Barcelona bereikt akkoord en heeft eerste aanwinst voor 2021/22 binnen

Dinsdag, 11 mei 2021 om 14:25Rian Rosendaal

Niets lijkt een overgang van Eric García naar Barcelona nog in de weg te staan. Goal meldt dinsdag dat er een akkoord is bereikt met de centrumverdediger van Manchester City en dat er op korte termijn een contract zal worden getekend. De verwachting is dat García na afloop van dit seizoen zijn handtekening zet onder de verbintenis in het Camp Nou. Barcelona hoeft geen transfersom neer te leggen, want de Spaanse mandekker verlaat Engeland met een transfervrije status.

Normaal gesproken wordt García, met zeven interlands voor Spanje achter zijn naam, nog vóór de start van het EK officieel gepresenteerd als eerste aanwinst van Barcelona voor aankomend seizoen. De pas twintigjarige verdediger liet de leiding van Manchester City enige tijd geleden al weten niets te voelen voor een langer verblijf bij de Champions League-finalist. Het is zijn grote droom om uit te komen voor Barcelona, waar hij ook jarenlang deel uitmaakte van de jeugdopleiding. Vier jaar na zijn vertrek bij de titelkandidaat uit LaLiga keert García dus terug bij zijn grote liefde uit Catalonië.

Er is García veel aan gelegen om terug te keren bij Barcelona, want hij gaat akkoord met een aanbod dat veertig procent lager ligt dan de eerste aanbieding van enkele maanden geleden. Barcelona bood García in januari de mogelijkheid om alvast een voorcontract te tekenen. Men had die optie omdat de verdediger gezien zijn aflopende contract vanaf 1 januari met andere clubs mag praten. Volgens Goal is de aanwezigheid van Joan Laporta, die in maart terugkeerde als voorzitter, een belangrijke factor in de beslissing van de Spanjaard om voor Barcelona te kiezen. Het sterk verlaagde bod is geen enkel probleem voor het product van La Masia, zo klinkt het.

García wist mede door de forse concurrentie bij Manchester City van Rúben Dias, John Stones en Aymeric Laporte nooit definitief door te breken. Onder manager Josep Guardiola kwam hij in de afgelopen vier seizoenen tot 33 wedstrijden in alle competities. Volgens verschillende Spaanse media staan Memphis Depay en Erling Braut Haaland ook nog steeds op het lijstje van Barcelona, al is het afwachten of de aanvallers van respectievelijk Olympique Lyon en Borussia Dortmund daadwerkelijk binnengehaald kunnen worden.


Poll

Is Eric García een aanwinst voor Barcelona?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

69 reacties (laatste reactie door riqui8)

Deze is in elk geval binnen. Ik vind Mingueza vaak nog te tam en te afwachtend, daar waar ik Araujo juist echt heel sterk voor de dag vind komen. Met Garcia zitten we goed voor de toekomst en kan Pique ook wat minder gaan spelen.

11 mei 2021 om 14:33

Ik zat niet aan Pique te denken, maar meer dat Umtiti weg kan en/of dat Frenkie minder vaak naar de achterlinie moet verhuizen.

11 mei 2021 om 14:38

Umtiti moet sowieso koste wat het kost weg. Onberekenbaar, traag, draaicirkel van een vrachtauto en is nooit meer op niveau gekomen. Met Frenkie schuiven vind ik alleen positief als het tactisch is, je voegt zo veel voetballend vermogen toe aan je laatste linie met hem.

11 mei 2021 om 14:59

Het is dat het geld er nu niet is natuurlijk, maar eigenlijk heb je toch wel wat meer nodig achterin? Piqué takelt af (logisch) en Lenglet is het gewoon echt niet. Met alleen Araujo, Mingueza en Garcia ga je een zwaar seizoen tegemoet dan. Zeker als je met de 3 achterin blijft spelen. Maar ja, is er veel keuze? Lastig situatie. Want ook linksback en rechtsback zijn nodig.

11 mei 2021 om 17:26

@FCB_Catalunya; is die Umtiti nou niet meer op niveau gekomen omdat hij een operatie weigerde en het WK wilde spelen? Of is dat een soort wild gerucht?

11 mei 2021 om 15:07

ik vind die Garcia alles behalve Barcelona niveau. ik heb die bij City vaak zien spelen en hij kan echt totaal niet verdedigen. verliest zowat elk kopduel en staat constant lucht te dekken. het absolute dieptepunt was de wedstrijd tegen Leicester waar hij Vardy gewoon liet doen waar hij zin in had zonder ook maar even op het idee te komen om in te grijpen of hem te dekken

11 mei 2021 om 15:12

Zo kunnen we van elke verdediger wel een dergelijke wedstrijd benoemen hè.

11 mei 2021 om 15:15

Japie schijnt heel snel van mening te veranderen. Puig vond ie vorig seizoen een groot talent en na 400 minuten dit seizoen is ie waardeloos en overrated. Als García straks 3 goede wedstrijden speelt dan is het in Japie zijn ogen weer een topverdediger.

11 mei 2021 om 15:17

@damsterdam lees even goed mijn reactie. ik heb hem vaker zien spelen zei ik en vond hem zowat elke wedstrijd slecht. de wedstrijd tegen Leicester was het dieptepunt voor mij, omdat hij toen nog slechter stond te verdedigen als wat ik al van hem gewend was en ik had eerlijk gezegd niet eens gedacht dat het nog slechter kon

11 mei 2021 om 15:20

@barcalover123 wat een onzin weer. dus als een speler in de actualiteit geen knikker raakt mag ik mijn mening niet bij stellen en toegeven dat ik zo een speler zijn talent heb overschat? jij zou zo bondscoach kunnen worden. omdat Babel twee jaar geleden twee goede wedstijden speelde in Oranje, kan je hem dus volgens jouw theorie op basis daarvan eeuwig een geniale speler noemen en hem blijven selecteren voor Oranje tot zijn pensioen. als Garcia volgend seizoen een fenomenaal seizoen speelt bij Barcelona zal ik idd zeggen dat het een goede verdediger is en dat ik ernaast zat en dat lijkt me ook vrij logisch. je beoordeeld een speler op wat hij in het veld laat zien en is dat indrukwekkend is het indrukwekkend en als het matig is is het matig. veel anders kan ik er niet van maken. genoeg mensen die Ihatteren een groot talent vonden en nu hun twijfels hebben nu hij minder presteert, maar dat zal jij wel weer opportuun vinden en niet begrijpen

11 mei 2021 om 15:31

Japie, ik vind het alleen opmerkelijk waarom je je mening over Puig hebt bijgesteld. Hij heeft inderdaad bijzonder weinig gespeeld maar de minuten die hij maakte speelde hij naar behoren met als uitzondering zijn invalbeurt tegen Real Sociedad. Toen was hij grandioos. Dat lijkt mij niet echt een reden om op basis van zijn prestaties je mening bij te stellen. Of kijk je ook iedere training van Barca integraal en raakt hij daar geen pepernoot?

11 mei 2021 om 15:34

ik zeg toch niet dat Puig niet kan voetballen? ik zeg alleen dat ik zijn kwaliteiten misschien wel overschat heb. dat betekend niet meteen dat hij er helemaal niks van kan, maar dat ik er veel meer van had verwacht en hem misschien iets te hoog heb ingeschat. ik vind ook dat mensen overdrijven als ze net doen of Koeman een of andere enorme zonde begaat als hij hem niet opstelt of een paar keer niet laat invallen. Puig heeft dit seizoen amper iets bepalends of beslissends gedaan. dan is het niet vreemd dat een coach ook andere opties uit probeert en hoopt dat die wel iets bepalends of beslissends doen. verder staat dat ook los van Garcia. Puig heb ik nog wel eens goed zien spelen dus daar zie ik nog wel wat talent in. Garcia heeft mij echter letterlijk nog nooit kunnen overtuigen bij City, het talent in hem zie ik echt totaal niet. bij Puig bv zie ik iig nog dat hij een hele goede techniek heeft. bij Garcia zie ik geen enkele eigenschap die hem goed maakt. zijn anticipatie vind ik niet goed, zijn positionering vind ik niet goed en hij kan niet koppen. ik snap niet dat je dan zo een verdediger haalt

11 mei 2021 om 16:07

Je zegt al maanden hetzelfde. Hij speel ondanks dat hij pas 20 jaar is al mee met Spanje. Naast een pure verdediger als Araujo kan hij heel goed functioneren. Ik ben blij dat de belachelijke salarissen van het tijdperk Bartomeu verleden tijd zijn.

11 mei 2021 om 16:17

Goh, ik wist niet dat Max Kellerman ook een woordje Nederlands spreekt en schrijft. Volgens mij zijn er namelijk een behoorlijk aantal gelijkenissen tussen 'onze' Japie_krekel en de Amerikaanse televisiepersoonlijkheid die vanuit zijn vechtsportachtergrond probeert te kijken naar andere sporten. Veel te graag een mening proberen te vormen over een sporter terwijl je niet genoeg naar de sport hebt gekeken om een weloverwogen oordeel te vellen. Eerst iemand helemaal ophemelen en torenhoge verwachtingen stellen, om vervolgens dezelfde persoon met de grond gelijk te maken als diegene niet kan voldoen aan de torenhoge verwachtingen die jij ten onrechte hebt gesteld. En als dan uiteindelijk blijkt dat je geen gelijk hebt, dan gebruik je het argument 'ik baseer mijn mening op feiten, en als die feiten veranderen dan verander ik ook mijn mening'. Kortom, een ideaal recept voor 'hot takes' en extreme meningen. Erg leuk dat jij het talent niet ziet in Eric García, maar ondertussen is hij gewoon volwaardig Spaans international en was hij tot het weigeren van een contractverlenging gewoon een veelbelovende verdediger bij Manchester City. Tsja, ik lees je overdreven positieve reacties wel weer op het moment dat hij drie wedstrijden achtereenvolgend goed speelt voor Barcelona...

11 mei 2021 om 16:25

Veltman en Babel zijn ook volwaardige Oranje internationals. moet ik dat dan ook meteen geweldige spelers vinden? verder snap ik heel je stelling niet. als we voetballers niet meer mogen beoordelen op wat ze op het veld laten zien, waar moeten we ze dan op beoordelen? op hoe gezellig ze zijn in de kleedkamer ofzo?

11 mei 2021 om 16:31

Heb je hem in de laatste serie interlands wel zien spelen met Spanje? Hij staat in de basis van Spanje onder Luis Enrique. Bij City heeft hij zelden gespeeld, dus je steekproef is wel erg klein om zo uitgesproken te zijn over een 20-jarige speler. City kan 3 volwaardige teams opstellen. Collega international Ferran Torres zit er ook op de bank. Naast Jesus en Sterling. Zo gaat dat bij staatsgesponsorde clubs.

11 mei 2021 om 16:36

ik heb Garcia vaak genoeg wedstrijden zien spelen hoor bij City en dan stond hij meestal dramatisch te verdedigen. ik heb hem zeker een stuk of 5/6 wedstrijden live zien spelen bij City. bij Spanje heb ik hem niet gezien maar van wat ik van hem heb gezien bij City kan ik niet geloven dat hij in het Spaanse elftal opeens de sterren van de hemel speelt. Fernan Torres vind ik opzich wel een talentvolle speler. die heb ik met regelmaat best goede potten zien spelen

11 mei 2021 om 17:06

Maar Japie, een 19-jarige die interlands bij Spanje speelt, op een plek die meestal wordt bezet door meer ervaren spelers en bij City ook regelmatig speelde voordat hij zijn contract weigerde te verlengen. Dan moet je toch wel iets kunnen? Hij is pas 20 hé, tuurlijk gaat die niet effe de verdediging van Barça uit de problemen helpen, maar met het oog op de toekomst is dit toch een prima aankoop?

11 mei 2021 om 17:28

ik weet het niet. ook al is hij jong mis ik bij hem de basiselementen die een goede verdediger moet hebben dus ik heb er niet veel vertrouwen in dat hij bij Barca gaat slagen, maar de tijd zal het uitwijzen

11 mei 2021 om 18:04

Hoe dan ook. Blijkbaar heeft barca weinig geld. Daarnaast kan garcia halen bijna niet fout gaan. Je betaalt geen transfersom en als het niks wordt kan barca hem verkopen met winst. Is een goede beslissing om hem binnen te halen ook al blijkt hij straks niet goed genoeg voor barca.

11 mei 2021 om 18:17

als de transfersom uiteindelijk hoger uitvalt dan het salaris wat je aan hem hebt betaald toen hij bij je onder contract stond kan dat idd een leuke winst opleveren

11 mei 2021 om 19:01

Denk niet dat transfers en salarissen uit dezelfde pot betaald worden. Boekhoudkundig vallen ze sowiezo niet onder hetzelfde. En zul je er winst op maken aangezien aanschafprijs 0 is.

11 mei 2021 om 15:28

Als de driemans defensie een blijvertje is, zie ik graag op termijn Araujo de rol van Pique overnemen en dan kunnen Mingueza en Garcia concurreren voor de positie rechts centraal. Ik ben het met je eens dat Araujo defensief agressiever en beter is dan Mingueza maar als hij rechts centraal speelt tegen een zwakkere tegenstander en dus heel veel moet inschuiven in het middenveld, komt hij voetballend wel te kort. Daarin is Mingueza dan weer veel beter.

11 mei 2021 om 16:32

Ik zie Garcia dan eerder in de Pique rol centraal. Araujo is voetballend niet sterk genoeg om de centrale rol in een driemansverdediging op zich te nemen.

12 mei 2021 om 00:01

Ik vind dat in die centrale voetballend juist het minst gevraagd wordt. Mingueza en Lenglet hebben de taak om steeds echt door te schuiven in het middenveld en Pique is meer de 'sweeper' erachter. Dat zie ik Araujo juist wel doen.

11 mei 2021 om 16:25

Als je mingueza tam en afwachtend vind ga je je groen en geel ergeren aan García denk ik. Zelden zo’n slappe verdediger gezien. Fysiek bedoel ik hè. Een watje gewoon. Jammer want de positionering heeft ie wel. Misschien komt ie in Spanje beter tot zijn recht want in Engeland is zijn duelpercentage heel slecht

11 mei 2021 om 16:33

Mingueza tam en afwachtend? Hoe kom je daar bij? Mingueza is juist een speler die altijd blijft gaan.

11 mei 2021 om 17:24

Goeiedag zeg. Je ziet dat ik die mening niet uit maar inpik op iemand anders die dat zegt toch?

11 mei 2021 om 17:47

Ik zie het nu inderdaad. De draad was ook zo lang. Mijn oprechte excuses.

11 mei 2021 om 18:08

Anders kan hij toch verkocht worden door barca. Geen transfersom en zijn salaris zal ook niet bijster hoog zijn. Blijkt hij niks dan lekker verkopen.

Goede aanwinst, zie ze nog wel paar andere halen zoals emerson en misschien een aguero ook wel. Dan met de eventuele verkopen nog een aankoop denk ik.

Weet iemand waarom hij niet speelt bij City? Als hij zo goed is zou hij daar toch meer moeten kunnen spelen?

11 mei 2021 om 14:38

Hij verlengde zijn contract niet bij city, waarom zou city dan een talent laten ontwikkelen terwijl je Dias, Laporte, Stones en Aké hebt? Hij is een prima speler, maar moet nog ontwikkelen. Ook wel logisch gezien zijn leeftijd. Met zijn jonge leeftijd heeft hij toch al 33 wedstrijden voor city + 5 interlands achter zijn naam staan, hij kan dus echt wel wat. Het is alleen fysiek geen geweldenaar en meer een voetballende verdediger dan echt een type die zijn mannetje compleet uitschakeld. Maargoed naast Araujo wat echt een monster is moet dat goed komen.

11 mei 2021 om 14:38

De concurrentie centraal achterin is erg fors t.o.v. Barca. Laporte, Dias, Stones en Ake verder heeft Guardiola niet echt hoeven wisselen vanwege tegenvallende prestaties. Garcia heeft 22 wedstrijden gespeeld. 5 in de CL en 17 in de PL.

11 mei 2021 om 14:42

Hij speelde eerst veel.
Daarna wilde hij niet verlengen en is o.a. Ruben Dias gekomen.

Dias is de man achterin bij City op dit moment, zo goed. Dankzij Dias is Stones helemaal opgebloeid. Tevens heeft hij ook nog de beste verdediger van vorig seizoen bij City, Laporte, voor zich.

Mede doordat hij niet verlengd heeft, is hij bijna non-grata. Logischerwijs geeft City daardoor de voorkeur aan zowel Aké, Laporte, Stones en Dias. Tevens zijn deze 4 verdedigers ook allen 4 beter dan deze Eric Garcia.

Hij is nog jong en moet echt nog groeien, maar denk dat hij een degelijke CV gaat worden.

11 mei 2021 om 16:09

Pep zei het in verdekte termen zelf in de personferentie. Hij mag hem niet opstellen van de board nu hij gratis de deur uit wil. Eric Garcia is een betere voetballer dan vooral Laporte en Ake. Die laatsten zijn weer betere verdedigers. City heeft als staatsgesponsorde clubs ook immens veel selectiespelers. Laporte is vanaf vandaag overigens voetbalspanjaard.

Araujo & Garcia als nieuw centraal duo? Garcia die echt een centrale verdediger is die het moet hebben van zijn uitstekende positionering & opbouwend vermogen en Araujo meer een robuuste verdediger die het moet hebben van zijn power en snelheid. Ik denk dat dit een goed koppel zou kunnen vormen met Lenglet en Mingueza achter de hand. Pique zn tijd begint wel echt te dringen

Goede aanwinst! Een prima CV die nog veel kan groeien en voor lange tijd een basisklant is. Verder niet teveel financieel risico.

In de interlands met Spanje maakte hij op mij een uitstekende indruk. Ik denk ook wel dat hij in de basis zal starten komend ek. Als je dan zo’n speler spotgoedkoop kunt binnenhengelen, dan doe je een uitstekende zaak. Hopelijk zal Lenglet nu voor 40 miljoen worden verkocht. Van de verdedigers is hij toch nog degene die het meeste waard is.

11 mei 2021 om 14:44

Ik twijfel er aan. Als Ramos fit is, speelt die sowieso.
Denk dat dan Pau Torres toch nog wel een streepje voor heeft op Eric Garcia (hoop ik).

Pau is nog wel een tikkeltje beter dan deze Garcia en daarnaast speelt die ook echt alles.

Gaya/alba - Pau Torres - Ramos - Carvajal/navas gok ik zo.

Dan heb je nog spelers als Grimaldo, Eric Garcia en Nacho als back-ups. Prima defensie.

11 mei 2021 om 17:28

Vraag me af waarom nietmand Hermoso noemt

11 mei 2021 om 14:56

Welke gek gaat nou 40 miljoen betalen voor Lenglet? Die heeft zoveel foute gemaakt dat geen enkele topper hem zal willen halen en enkel subtoppers langs zullen komen en die gaan echt geen 40 miljoen betalen voor een 25 jarige speler dat niet beter is geworden in de loop der jaren.

11 mei 2021 om 15:17

Ja echt, 40 miljoen voor een gegarandeerde gele kaart elke wedstrijd is wat je binnen haalt.

11 mei 2021 om 15:02

Denk je dat 40 miljoen een realistische prijs is voor Lenglet? Lijkt mij niet bepaald. Ik denk dat het sowieso heel erg zal tegenvallen met wat jullie binnen gaan halen qua verkopen. Barca is al niet de beste club qua verkopen van spelers en de spelers die je nu wil verkopen zijn allemaal te duur voor hun kwaliteiten. Plus ze krijgen te veel salaris, wat andere teams niet kunnen en willen bieden.

11 mei 2021 om 15:06

Ik vind het een marktconform bedrag. Hij is voor een centrale verdediger nog behoorlijk jong, hij speelt al drie jaar basis bij Barca en hij is Frans international. Ik denk dat hij prima bij ploegen als ManUnited, Arsenal, Juventus, Inter,... prima zou passen. Dat het voor de rest enorm zal tegenvallen met verkopen ben ik overigens wel met je eens. Voor Coutinho, Pjanic, Neto ga je niks krijgen. Misschien dat Arsenal nog zo gek is om deze spelers voor een mooi bedrag te halen haha.

11 mei 2021 om 15:54

Is natuurlijk niet marktconform en totaal onrealistisch 40 miljoen voor een verdediger die totaal niet heeft aangetoond een topverdediger te zijn. Hij ligt dan nog lang vast maar dat is eerder een nadeel dan een voordeel in dit geval.

Hij is inderdaad Frans international maar dat is alleen omdat Deschamps er totaal geen verstand van heeft qua spelers oproepen en vasthoudt aan zijn vertrouwde kliekje. Als die een beetje vernieuwend was geweest dan zou die komende zomer Laporte en Kounde meenemen en dan zijn Konate en Upamecano ook gewoon beter als Lenglet. Maar hij zal wel weer als wissels Lenglet en Zouma meenemen en dan wint die alsnog het EK maar niet omdat hij tactisch zo enorm sterk is.

11 mei 2021 om 16:30

Leg mij aub eens uit waarom hij geen 40 miljoen waard is. Barca kocht hem voor 35 miljoen. Genoeg andere topploegen die in hem waren geïnteresseerd op dat moment. De beste man is nu al drie seizoenen op rij basisspeler. Je verwacht dan toch dat hij minimaal voor die 35 miljoen zal worden verkocht. Hij is er namelijk niet slechter op geworden. Everton betaalde ook gewoon 40 miljoen voor Mina. Waarom zouden dit soort clubs niet hetzelfde doen voor een ervaren en nog altijd jonge Lenglet?

11 mei 2021 om 17:33

Dat hij drie jaar geleden 35 miljoen waard was in de ogen van Barca maakt hem nu nog geen 40 miljoen waard? Je kan toch niet anders dan concluderen dat hij teleurgesteld heeft en de verwachtingen die men destijds voor hem had niet ingelost heeft. Is defensief gewoon niet sterk, traag en pakt veel kaarten. Dat je als argument gebruikt dat ie al drie jaar basisspeler is bij Barca vind ik ook niet terecht, dat is hij ook enkel omdat er een gebrek aan concurrentie is en buiten Pique niet 1 topper rondloopt (rond liep). Mina vind ik weer een zwak argument. Dat er 1x een club idioot genoeg is om zoveel te betalen is geen garantie. Het is mogelijk hoor, maar absoluut niet marktconform. Transfermarkt schat Lenglet op 25 miljoen. Dat vind ik al realistischer. Met wat mazzel krijg je eind augustus 30 miljoen van een club die wanhopig is maar 40 miljoen lijkt me onrealistisch. Nogmaals, onrealistisch is niet onmogelijk of uitgesloten natuurlijk, maar nee marktconform of te verwachten is het absoluut niet.

11 mei 2021 om 17:38

Als jullie het allemaal onrealistisch vinden, dan zullen jullie wel gelijk hebben. Ik blijf erbij dat het geen gekke uitspraak is. IK zie ploegen als Dortmund, Arsenal, Everton gewoon dit soort bedragen neertellen. Je hebt een degelijke en jonge verdediger die ideaal is voor de subtop. Lenglet was bij Sevilla gewoon fenomenaal. Hoe hij in die CL wedstrijd tegen United domineerde was gewoon indrukwekkend. Dat hij voor Barca tekort komt, betekent niet dat hij geen 40 miljoen waard is.

11 mei 2021 om 19:33

Nogmaals onrealistisch betekent niet dat het uitgesloten is. Wie weet krijg je hem inderdaad voor 40 miljoen of meer verkocht maar ik zou het niet marktconform of gangbaar willen noemen nee. Als een Engelse middenmotor interesse toont zou ik niets uitsluiten.

11 mei 2021 om 17:28

Ik vind Garcia absoluut niet goed genoeg voor de basis bij Spanje. Torres, Ramos, Pique liggen imo een pak voor en ook Llorente en Hermoso schat ik op dit moment een stuk hoger in. Als Garcia meegaat doet ie het al goed vind ik. Al helemaal aangezien hij zowat 0 minuten gemaakt heeft dit seizoen. Dat Enrique wat geexperimenteerd heeft de voorbije (oefen)interlands is niets om op af te gaan.

11 mei 2021 om 17:40

Llorente was anders toch wel knap waardeloos toen hij van Enrique de kans kreeg. IK begrijp dus ook niet dat je hem boven Garcia prefereert die wel sterke interlands heeft gespeeld. Pique is trouwens al enkele jaren gestopt, dus daar hoeft Garcia niet wakker van te liggen. Je hebt wel gelijk over Ramos en Pau Torres. Laatstgenoemde speelt ijzersterk.

11 mei 2021 om 19:31

Is dat zo? Ik heb hem niet aan het werk gezien bij Spanje, enkel bij Leeds dit seizoen en daar vind ik hem niet slecht. Ook Nacho ben ik vergeten trouwens. Speelt heel goed bij Madrid de laatste maanden dus die zou ik ook zeker de kans geven.

Graag nu lenglet, pjanic, braitwaithe, firpinho en coutinho verkopen

Blij mee! Defensief nog geen geweldenaar maar dat komt wel. Kan in de toekomst met Araujo een mooi duo vormen. Vind Araujo voetballend een beetje matig. Moet wel zeggen dat ik echt onder de indruk was van de 45 minuten van Araujo tegen Atletico. Je kan zeggen “het was maar 45 minuutjes.” En dat klopt. Maar man wat won hij elk duel eenvoudig, echt indrukwekkend. koppend ook echt een beest. Lijkt zich in de 352 iets minder op zijn gemak te voelen, maar met de tijd zal barça weer overschakelen naar 433. Iemand enig idee of deze garcia een beetje snelheid heeft?

11 mei 2021 om 14:45

Zo snel is hij niet. Degelijk, maar niet meer dan dat.

Denk dat hij een goed duo kan gaan vormen met Araujo in de toekomst.

Denk wel adt Pique en (helaas) Lenglet nog genoeg minuten gaan krijgen.

Bijzonder dat dit als aanwinst gezien wordt. Dit huidige Barcelona heeft goede sterke verdedigers nodig dat er al staat. Garcia past prima in het rijtje van de huidige verdedigers dat ze al hebben. Talentvol maar nog niet goed genoeg. Hij is nog jong en zit nog potentie in maar of net als Araujo en Mingueza nog een hoop op aan te merken. Niet voor niets de reden waarom hij als 5e centrale verdediger bij Man City staat.

11 mei 2021 om 14:59

Welke top verdediger die er staat kunnen wij nu betalen dan? Barca moet bouwen aan een jonge ploeg die over paar een seizoen of 2 weer kanshebber is voor de CL. We moeten nu accepteren dat we niet iedereen kunnen halen die we willen. Daarnaast is García gewoon een talentvolle verdediger die echt heel goed kan worden, zulke kansjes moet je grijpen en als het niks wordt kan je hem met winst verkopen.

11 mei 2021 om 17:36

Upamecano was een degelijke optie geweest. Met een verkoop van Lenglet en Umtiti was hij haalbaar geweest. Helaas is dat te laat natuurlijk. Verder is er inderdaad niet veel beschikbaar voor het budget van Barca dus is dit een uitstekende deal. In het slechtste geval koop je over 2 jaar alsnog een topper en verkoop je Garcia weer voor 20 miljoen.

11 mei 2021 om 18:39

Zeker, dat was ook mijn droom kandidaat geweest maar je moet dan idd eerst spelers verkopen om hem te kunnen halen. Dan zijn de concurrenten je gewoon te snel af.

11 mei 2021 om 19:06

Met winst verkopen? Transfervrij is niet gratis en salaris is nog steeds veel. Zeg maar gerust, minder verlies. Winst ga je niet krijgen, tenzij hij het zo goed doet, maar dan wil je er zelf niet meer vanaf.

11 mei 2021 om 20:21

Stel dat hij na 2 seizoenen het niet is dan kan je Garcia nog steeds met zijn 3 jarig contract voor 20-30 mil kwijt. Ik ga er van uit dat hij niet 30 mil aan salaris krijgt in 2 seizoenen. dus dan heb je hem zeker met winst verkocht.

Lijkt me een prima aanwinst, gezien de financiële mogelijkheden en kan hopelijk uitgroeien tot een goed verdedigings duo met Araujo

We roepen dat het nieuwe centraal duo dus Araujo/Garcia moet gaan worden. Die staan er komend seizoen echt nog niet. Want wat gebeurt er als ze 2 of 3x in de fout gaan (wat zou moeten kunnen op die leeftijd), precies, een nieuwe verdediger kopen! Dat is een beetje de trend. Aankopen zullen er gelijk moeten staan, anders verpieteren op de bank a la Pjanic, Braitwaith, Junior. Wordt Garcia niet een beetje overhyped?? Ik kan mij zijn laatste wedstrijd voor City niet herinneren.

11 mei 2021 om 15:10

García speelt probleemloze interlands. Ook nog eens interlands zonder Ramos aan zijn zijde. Ook bij City zal hij ongetwijfeld veel van Guardiola hebben opgestoken. Laatstgenoemde beschouwde García ook als zijn protégé. Ik denk dat Guardiola het ook pijnlijk zal vinden dat García niet wilt verlengen ondanks het vertrouwen van de coach.

Goede aanwinst. Barca moet de volgende spelers verkopen: Sergio Roberto, Clement Lenglet, Samuel Umtiti, Pjanic, Coutinho, Braiwhwaite en Dembele

Voor de rest begin ik mij meer en meer te irriteren aan Koeman met zijn gezeur over Depay en Wijnaldum. Beide ongeschikt voor Barca

Vanavond is het uur voor de waarheid als barca niet wint dan is het einde van Koeman kan me niet voorstellen dat hij dan nog gehandhaaft gaat worden door Laporta die al pissig is over de nederlaag tegen Granada en de behandeling van Puig

Wanneer zal Barcelona eens investeren in paar goeie koppers om tijdens spelhervattingen toe te slaan? Ik zeg het bijna ieder wedstrijd, maar als Barcelona 2-3 spelers had met de luchtduel kwaliteiten van een type Ramos, Benzema of Casemiro dan had Barcelona echt veel meer titels gewonnen. Er zijn wedstrijden waarin de tegenstander met 13 man zit te verdedigen en continue overtredingen begaan om Barcelona in bedwang te houden. Als je in zulke wedstrijden er voetballend niet langskomt heb je echt zo veel aan paar sterke koppers.

11 mei 2021 om 17:10

Araujo? Vind araujo koppend wel ijzersterk hoor, maargoed hij speelt niet altijd. Buiten dat heb je Lenglet die ik nog wel vaak een kopduel zie winnen, maar die mikt ze altijd naast of over, vrij nutteloos dus.

Barca gaat een lastige zomer tegemoet maar gelukkig zijn er wat gratis opties op de markt. Met piqué, mingueza, lenglet, araujo en García zit je achterin kwalitatief niet fantastisch maar wel breed genoeg en een degelijke mix. Als ze umtiti kunnen verkopen en hetzelfde voorin kunnen doen (gratis speler halen en iemand verkopen) dan is een echte transfer wellicht een optie

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4939 fans
Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
3.Barcelona7947
4.Sevilla7720
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
L. MessiAanvaller3530
TrincãoAanvaller283
NetoKeeper70
Iñaki PeñaKeeper00
M. ter StegenKeeper310
Jordi AlbaVerdediger353
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

92 fans
Coach, 58 jaar
SeizoenClub
2020- Barcelona
2018-2020 Nederland
2016-2017 Everton
2014-2016 Southampton
2011-2014 Feyenoord
Laatste voetbalnieuws

Joan Laporta erkent: ‘Misschien voelde Ronald zich ongemakkelijk’

Joan Laporta is grotendeels tevreden over het verloop van de transfermarkt tot dusver. De voorzitter van Barcelona haalde Memphis Depay, Eric García en Sergio Agüero transfervrij binnen, terwijl rechtsback Emerson voor...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 24 juni
Sam Lammers staat op het punt om Atalanta te verlaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren