Ook directeur en huisjurist van Feyenoord thuis opgezocht door aanhangers

Maandag, 7 juni 2021 om 13:19 • Laatste update: 19:08

Ook de woningen van algemeen directeur Mark Koevermans in Bergschenhoek en die van huisjurist Joris van Benthem zijn zaterdag bezocht door aanhangers van Feyenoord, zo meldt het Algemeen Dagblad. Eerder werd al duidelijk dat supporters die het niet eens zijn met de plannen voor de bouw van een nieuwe Kuip verhaal kwamen halen bij Ard Buijsen, die als architect betrokken is bij het project Feyenoord City.

Feyenoord wil het ongenode bezoek aan Koevermans en Van Benthem niet bevestigen, maar veoordeelt de acties in algemene termen wel. "Totaal belachelijk en dit gaat een grens voorbij", stelt een woordvoerder. Het Algemeen Dagblad schrijft dat de frustratie groot is. Kritiek op de directie en spreekkoren horen erbij, beseft de club, maar huisbezoeken zijn van een andere orde. Ze werken niet alleen intimiderend op de betrokkenen, maar kunnen ook sponsoren en investeerders afschrikken en kunnen andere capabele bestuurders ervan weerhouden bij Feyenoord aan de slag te gaan.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

De politie heeft de namen van de daders genoteerd, maar heeft tot ongenoegen van Feyenoord geen arrestaties verricht. Het bezoek van de fanatieke fans, gehuld in zwarte hoodies, kwam voor Buijsen niet geheel als een verrassing: Feyenoord plaatste zaterdag een paginagrote advertentie van Feyenoord City in het Algemeen Dagblad<. Buijsen wordt al langer lastiggevallen. "Ik heb de afgelopen acht jaar al zes keer bij de politie gezeten vanwege bedreigingen", zei de architect, die inmiddels zelfs een 'hot-line' naar de Rotterdamse politie heeft. "Ik belde vanmiddag en toen stond de politie er al, met twaalf auto's", vertelde hij zaterdag.

Buijsen bleef er nuchter onder. "De politie heeft de namen opgenomen, dus ze zijn bekend nu. Het is geen gewenning, maar het gebeurt gewoon erg veel op dit moment." 'Heel veel' betrokkenen bij Feyenoord City worden volgens Buijsen stelselmatig geïntimideerd en bedreigd. "Dat zal de komende maanden nog wel doorgaan, zolang er geen besluit is genomen over de komst van Feyenoord City", voorspelde hij. Donderdag krijgen Feyenoord-supporters de kans om zich in de gemeenteraad uit te spreken over de plannen van de club. Daarvoor kwamen 600 aanmeldingen binnen, maar er is slechts ruimte voor 60 aanwezigen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

52 reacties (laatste reactie door piranha)

Geen aanhoudingen? Wat is dat toch met de beschermstatus voor dit soort figuren? Je begint haast echt te denken dat de brutale de halve wereld hebben. Wanneer gaan wij nou eens beginnen met de meldingsplicht? En ik maar een boete krijgen als ik met een bvo terug fiets naar huis midden in de nacht.

5 juni 2021 om 21:03

Je begint haast te denken of het is gewoon zo. Het is verschrikkelijk maar als beschaafd burger ben je constant slachtoffer van de horken in de maatschappij. De corona lockdown van afgelopen anderhalf jaar heeft dat maar weer eens aangetoond. Sowieso de maatschappij waar we steeds zelfs voor rechter kiezen als we het weer eens oneens zijn, doodvermoeiend.

6 juni 2021 om 09:08

Mooi voorbeeld laatst van voor eigen rechter spelen is dat verhaal van een gezin uit Dronten dat precies in het midden van Nederland woont. Die worden bedreigd door allerlei idioten die proberen de locaties van oplichters te achterhalen om ze vervolgens thuis op te zoeken en een kopje kleiner te maken. Wat ze niet weten is dat wanneer de zoektocht niets oplevert de gps in het midden van Nederland, precies op het huis van dat gezin, terecht komt die nergens wat mee te maken heeft en nu de deur haast niet meer uit durft. Verder vliegen de doodsbedreigingen je om niets om de oren en worden zelfs mensen die al overleden zijn met de dood bedreigd, zoals de aanslagpleger in Apeldoorn op Koninginnedag. Het gaat allemaal veel te makkelijk tegenwoordig met al die social media platforms.

7 juni 2021 om 14:23

''sowieso de maatschappij waar we steeds zelfs voor rechter kiezen als we het weer eens oneens zijn, doodvermoeiend.'' Bedoel je dat wij als eigen rechter moeten gaan spelen? Want dit soort type mensen die de directeur en huisjurist van Feyenoord thuis opzoeken zijn juist de mensen die voor eigen rechter spelen.

6 juni 2021 om 01:09

Waar moet je ze op aanhouden? Voor het bonken op de voordeur? Dat is geen strafbaar feit. Je kan ze wel een boete geven voor geen afstand houden en in het bezit van verboden vuurwerk, maar dan houdt het ook op.

6 juni 2021 om 02:16

Op intimidatie en bedreiging kan je ze natuurlijk gewoon pakken. Het zal wel weer eens de-escaleremd handelen zijn geweest maar het is te triest voor woorden dat het tuig niet van de straat geveegd wordt en in politiebusjes worden afgevoerd. Droeftoeters.

6 juni 2021 om 08:48

In Nederland doen ze niks aan intimidatie en bedreiging tenzij het een koninklijk of kabinet figuur is, kijk alleen al het programma gestalkt en dan weet je dat de politie niks kan doen door gebrek aan bewijs, heel krom natuurlijk maar dat is Nederland

6 juni 2021 om 09:46

Punt is dat je iemand op heterdaad moet betrappen, anders heb je geen bewijs. Stel je voor dat ik jou niet mag, en naar de politie ga en daar een verklaring afgeef dat jij mij steeds lastig valt. Ik eis dat jij aangepakt zal worden en jij wortd opgehaald door een agent en verhoord. Ecter ... Daarop zul je echt niet veroordeeld worden. Heeft niks met “ dat is Nederland” te maken, maar met bewijslast.

7 juni 2021 om 14:09

Dat is niet Nederland, zoals jij schetst.. Dat is een lastige, juridische kwestie. Het is maar goed dat we bermschermd zijn door de wet. Dat dit soms nadelig werkt is absoluut waar. Zonder bewijs kun je niks, dat lijkt me ook normaal.. deze uitwassen zijn idioot, ook dat lijkt me helder.

6 juni 2021 om 12:05

@ducktaildo: Wat hebben ze verkeerd gedaan dan?

Blijf dan gewoon lekker een gevallen topclub joh, die fans gun je niks meer...

5 juni 2021 om 20:58

Gewoon beter voor iedereen als Feyenoord zich uitschrijft bij de KvK? Gewoon mee stoppen toch?

5 juni 2021 om 21:38

je gunt het dat soort mensen bijna. die hebben dan direct niets maar dan ook helemaal niets meer in hun leven. klotevolk is t

7 juni 2021 om 14:27

Uitzonderingen daargelaten maar wat een hoog Tokkie gehalte bij de Feyenoord aanhangers. En nee, ik suggereer niet dat andere clubs brandschoon zijn van dit soort 'fans' maar de frequentie van gezeik ligt in Rotterdam Zuid toch wel vele malen hoger dan elders. Maasgebouw bestormen, de Kuip betreden met een sleutel nota bene fakkels en vuurwerk mee, nu dit weer. Om nog maar te zwijgen over buitenlandse acties zoals vernielde fonteinen. Dit zijn echt heel wat meer dan 'een paar rotte appels' ... Er valt ook geen zelfcorrectie te bespeuren bij de goedwillende fans. Men zeikt Feyenoord City af maar komt zelf niet met een beter plan.

7 juni 2021 om 16:47

Gelukkig zijn er genoeg feyenoorders die zich netjes gedragen en wel feyenoord city willen.

Deze tokkies denken dat ze voor iedereen kunnen spreken.

Wat een mafklappers zeg; notabene de architect opzoeken, hoe laag wil je zinken. Snap niet dat je zulke dingen doet.

6 juni 2021 om 09:48

Misschien wilde ze alvast de sleutels hebben van het stadion?

7 juni 2021 om 13:37

Ik snap ook niet waarom Van Benthem is bezocht. Die heeft ongelooflijk veel gedaan voor Feyenoord in de zin van schorsingen laten inkorten of zelfs kwijt laten schelden. Dit soort gasten moet je ook gewoon een stadionverbod of iets dergelijks zien op te leggen. Denken "hun" club te helpen maar zetten diezelfde club en hen zelf enkel voor schut.

Schandalig. Echt ongelooflijk schandalig. Prima als je tegen een nieuw stadion bent, maar dit is en blijft absurd. En geeft alleen maar meer reden om van dat, waar ze door een persbericht zelf zo over vielen, 'ruwe randje' af te willen. De discussie is ondertussen ook meer of je bij de Kuip wil blijven (heus, begrijpelijk) of gewoon puur tegen een nieuw stadion bent, hoe die er later ook uit komt te zien.

Even een vraag waarom staat er iemand bij met noord Koreanse vlag?? Snap het verband niet zo

5 juni 2021 om 21:17

Dat snapt ie zelf waarschijnlijk ook niet...

5 juni 2021 om 21:18

Misschien willen ze aan de Koreaanse competitie meedoen. Kunnen ze misschien weer een keer kampioen worden. Geintje natuurlijk maar het is inderdaad opvallend.

5 juni 2021 om 21:19

Ze vinden dat het bestuur dermate autoritair is en slecht in communiceren dat ze de vergelijking trekken met Noord Korea. Populair onder sommige van die whizzkids is Feyenoord-Korea...

5 juni 2021 om 22:24

Oké oprecht wel leuk gevonden. Dat je dan zelf vervolgens als protest daartegen een architect gaat bedreigen daar niet de ironie van inziet, tsja, dat is minder scherp laten we maar zeggen.

5 juni 2021 om 23:55

Dit was toch meer dan 10 jaar geleden het geval? We zijn inmiddels 2 besturen verder ...

Wat schaam ik me op dit soort momenten kapot om een Feyenoorder te zijn. Wat ben je dan een debiel. Een architect maakt zich hard voor Feyenoord City, en dan ga je zo iemand bedreigen? Wat ben je dan een mislukt mens.

5 juni 2021 om 23:57

Ik hoef me niet te schamen voor debielen waar ik toevallig ergens een gemeenschappelijke interesse mee heb en verder helemaal niets. Ik heb hier geen invloed op, dus kan er niet veel mee. Oppakken, opsluiten en een levenslang stadion- en omgevingsgebod.

Kansloos tuig... en het maar raar vinden dat een groot deel van de supporters en de club ze niet pruimt. Denken alles te weten, alles af te kunnen dwingen en de maatschappij naar hun pijpen te laten dansen. Hebben op alles commentaar en kritiek maar zijn zelf zo mentaal zwak dat ze niet met tegenspraak om kunnen gaan. Ik vond destijds dat de ruwe rand echt bij Feyenoord kon horen, maar ik beschouw dit niet als een ruwe rand, maar als een scherpe richel die best weggeveild mag worden!! Kutvolk.

Is dit onze rechtstaat. Schandalig hoe hier wordt opgetreden tegen dit soort volk. Niemand wordt aangehouden terwijl het toch bedreigen is van een beschaafde Nederlander. Te gek voor woorden, oppakken die gasten en naar een strafkamp sturen en niet voor een week nee voor minimaal 1 jaar en laat ze maar pezen zonder geld te verdienen. Wanneer wordt er nu eens opgetreden tegen deze lui die het voor de andere supporters bederven.

het wordt steeds moeilijker om van mijn club te houden. om de 2 weken is er weer wat aan de hand waar ik me kapot voor schaam. ik heb er niks mee te maken en zo 95% van de Feyenoord fans niet, maar toch voel je je eigen weer lullig als zoiets gebeurt. man man man wat nemen sommige ''supporters'' het toch allemaal serieus. at the end of the day is het ook maar gewoon een spelletje.

Niet echt verrassend. We weten dat een deel van de Feyenoord aanhang niet vies is van dit soort intimidatiepraktijken. Vraag maar aan Vejinovic wat notabene een eigen speler was. Prima als je tegen Feyenoord city bent overigens. Die vrijheid heb je gewoon, maar dan hoef je de architect nog geen bezoekje thuis te brengen.

7 juni 2021 om 14:34

Elke club heeft dergelijke hersenlozen rondlopen helaas. Dit soort gasten berokkenen hun club alleen maar (imago)schade.

Ik zou als architect m'n plannen intrekken en kunnen ze helemaal opnieuw beginnen en zijn ze weer 5 jaar verder en spelen ze tegen degradatie en dan als architect een hele lange neus trekken, hersenloze !

7 juni 2021 om 13:32

Ja strak plan. laat vooral je oren hangen naar 30 mafkezen en ook nog eens je eigen centen overboord gooien.

Ik houd van mijn club, de mooiste van Nederland. Ik houd van de Kuip, het mooiste stadion van Nederland. En wat wil ik graag dat we het PSV en Ajax weer moeilijk gaan maken, en niet als ze in de Kuip komen maar een heel seizoen lang. En met het nieuwe stadion kan ons daarbij helpen, meer sponsoren, meer geld, meer talenten en meer goede spelers.

Maar deze kanslozen, paria’s van de maatschappij, moeten het weer eens voor de duizendste keer verpesten voor die vele goedwillende supporters en mensen die het beste voor hebben met onze mooie club Feyenoord.

5 juni 2021 om 23:12

Zal het echt helpen? Op papier zouden we al in de top 3 moeten zitten. Zullen ze bij Ajax,Psv en Az echt wakker liggen als wij er 7,5 miljoen per jaar op vooruit gaan? Daar koopt de concurrent tegenwoordig een wisselspeler voor.

5 juni 2021 om 23:17

Bedoeling is meer op te halen dan wat jij zegt. Bedoeling is dat het stadion €25 miljoen op moet leveren op jaarbasis voor Feyenoord, en daarnaast zegt men met investeerders bezig te zijn. Dan kun je meer kopen dan alleen een bankzitter, zoals jij schrijft.

7 juni 2021 om 13:52

Maar de bouw van een nieuw stadion stond los van de investeerders heb ik ze bij Feyenoord weleens horen zeggen. Ook zonder nieuw stadion kon dat doorgaan.

Sport verbroedert
of toch niet?

Helaas heeft elke club wel een paar gekke supporters dat tot alles in staat is maar Feyenoord er nog veel meer. Van dit soort supporters moet je afstand nemen voor het te laat is.

Deze hoodigans luisteren maar naar 1 taal: de knuppel. Vuur moet je met vuur bestrijden. Een paar decennia geleden gebeurde dat nog. En om veel minder ernstige uitwassen. Maar vanwege onze softe aanpak - behalve waar het politici en leden van het Koninklijk huis betreft - worden dit soort lieden alle vrijheid gegund. Je mag vanuit de besturen van clubs ook wel wat meer afstand nemen van dit soort lui. Al begrijp ik dat ook zij dan aan de beurt zijn. Want er wordt nu eenmaal niet adequaat ingegrepen. Mits je een brave, goedwillende burger bent, die wel probeert naar de regels te leven. Lekker makkelijk....

Namen zijn genoteerd. Mooi, wat mij betreft geeft Feyenoord deze tokkies gewoon een stadionverbod voor het leven.

'schat, ik ga ff een dreigement uitvoeren omdat ik liever geen evolutie wil zien bij mijn club. Zet je de biertjes alvast koud?' echt waar, dat er zulke mensen op deze aardbol rondlopen. Al die kostbare zuurstof die verspild gaat...

7 juni 2021 om 15:28

Was het maar alleen zuurstof, ze verbruiken nog drinkwater ook, hun hele ecologische voetafdruk is een zonde.

Ze zouden onder seizoenkaarthouders eens een referendum kunnen doen om te kijken of er echt zoveel weerstand is. De Kuip is een leuk stadion, lekker oud, maar dat nieuwe ziet er veel gelikter uit, mooie lokatie, een topclub waardig zou je bijna zeggen. Ik snap niet dat daar zoveel weerstand tegen is. Mij maakt het niets uit maar heb zo'n idee dat toch meer dan de helft wel graag naar een nieuw stadion verkast of heb ik dat mis?

7 juni 2021 om 16:04

Ik wil graag wat het beste is voor Feyenoord. Het liefst zou ik horen dat in de Kuip blijven het beste is maar dat lijkt er niet meer in te zitten. Als je dan de stap maakt naar een nieuw stadion, moet het wel een top plan zijn. Je kan nooit meer terug. Inmiddels loopt dit verhaal al zo lang, kan het dan nog wel top zijn? Feyenoord zit er al zo diep in dat ze eigenlijk niet meer terug kunnen. Feyenoord had eerst nog de eis dat ze circa 25 miljoen (7,5 miljoen meer dan in de kuip) gegarandeerd zouden krijgen, nu krijgen we dat als er een bepaalde dingen word voldaan in een seizoen. Maar dat lijkt wel erg positief berekend. Ik denk dat veel supporters dat zorgen baart maar ik hoor Feyenoord er verder ook niet echt over. Of ik moet het missen omdat ik inmiddels al moe ben van het hele verhaal.

9 juni 2021 om 00:12

Ik weet niet of dat een typische mentaliteit is in Rotterdam, het voorzichtige. Natuurlijk zijn luchtfietsers als Vitesse en Twente in hun tijd geen goed voorbeeld, maar hoeveel kan je er nou op verliezen? Je gaat toch altijd uit van groei, en die groei moet toch ergens uitkomen? Er is jarenlang gepraat over die grote havenbazen die even miljoenen konden komen sponsoren. Ja die blijken dis niet te bestaan, hoofdkantoren zitten meestal alders, maar als je een grote achterban hebt, heb je bereik en dus mogelijkheid. Opzich zou Feyenoord hoger moeten staan dan Psv, AZ, Vitesse en dicht tegen Ajax aan moeten staan, dat kan niet zonder aanpassing nu. en die aanpassing is het stadion, maar die berekeningen zijn zo dom. Hoe kun je nou minder genereren met een groter stadion dat meer opbrengt. het is net als je hypotheek, als je groter wil wonen, moet je meer betalen maar je hebt meer comfort en voelt je dus beter. Ja, in een zwart scenario kan het misgaan maar gaat het nu al niet ongelofelijk mis en is er slechts hoop in plaats van een redelijk realistisch vooruitzicht?

Het blijft wel jammer dat er veel afstand blijft tussen supporters en Feyenoord. Toen de business case geaccepteerd werd had ik ook het idee dat er veelste hoog is ingezet. Ik vind het toch jammer dat Feyenoord die zorgen dan niet weg neemt. Je hebt een mooi platform op youtube waar je de supporters makkelijk kan bereiken. Daar hadden ze toch ook wel een item of uitzending kunnen maken om wat veel gestelde vragen te beantwoorden.

Ik vraag me af wat dit soort idioten toch in vredesnaam bezielt. Ze zullen best bezorgd zijn om hun club hoor, maar dit gaat toch veel te ver. Heel veel betrokkenen zijn geïntimideerd en bedreigd, maar aanhouden of straffen ho maar..

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. SenesiVerdediger343
J. ToornstraMiddenvelder338
S. BerghuisAanvaller3319
B. LinssenAanvaller309
N. JørgensenAanvaller255
L. SinisterraAanvaller224
N. MarsmanKeeper210
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

In de wandelgangen

Zaterdag 12 juni
Joachim Löw is door Barcelona benaderd om na het EK met Duitsland de nieuwe hoofdtrainer van de club te worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren