Willems kreeg appje uit Eindhoven: ‘En dat ik zeker niet naar Ajax mag’

Donderdag, 27 mei 2021 om 06:52 • Laatste update: 06:57

Jetro Willems staat open voor een terugkeer bij PSV, maar vernam nog niets van technisch manager John de Jong. De 27-jarige linksback is transfervrij op te pikken nadat hij zijn aflopende contract bij Eintracht Frankfurt niet verlengde. Willems hoopt bij zijn eerstvolgende club weer op zijn oude niveau te komen en mikt daarnaast ook op een rentree in het Nederlands elftal.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door paulr_1982)

Te goed om Max' stand-in te zijn. Als PSV zijnde zou ik gewoon bij Jong kijken. Oppegard proberen klaar te sromen achter Max, en anders Sambo van rechtsachter naar links halen, zoals een paar jaar geleden ook gedaan is bij Brenet, wat ongetwijfeld zijn vruchten afworp.

27 mei 2021 om 07:10

Brenet op linksback was dan ook best wel een drama. Willems te goed als stand-in? We hebben vorig seizoen allemaal duidelijk kunnen zien wat er gebeurt als je maar 1 linksback in de selectie hebt. Max was in Januari volledig op omdat hij alles maar dan daadwerkelijk ook alles moest spelen. Hoe heerlijk zou het zijn om volgend seizoen Willems achter de hand te houden? Je levert (indien Willems zijn oude niveau haalt) vrij weinig in op Max, Willems lijkt zeer duidelijk terug te willen keren, je hebt de linksback positie al gevuld mocht Max volgend jaar vertrekken en Willems kent de club goed. Als PSV veel overbodige spelers kan verkopen dan komt er budget vrij in het salarishuis en dan zou ik Willems altijd een contract aanbieden.

27 mei 2021 om 09:08

Overigens kun je met Willems en Max ook alle kanten op. Ze zijn beide zo aanvallend en Max is voetballend best wel goed, dat je die in noodgevallen ook naast Sangare of Boscagli kunt zetten op het middenveld. Je kunt zelfs Willems of Max gebruiken in noodgevallen als hangende linksbuiten mocht alles voorin weer wegvallen (zoals eerder afgelopen jaar) Hoef je ook niet terug te gaan naar jongens als Mauro Jr. Ik zou het ook zeker toejuichen, je bent gewoon meer multifunctioneel en 2 goede linksbacks is altijd niet verkeerd.

27 mei 2021 om 07:14

Als je op 3 fronten zo lang mogelijk mee wilt doen heb je gewoon op elke positie 2 goede spelers nodig. Stel dat Max geblesseerd raakt dan wil je niet met Sambo aankomen als je in de Champions League of Europa League moet aantreden. Zulke talenten moet je rustig brengen en in de eredivisie aan het grote werk laten ruiken. Het scheelt ook natuurlijk dat Willems transfervrij is en nog maar 27. Zou zeker in gesprek gaan als PSV zijnde. PSV moet snel handelen en zorgen dat er een kwalitatief goede selectie staat voor dat de voorrondes beginnen. Het scheelt ook natuurlijk dat Willems zowel linksback als Linksmidden kan spelen in het systeem van Schmid

27 mei 2021 om 07:58

@jwtw Dachten ze bij Ajax ook. Vervolgens miljoenen weggegooid voor Klaiber om alsnog met jonkies te komen aanzetten die het nog beter doen ook. Teze is toch ook gewoon een van de betere spelers? Een beetje risico nemen door op enkele plekken te gokken op talent is echt niets mis mee.

27 mei 2021 om 08:53

Als Willems 2e keus wil zijn op papier (wie weet verrast hij) zou ik het doen. Je gooit geen 5 mil weg hier hij is gratis. Als Luuk de jong ook terug komt zou ik dit al helemaal wel eens willen zien. Laat die voorzetten van links maar komen

27 mei 2021 om 08:56

Dat is een risico dat je moet nemen, jonkies is ook nooit een garantie op succes.

27 mei 2021 om 10:04

@ouwehoeri

"als Willems 2e keus wil zijn op papier (wie weet verrast hij) zou ik het doen."

Als je zijn uitspraak leest in het artikel staat hij zeker open, alleen de vraag of hij PSV ook een goede club vindt (neem aan van wel, want hij heeft vaker geflirt)

"goede clubs hebben op alle posities twee spelers nodig."

27 mei 2021 om 07:32

Willems in zijn eerste periode bij PSV (voor zijn eerste zware blessure) was beter dan Max. Daarna leek hij zwaarlijviger (misschien wel gespierder) en minder snel en wendbaar. De topsnelheid was er vanaf. Net als eerder bij Ronaldo na zijn zware knieblessure.
PSV heeft met Gotze, Van Ginkel en Romero al genoeg kwetsbare spelers in de selectie. Weet niet of je Willems daar nog bij moet zetten. Het is voor mij zeer de vraag of Romero, Van Ginkel en Romero ooit nog terug komen op het gewenste niveau en vervolgens fit kunnen blijven.

Ik weet het niet zo goed met hem. Op papier een goede speler voor Psv of Feyenoord, maar in praktijk valt hij al tijden tegen. Bovendien heb ik niet het gevoel dat hij rustig op de bank komt zitten.

27 mei 2021 om 07:32

Hij heeft in de praktijk al tijden niet gespeeld vanwege een blessure. Bij Newcastle was hij echt goed bezig.

27 mei 2021 om 08:19

Hij is zo goed bezig dat Frankfurt hem blijkbaar niet wil verlengen.

27 mei 2021 om 08:31

In de tekst staat toch dat hij zijn contract kun verlengen, maar zelf heeft besloten dit niet te doen.

27 mei 2021 om 08:54

Excuss. Ik heb daar totaal overheen gelezen.

27 mei 2021 om 07:42

Precies. En het feit dat hij zegt dat PSV het in de categorie Blind, Tadic moet zoeken geeft aan, ik heb een vertekend zelfbeeld, of, PSV moet niet voor mij gaan. De kwaliteiten van deze 2 spelers liggen natuurlijk een stuk hoger dan die van Willems. Plus dat Ajax deze spelers ook haalt voor hun leiderschapskwaliteiten, en of dat bij Willems een kwaliteit is, dat weet ik nog zo niet..

27 mei 2021 om 08:56

Ik weet niet of dat op hem zelf slaat. Hij hoopt gewoon op een goed PSV wat het Ajax lastig maakt. Verder zegt hij ook dat je dan 2 goede spelers voor 1 positie nodig hebt en voor de eredivisie zie ik max en Willems wel als de 2 goede linksbacks. Volgens mij zegt hij hier niet veel verkeerd.

27 mei 2021 om 07:58

Voor Feyenoord een buitenkansje. Ben alleen benieuwd of ze hem kunnen betalen. Aan de andere kant kan hij zich weer terug in de kijker spelen. Ajax zal eerder zalntenhoog gegrepen zijn. PSV komt hij ook op de bank terrecht.

27 mei 2021 om 08:17

Bij Ajax past hij niet echt en die willen beter of zetten jeugd neer. Bij Feyenoord loopt hij Malacia in de weg en Psv heeft met Max ook al aanvallende linksback. Overal loopt hij kans op de bank te komen en dan wordt hij volgens mij heel vervelend. Bij az is weinig concurrentie als Wijndal vertrekt, dus dat zou kunnen.

27 mei 2021 om 10:05

@jwd81 "voor Feyenoord een buitenkansje. '

Absoluut!!! Heerlijk voor Feyenoord. Hebben zij straks Willems, Haps en Malacia voor de linksback positie.

Zou wel een zeer "slimme" stap zijn. Bij Schmidt weet je 1 ding zeker, dat je als reserve altijd de laatste 5 min mag invallen. En dat hij zijn basis 11 niet snel verandert. Dus kortom, 40x5min om op zijn oude niveau te komen, dat moet hij niet willen. Ga naar Vitesse ofzo, of Heerenveen.

Lijkt me niet dat Willems naar Psv gaat. Als hij zijn oude niveau en het nederlands elftal wil halen moet hij vooral ergens heen gaan waar hij veel wedstrijden kan gaan spelen om fit te worden.

Als Jetro Willems naar Ajax wil, dan moet hij gewoon een kaartje kopen, net als elke andere voetballiefhebber.

Als Tagliafigo weggaat lijkt het me dat Ajax Willems niet als vervanger haalt. En kan me niet voorstellen dat Willems naar PSV gaat om daar de 2e viool te spelen.

27 mei 2021 om 10:06

@paul_r

Hoezo? Als extra speler mocht Nico weggaan waarom niet. Zie v Aanholt of Willems dan graag komen. Heb je extra versterking. Blind kan er spelen en dan ervaren back-up. Rensch kan er spelen maar die kan dip hebben. Uit jeugd op dit moment nog niet klaar.

Als salaris goed is, waarom niet.

27 mei 2021 om 10:45

V Aanholt is Homegrown in Engeland dacht ik, die komt niet zo snel naar NL. Willems in goede doen is voor elke NL club een aanwinst, maar om voor Willems het gezeur aan te halen dat je een ex-PSV speler haalt van zowel eigen aanhang als in Eindhoven, liever niet.

27 mei 2021 om 10:58

@elroy v aanholt gaf al paar keer aan graag naar NL terug te willen ivm zijn opgroeiende kids. Hij wil hen hier naar school laten gaan en dichtbij familie.

27 mei 2021 om 13:16

V Aanholt is ook een ex-psv er he

27 mei 2021 om 18:43

@mrkrilin: Ik vind van Aanholt wel een betere optie dan Willems. Willems heeft veel minder gespeeld de afgelopen jaren, mede door blessures.

Daarnaast kunnen Martinez, Blind en Mazraoui ook als LB spelen.

Niet aan beginnen denk ik. Wanneer je bij Frankfurt geen basisspeler bent voeg je aan PSV ook weinig toe. Daarnaast neigt hij naar corpulentie.

Daar moet Ajax helemaal niet aan beginnen als ze aansluiting zoeken in de top van Europa. Als ze een Casemiro/Kante type kunnen binnenhalen een hele goeie stofzuiger alleen dan kan Ajax topniveau worden. Ze moeten gewoon De Roon halen.

27 mei 2021 om 09:59

De Roon halen..?? Los van de kwaliteiten van de Roon icm de speelstijl van Ajax lijkt me dat De Roon niet voor een appel en een ei in te lijven is, wel? Speelt in de top van de Serie A, wat is dan de vooruitgang?

27 mei 2021 om 23:26

Een topteam heeft een topkeeper een top verdedigende middenvelder en een topspits nodig om een topclub te zijn. Hoeft niet persee topclub te zijn maar in iedergeval geen gemankeerde team. Als 1 van de 3 zwak is op die positie dan ken je nooit een echte prijs winnen en wat het dan zou moeten kosten is niet zo belangrijk, je pompt liever geld in die posities dan dat je een Anthony of een Wijndal wilt halen. Tenzij het echt van buitencatogerie zijn. PSV heeft een geweldig elftal alleen omdat ze een bagger keeper hebben kan een team helemaal niet draaien. Een stofzuiger/CVM is altijd de missing link in een goed voetballende elftal en Een goeie spits die de doelpunten maakt maar Wijndal kopen dit dat is allemaal onzin. Ajax heeft een geweldige jeugd. Ze hebben maar 3 toptransfers nodig. De Roon was maar een voorbeeld omdat hij een stofzuiger is maar het mag van mij ook best een ander zijn. Als het maar een redelijk tot goeie CVM is. Daarom gaf opeens Ajax het weg in de halve finale er is geen speler bij Ajax die een proffesionele overtreding ken maken wanneer het moet. Ekkelenkamp heeft dat wel, Bazoer heeft dat ook maar zulke spelers worden niet in NL gewaardeerd. Er word niet naar de verdedigende aspecten gekeken van het voetbal, het moet maar mooi zijn allemaal. Van Bommel werd pas in de einde van zijn carrière opgeroepen voor Oranje als hij met Kluivert Bergkamp had gespeeld dan hadden we een paar EKs en WKs nu gewonnen.

28 mei 2021 om 00:22

Hahahaha Ajax moet gewoon De Roon halen… hou toch op. Ajax heeft hem totaal niet nodig, want Alvarez is daar al voor.

Goeie vent die Willems. Ook altijd een goed verhaal voor de camera. Maar PSV heeft hier niks aan en moet ondertussen ook niet doorslaan in spelers binnenhalen zonder restwaarde. Met de komst van Ramalho en straks Van Ginkel/Propper heb je een prima as vol ervaring. Daarnaast zijn Zahavi, Viergever, Gotze en Max er nog. De rest mag gerust bestaan uit talent. Verder moet je eerst Europees voetbal halen voordat je over dit kaliber dubbele bezetting praat. Ik zie het dus liever niet gebeuren. Ook nog eens niet omdat bij Willems alles vanuit stilstaand gebeurd en daarom Europees door het ijs zakt.

27 mei 2021 om 09:34

Toch is Jetro Willems "pas" 27 jaar. Dat is ook weer niet heel oud. Als je dan toch een ervaren speler terughaalt, kun je beter die leeftijdscategorie terughalen. Maar goed, ze hebben Max al op die positie. Nu moet ik overigens wel zeggen dat ik Willems in verdedigend opzicht een stuk sterker vindt ondanks het feit dat ook Willems niet echt een verdediger is. Anderzijds is Max een betere aanvaller.

Zou wat zijn als Ajax bv Tagliafico voor een 15/20 miljoen verkoopt. Dan moeten ze Willems en van Aanholt transfervrij halen en ze samen laten uitvechten voor de basisplek ga je er als Ajax zijnde denk ik niet eens op achteruit en je houd nog geld over ook (en je pakt minder gele kaarten). Als ze dan ook nog eens een Martinez dik verkopen 25 miljoen+ en proberen Sanchez van Tottenham terug te halen ben je er achterin alleen maar op vooruit gegaan in mijn ogen en heb je ook nog het verlies van afgelopen seizoen gedicht.

27 mei 2021 om 11:22

Liever Martinez dan Sanchez op dit moment hoor, Sanchez speelt niet eens.

Ik den dat Mart niet bang hoeft te zijn. Volgens mij wil Newcastle Willems graag terug en dat geldt andersom ook. We wachten de ontwikkelingen af. Later meer

Wat ik me serieus afvraag.. Voor zijn blessure bij Newcastle bijna wekelijks uitblinker. Daarvoor bij Frankfurt bij geen kans gehad en afgelopen jaar weer niet. Wie scout zon back dan bij Frankfurt..

Voor PSV zou ideaal zijn als Max een goed EK speelt en wordt gekocht door een Duitse of Engelse club. Als zij 15-20 miljoen krijgen en dan Willems gratis terughalen, dan hebben zij goede zaken gedaan. Voordeel is ook neem ik aan dat Willems dan graag zijn carriere wil afsluiten daar. Blijft komende jaren. Dan ben je verzekerd van bepaalde kwaliteit komende jaren (mits hij fit blijft). Iets heel geks, zou een AZ in staat zijn hem te halen? Veel bonusgeld en dan wat lager salaris. Goede en ervaren opvolger voor Wijdal. Ook als zij BMI halen hebben zij wat extra ervaring.

27 mei 2021 om 11:44

Max gaat niet mee naar het EK he 😉

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV1211
2.Ajax1012
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. GakpoAanvaller41
N. MaduekeAanvaller42
BrumaAanvaller42
Y. VertessenAanvaller41
E. ZahaviAanvaller42
J. DrommelKeeper30
Y. MvogoKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

181 fans
Verdediger, 27 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren