PSV overtuigde met ‘oprechte belangstelling’: ‘Ik kon ook naar Engeland’

Donderdag, 13 mei 2021 om 12:57Rian Rosendaal • Laatste update: 13:10

Ibrahim Sangaré heeft nog geen moment spijt gehad van zijn keuze voor PSV. De verdedigende middenvelder, vorig jaar voor negen miljoen overgenomen van het Franse Toulouse, had tijdens de verkennende gesprekken met de PSV-leiding al direct een prettig gevoel. Sangaré wil er dan ook alles aan doen om van zijn avontuur in Eindhoven een groot succes te maken.

"Ik voelde oprechte belangstelling van PSV in mij als persoon", onthult Sangaré in een vraaggesprek met supportersmagazine PSV Supporter. "Natuurlijk, je kunt altijd naar een andere club verkassen. Maar als je je écht gewild voelt, en PSV deed er alles aan om mij aan te trekken, dan streelt dat. Ik kon inderdaad ook naar Engeland. Ik heb gekeken naar de sportieve uitdaging. Het verhaal en het project van PSV spraken me erg aan", deelt de middenvelder een compliment uit aan zijn werkgever.

Sangaré geeft een inkijkje in hoe het contact met PSV vorig jaar zomer tot stand kwam. "Toen PSV interesse toonde, heb ik via Whatsapp twee keer met Nicolat Isimat-Mirin gesproken die op huurbasis met mij bij Toulouse speelde", verwijst de controleur naar de verdediger die enige tijd uitkwam in het Philips Stadion. "Hij heeft me veel goeds verteld over de clubleiding van PSV. Hij heeft me echt enthousiast gemaakt over het project van PSV. Zijn woorden hebben zeker geholpen om ervoor te kiezen naar Eindhoven te komen."

De miljoenenaankoop van vorig jaar wordt in zijn eerste jaar in Nederland niet gelijk kampioen. Voor PSV is de tweede plaats het hoogst haalbare dit seizoen. De ambitieuze Sangaré richt de blik echter nu al op de volgende jaargang. "We gaan er alles aan doen om dan de landstitel te winnen", aldus de middenvelder uit Ivoorkust, die niet met zekerheid kan zeggen hoelang hij het shirt van PSV zal dragen. "Ik wil verder niet over een carrièreplanning nadenken. Ik wil eerst hier mijn sporen nalaten. Dat kan ik alleen maar doen door de club te helpen een prijs te winnen. Dat is mijn doel." PSV sluit het seizoen af met wedstrijden tegen PEC Zwolle (donderdag) en FC Utrecht (zondag).Gerelateerd

Meer sportnieuws

25 reacties (laatste reactie door yoda)

Sangaré moet centraal spelen en Teze rechtback volgend seizoen. Denk dat hij centraal een sensatie kan worden, maar op het middenveld komt hij gewoon te kort. Vind het jammer dat dit niet eens word overwogen anders had Schmid hem daar al eens geprobeerd, maar deze man heeft alles om een goede cv te kunnen zijn.

13 mei 2021 om 13:08

Kijk jij naar Psv? Teze is ongeschikt als back in het systeem van Schmidt en het is geen Fifa dat je een jongen als Sangaré als CV kan opstellen. Zijn kwaliteit is juist zijn conditie en afjagen van de tegenstander, als CV komt hij echt te kort

13 mei 2021 om 13:34

Als dat zijn kwaliteit is, dan is het wel bijzonder slecht gesteld met hem. Want zelfs op de vlakken die jij noemt blinkt hij zelden uit. PSV had beter Hendriks kunnen houden, en deze Sangare mooi weg moeten laten, had je ook nog mooi wat transfergeld overgehouden.

13 mei 2021 om 15:28

Sangare is gewoon een prima speler op zijn positie , alleen samen met Rosario heb je er niet zoveel aan.

13 mei 2021 om 15:33

Ja man, lekker terug naar het duo Rosario en Jorrit. Dat nu Boscaglie daar soms speelt was toen nog niet het geval dus zeggen dat je Sangaré beter kon laten lopen is echt super kortzichtig.

13 mei 2021 om 13:11

Teze heeft dit seizoen een aantal keer als rechtsback gespeeld (ook bij Jong Oranje), maar het is nu toch wel duidelijk dat hij als centrale verdediger vele malen beter tot zijn recht komt. Daarnaast zie ik Sangaré als verdediger ook helemaal niet zitten. Hij is lomp en ondanks zijn lengte kan hij niet goed koppen.

13 mei 2021 om 13:13

ik dacht juist altijd aan Dumfries op cv, dat zou imo echt perfect zijn.

13 mei 2021 om 14:11

Ik vind Teze als cv beter uit de verf komen dan als back. En Sangare als cv zie ik ook niet echt voor me, daarvoor vind ik dat hij teveel slordige fouten en domme overtredingen maakt.

Mensen zien de kwaliteit van een tank als Sangaré niet. Hij wordt echt verkeerd gebruikt, je moet die jongen de opbouw niet laten verzorgen maar druk laten zetten. Speelde echt fenomenaal in bijna alle topwedstrijden tot april. In de champions league heb je ook veel aan zo een tank. Zolang er niet meer gespeeld wordt met Rosario naast deze jongen kan hij veel betekenen voor PSV

13 mei 2021 om 13:11

Iedereen ziet heus wel zijn kwaliteiten. Probleem is alleen dat je 2 dezelfde types hebt op een plek waar de opbouw begint. Daarom is de komst van een Pröpper ook zó belangrijk voor PSV.

13 mei 2021 om 13:32

Zoals ik Ginkel laatst zag spelen is Propper imo overbodig. Ginkel blijft wel een risicogeval, maar hij is na Gotze misschien wel de beste voetballer die Psv heeft (mits in vorm). Met Sangare naast hem kan hij zich meer focussen op het voetballende aspect en daar liggen zijn kwaliteiten.

Als je hem naast een voetballer als Boscagli of van Ginkel zet dan heb je echt een topvoetballer aan hem. Als stofzuiger ruimt hij zo veel op en haalt hij zo veel aanvallen eruit. Als je Rosario echter naast hem neer zet heb je te veel balverlies, want Sangaré kan vaak de juiste oplossing niet vinden op voetballend vlak.

13 mei 2021 om 13:31

Dat ie een belangrijke stofzuiger is, daar heb je helemaal gelijk in. Echter hij is voetballend echt heel matig imo. Als je er een voetballer naast zet, dan zet de tegenstander daar een speler op en dan moet Sangare het toch weer doen. En dan valt het echt niet mee en is het als tegenstander dus heel makkelijk om je daar op in te stellen.

13 mei 2021 om 13:34

Hij is voetballend matig maar ik zie hem ook vaak handige balletjes tussen de linies doorgeven. Hij moet zeker nog wat consistenter worden daarin, maar het is wel een stofzuiger die erg waardevol kan zijn, met name in de topduels.

13 mei 2021 om 14:21

Ik denk niet dat je in het hedendaagse voetbal nog wegkomt met enkel een stofzuiger. Op een middenveld is dat gewoon veel te mager. Dan kun je 'm beter centraal achterin zetten of 'm als de vooruitgeschoven verdediger in een 5-3-2 systeem laten fungeren. Ik ben het met je eens dat het beter zou gaan met betere voetballers naast zich, maar uiteindelijk maakt 'm dat nog steeds geen goede speler aan de bal. Zwakheden kun je nooit helemaal verbloemen.

Sangare had clubs voor het uitkiezen en dan is er 1 competitie waar je een type als Sangare niet moet gaan en dat is de Eredivisie... Vind het echt jammer, hij was 1 vd beste middenvelders in de Ligue 1 en top 5 balafpakkers in europa, in Frankrijk merkte je niet percee dat hij geen perfecte balbehandeling heeft, in de eredivisie heb je kleine velden en speel je dicht op elkaar, alles draait hier om techniek. Had gewoon naar een Atalanta of de top van Frankrijk moeten gaan (lille, Lyon..) Hoop dat hij volgend seizoen zijn draai ziet te vinden, met Van Ginkel ging het wel goed laatste wedstrijd.

13 mei 2021 om 13:34

Hoe kom je erbij dat in Nederland op kleine velden gespeeld wordt?? Ik heb het opgezocht 10 van de 18 clubs spelen op een veld van 105 bij 69 mtr, de standaard afmetingen van de eufa. Het kleinste veld is van Willem 2 en dat valt ook mee 101 bij 65. Volgens mij verschilt dat niet zo veel met de rest van Europa?

13 mei 2021 om 13:45

Eigenlijk überhaupt bizar dat er verschillende afmetingen mogelijk zijn voor een veld. Als je een veld laat neerleggen laat je dat toch gewoon volgens de standaard afmetingen doen lijkt me?

13 mei 2021 om 13:56

Dat is historisch zo gegroeid. Toen voetbal in de 19e eeuw populair werd, was er aanvankelijk geen sprake van standaardisatie. Er waren zelfs voetbalvelden met bomen erop. Daar moesten de voetballers maar omheen spelen. Pas begin 20e eeuw kristalliseerde het ‘ideale’ voetbalveld zich uit. Maar toen waren een heleboel voetbalvelden en tribunes in de wereld al aangelegd. Om te zorgen dat er maar weinig aanpassingen nodig waren, vaardigde de International Football Association Board (IFAB) minimum en maximumafmetingen uit. Zo mag de lengte van het veld minimaal 90 en maximaal 120 meter zijn. Op deze manier bestaat er inderdaad nogal wat variatie tussen de velden. Vandaar dat de IFAB heel langzaam bezig is de afmetingen van het veld preciezer te standaardiseren op 105 bij 68 meter. Veel van de enorme stadions van de grote clubs voldoen inmiddels (bijna) aan die afmetingen. Afmetingen voetbalvelden in meters: - Bernabeu, Madrid: 107 x 72 meter. - San Siro, Milaan: 105 x 68 meter. - Stamford Bridge, London: 103 x 67 meter. - Camp Nou, Barcelona: 105 x 68 meter. - De Kuip, Rotterdam: 105 x 69 meter. Ook even opgezocht

Ik vind Sangaré toch behoorlijk tegenvallen. Goede balafpakker, maar maakt vaak verkeerde keuzes zowel aan de bal als zonder bal. Ook vind ik hem voetbaltechnisch van een bedenkelijk niveau. Al moet ik zeggen dat hij afgelopen weekend tegen Willem II een van zijn betere wedstrijden speelde. Dat zal ook wel te maken hebben met het feit dat hij toen eindelijk eens niet naast Rosario speelde. Sangaré moet een goede voetballer naast zich hebben zodat hij zich puur kan focussen op ballen afpakken en gelijk weer inleveren. Met Van Ginkel naast hem lijkt dat beter te gaan.

13 mei 2021 om 13:29

En dat is het gekke. In Frankrijk stond hij ook bekend om zijn dribbels en met name zijn goeie ballen vooruit. Je kunt er de statistieken bijpakken, die bevestigen het.

13 mei 2021 om 13:39

Is natuurlijk ook wel een verschil of je in de kleine ruimtes speelt bij PSV of in zeeën van ruimte bij Toulouse

13 mei 2021 om 14:24

Zo klein zijn de ruimtes bij PSV ook weer niet. Sangare speelt niet voorin. Ik heb geen idee waarom z'n cijfers in de Ligue 1 op dat vlak zo goed zijn, want we zien toch allemaal z'n gebrek aan voetballend vermogen.

Laten we eerlijk zijn, deze man kan er eigenlijk helemaal niets van. Een imposante verschijning en daarom ben je mischien onder de indruk maar hij levert alle ballen in en maakt verkeerde keuzes.

Voor 9 miljoen ben ik nog lang niet overtuigd van hem. Aan de bal, zijn passing en zelfs zijn kopkracht vallen me tegen. En als je alleen een ballen afpakker nodig had, dan kon je voor een fractie van de som ook wel terecht in Nederland.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Y. MvogoKeeper330
J. TezeVerdediger330
D. MalenAanvaller3219
P. RosarioMiddenvelder291
I. SangaréMiddenvelder291
E. ZahaviAanvaller2511
N. MaduekeAanvaller247
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

0 fans
Middenvelder, 23 jaar

In de wandelgangen

Maandag 14 juni
José Mourinho wil bij AS Roma een spits die dertig goals kan maken en heeft daarvoor vier opties. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren