Brian Brobbey hoopt zelf óók op een snelle terugkeer bij Ajax

Vrijdag, 14 mei 2021 om 20:19Jeroen van Poppel • Laatste update: 20:52

Brian Brobbey heeft voor het eerst (indirect) gereageerd op de uitlatingen van Erik ten Hag dat Ajax hem meteen wil terugkopen van RB Leipzig. De negentienjarige spits, die transfervrij heeft getekend bij de Duitse topclub, laat in gesprek met Ajax TV opmerkelijk genoeg weten over een paar jaar alweer terug te willen keren in Amsterdam.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

62 reacties (laatste reactie door tilburgajax)

Man man man had dan gewoon verlengd. Is nog steeds zonde dat die niet gewoon bij Ajax bleef. Kreeg echt wel genoeg minuten ondanks de aanwezigheid van Haller. Een seizoen bij Ajax is altijd 50 wedstrijden of meer. Zie je je kameraden Rensch, Timber en Gravenberch lekker bij Ajax spelen. Denk dat die het liefste gewoon bij Ajax was gebleven.

14 mei 2021 om 20:32

Ik denk dat als dat het geval was, hij wel bijgetekend had. Acties spreken luider dan woorden. 🤨

14 mei 2021 om 20:33

Wat je zegt over de 50+ wedstrijden maakt dit zo pijnlijk. Brobbey zou de 20-25 wedstrijden wel aantikken. Als negentienjarige spits zoveel minuten maken bij Europese subtopper, meespelen in de Champions League en meedoen om de prijzen... En wat je ook zegt, met je vrienden... Wat een verhaal dit.

14 mei 2021 om 20:37

@suarez 7, dat dus. Met je vrienden waar je jarenlang mee hebt gespeeld is toch het mooiste wat er is. Je kunnen ontwikkelen met je vrienden is zo’n luxe. Hij heeft altijd zoveel plezier met die 3. En dan gaat hij als enige weg.

14 mei 2021 om 21:08

Brobbey keert nooit meer terug helaas. Te duur,te goed voor Ajax. Volstrekt onhaalbaar. Die jongen liet het Europees meteen zien.

14 mei 2021 om 21:30

Wat zegt jouw glazen bol over Moukoko? Als Dortmund-fan toch wel erg benieuwd.

14 mei 2021 om 21:46

Messibarca, er zijn zoveel spelers die 1 of 2 keer goed hebben gespeeld in een Europese wedstrijd en uiteindelijk de verwachting niet hebben waargemaakt

14 mei 2021 om 22:58

@messibarca

Dolberg liet het in zijn eerste seizoen ook zien Europees, dat is een leuke aanwijzing maar geenszins een garantie op de Europese top..

Brobbey is bij lange nog niet uitgeleerd bij Ajax, je praat over hem alsof hij er met kop en schouders bovenuit steekt.

14 mei 2021 om 22:02

Hij heeft tijd en mogelijkheden genoeg gehad om bij te tekenen. Als hij echt het liefste bij ajax was gebleven is hij nog wisselvalliger dan het weer in Nederland

15 mei 2021 om 02:54

Doe niet zo naief over voetballen met je maten. Het gaat on GELD. 3 jarig contract. Ruim Miljoen per jaar meer. Is 3.5 miljoen. Laat ie natuurlijk niet liggen. Zo simpel is het.

Daarom houdt Overmars contact warm. Ontwikkelt hij zich goed en wil terug, een winsituatie. Zo niet, dan welkom bij een Groningen of Almere. Afhankelijk hoe hij verder gaat ontwikkelen. succes Brobbey. Hopelijk goede keuze gemaakt

14 mei 2021 om 20:31

Of hij presteert zo goed bij Leipzig en maakt een stap naar de absolute top? Ik snap echt niet waarom er zoveel mensen zijn die hopen dat die eindigt bij een Almere. Je wilt toch dat Nederlandse spelers zo goed mogelijk presteren? Ik zie hem niet zo snel meer terugkeren bij Ajax hoor. Beetje het verhaal dat je als kind zegt dat je nog eens langsgaat bij je basisschool, wanneer je naar het voorgezet gaat. Klinkt allemaal heel leuk, maar je gaat gewoon een andere route pakken in je leven.

14 mei 2021 om 22:13

Nederland zit niet ver van de absolute top, zeker als meer spelers blijven of terugkomen. Geen schande om met Ajax voor de prijzen te gaan.

14 mei 2021 om 21:22

Groningen of Almere? Zie je dan echt niet dat deze jongen alles heeft om een absolute topper te worden.

Brobbey moest perse weg, miss ook ingestuurd beetje door raiola en dan gaan nagelsmann en de td weg en daarna heb je zelf ook spijt. Aparte keuze lijkt het wel, je bent ook stom als je als ajax zijnde hier weer geld gaat voor betalen terwijl hij gewoon gratis weggaat.

14 mei 2021 om 20:31

Of Ajax dom is hangt natuurlijk ook af van de transfersom die betaald moet worden. Ook al gaat het heel vreemd, voor een bedrag van 5 a 7 miljoen zou Brobbey gewoon nog een koopje zijn met genoeg ruimte om winst te pakken.

14 mei 2021 om 20:36

Ik gok dat het minstens 10 mil gaat kosten. Nog steeds ruimte om winst op hem te maken, maar toch riskant. Rare zaak sowieso. Op jonge leeftijd moet je gewoon voor een club kiezen; NIET voor een trainer, want die komen en gaan, dat is het domste wat je kan doen

14 mei 2021 om 20:38

Dat zou echt wanbeleid zijn. Daarmee zeg je tegen iedere jeugdspeler dat ze het beste naar Raiola kunnen gaan en de club een jaar lang voor de gek houden. Want uiteindelijk betaalt Ajax dan alsnog de hoofdprijs. Nee, wat mij betreft is zijn terugkeer voorlopig ondenkbaar. Wellicht over enkele jaren.

14 mei 2021 om 21:00

@Origineel, hoe kan je dit nu wanbeleid noemen? Ajax zag altijd zijn potentie en wilde met hem door. Zelfs nu hij al elders heeft getekend. Het is niet alsof Ajax hem heeft weggestuurd en nu ineens terug wil, want dat zou wanbeleid zijn.

14 mei 2021 om 21:01

Nee hoor. Dit gaat alleen op als de speler transfervrij is èn Ajax de speler eigenlijk graag wil houden. Al die andere jeugdspelers kunnen wel naar Raiola gaan, maar dat houdt niet in dat Ajax ze terug koopt.

14 mei 2021 om 21:06

Als je gedrag beloond is dat wanbeleid.
Rot voor Brian, maar begin maar vast met je cursus duits.
Deze jongen heeft anderhalf jaar zijn club in de maling genomen.
Ik zal het moreel verwerpelijk vinden als ze nu ook nog een transferbedrag gaan betalen ..

14 mei 2021 om 21:10

@De Toekomst Dit zou wanbeleid zijn omdat je het geld dat je dan als transfersom wil neerleggen had kunnen besparen door hem een beter aanbod te doen. Je gooit gewoon miljoenen weg. Ook heb ik zoiets dat als je er eerder al meerdere keren niet uitkomt qua contract, waarom zou dat nu wel lukken als je met Leipzig tot overeenstemming komt qua transfersom. Brobbey heeft gewoon een zeer hoog salaris uit onderhandeld bij Leipzig, dat wilde Ajax niet betalen. Neem aan nu nog steeds niet, want in die status is niks veranderd dat je een jeugdspeler 3 miljoen gaat geven.

14 mei 2021 om 21:15

De toekomst. Ik noem het wanbeleid omdat Brobbey Ajax een jaar lang voor de gek heeft gehouden (komt wel goed of het is bijna rond). Ajax heeft hem een aanbod gedaan wat hoger zou liggen dan welke jeugdspeler op die leeftijd dan ook. Wat denk je dat zijn salaris gaat zijn als hij in Duitsland al 3 miljoen per jaar gaat verdienen? We hebben het hier over een speler die nog alles te bewijzen heeft in het profvoetbal en een speler die tweede spits zou zijn komend seizoen. Wanbeleid is misschien wel een understatement en ik hoop met heel mijn hart dat Overmars zo gek niet is. Niet vanwege Brobbey overigens. Hij staat in zijn recht om naar Leipzig te gaan.

Tja dit word altijd gezegd, helemaal op een eigen platform.. alsof die gaat zeggen van.. een ding is zeker maar voor Ajax ga ik niet meer spelen.. open deuren intrappen.. gewoon lekker laten gaan en als Ajax zijnde geen aandacht meer aan besteden..

HAHAHAHAH serieus Brian je gaat toch niet van RB Leipzig om over paar jaar weer terug te gaan naar Ajax. Wat Timber doet is prima van Fc Utrecht met de ambitie terug te komen naar Amsterdam over paar jaar, maar Brian...Ik als Ajax van wil hem niet terug bij mijn club ik wens heb succes bij Leipzig hier hoef ik hem niet te zien.

Ik neem aan dat na dit fiasco de aandeelhouders wel in actie komen. Of heeft overmars een card blanco? Dit jaar moet hij al ruim 50 miljoen goedmaken en op deze manier word het alleen maar meer

14 mei 2021 om 20:36

Ben wel benieuwd of je deze 50 meloenen kunt specificeren? Ajax is nu 3 jaar lang nationaal ongenaakbaar, iets dat daarvoor ondenkbaar was en zeker 15 jaar geleden. Overnames heeft dat allemaal opgebouwd en denk dat aandeelhouders meer dan tevreden zijn. Om het in jouw woorden te brengen heeft hij een "cart blanche" wel verdiend wat betreft Brobbey, aangezien die zelf samen met zijn manager de uitgang zocht.

14 mei 2021 om 20:44

Waarom zou ik dat moeten specificeren als overmars dat zelf zegt en het meermaals in het nieuws is geweest

14 mei 2021 om 20:50

3 jaar lang ongenaakbaar? Ze zijn afgelopen seizoen ternauwernood kampioen geworden. Ze zijn zeker het sterkst in Nederland op dit moment, maar zoals jij het het lijkt het net alsof ze geen tegenstand hebben gehad. Ik hoop dat Brobbey bij Leipzig laat zien dat hij net zo goed of zelfs beter is dan Haller.

15 mei 2021 om 01:08

Ok graag een quote waarin Overmars dat - al dan niet in "het nieuws" - zegt. Dit soort "nieuws" wil ik alleen tot me nemen als er aan feiten-controle (oftewel fact-checking) wordt gedaan.

15 mei 2021 om 07:34

Als je nu eens zoekt op - Overmars Ajax 50 miljoen - dan vind je de nieuwsartikelen wel. Ik vind het ook veel maar Overmars zegt het zelf...

15 mei 2021 om 10:45

Luuk suggereert met "goedmaken" en "fiasco" dat er een negatieve transferbalans a 50 miljoen zou zijn. Daar is geen sprake van. Ik heb inderdaad wel gelezen dat er door corona veel inkomsten zijn gemist waardoor Overmars zegt spelers te moeten verkopen.

14 mei 2021 om 20:48

Het is helemaal geen fiasco als Ajax Brobbey voor een redelijk bedrag terug kan halen. Je zal niet snel een speler vinden met dezelfde kwaliteiten, die ook nog eens het systeem kent, voor een lager bedrag. Daarnaast levert Overmars fantastisch werk af en kon hij aan deze contract situatie ook weinig doen, aangezien Ajax echt ver wilde gaan. En over die 50 miljoen, dat is waar Ajax voor "wil" verkopen, als het niet iets wil inkrimpen op het eigen vermogen. Dat is totaal niet noodzakelijk maar puur een zakelijke keuze die gemaakt moet worden

14 mei 2021 om 20:49

Volgens mij is Ajax zelf de grootste aandeelhouder (70%) en daana hebben veel fans aandelen in de club en die vinden, veelal terecht, dat Overmars het fantastisch doet, dus waarom zouden die in actie moeten komen?

Hij hoeft helemaal geen 50 miljoen goed te maken. Om te beginnen komt dat tekort niet door het transferbeleid want dat is zelfs met de aankopen die gedaan zijn nog dik winstgevend maar door Covid. Wat ze hebben geroepen is dat om dit jaar breakeven te draaien ze voor 50 miljoen zouden moeten verkopen. Ajax hoeft natuurlijk niet elk jaar winst te maken, ze kunnen er ook voor kiezen om een keer een jaar in te teren op het eigen vermogen. Of dit nou 270 of 220 miljoen is (dat zijn de bedragen waar het om gaat) maakt ook niet heel veel uit.
Overigens is er ook nog een grote kans dat dit bedrag bijna 0 is. Het zal er vooral vanaf hangen hoeveel seizoenkaart houders af zien van hun geld. Ik verwacht niet zoals bij Feyenoord een filmpje van vd Sar met een smeekbede om dit vooral niet terug te vragen maar veel fans zullen hier als ze de keuze hebben alsnog vanaf zien.

Daarnaast heeft een eventuele transfersom voor Brobbey sowieso geen impact meer op de resultaten van dit jaar maar op die van volgend jaar en de jaren daarna (vergoedingssommen worden standaard afgeschreven over de looptijd van het contract), dus het bedrag wordt dit jaar ook niet hoger.

Lijkt er gewoon in alles op dat hij eigenlijk altijd bij Ajax had willen blijven, maar dat hij overgehaald is door derden en dat hij uiteindelijk geen nee meer durfde te zeggen tegen Leipzig. Met twijfel getekend en nu de directeur en trainer weg zijn, zijn de twijfels bevestigd. Erg jammer maar helaas gebeurt dit vaker met jonge talenten.

De hele club heeft er maandenlang alles aan gedaan om hem duidelijk te maken dat Ajax de club voor hem was. Normaal had een talentje die niet wilde verlengen al lang op de tribune gezeten en verguisd geweest.. Brobbey heeft echter altijd van de hele club alleen maar liefde gekregen, maar vond dat niet goed genoeg. Dat is zijn goed recht ook hoor, maar als Ajax hem echt terughaalt voor miljoenen moet hij echt heel goed beseffen hoe dankbaar hij de club mag zijn. Dat zou ook een uniek teken van vertrouwen zijn richting Brobbey. Ik ben benieuwd hoe het afloopt.

14 mei 2021 om 20:40

En zal je zien dat volgende jaar de wereldtop op de stoep gaat en hij weer weg wil, zo zie ik hem wel voor aan, want wispelturig is hij behoorlijk, puur en alleen voor een trainer wilt hij weg, en nu die trainer weg is, wilt hij überhaupt niet eens meer voor een kans gaan, dan ben je wel een slappe zak hoor; het moet gaan zoals hij het wilt. Hij wordt te snel verblind. Nagelsmann glimlacht naar hem, opeens is Ajax te klein, die trainer gaat weg, en opeens heeft hij geen toekomst meer bij Leipzig?? Vreemd

14 mei 2021 om 21:15

Zolang zijn contract niet is afgelopen ligt de keuze dan bij Ajax Dat is natuurlijk wel anders. Nu lag de keuze 100% bij hem, in dat geval zou hij er pas over hoeven na te denken nadat Ajax een akkoord nadert.

Wat een drama rond deze Brobbey. Waarom verleng je dan niet? Die pizzabakker Raiola is natuurlijk de aanstichter achter deze soap. Miljoenen worden nu verspild door Ajax omdat meneer te haastig zijn beslissing nam.

14 mei 2021 om 20:33

Te haastig? Hij heeft echt lang genoeg de tijd gehad om zijn besluit te nemen.... Ajax was al lang met hem in onderhandeling en al die tijd kon hij nadenken over wat hij wilde.

14 mei 2021 om 20:40

Ik bedoelde meer dat hij al vroeg in het jaar tekende voor Leipzig voordat hij erachter zou komen dat Nagelsmann en de TD zouden vertrekken.

14 mei 2021 om 20:44

Klopt wacht dan na het seizoen om goed na te denken. Want je bent toch transfervrij.

Haha wat een grap is dit. Transfervrij laten gaan en dan weer geld betalen Maarja ze hebben toch geld te veel dus voelen ze niks van. Wel grappig

Ben vooral benieuwd wat het Ajax zou kosten. Ik denk minstens 10 miljoen. Maar gok ook dat hij gewoon naar Leipzig gaat, anders zei hij niet; “ik wil belangrijk zijn in Duitsland”

14 mei 2021 om 20:37

Tsja, hij kan moeilijk wat anders zeggen over zijn plannen in Duitsland... Hij heeft daar getekend, gaat daar dus in principe heen en moet daar dus in principe gaan presteren. Daar moet zijn focus na dit seizoen liggen, tenzij er nog iets geks gebeurt.

14 mei 2021 om 21:00

Kan me ook niet voorstellen dat Leipzig zich zomaar gewonnen geeft en een goed gesprek gaat/heeft gevoerd met Bobbrey

14 mei 2021 om 21:01

Maar wie gaat dat gesprek dan voeren? Is al bekend wie de lijnen bij Leipzig gaan uitzetten komend seizoen?

Ik begrijp helemaal niets van deze jongen.. Jaar lang is Ajax bezig geweest met zijn contract. Tekent hij bij een andere club en is dan weer met zijn terugkeer bezig? Waar gaat dit in godsnaam over?

Dit nog nooit meegemaakt, dat een club een speler meteen probeert terug te halen nadat die net verkocht is. Denken jullie dat het gaat gebeuren ?

14 mei 2021 om 21:10

Was hij maar verkocht..

14 mei 2021 om 21:42

Haha touche, foutje

Die zien we volgend seizoen op huurbasis terug bij Ajax. Nee zonder dollen. We kunnen het hem niet kwalijk nemen aangezien Ajax Haller heeft gehaald. Ik weet alleen niet of Ajax Haller heeft gehaald omdat Brobbey sowieso zou weggaan. Hoe dan ook, we gaan het zien of hij daar meer aan spelen toekomt dan bij Ajax. Het leek er ook niet echt op dat Brobbey volgend seizoen sowieso 1e spits van Ajax zou worden. Niet dat hij die garantie bij Leipzig heeft. Er spelen zelfs zonder Werner genoeg goeie aanvallers.

14 mei 2021 om 21:14

Hij is zo ontzettend duidelijk niet vertrokken omdat Haller kwam.
Hij wilde een jaar voor de komst van Haller al niet tekenen. De rest van Nederland weet dat.
Hij is vertrokken omdat hij bij Leipzig vier keer meer gaat verdienen.

Pffff wat een gast zeg met je volle verstand getekend en dan nu op hangende pootjes terug komen. Schei uit zeg. Wat een armoede zeg

Pak gewoon je verlies als Ajax. Te strak/gierig onderhandelt waardoor hij verder is gaan kijken. Nu 15 a 20 miljoen betalen om een eigen speler terug te halen is compleet belachelijk. Tevens zal hij niet veel in willen leveren op zijn salaris. Hoop dat Overmars hiervan leert en in het vervolg meteen een iets beter contract aanbiedt. Scheelt een hoop gedoe.

Wat een kansloze keuze voor een titel is dit weer. Expres het net zo laten lijken alsof Brobbey heeft gezegd dat hij meteen teruggekocht wil worden. Snap niet dat jullie dat zo doen, kansloos. Niemand hier die er wat van zegt, want dan word je geband. Ik ga wel naar Ajaxshowtime, daar zijn ze niet zo kinderachtig.

Waarom zou het niet kunnen? Zijn contract uitzitten bij RB Leipzig en daarna transfervrij terug naar Ajax. Zie het wel gebeuren

Sorry hoor, maar deze jongen mag blij zijn dat hij bij Ajax mag spelen, en dan terug kopen? Nou ik vond het niet heel speciaal hoor. Beetje raar deze titel ook, ik vind het niet raar dat hij naar redbull gaat daaro. Meer speeltijd ( waarschijnlijk ) want bij Ajax kom je niet in plan A voor hoor volgend seizoen. En ja je kan hem terugkopen maar op basis waarvan? Laat hem daar eerst maar 20 goals maken

Ik zei dit al tegen een collega als hij blijft (bleef) en genoeg minuten krijgt en beter als Haller presteert of beter in het systeem blijkt te passen, dan moet je na 1,5 jaar een pijnlijke conclusie trekken en kijken of je Haller voor rond de 15 miljoen kan wegdoen.. die verlies moet je dan maar slikken... Ik blijf erbij dat zn koppie helemaal gek gepraat is...

Wat een soap! Dit nieuws komt bij Leipzig terecht en dan speelt die helemaal niet

Dus eerst veel doelpunten maken prijzen winnen en dan als je begin 20 bent weer terug naar Ajax ? Als je basis in de top in Duitsland speelt ga je toch niet op zo’n jonge leeftijd weer terug. Dan is Ajax echt weer een stap terug.

Ik snap niet waarom Ajax/overmars hem nog terug wilt. Verkiest een andere club boven contract verlengen. Dan gebeurt er bij die club van alles (trainer en TD weg) en dan wilt ie ineens daar niet meer spelen?
Ik zeg lekker rotten in Duitsland, het is zijn eigen keuze geweest en dan moet Brobbey maar op de blaren zitten. Veel armer gaat ie er toch niet van worden en over 3-4 jaar zien we hem terug bij RKC met 10 kilo overgewicht.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3414
L. TraoréAanvaller127
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

Nederland
2 fans
19 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 23 juni
Genoa heeft met Olympique Marseille gesproken over een langer verblijf van huurling Kevin Strootman. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren