Vink waarschuwt voor Perr Schuurs-scenario: ‘Houd je dat in je achterhoofd?’

Zondag, 16 mei 2021 om 11:35Rian Rosendaal

Sam Beukema kan niet wachten om bij AZ te beginnen. De verdediger van Go Ahead Eagles heeft naar eigen zeggen met volle overtuiging gekozen voor een contract in AZ. Marciano Vink houdt een slag om de arm en vergelijkt de situatie van Beukema met die van Perr Schuurs. De centrumverdediger is drie jaar na zijn overstap van Fortuna Sittard naar Ajax nog steeds geen vaste waarde in het elftal van trainer Erik ten Hag.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Zie jij Sam Beukema slagen bij AZ?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

27 reacties (laatste reactie door meliora)

Compleet andere situatie. AZ is wel een niveautje lager en de concurrentie is veel minder. Heb deze speler niet heel vaak zien spelen maar als hij echt talentvol is speelt hij zich moeiteloos in de basis.

16 mei 2021 om 12:04

Nou Schuurs heeft bij Ajax kansen zat gehad wat betreft concurrentie. Eerst vertrok de Ligt, toen Veltman. Nee, Schuurs is gewoon niet goed genoeg. Maar dat staat in alles los Beukema, die zelf zal moeten bewijzen goed genoeg te zijn.

Die Vink voegt toch helemaal niks toe? Praat zeer saai en wat die zegt klopt niet of is een open deur. Ook met dit is die appels en peren aan het vergelijken. Ook nog zeggen dat je met Timber een Karsdorp, Hateboer en veltman in 1 hebt, terwijl veltman ook als centrale en rechtsback uit de voeten kan? Snap werkelijk niet wat ESPN in hem ziet. Maar wellicht zie ik wel iets niet wat de meeste mensen wel zien.

16 mei 2021 om 11:54

Nee hij vergelijkt appels met Perr(en).

Maar even serieus. Die Vink is toch niet zijn zaakwaarnemer? Het lijkt er meer op dat hij deze jongen advies aan het geven is, de voors en tegens. Hij mag best wat kritische vragen stellen Maar de manier waarop ik het nu lees vind ik het niet passen bij een analist

16 mei 2021 om 13:16

Ik heb dit stukje niet gezien, maar vind hem juist zeer duidelijk en simpel in zn analyses. Prettige vent om naar te luisteren.

Per moet vlieguren gaan maken bij Groningen/Twente , dat heeft Daley blind en Ronald de boer hun loopbaan goed gedaan, als je daar nngrote jongen wordt,dan pas weer je stap terug maken naar Ajax en dan mogelijk navolging, anders wordt t helaas niks met per helaas

AZ is wel wat anders dan Ajax natuurlijk. Ajax heeft veel meer geld en veel meer spelers van hoog niveau in principe. AZ heeft ook veel talenten maar het is echt wel een stuk makkelijker om daar te slagen dan bij Ajax.

16 mei 2021 om 12:05

Het is geeneens het geld. Ajax is echt belachelijk goed geworden in het opleiden van verdedigers. Een aantal jaar terug was het niveau velrman/heitinga. Bruikbaar maar verre van bijzonder. Daardoor moesten de echt verdedigende talenten gehaald worden (vermealen, Vertonghen Alderweireld). Toen begon het opeens met rechtsbacks waar het volgende talent nog meer bracht dan zijn voorganger en was elke gekochte back kansloos. En nu begint Ajax exact hetzelfde te flikken met centrale verdedigers. Eerst de Ligt die elke andere speler kansloos maakte voir die positie. Timber speelde zich ook geruisloos in het elftal. En Rensch claimt zo ongeveer elke andere verdedigende positie die overblijft. Speelt het liefst als linker centraal, maar vindt het geen probleem om als rechts of linksback te spelen en weet dat beter in te vullen dan alle gekochte rechtsbacks van de afgelopen 5 jaar.

Schuurs zijn grootste probleem is in mijn ogen zijn karakter. Is een veel te Lieve/bescheiden jongen. Dit zorgt ervoor dat hij als verdediger geen echte killer is en dat hij zijn plekje in de selectie niet durft af te dwingen. Elke keer als ik hem zie spelen, dan zie ik een jong hertje met een opgepompt lichaam, die heel stuur de borst vooruit drukt, maar waar ontzettend veel onzekerheid vanaf spat.

16 mei 2021 om 13:26

Daar zit wat in, hij is heus wel een goede verdediger, hij heeft gewoon iemand nodig die hem dat lieve karakter veranderen om te zetten naar wat agressiever in het veld. Ajax zag/ziet iets in hem

Schuurs zou bij elke club in Nederland basisspeler zijn. Zo slecht is hij niet. In de Champions League bijvoorbeeld uitstekende wedstrijden gespeeld tegen Liverpool. Ook een groot deel van de competitiewedstrijden speelde hij goed. Schuurs is goed aan de bal, razendsnel, komt goed voor zijn man en kan met ruimte in de rug verdedigen. Wat mist bij hem is de pit, de felheid en het vermogen om 1-op-1 situaties fel te verdedigen. Daarin is hij voorbij gestreefd door een geweldige Timber.

16 mei 2021 om 12:09

Ik had liever gehad dat schuurs wat minder goed aan de bal was en wat meer pit had gehad. Die felheid kan je niet aan leren, de goede kwaliteiten van hem kun je makkelijker aanleren. Daarom zie ik Schuurs ook geen grote stappen meer maken, zijn grootste mankementen zijn geen trainbare dingen. Het is gewoon belachelijk hoe weinig pit die heeft, lijkt wel een Orlando Engelaar en dat is toch vrij lastig als verdediger. Hoe kun je als iemand van 2 meter lang met een krachtig lijf nou zelden een kopduel winnen? Heeft mijns inziens puur met die pit en felheid te maken. Lekker laten gaan die Schuurs, bij een wat mindere club met minder hoge verwachtingen kan ie vast leuk een jaar of 10 meehobbelen, maar zo'n jongen gaat nooit een dragende kracht worden voor een club die mee speelt om de prijzen

16 mei 2021 om 12:13

Ik zie in Schuurs een prima speler voor het tweede plan. Iemand die zo een 20 tot 30 wedstrijden per jaar meepakt. Ik denk ook niet dat hij nog gigantische stappen gaat zetten, maar in combinatie met Martinez heeft hij toch wat aardige wedstrijden gespeeld. Schuurs kan je er goed bijhouden.

16 mei 2021 om 12:20

Vanuit Ajax' perspectief kun je hem eventueel wel als back up houden, maar zelfs daar zie ik liever een ander type dan Schuurs. Liever iemand met een over m'n lijk mentaliteit, een André Ooijer of een Jaap Stam. Nu krijg je bij een blessure of schorsing elke keer dat hertje met knikken de knieën die op het veld komt en die je gewoon heel, heel veel geld kost. Jij noemt die leuke wedstrijd tegen Liverpool, maar hij is hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor het overwinteren in de EL, wordt nog nachtelijk wakker van Zapata.. en die wedstrijd tegen Zapata zal geen incident zijn, elke spits met inzet en duelkracht vreet Schuurs helemaal op. Nee doe mij in geval van nood dan maar een wat oudere verdediger die zon spits opvreet IPV dat je terug moet vallen op de onzekere Schuurs. Voor Schuurs zelf is het ook beter en leuker om ergens basisspeler te zijn, lijkt mij.

16 mei 2021 om 12:52

Felheid en duelkracht zijn trainbaar. Ik vergelijk hem met Van Dijk op die leeftijd. Van Dijk was een beer van een vent maar niet meedogenloos en dus toen niet geschikt voor de top3. Daarop is hij vertrokken naar Schotland en daar heeft hij de basis gelegd voor de topper die hij nu is.

16 mei 2021 om 12:57

Virgil van Dijk was wat lakser in het begin van zijn carrière, maar die felheid zat al wel in hem. Bij Schuurs heb ik die felheid nog nooit waargenomen eerlijk gezegd.

16 mei 2021 om 12:10

Het belangrijkste wat hij mist naast jouw punten is zijn positionering. Zo vaak valt er een goal terwijl als je terugkijkt denk je, die had makkelijk voorkomen kunnen worden. In het verlengde hiervan kan deze jongen totaal niet anticiperen.

16 mei 2021 om 12:37

Vlak na de wedstrijden van Liverpool en Ajax had ik online een discussie met Engelse Liverpoolfans die Schuurs helemaal aan het ophemelen waren. Ik zei dat hij nog veel te leren had en ik betwijfelde of hij überhaupt (het niveau van) zelfs de subtop zal halen, vanwege zijn zachte karakter. Voetballend aan de bal uitstekend wel. Toen vielen ze me met z'n allen aan haha. Maar hij heeft dus wel een redelijke indruk achtergelaten. Echter, speelde ene Dirk Marcellis ook geweldig in de kwartfinale CL om vervolgens reserve te worden bij Pec. Of wat te denken van Aissatti? Ik hoop het voor Ajax, Schuurs en Nederland, maar heb er soms een hard hoofd in. Ik denk wel dat als hij de mindset van Tadic had dat hij nu een geweldige verdediger zou zijn. Aan zijn kwaliteiten is niets mis, alleen het lijkt soms dat hij bang is om fouten te maken.

16 mei 2021 om 13:28

Schuurs heeft zeker nog veel te leren voordat hij een vaste waarde wordt bij Ajax, maar ik heb me er afgelopen seizoen wel over verbaasd hoe die jongen onder een gigantisch vergrootglas kwam te liggen. In een van de wedstrijden tegen Liverpool speelde hij bijvoorbeeld een hele sterke eerste helft, maar op een gegeven moment werd hij in de counter een keer voorbij gedribbeld door manã© (gewoon een van de beste linksbuitens ter wereld) en zag ik mensen in de livetopics meteen erbovenop duiken om te zeggen dat hij niet goed genoeg was. Alles werd op Schuurs afgeschoven, terwijl Blind die naast hem stond ook alles behalve een goede periode doormaakte. Ik denk dat hij de potentie om voor Ajax te spelen wel heeft, maar zou het voor hem veel beter vinden als hij een jaar verhuurd wordt aan een club in de subtop, waar hij veel speeltijd kan maken zonder dat er zoveel druk is. Als hij nu weer speeltijd krijgt bij Ajax wordt iedere ongelukkige actie weer breed uitgemeten.

16 mei 2021 om 14:02

In de top wordt je afgerekend op de fouten die je maakt en zo vergaat het Schuurs ook. Dat hij niet met die druk en kritiek om zou kunnen gaan, dat zegt mij dat hij de potentie voor Ajax dus niet heeft. Ja hij kan lekker passen en schieten als ie de ruimte krijgt, maar het is geen killer en dat moet je toch echt uit jezelf halen. Als Schuurs zoveel wedstrijden in positieve zin beslist als Blind doet, dan hoor je niemand als ie een keer een kopduel verliest, maar Schuurs is alleen doorslaggevend in negatieve zin. Zijn beste wedstrijden zijn wedstrijden dat ie het oke doet, dat is niet genoeg. Je vergeet overigens wel even te vermelden dat Blind diezelfde kritiek in het begin heeft gekregen en dat die wel zelf geknokt heeft om zijn waarde te bewijzen. De bal ligt dus bin Schuurs zelf en niet bij de kritische Ajaxsupporter.

16 mei 2021 om 13:40

Het probleem met Schuurs is, dat je in de top gewoon afgerekend wordt op één, twee slechte momenten. En Schuurs heeft gewoon elke wedstrijd wel van die momenten. Even verkeerd instappen, te ver doordekken, z'n man laten lopen, een kopduel verliezen. Bij een ploeg als Fortuna kom je daar mee weg. Maar in de top en zeker tegen CL teams, is dat gewoon 8 op de 10 keer direct een doelpunt. En daar wordt hij (terecht) op afgerekend. Het zou verstandig zijn als hij een heel jaar basis kan spelen bij een club die meedoet in de conference League, zodat hij Europees ook wedstrijden kan spelen. Een jaartje Vitesse bijvoorbeeld zou heel goed zijn

Raar voorbeeld Schuurs. Hij is rustig gebracht maar heeft daarna Die veel wedstrijden gespeeld, kansen gehad en is nog alles behalve afgeschreven bij Ajax met een nieuw contract.

Hoewel die niet uit de KKD komt zou ik Pierie een veel treffender voorbeeld hebben gevonden

Wat een dom figuur is die Vink zeg!
Wordt hij nou voor dit soort onzin echt betaald??
Hele andere situatie. Ennhet is altijd je plekje vinden. Dat jij Schuurs erbij haalt is werkelijk oerdom. Hij keam als jonkie naar Ajax met de bedoeling voor de toekomst. Dat ie het (voorlopig) niet heeft gered is toch iets wat je vantevoren had kunnen weten?
Er is altijd kans dat je het niet redt. Ben je goed genoeg krijg je vanzelf wel een keertje je kans. Zal die gozer zelf toch ook snappe ? Een zogenaamde analist(😅) moet met wat nuttigs komen.

Wat is nou het punt wat Vink hier wil maken dan? Dat AZ een veel betere selectie heeft? Het lijkt mij dat Beukema dat ook wel begrijpt. Ook de vergelijking met Schuurs slaat helemaal nergens op. Ja ze komen beide uit de KKD dat is dan de overeenkomst. Voor de rest zijn het totaal 2 verschillende persoonlijkheden en spelers. Los daarvan zijn er genoeg spelers die vanuit de KKD wel bij de top zijn gekomen. Het is maar net hoe je het wel bekijken.

Beukema komt er wel. Ik schat hem in als een type Weghorst / De Ligt. ( zo een die zegt kom maar op ! ) Hij wint in zowel verdedigend als aanvallend opzicht zijn kopduels. Wat hij wel zal moeten leren om met 40-50 m ruimte in zijn rug te verdedigen en dat is het moeilijkste voor een verdediger. Hij speelt dit seizoen met zijn kont in de 16m, dat is overzichtelijk en dat doet hij prima.

Schuurs was niet aanvoerder omdat alles om hem draaide. Alles draaide om de vleugelspelers en Cantwell. Schuurs was aanvoerder omdat dit zijn transferwaarde verhoogde. En Ajax viel ervoor. Dat is een verschil.

Die Sam gaf antwoord op de vraag bij goedemorgen eredivisie dat hij geen per schuurs is, nou jongen AZ is geen Ajax he

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
9.AZ126
10.SC Cambuur12-6
11.NEC11-6
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. KarlssonAanvaller84
V. PavlidisAanvaller82
E. PokuAanvaller30
M. BakkerKeeper00
H. VerhulstKeeper20
P. VindahlKeeper60
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

0 fans
Verdediger, 22 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 19 oktober
Manchester City verlangt een bedrag van tachtig miljoen euro voor Raheem Sterling. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren