis. Geen enkel land heeft een vlekkeloos geschiedenis uiteraard, maar als jij de Nederlandse vlag niet met trots draagt, dan gewoon wegwezen uit oranje en de Nederlandse vlag heeft dus ook punten in de historie dat vervelend kan zijn, maar is wel onderdeel van ons vlag en als je dat niet bevalt, ga je maar lekker voor Suriname, Marokko, Turkije, Nederlands Antillen of curacao spelen en als als je enige paspoort Nederlands is kap je maar lekker met oranje. Voor je nationale team voetballen draait om respect voor je vaderland en daar horen geen politieke activisten bij. En met VI spreken doe je niet voor VI, dat doe je voor de kijkers, men zegt gewoon fuck het Nederlands volk.

9 juni 2021 om 20:09

Jij maakt het nog extremer Groninger Hopp, ja die voetballers die niet meezingen tijdens het Wilhelmus, die geen interview wensen af te geven aan Veronica inside mogen oprotten met zoveel woorden. Nou, tot zover de Nederlandse gastvrijheid... Maar guess what gap, het Nederlands koloniale verleden heeft ons bij mekaar gebracht, wen er maar aan!

9 juni 2021 om 21:54

Het heeft ons samengebracht ja, maar het feit dat men politieke uitingen geeft tijdens het dragen van onze vlag is fout. Je doet het namelijk onder onze vlag, in onze naam. Activistisch doe je niet als land zijnde. En als die Nederlandse voetballers ozo hekel hebben aan alles wat Nederland is, prima even goede vrienden, maar ga dan of voor je 2e nationaliteit voetballen, of als je 1 nationaliteit heb, bedank voor oranje. Het is namelijk ons eer waar je mee speelt. De enige reden dat men voor Nederland kiest en niet voor Suriname bijv. Is omdat je bij Oranje een kans hebt op naam en faam, het kan je transfer versnellen, je kan wereldkampioen worden. Ze spelen in oranje in hun eigen belang, maar niet omdat ze trots zijn op Nederland. Ik heb geen bezwaar dat mensen niet van ons Nederland en ons tradities houden, maar draag ons vlag dan ook niet. EK voetbal draait om trots en wij zijn een van de weinigen landen die allang niet meer trots zijn op ons eigenland. De Engelsen hebben er ook bijv. handje van.

9 juni 2021 om 23:21

@ Groninger Hopp, en hoe weet jij dat die Nederlandse voetballers van biculturele komaf niks hebben met NL? Ken jij ze of staat het op hun voorhoofd geschreven? Ik ben van mening dat veel van wat jij hier benoemt voortkomt uit een gebrek aan interactie. Of een gebrek aan inlevingsvermogen, gezien het feit dat je een oproep tot boycot ziet als politiek activisme. Ik zie dat namelijk niet. Wat ik zie zijn jongens die hier in NL geboren en getogen zijn, de Nlse voetbalcultuur met de paplepel binnengegoten hebben gekregen en vervolgens wanneer zij de kans daartoe krijgen met trots het NL shirt dragen. Ja, dat het Wilhelmus gewoon schijt lelijk is kan je ze niet kwalijk nemen. Dat ze zich op gegeven moment vervreemd voelen van het land door bepaalde domorige uitingen in een precaire tijd, kan je hen dat kwalijk nemen? Die gasten vreten ook gewoon een boerenkool stamppot met gehaktbal en jus vriend. Daar zit echt geen wezenlijk verschil in. Waar het verschil hem wel in zit is in de interactie, in de grote steden, Amsterdam waar ik zelf vandaan kom is het (pre corona althans) altijd friggin gezellig met alles en iedereen op straat, tijdens het stappen en qua vriendenkring gemengd, de autochtone NLer zit veel meer op dezelfde golflengte met de biculturele heren en dames. Hoe het buiten de Randstad is, geen flauw idee. Ik kom er amper. Er is geen interactie, ja logisch.. (ff die psychologie van de koude grond maar je snapt hopelijk wat ik bedoel)

10 juni 2021 om 07:45

Het gaat hier niet om zwart of wit, allochtoon of autochtoon. Het gaat hier om mensen dat hun politieke mening willen uiten in een nationaal shirt. Je weet wel hetgeen wat voor BLM verboden was in het voetbal. Je staat daar niet omdat je de Jong of Wijnaldum bent, nee je staat daar namens het gehele Nederlandse volk. En als je te veel bezwaren hebt over die volk, dat wij een stel racisten zijn, prima, draag dan onze shirt niet. Volgens mij gaat mijn kritiek niet alleen over jongens als van Dijk en Wijnaldum, maar ook over een de Jong. Dit is het Nederlands shirt, niet het Nederlands-antillen, niet Nederlands-Marokko, nee Nederlands. Dat betekent dat als je dit shirt draagt, draag je alles wat Nederland is, ook ons cultuur en historie. En als je die historie hekelt, prima. Maar dan niet in oranje. Ik heb geen bezwaar dat mensen hier wonen en wellicht activistisch ingesteld zijn in hun prive tijd, dat is namelijk je grondrecht. Het gaat mij puur om het dragen van het Nederlands shirt, dat staat voor Nederland. Voor niks anders. Echt dat wij Nederlanders zo weinig trots hebben op ons landje was al eeuwen duidelijk, maar dat wij geen waarde hechten aan het dragen van ons vlag, ik schrik daar wel van. In dat opzicht ben ik wel jaloers op Spanje, Portugal en Italie bijv. waar hun vlag nog wel betekenis hebben

11 juni 2021 om 01:17

Lees de brief van Gareth Southgate anders, die snapt het en geeft helder aan dat je best EN een statement tegen racisme kan maken EN vol voor je land kan staan..

11 juni 2021 om 09:26

Waarom zou ik in godsnaam een mening van een ander moeten overnemen. Voetbal is geen poltiek, zie wat er met het shirt van Oekraine gedaan is, en vooral bij landenvoetbal draait het niet om politiek, landen voetbal draait om trots je vlag te dragen. Jij bent dan Nederland. Daarnaast kan je totaal niet opkomen voor racisme en voor een land spelen. Hier zit de focus bijv op Blm. BLM gaat niet om alle mensen, nee gaat om zwarte mensen, dat een Chinees geplaagd wordt boeit hierin niet, beter gezegd BLM heeft zelf een hekel aan heel veel rassen, maja je zou het nieuws maar eens echt volgen... Als de BLM aanhangers aangeven dat alle blanke mensen bij voorbaat racist zijn en en je dus niet blank moet zijn, is dat een racistische beweging. Een racistische beweging tegen wie? Precies het land waarvoor je speelt. Dus het kan simpelweg niet. Je mag van mij lekker op het malieveld staan demonstreren dat is je grondrecht, maar niet in het Nederlands shirt en al helemaal niet als die mening in het land geeneens gedragen wordt.

11 juni 2021 om 11:33

@ Groningerhop, jij haalt zaken door de war. Nogmaals, een politiek statement is dit niet, wat de heren hebben gedaan door VI te boycotten! En wat betreft niet opkomen voor racisme en tegelijkertijd voor je land spelen, blijkbaar wel toch, gezien de vele ads en reclames van voetballers over racisme bestrijding. Nee ze staan op dat moment niet letterlijk op de pitch te demonstreren, maar dat deden de NL elftal spelers ook niet toen ze VI besloten te boycotten. Wat nogmaals geen politiek statement is..

11 juni 2021 om 11:37

Waarom boycotten ze dit? Ohja Zwarte piet icm BLM debat. Dus politiek statement. en daarmee zetten ze niet alleen VI ten kakken he, ook alle miljoenen kijkers, want je doet geen interview voor VI, je doet een interview voor de kijkers. Je veroordeeld je eigen fans dus. Politiek statement.

De zoveelste hype uit Amerika die weer is overgevlogen, op het moment dat de mannen bij Oranje echt een verschil kunnen maken over Qatar laten ze afweten. Niet om racisme goed te praten hoor maar het hele BLM gebeuren heeft uiteindelijk niets bereikt omdat het vooral door de verkeerde/schreeuwende mensen werd geleid, nul dialoog alleen maar verwijten maken over en weer.

9 juni 2021 om 16:03

Als je een beetje simpel rekent (en rekening houdt dat india geen doden cijfers geeft) dan kom je ongeveer uit op 1 dode per meter veld. Elke stap die deze mannen maken is op de lichamen van dode moderne slaven. En ondertussen verdienen de spelers er miljoenen mee en gaan voor eeuwige roem en aanzien. Allemaal over de lichamen van dode moderne slaven. Het is letterlijk direct te koppelen aan het voetbal, en dan willen ze de stadions erna nog afbreken en verhuizen ook. Hoeveel doden moeten daar bij vallen? Gelukkig verdienen de voetballers hun roem, geld en glorie terwijl ze lopen op dode slaven.

9 juni 2021 om 16:06

@homelander: Wat dat betreft vind ik Glenn Loury in de US echt een interessante man. Die kijkt ook naar alle aspecten, ook wat de zwarte gemeenschap zelf kan veranderen. Ik vind het echt een krankzinnig zwaktebod van hun boycot, maar Genee heeft ook gewoon gelijk. Als ze wel voor de camera zouden komen, komen er weinig zinnige woorden uit. Dan maakt het ook niet veel uit.

9 juni 2021 om 16:30

Hahahaha, wat een onzin zeg. Hij is juist heel genuanceerd. Hij haalt ook gewoon terechte punten aan die bijvoorbeeld een BLM naar voren brengt (alleen doen zij het activistisch en 1-zijdig). Maar natuurlijk, lekker 1-dimensionaal erin zitten als jij en ook onzin verkopen over de heren van VI. Jij geeft in ieder geval het juiste voorbeeld....

9 juni 2021 om 17:02

Misschien moet je dan eens proberen om gefundeerde kritiek te leveren ipv dooddoeners. Want dat doe je (zie ook hierboven). Het enige wat jij doet is mensen (of dat nu de mensen van VI zijn of een Glenn Loury) van alles beschuldigen zonder argumenten (of eigen loze argumenten "ze kunnen niet tegen kritiek" of "loury is alleen bezig de zwarte bevolking aan te vallen" ). Dan heb je het gewoon niet begrepen, want ze zijn veel genuanceerder dan jij ze nu wegzet. En dat vind ik onzin van jou. Edit: Misschien even het artikel in de Volkskrant (ja inderdaad, een Alt Right krant hier in Nederland) met Glenn Loury lezen van een paar weken geleden.

9 juni 2021 om 17:05

Kijk anders ook maar eens naar Thomas Sowell. Donker, maar ook kritisch op zijn eigen gemeenschap. Eye-opener!

9 juni 2021 om 17:12

@beautifulgame7: Blijkbaar is er niet met je te praten. Hierboven heb je gewoon geen argumenten gegeven, waar niet alleen ik om vroeg, maar ook anderen. Maar natuurlijk, ik heb een vooringenomen mening en ben ik selectief blind. Ik wens je veel wijsheid toe, als je ook zo in het echte leven staat, heb ik met je te doen.

9 juni 2021 om 17:39

@beautifulGame7. Ik wacht ook nog steeds op argumentatie omtrent het slachtofferrol kruipen en 'kunnen niks incasseren'..... Al ben ik bang dat jij het programma nog noot hebt gezien, en het dus stil zal blijven van jouw kant. Want in je overige reacties zit ook weinig diepgang en komt het op mij over dat je maar wat aan het roepen bent.

9 juni 2021 om 18:42

@BeautifulGame7: Ah, eerst geef je aan dat je al 10 argumenten hebt gegeven (terwijl je dat niet hebt gedaan) om vervolgens te zeggen dat je inhoudelijk niet wil reageren. Je komt echt heel intelligent over zo….

9 juni 2021 om 18:51

Thomas Sowell met Candice freaking Owens vergelijken? Je hebt geen idee waar je het over hebt kerel! Candice Owens is een clown. Thomas Sowel is in mijn ogen oprecht. Check een filmpje op Youtube met als titel 'thomas Sowell on the Current Black Culture'.

Na 5 min heb je in de gaten dat dit meer dan talking points zijn.

9 juni 2021 om 19:00

@beautifulGame7. Je bent nu gewoon aan het dollen toch? Anders heb je inderdaad wel iets 'beters' te doen dan je mengen in dit soort discussies, want goed ben je er niet in..

Eigenlijk zou je compleet het sch**t aan die onwetende domme kindjes moeten hebben. Selectieve schijnheilige verontwaardiging.

als iets of.het boeit is wat de voetballers zeggen en al helemaal niet wat onze f de boer voor onzin uit kraamt. snap nog altijd niet dat die vier keer kampioen is geworden met Ajax met het belabberdste Ajax voetbal wat ik in dertig jaar heb gezien bij Ajax. kwartfinale liggen we er zeker uit in ieder geval

Hypocriete en overschatte voetballers zijn het ook.

Heb allang niet meer bij het NL elftal op enkele uitzonderingen na, dat het kerels zijn. Ik zie veel slappe jochies die slecht tegen kritiek kunnen en weinig zelfreflectie hebben. Het lijkt erop dat teveel van de spelers hebben Jaknikkers om zich heen die willen profiteren en alleen maar die gasten ophemelen. Van nuchterheid is er weinig sprake. Je ziet ook vaak op het veld als er iets fout gaat dat ze meteen naar de ander wijzen. De duels verliezen ze ook veels te vaak door slap erin te gaan.

Nee heb er weinig vertrouwen in, ondanks dat hoop ik dat ze het goed doen vooral zodat het volk het gezellig heeft en van het voetbal geniet..

9 juni 2021 om 16:17

Dat heeft weinig met deze groep te maken. Sinds voetballers miljoenen zijn gaan verdienen, is dat een beetje die richting opgegaan. Ze groeien tegenwoordig op met een zeer riant salaris en hebben eigenlijk geen idee wat er echt in de wereld aan de hand is. Hun meningen zijn veelal gebaseerd op hun eigen gedachtegoed vanuit hun bubbel en niet altijd op de realiteit en de maatschappij. Als je zoveel geld verdient, hoef je je alleen met je eigen bezig te houden.

9 juni 2021 om 18:21

ja daar heb je helemaal gelijk in. Hoe meer ze verdienen hoe verder ze lijken te staan van het (gewone) volk. Het op jonge leeftijd al zoveel roem en geld hebben speelt gewoon een grote rol. Daarom zie je ook wel vaker dat ze denken dat de regels voor de gewone man niet voor hun gelden. Of het nou gaat om te hard rijden of geen belasting hoeven af te dragen. Het is meer en meer een showcultuurtje geworden. Van kijk hoe rijk ik ben en hoe ik met dat geld smijt!

Jammer wel, hierdoor heb ik bijvoorbeeld ook veel minder voetballers die ik waardeer en bewonder dan vroeger!

10 juni 2021 om 11:06

Klopt, maar ik denk wel dat zoiets automatisch gebeurt. Ik ben op de hoogte van zaken die in Nederland spelen omdat de problemen invloed op mij kunnen hebben. Als ik tonnen per maand mocht bijschrijven, zouden die zaken mij waarschijnlijk ook niet uitmaken. Nu wil ik overigens wel geloven dat ik m'n moraal kompas zou behouden. Echter; als de belasting voor rijken ineens flink omhoog gaan, zie je voetballers ineens ook allemaal klagen waarschijnlijk. Mensen zijn egoistisch en houden zich bezig met zichzelf.

9 juni 2021 om 20:48

Individueel lijken de meeste gewoon aardige jongens, maar het feit dat het geen van alle uitgesproken persoonlijkheden die autonoom en authentiek denken en van zich laten horen komt ook dat ze gewoon producten zijn van hun tijd. In een land waar vrijheid van meningsuiting te pas en te onpas het argument is, maar klinkt er een geluid dat er ook maar de schijn van heeft dat er iemand wel eens beledigd zou kunnen zijn dan kan de zender ervan er - zonder oog of oor voor de achterliggende intentie - op rekenen dat-ie het schavot op gaat. Kinderfeestjes in het thema van cowboys en indianen worden hier met excuses afgelast, omdat dit als spottend met genocide mag worden uitgelegd in ons land, waar je niet 'blank' maar 'wit' moet zeggen, omdat blank 'schoonheid' en 'reinheid' zou betekenen en automatisch impliceert dat mensen met een donkerder huidskleur hier dus niet aan voldoen. En als je wit bent, man en heteroseksueel, ben je sowieso verdacht; die zijn lang genoeg superieur geweest immers onderhand.

Wat dit punt betreft geef ik Derksen groot gelijk: de vertrutting in Nederland is compleet doorgeslagen. Een stomme maar totaal als grap herkenbare grap van zijn kant is voor Oranje en de Knvb tot langdurige boycot over te gaan, maar wanneer er gevoetbald moet worden in stadions waarvan de bouw hele slavenkerkhofs gevuld hebben, klinkt doodleuk het argument dat wanneer je actie onderneemt tegen het ene onrecht (discriminatie) je niet gelijk op de bres hoeft voor het andere (nepalese dwangarbeiders die paspoortloos sterven in een ver woestijnland ver van ons en hun huis). Hypocrisie ten top! Behalve op de populistische trein springen wanneer een grap over Akwasi klinkt, komen er toch alleen maar loze kreten uit de mond van over wingbacks, doordekken en 'we moeten het als team doen' dus geen gemis voor het programma.

Voor iedereen die Derksen hekelt vanwege dezelfde grap trouwens, dikke prima. Maar lees voor de aardigheid de biografie over de man eens die recent is uitgekomen. En krijg dan eens het beeld van een onbegrepen man, die onterecht meer wordt gehaat om zijn grote bek dan beoordeeld op het goede hart waar hij tevens blijk van geeft. En mocht je niet over gevoel voor humor beschikken, dan brengt Michel van Egmond op geheel eigen wijze - zoals altijd - verandering in.

9 juni 2021 om 23:42

@Gomes1psv En weer eentje die blijkbaar in het dagelijks leven geen interactie heeft met de mensen (met biculturele achtergrond) om zich heen. En dat zal vast ook vice versa zijn. Maar ik snap oprecht niet dat je spreekt van 'vertrutting' van de samenleving in Derksen zijn vocabulaire en tegelijkertijd zulke oogkleppen op hebt voor andermans mening. Eerst was er de verruwing/verhuftering van de samenleving, nu de vertrutting vd samenleving omdat blijkt dat er wel meer mensen met een mening bestaan dan de gemiddelde autochtone NLer. Of is die mening pas gewenst wanneer een individu zich afzet tegen zijn/haar nest, zoals met Ebru Umar of Lale Gül?En dan spreek je van slavenkerkhoven? Trouwens, wat geeft jou het recht om met zulk dedain over die verongelukte arbeiders te spreken, mensen die keihard hebben gewerkt en gezwoegd om hun familie in het land van herkomst van financiële middelen te voorzien? Mensen die inderdaad misbruikt worden door ondernemers die alleen hun eigen welzijn voor ogen hebben. Mensen zoals die er ook waren in de jaren '60 in NL en als gastarbeiders dit land binnenkwamen. Weliswaar werd hun paspoort niet afgepakt maar die leefden nou niet onder zulke florissante omstandigheden, dat kan ik je vertellen! En dan ga jij nu de nazaten van slaven komen vertellen dat zij zich hypocriet gedragen en moeten vechten voor hun broeders? Wat denk je, dat je daarmee jezelf kan en mag onttrekken van je eigen verantwoordelijkheid? Wat een klinkklare onzin van die witte gemeenschap! (ps en met die witte gemeenschap doel ik op de dommies die blijven volharden in hun Qatar visie richting de gekleurde spelers van NL elftal, bekrompen as f***

10 juni 2021 om 11:19

@ajaciedje02 - Het is toch vrij pijnlijk dat je gomes1psv nu ergens van beticht en vervolgens datgene doet wat je fout ziet in zijn betoog. Hij omschrijft de hypocrisie en daarin heeft hij gewoon een punt. Hoeveel waarde hij vervolgens hecht of niet betreft de 'grap' van Derksen, dat zal voor iedere persoon anders zijn. Wat hem het recht geeft om er zo over te spreken? Vrijheid van meningsuiting misschien? Mensen die misbruikt worden door ondernemers? Mensen die misbruikt worden door de staat zul je bedoelen. Wel even bij de les blijven. En ja, het is vreselijk hypocriet om enerzijds een programma te boycotten door een al dan niet racistische grap en anderzijds er alles aan doen om weg te kijken voor de slachtoffers in Qatar die gevallen zijn zodat zij in die stadions kunnen voetballen waar na de tijd niets meer mee gebeurt. Het is werkelijk schandalig dat je die hypocrisie volledig omdraait, sorry hoor! Overigens betrek ik die hypocrisie niet op huidskleur, maar op de gehele selectie. Een statement tegen een racistische grap maken is schijnbaar toch wat makkelijker dan een statement maken tegen een aanzienlijk groter probleem. Nu wil ik niet afdoen aan de lading die racisme met zich meebrengt, maar laten we eerlijk zijn; er zijn nog steeds dingen in de wereld die zoveel erger zijn! En ja, ook ik ben iemand die de vertrutting van de samenleving is opgevallen. Overigens niet eens zozeer betreft racisme, maar over het gehele spectrum. De overheid is zich gaan bemoeien met het individu en het creeert vreselijk veel schade. Daar zullen zij niet van wakker liggen, maar jij en ik krijgen te maken met de gevolgen.

10 juni 2021 om 15:33

Volgens mij begrijp jij mij een beetje verkeerd, vriend. En niet onbewust als ik de hoeveelheid aannames in je betoog lees. Hoe kom je er in hemelsnaam bij mij te vragen of een mening pas gewenst wanneer iemand zich afzet tegen zijn herkomst? Waaruit maak je dat uberhaupt op dat ik dit lijk te vinden? Ik ben voor volledige (!) vrijheid en vrijheid van meningsuiting, maar we zijn zo doorgeslagen in overgevoeligheid dat op elke uitspraak die ergens in de samenleving in het verkeerde keelgat schiet, er direct een heksenjacht wordt gestart. Zeker wanneer de figuur die het gezegd heeft een soort establishment in de samenleving vertegenwoordigd.

Ik raad je aan je stukje nog eens te herlezen en voordat je het op gaat zoeken kan ik je vertellen dat dedain laagdunkend betekent, terwijl ik juist pleit voor meer aandacht voor hun lot in Qatar.

Je laatste stukje is het meest belachelijke en subjectieve dat ik dit jaar gelezen heb. Mensen die een afwijkende mening hebben dan de jouwe 'dommies' noemen, er standaard vanuit gaan dat ze wit zijn (over discriminatie gesproken) en gemakshalve aannemen dat het gaat om gekleurde spelers van het Nederlands elftal. Want volgens mij wordt haarfijn duidelijk dat ik álle Oranje-spelers en de bond bedoel, maar iemand die zo vooringenomen is weet daar blijkbaar wel zijn bekrompen draai aan te geven.

11 juni 2021 om 01:52

@ Sirius en @gomes1psv, ok, de hypocrisie wordt beschreven in het betoog van gomes1psv. Ik reageerde gister vanuit de emotie op zijn betoog, ik had mezelf niet zo hoeven en moeten verwoorden, mijn fout. Ok, daar waar het betreft de vrijheid van meningsuiting geldt die beide kanten op, dat is duidelijk - dus aangeven dat het NL elftal zich hypocriet gedraagt - en anderzijds de mening dat het juist degene die deze hypocrisie benoemt zou sieren om ook zelf in de spiegel te kijken. Laatstgenoemde vind ik zeker relevant om te blijven benoemen. Die urgentie om te strijden tegen alles wat racisme ademt is er zeker vanuit het NL elftal, dat lijke me duidelijk. Wat je vervolgens zegt over ergere problemen dan racisme, prima, dat zal je me ook niet horen ontkennen. Echter vind ik wel dat je daarmee een systemisch probleem ontkent, racisme is niet van gisteren vanzelfsprekend, de context en achtergrond van racisme is ook iets wat men in ogenschouw zou moeten nemen. Als ik het nu betrek op de uitspraken van Derksen, je kan het ook omdraaien namelijk. De "vertrutting" benoemen (elke keer als Derksen een misplaatst grapje maakt) is een containerbegrip, daar kan je alles in gooien wat je wil. Minderheden die zeuren? Vertrutting. Homo's die opkomen voor hun rechten? Vertrutting. Vrouwen die klagen dat ze aangerand worden? Ach joh, vertrutting vd samenleving, die wijven motten niet zo lullen enz... Ik weet dat Derksen zijn grapjes maakt in het format van kantine humor, neemt voor mij niet weg dat hij doelbewust grenzen opzoekt en ook overschrijdt. Hij zag op het moment dat hij dat grapje over Akwasi maakte waarschijnlijk voor zich: binnenkoppen die handel, scoren! Daarbij niet in zijn achterhoofd houdend de gevoeligheid rondom Blackface (ja, vertrutting). Dat is zijn verkoopmodel,doet ie goed want hij bindt er veel mensen mee. Zijn goed recht, net zoals het mijn goed recht is om het onrecht wat de arbeiders in Qatar wordt aangedaan te zien als wereldprobleem en waarbij ik dat niet koppel aan de voetballers die zich hardmaken voor hun eigen strijd tegen racisme. Dat ze die strijd voeren onder de titel van het NL elftal en onder de nationale vlag, dan verwijs ik naar de brief van Gareth Southgate.. Die verwoordt het erg goed.

11 juni 2021 om 16:09

"wat je vervolgens zegt over ergere problemen dan racisme, prima, dat zal je me ook niet horen ontkennen. Echter vind ik wel dat je daarmee een systemisch probleem ontkent, racisme is niet van gisteren vanzelfsprekend, de context en achtergrond van racisme is ook iets wat men in ogenschouw zou moeten nemen."

Ten eerste: ik heb helemaal niet gezegd dat er ergere problemen zijn dan racisme. Laat staan dat het vanzelfsprekend is. Sterker nog, dat het tegengaan van discriminatie artikel 1 in onze grondwet is ondersteun ik met heel mijn zijn en wie dat niet vind mag zich laten nakijken.

Wat ik daarnaast heel erg lees in je betoog is dat je elke tegengeluid op een racismeclaim vertrutting noemt. Maar dat is niet het geval. Het ontkennen van racisme is een blijk van onwetendheid, achterlijkheid. Vertrutting is het wanneer de claims primair zijn, gezocht en meer spijkers op lager water lijken. Om je een voorbeeld te geven: de populistische drang van de knvb om vrouwen tot seniorenteams bij mannen toe te laten? Ben je een vrouwenhater of tegen vrouwenempancipatie als je dat geen goed idee vindt? Ik vind het namelijk geen goed idee en wel om de reden dat - nog los van de vraag voor welk maatschappelijk probleem of richting welke vorm van achtergesteld voelen dit een oplossing is - mannenvoetbal (hoe lager, hoe erger) met name op amateurniveau keihard is en de krachtsverschillen zo groot zijn dat niemand hier blij van gaat worden. Het probleem waardoor dit soort brainfarts dan toch doorgang vinden, komt voort uit het algemene misverstand in dit land: terwijl we moeten streven naar gelijkwaardigheid, is gelijkheid het streven geworden. En dat zijn we niet (gelukkig maar).

In het kader van die gelijkwaardigheid vond ik de wedervraag van Derksen ook terecht: 'mogen mannen dan ook toetreden tot het vrouwenvoetbal?' Nee, dat mag dus niet, zonder dat duidelijk is waarom. Hetzelfde zie ik ook met de discussie over het 'n-word', dat overigens meer in America plaatsvindt. Zelf vind ik - als 'witte' Nederlander - dat een even belachelijke als walgelijke referentie naar donkere personen en veruit de grootste belediging die je iemand kunt maken. Maar waarom is die verontwaardiging volledig voorbehouden aan mensen met een donkere huidskleur? Ongeacht kleur vind ik het gebruik van dat woord door iedereen onacceptabel, alleen doet dat er niet toe wanneer - met name in Amerika wederom - het n-word in de zwarte gemeenschap als geuzennaam wordt gebruikt. Kom op man, als we met zijn allen proberen wat respectvoller te willen zijn, wat voegt dat soort slang dan nog toe?

Omdat dit een lange reactie is en bovenstaande verwonderingen met je deel, wil ik wederom benadrukken groot voorstander te zijn van strijd tegen elke vorm van discriminatie en racisme en vindt dat onze geschiedenis nuances of extra uitleg verdient. Het is alleen wel belangrijk dat de volledige context geschetst wordt. Want hoe komt het dat elk straatnaambordje met een zeeheld erop onder vuur komt te liggen, maar dat vrijwel niemand in Nederland weet dat heel West-Afrika al voordat de Spanjaarden, Portugezen, Fransen, Engelsen en Nederlanders in hun kolonien slaven hielden een vergevorderde economie hadden die op grote schaal gestoeld was op slavenarbeid en vanuit die landen het gevangenzetten en verhandelen van slaven al normaal was voordat men met de Europeanen in zee ging. Nota bene Akwasi is afstammeling van een slavenhandelaarsfamilie in Ghana die zich er indertijd aardig mee verrijkt heeft. Ik vind het dan merkwaardig uit zijn mond een marxistische oproep te horen richting donkere Nederlanders om een grachtenpand te claimen omdat die indertijd met VOC-geld gebouwd zijn.

Dat overigens maar verdiend werd door een kleine minderheid handelaren. Het klootjesvolk in Nederland had nauwelijks een idee of het voorstellingsvermogen van de praktijken in de verre koloniën. Dat praat een land niet gelijk van zijn geschiedenis, maar maakt de mensen en hun nazaten niet per definitie schuldig aan diezelfde geschiedenis. Sterker nog, als ik het op mezelf betrek, stam ik af van een eeuwen voortgezette lijn van keuterboertjes die in Drenthe, dat destijds niet eens van de Zeven Provinciën deel uitmaakte en niet wist of de middeleeuwen al waren afgelopen. Die mensen kwamen nooit verder dan 20 km van hun huis, voor hun lag Amsterdam of Antwerpen even ver als Paramaribo en van slavenarbeid in zoiets conceptueels als 'de Oost' of 'de West' was voor ongeletterden dermate buiten hun begrip dat ze morele scrupules daarover niet eens konden vormen. Maakt dat onze geschiedenis toen of nu acceptabeler? Zeker niet. Maar dergelijke nuance is wel nodig om te begrijpen dat het niet figuurlijk zwart-wit is allemaal en die nuance voor iedereen in het publieke debat geldt.

12 juni 2021 om 15:55

@gomes1psv "Omdat dit een lange reactie is en bovenstaande verwonderingen met je deel, wil ik wederom benadrukken groot voorstander te zijn van strijd tegen elke vorm van discriminatie en racisme en vindt dat onze geschiedenis nuances of extra uitleg verdient. Het is alleen wel belangrijk dat de volledige context geschetst wordt." Eens, de context in zijn volledige ogenschouw nemen is zeker belangrijk, ik deel ook de voorbeelden die je benoemt als zijnde relevant. Dat zijn ook nuances waarbij duidelijk wordt dat het lang niet altijd zo zwart/wit ligt als relatief vaak wordt verondersteld. Mooi 'epiloog' man.

Typisch van Dijk, Wijnaldum, Memphis etc..
Racismekaart trekken, maar wel voor de centjes gaan voetballen op het komende Wk.

Dan zetten zij de principes snel opzij.

9 juni 2021 om 15:54

De vrij, de jong en Weghorst gaan er ook gewoon in mee hoor.

9 juni 2021 om 16:04

Weghorst is na de aankondiging van die boycot gewoon nog in het programma geïnterviewd. Hij werd verkozen tot speler van de week en poseerde zelfs in een badjas.

9 juni 2021 om 16:13

Dan zal ik Weghorst even vervangen door van de beek.

9 juni 2021 om 16:02

O ja joh, je speelt interland voetbal voor de centjes? Deze jongens verdienen zoveel meer bij hun clubs. Spelen voor je land is vooral een eer en het is vooral voor de glorie. Daarnaast moet je ook ieder voetbaltoernooi gaan boycotten als je Qatar gaat boycotten. Er is geen land zonder bloed aan de handen. Ik spreek de daden van Qatar niet goed trouwens. Verschrikkelijk wat daar gebeurt met onderbetaalde arbeiders. Maar als we Qatar gaan boycotten. Waar wil je dan spelen? De VS? Met alle vele mensenrechten schendingen. Rusland? Ook vrij erg. China? Het ergst. Het VK? Heeft nauwe banden met de VS en importeert ook slavenarbeid goederen uit China. Nederland? Wij doen ook zaken met China en helpen de VS in militaire operaties. Gewoon afschaffen dus die Wk's? Ik zie geen onschuldig landje op deze aardbol. Of misschien wat neutraal terrein droogleggen op zee? Begin maar een Gofundme en gooi je iphone in de prullenbak met je Adidas/nike schoenen. Die ook allemaal afkomstig zijn van slavenarbeid. Tijd voor een fairphone en organische fair trade schoentjes.

9 juni 2021 om 16:07

Er zijn honderden zo niet duizenden moderne slaven dood gegaan per stadion. Elke meter die ze lopen staan ze op de graven van dode moderne slaven. Deze doden zijn Letterlijk terug te leiden naar het voetbal. En hoor je voetballers over hun geld doneren aan de families? Voorkomen dat deze stadions weer afgebroken worden en naar afrika verhuisd incl de vele nieuwe doden? Worden de doden herdacht tijdjens de wedstrijden? Helemaal niks de moderne slaven zijn dood en de voetballers halen roem en glorie over hun graf.

9 juni 2021 om 16:15

Ik snap niet wat dit argument te maken heeft met wat ik zojuist zei. Ik had het over de hypocrisie wat een boycot richting ''slechts'' Qatar met zich zou meebrengen. Voetballers zijn trouwens niet schuldig aan deze doden. Het regime van Qatar is de schuldige. Snap niet zo goed waarom je denkt dat voetballers hun geld zouden moeten doneren. Doneer je geld aan familieleden uit Bangladesh/china waar mensen worden uitgebuit voor iphones en Nike schoentjes? Of draag je gewoon je Nike shirt zonder enige gedachte aan de kinderarbeiders die het hebben gemaakt?

9 juni 2021 om 16:21

@porque - In principe ben ik het volledig met je eens hoor, geen speld tussen te krijgen. Er is alleen wel 1 verschil: De omstandigheden die al die slachtoffers gemaakt hebben, komen voort uit het WK zelf. De arbeiders werden uitgebuit ten bate van het WK. Dus ja, als je als voetbalbond, coach, materiaalman, voetballer en noem het maar op ook maar enigszins een moraal kompas hebt, weiger je om er als collectief te spelen. Er zijn genoeg plekken in de wereld waar de omstandigheden en de stadions niet voor slachtoffers zorgt. Dat is natuurlijk wel een wezenlijk verschil.

9 juni 2021 om 16:22

het is natuurlijk wel vreemd dat je strijd voor gelijke behandeling op van mensen van een andere afkomst en daarbij een programma boycot voor een misplaatste opmerking, maar dat je nu wel gaat cashen op een WK waar immigrantslaven die dus totaal niet gelijk werden behandeld voor de dood in zijn gejaagd en dat je dat dan niet boycot omdat je dan geld en roem misloopt en dan komen je principes je net even wat minder lekker uit. je werkt dan direct mee aan het in stand houden van de ongelijke behandeling van mensen en de moderne slavernij en denkt eigenlijk alleen aan jezelf net zoals de mensen waar je met je vinger naar wijst

9 juni 2021 om 16:25

Precies, en waarom heeft iedereen het over Qatar? Het zijn de bedrijven die de stadions bouwen, ook Nederlandse bedrijven zijn daarbij betrokken die genoeg betaald krijgen. De bouwbedrijven zijn ook schuldig

9 juni 2021 om 16:26

Ik snap je punt. Je stelt dat de slachtoffers direct een gevolg zijn van het bouwen van stadions, wat direct in verband staat met het voetbal. Persoonlijk kijk ik er in een groter perspectief naar. Als ik morele problemen met met Qatar, dan heb ik ook morele problemen voor een maand lang promotie en marketing voor landen zoals de Vs/rusland/china. Dan gaat het mij niet direct om wat er in verband staat met het voetbal. Het zou mij een nare nasmaak geven in mijn mond als een WK zou worden georganiseerd in een land zoals China en zij een platform zouden krijgen om zichzelf te promoten. Ook al had de bouw van hun stadions geen doden ten gevolge gehad.

9 juni 2021 om 16:30

Het is een beetje een kromme vergelijking. Deze voetballers spelen ook 9 van de 10 keer gewoon door ook wanneer er oerwoud geluiden van de tribunes komen. Dat betekent niet dat zij die oerwoud geluiden goedkeuren. Het opstaan tegen racisme en VI willen boycotten wegens racisme vs. het spelen in Qatar zijn niet zo vergelijkbaar. Het ene gebeurt in eigen land en het andere is een situatie waar je minder invloed op kunt uitoefenen. Een heel WK boycotten is ook van een andere orde dan een programmaatje boycotten.

9 juni 2021 om 16:43

@ Japie Krekel, strijden voor gelijke behandeling van mensen met een andere afkomst?? Volgens mij is de discussie in Qatar toegespitst op gelijke behandeling van arbeiders, of die nou uit Noord, Zuid West of Oosten des werelds komen, inheemse arbeiders worden net zo behandeld. Gelijke (mensen) rechten op gebied van loondoorbetaling tijdens ziekte, een fatsoenlijk minimumloon, een wet die noodzakelijk maakt dat omstandigheden op de werkvloer in alle veiligheid kunnen worden uitgevoerd. Dat is wat gaande is in Qatar en niet racisme wat half Vz hier steeds aanhaalt.

9 juni 2021 om 16:44

maar de uitbuiting van immigrant slaven kan je toch niet los zien van het racismeprobleem waar Oranje naar verluid tegen strijdt? dit is gewoon de moderne variant van wat er 6 eeuwen geleden heeft plaats gevonden. kansarme mensen van een andere afkomst uitbuiten en als kuddevee gebruiken. ze gevangen houden en inzetten voor onbetaalde arbeid waarmee ze de dood in worden gejaagd in embarmelijke arbeidsomstandigheden, om hun lijk vervolgens ergens op een random plek te dumpen alsof het vuil is wat je buiten zet. wat er in Qatar gebeurd momenteel is het toppunt van racisme

9 juni 2021 om 16:50

Porque: je kunt juist wel veel invloed hebben op de situatie in Qatar. Reken maar dat het wereldnieuws is als NL het WK boycot. Dat levert echt wel discussie op. Je hebt juist geen invloed op Derksen. Die maakt zijn grapjes echt wel.

9 juni 2021 om 16:52

"Een heel WK boycotten is ook van een andere orde dan een programmaatje boycotten."6500+ doden is ook van een hele ander orde dan een misplaatste grap. Dat het een paarduizend kilometer verderop gebeurt is geen reden om het te negeren.

9 juni 2021 om 17:05

@beautifulgame7 ik weet niet waar jij je informatie vandaan haalt maar die strookt totaal niet met de realiteit. je zou een keer de docu's moeten kijken en dan zie je echt hoe extreem erg het daar is. die mensen worden naar Qatar gelokt onder valse voorwendselen, hun paspoort wordt vervolgens afgepakt en ze worden opgesloten in barakken. ze krijgen geen geld voor hun arbeid, worden de dood ingejaagd door onmenselijke arbeidsomstandigheden en hun lichaam wordt gedumpt in de woestijn zodat niemand ervan af weet. als dat geen extreme vorm van racisme is weet ik het niet meer. bij hun landgenoten doen ze het niet namelijk maar wel bij kansarme buitenlanders

9 juni 2021 om 17:26

Dus omdat die mensen wanhopig zijn mag je ze uitbuiten en als moderne slaven gebruiken?

9 juni 2021 om 17:33

@beautifulgame7 die slaven daar in Qatar worden dus benadeeld op basis van hun afkomst. dat lijkt mij dus gewoon racisme

9 juni 2021 om 17:35

Dat is niet wat ik zeg. Ik geef duidelijk aan dat het boycotten van een programma van een andere orde is dan het boycotten van een geheel WK. Het boycotten van een doelloos programma is veel makkelijker dan een heel toernooi over te slaan. Door het boycotten van een programma stel je misschien alleen een paar kijkers teleur. Bij het boycotten van een toernooi komt er veel meer bij spelen. Naast de teleurstelling van supporters die Nederland wil zien winnen heb je ook te maken met sponsors en het opnemen tegen een geheel regime. Daar komt toch wel heel wat meer bij kijken. Zo gemakkelijk is dat niet. Laten we nou niet doen alsof het heel makkelijk is. De meeste mensen boycotten producten uit China of Bangladesh niet eens. Grote kans dat je jouw reactie typt op een iphone, gemaakt door slavenarbeid in China terwijl je Adidas/nike schoenen aan hebt, gemaakt door kind arbeiders in Bangladesh. Even terug naar de kern van mijn argument hier in mijn eerste reactie.

9 juni 2021 om 17:39

maar dat is juist het probleem wat mensen met Oranje hebben. ze boycotten alleen wat ze lekker uitkomt, maar helpen mee aan het in standhouden van de moderne slavernij op het moment dat dat ze lekker uitkomt. voor wat geld en roem worden alle idealen en principes opzij geschoven en wordt er de andere kant opgekeken en veel mensen vinden dat hypocriet gedrag

9 juni 2021 om 17:42

Jij bent toch degene die een discussie aangaat over het feit of het racisme is of niet. Ze behandelen mensen naar jouw eigen woorden "afschuwelijk" en dat doen ze op basis van afkomst. Dan zou ik niet weten hoe je dat anders moet omschrijven. Verder is hun situatie nu ook niet echt te vergelijken met de Polen en dergelijke die in Nederland komen werken.

9 juni 2021 om 19:20

Dus als iemand een natuurlijk dood heeft of gewoon dood gaat tijdens het werken aan de weg of een luchthaven, dan kun je het herleiden naar voetbal? Nee, dit kun je alleen als je een vooringenomen standpunt hebt.

9 juni 2021 om 19:26

Iedere werknemer moet zijn paspoort inleveren. Dus jij en ik ook als we daar werkzaamheden gaan uitvoeren. Documentaires zeggen mij helemaal niets, want ik kan exact dezelfde Documentaire maken over de polen in Nederland.

9 juni 2021 om 19:30

Nee totaal niet. De term slaven klopt trouwens ook niet, want men gaat vrijwillig aan het werk. Men kan ook in India blijven en vermoedelijk in nog veel ergere omstandigheden leven.

10 juni 2021 om 11:26

Lekker makkelijk als je niet weet waar je in terechtkomt. Als die mensen wisten van de omstandigheden, waren de stadions waarschijnlijk niet op tijd klaar gekomen en waren er beduidend minder slachtoffers. Sta je er nu werkelijk een beduidend mindere lading aan te geven? Je doet namelijk erg hard je best. Niet verstandig dan om iemand te betichten van een 'vooringenomen standpunt'. Die mensen zijn wanhopig en hopen dat ze zo hun gezin kunnen doen overleven. Dat is totaal geen excuus voor uitbuiting, dergelijke omstandigheden met duizenden doden tot gevolg. Dat je het dan hebt over de Polen in Nederland, da's echt een heel slecht argument. Er zullen vast slechte omstandigheden voorkomen in Nederland en dat is ook zeker kwalijk, maar de effecten zijn wel even van een hele andere orde. Ik heb in ieder geval nergens kunnen vinden dat er in Nederland zoveel dode Polen zijn door erbarmelijke werkomstandigheden en uitbuiting.

*maakt tv programma waarin het Nederlands Elftal op het EK gevolgd word*
"wat, ze willen niet met ons praten? Geen probleem joh!"

9 juni 2021 om 15:55

dat hebben ze al die jaren hiervoor toch ook niet gedaan en toen maakten ze ook programma's over de eindtoernooien (ook de toernooien waar Nederland nog wel aan mee deed.

VI heeft in eerdere jaren toch wel gewoon spelers geïnterviewd? Ze hebben in 2014 Sierd de Vos nog naar Brazilië gestuurd om (onder andere) spelers te interviewen. Niet dat de interviews direct het hoogtepunt waren van Sierds verblijf aldaar, maar Genee is niet helemaal eerlijk hier.

9 juni 2021 om 16:00

Mwa, Sierd was er toch meer voor rapportage op locatie? En anderzijds kan hij het ook makkelijk vergeten zijn, want wat hij zegt klopt ook wel; je hebt toch niks aan die interviews.

9 juni 2021 om 16:11

Sierd was er voor beiden. Pas toen Derksen het persoonlijk op de man Van Gaal speelde en De Vos live in de uitzending daar wat van zei bleek dat De Vos daarna ook niemand meer te spreken kreeg, dat er toen ook al een boycot werd afgekondigd.

Verder ben ik het met je laatste zin eens hoor.

Zo'n boycot had van mij wel eerder gemogen. Ongelooflijk triest programma waar (persoonlijke) vendetta's worden uitgespeeld. Vrij niveauloos gepraat over voetbal met 2 oudvoetballers die maar weinig begrijpen van het moderne spelletje. Hun hypocrisie en zelfoverschatting begon stuitende vormen aan te nemen en ben uiteindelijk gestopt met kijken.

9 juni 2021 om 16:02

Je hoeft niet te kijken hoor, maak je niet zo druk.

9 juni 2021 om 16:03

Lees dat laatste zinnetje nog eens. Ben je gestopt met lezen na de eerste zin?

9 juni 2021 om 16:54

Maar wel op een voetbalforum reageren. Dat mag natuurlijk, maar lijkt me wel vrij onnodig als je niet geïnterreseerd bent in het programma

9 juni 2021 om 17:29

Op een voetbalforum zou je altijd je mening moeten kunnen geven. Of mag ik bijvoorbeeld als PSV supporter niks over een Ajax speler zeggen omdat het mijn club niet is?

9 juni 2021 om 17:30

Als oud kijker was ik blijkbaar wel degelijk geïnteresseerd in het programma. Spreekt voor zich toch? Ik ben niet voor niets een oud kijker. Ik snap je logica niet echt. Ik mag mijn mening niet uiten omtrent een artikel op VZ omdat ik het programma niet meer kijk? Ik zeg slechts waarom ik het niet meer kijk. Er is maar 1 mening hier toegestaan volgens jou? Ja reageer op een voetbal forum. Dat is van een andere orde dan de lengte van Wesley Sneijder belachelijk te maken in een tv programma of iedere week Manolev als clown uitbeelden naast het maken van platte grappen over een bordeel.

9 juni 2021 om 17:38

Eerst is het ''kijk het programma dan niet.'' Terwijl ik duidelijk aangeef dat ik het niet meer kijk. Dan is het ''je mag er geen mening over hebben. Reageer er niet over op een voetbalforum?'' Even op z'n Engels: de goalposts worden continu verplaatst omdat er niet echt een sterk argument is om VI te verdedigen. De pro VI mensjes hebben ook wel door dat het een plat en niveauloos programma is. Daarom vinden ze het ook leuk. Je kunt het niet verdedigen als ''voetbal''programma. Daar gaat het al jaren steeds minder over met verschrikkelijke slechte inzichten. Heb nog geen enkel argument hier gezien mbt hoeveel niveau het programma heeft. Want dat heeft het niet en geen weldenkend mens kan zoiets claimen.

9 juni 2021 om 23:40

Ik zeg letterlijk "Dat mag natuurlijk" dus geen idee waarom je beweert dat je niet mag reageren. Ik vind het alleen bijzonder dat je je zo druk maakt om een programma dat je toch niet kijkt. That's all. En niemand beweert dat het programma een hoog niveau heeft. Hoeft ook niet, het is simpelweg entertainment.

Het aftellen is begonnen Nog effe en derksen is opgerot Een klein jaartje nog maar!!!!! Hoeveel nachtjes slapen nog?

9 juni 2021 om 17:13

Je kunt er gewoon voor kiezen om het programma niet te kijken hoor. Hoef je ook geen jaar te wachten. Scheelt weer

9 juni 2021 om 17:14

Reken dat zelf ff uit luie draak! Ondertussen geniet ik alvast van alles rondom Oranjezomer.

Haha joh, laat ze lekker die boycot houden. Je gaat er inderdaad geen reet aan missen. En voor het programma is het ook geen toegevoegde waarde.

Je mist niks door ze niet te interviewen. Ze zijn vaak niet zelfkritisch, kunnen zelf niet tegen kritiek en dan zijn ze daarbovenop ook nog eens hypocriet en zeer selectief als het op maatschappelijke kwesties aankomt.

9 juni 2021 om 17:01

Je mist niks door niet te kijken naar die onzin programma ja. Meest ongeloofwaardige zooitje bij elkaar die doen alsof zij het voor het zeggen hebben en denken dat ze zo relevant zijn in voetbal land. Agh ga toch heen joh.

9 juni 2021 om 18:22

Deze mannen leven rent free in je koppie xD prachtig om te zien.

9 juni 2021 om 18:31

haha, ja dat idee had ik ook. je hoeft maar VI of Derksen te roepen en Sociofan1 staat klaar Moet zeggen dat het vele herhalen van dezelfde teksten en situaties wel wat veel begint te worden. Ook merk je duidelijk dat Johan steeds minder relevante informatie heeft, en vooral put uit het zelf wedstrijden kijken en interviews luisteren. Zijn netwerk is strek afgenomen, nieuwtjes zitten er niet meer bij. Maar ik denk dat ze zelf ook liever minder willen. Het is dat het zo'n kijkcijfer kanon is dat de Mol deze bedragen blijft betalen en de lengte zoals deze eist.

9 juni 2021 om 18:46

In die zin hoef je überhaupt niet voetbalprogramma's te kijken. Zelfs de grote spelers van toen bij Rondo zeggen weinig spannends.

Het is trouwens "dat" programma en niet "die".

9 juni 2021 om 19:19

Ja ik ben het deels met je eens hoor. Ze doen steeds een beetje dezelfde trucje. Maar wat ik niet leuk vind, vindt een andere misschien wel leuk.

Ach ik ben helemaal geen fan meer van dat programma, maar ik begrijp ze best goed. De spelers van Oranje maken een zwak punt als je het mij vraagt en nog hypocriet ook. Ik hoop dat het programma langer dan 2 weken duurt. Eigenlijk is het allemaal vrij triest van iedereen, doe normaal en volwassen. Jammer op het WK 2010 was het echt goude tv. Ik mis ook villa bvd.

Jankerds bij het Nederlands elftal joh

Die spelers zijn toch te hypocriet voor woorden. Die wil je idd niet eens in je programma. Liever mensen die echt ook wat zeggen

Ach niemand maalt om Wilfred en co, 2x per dag op de buis, ook op de dagen dat er geen voetbal is..wat een feest om dat mee te mogen maken..

Stumpers. Lekker bezig VI. Gewoon doorgaan. Laat maar lulle.

De kracht van het programma is ook niet de interviews met de spelers. Volgens mij redde het programma zich ook uitstekend toen ze een tijdje geen voetbalbeelden mochten uitzenden.

Ongeacht je mening over de oprechtheid van de spelers van Oranje (als het gaat om de Qatar-discussie), is dit toch wel weer een kinderachtige houding van Genee en consorten. Omdat je spelers hebt geschoffeerd en je daardoor geboycot wordt, verklaar je maar gauw die spelers helemaal nooit te willen interviewen. Geeft wel aan hoe serieus je met het onderwerp voetbal bezig bent. Maar goed, dit programma valt spelers, coaches, de Knvb, politici, ja zo'n beetje iedereen aan onder de vlag van kantinehumor of borrelpraat. Dan verwacht je inderdaad niet dat ze oprecht interesse hebben in wat voetballers te vertellen hebben. Dat gebrek aan interesse blijkt overigens ook wel uit het feit dat Derksen en Gijp regelmatig de plank totaal misslaan als het écht over voetbal(lers) gaat. Wat dat betreft is de naam Voetbal Inside misplaatst, want inside information hebben ze niet en over het voetbal zelf gaat het nauwelijks.

9 juni 2021 om 20:27

Welke relevante tafelgasten hebben ze überhaupt gehad de laatste jaren? Nota bene Derksen zelf die daar op ludieke wijze steeds melding van maakte, zo van ja niemand schuift aan bij ons! Vinden we het gek? Nee!

DIe boycot is toch maar symbolisch. Ze zijn er bij VI al jaren heel duidelijk over dat ze sowieso niet zitten te wachten op nog actieve spelers en trainers, omdat die toch nooit het achterste van hun tong laten zien of écht zeggen wat ze vinden.

Valt ook over niet heel veel te praten als je erin de 8ste finale uitvliegt

Daarom is die boycott ook zo oenig. VI interviewde ze sowieso al nooit.

9 juni 2021 om 18:27

Volgens mij hadden ze vroeger wel wat mannetjes die voor ze interviews, Dennis Schouten en dat kleine mannetje dat nu CL doet met Boskamp. Maar inderdaad, ze hebben het niet echt nodig. Ze zijn vrij onafhankelijk wat betreft het maken van de kijkcijfers en je moet het ze nageven, dat doen ze al jaar in jaar uit. Er zijn weinig programma die dat hebben geflikt, wat je er verder ook van wil vinden.

Maakt me totaal geen barst uit. Open deuren intrappen kan ik zelf ook wel.

Wat moet je met een interview van een coach/speler? Het zijn altijd dezelfde theorieën: we hebben ons goed voorbereid, de sfeer in de groep is goed, we wisten dat het een moeilijke wedstrijd ging worden, de tegenstander was heel goed, we danken voor de steun van onze supporters. En dat is het dan wel.

Hoezo eigenlijk ''ook'' tijdens het EK boycotten de spelers van het Nederlands elftal de voetbaltalkshow Veronica Inside. Dat hebben ze nooit gedaan toch? Ik kan me nog een interview herinneren (volgens mij was het Ihattaren) met VI na deze ''boycott''. En van te voren spraken ze toch ook nauwelijks met ze.
Het is allemaal voor de bühne joh zo'n Instagram post.

VI ? Dat programma met roddel tante Johana Derksen het oude wijf zonder zelfkritiek dat over alles een mening heeft behalve over zichzelf? Samen met Rene die om werkelijk alles moet lachen? Ik pas

Een jaar later en nu we allemaal een beetje rustig zijn, komen we erachter dat BLM gewoon een hype is. Een hype overgewaaid vanuit Amerika, waar alleen extremen tellen. Ben je niet voor dan ben je tegen en probeer maar niet te nuanceren.

Zlatan had het bij het juist einde. Dit soort sporters: Wijnaldum, Lewis Hamilton en die Kobe ofzo moeten gewoon sporten en doen waar zijn voor hebben geleerd en goed in zijn.

Voor mijn werk als fysio probeer ik mijn handelingen te kiezen op basis van evidentie. Wat zegt de wetenschap, hoe goed is dit artikel en zijn er geen betere?
Maar hoe gaat een Lewis Hamilton dit doen dan?
Er zijn onderzoeken gedaan naar bijvoorbeeld solicitatie brieven in Nederland en hoe iemand met een migratie achtergrond minder kans heeft om op gesprek te komen. Daar zijn goede en slechte studies van. De goede studies (bijvoorbeeld 2000 brieven) zeggen dat het probleem zich vooral voordoet bij Antilianen en Noord Afrikanen, maar bijvoorbeeld helemaal niet bij Surinamers. Uit een klein, nietszeggend onderzoek van 500 brieven komt uit dat iemand die gevangen heeft gezeten meer kans heeft op een solicitatie gesprek dan iemand met een migratie achtergrond. Stupide om de slechte studie erbij te halen, maar D66 doet het natuurlijk.

Mijn punt is dat je kennis van zaken moet hebben om uberhaupt de problematiek goed voor ogen te hebben. Heb je dat dan kun je op basis daarvan je oplossingen vinden. Maar wat hebben we bereikt? Niks. Dat komt omdat de discussie dood is gemaakt door extremen.

Ach wat maakt het uit. Gini die ik een goede speler vind en die ze blijkbaar aanvoerder noemen die kan er toch niet tegen als er kritische vragen worden gesteld. Want dan wordt hij boos. Ik ben zowiezo wel een beetje klaar met hem. Hij tekent bij ons niet bij met als argument het gaat me niet om meer geld maar ik ben toe aan een nieuw avontuur. Om vervolgens doodleuk bij PSG te tekenen. En naar volhouden dat het niet om het geld gaat. Hypocriet net als met de boycot

misschien kunnen ze wielrenners uitnodigen, die schijnen wel gezellig te zijn. Darters ook.

Tis echt tenenkrommend om te zien hoe er nu krampachtig van men af geschreven en geluld wordt, alles om maar niet met racisme te hoeven dealen.

besef wel: het enige succes van ons Oranje is behaald mèt Surinamers.

de enige hype die ik constateer is 'kop in het zand steken'.

Wat bijzonder dat het nog steeds omschreven mag worden als een grap van Derksen. Doe tenminste je best en noem het een ongepaste opmerking in het artikel. Zeker na wat het allemaal teweeg heeft gebracht. Echt onbegrijpelijk!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2222 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
S. de VrijVerdediger10
D. DumfriesVerdediger11
J. TimberVerdediger10
N. AkéVerdediger10
D. BlindVerdediger10
P. van AanholtVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

In de wandelgangen

Zaterdag 12 juni
Joachim Löw is door Barcelona benaderd om na het EK met Duitsland de nieuwe hoofdtrainer van de club te worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren