Feyenoord zwaait lieveling van Dick Advocaat uit en strikt meteen opvolger

Maandag, 24 mei 2021 om 14:09Dominic Mostert • Laatste update: 14:14

Feyenoord begint het nieuwe seizoen met een nieuwe fysiektrainer. Rick Cost was als hoofd performance verantwoordelijk voor alles wat met fysieke beweging te maken heeft in De Kuip, maar gaat aan de slag bij de Amerikaanse voetbalbond. Hij wordt opgevolgd door Ruben Peeters, die afgelopen seizoen werkzaam was bij KRC Genk en daar samenwerkte met John van den Brom.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door fvddb)

In de randzaken lijkt Feyenoord goede zaken te doen. Nu deze lijn doortrekken naar het eerste elftal (en jeugdelftallen).

24 mei 2021 om 14:21

Focus moet liggen op Jong Feyenoord om die elftal in de KKD te krijgen. De jeugdopleiding is zo goed als dood nu. De rest is voorlopig bijzaak.

24 mei 2021 om 14:32

Mee eens. Voor de lange termijn zou dat het beste zijn. Blijft puur amateuristisch hoe lang het duurt voor dat gerealiseerd is én hoe men daar in de tussentijd mee omgaat... Feyenoord was vroeger met Excelsior bijna de grondlegger voor het hebben van een jeugdelftal in de eerste divisie... Als je geen team snel in de KKD kan krijgen, maak dan in ieder geval weer werk van zo'n samenwerkingsverband. Zoals je zegt is de opleiding nu gewoon dood, omdat er een zeer belangrijke schakel ontbreekt. Door het ontbreken van die schakel zoeken talenten elders naar mogelijkheden om prof te worden of wordt het ze bijna onmogelijk gemaakt om de stap naar het eerste elftal te zetten, dus dit moet echt zo snel mogelijk opgelost zien te worden.

24 mei 2021 om 14:46

Klopt. Bij Feyenoord is het momenteel zo goed als onmogelijk om profvoetballer te worden (laat staan Feyenoord waardig), omdat je de laatste onderdeed van je opleiding niet kan voltooien daar.

Ik heb even opgezocht hoe het zit met promotie/degradatie naar de Kkd. Dat is dus behoorlijk ingewikkeld, dus dit kan nog wel jaren gaan duren. echt ongelofelijk dit. De grootste opleiding in een van de belangrijkste vijvers van het land helemaal naar de klote geholpen. Ik snap niet dat Feyenoorders hier niet boos om worden.

24 mei 2021 om 15:00

De Beneliga gaat er nooit komen. Binnen de Knvb heb je genoeg vertegenwoordigers van de verschillende divisies en die zullen dit nooit laten geburen (volgens mij hetzelfde verhaal in Belgie). Ook vanuit de politiek gaat de Beneliga geen steun krijgen.

Feyenoord moet hier in ieder geval niet op gaan rekenen om de jeugdopleiding te redden, want dat is hetzelfde als een wens doen op een vallende ster.

24 mei 2021 om 15:16

@De Toekomst: ik ben al een ouwe zak, en weet me nog heel goed de reacties van met name Ajax en PSV supporters herinneren toen Feyenoord met Excelsior een samenwerkingsverband aan ging en daar veel jonge spelers stalde. Vooral toen ook Excelsior in de Eredivisie speelde. Dat was ver voordat de jeugdelftallen in de KKD kwamen. Maar veel profijt hebben we er niet van gehad, want weinig spelers zijn ervan in het eerste van Feyenoord gekomen.

24 mei 2021 om 15:20

@FR_Ronnie, dan snap je het hele principe misschien niet. Het gaat erom dat spelers die er nog niet klaar voor zijn om in het eerste van Feyenoord te spelen, een tussenstapje kunnen maken, en later wellicht toch de stap kunnen zetten. Jij doet nu net alsof het om kwantiteit gaat, maar het gaat juist om kwaliteit. Om de enkelingen die daardoor net wel de stap kunnen zetten.

24 mei 2021 om 16:13

Ik begrijp ook nog steeds niet waarom er geen verplichte degradatie is. Knvb zou dat gewoon moeten verplichten. Net als promoveren. Als je als club dan niet wil om bijvoorbeeld zaterdag of zondag spelen, dan heb je gewoon pech. Dat slaat nergens op. Dat hoort er nou eenmaal bij.

24 mei 2021 om 14:29

Pff.. wat ben jij ongelofelijk zuur en aan het bashen op Feyenoord. Gisteren tegen Utrecht in het live topic ook al. Je kan geen successen boeken als de randzaken niet kloppen. Alles staat en valt met elkaar. Feyenoord is goed op weg om de hele organisatie binnen de club op orde te krijgen.

24 mei 2021 om 14:35

@ThomJansen, probeer niet de fout te maken dat je veel veranderingen aanziet voor veel verbeteringen. Tot nu toe zijn er veel veranderingen, maar of hier ook daadwerkelijk verbeteringen tussen zitten valt vooralsnog te betwijfelen/is nog niet met zekerheid te zeggen.

24 mei 2021 om 14:35

Je hebt het over een situatie over een jaar genomen dus. Nou nou.. ze zijn hier pas sinds de afgelopen maanden mee bezig. Dit gaat over de organisatie.

24 mei 2021 om 14:47

@ThomJansen, en volgens mij is Arnesen juist sinds zijn aanstelling direct aan de slag gegaan met de hele organisatie en is dit niet iets dat de laatste maanden pas speelt... Sinds zijn aanstelling zie ik veel veranderingen qua poppetjes en hoor veel mooie praatjes over innovatie, professionalisering en weet ik het wat. Echter zie ik daar nog niks van terug. Geen enkel concreet voorbeeld van iets dat onder Arnesen ook daadwerkelijk beter is geworden... Dus nogmaals, ik zie veel veranderingen, maar nog weinig (aantoonbare) verbeteringen. Het is allemaal nog veel whisfull thinking.

24 mei 2021 om 14:48

Helemaal met je eens Lohanmang, en altijd naar andere wijzen .

24 mei 2021 om 14:58

Volgens mij denkt Willem van Hanegem nog minder aan Feyenoord dan Lohanmang. Jeetje, heb je een beetje een obsessie met onze club? Je zit werkelijk overal te bashen op de club. Feyenoord pocht helemaal nergens mee. Het is gewoon een voetbalclub, net als een ieder ander. Ik vind het persoonlijk de mooiste, maar anderen hebben andere favo clubs. Zo simpel is.

24 mei 2021 om 16:10

@LohanMang, niet perse hun kop in het zand. Vind jouw woordkeuze ook erg negatief overkomen. Te negatief. Persoonlijk vind ik ook dat Feyenoorders wel wat kritischer mogen zijn, maar ze zijn ondanks bijna structurele teleurstelling toch elke keer weer positief en hoopvol. Je kan het naïef noemen, maar ik vind het ook wel mooi en krachtig. Feyenoorders bewijzen keer op keer achter de club te blijven staan. Daar kunnen we eigenlijk alleen maar respect voor hebben.

24 mei 2021 om 18:12

Ik vind het echt zo’n ongelofelijke onzin dat Feyenoord nu ineens de 5e club van Nederland zou zijn door een slecht seizoen. Zou het zelfs eens op maar het klopt toch echt. Van de laatste 10 seizoenen is Feyenoord maar 3x niet in de top 3 geëindigd waarvan maar 1x 5e. Dat is net zo vaal als dat Feyenoord landskampioen is geweest in dezelfde periode. De afgelopen seizoenen heeft Feyenoord misschien niet altijd meegedaan om de titel tot het bittere einde, maar met een zeer dominant Ajax is dat ook zeer moeilijk gebleken. Dat Feyenoord nu door een heel erg teleurstellende 2e seizoenshelft ineens de 5e club van Nederlands zou zijn is gewoon lariekoek en populistisch geneuzel om af te geven op het beleid van de club. Er zijn bij Feyenoord intern genoeg mensen die proberen de club eindelijk weer vaker om de titel mee te kunnen laten doen.

Nu nu nog een toekomstvisie en een nieuwe TD en Rotterdam zet de weg naar boven in zou ik zeggen

24 mei 2021 om 14:29

Ja of een van die plekjes daarboven,3 2 of misschien wel 1 zelfs. Dat is wat ik bedoel met "naar boven"

24 mei 2021 om 14:31

Ken de beste man niet, maar Cost leverde geen geweldig werk volgens mij. Ben benieuwd.

24 mei 2021 om 14:33

Het gaat om de termijn. We verwachten als Feyenoorders niks denderends direct. Echter zie ik Feyenoord wel gewoon weer structureel boven AZ eindigen. Dat is nu twee jaar niet gebeurd, maar daarvoor eigenlijk altijd op de crisisjaren van Feyenoord na tussen 2007 en 2011. Zelfs toen wel eens erboven.

24 mei 2021 om 15:01

Juist voor de lange termijn lijken me bepaalde ontwikkelingen zeer positief te noemen. Het doorselecteren in de zwaar vergrijsde trainersbestand in de jeugd, het vervangen van Brard als Hjo, het investeren in het tweede elftal en daar aandacht voor hebben. Het flink investeren in de staf van het eerste elftal, van performance coaches, medische ondersteuning als video analisten. Het betrekken van een clubicoon met fantastisch imago als RvP aan je club. Het binden van de zeer talentvolle 2005 lichting. Hoezo zijn dat op lange termijn slechte ontwikkelingen bij Feyenoord?

24 mei 2021 om 16:15

Lohanmang: Het lijkt me niet zo heel ingewikkeld maar ik leg het je graag even uit. Op dit moment worden er willekeurig flop spelers aangetrokken waarvan er nog niet 1 een succes was, ligt de jeugdopleiding op zijn gat en wordt er regelmatig teruggegrepen op succes spelers uit het verleden in de herfst van hun carrière. Als je aan deze 3 factoren een positieve zwaai kunt geven middels een visie en een TD die daadwerkelijk juiste spelers binnenhaalt mag je meer gaan verwachten dan een plek 5

24 mei 2021 om 16:17

Waarom is dat precies een probleem? Doorselecteren gebeurt bij iedere club en het is geen ramp als er spelers vertrekken.

24 mei 2021 om 17:26

Ach bij het nieuwe Stadion gaan we sowieso PSV voorbij

24 mei 2021 om 20:45

@ Loahnmang. Je kan ergens een hekel aan hebben en dat blijkt wel uit je stukjes. Ik heb ze zo eens doorgenomen en krijg bijna tranen in mijn ogen van je waarheid die je zegt. Alleen helaas de tranen blijven uit want al wat je schrijft is puur onzin en onsympathiek. Al wat je schrijft is zo kritisch richting Feyenoord en dat is niet van vandaag maar van gisteren, eergisteren en eerder. Een kritische noot mag altijd maar zo kritisch als jij je opstelt tegen Feyenoord is toch wel heel droevig te noemen. Om nu meteen maar alles anti Feyenoord te schrijven zou ik bijvoorbeeld ook over jouw club kunnen zeggen als je tenminste ergens fan van bent. Ook ik heb zeker wel clubs die ik niet mag maar ga die niet afbreken tot aan de grond toe en blijf daar niet dag in dag uit over doorzaniken. Er zijn goede en slechte tijden en de goede komen er echt wel weer aan.

Advocaat is lovend over Cost maar als buitenstaander is het lastig oordelen. Dit jaar hebben we veel blessures gehad en echt fitter dan de tegenstander is me ook nooit opgevallen. Al was het dit jaar misschien ook gekkenwerk. Je speelt in maart je laatste wedstrijd en in augustus moet je gelijk beginnen met een bomvol programma. Als dan de eerste blessures er zijn moet je andere spelers helemaal over belasten. Maar goed nu weer een nieuwe, we gaan het zien.

24 mei 2021 om 15:03

In ieder geval is de zomervakantie nog nooit zo kort geweest. 23 mei de laatste wedstrijd, en straks in juli moeten we er al weer staan in de Conference League. Heel benieuwd wat er de komende 8 weken gaat gebeuren op de markt en hoe Slot het gaan aanvliegen. Best exciting.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. BijlowKeeper
T. JansenKeeper
D. RemieKeeper
J. CandelariaVerdediger
L. GeertruidaVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

93 fans
Coach, 73 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 29 juli
Alphonse Aréola ruilt Paris Saint-Germain op huurbasis in voor West Ham United, dat tevens een optie tot koop heeft bedongen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren