Geëmotioneerde Robben staat open voor EK-deelname: ‘Dan kom ik’

Zondag, 9 mei 2021 om 14:50Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 15:50

Met tranen in de ogen verscheen Arjen Robben na afloop van het duel tussen FC Emmen en FC Groningen voor de camera's van ESPN zondagmiddag. De aanvaller, die voor het eerst sinds september vorig jaar weer eens in de basis stond bij een wedstrijd in de Eredivisie, luisterde zijn basisplek op met twee assists en een klinkende overwinning. Trainer Danny Buijs haalde hem uiteindelijk na tachtig minuten spelen naar de kant voor Jörgen Strand Larsen. Robben gaf aan zich beschikbaar te stellen voor Oranje, mocht de situatie zich voordoen.

De laatste keer dat Robben in een Eredivisiewedstrijd aan de aftrap verscheen, was op de eerste speeldag in de thuiswedstrijd tegen PSV. Daarna viel hij nog wel drie keer in, om zondag voor de tweede keer dit seizoen vanaf de eerste minuut te starten. "Dit is wat ik wilde", aldus een zichtbaar geëmotioneerde Robben na afloop van het gewonnen duel. "Ik wilde de club helpen en je wilt voetballen. Als het dan mag en het lukt, dan ben ik heel blij, ja. Dat doet me veel."

Het seizoen van Robben wordt gekenmerkt door blessureleed. Een maand geleden maakte hij zijn eerste speelminuten van dit kalenderjaar in de verloren thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen (0-2). Vervolgens kwam hij eveneens een half uur in actie tegen Sparta Rotterdam (1-2 verlies), om tegen Emmen voor het eerst dit seizoen te zegevieren. "Het is gewoon een lange weg en je hoopt op meer", vervolgt Robben. "Je verwacht er meer van. Dan is het zwaar en moeilijk, ik ben blijven knokken. Die beloning moet een keer komen."

Dat Robben zijn emoties de vrije loop liet, had hij zelf ook niet verwacht. "Je bent en blijft heel erg gefocust, je bent er zo mee bezig, elke dag weer. Je doet er alles aan. Je wilt jezelf fit houden. Het is niet makkelijk. Als het dan een keer mag lukken komt dat er dan uit. Ik kan niks anders dan keihard mijn best doen. Met heel veel steun en iedereen die zijn steentje bijdraagt. Iedereen helpt mee en werkt mee. Maar uiteindelijk wil je op dat veld komen en voetballen. Morgenvroeg heb ik waarschijnlijk een rolstoel nodig. Dat maakt niet uit. Dit maakt alles goed."

Robben werd door de aanwezige pers gevraagd naar een eventuele rol bij het Nederlands elftal komende zomer. De aanvaller van Groningen gaf aan dat hij deelname aan het EK niet uitsluit, mocht bondscoach Frank de Boer hem nodig hebben. "Dan kom ik", liet Robben de aanwezige pers weten. "Toen ik afgelopen zomer hiermee begon was het EK wel iets uit mijn stoutste dromen. Eerst maar realistisch blijven en kijken hoe het de komende weken gaat. Daarna zien we verder."

Groningen kende op bezoek bij Emmen weinig moeite met de nummer zestien van de Eredivisie. De twee assists van Robben werden beide afgerond door Alessio da Cruz. Daarvoor had Bart van Hintum de ploeg van Buijs al op voorsprong gezet. Het slotakkoord kwam van de voet van Paulos Abraham, die met links raak schoot op aangeven van Ko Itakura. "Als ik dan zo'n wedstrijd als vandaag zie. Ik mag lekker meedoen en ik heb als een kind plezier gehad 75 minuten lang. Als ik nog belangrijk kan zijn voor de ploeg met twee assists, ben ik heel gelukkig", aldus een tot tranen geroerde Robben.Gerelateerd

Meer sportnieuws

105 reacties (laatste reactie door droppie)

Wat een absolute held is het ook, het is hem zo gegund. Nederlandse legende.

9 mei 2021 om 15:28

Absoluut een legende. Misschien nog wel meer als mens dan als voetballer. Heeft alles meegemaakt als speler en is dan als een kind zo blij dat hij op een plastic veld in Emmen “mag meedoen” zoals hij dat zelf zegt. Echt geweldig

Wat een strijder Robben. Prachtig hoe hij er zo voor leeft.

Een waanzinnige speler en een voorbeeld voor iedereen. Het is hem ontzettend gegund, hopelijk kunnen we nog veel plezier aan m beleven!!!

Die kun je er toch beter bij hebben dan Babel dacht ik zo...

9 mei 2021 om 14:56

Dit was mijn gedachte inderdaad. Babel is er voornamelijk voor de kleedkamer, maar ik denk dat het gehele team juist tegen Robben opkijkt en Robben kan natuurlijk nuttig zijn in verlengingen.

9 mei 2021 om 15:07

Precies, dat is toch de voornaamste reden dat Babel mee zou gaan inderdaad. Maar Robben lijkt me dan een grotere inspiratiebron en iemand die het respect van de hele selectie heeft dan met alle respect Babel.

9 mei 2021 om 14:56

100%. Er mogen toch 26 spelers mee. Ik zou als het kan robben altijd mee nemen. Misschien zelfs op zijn leeftijd als hij fit is nog steeds de beste buitenspeler die Nederland heeft.

9 mei 2021 om 15:01

Wat dacht je van Stengs dan?

9 mei 2021 om 15:05

Stengs is nog jong en zie ik altijd liever dan Babel, dus als ik er twee van die drie mocht kiezen dan zou ik voor Robben en Stengs gaan.

9 mei 2021 om 15:14

Robben past qua persoonlijkheid totaal niet bij de huidige groep jongens. Dat is ook wel bewezen in de laatste periode van Oranje toen was het eerder FC Robben i.p.v. Ons Oranje en presteerde ze ondermaats. Sinds Koeman de bezem er doorheen heeft gegooid zijn de jongens weer naar elkaar toegegroeid en is er veel meer chemistry. Dat moet je er niet willen uithalen omdat Robben toevallig 2 assists heeft gemaakt tegen Fc Emmen.

9 mei 2021 om 15:30

Dat Robben volgens jou qua persoonlijkheid totaal niet bij de huidige groep jongens zou passen is perfect samengevat wat er mis is met het huidige Nederlands elftal. Robben heeft een echte winnaarsmentaliteit en leeft echt voor het spelletje. Ik heb het idee bij het huidige Nederlands elftal dat ze alleen bezig zijn met uiterlijk vertoon en instagrammen. Stuk voor stuk kunnen ze nog een hoop leren van Robben en 3kwart mag zijn veters nog niet strikken.

9 mei 2021 om 15:35

@CV Nee, dat ben ik het niet met je eens. Onder Koeman presteerde deze groep heel erg goed. En Koeman had er een hechte groep van gemaakt. Een team. Als je weer allemaal mensen toevoegt die voor een disbalans qua gezag en structuut in de selectie zorgen, en niets hebben bijgedragen aan de kwalificatiereeks, vind ik dat je als trainer echt blundert. Verder is Robben teveel een ego, en te weinig een speler voor het team. Babel, hoe beperkt hij ook is, stelt zich in dienst van zijn medespelers en zijn bijdrage en klik met Depay is goed. Robben, zeker met zijn mediafans, zou een bom onder de selectie worden. Zou daar zeker niet aan beginnen. Ofwel, dan wordt het een drama EK en hopelijk ook einde De Boer. Want het is mij een wonder dat hij toch voor deze groep is gekozen. Bizar.

9 mei 2021 om 15:41

@suripride dat kwam ook wel omdat Robben de enige topspeler was. Hij moest ze meeslepen. De verhoudingen zijn verandert. Nu heb je De Ligt, De Vrij, (hopelijk) V Dijk, Wijnaldum & Frenkie. We hebben iemand nodig die Depay op zijn plek kan zetten.

9 mei 2021 om 15:49

@jeffery Ik volg je niet. Depay ligt heel goed in de groep en is juist een van de kernspelers. Hij is afgelopen jaren oa door Koeman ontzettend gegroeid. Ik volg niet waarom hij op zijn plek gezet moet worden, en waarom je vindt dat Robben dit nu even moet doen. Dit zorgt toch juist voor splitsing in de groep?

9 mei 2021 om 16:09

Hij zal vast goed in de groep liggen omdat het volgens mij wel een leuke jongen is maar op het veld speelt hij toch vaak zijn eigen wedstrijd. Hij werkt wel hard maar daar tegenover staan acties die niet functioneel zijn, afstandschoten die nergens op slaan, vrije trappe opeisen terwijl hij dat niet kan etc. Er is niemand die tegen hem durft te zeggen dat hij het simpel moet houden of dat iemand anders de vrije trappen neemt.

9 mei 2021 om 16:10

Robben staat bekend om z'n egoisme. Dat is juist zijn kwaliteit en dat wil je er niet uithalen. Maar zijn ego is niet iemand die de huidige generatie kan motiveren om beter te spelen. Hij is alles behalve een teamplayer. Zijn prestaties zijn inderdaad iets om tegen op te kijken maar zijn persoonlijkheid niet. Snap ook niet wat Instagram en uiterlijk hier iets te maken heeft. Je leeft in 2021 niet in 1990 of 1970. Social media is een onderdeel van ons dagelijks leven geworden en je ziet nu meer van voetballers dan ooit. Dat je nu mee kan kijken met hen dagelijks leven of andere activiteiten maakt ze niet minder sportmannen of een mindere winnaarsmentaliteit. C.ronaldo heeft 280 miljoen volgers en post dagelijks samen met zijn management iets op social media. Leeft hij daarom minder voor het spelletje? Depay, Van Dijk en andere zie ik ook keihard werken achter de schermen en leven ook voor het voetbal.

9 mei 2021 om 16:26

Je hoeft mij de kracht en het belang van social media niet uit te leggen, ik snap ook wel dat de tijden veranderen. Wat echter nooit veranderd is is het voetbal. Je kunt niet altijd alles winnen, maar je kunt wel altijd alles geven. Dat is wat Robben doet en wat ik mis bij het huidige Nederlands elftal. En op dat hele persoonlijkheidsverhaal: ja, Robben ging in het verleden vaak voor eigen kansen (‘egoisme’). Maar diezelfde Robben heeft het afgelopen jaar alles gegeven voor zijn (en mijn) club. Hij heeft juist bewezen een teamplayer pur sang te zijn en een inspirator. Als je iets wilt bereiken moet je daar vol voor gaan en alles voor geven. En dat is wat Robben zijn hele carriere gedaan heeft. Zo win je de champions league en zo kun je je comeback maken bij FC Groningen. Omdat je dat ontzettend graag wilt en daar dus alles voor geeft.

9 mei 2021 om 16:42

Als je het begrijpt dan snap ik je opmerking niet. Het voetbal is wel degelijk veranderd in de loop d'r jaren en er wordt steeds meer van spelers gevraagd dus ook vrij logisch dat ze ook steeds meer ontspanning opzoeken omdat de topsport steeds meer van je eist zowel fysiek als lichamelijk. Spelers als Depay scheuren kruisbanden en staan binnen een half jaar weer op het veld omdat die er niet vol voor gaan? onzin! Robben ze tijd is geweest en heeft nooit een bindende factor gehad in een kleedkamer en neemt zijn eigen mentaliteit als de maatstaaf. Helaas werkt het niet zo in het teamsport en heb je te maken met verschillende persoonlijkheden en verschillende soorten mentaliteiten. Uiteindelijk gaat het tijdens een WK en EK naast kwaliteiten ook om de chemistry binnen een elftal en Robben heeft bewezen dat die er buiten valt bij de huidige generatie.

9 mei 2021 om 16:44

@CV15 en Rick Op het EK van 1996 speelde Frankrijk met Pires, Djorkaef en Zidane. Voor het eerst Zidane als regisseur en toekomstig leider. Dit terwijl er toen ook nog Ginola en Cantona speelden. En toen waren ze nog heel goed. De trainer had ze niet meegenomen voor de ontwikkeling van de persoonlijkheid en leiderschap van Zidane. Met als doel om in 1998, wanneer het WK in eigen land zou zijn, Zidane dan de absolute leider zou zijn. Dit geldt ook voor spelers als Van Dijk, De Jong, Wijnaldum, De Ligt en Depay. Dit zijn spelers die nu voor het eerst op een groot toernooi uit de schaduw van de vroegere grote vier moeten stappen. Echt op eigen benen staan. Echt leiden en echt een team vormen. Dit proces is heel belangrijk. Zodra je met Robben komt.. Moet iedereen weer naar hem luisteren, moet je je weer schikken en worde de verhoudingen in de kleedkamer scheef. Want ja, hij is een wisselspeler. En Robben is geen rustug typje. Die wordt continu door de media gezocht, als Ned een keer verliest kan hij weer eens een opmerking maken dat die wel kon spelen en fit was.. Dit is gewoon niet goed voor de ontwikkeling van dit team. Het is een te grote speler om hem een bijrol te geven. En hij is te gretig om zich in te schikken in het belang van het team. Zo kijk ik ernaar.

9 mei 2021 om 15:27

Uhm nee. Als hij nu al zegt dat ie morgen een rolstoel nodig heeft... tuurlijk, voetballend kun je hem er zeker beter bij hebben dan Babel. Maar veel te fragiel, zonde om daar een plek voor in te ruimen.

9 mei 2021 om 15:40

Babel 30 wedstrijden gespeeld, 5 goals 5 assist. Robben 5 wedstrijden 2 assist. Ik zou Babel ook niet nemen. Maar om een niet fitte 37 jarige speler mee te nemen. Lachwekkend.

9 mei 2021 om 16:05

Babel: een paar kampioenschappen met Ajax en Besiktas. Robben: 1 CL, kampioen van Duitsland, Engeland en Spanje, zilver en brons op een WK. Uit wie zouden jonge spelers meer inspiratie kunnen putten? Van een echte winnaar als Robben die op 37 nog absurd fit is en van duizenden blessures sterk is teruggekomen, of een tweederangsvoetballer als Babel die nog voor zijn dertigste in de woestijn actief was en zijn haren graag roze verft.

9 mei 2021 om 16:44

Robben ziet er topfit uit en zn spel was vandaag ook topfit. Hoe kom je er bij dat hij nu niet fit is?

9 mei 2021 om 17:16

Lord, robben werd er een aantal keer uitgelopen door spelers van Emmen. Die kun je niet meenemen naar een EK.

Prachtige speler maar een ek.....uuuuh nee niet doen

9 mei 2021 om 14:53

Bepaal jij dat? ;-)

9 mei 2021 om 14:53

Liever Robben erbij voor de ervaring dan een ryan babel, hoeft niet eens persee te spelen maar ik denk dat deze legende zoveel goede invloed kan uitoefenen op de jonkies in NL elftal.

9 mei 2021 om 17:11

Robben kon 1x vanaf de middellijn op de keeper af en werd binnen 3 meter ingehaald door een Emmen verdediger... lijkt me niet handig om hem mee te nemen nee

9 mei 2021 om 14:54

Natuurlijk wel! Dat zou enkel voor de toernooi ervaring al geweldig zijn. Het zou ook nog een goede impuls kunnen zijn voor zijn vorm. En liever Robben dan Babel.

9 mei 2021 om 14:54

Liever Robben erbij voor de ervaring dan een ryan babel, hoeft niet eens persee te spelen maar ik denk dat deze legende zoveel goede invloed kan uitoefenen op de jonkies in NL elftal.

9 mei 2021 om 15:30

Wat dacht je van allebei niet...

9 mei 2021 om 15:37

Robben vraagt om aandacht. Te gretig, zoekt media op, media zoekt hem op. Hij is geen speler die bereid is voor het team en zijn medespelers te offeren. Hij offert alles voor zijn doelstellingen. Dat is niet goed voor de teamspirit. Bizar dat zoveel mensen voor die tranen vallen.

9 mei 2021 om 16:15

Ja hoor. Robben komt uit zijn pensioen om nog een jaar voor zijn oude club te voetballen, raakt geblesseerd en revalideert vervolgens het hele jaar om nog één keer op het veld te kunnen staan. Uiteraard doet hij dit allemaal voor de aandacht. Geloof je het zelf?

9 mei 2021 om 16:47

@Meliora Nu ik mijn tekst lees, snap ik dat je het zo hebt geinterpreteerd. Maar zo was mijn tekst niet bedoeld. Mijn tekst was bedoeld als: de persoonlijkheid van Robben vraagt om aandacht. Je kunt het niet negeren. Mijn tekst is ook in die context geschreven.

9 mei 2021 om 16:58

Ah, in dat geval begrijp ik je een stuk beter. Ik vond het al een wat vreemd bericht haha. Als we het over de Robben van twee jaar terug hebben had ik je wel gelijk gegeven, maar ik denk dat de huidige Robben heel goed beseft dat hij een hele bescheiden, meer coachende rol zou spelen bij het Nederlands elftal. Voor het idee zou het mooi zijn om hem mee te nemen, ik denk dat alleen al zijn aanwezigheid en mentaliteit iets extra's zou geven aan de groep. Ik zie het overigens niet gebeuren dat hij meegaat, maar met die drie extra plaatsen weet je het maar nooit.

Direct meenemen. Zeker met die nieuwe regel van 26 spelers.

Alles beter dan Babel zou je zeggen

Frank de Boer is wel zo'n type die Babel dan nog steeds de voorkeur geeft.

Lijkt me heel duidelijk wat De Boer moet doen na deze opmerking. Oproepen! Al zal hij waarschijnlijk iets tekort komen, erger dan Babel kan het niet zijn. En vooral in de kleedkamer kan zon legende erg belangrijk zijn op een EK.

Naja goed ik denk niet dat het fysiek al kan om mee toen aan het EK. Maar ik heb wel zo iets van als Babel voor de kleedkamer is dan kan je beter Robben meenemen voor in de kleedkamer lijkt me met z'n ervaring. Hij kan alleen zijn haar niet oranje verven.

Nou doei Babel. Direct inwisselen voor Robben.

Een betere speler 'voor in de kleedkamer' dan Babel

Robben en Gakpo ipv Babel en Stengs dan ga je er echt enorm op vooruit.

Kippenvel dat filmpje. Schaapjes op het droge en dan zo genieten van je favoriete bezigheid bij je jeugdliefde. Dat je deze keer nog lang fit mag blijven, Arjen.

Als je toch 3 extra spelers mee mag nemen zou ik Robben niet gek vinden, dan uiteraard ipv Babel. Geweldige stem in de kleedkamer en naast het veld, houd de jongens scherp. Ik zeg doen.

9 mei 2021 om 17:13

Heb je vandaag gekeken? Robben is nog trager dan prato bij feyenoord...

Geen Ajax verleden helaas. Maar even zonder dollen: een terug fitte Robben lijkt mij veel meer een aanwinst dan Babel. Zelfs al is het alleen maar voor in de kleedkamer, dan nog kan Robben veel meer toevoegen. Lijkt mij een no-brainer als hij in de periode vanaf nu zonder blessures blijft

Dus, wat moet Frank doen? Hoe dan ook meenemen, voor het team, voor de drive en, als hij voldoende fit is, voor op het veld. Met drie extra plekken ook geen probleem. Laat Babel maar thuis, voor de kleedkamer is Robben zó veel beter...

Vind het mooi hoe geliefd Robben is. Echt elke voetbalsupporter gunt hem alles. Feyenoorder, Groninger, Ajacied, PSV’er echt iedereen hier wordt blij als Robben speelt.

9 mei 2021 om 15:04

Beetje ala Kuijt. Ik hoop dat Nederlandse spelers beseffen hoe goed is voor je eigen faam om af te sluiten bij de club dat je groot gemaakt heeft. Wijnaldum over 2 jaar terug bij Feyenoord zou ik bijv prachtig vinden of Suarez terug bij Ajax of groningen, afhankelijk van het niveau dat hij blijft aanhouden.

9 mei 2021 om 15:20

Ik denk dat Kuyt wel iets minder de gunfactor heeft dan Robben, denk dat dat niet helemaal het goede voorbeeld is

9 mei 2021 om 15:22

Suarez bij Groningen of Ajax? Jij denkt zeker dat alle spelers ter wereld die in Nl hebben gevoetbald ook die club als hun jeugdliefde zien. Denk eerder dat Suarez dan terug zou gaan naar Nacional vind je niet?

9 mei 2021 om 15:31

Kuyt denk ik niet zo snel aan. Een Gio v. Bronckhorst eerder dan, persoonlijk.

Prachtig hoe deze legende kan genieten van twee prachtige assists tegen met alle respect Emmen. Pure liefhebber met Enorme clubliefde. Ga alstublieft nog een jaartje door :D

Doen 100% wat een held

Hou toch eens op. Hij speelt net een wedstrijdje tegen Emmen op eredivisie niveau , is voortdurend geblesseerd, geen ritme en al tijden afgeschreven. Tis wel een keer goed he, tijd voor anderen dan dit vallende one hit wonder. Wel ff klaar mee

9 mei 2021 om 15:09

Robben heeft een goede wedstrijd gespeeld, maar ben het met je eens, een wedstrijd tegen Emmen is wat anders dan een wedstrijd tegen Spanje. Ik weet ook niet of hij dit moet willen.. mee nemen voor de kleedkamer? Nee geef dan het vertrouwen aan de toekomst Stengs of Gakpo. Die extra plek kan beter door captain van Dijk en/of Blind worden opgevuld.

Meenemen! Dez espeler brengt ecjt iets extra's in de groep.

Robben voor de sfeer in de kleedkamer is helemaal niet de juiste speler. Babel is een verbindende speler en kan jong en oud, zwart en wit aan elkaar lijmen. Robben niet. Ik vind het ook echt een ongepaste opmerking van hem. Deze man heeft dit hele jaar niet kunnen spelen, doet even 3kwart wedstrijd mee en zorgt met zo een opmerking al onrust binnen de oranjeselectie. Het bizarre is echter wel dat hij op de zomerse eindtoernooien wel altijd bijna fit is. Vind dat hij al een keer deze grap heeft uitgehaald (niet meedoen met kwalificatie, wel deelnemen aan eindtoernooi). Vind het niet kunnen dat een speler die alleen bezig is met zijn eigen dromen, zovaak naar voren getrokken wordt tov team. Een van de beste spelers die Nederland ooit heeft gehad, maar een nare jongen. Hij is alleen zo lang en zo vaak belangrijk geweest, dat veel mensen hem alles gunnen. Deze man kan echt alles maken. Ook in clubverband. Als je ziet dat Lewandowski in zijn huidige mindere jaren, want 5 jaar geleden was die man nog sneller en nog sterker, alle records aan goals breekt, dan kun je je de vraag afstellen wat het Bayern had opgeleverd wanneer je flankspelers had die ook nog oog hadden voor hun geweldige spits.

9 mei 2021 om 15:15

Heel goed verwoord! Precies dit!!

9 mei 2021 om 15:36

Grootste onzin die ik hier heb gelezen, het is duidelijk dat je een afgunst hebt voor Robben. Wat een taboe, een speler met een winnaarsmentaliteit. Robben die niemand verbind in de kleedkamer? Misschien beter dat je het bij Argentinië houdt..

9 mei 2021 om 15:42

Sowieso 'verbindt in de kleedkamer'? Hebben wij het hier over een voetbalelftal of een maatschappelijk praatgroepje?

9 mei 2021 om 15:43

Robben was ook een fantastische link met Van Persie wou je zeggen? Heel WK 2010 heeft Robben een pass in de buurt van het strafschopgebied aan Van Persie gegeven. Heel het WK. En jij denkt dat hij een goede samenwerking gaat hebben met Depay? Niks afgunst. Robben mag veel maken, omdat hij zich zoveel heeft bewezen. Hij was absolute wereldtop. Maar Robben is niet gemaakt om bij te dragen aan de teamspirit bij deze groep. Het zijn gewoon hele andere mensen en Robben kan zich niet goed opofferen voor anderen, wel voorzichzelf. Dat je mijn verhaal, die onderbouw, probeert weg te zetten door op de man te spelen zegt meer over jou. Wees inhoudelijk.

9 mei 2021 om 15:45

@Duck Voetbal is toch een teamsport? Het moet toch klikken? Welke WK winnaar of EK winnaar deed het met een gepspleten selectie? De selecties die een toernooi winnen, doen dit als team. Dus moet ieder puzzelstukje passen in een ander puzzelstukje en dus goed in verbinding zijn. Alleen zo win je een toernooi.

9 mei 2021 om 15:53

Lol wat lul jij allemaal? Lijkt wel alsof je smacht naar aandacht door per se een andere mening te willen hebben dan de rest. Robben was nb de captain van Oranje. Zelfs in 2014, toen rvp de captain was, vond iedereen Robben de leider. En hij zou dan geen verbindende speler moeten zijn? Ontzettend zuur Babel en mss zelfd een beetje oneerlihk, maar als je kumt kiezen tussen Robben of Babel voor in de kleedkamer, is de keuze snel gemaakt, ondanks de geweldige analyse van meneer diegopeladona.

9 mei 2021 om 16:01

Diego. Misschien dan ook maar een plekje inruilen voor Ali B? Uiteindelijk win je door kwaliteit op- en naast het veld. Weet je wat er gebeurt met een team als zij winnen? Dan wordt het gezellig in het team en kan het geluk niet op. Daarom zien alle toernooi winnaars eruit als echte teams, maar ook daarin zitten altijd ego's. Hoe verklaar jij dan dat Bayern met Robben als winnende goal maker de CL heeft gewonnen? Omdat die zo slecht lag in de groep? Babel kan zich goed opofferen, weet je waarom? Omdat die God op zijn blote knieën mag bedankt dat die überhaupt mee mag naar het EK. Dan heb je ook weinig te eisen en pomp je desnoods de ballen op en vul je de waterzak. Neem mij mee en ik offer mij ook compleet op, maar ik voeg voetballend niks toen. Net zoals Babel werkelijk niks zal toevoegen. Niet op voetballend gebied me niet met zijn ervaring van 1 eindtoernooi, waar die het hele toernooi op de bank heeft gezeten.

9 mei 2021 om 16:02

@MoniqueBen gewoon realistisch. Merk dat iedereen veel te sentimenteel doet. Babel wordt hier standaard gebashed. En Robben, tjah, dat is iedereen zijn lievelingsspeler. Maar dit is het EK, we moeten niet sentimenteel doen, maar het beste team meenemen. Met zoveel mogelijk rust. En geen taferelen zoals op het EK van 2012 of het WK 1990. Robben die de media opzoekt of de media die hem continu opzoeken. Robben is geliefd door de media en die zetten hem altijd goed neer. Nogmaals, met een reden, want hij is een held. Maar als je het Ned elftal had gevolgd tijdens dat WK was RvP vooral op de achtergrond wel de captain die veel met de groep en de individuele spelers bezig was. Alleen RvP en de Ned media gaan niet samen.Het gaat erom wat Robben nu aan deze groep toevoegt, en wat dat met de groepsdynamiek doet. En dat lijkt mij in dit geval zeker geen goede teovoeging. De groep heeft nu andere leiders, en de kleedkamer en hierarchie is goed verdeeld. Je moet dan niet met Robben komen die de rust in de selectie op zijn kop gooit. Hij kan niet mee als reserve, daarvoor heeft hij een te grote naam (net als Seedorf in het verleden), en hij is niet fit genoeg om een absolute basisspeler te zijn en dus die rol in de kleedkamer tr pakken wat hem evt zou passen.

9 mei 2021 om 16:27

Diego omdat Robben de nuchtere Nederlandse mentaliteit heeft en uitstraalt komt hij met veel meer weg en heeft hij altijd een streepje voor op mensen zoals Babel, Seedorf en Robin van Persie. Dat blijkt wel uit de comments want ze kunnen zich totaal niet verplaatsen in jou beeldvorming. Meerdere spelers bij Chelsea, Real Madrid, Bayern en Oranje hebben zich enorm geërgerd aan de persoon Robben maar tegelijkertijd schoot die ze wel naar een finale dus kwam die er altijd mee weg. Nu willen ze hem erbij hebben voor de kleedkamer maar als iemand nou niet gezellig is en ten koste van alles zijn eigen hachje wilt redden dan is het Arjen Robben.

9 mei 2021 om 16:27

@Duck De toegevoegde waarde voor de selectie is al door meerdere mensen aangegeven. Bovendien heeft hij een goede chemie voorin met Depay. Anders dan jij vind ik dat Babel zich goed in dienst van Depay speelt. Depay rendeert veel door een Babeltype. Koeman heeft dat ons laten zien. Dat wij in Babel een Robben willen zien, is appels met peren vergelijken. En dat Robben meer ervaring heeft is juist, maar hij is geen onderdeel van dit team. Als je hem toevoegt moeten de rollen allemaal anders worden verdeeld. Dat kan nooit zo kort voor een toernooi goed zijn. En als je naar een Bayern kijkt.. Het is niet dat een Coman beter is dan Robben, maar die speelt wel echt meer in dienst van Lewndowski. Dus wordt je spits belangrijker en komt die beter in de wedstrijd. Robben lag inderdaad niet altijd evengoed in de groep. Robben heeft in de finale gescoord, maar heeft ook belangrijke penalty gemist waardoor Bayern niet de CL finale haalde. Er was bovendien heel veel gedoe tussen Lewandowski en Robben. Evenals tussen CR en Robben bij Real. Robben speelt zijn eigen wedstrijden en omdat hij vaak belangrijk is, snoert hij de mond van velen, maar als hij de spits vaker betrekt had hij meer oog had voor de spitsen met wie hij werkte, dan was hij nog veel belangrijker geweest. Is Robben dusdanig fit, als basismateriaal, dan moet je hem meenemen. Want een betere is er niet. Maar voor de ervaring en de teamspirit moet je niet met Robben komen. Ik denk dat dit voor veel chaos in de kleedkamer zal zorgen.

Toch mooi dat iedereen zegt "Robben afgeschreven, gewoon einde verhaal" speelt een top wedstrijd 2 assists en geeft aan open te staan voor NL en opeens is het "wat een held" Ik roep het al even, Robben fit is zelfs van waarde voor top 3 van Nederland. En wanneer wilt moet altijd mee met het NL elftal, zeker in plaats van Babel.

Leuk voor hem dat hij toch een keer belangrijk kan zijn voor zijn club. Voor het EK moeten we hier niet meer aan beginnen natuurlijk. Ik snap het sentiment. Maar fysiek kan Robben echt niet meer mee op dat niveau.

Robben heeft het vandaag fantastisch gedaan, maar mee nemen naar het EK nee. Leuk die extra plekken, maar geef die maar aan captain van Dijk en/ of Blind, kun je ook nog een plek aan de toekomst geven in de voem van Gakpo of Stengs. Weet ook niet of Robben dit moet willwn, spanje is andere koek als FC Emmen.

Wat een legend. Enige negatieve is dat zijn fysiek op elk moment kan begeven. Par keer had hij ruimte en snelheid, maar die versnelling lukte gewoon niet leek het wel. Ook kunstgras was soms hee ongelukkig. Bal kreeg hij niet altijd vlot mee. En als je spieren zo veel inspanning moeten verrichten is t wel risicovol. Soms verwachtte ik misschien iets te romantisch dat jij er langs zou versnellen zoals vroeger. Al met al heerlijk gespeeld, eerste helft mooi veldspel.

Liever Robben dan Babel, en dan denk ik dat ik voor iedereen spreek. Wat een legende is dit zeg, ongelofelijk. Ik werd gewoon blij dat ik hem op het wedstrijdformulier zag staan vandaag en dan geeft hij ook nog 2 assists, heerlijk!

9 mei 2021 om 15:30

Deze man vraagt zoveel aandacht voor zichzelf, en de media zo veel met hem bezig.. Dat dit nooit goed is voor de teamspirit. Babel is een van de jongens. Wordt hij opgesteld, doet hij zijn best, wordt hij niet opgesteld houdt die zich koest. Robben wordt opgezocht en zijn ego en eigen wil laten het niet toe dat hij op de achtergrond blijft. Ik vind het meenemen van Robben echt een no go. Tenzij die opeens superfit wordt een een basisklant is voor Oranje. Tjah, een superfitte Robben met versnellingen die als basisspeler kan starten is wel een meerwaarde. Maar dat is fysiek onmogelijk. Babel is er voor de groep, Robben voor zichzelf. Dit moet je niet willen.

9 mei 2021 om 16:01

Wat een zeikneus ben jij zeg. De man krijgt zo'n vraag en zegt dat als hij gevraagd wordt een stoute droom in vervulling gaat en jij begint over mediageil met 20 reacties met die strekking. Ga wat leuks doen ofzo

9 mei 2021 om 16:08

Hoezo vraagt Robben aandacht voor zichzelf ? Als je er nou iemand bij zou willen hebben voor een goede teamspirit, lijkt me dat Robben wel, die speler die de finale en de halve finale van het WK heeft gehaald en altijd professioneel is geweest. Mits fit, absoluut meenemen deze held.

9 mei 2021 om 16:12

Robben vraagt altijd alle aandacht. Dit is niet nieuw. En de media zoekt hem ook altijd op. Rondom Robben is het gewoon niet rustig. Bij dit Groningen kan dit. Bij ons huidige Ned elftal niet. Daar zijn andere spelers die nu centraal moeten staan. Verder is de reden waarom ik meer reageer simpel, bijna iedereen basht meteen op Babel en ziet Robben als een meerwaarde. En als je dan een afwijkende mening hebt, dan moet je die op meerdere plaatsen uitleggen. Niet meer en niet minder. Jouw reactie is verder vooral op mijn persoon gericht, en verder weinig inhoudelijk.

9 mei 2021 om 16:26

Maar je zwetst uit je nek zonder enige onderbouwing. Robben is nooit een mediageile speler geweest. Hij wilt gewoon voetballen. En de media volgt hem. Dat jij een enorme hekel hebt aan Robben, moet je zelf weten, maar kom dan met een argument.

9 mei 2021 om 16:33

Op alle eindtoernooien waarin Robben heeft gespeeld draaide het linksom rechtsom om Robben. Hij zoekt de media op. En zij zoeken hem op. Ik heb het niet over instagram en sociale media. Ik heb het over de tv en interviews. Verder is het bizar dat je stelt dat ik een enorme hekel heb aan Robben. Ik probeer hier steeds argumenten aan te dragen, en veel reacties zijn enkel en alleen gericht op het framen van mijn persoon. Kan dan niet een afwijkende mening niet met een afwijkende mening en argumenten worden weerlegd?

10 mei 2021 om 00:13

diegopeladona, wat je beweerd is onzin. Wanneer Arjen 'mediageil' was geweest dan had hij wel getekend bij PSV nadat hij bij Bayern vertrok. Das tenslotte een grotere club dan Groningen en had hij zeker meer aandacht gekregen van de media.

Nou frank. Wakker worden en meenemen als hij fit blijft

Nou zelfs een Robben die amper speelt is nog steeds beter dan menig andere voorhoede speler (Babel of Stengs). Lekker Robben meenemen inplaats deze twee, zeker ook de ervaring en kleedkamer ervaring is Robben verreweg beter dan Babel.

Zoveel mensen zeiden hier dattie gewoon moest stoppen en de handdoek in de ring gooien. Zo blij dattie gewoon heeft doorgezet, dit is toch schitterend om te zien?

Robben is nog steeds de beste Nederlands speler die nog actief is en moet gewoon mee naar het EK, ook voor de kleedkamer en de mentaliteit die hij meebrengt, een echte kampioen

9 mei 2021 om 15:54

Vind Virgil van Dijk echt wel van dezelfde orde van grote.

9 mei 2021 om 16:55

nou ik vind iemand die van 2004 tot 2019 bij Chelsea , Real en Bayern heeft gespeeld wel even wat groter hoor dan V Dijk die pas 3 jaar bij een topclub speelt

9 mei 2021 om 19:27

Wat maakt het uit dat van Dijk pas 3 jaar bij een topclub speelt? Virgil van Dijk is 1 van de beste verdedigers ter wereld en daarmee gewoon een abolute topspeler.

9 mei 2021 om 20:53

Dat is de discussie niet , het is zeker een absolute topspeler . Maar deze discussie gaat over orde van grote . en dan heeft Robben wel een andere staat van dienst als Virgil . 6 eindtoernooien ook . 15 jaar bij een club (Chelsea real bayern) die gewoon een toptien club van de wereld was op dat moment. Dat is ongekend

ik zou hem er niet bij halen. tuurlijk is hij beter dan babel en sommige andere spelers, maar hij heeft al afscheid genomen. laten we dit hoofdstuk alsjeblieft gesloten houden

Eerst El Ghazi inplaats van Babel. Schandalig dat die jongen nooit wordt opgeroepen. Robben durf ik niet te zeggen. Heeft natuurlijk wel veel ervaring en als je al die tijd Babel hebt kunnen selecteren dan kan je Robben nu ook wel meenemen als je het mij vraagt.

9 mei 2021 om 15:53

Grappig blijft dat toch hè al 2 jaar wil haast niemand Babel bij oranje maar toch blijft hij maar opgeroepen worden, fascinerend.

9 mei 2021 om 16:14

Je gaat bijna denken dat hij bepaalde informatie heeft over iemand hoog bij de Knvb, dat kan bijna niet anders.

Dan wordt hij meegenomen op basis van dat hij ooit een hele goede speler was? Robben heeft niks laten zien om mee te mogen.

Persoonlijk gun ik het hem wel of het echt verstandig is een 2e

Nou dat lijkt me toch geen moeilijke keuze voor de bondscoach dan, een fitte robben is direct een van de beste spelers van het elftal. Naast zijn kwaliteiten als speler is Robben ook iemand die op en top professional is en die de koppies bij elkaar kan houden wanneer het tegen zit.

Mja, als je straks Bergwijn gaat oproepen die niks heeft gespeeld, kan je net zo goed Robben meenemen. Misschien niet snel meer en blessuregevoelig, maar heeft maar een momentje nodig van klasse om bepalend te zijn.

Kan een team de juiste spirit geven...en alles beter dan Babel..

Als zo graag 'ervaring' in je ploeg wil hebben doe dan gewoon lekker Robben in plaats van Babel.

Dit moet je gewoon doen, zoveel zijn er niet in de groep met ervaring op een eindtoernooi. in Brazilië waren Wijnaldum en Depay invallers.

en ja, beter Robben als inspirator als Babel stengs etc.

Kan me herinneren hoe Robben in een kring het hele team toesprak als leider tegen Costa Rica , Argentinie .

De beste speler van de laatste 20 jaar. die moet mee . ook omdat hij mits fit, gewoon beter is dan Babel en Stengs

Zo mooi dit, wow Robben.

Mag toch hopen dat dit een grap is. Gestopt met voetbal .weer begonnen maar 32 wedstrijden geblesseerd . Speelt 1x mee tegen emmen en wil maar het ek ? Aub arjan . Je bent een held ,heb ons veel gebracht . Maar dit is onzin

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. El HankouriAanvaller343
J. LarsenAanvaller319
P. JoostenAanvaller263
S. PadtKeeper350
G. GudmundssonAanvaller230
A. RobbenAanvaller70
W. DammersVerdediger271
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Groningen.

1497 fans
Middenvelder, 37 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 12 juni
Joachim Löw is door Barcelona benaderd om na het EK met Duitsland de nieuwe hoofdtrainer van de club te worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren