Chelsea presenteert nieuw shirt met piano spelende Ziyech: ‘Shit of a jersey’

Donderdag, 13 mei 2021 om 09:15

Chelsea heeft het thuisshirt voor het seizoen 2021/22 bekendgemaakt. In een presentatievideo, waarin onder meer Hakim Ziyech op een piano te zien is, via de officiële kanalen wordt het nieuwe shirt gelanceerd. Het nieuwe shirt van Chelsea heeft zowel een zigzaggend- als een blokjesmotief, terwijl de accenten op het traditioneel blauwe tricot geel zullen zijn.

Chelsea schrijft op Twitter dat het shirt geïnspireerd is op de jaren zestig. Dat wordt kracht bijgezet in de presentatievideo, waarin onder meer Ziyech, Timo Werner en Tammy Abraham figureren. De meeste fans reageren op Twitter niet al te enthousiast op het ontwerp van Nike. Zo wordt er gesproken van een shit of a jersey. “Still shit, we willen een classy shirt en geen kopie van het shirt van Kroatië”, schrijft een andere fan. Chelsea zal het nieuwe shirt dragen in de resterende wedstrijden van dit seizoen: de FA Cup-finale tegen Leicester City, de competitiewedstrijden tegen Leicester City en Aston Villa en de Champions League-finale tegen Manchester City.


Poll

Vind jij het nieuwe thuisshirt van Chelsea mooi?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

51 reacties (laatste reactie door pendeco)

Echt heel heel heel lelijk als je het mij vraagt...

13 mei 2021 om 09:47

Vind het juist wel vet, aan die shirts moet je sowieso altijd wel ff wennen

13 mei 2021 om 09:52

Vind het wel mooi, beetje het psychedelic uit de eind jaren 60

13 mei 2021 om 10:19

En ook wel erg jaren 90 zoals dat NLs elftal shirt of de Umbro shirts van Ajax. Het voelt alsof de ontwerpers geen ideeen meer hebben.

13 mei 2021 om 09:53

Smaak is smaak maar altijd op vz zie ik dit soort "het is lelijk" reacties , ongeacht hoe een shirt eruit ziet.Is dat een hype ?

13 mei 2021 om 10:05

Omdat je alles tegenwoordig moet haten en alles van vroeger geweldig moet vinden. Zelfs de dingen die vroeger als lelijk gezien werden zijn nu mooi.

13 mei 2021 om 10:29

De ontwerpen die nu gemaakt worden slaan vaak ook gewoon nergens op.Alles moet super vel , rare patronen (zoals hier boven) , onnodige symbooltjes etc.Gaat nergens over tegenwoordig, heb 1000x liever de “klassieke” Inter/Milan/Barca/Real shirtjes.Gewoon simpel , normale patronen etc.Vind dit shirt overigens wel meevallen qua mooiheid.Vind de patronen niks maar de kleur combinatie geeft het toch wel iets moois.

13 mei 2021 om 10:31

Heeft het niks mee te maken. Is subjectief in zijn (en mijn) mening een foeilelijk shirt. Chelsea old school blue is misshien wel het mooiste shirt van Engeland en is bij dezen aardig verpest

13 mei 2021 om 10:45

@appelsapRetro dus

13 mei 2021 om 11:02

Voor mij is het geen hype Sc12. Maar dit shirt is gewoon echt heel erg lelijk (naar mijn mening natuurlijk)

Shirtjes hoeven van echt niet klassiek te zijn maar mooie, schone lijnen en eenvoud vindt ik zelf nu eenmaal mooier.

13 mei 2021 om 11:08

Voor volgend seizoen zijn de shirtsvan Fulham, Leeds en Juventusgeslaagd. Maar heb je de shirst van Chelsea (dit artikel), Atletico thuis, Barcelona en Inter gezien? Wat een afschuwlijke creaties. Het is moeilijk om uit die vier de lelijkste te kiezen (mijn smaak natuurlijk)

13 mei 2021 om 12:33

@sc12, ik vraag me eigenlijk altijd af welke doelgroep dit moet aanspreken. De groep oudere fans spreken ze er zeker niet mee aan en de groep modebewuste jongeren ook niet. Dat is ook de reden dat het zo afgekraakt wordt. PSG heeft bv een duidelijke richting ingeslagen met collabo's met Jordan en Bape etc. Sommige vinden dat niks maar een duidelijke groep wel namelijk de urban jongere

Ik vond de collabo Sparta met Clan de Banlieu ook echt dik.

13 mei 2021 om 09:53

Ik vind het ook niks. dat old school kitje van Chelsea was het mooist.

13 mei 2021 om 10:59

Om te kotsen zo lelijk. Welke kleuter heeft dit bedacht??

13 mei 2021 om 12:19

Gewoon mat blauw had ook gekund toch? Snap niet waarom het allemaal zo flashy moet tegenwoordig. Vinden mensen die "houden van de laatste mode" dit mooi?

Kan er ook niet echt warm van worden. Niet dat ik fan ben van Chelsea, maar ik ben wel fan van mooie shirts en ik vind deze verre van mooi.

13 mei 2021 om 09:45

Hopen dat Nike bij AZ met mooiere shirts komt, al heb ik er een hard hoofd in.

13 mei 2021 om 09:47

Volgens mij krijgt AZ een aantal standaard-shirts waaruit ze kunnen kiezen. Geen custom-made shirt.

13 mei 2021 om 09:58

Thuisshirt van Az wordt wel custom gemaakt. Overige shirts niet.

13 mei 2021 om 10:31

Custom made krijg je vaak onzin aangeboden , liever een standaard simpel shirtje.

13 mei 2021 om 12:06

Als het bij AZ net zo custom-made troep zou worden als dit, zie ik liever maar een vrij simpel standaard shirt. Vind het AZ-tenue van dit jaar ook mooi.

Ik vind het geen eens een heel lelijk shirt, vind de patronen ook niet heel dominant. Voor de fans die perse een klassiek shirt ieder jaar willen, hebben ze vast nog wel een shirt of 20 in hun kast liggen die wél aan hun wensen voldoet.

13 mei 2021 om 09:44

Dit zou wel eens een shirt kunnen zijn dat binnen 25 jaar wel een klassieker is.

13 mei 2021 om 10:25

Hmm ja dit is denk ik het dilemma. De meeste fans willen een klassiek shirt. Alleen bij Chelsea is natuurlijk alleen maar blauw. Ja dan zijn de mogelijkheden wel een x op.. dan kom je al snel op zoiets.. persoonlijk vind ik ook een klassiek shirt mooier..

13 mei 2021 om 11:12

Ik ben er nu al fan van, maar dat komt vooral omdat het geel weer terug is. Volgens mij hebben de meesten ook niet door dat het Chelsea thuis shirt niet heel veel anders qua idee is.
Ben wel benieuwd naar het uitshirt en 3e shirt. Hoop weer op geel.

Hopen ze hun tegenstander te hypnotiseren met dit thuisshirt? Niet zo mijn smaak dit.

Vind het niet zo een heel lelijk shirt eerlijk gezegd. De gele strepen en die patronen maken het wel uniek. Alleen net zoals vorig jaar erg jammer van die foeilelijke shirtsponsor. Dat verpest de shirt wel weer.

13 mei 2021 om 12:10

Precies; m.i. is het een prima shirt met een ontiegelijk lelijk sponsor-logo. Maar ja, daar is weinig aan te doen.

Dacht even dat het om een uitshirtje zou gaan zoals dat van United dit seizoen. Maar deze vind ik nog wel te doen. Is niet de eerste keer dat ze een patroontje in het blauw gebruiken, dus. Maar goed. Niet mijn club.

Het blijft natuurlijk een uitdaging ieder jaar een aangepast shirt zodat iedereen toch weer overweegt een nieuwe shirt te kopen. Zeker bij gebruik van overwegend 1 kleur blijven shirts het mooi als ze uit 1 effen kleur bestaan is mijn mening. Vindt dit shirt overigens niet erg mooi maar ook niet ontzettend lelijk

Het lijkt alsof ze tegenwoordig alleen maar lelijke shirts willen. Wat een tijd leven we in zeg. Alles moet zo raar en lelijk mogelijk. Als iets lelijk is zeggen ze ja maar het moet modern zijn. Je moet mee met de tijd, Yeah right

Dit is ook verre van mijn favoriete smaak. Een lelijk shirt in een grappig filmpje. Maar ook lelijke shirts kunnen door de prestaties legendarisch worden. Denk nog een aan dat ene lelijke oranje shirt in 88

Tof filmpje, vreselijk shirt.

De introductie in Engelse stijl is wel heerlijk gedaan met de video. Een klassiek shirt was mijn favoriet geweest, maar dit shirt ziet er ook gewoon goed uit. Het blijft alleen jammer dat we in zee zijn gegaan met deze sponsor... die lijnen vallen amper op met die foeilelijke gekrabbelde 3 op de voorgrond.

Met het shirt zelf vind ik op zich niet veel mis. Het is gewoon meer dat je hier niet aan denkt bij een Chelsea thuisshirt. Als uitshirt van een willekeurige andere ploeg had ik het prima gevonden, maar als thuisshirt voor Chelsea, kom op zeg. Waarom zo veel verkloten aan een shirt wat gewoon simpel blauw hoort te zijn.

13 mei 2021 om 12:34

Precies dat idee had ik ook Master D, aan je thuisshirt moet je niet te veel gaan zitten morren, dat moet je liefst traditioneel en simpel houden. Experimenteer dan met je uitshirt en desnoods nog meer met je derde shirt. Maar ja, smaken en meningen verschillen, als ik hierboven wat comments lees wordt het je kwalijk genomen als je dit shirt lelijk vindt. Je zou er bijna bang van worden.

Vind het shirt persoonlijk wel mooi. De patronen vallen nou ook weer niet direct op. En ik denk dat het in de wedstrijd al helemaal niet opvalt. Het filmpje is in ieder geval leuk.

Ze gaan helemaal los met die hipster mode, echt afschuwelijk. Maar het gaat enkel en alleen nog wat past op een jeansbroek. Sales, sales, sales.

Persoonlijk vind ik het jammer dat shirts ieder jaar weer gekker worden. Het lijkt wel alsof alle designs al een keer zijn gebruikt en het steeds weer iets gekker moet. Dat shirt van Dortmund van afgelopen seizoen ook.. houd het lekker zoals het was. Maar goed, de fans moeten natuurlijk wel jaarlijks worden uitgemolken dus ieder jaar moet het shirt weer iets veranderen. Deze van Chelsea vind ik persoonlijk te rommelig. En ben geen fan van die '3' maar dat staat natuurlijk los van het design.

Wat men ook van het shirt vindt, de promo zelf is erg geslaagd. Heel vet nummer gekozen ook.

Wat moet die print in het midden voorstellen? Dat maakt het shirt helemaal spuuglelijk. Promo filmpje daarentegen is top. Heel vet gedaan.

13 mei 2021 om 13:39

Da's de sponsor...

Ze worden elk jaar lelijker. Ik zou graag weer eens een shirtje kopen, maar als je hier mee komt en dan nog de prijzen van tegenwoordig zoeken ze het maar uit. Ben benieuwd of de shirtverkopen nog hetzelfde zijn ten opzichte van 10 jaar terug. 90 euro voor een replica die na een half jaar al slijt...

Lelijk zeg. Waarom twee verschillende patronen? Zoals hierboven ook al gezegd: De shirts lijken steeds maar gekker te worden, onder het mom van 'modern'. Het Internazionale thuisshirt van dit jaar met die rare kartelschaar-achtige strepen, maar ook het uitshirt van komend jaar met alle vormen en kleuren :s Verschrikkelijk.
En ik ben echt niet iemand die alles lelijk vind. De uitshirts van Ajax van dit jaar zijn echt schitterend. Zowel het tweede als het derde shirt. Het lichtblauwe met rood heeft ook wel wat.

Les 1 in grafische vormgeving, fashion design en uberhaupt design dingen. Kies nooit, maar dan ook nooit, 2 aansluitende verschillende patronen op hetzelfde vlak. Zie hier hoe dat mis gaat

13 mei 2021 om 12:34

Regels in design slaat sowieso nergens op, lekker creatief laten zijn. Die design wereld neem ik sowieso niet al te serieus overigens. Ik vind het juist een mooi shirt en erger me daar totaal niet aan. Keer wat anders.

Ze willen dat de fans het kopen maar komen dan telkens af met iets dat een amateur designer even goed kon verzinnen. Geldt trouwens voor heel veel ploegen.

Prima shirt hoor, zou de rugnummers en namen ook in geel doen. Niks mis mee, je kunt niet iedereen tevreden houden. Wat hadden de fans dan gewild weer Autoglass op het shirt?

Ik snap de kritiek. Het "hoort" wit met blauw te zijn. Maar ik vind het heel vet shirt. Ze hebben al eerder zo'n shirt gehad met gouden tinten(volgens mij toen ze 100 jaar bestonden) en ik vind het wel mooi. De blokjes vind ik ook mooi, al doet het je inderdaad denken aan het kroatische shirt. Anyway, mooi shirt!

Ik hoop dat ze de persoon/personen achter het design van deze nieuw Nike jerseys op staande voet ontslaan. Chelsea, Barca en Inter allemaal spuug lelijk, alsof je een kind van 5 een velletje papier geeft waarin ze een shirtje mogen inkleuren/vullen. Jammer dat er nog zoveel mensen het mooi vinden, kunnen we de komende seizoenen nog wel vaker naar dit soort afschuwelijke troep kijken

Als ze dat zigzagpatroon gewoon af hadden gemaakt, dan had het nog wel iets, maar het is die rare overgang naar het blokjespatroon die dit shirt nekt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Chelsea

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Liverpool6926
4.Chelsea6722
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
M. MountMiddenvelder366
T. WernerAanvaller356
C. PulisicMiddenvelder274
H. ZiyechMiddenvelder232
E. MendyKeeper310
C. Hudson-OdoiAanvaller232
T. AbrahamAanvaller226
Voor de complete selectie: Clubpagina Chelsea.

315 fans
Middenvelder, 28 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Chelsea 23 2 3 0
2019/2020 Ajax 21 6 1 0
2018/2019 Ajax 29 16 2 0
2017/2018 Ajax 34 9 4 0
2016/2017 Ajax 28 7 2 0
Laatste voetbalnieuws

Hakim Ziyech maakt deel uit van ‘maxi operazione’ in Italië

Chelsea en AC Milan voeren gesprekken over minimaal één transfer deze zomer, zo schrijven Italiaanse media woensdag. Volgens Sky Italia en Fabrizio Romano gaat hem om een maxi operazione van in...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 24 juni
Sam Lammers staat op het punt om Atalanta te verlaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren