Tirade Klopp imponeert Neville totaal niet: ‘Hij haat het nog meer dan ik'

Dinsdag, 20 april 2021 om 09:24Rian Rosendaal • Laatste update: 09:54

Gary Neville stak zondag een tirade af over de twaalf clubs die bezig zijn met het op poten zetten van een Super League. De voormalig verdediger van Manchester United vindt dat de betreffende clubs zwaar gestraft moeten worden. Jürgen Klopp voelt zich als manager van Liverpool, een van de founding fathers van de nieuwe topcompetitie, voelt zich aangesproken door Neville en de Duitse coach dient de analist dan ook van repliek.

"Gary Neville heeft het over 'You'll Never Walk Alone' en dat dat geen waarde meer zou hebben. Dat zou verboden moeten worden. We hebben het recht om dat liedje te zingen, het is van ons, niet van hem", zei Klopp maandagavond na het 1-1 gelijkspel tegen Leeds United tegenover Sky Sports. "Hij snapt dat liedje sowieso niet en het is ook niet eerlijk wat hij allemaal zegt. Ik praat niet over andere clubs en dat zou Gary ook niet moeten doen. Ik zou hem graag zien in een topfunctie als manager en niet alleen maar waar het meeste geld te verdienen is. Bij Manchester United zat hij bij een club met het meeste geld en nu bij Sky is dat wederom het geval", deelt Klopp een plaagstootje uit aan de oud-speler van the Red Devils.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Neville gaat viraal: ‘Degradeer Manchester United, Liverpool en Arsenal’

De analist maakt korte metten met de clubs die willen deelnemen aan de Super League.Lees artikel

De enigszins cynische woorden vielen niet bijster goed bij Neville, die dan ook gelijk met een behoorlijk felle reactie op de proppen kwam in de studio van Sky Sports. "Door de jaren heen heb ik Liverpool vaak genoeg beledigd, maar daar was afgelopen zondag geen sprake van. Ik snap ook niet zo goed waarom ik zo'n prominente plaats inneem in het hoofd van Klopp", stak Neville van wal in zijn rol van analist. "Ik weet ook niet waarom hij zich aangesproken voelt. Ik hield gewoon een vurig pleidooi over voetbal en het beschermen van voetbal in dit land. Mijn teleurstelling was het grootst over Manchester United en Liverpool. Ik denk dat ik beide clubs in de afgelopen 24 uur net zo vaak heb bekritiseerd, dus ik snap het probleem niet helemaal."

"Klopp heeft het over een topfunctie als manager", ging de voormalig coach van Valencia verder. "Ik heb 25 jaar doorgebracht bij Manchester United en nu 11 jaar bij Sky. Daar heb ik hard voor gewerkt, ik heb het niet cadeau gekregen. En het klopt ook niet dat ik altijd voor het meeste geld heb gekozen. Er was geen keuze voor mij. Sir Alex Ferguson vroeg niet elk jaar of ik alsjeblieft bij de club wilde blijven. Dus ik heb geen idee waar Klopp het over heeft. Ik heb 600 mensen in dienst in de stad (in een hotel in Manchester, red.), ik heb geprobeerd voor ze te zorgen tijdens deze pandemie. Is dat voor hem dan niet hetzelfde als een topfunctie als manager?", vroeg Neville zich hardop af.

Neville benadrukte wel dat hij verder geen enkel probleem heeft met Klopp. "Hij heeft het fantastisch gedaan bij Liverpool en ik heb echt van zijn team genoten. Maar feit is dat hij stekelig reageert en dat hij in de steek is gelaten door de eigenaren van Liverpool. Die hebben hem als manager echt onder de bus gegooid. We zitten in hetzelfde schuitje, met dat verschil dat Klopp niet kan zeggen wat hij wil en ik juist wel. Dat is voor mij echter geen probleem. De Jürgen Klopp die ik ken, die wij kennen en die de fans van Liverpool kennen haat echt ieder detail van de Super League. Nog meer zelfs dan ik. Het druist namelijk in tegen alles waar hij in zijn leven voor staat. De eigenaren van Liverpool laten hem en de spelers gewoon in de kou staan", aldus Neville.Gerelateerd

Meer sportnieuws

35 reacties (laatste reactie door patrickmd)

Zullen we het gewoon over de inhoud hebben en elkaar steunen ipv ook nog eens modder naar elkaar gaan gooien?! De stress slaat weldegelijk toe in de voetbalwereld.

Wat ik mij wel afvraag is hoe mensen nu tegen de Benaliga aankijken. Daar waren hier een boel voorstanders van op dit forum. Wat denken die voorstanders dat deze Benaliga gaat doen met de teams uit het rechterrijtje en de Kkd?

20 april 2021 om 10:11

Beneliga is heel wat anders. Er wordt namelijk niemand uitgesloten en/of een grote groep die een uitzonderingspositie hebben door niet te kunnen degraderen etc.

20 april 2021 om 13:48

Maar wat denken jullie dat er gaat gebeuren met het TV geld of de sponsorgelden als je niet in die Benaliga zit? Al die clubs bloeden keihard dood en de verschillen gaan gigantisch worden.

20 april 2021 om 10:12

Die clubs uit het rechterrijtje van de KKD kunnen door promotie- en degradatieregelingen gewoon aansluiten bij de rest. Die situatie is daarop niet te vergelijken met de Super League, dat zijn gewoon 12 (straks 20) clubs die lekker met de elite een taart van een paar miljard gaan verdelen, zelfs zonder dat daar een sportieve grondslag voor hoeft te zijn. Sport draait onder andere om competitie en een beloning voor de beste (een beker of een schaal en tegenwoordig ook wat centen). Dat blijft behouden in een Beneliga. Niet zo heel lang geleden kon je niet eens degraderen uit de Kkd. Toen dat werd ingevoerd heeft dat ook clubs weer de kop gekost, maar dat is in ieder geval op een faire manier gebeurd. Een Super League biedt geen enkele mogelijkheid voor nieuwe toppers (atalanta en Leicester bijvoorbeeld) om loon na werken te krijgen.

20 april 2021 om 10:16

Gaap komt er weer zon eentje die hypocrisie roept.

Vraagje, hoe denk je dat de premier league gespeelt gaat worden straks. Enige plek die nog uitmaakt voor de top 6 is eventueel de titel. Rest kan allemaal wedstrijden laten lopen en op de ESL focussen, aangezien je toch niet hoeft te kwalificeren. Dat je dat niet inziet en nog steeds zon kromme vergelijking durft te trekken.

Ben zelf trouwens tegen de Beneliga, maar zou iig nog steeds een voetbalpyramide zijn met bovenste plekken die betekenis hebben, promotie, degradatie, en kwalificatie.

20 april 2021 om 10:18

Van mij mogen ze wel een Super League oprichten met de grote landen en dan met 4 plaatsen voor de Champions League, 6 plaatsen voor de Europa League en de rest in de Conference League met uitzondering van teams die degraderen. Hun nationale competities zijn dan als het ware tweede divisies. Mooi toch? Kunnen ze lekker elke week hun "toppers" spelen. Zoiets zou je een beetje kunnen vergelijken met een BeNeLiga. En toch vind ik de vergelijking krom. Een BeNeLiga is cultureel nog te verklaren. Een competitie met teams uit Spanje, Engeland en Italië totaal niet. Maar dit willen ze natuurlijk niet aangezien ze alleenheerschappij willen over heel Europa. Dat gaat niet als je CL plaatsen opoffert.

20 april 2021 om 10:40

Hoe zie je dit dan voor je? De kampioenen van de nationale divisies van Engeland, Italië en Spanje promoveren naar de Super League en de laagst geklasseerde uit elk land degradeert terug naar de Premier League?
Het hele probleem aan de Super League is juist dat het een vaste kern wordt die uitgesloten is van degradatie.

En als de nummers 11 & 12 (tot en met 15?) van de Super League zich kwalificeren voor de Conference League, denk je dan niet dat deze nieuwe Europese competitie ook haar doel verliest? Een podium voor de Russische, Deense, Nederlandse, Oostenrijkse en slechts 1 club van de grote landen waarin zij ook daadwerkelijk kans maken op de eindwinst. Als een Arsenal / Internazionale elk jaar honderden miljoenen ontvangt van de Super League zijn zij ook alweer elk jaar de gedoodverfde winnaars.

20 april 2021 om 12:13

De conference League blijft dan toch ook gewoon de derde kwa niveau en prijzengeld. Onder aan de streep hebben de grote landen dan ook gewoon veel minder plekken in de grote Europese competities en zoals ze er nu met de pet naar gooien in de Europa League zie ik de conference League haar doel echt niet verliezen. Die paar topteams hebben er niet veel interesse in en de "mindere" teams zijn dik in de meerderheid. Ik zou me niet verbazen dat de UEFA had willen praten over een Super League met deze opzet. Maar daar gaan de clubs die eraan meedoen nooit mee akkoord en de nationale competities al helemaal niet. Hun doel is namelijk meer macht en niet "meer aantrekkelijke wedstrijden op topniveau". Ik probeer hier alleen maar een parallel te trekken met verhalen over de BeNeLiga. Verder wordt er ook al jaren gesproken over een divisie met de beste teams uit Voormalig Joegoslavië. Er wordt ook gesproken over een competitie tussen de Baltische staten. Het is allemaal sowieso onzin om de grote competities samen te voegen, maar als de beste van de beste teams (zoals zij zichzelf vinden) elke week tegen elkaar willen spelen zou dat theoretisch in deze format wel kunnen, hoe belachelijk het ook klinkt. Die clubs komen namelijk uit landen die niks met elkaar te maken hebben en waar de voetbalcompetities al van een behoorlijk niveau zijn.

20 april 2021 om 10:19

Altijd tegen geweest. Los van het feit dat ik 0 affiniteit met de Belgische clubs heb en ik liever een Rotterdamse derby zou zien dan Feyenoord - Charleroi, moet je heel ver bij de Belgische regelgeving wegblijven. Een zeer groot deel van de clubs daar is in buitenlandse handen en in mijn ogen moet je proberen om baas in eigen huis te blijven. Liever een ronde minder ver in de CL en EL dan een competitie met cowboys

20 april 2021 om 12:31

Siepie. Je kan ook tegen Club, Anderlecht of Antwerpen spelen , dat zijn toch sterke tegenstanders en die spreken meer aan dan het door het jou genoemde Charleroi.

20 april 2021 om 13:27

Maar ook daar heb ik veel minder mee, sorry.

20 april 2021 om 10:26

Ben daar nog steeds voor? dat is echt totaal iets anders. Je integreert twee kleine competities op een innovatieve wijzen tot een grotere. Door samen te werken en door Iedereen daar in te betrekken. Wordt ook openlijk gedeeld, de details gedeeld EN wordt niet gedaan om 20 jaar lang mismanagement te verhullen van de top.

20 april 2021 om 11:02

De Beneliga is alleen echt interessant voor Ajax en een beetje PSV om hun omzet te verhogen. Aangezien Ajax de Eredivisie ontgroeit is, zouden ze, als meer omzet het doel is, beter kunnen aansluiten bij de Bundesliga of de Super League. Nu ze geen superleague zeggen te willen, lijkt beneliga ook onlogisch. Anderzijds in de SL worden ze misschien laatste, in de Bene eerste plus kans op CL succes en premies zonder de dissidenten.Overigens vind ik de monopolie positie van intransparante organisaties als UEFA en FIFA die meermaals meegewerkt hebben aan diverse vormen van corruptie onderbelicht. Hun defensieve reactie ademt angst en protectionisme uit. Laat die 20 clubs lekker buiten de uefa competities ballen. Waarom is het een logisch verhaal dat ze dan uitgesloten zijn van de nationale competitie en de spelers van landenvoetbal. Het riekt naar machtsmisbruik.

20 april 2021 om 11:27

Ze moeten geen BeNeLiga doen, maar BeNeCup! Een beker toernooi waarbij Belgie & Nederland samen aan deelnemen. Dat lijkt beter voor elkaar te krijgen!

20 april 2021 om 11:36

Precies het zelfde alleen op kleinere schaal. De beneliga zou je alleen eventueel nog kunnen verdedigen dat Nederlandse en Belgische clubs de aansluiting missen bij Europa. Maar het komt op het zelfde neer. De grote clubs willen meer en dat gaat ten koste van de kleinere clubs

20 april 2021 om 14:43

Het fundamentele probleem met de Super League is dat er geen promotie en degradatie mogelijk is. Met een Beneliga is dat in principe te regelen: je kan bijvoorbeeld het hele profvoetbal (ook in de lagere divisies) op dit niveau organiseren. Clubs uit het rechterrijtje en KKD zitten dan óók in een hoogwaardigere competitie en verdienen ook uit de grotere pot televisiegelden.

Er zijn best mogelijkheden te verzinnen om het hele proces zo eerlijk mogelijk te maken en ook een goede deal te krijgen voor deze teams. En als de balans NL en BEs profteams uit de pas begint te lopen kan je extra incentives inbouwen voor amateurteams om prof te gaan (een nieuw NL profteam krijgt voor 4 jaar dubbel televisiegeld als ze prof gaan oid.)

Ik vind het een beetje hypocriet dat veel van die spelers nu opeens zeggen dat dromen niet gekocht kunnen worden. Er wordt sinds het Bosman-arrest niet anders gedaan. 4 clubs uit 1 land die meedoen aan het bal der kampioenen. Zodra een club die wat minder geld heeft een paar leuke spelers bezit wordt deze leeg gekocht door een club uit een grote competitie onder het mom van "spelen op hoger niveau". Er wordt nu niets anders gedaan dan waar de Super League voor staat. Het enige verschil is dat het laatste beetje sport wordt onttrokken aan het voetbal door een stel machtige clubs die zichzelf willen verzekeren van alleenheerschappij. Dat sentimentele gedoe over hoe voetbal dit en dat is vind ik maar lastig te begrijpen. Vat de koe eens bij de hoorns en spreek je uit over wat echt fout gaat. Maar dat durven ze natuurlijk niet want anders kunnen ze niet meer dromen van een jaarsalaris van 10 miljoen.

20 april 2021 om 10:18

"het is nu slecht dus het maakt niet uit als het slechter wordt"

20 april 2021 om 10:26

Dat wil ik absoluut niet zeggen. Er moet met hand en tand worden opgetreden tegen het nog slechter worden van de situatie. Ik zeg alleen waarom ik de spelers zelf wat hypocriet vind. Een Herrera droomde vast niet van een CL finale met PSG.

Mocht Sky de tv rechten hebben voor de Super League zou Neville gewoon zijn mond houden natuurlijk. Ik heb hem nergens gehoord toen Sky €17 euro vroeg om West Brom vs Burnley te zien. Of dat Sky vorig jaar dreigde met geen geld te betalen als de matchen niet door zouden gaan. Iedereen mag zijn kritiek hebben maar niet iedereen is geloofwaardig.

20 april 2021 om 10:19

Ja echt hypocriet idd, een scheefverdeling van geld in het voetbal is precies hetzelfde als het hele systeem van kwalificatie via de nationale competitie, promotie en degradatie eruit te schoppen. Ow wacht

20 april 2021 om 10:34

Misschien wat beter lezen. Ik verdedig de Super League niet maar zeg alleen dat Neville zijn Sky zelf niet teveel om de fans geeft als zij hun prijzen steeds verhogen en zelf bedreigd worden door de nieuwe ontwikkelingen. Ik luister liever naar een Bielsa ,jij mag naar hem luisteren. Het is niet moeilijk om je altijd tegen onrecht uit te spreken en niet alleen als het je uitkomt.

20 april 2021 om 10:47

Ja dat is ook een probleem. Echter kunnen we niet alle problemen tegelijkertijd oplossen. Het gaat nu over de super league. Aandragen dat er andere problemen zijn in het voetbal, en zelfs bij degene die ook tegen de ESL zijn doet niets anders de de discussie verwateren. Dan creeer je onder het mom van idealisme een niet te oplossen probleem (waarom betaal jij seizoenskaarten, waarom vraagt sky zoveel geld etc, waarom is er scheefgroei met geld in het voetbal) en de enige die profiteren zijn de clubs in de ESL want die kunnen geen tegengas meer krijgen want iedereen die het doet is hypocriet door bij te hebben gedragen aan het huidige imperfecte huidige systeem.

20 april 2021 om 11:04

Ik denk dat er genoeg mensen zijn die deze taak op zich kunnen nemen. De Neville's van deze wereld mogen zich zeker uitspreken maar voor mij komt dat gewoon minder geloofwaardig. Daarnaast moet men niet gewoon de discussie over Super League afsluiten en verder gaan. Dat is het allerbelangrijkste. Dit is het moment dat ploegen zoals Bayern maar ook Ajax druk uitoefenen op UEFA om echte veranderingen door te voeren om voetbalkloof te verkleinen. De rol van oliesjeiks en miljardairs moet ook op tafel komen, net als makkelaarsprobleem etc... Ik hoop echt niet dat men nu gaat doet als UEFA zo goed bezig was.

20 april 2021 om 10:23

'ja maar jij' het meest vervelende wat er is. Dus iemand die ooit iets heeft gedaan wat niet netjes of terrecht was mag ze vervolgens niet uitspreken over een compleet belachelijk idee. & als de wedstrijden niet door gaan en alle abonnees zeggen op gaan ze gewoon kopje onder. Ik geloof niet dat dit het geval is bij de Super League deelnemers, die nemen deel omdat het grote deel mismanagement hanteert en bij het minst geringste in de problemen komt.

20 april 2021 om 10:23

Sky heeft in een statement verteld dat zij niet betrokken zijn geweest bij de ontwikkeling Super League.

20 april 2021 om 10:40

En daar balen ze ontzettend van, want als Sky de uitzendrechten had gekregen hadden Neville, Carragher en co wrschl niets kunnen zeggen zonder het risico hun contract kwijt te raken.

20 april 2021 om 11:04

Wat wel degelijk zou zijn gebeurd denk ik. Carra en Neville houden zich niet stil, ook niet als Sky er wel bij betrokken zou zijn. Die zijn veel te emotioneel betrokken om zich dan in te kunnen houden. Overigens is dit stuk van VZ ook aardig "vrij" vertaald, want de nuances liggen toch wel aardig anders in de uitspraken van beide heren. Klopp noemt Neville ook totaal niet bij naam overigens en Neville reageert ook absoluut niet fel maar gewoon rustig.

20 april 2021 om 11:33

Dat denk ik ook hoor, zij hebben een te groot clubhart idd. Maar de hele berichtgeving vanuit Sky zou een heel stuk milder zijn als ze wel een stuk van de taart zouden krijgen. Dat een artikel zwak vertaald wordt is niet eens opmerkelijk meer, ook hier draait het om de clicks/reacties/geld.

20 april 2021 om 11:25

Onzin, Neville heeft zich wel degelijk uitgesproken over het 'pay per view' systeem.

20 april 2021 om 11:27

https://www.google.com/amp/s/www.independent.co.uk/sport/football/premier-league/gary-neville-premier-league-pay-per-view-sky-sports-bt-sport-box-office-tv-matches-games-b911406.html%3fampVolgende keer eerst ff onderzoek doen voordat je iemand voor ongeloofwaardig uitmaakt.

Toen de CL er kwam begin jaren negentig, toen riep van Gaal al dat het een gedrocht was en dat het alleen om geld ging. Nu zie ik weet een herhaling van zetten .

Klopp laat zich af en toe wel kennen hoor. Snap niet waarom die soms meteen zo fel moet reageren. Ik snap het dat je net wellicht punten verloren hebt in een belangrijke wedstrijd. Maar Neville lijkt me juist iemand waar je dit niet tegen hoeft te doen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Chelsea6122
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
A. DialloAanvaller00
N. BishopKeeper00
David de GeaKeeper240
L. GrantKeeper00
D. HendersonKeeper110
S. RomeroKeeper00
E. BaillyVerdediger80
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

285 fans
Coach, 53 jaar
SeizoenClub
2015- Liverpool
2008-2015 Borussia Dortmund
2001-2008 FSV Mainz 05
Laatste voetbalnieuws

Klopp: ‘Dat kan ik beloven aan iedereen in Nederland of waar dan ook’

Jürgen Klopp zal Virgil van Dijk niet verbieden om komende zomer naar het EK te gaan, zo beloofde de manager van Liverpool maandag op de persconferentie. Klopp zei tegelijkertijd wel ervoor...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 8 mei
De naam van Mohamed Salah prijkt op het verlanglijstje van Chelsea en Thomas Tuchel. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren