Van Persie tekent bij Feyenoord: ‘Dat maakt het extra bijzonder’

Dinsdag, 4 mei 2021 om 16:03Jeroen van Poppel • Laatste update: 17:15

Robin van Persie wordt komend seizoen assistent-trainer bij Feyenoord Onder-16, zo meldt de Rotterdamse club dinsdagmiddag. De 37-jarige oud-aanvaller, die momenteel in dienst is als parttime spitsentrainer van het eerste elftal, gaat bij het jeugdelftal samenwerken met hoofdcoach Brian Pinas. Daarnaast zal Van Persie als onderdeel van de technische staf van Arne Slot op trainingsdagen de taak van veldtrainer op zich nemen. Hij zal zich voornamelijk gaan bezighouden met de aanvallers van Feyenoord.

In de afgelopen twee seizoenen sloot Van Persie op regelmatige basis al aan bij de trainingen van de hoofdmacht van Feyenoord. De samenwerking krijgt na de zomerstop dus een vervolg in Rotterdam-Zuid. "Ik ben na mijn profcarrière vooral begonnen met het oriënteren op dingen in het voetbal die ik leuk vind om te doen", reageert Van Persie op de clubsite. "Samen met mijn management team bij SEG heb ik mij georiënteerd op activiteiten die bij me passen. Ik ben daarom ontzettend blij dat ik vanaf volgend seizoen dagelijks mijn kennis vanuit mijn profcarrière mag overbrengen naar de nieuwe generatie. En dat ik dat dan juist bij Feyenoord kan doen, maakt het extra bijzonder. Ik krijg hier veel energie van en bovendien voelt het goed op deze manier mijn steentje bij te dragen aan het ontwikkelen van spelers binnen de club."

De voormalig Feyenoord-aanvaller kijkt uit naar de samenwerking met Slot, die deze zomer het stokje zal overnemen van Dick Advocaat. "Ik heb Arne een paar keer gesproken. Hij maakt een hele positieve, onafhankelijke indruk", zo klinkt het in een interview met Feyenoord TV. "Hij is iemand die een hele duidelijke filosofie heeft. Aanvallend. Hij komt heel dicht in de buurt van mijn ideaalbeeld hoe ik graag wil spelen. Ik heb hem drie keer uitgebreid gesproken en het was de bedoeling dat we een uurtje zouden zitten, maar het werd elke keer drie of vier uur. Dat geeft ook wel aan dat we een goede klik hebben en dat we op heel veel fronten op één lijn zitten."

Van Persie krijgt bij de Onder-16 van Feyenoord ook zijn eigen zoon Shaqueel van Persie onder zijn hoede. De veertienjarige aanvaller wordt gezien als een van de grotere talenten uit de jeugdafdeling van de club en wordt daarom volgend seizoen doorgeschoven vanuit de Onder-15. Shaqueel van Persie speelt sinds 2017 bij Feyenoord, dat hem overnam van Fenerbahçe.

Robin van Persie vertelde afgelopen zomer over een les die hij zijn zoon had geleerd over topvoetbal. De zoon van Van Persie bleef op de bank in een verloren wedstrijd tegen leeftijdsgenoten van Ajax en zat na afloop mokkend in de auto bij zijn vader. "Hij was aan het klagen, over anderen, de trainer et cetera", aldus Van Persie eerder in The High Performance Podcast.

Van Persie gebruikte het moment om zijn zoon een levensles bij te brengen. "Toen zei ik: 'Shaquil, je klinkt als een loser, als je zo praat. Je geeft iedereen de schuld, maar ik hoor niets over jezelf. Winnaars nemen controle en kijken naar zichzelf, ze kijken waar ze zichzelf kunnen verbeteren. Je moet jezelf de vraag stellen: wil je een winnaar zijn, of wil je een loser zijn? Voor mij maakt het niet uit, want ik ben je vader. De enige taak die ik heb is om je klaar te maken voor het leven als je twintig bent. Ik hou hoe dan ook van je. Het maakt voor mij niet uit of je het maakt als een voetballer, of niet. Maar jij zegt dat dit je passie is, dus jij moet controle nemen over je leven, en stoppen met klagen.'"Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door mgmv)

Leuk een aanwinst voor de club. Bij intervieuws etc krijg ik niet het gevoel dat RVP ooit hoofdtrainer wilt worden. Wat ik bij hem proef is dat hij graag jonge spelers iets wilt leren vooral bezig met de jeugd. En mis ook assitent trainer bij het Nederlands elftal ooit. Pfff de voetballer RVP was zo magistraal betoverend. Welke spits heeft momenteel zijn speelstijl dat sierlijke een oprechte vraag kom op niemand na messi dan

3 mei 2021 om 16:45

Christiano Ronaldo heeft ook dat Sierlijke. Maar Robin van Persie is niet voor niks een grote voetballer. En inderdaad, met bepaalde eigenschappen die niet iedereen had voor wat betreft spits. Veel wereldspitsen zijn snel, of fysiek sterk, maar minder sierlijk.

3 mei 2021 om 21:05

Cristiano het sierlijke van RvP? Misschien in zijn United tijd, maar de afgelopen jaren zeker niet.

4 mei 2021 om 16:33

Indd nu ziet het houterig uit... Toch gek he dat je door krachttraing iedere dag te doen, je sierlijkheid/techniek kan verliezen. De Cronaldo in het jaar 2006/7 is een totaal ander voetballer dan de voetballer bij Real, zoek maar voor de gein op, hij was net zo wendbaar/sierlijk als een Neymar en scoorde er ook veel

3 mei 2021 om 16:51

Qua klasse en niveau natuurlijk nog ver van Van Persie verwijderd, maar ik vind Mason Greenwood qua stijl en techniek heel erg op hem lijken.

3 mei 2021 om 16:52

Lewandowski komt wel in de buurt denk ik. Ongeveer dezelfde lengte en hetzelfde postuur (met een beetje o-beentjes, blijkbaar helpen die om een magistrale techniek te kunnen hebben ).

3 mei 2021 om 17:05

Is geen spits, en ook niet vergelijkbaar qua niveau maar dan kom ik op Lamela. Vooral ook door z'n linkerbeen en een beetje O-benen

3 mei 2021 om 21:39

Dybala is ook zo'n sierlijke speler met grote elegantie. Greenwood heeft ook vaak naar van Persie gekeken.

3 mei 2021 om 23:50

Vind Pratto eerlijk gezegd ook wel wat van hem weg hebben. Sierlijk, goed aan de bal en.....:/

4 mei 2021 om 16:52

Benzema is technisch vergelijkbaar met Van Persie. Maar ben het met je eens, in het Nederlands elftal werd Van Persie vaak misbruikt, maar qua techniek en talant was Van Persie de beste van zijn generatie, van de Nederlanders met daarachter Van der Vaart.. Alleen een kleine groep mensen met echt voetbalverstand zien dat..

4 mei 2021 om 16:58

Je vergeet Robben

4 mei 2021 om 17:00

Neee man Robben was/is een voetballer met oogkleppen op.. Heeft goed gespeeld hoor in het Nlse elftal, maar je moet ook kijken wat voor lelijk voetbal we speelden, puur op de counter en dat paste perfect bij zijn kwaliteiten incl die van Sneijder

4 mei 2021 om 17:23

Toch knap dat je als voetballer met oogkleppen op, het toch zolang in de absolute wereldtop hebt kunnen redden. Toen Van der Vaart al aan het afbouwen was, scoorde Robben nog de winnende in de CL.... Verder ga ik er maar niet serieus op in

Zijn zoon wel eens zien voetballen en heb weinig spelers gezien die qua motoriek zó erg op hun vader leken. Schijnt ook wel een groot talent te zijn en Van Persie is onafhankelijk en groot genoeg om zijn zoon geen voorrang te geven als hij het niet verdient.

Mooi voor Feyenoord dit! Hij lijkt me ook een fijne vent om mee te werken.

Loev wat Van Persie tegen zijn zoon zegt. Winners focus on winning, losers focus on winners. En zo is het.

3 mei 2021 om 16:41

Ik snap wat Van Persie doet maar hij heeft ook vaak genoeg geklaagd in zijn loopbaan. Is hij dan ook een loser?

Je moet blijven werken, that's it.

3 mei 2021 om 16:46

Medellin, daarom is Van Persie ook kritisch naar hoe hij zelf eerst was. Uiteindelijk is het een kalme, verstandige voetballer geworden

3 mei 2021 om 16:46

Mja Van Persie is nou niet bepaald een ‘veelwinnaar’ geweest in zijn carrière. Er zijn voldoende spelers met veel minder talent maar een (veel) grotere prijzenkast.

3 mei 2021 om 16:48

Dat is dus de les die hij zelf geleerd heeft en nu doorgeeft aan zijn zoon. Hij weet hie het is en heeft ook zijn focus gevonden na het klagen.

3 mei 2021 om 16:53

Ik vind Van Persie pas echt kalm overkomen in zijn laatste jaren bij Feyenoord en hoe hij nu is. Dat is ook echt einde carriere geweest.

Klagen doet iedereen. En soms vind ik ook dat je mag klagen want je kunt alles goed doen en de rest niet.

Zolang je zelf altijd maar je best doet en alles geeft dan kun je jezelf niks kwalijk nemen.

Goede zaak. Ik ben groot voorstander om oud-feyenoorders (met verstand) een rol te geven binnen de club. Binnen de club hoor je alleen maar positieve verhalen over RvP als spitsentrainer. Denk dat hij het in de jeugd ook uitstekend gaat doen.

Weet iemand of hij nu stopt als spitsentrainer of dat hij beide gaat doen?

4 mei 2021 om 16:29

Hij heeft driemaal met Slot gesproken. Dat zou een uurtje zijn, maar werden drie tot vier uur. Wordt vanaf donderdag tot maandag zijn assistent. Verder werkzaam als assistent van trainer Pinas bij de jeugd onder 16 jaar

Het is natuurlijk 'maar' als assistent, maar het is wel fantastisch voor jonge spelers als Robin van Persie een van je trainers wordt. Zo'n rol als assistent zal 'm denk ik ook veel beter liggen, denk ik. Het verhaal wat hierboven ook al staat met z'n zoon zegt ook wel veel over hoe Robin als trainer kan zijn; kritisch, maar fair en ontzettend betrokken. De o16 heeft komend seizoen, voorlopig, ook een behoorlijk talentvol team met een hoop technische spelers die absoluut wel hun vruchten kunnen plukken van een samenwerking met van Persie. Prachtig nieuws dat Feyenoord 'm bij de club blijft betrekken! Edit: Super mooi dat hij ook aan de slag gaat bij het eerste en volgens hemzelf uitstekend overweg kan met Slot!

EINDELIJK iets positiefs. Omarmen als club. Anderen toevoegen. Gio, van Wonderen.... Van Hanegem voor het lachen en een kritische noot. Nobody’s eruit. Schoon schip. En weer met de borst vooruit.

3 mei 2021 om 20:37

En dan over 4 jaar weer klagen dat het roer om moet

Dan is Robin volgens zijn eigen maatstaven tot zijn 30e ook een loser geweest. Tot en met het EK 2012 gedroeg hij zich verwaand en vervelend naar medespelers en pers.

Pas de laatste jaren komt er verstandige taal uit. In dat opzicht wel goed dat hij zijn zoon nu al behoed voor zijn eigen fouten.

3 mei 2021 om 19:49

Verwaand zijn is ook slecht maar iets anders. V Persie heeft van Wenger en Bergkamp echt al wel geleerd dat je niet moet zaniken op randzaken maar altijd 100% geven om zelf beter te worden.

4 mei 2021 om 16:28

Ja, bij Arsenal was het al die jaren inderdaad een onuitstaanbare speler. Echt, hoe krijgt dat soort onzin toch zoveel likes hier?

Heeee, ook nog wat goed nieuws vandaag! Niet te geloven. Mooie aanwinst voor de jeugdopleiding lijkt mij. Hoop echt dat dit hem ligt want hoe hij overkomt in intervieuws lijkt hij iit het juiste hout gesneden.

hier trek je natuurlijk veel jong talent mee aan. als die horen dat ze onder van Persie kunnen trainen heb je een streepje voor. Eindelijk weer is een straaltje zon boven de Kuip.

Dit is een heugelijk feit en en hij zal zeker aantrekkingskracht hebben op het nodige talent. Alleen jammer dat zo'n iemand niet in de directie zit met zijn kennis. Daar had heel Feyenoord van geprofiteerd. Zijn kalmte, inzicht, ervaring daar lopen er maar weinig in het gehele bestuur van boven tot beneden in rond. Van zulke mensen moet je het hebben en zo zijn er nog wel meer die nu niets doen en verloren zijn gegaan om Feyenoord nieuw elan te geven.

Een club hart hebben maakt de mooiste voetballer en Robin heeft dat laten zien in mijn opinie een aanwinst als jeugd trainer en wie weet ooit hoofdtrainer

Wat een fantastisch nieuws dit. Ook in het interview komt hij nog zo gretig op me over, heeft een idee waar de club heen wilt, heeft denk ik didactische kwaliteiten die hij op kids kan overbrengen. Ik kan niet wachten op volgend seizoen.

Sam Ringeling speelt in dat team. Dat is pas een écht groot talent! Grote, sterke verdediger. Wordt een hele grote, mark my words!

4 mei 2021 om 17:21

Persoonlijk ook ontzettend van gecharmeerd. Sowieso is de o16 echt een heerlijk en ontzettend talentvol elftal.

Mooi, zo'n jongen bij de staf moet toch voor iedere speler fantastisch zijn. En fijn voor pierre dat er nog iemand bij feyenoord zit op wie hij kan mopperen.

Ben benieuwd wat voor gevolgen dit heeft voor John de Wolf. Eerder was al bekend dat Marino Pusic de 1e assistent van Arne Slot wordt. En met een jonge gast als Van Persie lijkt het me een lastige situatie voor De Wolf.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8577
2.PSV7139
3.AZ6829
4.Vitesse6116
5.Feyenoord5625
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. SenesiVerdediger323
J. ToornstraMiddenvelder307
S. BerghuisAanvaller3017
B. LinssenAanvaller298
N. JørgensenAanvaller224
N. MarsmanKeeper200
L. SinisterraAanvaller193
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Feyenoord.

1668 fans
Aanvaller, 37 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Feyenoord 25 16 0 1
2017/2018 Feyenoord 12 5 0 0
2017/2018 Fenerbahçe 2 0 0 0
2016/2017 Fenerbahçe 24 9 4 0
2015/2016 Fenerbahçe 31 16 3 0
Laatste voetbalnieuws

Van Hanegem kritisch op Van Persie: ‘Dat was wel een beetje erg opzichtig’

Willem van Hanegem noemt het een ‘beetje opzichtig’ dat Robin van Persie afgelopen week uitgebreid met zijn zaakwaarnemers van SEG poseerde toen hij bij Feyenoord tekende als jeugdtrainer. Het managementbureau ligt...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 14 mei
Chelsea hoopt Benjamin Mendy te verlossen van de bank bij Manchester City. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren