‘Brobbey schijnt steeds minder tevreden te zijn dat hij dat getekend heeft'

Zaterdag, 8 mei 2021 om 15:45 • Laatste update: 15:44

Er zijn signalen dat er bij Ajax nagedacht wordt over het terugkopen van Brian Brobbey, zo vertelt Mike Verweij in de voetbalpodcast van De Telegraaf. De negentienjarige spits verkast aan het einde van het seizoen naar RB Leipzig, waar hij zijn handtekening heeft gezet onder een vierjarig contract. Verweij, Ajax-watcher van De Telegraaf, zegt in Kick-Off dat Brobbey steeds minder tevreden schijnt te zijn met zijn overstap naar RB Leipzig.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Zie jij Ajax Brian Brobbey terugkopen van RB Leipzig?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

87 reacties (laatste reactie door paulr_1982)

'ik kan mij voorstellen dat....' en 'hij zal het zelf nooit zeggen, want het is een trotste jongen' Is het nou een feit of iets subjectiefs van deze clubwatcher? Overigens lijkt mij toch best wel gezond dat een 19-jarige een constante twijfel heeft over het eerste avontuur in het buitenland? Je laat toch een vertrouwde omgeving achter. Ik denk dat deze clubwatcher een beetje spijkers op laag water aan het zoeken is...

8 mei 2021 om 08:49

Het is gewoon een verhaalet aannames etc. Hij zegt wat die denkt en noemt daarbij de redenen waarom hij dat denkt. Ik denk ookwel dat hij gelijk heeft maar denk niet dat Ajax Brobby terug gaat kopen. Lijkt me een beetje raarm het zal overigens wel een hele goede stunt van Leipzig zijn. Een speler kopen van een club en meteen weer verkopen aan diezelfde club . Heel makkelijk geld verdienen zo.

8 mei 2021 om 08:51

Compleet subjectief.

8 mei 2021 om 09:43

Compleet subjectief, wat me steeds meer en meer gigantisch stoort aan die 'clubwatchers' die zich voordoen als veredelde expert. Het enige wat ze daarentegen doen is leven van roddels, aannames en hier en daar wat gelekt nieuws uit hun bronnen (wat ook halve waarheid kan zijn).

8 mei 2021 om 09:46

En het erge is dat mensen (media, fans, mensen in en rond de club) het nog gaan geloven of enige twijfel gaan hebben. Dat is nog het ergste.

Dit is gewoon puur verzonnen.

8 mei 2021 om 13:11

Ook dat Mourinho gek is van Kluivert. Dat baseren ze op dat moment toen ze na de EL-finale even met elkaar spraken, wat alleen maar ging over 'vroeger' in Barcelona

8 mei 2021 om 09:43

Een ongekend flut artikel van meneer Mike. Waar hebben we het ook over. Je laat je eerst piepelen door Brobbey en daarna overweeg je hem direct terug te kopen voor 10 miljoen. Knettergek.

Wel lekker dat ie dit er ook nog over uitgooit. "tja, dan zit je daar als Brobbey in het voormalig Oost-Duitsland. Toch niet het meest tolerante deel van Duitsland."

8 mei 2021 om 09:50

Echt bizar slecht geschreven, misschien ligt het ook aan mij maar waar sloeg dat stukje over Mourinho en Kluivert op? De meerwaarde ontgaat me volledig en het is me niet eens duidelijk waar Kluivert speelt. Mourinho is fan dus wil hem hebben, dus hij gaat waarschijnlijk weg maar ze willem hem terughalen?... Ook nog aan het einde van een compleet ongerelateerde alinea, wat is dit zeg.

8 mei 2021 om 10:01

Ik denk wat hij daarmee bedoeld is dat er naast dat de trainer en td die hem gehaald hebben ook nog een landgenoot (waarschijnlijk) vertrekt. Dat zijn waarschijnlijk de 3 van de 4 mensen, naast zijn zaakwaarnemer, die hem er van overtuigd hebben om voor Leipzig te kiezen. Maar je kan het allemaal vergeten hoor, ‘er zijn namelijk signalen’ dat deze man alles uit ze duim zuigt...

8 mei 2021 om 10:15

Idd, deze valentijn in opleidig begint ook steeds gekkere dingen te roepen... Ik denk niet dat Brobbey namelijk spijt krijgt van dat mistroostige oost-duitsland als ie die 3 miljoen per mag natellen. Ik weet niet of jullie weten hoeveel geld dat is, maar dat is dus ongeveer dat iemand met een gemiddeld hbo/universitaire baan 30 jaar voor moet werken. Dus nee, Brobbey zal daar echt geen spijt van krijgen denk ik (ook een aanaame idd)

8 mei 2021 om 14:31

Eens met je verhaal en zeker dat over Oost Duitsland is onzin en al meer dan 10 jaar achterhaalt. Berlijn is de meest bruisende en internationale stad van Duitsland en juist in Oost Duitsland zie je dat er ongelofelijk veel is geïnvesteerd. Bezoek voor de gein Charleroi en Leipzig dan is dat een wereld van verschil.

8 mei 2021 om 18:14

Ja het is ongelofelijk. Het is niet eens de schoolkrant waarvoor ze schrijven. Ze krijgen er ook nog voor betaald.

8 mei 2021 om 18:56

sii445 , Kluivert staat onder contract bij Roma, waar Mourinho volgend seizoen de trainer is. Maar hij is verhuurd aan Leipzig. Dat weet je als je het Europese voetbal een beetje volgt. En als je het niet volgt, dan vraag ik me af, waar je op reageert. En het verhaal gaat nog verder , met de beoogde speelwijze en de aanwezigheid of gebrek aan vleugelspelers..

"Dat zal hij zelf nooit roepen want het is een trotste jongen". Oké, bedankt voor dit verhaal met weinig journalistieke meerwaarde en alleen maar aannamens en dergelijke. In het hele stuk komt ook niet naar voren dat hij Brobbey hier zelf over heeft gesproken dus vind het maar een vaag verhaal.

8 mei 2021 om 09:58

Daarnaast ook de zin over "niet het meest tolerante deel van Duitsland", ook lekker uit gegeneraliseerd. Er spelen aardig wat donkere topspelers in RBL en ik krijg niet het idee dat die om de haverklap worden gediscrimineerd.

8 mei 2021 om 12:47

Inderdaad, sowieso heeft Duitsland toch veel meer mensen met een migratieachtergrond dan in Nederland

8 mei 2021 om 16:11

@youngwildfree, ik denk dat je de steden moet vergelijken ipv de landen. Frankrijk heeft ook veel migranten maar als je van de Bijlmer naar het Franse platteland gaat is dat ook een enorm verschil. Steden hebben vaak veel meer overeenkomsten dan landen

Met alle respect, maar terugkopen? Wanneer het voor een paar miljoen kan, wellicht met een hoog doorverkoop percentage voor Leipzig. Bij deze contracten heb je zeker geen verplichte proeftijd van 1 maand!

8 mei 2021 om 09:06

Gewoon niet en voor een ander gaan. Als hij gelijk had bijgetekend had hij zich goed kunnen door ontwikkelingen en kansen zat in Ajax 1. Maar wilde perse een basis plaats en die word niemand gegarandeerd. Zonde dat hij weg gaat maar terug kopen? Nee liever niet.

Allemaal leuk en aardig, maar hij zal toch ook wel getekend hebben voor dat salaris van 3 miljoen? Niet alleen voor die 2 lijkt me. Zou desondanks wel geinig zijn, en nooit vertoond. Maar ook een trieste vertoning, een jeugdspeler die gratis de deur uitloopt en vervolgens koop je hem terug voor 5? miljoen? Kan me ook niet voorstellen dat Leipzig hier zomaar aan mee werkt..

8 mei 2021 om 08:55

Hoezo zal Leipzig daar niet aan mee willen werken? Is toch heel simpel geld verdienen? Een speler gratis overnemen van een club en direct weer voor 5 miljoen (dat bedrag wat jij noemt) verkopen aan dezelfde club. Lijkt me eerder dat Ajax daar niet aan mee wil werken .

8 mei 2021 om 09:00

Lijkt me dat Leipzig hem overneemt met het oog op de toekomst, dan gaan ze er veel meer aan verdienen dan die 5 miljoen. Alleen als die nieuwe trainer aangeeft dat hij het absoluut niet in hem ziet zitten, dan acht ik 5 miljoen of minder pas realistisch.

8 mei 2021 om 09:25

@Messi, zelfs dan lijkt het me een zeer onwaarschijnlijk scenario. Brobbey is jong en talentvol genoeg om bij de selectie te houden en gaat vast wel zijn speeltijd krijgen. Ik verwacht alleen niet dat hij per se meer speeltijd gaat krijgen dan bij Ajax. Maar dan nog zie ik het niet gebeuren dat Brobbey de komende transferperiode alweer verkast. Vind het een tenenkrommend slecht verhaal, vol met aannames en speculaties waarbij verschillende zaken aan elkaar worden geknoopt en in één scenario verwerkt.

8 mei 2021 om 10:35

Messibazoer,

5 miljoen, zijn dat de kosten die RBL hebben gemaakt voor onze pizzabakker en andere bemiddelaars.

Dan leeft Raiola van een hongerloontje.
En het salaris van Brobbey gaat dat dan weer omlaag.

Die jongen is gewoon binnen na 4 jaren, Ajax zou hem ook niet meer terug moeten willen hebben.( op korte termijn)

Kan ik mij voorstellen dat hij steeds minder blij is dat hij bij Leipzig heeft getekend gezien de ontwikkelingen daar. Maar ja, eigen schuld. Hij wilde 3 miljoen per jaar incasseren en het avontuur aan gaan. Dan kan dit ook gebeuren, want ja Nagelsmann ligt nu eenmaal goed in de markt. Ajax moet hier nooit een transfersom voor gaan betalen. Brobbey heeft zelf meerdere malen de kans gehad om bij te tekenen en uiteindelijk heeft hij telkens een andere keuze gemaakt. Anderhalf miljoen per jaar was niet voldoende voor hem. Dan houdt het op. Waarom zou je er nu wel uitkomen, als je er al eerder niet uitkwam. Los van het feit dat Leipzig ook wel ziet dat ze een speler met potentie hebben vastgelegd en die niet voor een appel en een ei laten vertrekken.

8 mei 2021 om 09:07

Nu Nagelsmann vertrokken is zal gewoon Jesse Marsch komen, ook gewoon een prima coach als je de verhalen zo leest. Bij Leipzig liggen de kansen voor de spitspositie geheel open na het vertrek van Werner en het niet zo voegen van Sorloth en Hee Chee Wang. Zou alleen balen zijn mocht Marsch Patson Daka meenemen uit het Red Bull filiaal. Leipzig is een perfecte club voor talentontwikkeling, dat valt echt niet om met het vertrek van een passant die er 2 jaartjes zat. Dit gehele stuk van 'clubwatcher' Mike Verweij lijkt wel van een 14-jarige HAVO-scholier.

8 mei 2021 om 09:51

@Baron, zeker Marsch is ook een prima coach. Maar wel een met een andere spelopvatting. Feit is dat de 2 belangrijkste personen rond zijn transfer weg zijn en hij maar moet afwachten wat de nieuwe bepalers in hem zien. Hoe vaak verdwijnt een speler die net door de vorige coach is aangekocht niet via de bank naar de uitgang? En dan is iemand die transfervrij is binnengehaald natuurlijk nog kwetsbaarder want dat is niet eens kapitaal vernietiging. Maar goed, we zullen moeten afwachten hoe het gaat lopen want ik zie Ajax hem niet terugkopen en bovendien heeft Brobby nog altijd genoeg (financiële) redenen om naar RB-S te gaan

8 mei 2021 om 12:34

@baronvonborsig uiteraard liggen er kansen, maar ik twijfel of Brobbey dit aankan. Niet qua niveau hoor. Hij komt erg introvert over, gevoelsmens, communicatief niet sterk. Wordt grote omschakeling van een stad als Amsterdam waar al zijn vrienden en familie wonen naar nieuwe stek. Je leest ook veel verhalen van zulke gevoelsmensen die snel teugkeren naar NL.

Wat een stuk vol aannames zeg, dit zie ik echt nooit gebeuren in de eerste twee jaar. Die Mike heeft het overigens ook al vaker over de intolerantie in de stad Leipzig, dat beeld deel ik echt totaal niet bij die stad. Dat zou ik eerder van Beieren vinden.

Doet een beetje denken aan de Guidetti situatie, die transfervrij bij Twente tekende, maar toch bij City kon en wilde blijven, zodat City Twente moest afkopen (1 miljoen toentertijd). Zou wel een interessant vervolg van deze soap zijn, hoewel ik niet denk dat 1 miljoen dit keer genoeg gaat zijn. Maar de sleutel ligt bij Brobbey. Als die duidelijk maakt dat hij niet naar RBL wil, omdat de twee sleutelfiguren weg zijn, dan is er een kans, maar als hij dat niet doet, dan gaat het niet gebeuren. Ik zou, als ik Brobbey was, zou ik wel even een gesprek aangaan met de nieuwe trainer. Die schijnt overigens met betrekking tot Kluivert juist wã©l de speler te willen overnemen, omdat die in zijn spelstijl past, dus die opmerking begrijp ik niet zo goed.

8 mei 2021 om 08:57

Dit verhaal lijkt inderdaad in grote mate op het Guidetti verhaal toentertijd! Ik kan het me nog goed herinneren. Vervolgens dat jaar verhuurd worden aan Feyenoord en een hattrick maken tegen Twente, ongelofelijk. Met betrekking tot Brobbey, ik snap dat hij nu zou twijfelen aan een overgang. Heeft zich natuurlijk gewaardeerd gevoeld door de TD en Nagelsmann. Nu die twee er niet meer zijn kom je eigenlijk in een onbekende situatie terecht.

Ja jammer dan. Bedankt voor je paar minuten in 1. Je wou zelf maar al te graag weg. Wellicht je beter laten voorlichten door die fantastische makelaar van je.

Gekke generalisatie wel over Oost-Duitsland. De DDR bestaat al even niet meer. Helaas zijn er nu nog regio's met een redelijk conservatieve kijk, maar om als journalist je zo te uiten over een gigantisch grondgebied vind ik erg gevaarlijk.

8 mei 2021 om 09:49

Wat is er met mis conservatief? Dat is helemaal niet zo negatief als je het nu schetst dus ik denk dat je een ander woord bedoelde. On: Hij is gehaald door mensen die vertrokken zijn voordat hij er is dus is twijfel niet zo gek. Ook is het niet zo gek wanneer Ajax hem terug wilt halen. Of er wat op de achtergrond speelt weten wij hier allemaal niet. Maar het bashen op Verweij en Driessen is begonnen.

8 mei 2021 om 09:57

Alles kan, maar ik acht de kans dat alle Corona beperkingen per direct worden opgeheven echter groter! En... zouden er serieuze journalisten zijn die redenen hebben om te denken dat dat gaat gebeuren en daar een artikel van maken?

8 mei 2021 om 10:54

Conservatieven zijn al sinds het begin van de geschiedenis een rem op de ontwikkeling van de mens. Verder idd niets mis mee.

8 mei 2021 om 14:27

@drl80, persoonlijke/politieke voorkeur. Sommige mensen vinden conservatief heel negatief. In de grote steden zien mensen conservatief over het algemeen negatiever dan in de provincie en een d66 stemmer zal stukken negatiever zijn over conservatisme dan een pakweg FvD of SGP stemmer. Er zijn absoluut mensen zich er helemaal thuisvoelen hoor maar dan denk ik eerder aan een ander type jongen dan Brobbey.

Die jongen tekende dat contract toch met het volle vertrouwen in zichzelf om daar te slagen. Dit stuk heeft meer met valse hoop te maken

Een speler terugkopen die gratis de deur uitloopt en nog geen één minuut heeft mee kunnen trainen bij z'n nieuwe club? Zijn we nou helemaal gek geworden? Als iemand dan eventueel geld moet geven aan Leipzig dan is het Brobbey zelf. Desnoods doet Raiola het. Serieus, wat een onzin dit. Het was de keus van de speler en z'n zaakwaarnemer om op deze manier te vertrekken. Nu dat de trainer naar Bayern is heeft Brobbey gewoon pech. Niet meer het probleem van Ajax. Einde verhaal.

8 mei 2021 om 09:14

Helemaal eens. Hij had de kans om bij te tekenen. Hij kreeg nu al kansen zat. Hij had haller best uit de basis kunnen spelen. Ik vind brobbey al minimaal zo goed en potentie zelfs veel beter

Toch eigenlijk triest ajax leid die jongen op en hij heeft alleen maar geld gekost nu hij leipzig heeft getekend pakken zijn de lusten. Terugkopen tja ben bang dat hij minimaal 10 miljoen moet kosten. Wil je dat doen als je al haller hebt gehaald voor 22?

Dit artikel is echt kroegpraat tussen de heren Verweij en Driessen, alleen maar aannames en populaire teksten. Vind het jammer dat Verweij hier als clubwatcher in meegaat, van Driessen verwacht je niet beter. Maar omdat het zo gezellig is in de kroeg: lijkt me niet dat het maar vijf miljoen euro zou zijn en lijkt me niet dat Ajax dusdanig gecharmeerd is van de keuze van Brobbey en co om dan nu maar te zeggen ‘Ah jochie toch, gaat het niet zoals je verwacht had? Nou, vooruit, we kopen je terug.’

Brobbey is gewoon het voorbeeld van een stereotype domme voetballer. Denkt alleen aan geld en die zien we vervolgens bij ADO weer opduiken. Deze gast had, net zoals Kluivert, lekker bij Ajax moeten blijven en zich een paar jaar moeten bewijzen. Ook bij Ajax had hij een lekker salaris. Succes in Oost-Duitsland Bryan!

8 mei 2021 om 09:54

Ik weet niet of hij zo'n "stereotype domme voetballer" is, zoals jij stelt. Hij lijkt mij een heel beïnvloedbare jongen. Zoals hij na Lille zei dat hij zou blijven en daarna aangaf "dat er iets was veranderd". Bij dat laatste had ik het gevoel dat het door zijn zaakwaarnemer kwam.

8 mei 2021 om 10:29

Beïnvloedbaar houdt toch ook verband met domheid. Ik snap wat jullie allebei zeggen.

8 mei 2021 om 11:53

Nee, beïnvloedbaar zijn heeft te maken met het eigen zelfbeeld. Mensen die onzeker zijn over zichzelf (niet alleen een uiterlijk maar bijvoorbeeld ook over je eigen kennis over een bepaald onderwerp) , zijn hier vatbaar voor. Het zegt dus niets over je intelligentie.

8 mei 2021 om 14:32

@kyle66, ik had eerder het idee dat Leipzig er nog een miljoen salaris bovenop heeft gegooid of extra tekengeld oa om hem over te halen.

8 mei 2021 om 15:52

@Primetime, dat zou ook kunnen. Het ging mij erom dat hij stelde dat Brobbey een "stereotype domme voetballer is".

Terugkopen nog wel? Wat een onzin bericht zeg. Als Brobbey zo graag terug wil dan zegt hij maar zijn contract op bij leipzig.

De keuze is gemaakt, hij gaat! Als hij nu twijfelt zou ik afstand nemen van raiola. Ik vraag me toch af waarom het grootste gros van de spelers dat niet zelf kan regelen... (maar misschien denk ik nu wat kort door de bocht) zoals Steven de vrij, slimme jongen, wordt zelfs financieel keihard genaaid. Brobbey is ws in zijn jeugdigheid nog wat naïef, gelooft in afspraken, zit zo 2 jaar op t bankie, weg carrière terwijl de wereld nu nog aan z’n voeten ligt.

Interessant stukje dit.
Ik kan nergens tussen de regels lezen,dat er maar wat wordt gespeculeerd.
Maar het blijft voor Ajax doodzonde dat deze ruwe groeibriljant verdwijnt.
Ik ben wel benieuwd hoe het opleidings niveau van RBL is.
Als deze minimaal het Ajax level kan benaderen,zie ik een prachtige voetballoopbaan in de toekomst voor deze jongen.
Kijken waar hij over drie seizoenen staat op de ladder.

Brobbey schijnt dit brobbey schijnt dat. Ze proberen weer een verhaaltje te verzinnen hoor. Alsof Ajax hem terug wil kopen. Natuurlijk niet. Die jongen gaat gewoon naar Leipzig. Ze moeten niet zomaar wat gaan roepen over wat hij voelt en denkt.

8 mei 2021 om 10:30

Precies en neemt hij nu in eens dan wel genoegen met het lagere salaris bij Ajax. Het is duidelijk in zijn ogen is het totale plaatje ook een mooi salaris, en dat bied Ajax niet dus die komt niet meer terug. Anders had hij in die 2 jaar onderhandelingen allang zijn contract verlengd.

Gratis tip op de zaterdagochtend voor Verweij, de Telegraaf en wellicht de redactie van VZ. Koop een woordenboek of google eens naar de betekenis van het woord "schijnt". Het Schijnt namelijk zo te zijn dat men dit niet weet aangezien het op een ongepaste wijze in de titel is gebruikt. Natuurlijk hoeft. Natuurlijk hoeft dit niet waar te zijn en wordt er bewust voor een stukje riooljournalistiek gekozen. Ze fabriceren hier enkel en alleen hun eigen verhaal, met een vage verwijzing naar "signalen".
Ik zou graag inhoudelijker reageren, maar zonder inhoud is dat wel heel moeilijk.

Maar laten we het toch proberen. Het schijnt namelijk dat Verweij binnenkort club-watcher van AS Roma wordt en als buitenland correspondent aan de slag gaat voor de Telegraaf. Verweij heeft in zijn tijd bij Ajax namelijk ook de wedstrijden tegen Tottenham en Juventus meegemaakt, waarna José Mourinho lovend was over Ajax. Dan is een verband tussen Verweij en Mourinho natuurlijk snel gelegd. Het is ook geen geheim dat AS Roma ambitieus is en een breed netwerk opbouwen is cruciaal. Verweij is Nederland bekend om zijn vlotte analyses en situatie schetsen. Zijn stukken verschijnen in het renomeerde blad de "telegraaf" en worden met enthousiasme ontvange op Nederlands grootste website voor nieuw omtrent voetbal: Voetbalzone. Mourinho zal ook wel denken, en dat weet ik niet helemaal zeker, als je die status hebt in Nederland dan moet je ook wel iets kunnen bereiken in een historische stad als Rome. Naar verluidt moeten er alleen nog wat kleine plooien in het contract gladgestreken worden. Zo wil Verweij gegarandeerd krijgen dat hij zijn journalistieke vrijheid behoud en dat er niet te kritisch naar zijn artikelen wordt gekeken.
Deze stap roept ook de vragen over een eveneens bijzonder karakter in Nederland, V. Driessen. Over zijn toekomst weten meer over iets minder dan twee maanden. Er is een belangrijke persconferentie gepland op 31 juni.

Als Brobbey al ergens spijt van heeft is dat hij de kwaliteiten van Haller niet op waarde heeft geschat. Die ziet nu ook in dat hij (met de nodige stappen) niet onderdoet voor de miljoenen aankoop. Maargoed, we zien over een aantal jaren pas of dit een goede stap is geweest. Mischien schiet Haller de Eredivisie wel aan flarden de komende 2 seizoenen en wordt Brobbey uiteindelijk eerste spits van Leipzig. Dan is het een win-win voor alle partijen.

8 mei 2021 om 10:50

Volgens mij heeft Haller de Eredivisie nu al aan flarden geschoten, kijk eens naar de puntenachterstand van de concurrenten.

Heb Haller ook de bal nog niet uit het stadion zien schieten, wat Brobbey wel is gelukt.
Jammer dat hij binnenkort weg is bij Ajax, maar hij staat nog wel een stuk achter ten opzichte van Haller.

Zou als Ajax zijnde geen cent betalen om hem terug te halen.

8 mei 2021 om 11:06

Qua statistieken oogt het goed, maar het mee voetballende gedeelte, daar zit nog een hoop verbetering in. Ook ben ik van mening dat, wanneer de tegenstander alles vast zet, je toch enige snelheid mist met Haller en Tadic voorin. (wat je wel hebt met Brobbey) Jouw laatste zin sluit ik me overigens volledig bij aan.

Zou Brobbey het kunnen gooien op contractbreuk of het niet nakomen van beloften voordat hij tekende bij Leipzig?

8 mei 2021 om 10:51

Precies dit. Of onderzoeken of contract ontbinding tot de mogelijkheden behoort onder de noemer van dat het plaatje er heel anders uitziet dat geschetst.

Ik zal het belachelijk, schandalig en absoluut onverteerbaar vinden als Ajax dit doet. Bovendien ging hij toch zoveeeeel meer verdienen daar. Dan niet mokken en ga je zakken vullen. Dit kan ik tenminste nog begrijpen,

Terugkopen....

Volgens mij is het doel van opleiden dat een speler:
A. Een transfersom oplevert
Of als alternatief
B. in het eerste komt en daar bijdraagt aan succes van het eerste elftal en later... een transfersom oplevert.

A en B is compleet weggevallen door het middelvingertje van Brobbey naar de club. Want immers, hij wist het allemaal beter met zijn zaakwaarnemer.. Het gras was elders groener..

En dan denk je er als club over na om zo'n speler met notabene zo'n zaakwaarnemer nog extra te belonen, door een transfersom te betalen v oor een zelfopgeleide speler.... + nog een keer tekengeld.

Brobbey zou het meteen moeten doen als die kans komt.... Want in zo'n korte tijd zo'n slag maken... En Red Bull net zo.. Die zijn echt de lachende derde hier.

Ajax... kom op zeg.. Dit meen je toch niet serieus? Geld ov er de balk smijten kunnen we allemaal, maar dit zou alles slaan.

Als Ajax en Leipzig tot een redelijke deal kunnen komen zo het mooi zijn, maar Ajax moet geen gekke bedragen uit gaan geven. Brobbey heeft zelf beslist dat hij weg wilde en heeft Ajax de rug toegekeerd. Ik denk dat Leipzig hem zullen willen houden en Brobbey gewoon volgend jaar in Duitsland speelt.

Je kunt je ook afvragen wat RB Leipzig moet met een speler die zich niet senang voelt in die omgeving. Die zal ondermaats presteren en uiteindelijk van geen waarde blijken te zijn. Dan kun je hem beter verkopen voor een schappelijk bedrag en zo zijn salaris uitsparen en voorkomen dat je een ongelukkige selectiespeler hebt. Als deze berichten kloppen uiteraard.

8 mei 2021 om 11:14

@Nico:@nico: goedemorgen mede-scheveninger, denk toch dat ze wel een poging gaan doen om zich thuis te laten voelen. Echter hebben ze geen zin in gezeik lekker verkopen, hebben ze toch zonder wat te doen wat verdiend aan Brobbey. Dat is nog eens zaken doen!

Ik denk niet dat zakenman Overmars hier op zit te wachten. Die is van de winst op spelers, niet bij voorbaat al verlies. Daarbij vind ik het een een vrij suggestief stuk tekst bol van aannames. Het vak clubwatcher moet niet al te lastig zijn, zo van een afstande beoordeeld haha.

Een 19 jarige jongen die een vertrouwde omgeving achterlaat voor een buitenlands avontuur. Daarnaast gaat ook een bekend gezicht weg in Kluivert. Lijkt me dan ook logisch dat hij twijfelt of hij de juiste keuze maakt. Maar om nou te zeggen dat Ajax Brobbey misschien terughaalt is wel erg ver. Als ik Ajax was zou ik gewoon kijken naar andere mogelijkheden en het hoofdstuk Brobbey afsluiten.

Heeft meer als een jaar de tijd gekregen om bij te tekenen bij Ajax. Heeft hier mede door zijn zaakwaarnemer geen gebruik van gemaakt. Heeft na het sluiten van de winter transfer periode aangegeven dat hij weg zou gaan bij Ajax zodat zij hem niet konden verkopen in de winter en een transfer bedrag konden ontvangen. Wel zelf tekengeld ontvangen en zijn zaakwaarnemer commissie Dat de twee mensen bij Leipzig die hem wilde hebben nu vertrokken zijn is zijn probleem, hij is vaak genoeg gewaarschuwd door de diverse ouderen spelers en trainers bij Ajax. Maar liet zich gek maken door zijn zaakwaarnemer

Wellicht een vraag voor iemand die meer in het juridische onderlegd is dan ik, maar kan Brobbey niet gewoon zijn contract opzeggen nu het contract nog niet officieel in is gegaan?

Wat een belachelijk stuk vol rare observaties van Verweij. Brobbey heeft zelf getekend en wist dat hij naar ‘het niet zo tolerante gedeelte van Duitsland ging’. Vraag me af waar hij dat vandaan haalt, want als je die regio vergelijkt met een Napels of sommige delen van Rome, valt het totaal in het niet. Overigens moet Ajax dit never nooit doen, die jongen heeft zelf voor het grote geld en zichzelf gekozen. Wegwezen.

Achterbaks artikel vanuit de ajaxclubwatcher Je weet allang dat et eraan komt, anders krijgt ie geen inside info meer van overmars en vd sar Onana is ook jarenlang opgehemeld en nu die ff niet meewerkt gedumpt bij het grofvuil, en vertrekken via de achterdeur Maar toen men dacht dat ie veertig miljoen zou opleveren was ie wereldprof De hypocrisie en achterbaksheid is zo duidelijk

Ben ik de enige die gwn de kriebels kreeg van dit stuk? Wat een eng, suggestief stukje bullshit, gebasseerd op helemaal niks. Er vol op los fantaseren om dan te komen met "er zijn signalen dat t zo is" Dit is riooljounalidtiek in de puurste vorm.

Niet meer terug halen die jonge nu, al helemaal niet op dit moment voor miljoenen. Hij wilde zo nodig weg en als die daar spijt van heeft is dat zijn eigen schuld, of hij moet die miljoenen zelf ophoesten. Zo werkt het nu eenmaal allemaal niet, gegokt en verloren ?? Ik hoop niet dat Ajax deze fout maakt.

Wat een onzin weer. Deze jongen moet zich altijd nog bewijzen. Ophet nu onder Nagelsmann is of welke andere trainer dan ook. Dus dit is weer zoeken naar nieuws en onzin. En lekker interessant doen.

Mike Verweij heeft dus gewoon een verhaaltje uit zijn duim gezogen en presenteert het als feit? Dat is in ieder geval de indruk die ik krijg.

Als dit artikel iedere keer naar boven wordt verplaatst en ik het iedere keer lees dan blijft er helemaal niets meer over van het enthousiasme (steeds minder tevreden te zijn) van Brobbey om te verkassen, dan slaat het om in tegenzin
Maar, ik snap wel dat het naar boven wordt verplaatst. Sommige mensen hebben het immers nog niet gelezen. Dit heb ik zelf ook al eerder gehad bij andere artikelen

Ik vraag me af waarom een artikel als dit gepubliceerd wordt en ook nog eens naar boven gebracht wordt? Dit is een verzinsel van een zogenaamde journalist... en geen nieuws dat op feiten berust.

In wat voor tijd leven we? Pure aannames en niets meer dan dat! Ik zit niet te wachten op hersenspinsels van journalisten! Dat kan k heel goed zelf en als ik het echt gek wil maken steek ik nog een wietje erbij op! Ze kunnen geen nieuws meer vergaren dus worden we met dit opgescheept!

Naïef...., zeker weten maar daar heb je een zaakwaarnemer voor om dat te voorkomen helaas Raiola is daar niet de geschikte persoon voor.

Als Ajax hem zo graag wil hebben, kunnen ze hem eigenlijk alleen nog huren. Leipzig laat hem echt niet permanent vertrekken. Het is kapitaal wat hij meebrengt, transfervrij binnengehaald. Die gaan proberen de hoofdprijs voor hem te krijgen en die onstaat pas in de toekomst.

Wat denk je dat die Duitsers aan transfersom gaan vragen? Een flink bedrag schat ik. En Brobbey? Die zou daar volgens geruchten 3 miljoen per jaar gaan verdienen. Die gaat toch niet inleveren alsnog bij Ajax te blijven. Gaat niet gebeuren, dat is gezichtsverlies voor met name Brobbey.

Ik zou hem nooit terug halen. Heeft een jaar lang moeten nadenken of hij wilde verlengen. Kiest bewust om te gaan voor het geld. Anders kan je alle in het buitenland mislukte talenten wel terug gaan halen. Ik zou Danilo de kans geven in de voorbereiding. Zou me niks verbazen als die ook een goede klik heeft met Anthony.

Als Brobbey zo graag terug wil, dan gaat er denk ik wel 20% procent van het hoogste contractvoorstel af. Om de transfersom mogelijk te maken.

Clubwatchers zijn echt meestal van niveau influencer. Kunnen eigenlijk niets en roeptoeteren maar wat. En ik hap nu ook nog, meestal sla ik die artikelen over.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3414
L. TraoréAanvaller127
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Woensdag 23 juni
Genoa heeft met Olympique Marseille gesproken over een langer verblijf van huurling Kevin Strootman. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren