Ruud Vormer brandt los in Nederlands en Engels op nieuwe kleedkamerbeelden

Dinsdag, 4 mei 2021 om 08:36 • Laatste update: 12:46

Club Brugge heeft maandagavond beelden gedeeld die zondag werden gemaakt tijdens de wedstrijd tegen Anderlecht (2-2) in de play-offs om het kampioenschap van België. De koploper van de Pro League sleepte door doelpunten van Noa Lang en Bas Dost een punt uit het vuur. In de de pauze, bij een 0-0 stand, de onvrede groot in de kleedkamer van Club. Aanvoerder Ruud Vormer schoot uit zijn slof in een mix van Engels en Nederlands, terwijl Dost zijn ongenoegen liet blijken over een overtreding op hem die geen rode kaart opleverde.Gerelateerd

Meer sportnieuws

35 reacties (laatste reactie door titaantje)

Bizar dat je heel het seizoen stijf bovenaan staat en dan nog play-offs moet gaan spelen om het kampioenschap, wat een k*t systeem

3 mei 2021 om 20:36

Eens, zijn we in Europa ook niet echt gewend in het voetbal. Is een beetje een Amerikaanse methode, hoewel daar de play offs iets anders werken.

Overigens heeft NL het ook in het hockey, maar moet er niet aan denken dat we het ook in het voetbal zouden krijgen (hoewel het nu voor AZ wel interessant zou zijn ).

3 mei 2021 om 20:48

En dat is dan nog niet eens het meest belachelijke systeem in het Belgische voetbal van de laatste 5 jaar. In tweede klasse was er een systeem met periodekampioenen. Alleen als het team dat over het hele seizoen het meeste punten had (de kampioen dus), niet 1 van beide periodetitels won dan konden ze niet promoveren aangezien de promotiefinale alleen gespeeld werd door de twee periodekampioenen.

3 mei 2021 om 21:24

Het beste van al vond ik nog dat je als tweedeklasser de play-downs voor amateurs nipt wist te vermijden je de week erna mocht meespelen voor Europa League.

3 mei 2021 om 21:34

Was inderdaad ook een prachtig systeem. En dat de degradant 3-4 maanden geen competitievoetbal speelde was ook zo iets vreemds.

4 mei 2021 om 01:35

Dat en die verschrikkelijke play downs waar de laatste 2 vijfmaal tegen elkaar spelen was echt een schande. Als Brugge dit jaar geen kampioen wordt durf ik er veel op te verwedden dat de playoffs zullen worden afgeschaft

4 mei 2021 om 10:26

@ossasuna @lierse

"het beste van al vond ik nog dat je als tweedeklasser de play-downs voor amateurs nipt wist te vermijden je de week erna mocht meespelen voor Europa League."

Huh hoe werkt dit? Kan je dit uitleggen?

4 mei 2021 om 13:19

Er waren 8 teams in tweede klasse en die speelden in twee periodes tegen elkaar (4 keer tegen elkaar dus). Als je bij de onderste teams eindigde dan moest je play-downs spelen en de verliezer van die play-downs die degradeerde dan naar het hoogste amateurniveau. Het team dat dus de winnaar van de play-downs was, speelde dan wel gewoon samen met de andere tweedeklassers (behalve de kampioen, die speelde dan 4 maanden geen voetbal meer) mee met play-off 2. Daar speelden dan de eersteklassers die geen play-off 1 haalden en niet degradeerden tegen tweedeklassers een play-off systeem waar uiteindelijk een Europees ticket mee gewonnen kon worden (er was een soort toernooistamboom en de winnaar van play-off 2 moest dan tegen de nummer 4 uit play-off 1 nog een tweeluik spelen voor het laatste Europese ticket. Een amper te begrijpen kluwen van regels dus. Maar het was dus mogelijk dat de nummer 7 uit 1B die eerst play-downs moest spelen, het seizoen erop Europees voetbal speelt.

4 mei 2021 om 14:47

Klinkt een beetje Apertura-Clausura dat. Als reactie op dat periodekampioen-systeem.

Ik vind het maar een beetje cringy. Lijkt alsof hij zich nu de grote meneer voelt. Tuurlijk heeft die goed gepresteerd, maar dit lijkt een beetje op Cilessen die de penaltynemers probeerde te intimideren met zijn baby gezichtje.

3 mei 2021 om 20:52

Maar Cilessen is nooit een grote meneer geweest. Vormer in Belgie daarentegen wel.

3 mei 2021 om 22:26

Cilessen heeft gewoon ee1n halve finale wk gekeept en een paar keer op rij kampioen met Ajax als beste keeper in NL. Daar kan Vormer zn palmares in Belgie niet tegen op. Vervolgens Reservekeeper bij een van de beste teams van europa achter een van de beste keepers. Beetje overdreven om vormer zo'n "grotere meneer" te maken. Deze vergelijking slaat uberhaupt kant noch wal.

3 mei 2021 om 21:02

Nouja, met meer dan 300 wedstrijden voor Brugge, direct betrokken bij bijna 150 goals en een prijs voor beste speler in België is hij ook wel daadwerkelijk de grote meneer daar. Het half Engels/nederlands komt inderdaad wel wat apart over

3 mei 2021 om 22:27

Dit is een aanvoerder die voorop in de strijd gaat. Een voetballer met beperkt talent die het tot aanvoerder van Brugge heeft gehaald..

4 mei 2021 om 01:37

Je haat hem als hij tegen u speelt(in mijn geval dan toch)maar het is een held als hij in u ploeg speelt. Heeft een ongelooflijke spirit die hij kan overbrengen op de anderen maar als het fout loopt vind ik hem een naar mannetje

4 mei 2021 om 09:46

Vormer is ook een grote meneer bij ons en onze aanvoerder. Ik ben blij met iemand die durft uit te vallen. Hij heeft bij ons al zoveel gepresteerd dat daar gewoon respect voor opgebracht moet worden,

Bijzonder systeem in België eigenlijk, gaat dat nog veranderen? Beetje ongemakkelijk van deze half half tirade haha, Ruudje Vormer de grote meneer daar wie had dat ooit gedacht.

3 mei 2021 om 20:59

Normaal is het met 6 teams, nu door Corona tijdelijk met 4. Maar aangezien Louwagie (AA Gent) een grote voorstander is van de Play-offs zal het nog wel blijven bestaan. Het systeem an sich valt nog wel mee vind ik. Alleen die puntenhalvering is vrij belachelijk.

3 mei 2021 om 21:10

Kan ik me voorstellen, maar dit is natuurlijk niet meer de Vormer die zeven jaar geleden wegging bij Feyenoord. Vergelijk het met een Schone bij Ajax die voorheen ook nooit heel erg uitblonk, maar bij Ajax ieder jaar beter werd en uiteindelijk een bepalende speler werd. Vormer is net als Schone door zijn traptechniek een enorm wapen op stilstaande fases en bij Club bleek pas dat je Vormer niet op de 6 moet zetten om balletjes breed te trappen, maar een positie hoger waar hij met zijn loopvermogen en diepgang een veel hoger niveau haalde. Werd uiteindelijk zelfs international hierdoor onder Koeman, wat je als Nederlander in België natuurlijk niet snel wordt.
Het systeem is inderdaad idioot, vooral dan de puntendeling.

3 mei 2021 om 23:58

Heb het altijd een type Sneijder gevonden (dan uiteraard wel in veel mindere mate). Geef een goede pass/schot, schuwt fysiek niet en gaat voorop in de strijd

Vormer kan achteraf altijd goed ontploffen en kritisch zijn op iederee'. Alsaanvoerder en 'vedette' mag hij ook eens kritisch mag zijn op zichzelf. Die energieke 28-jarige Vormer is al lang verleden tijd. Logisch op zich, hij is 33. Maar ik zie toch veel 33 jarigen op het allerhoogste niveau met veel meer energie dan hem. Hij is niet meer vooruit te branden, en speelt al zeker 2 seizoenen zeer matig. Het is dat hij een goede trap heeft en zo nog aan veel goals en assists komt, maar ik heb het er een beetje mee gehad met zijn domme interviews en gedrag altijd. Je moet je niet kwaad maken op de 20 jarige de Ketelaere of Kossounou, die beiden trouwens een beter seizoen spelen dan jijzelf. Hij, Vanaken, Mechele, Mignolet waren weer niet op de afspraak. Wees toch eens kritisch voor jezelf. Timmy Simons, dat was een aanvoerder.

4 mei 2021 om 09:24

Vormer is wel altijd een speler geweest die het van zijn energie moest hebben he.. Het is geen Pirlo die tot op hoge leeftijd met een fluwelen techniek alle ballen neerlegt waar je ze wil hebben. (al heeft hij een hele redelijke traptechniek) Ik volg hem echt niet op de voet hoor, maar ik kan me goed indenken dat de absolute spirit in de benen er op je 33e wat uit is, zeker t.o.v. 5 jaar geleden. Hij heeft daar in Brugge wel echt het maximale uit zijn carriã¨re gehaald overigens. Toch knap, had niemand hier ooit verwacht. Bij Feyenoord kwam hij er destijds echt niet aan te pas terwijl in Brugge alles op zijn plek viel voor hem.

Mooie video van Club hoor. Prachtig inkijkje in de beleving van die gasten.

Vind dit hele leuke beelden om te zien. Moeten clubs vaker doen, zo een kijkje achter de schermen.

Blijft een kut systeem in Belgie. Echt onbegrijpelijk dat de clubs hiermee akkoord zijn gegaan. Video is leuk om te zien, maar volgens mij gebeurd er weinig. Een aanvoerder die terecht boos is. Overigens krijg je wel twijfels bij de presaties van Lang als Vormer de aanvoerder is in je team. Het niveau is niet geweldig.

Ik vind dat hele filmpje maar een flauwe show voor de camera. Komt voor sommige supporters misschien over als club liefde om f*cling anderlecht te roepen. Maar voor de rest slaat dat op niks. Op Belgisch niveau toch een zeer goede speler geweest en heeft een serieuze bijdrage aan de huidige successen van brugge.

Is er iemand hier toevallig leraar Engels? Er is bij Club Brugge een leuke job voor je..

Ik heb Vormer nooit eerder horen praten, maar als ik dit hoor moet ik denken aan die gasten van New Kids uit Maaskantje. Zijn accent en spreekwijze zou er niet misstaan.
Verder moet Club de titel natuurlijk gewoon winnen na het seizoen dat ze gedraaid hebben.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Club Brugge

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
R. VormerMiddenvelder345
N. LangAanvaller2715
D. OkerekeAanvaller274
Y. BadjiAanvaller254
S. MignoletKeeper360
B. DostAanvaller169
D. PérezAanvaller71
Voor de complete selectie: Clubpagina Club Brugge.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Club Brugge.

31 fans
Middenvelder, 33 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 14 mei
Chelsea hoopt Benjamin Mendy te verlossen van de bank bij Manchester City. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren