Arnold Bruggink schrikt van Willem Janssen: ‘Ik heb dit zelden gezien’

Zondag, 23 mei 2021 om 14:40Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 14:53

Arnold Bruggink maakte zich in de slotfase van het duel tussen Feyenoord en FC Utrecht (2-0) zorgen om Willem Janssen. De centrale verdediger en aanvoerder van Utrecht ging bij een opstootje volledig door het lint en was daarmee de aanstichter van een flinke schermutseling tussen spelers van beide ploegen. Aan het voorval ging een flinke overtreding van Uros Spajic vooraf, die met een sliding de enkel van Gyrano Kerk raakte. Janssen vloog Spajic daarop in de haren.

De emoties liepen bij tijd en wijlen hoog op bij de finale van de play-offs voor het laatste ticket om Europees voetbal. Na een overtreding van Spajic op Kerk werd het Janssen even teveel. "Die was helemaal wild", zag ook Bruggink. "Ik heb dit zelden gezien. In de laatste vijf minuten van de wedstrijd was hij al vaker bezig. Voordat het uit de hand liep had hij ook al twee momenten. Ik dacht echt: iemand moet hem in de gaten houden. Hij liep overal achteraan, het publiek ging zich ermee bemoeien."

Janssen werd na afloop van het duel geconfronteerd met het moment voor de camera's van ESPN. "Daar kwam een beetje alles samen", aldus de verdediger. "Dit was de derde finale in de Kuip tegen Feyenoord. Dat wil je bekronen. Als dat niet lukt, gaat het knopje even om. We willen graag dat stapje maken, maar het lukt steeds niet. Na rust ontbrandde het pas, pakten we de grip. Feyenoord loerde vooral op onze fouten, maar we kregen zelf een paar echte kansen. Ik hoorde ook dat de bal nog wel op elf meter had gekund en dat Leroy Fer rood had kunnen krijgen na een tackle op Sander van de Streek."

Scheidsrechter Dennis Higler deed het voorval af met een gele kaart voor Janssen en Spajic, nadat zowel spelers als technische staf van beide ploegen vanuit de dug-out de ruzie probeerden te sussen. Bruggink legt de schuld vooral bij Higler neer, die in zijn ogen een matige wedstrijd floot. In de eerste helft liet Higler Leroy Fer ontsnappen aan een rode kaart na een stevige overtreding op Sander van de Streek. De Feyenoord-middenvelder haalde zijn tegenstander van achteren neer en zag vervolgens geel. “Als je als VAR dit toch ziet… Kop op man! Als je als VAR niet tegen Higler zegt: Higler, kom op, dit is echt een donkerrode kaart. Hoe dom is dit? Ik snap er helemaal niks van dat ze zeggen: geel is genoeg. Ze gebruiken die VAR echt helemaal verkeerd. Ik word hier helemaal flauw van.”

Volgens Bruggink is het dan ook geen wonder dat het in de slotfase van het duel even uit de hand liep. "Dat is een gevolg van als je als scheidsrechter zo'n belangrijk moment in de veertigste minuut laat lopen. Spelers voelen dan dat er wat te halen valt. Die gaan denken: wat is dan wel de grens bij jou? Dan krijg je dit dus. Emotie, het moment van de wedstrijd." Feyenoord won de finale uiteindelijk met 2-0 door treffers van Luis Sinisterra en Bryan Linssen en plaatst zich daarmee voor de tweede voorronde van de Conference League bij het afscheid van trainer Dick Advocaat als clubcoach.Gerelateerd

Meer sportnieuws

31 reacties (laatste reactie door hms 030)

Puur frustratie omdat Feyenoord de arbitrage mee had. Onrecht is moeilijk te accepteren, zeker op een voetbalveld in de laatste wedstrijd van het seizoen met veel druk en belang.

23 mei 2021 om 14:55

@Hawky - Wat zijn mensen er toch weer druk mee hoor met Feyenoord afzeiken. Higler was waardeloos aan beide kanten.

23 mei 2021 om 14:58

Alleen impact is het grote verschil. Een keer een overtreding op het middenveld verkeerd beoordelen of een rode kaart + strafschop missen.

23 mei 2021 om 15:03

Rode kaart had de var gewoon moeten geven. Penalty was weinig aan de hand

23 mei 2021 om 15:25

Als je als scheidsrechter bij situaties niet goed ingrijpt dan zie je dat spelers het heft in eigen handen gaan nemen en krijg je deze opstootjes. Volledig te begrijpen reactie van een Jansen met een absolute winnaarsmentaliteit. Man van de wedstrijd in negatieve zin, Higler.

23 mei 2021 om 15:07

Misschien weer een kort geding aanspannen dan? Kom op, Feyenoord heeft toch verdiend gewonnen. Ik dacht bij Fer ook aan rood, maar verder heb ik niet echt een negatieve hoofdrol voor de scheids gezien. Nou ben ik natuurlijk voor Feyenoord, maar als je echt de wind mee hebt merk je dat wel in het stadion. Ook als Feyenoorder. Vind het erg overtrokken allemaal

23 mei 2021 om 15:14

Dan zou ik het even terugkijken haha. Feyenoord is gwn bevoordeeld vandaag op cruciale momenten. Verder verdienden ze los van de arbitrage wel om te winnen vandaag.

23 mei 2021 om 15:29

Haha dat ga ik zeker doen. Had in het stadion gewoon echt niet het idee dat Feyenoord bevoordeeld werd, en ik kijk er doorgaans wel objectief genoeg naar om te constateren dat Feyenoord de arbitrage mee heeft en dan geniet ik daar gewoon even van. Dat genot heb ik vandaag niet ervaren

23 mei 2021 om 17:42

Competitie kan bij deze schriftelijk af.aangezien de k.n.v.b liegt bij de rechter .en onze maffia baas van Egmond de scheidsrechter van de wedstrijd hield.door higler maffia aan te stellen.

23 mei 2021 om 22:02

Feyenoord is bevoordeeld bij Fer. Dat kan ik niet ontkennen. Penalty voor Utrecht had ik belachelijk gevonden. Ook als het andersom zou zijn geweest. Malacia raakt hem, maar er word geen (scorings)kans ontnomen. Dat is mijn inziens een vereiste. Als is de scoringskans maar 1%, maar de Utrecht-spelers die al op de grond ligt, tikt de bal naar een medespeler die buiten de 16 staat en op goal kan schieten.

Er werden heel veel flinke overtredingen gemaakt. Vooral door Utrecht. Overtredingen waar je gewoon geel voor moet geven. Dat deed Higler niet. Had Higler die overtredingen bestraft met geel, dan had Fer vandaag rood gekregen. Nu krijgt Fer slechts geel en komt hij (en Feyenoord) heel goed weg.

Niet om z'n gedrag goed te praten maar je voelde het de hele wedstrijd al aan komen omdat Higler de boel volledig liet ontsporen.

Het was een wedstrijd vol strijd en emotie. Deze actie was goed opgelost van Highler. Beide geel. Highler had deze wedstrijd ook 4 rode kaarten kunnen geven, en was de wedstrijd dood gefloten.

Vaak veel commentaar op Bruggink maar eigenlijk is hij altijd heel realistisch. Verder zat het Fey vandaag mee met een paar besluiten. Maar zo is het altijd in de sport.

Er is maar 1 iemand hiervoor verantwoordelijk en dat is meneer Higler de wannabe Bas Nijhuis. Er kunnen 3 verklaringen zijn voor deze schandalige arbitrage van vanmiddag. De Knvb is gepikeerd omdat Utrecht een rechtszaak tegen ze heeft aangespannen? Higler is zo geïmponeerd door de Kuip dat hij om wat voor reden dan ook de juiste beslissing niet kan of wil nemen? Of het is gewoon complete onkunde van de scheidsrechter en Var? Kies de reden maar die het meest waarschijnlijk is maar ik heb zelfden een arbitrage zo wanhopig zien falen als vanmiddag.

23 mei 2021 om 15:06

Maar als dat zo zou zijn dan zouden ze toch wel penalty’s aan Feyenoord en 3 rode kaarten aan Utrecht geven?

23 mei 2021 om 15:07

de kuip zat voor 15% vol dus dat zal niet. denk ook niet dat er wraak bij de knvb zit. higler wilde vanaf het begin direct een statement maken van zo veel mogelijk door voetballen maar je weet op voorhand al dat dit geen goed idee is in deze wedstrijd.

23 mei 2021 om 15:29

@ajaxclub
Hey daar ben je weer, op ieder topic over Feyenoord lekker provoceren. Feyenoord dik verdiend gewonnen met 2-0, jammer voor je.

Allemaal de schuld van die Higler. Wat een slechte scheidsrechter is me dat zeg. Die man moet echt gewoon stoppen met fluiten. En degene die de Var was mag ook naar specsavers, want die is of blind of hij was te poepen.

Gewoon iemand met winnaarsmentaliteit en je niet tegen je verlies kan. Niets mis mee.

Higler wilde graag door spelen maar in een wedstrijd als dit is dat gewoon echt geen goed idee. je weet dat er veel frustratie inzit en er stevige duels gaan komen. Utrecht maakte naar mijn idee meer overtredingen maar Feyenoord had er in iedergeval 1 waar je rood voor moet geven en 2 geel met een rood randje. ook die penal, al was t niet zwaar, ik heb ze hem voor minder zien geven.

Zoals Gijp altijd zegt, het is toch prachtig als zo iemand z'n emoties ineens niet meer de baas is en zich helemaal laat gaan.

Het zijn de laatste spatjes van Willem Janssen. Die moet Utrecht ook gaan vervangen willen ze stapjes vooruit zetten. Verder was Higler zeer slecht, maar zo kennen we 'm ook. Wat ik verder opvallend vond, dat we dus geen lijntjes zagen bij de 2e goal. Ik dacht echt aan buitenspel, normaal wordt dat nog aangetoond, maar de beelden lieten ze achtwege. Hoe dan ook het was een aandoenlijk en spannend duel.

23 mei 2021 om 15:11

Ik vond dit Higler zijn beste wedstrijd. Zo slecht is hij.
Denk verder dat Utrecht de inzet van Janssen nog wel kan gebruiken.

Ik weet niet, maar in het begin van de tweede helft hd die invaller van Utrecht er ook direct weer afgekund. Die kreeg nog niet eens geel. Was zelfde soort tackle als Fer maar daar horen we niemand over?

Achja, soms zit het ietwat tegen, maar laten we blij zijn dat Utrecht geen Europees speelt. Die verliezen iedere keer al in de voorronde tegen clubs uit Albanië, Luxemburg en Roemenië. Janssen heeft denk ik ook nog steeds wat frustratie vanwege het feit dat die Feyenoord ooit heeft afgewezen.

23 mei 2021 om 15:42

Ik denk ook wel dat hij spijt heeft dat hij voor Twente koos ja. Had ook goed bij Feyenoord gepast destijds. Goeie vent ook verder

Beide clubs moge blij zijn dat het seizoen is afgelopen. Of Feyenoord wat te zoeken heb in Europa hangt af van de nieuwe selectie en manier van spelen!

Altijd veel sympathie gehad voor de volksclub FC Utrecht, maar gezien hun gedrag van de laatste week echt totaal m’n respect voor verloren. Totaal vergeten dat in hun kruistocht tegen de KNVB, Feyenoord geen tegenpartij was, ze hebben zichzelf totaal op de verkeerde wijze opgefokt. En nu tijdens en na de wedstrijd alleen maar wijzen naar anderen, ze hebben in Europa niets te zoeken. Wat mij betreft vanaf nu door het leven als FC Onrecht!

Het was rood en dan was de wedstrijd wellicht ander gelopen maar hij gaf hem niet. ALS telt niet, nooit trouwens

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. BijlowKeeper
T. JansenKeeper
D. RemieKeeper
J. CandelariaVerdediger
L. GeertruidaVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

18 fans
Verdediger, 35 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 31 juli
Real Madrid hoopt dat Martin Ödegaard tot inkeer komt en toch wil blijven. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren