Arsenal blaast interesse in André Onana nieuw leven in

Vrijdag, 7 mei 2021 om 15:04Rian Rosendaal • Laatste update: 15:10

Arsenal is opnieuw in de markt voor André Onana, zo weet Goal vrijdag te onthullen. Een en ander is wel afhankelijk van het hoger beroep dat is aangetekend tegen de schorsing van een jaar vanwege het gebruik van het verboden middel Furosemide. Het sporttribunaal CAS buigt zich in juni over de kwestie en nog dezelfde maand zal een definitieve uitspraak komen. De advocaten van Onana geloven dat de schorsing, die loopt tot februari 2022, kan worden teruggebracht tot acht maanden. Een zomers vertrek bij Ajax wordt in dat geval een stuk reëler.

De interesse van Arsenal in Onana is niet nieuw, want in januari, voordat de schorsing definitief werd, was de Ajax-doelman al in beeld bij the Gunners. Er is destijds ook contact geweest tussen het management van Onana en de Noord-Londense club. Arsenal zocht met spoed een keeper na het vertrek van Emiliano Martínez naar Aston Villa en de matige optredens van Alex Runarsson. Met name technisch directeur Edu was zeer onder de indruk van de sluitpost van Ajax, maar het ontbrak Arsenal aan financiële middelen om een bod neer te leggen in Amsterdam. In plaats daarvan werd Mat Ryan in de winterstop op huurbasis overgenomen van Brighton & Hove Albion.

Volgens Goal verlangt Ajax omgerekend ongeveer veertien miljoen euro voor Onana. Gezien het feit dat zijn contract in de Johan Cruijff ArenA afloopt in 2022 kan een bod van tussen de zeven en negen miljoen euro wellicht ook voldoende zijn om de doelman over te nemen van Ajax. Naast Arsenal houden ook clubs uit de Bundesliga en Ligue 1 de situatie rondom de geschorste Ajacied nauwlettend in de gaten. Ajax heeft meermaals geprobeerd om zijn verbintenis te verlengen, maar de onderhandelingen tussen beide partijen zijn inmiddels stilgelegd. Directeur voetbalzaken Marc Overmars sluit een transfervrij vertrek in 2022 niet uit, al is het volgens hem ook mogelijk dat de kampioen van Nederland hem deze zomer weet te verkopen. Onana werd eerder al genoemd bij onder meer Chelsea en Manchester United.

Arsenal lijkt ondertussen rekening te houden met een voortijdig vertrek van eerste doelman Bernd Leno. De Duitser liet onlangs weten dat 'openstaat voor alles', ondanks een doorlopend contract tot medio 2023. "Wat de toekomst zal brengen weet ik niet, maar alles is bespreekbaar. Een nieuw avontuur elders is niet uitgesloten. Ik sta nog twee jaar onder contract, dus ik sta niet echt stil bij mijn toekomst. Ik ben in ieder geval niet in gesprek met de club momenteel", aldus Leno.


Poll

Zie jij André Onana naar Arsenal vertrekken?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

72 reacties (laatste reactie door valkeakoski)

Voor Arsenal heel goede zaak, maar denk zomaar dat Onana dit niet ziet zitten😂. Van standaard Europees voetbal naar 0 garantie.

7 mei 2021 om 15:14

tja als je in de pl speelt maakt het niet uit dat je geen europees speelt. De europese topclubs zijn allemaal voorzien en arsenal is een mooie club.

7 mei 2021 om 15:17

Dat denk je. Het klopt dat de PL super sterk is, maar iemand met de kwaliteiten van Onee zal wel het CL-hymne willen horen.

7 mei 2021 om 15:19

Tuurlijk maakt dat wel uit. Ik snap je punt wel dat je meerdere toppers speelt tegen 5 a 6 andere topclubs in Engeland. Maar het is voor Onana niet echt een stap vooruit qua sportieve uitdaging. De Europese topclubs zijn misschien voorzien, maar ik zou nog eerder naar Tottenham gaan, waar Lloris ook op z'n einde lijkt te lopen, dan naar Arsenal op dit moment.

7 mei 2021 om 15:21

Lloris loopt echt niet op zijn einde hoor. Draait een enorm sterk seizoen en gaat volgens mij zijn contract verlengen. Plus hij is captain daar..

7 mei 2021 om 15:28

Lijkt me ook wel uitdagend om daarvoor te gaan strijden aankomend seizoen. Dan moet Arsenal ook zeker nog een paar andere spelers halen die er gelijk kunnen staan. ik vind hun talenten wel van een hoog niveau en dat ze op plek 9 gaan eindigen vind ik erg matig. Dat mag Arteta zich echt gaan aanrekenen.

7 mei 2021 om 15:29

Maar als Arsenal geen Europees speelt, spelen ze nog steeds meer topwedstrijden dan Ajax. Daarnaast blijft Arsenal natuurlijk wel een grote club met aantrekkingskracht. Er zijn weinig spelers die een stap van Ajax naar Arsenal zouden weigeren.

7 mei 2021 om 16:18

@benzema, Norwich City speelt volgend jaar ook meer grote wedstrijden dan Ajax. Dus dat punt gaat ook niet helemaal op. Natuurlijk is Arsenal een grote en prachtige club vind ik, maar je kunt niet ontkennen dat het een club is in verval op het moment. En er gloort weinig hoop op een ommekeer op korte termijn.

Onana heeft bewezen mee te kunnen op CL niveau, ik neem aan dat hij ook een club zoekt die op CL niveau acteert. Dat kan nog steeds Europese subtop zijn zoals een Sevilla, Tottenham, Dortmund etc.

7 mei 2021 om 16:24

Lloirs draait een enorm sterk seizoen? Nou ik weet niet waar je dat gelezen hebt, maar dat is gewoon niet waar. Heeft meerdere fouten gemaakt dit seizoen. En zijn contract loopt af, is nog maar de vraag wat Spurs gaat doen. Een Onana in vorm vind ik ook beter dan Lloris. Met Onana zit je natuurlijk wel in afwachting van zijn straf en fitness na maandenlang geen wedstrijd gekeept te hebben, of uberhaupt een training.

7 mei 2021 om 16:31

@silverfront
Iedereen bij Spurs heeft tijdens dit kwakkelende seizoen fouten gemaakt, dus ook Lloris. Vergeet ook niet dat hij voor zich een labiele verdediging heeft. Daarbij denk ik dat een Lloris niet veel onder doet dan Onana. Vergeet niet dat Lloris ook de absolute leider is van Spurs. Kijk maar eens naar de documentaire.

7 mei 2021 om 16:46

@silverfont Als dat punt niet opgaat kunnen argumenten als "waarom zou hij naar Arsenal gaan als hij bij Ajax CL speelt" dus de prullenbak in.

7 mei 2021 om 16:47

Ik denk dat Onana zijn handen mag dichtknijpen als een club als Arsenal komt voor hem. Elke topclub is voorzien van een topkeeper. Leno speelt laatste tijd erg matig en denk als Onana komt dat die de concurrentie gaat winnen. Premier League is een veel grotere competitie tegen clubs spelen als Rkc, Emmen, Almere volgend jaar word je ook niet blij van. Daar zit geen uitdaging in en Europees stelt Ajax laatste paar jaar toch teleur op een seizoen na.

7 mei 2021 om 19:30

Als Arsenal geen sportieve uitdaging is t.o.v. Ajax dan snap ik er helemaal niets meer van. De PL is de grootste competitie van Europa, daar doen een paar potjes in de CL niets aan af. Het is juist een uitdaging om met Arsenal meer te halen. Met Ajax heeft hij zijn hoogtepunt allang gehad in de CL.

7 mei 2021 om 16:32

Waarschijnlijk kan hij bij Arsenal veel meer gaan verdienen, dan bij Ajax. Bovendien speelt hij dan wel in de PL en niet meer in de Eredivisie.

7 mei 2021 om 17:32

Het blijft wel gewoon Arsenal he. Hoe slecht het nu ook gaat, de club zal nog wel even zijn grote naam behouden. En zo lang er tranfers als Partey en Pepe kunnen worden gedaan, en je Willian dat salaris kan geven zonder de inkomsten van de CL, dan zit de club ook nog lang niet op zijn knieen.

7 mei 2021 om 21:07

Arsenal heeft de halve finale van de el gehaald,waar was ajax...

7 mei 2021 om 22:44

Een ronde terug, en dat bij een aanzienlijk lagere begroting. Nee, dan volgend seizoen. Ajax gaat gegarandeerd Champions League spelen, Arsenal haalt met een beetje mazzel hooguit nog de Conference League...

Erg zwak van leno om nu opeens wel te willen vertrekken. Had dat vorig seizoen dan aangegeven want dan konden we martinez gewoon houden. Leno verkopen, Ryan als back up en onana als eerste keeper en je doet goede zaken. Ik denk dat Arsenal geen slechte optie is voor onana ook door zijn schorsing. Verder gaan er niet veel clubs komen denk ik.

7 mei 2021 om 15:14

Zou echt verraad zijn van de hoogste orde. We hebben zowat de beste keeper van de PL verkocht om deze gast eerste keeper te laten blijven en na 1 jaar steekt hij dan zo een dolk in onze rug. Ben sowieso klaar met hem, wilde al niet dat Martinez werd verkocht (onbegrijpelijk) aangezien hij veel beter en consistenter is..

7 mei 2021 om 16:21

Niet zo wild gaan op een paar geruchten en lege statements.. Met Martinez hebben we gewoon gegokt en verloren, zoals wel vaker. Uiteindelijk is dat gewoon klote, maar als we hadden gegokt op Martinez had iedereen lopen zeuren dat we gingen voor een keeper die nog geen halfjaar wat had laten zien in zijn hele carrière bij ons.. Uiteindelijk is de keepers positie gewoon geen prioriteit nu, omdat er te veel andere posities zijn die belangrijker zijn. Dit gerucht wat betreft Onana is wat mij betreft ook onzin.

7 mei 2021 om 16:50

Ik ben het met je eens dat andere posities prioriteit hebben. Maar als leno daadwerkelijk weggaat heb je toch echt een nieuwe doelman nodig. Ryan zou eventueel als back up gehaald kunnen worden maar dan nog steeds heb je een nieuwe basiskeeper nodig. Dan is onana, voor 10-15 miljoen, een erg goede koop.

7 mei 2021 om 17:15

Arsenal of dortmund zijn een paar van de weinige clubs die ik kan bedenken die echt een versterking onder de lat nodig hebben. Qua geld en competitie een stap omhoog maar voor de prijzen hoef je t niet te doen

7 mei 2021 om 17:39

Tja, een stap naar Dortmund of Leipzig is toch ook een stap omhoog ondanks dat ze bijna geen prijzen winnen? Een 2de plek en jaarlijks CL weegt veel meer dan een nietszeggende eredivisie titel. Daarnaast heeft Arsenal wel degelijk kans op prijzen. 2 keer halve finale EL en 1 keer finale en afgelopen 4 jaar 2 keer FA cup gewonnen.

7 mei 2021 om 18:25

Maar Arsenal speelt toch niet elk jaar CL?

7 mei 2021 om 18:33

Dat is wat ik zeg. Het zijn allemaal stappen omhoog. Ik doel natuurlijk voornamrlijk op het landkampioenschap en de cl. De beker is een practige prijs maae voor een club als arsenal moet t doel hoger zijn.

9 mei 2021 om 13:40

Arsenal speelt nooit CL.

Zeven tot negen miljoen? Hij heeft een aflopend contract en veel betekent voor de club, dus veel geld gaat hij niet opleveren. Maar dit is de keeper geweest van succeselftallen die de EL-finale haalde en de CL-halve finale. Een wereldkeeper die op zijn top misschien wel tot de beste tien keepers van de wereld behoorde. Minimaal 15 miljoen zou ik zeggen.

7 mei 2021 om 15:30

Hij is tot februari geschorst he, heeft volgens mij ook niet meegetraind als ik de straf goed begrijp. Niemand weet hoe hij terugkomt. Daarnaast zegt het ook wel genoeg hoe de grote clubs over Onana denken, Chelsea koos Mendy terwijl Onana net zo duur was.

7 mei 2021 om 15:35

En dat blijkt de juiste keuze te zijn geweest. Echt een topkeeper, die save op het schot van Benzema was grandioos.

7 mei 2021 om 15:54

Ik ben enorm fan van Onana, maar ik zie ons niet meer dan 10 miljoen voor hem vangen. Als hij niet verlengt gaat hij maximaal 4 maanden en misschien zelfs helemaal niet spelen. Dan kan je beter nu nog een bedragje pakken.

7 mei 2021 om 16:00

Tot februari geschorst, heeft dan een jaar niet gespeeeld en korter dan een jaar contract, helaas hebben we een hele slechte onderhandelingspositie. Ajax had hem van mij niet door hoeven betalen nadat hij een nieuw contract weigerde, de beste man is alleen maar met zijn eigen carrière bezig terwijl hij Ajax zwaar, zwaar benadeeld heeft.

7 mei 2021 om 19:31

Maak je verhaal eens af Suarez 7....Ik vul hem wel even aan voor je. Voordat hij in het eerste terecht kwam maakte hij nog al eens een blunder bij jong Ajax. Hij staat momenteel buitenspel door doping gebruik en als dat achter de rug is loopt hij zo goed als uit zijn contract. Als je je bril afzet zal ook jij zien dat Ajax blij mag zijn met een bedrag tussen de 5 en 10 miljoen. Vorige zomer konden ze met gemak 20 voor hem vangen, maar soms loopt het weleens anders.

Denk dat Arsenal even een andere focus heeft dan een keeper kopen. Eg (oprichter Spotify) zou een bod van 1.8 miljard pond op Arsenal aan het voorbereiden zijn

7 mei 2021 om 15:14

Dat bod zou deze week op tafel komen en daar ook blijven liggen als KSE het afwijst. De dag is bijna voorbij, althans de beursdag dan, dus ik weet niet of we dat deze week nog gaan zien.

7 mei 2021 om 16:40

Eg had tegen sky gezegd het bod uit te brengen na de EL wedstrijd omdat hij de spelers er niet mee wou lastig vallen

7 mei 2021 om 17:06

Alsof het de spelers uitmaakt... Vind dat maar een vreemde opmerking. Ik hoop dat KSE eruit gaat en dat we met Ek een eigenaar krijgen die ook daadwerkelijk wil dat de club weer successen viert.

Nou je moet er maar willen spelen. En dat zeg ik Arsenal fan.. al jaren zit ik hier Arsenal te verdedigen tegen beter weten in maar zelfs ik ben er klaar mee. We zijn gewoon slecht, punt uit. Arteta zal wel mogen blijven en Kroenke zal ook blijven zitten. Deze club is van top tot teen verrot. Bouw je team maar rond ESR, Saka, Martinelli, Tierney en Gabriel want de rest is echt niet goed genoeg. Pépé werkt dan wel ontzettend hard en Partey zal ook nog wel goed komen. De rest? Niet goed genoeg..

Voor Arsenal een goede optie voor weinig geld, voor Onana zowat de laatste op zijn rijtje met clubs waar hij graag heen zou willen lijkt me. Misschien als alle topclubs voorzien zijn dat we een kans maken?

7 mei 2021 om 16:13

Mocht Donnarumma naar Juventus verkassen kan misschien Milan proberen om hem aan te trekken? Arsenal zie ik hem eerlijk gezegd niet snel naar toegaan.

7 mei 2021 om 16:52

Milan schijnt al rond te zijn met de doelman van Lille wat ook een erg groot talent is. Er zijn weinig opties voor onana.

7 mei 2021 om 17:33

Natuurlijk niet, de laatste op zijn rijtje Die staat gelijk te trappelen hoor, Arsenal is nog altijd een gigantische club met dito aantrekkingskracht.

7 mei 2021 om 21:35

Dat maak ik mezelf ook altijd wijs, maar de spelers die naar ons komen lijken telkens niet thuis te geven. Zal mij niet verbazen als Onana naar ons komt en volledig verzuipt met zo'n wankele defensie voor zich.

Ajax had destijds moeten kijke of een ruildeal mogelijk was. Emi martinez is toch geen koekenbakker en zou echt een uitstekende keeper zijn geweest voor ajax.

7 mei 2021 om 15:20

Emi Martinez heeft toch niks te zoeken in de eredivisie.. een van de beste keepers van de PL gaat toch niet z’n wedstrijden tegen RKC en Willem II spelen..

7 mei 2021 om 15:35

Voorheen was die alleen maar reserve keeper hoor. Toen zag niemand hem als een van de beste keepers van de premier league

7 mei 2021 om 15:48

Nou na vorig seizoen was dat toch wel duidelijk geworden denk ik.. daarvoor had je zeker gelijk. Maar Martinez is verkocht omdat Leno eerste keeper bleef, dan had Arsenal waarschijnlijk ook geen interesse in Onana gehad aangezien ze sowieso al amper geld uitgeven. Dan al helemaal niet aan een keeper..

Dik verdiend....alleen jammer van de schorsing...ga je goed...en thanks

Dat zou echt een vreselijke transfer voor Onana zijn. Ga dan lekker in Spanje in de middenmoot spelen

8 mei 2021 om 08:52

Ik gun hem opzich wel een vreselijke transfer. Ik was altijd fan van Onana, maar bij mij is hij wel z'n respect verloren. Had gewoon bij moeten tekenen voor ajax en alsnog een transfer kunnen maken. Hij heeft tenslotte "een verkeers pilletje" ingenomen. Kan daar nog steeds niet bij.... je kijkt toch wat je in neemt... zeker als er medicijnen zijn die je absoluut niet mag nemen, en dan heel toevallig een dag voor de wedstrijd. Ja natuurlijk... maar goed hij wordt lekker doorbetaald en aast op een overstap. Nou in dat geval, ik hoop dat het niks meer wordt met zijn carrière.

Voor het doping verhaal niet de club waar hij op hoopte. Maar ik denk nu na deze schorsing, dat dit wel een mooie kans is om je te laten zien in de PL. Met een goede zaakwaarnemer kan er altijd nog een clausule in het contract gezet worden.

Voor Arsenal zou dit wel een ontzettend goede keeper zijn, een van de beste keepers van Europa.

Arsenal is natuurlijk een grote mooie club en de PL is leuk, maar Onana zal toch hoger mikken denk ik.

7 mei 2021 om 16:14

Alle topclubs hebben al een goede keeper. Daarnaast heeft onana een schorsing waardoor hij totaal niet interessant is voor topclubs. Wie zou hem dan willen halen? Dat is dus precies de reden dat ik denk dat Arsenal wel een leuke club is voor hem. Speelt niveaus hoger dan de eredivisie, verdient meer geld en kan zich meten met de topkeepers als hij prima presteert.

7 mei 2021 om 16:15

AC Milan wellicht? Mocht Donnarumma (god Forbid) naar Juventus verkassen..

7 mei 2021 om 17:08

Die blijken een persoonlijk akkoord te hebben met de keeper van Lille. Werd vanmorgen gemeld door RMC als ik me niet vergis..

7 mei 2021 om 19:36

Kan Onana naar Lille toch, schijnt toch familie in France te hebben ofzo. Mooi om opnieuw te beginnen daar.

Als Donnarumma vertrekt zie ik hem graag aangetrokken worden. Ook acht ik het niet onwaarschijnlijk dat hij naar Tottenham vertrekt mocht Lloris vertrekken en Pope van Burnley is niet haalbaar. Arsenal is een mooie club maar afhankelijk van welke clubs serieus zijn voor Onana waarschijnlijk niet gelijk zijn eerste keuze.

7 mei 2021 om 16:21

@ Joe Rogan
Hierin kan ik mij vinden als Spursfan. Voor ( de ) Pope zal waarschijnlijk een absurde transfersom gevraagd worden, terwijl Lloris komend seizoen gewoon eerste keeper is. Onana zou in dat geval een prima, goedkope oplossing zijn.

Zowel Ajax als Onana moeten blij zijn dat er op dit moment interesse is in een speler die geschorst is vanwege doping tot half februari en een aflopend contract heeft. Het is maar de vraag hoe Onana terugkomt en of het contract verlengd gaat worden. Vanwege deze redenen zie ik graag dat Spurs uitbrengt onder de 10 miljoen, zodat Lloris komend seizoen nog eerste keeper is. Als zijn contract volgend jaar afloopt, kan Onana het overnemen. Op dit moment heeft Spurs toch geen tweede keeper nodig, omdat Hart dat goed opvult.

Als je genoegen neemt met een Arsenal waar je nooit een prijs mee gaat winnen.....succes. Mag hopen dat hij wel wat anders gaat doen. Of je moet echt alleen voor het geld gaan....

7 mei 2021 om 16:49

Arsenal heeft vorig jaar nog de FA Cup gewonnen, dus wat lul je?

7 mei 2021 om 17:00

Welke club (eigenlijk buiten City) is aan het begin van een seizoen een garantie voor de top 4 of het winnen van een cup?
Arsenal prachtige club man, plus ideale springplank voor een transfer over een aantal jaar naar een Europese topclub. En ja, beetje meer geld is ook niet verkeerd.

7 mei 2021 om 17:09

Fc_maniac

Precies. Perfecte voorbeeld is Wijnaldum. Ging van PSV naar Newcastle en speelt bij een Liverpool die de CL won 2 jaar geleden en de nog regerend landskampioen.

7 mei 2021 om 17:17

Wat moet hij dan? Veel van de topploegen zijn al voorzien. Plus dat Onana een jaar niet speelt en dus totaal geen wedstrijdritme heeft. Dit is dan een mooie kans om zich te herpakken en zich zelf weer in de kijker te spelen.

7 mei 2021 om 17:39

Met alle respect, maar kijk je wel voetbal? Arsenal heeft de laatste 4 seizoenen, 2x de FA cup gewonnen, 2x halve finale EL gehaald en 1x finale EL. Hoezo speel je dan niet voor de prijzen? En spelen voor de almachtige eredivisie is ook niet alles lijkt me..

9 mei 2021 om 13:44

Het is toch voor iedereen wel duidelijk dat Arsenal niet bepaald een club van winnaars is? En ze zakken alleen maar af de laatste jaren. FA cup dat boeit niemand, behalve de fans van de club die hem wint, en als dat een grote club is dan hoor je ze er ook nooit over. Nee, Arsenal is echt een niveautje te laag voor Onana.

Het zal wel 7 - 9 miljoen pond zijn, zo'n 10-12 miljoen euro. Natuurlijk wel wat aan de lage kant als je de kwaliteiten van Onana bekijkt, maar met schorsing, corona tijd en 1 jarig contract, tja dan moet je het wel bijna accepteren als Ajax zijnde.

Arsenal, prachtige club en natuurlijk is de PL wel een stap vooruit. De hele beleving, de grote wedstrijden, meer geld op je bankrekening. Dan maakt een jaar geen Europees voetbal ook niet uit.

ondanks zijn schorsing moet je zeker 20 miljoen eruit kunnen halen. Zeker als je ziet wat voor bedragen ze uittrekken voor keepers in de premier league

Ik lees dat Leno weg wil? In dat geval zou Onana een goede vervanger zijn. Ik denk dat ze van gelijkwaardige niveau zijn en Onana heeft meer potentie. Imo een vooruitgang dus

Waarom zou Onana tegen degradatie willen vechten in Engeland, als hij ook CL kan spelen bij een Europese topclub? Maar zonder gekkigheid, Arsenal is natuurlijk niet meer aantrekkelijk voor een speler als Onana, die zijn te ver afgezakt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Arsenal

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
8.Arsenal6116
10.Everton59-1
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
B. SakaMiddenvelder325
B. LenoKeeper350
G. XhakaMiddenvelder311
A. LacazetteAanvaller3113
P. AubameyangAanvaller2910
N. PépéAanvaller2910
S. BouldVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Arsenal.

76 fans
Keeper, 25 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Ajax 20 0 1 0
2019/2020 Ajax 24 0 1 0
2018/2019 Ajax 33 0 3 0
2017/2018 Ajax 33 0 3 0
2016/2017 Ajax 32 0 2 0
Laatste voetbalnieuws

Turkse media: Overmars reist na EK-deelname Turkije af naar Istanbul

Altay Bayindir geniet concrete interesse van Ajax, zo verzekeren Turkse media. De doelman van Fenerbahçe en het nationale elftal van Turkije kan volgens lokale kranten de overstap naar Amsterdam maken als...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 23 juni
Genoa heeft met Olympique Marseille gesproken over een langer verblijf van huurling Kevin Strootman. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren