Ten Hag fel na vraag over Antony: ‘Dat is pure beeldvorming’

Maandag, 19 april 2021 om 07:26Yanick Vos • Laatste update: 07:36

Ajax won zondag voor de twintigste keer in de clubgeschiedenis de TOTO KNVB Beker. In De Kuip werd Vitesse met 2-1 verslagen door een laat doelpunt van David Neres. De Braziliaanse buitenspeler was de vervanger van Antony, die in de slotfase gewisseld werd door Erik ten Hag. De trainer is zeer te spreken over de manier waarop Antony speelde. Volgens Ten Hag laat de aanvaller al geruime tijd goede dingen zien. In onderstaande video neemt hij het daarom voor Antony op, aangezien hij in de media af en toe kritiek krijgt te verwerken. "Pure beeldvorming", aldus Ten Hag.

Ten Hag na bekerwinst: 'We duwen ons plafond steeds verder omhoog'Gerelateerd

Meer sportnieuws

26 reacties (laatste reactie door ittot)

Wat was Anthony gisteren gewoon goed bezig. Dreigend en hard werkend, maar zeker de afgelopen weken was het gewoon slecht. Dat golf niet alleen voor Anthony maar voor heel Ajax. Tegen Rkc, Roma en Heerenveen was het spel toch niet om aan te gluren.

19 april 2021 om 09:07

Zeker waar, waar ik me eigen wat dat betreft het meest heb geërgerd in het spel van Antony was juist wat hij gisteren wel deed. Gewoon eens proberen je man buitenom te passeren, of binnendoor en dan met zo'n voorzet met links te komen. Vooral tegen RKC en Heerenveen (roma is toch gewoon van een beter niveau dan deze 2) vond ik dat te weinig gebeuren (bij heel ajax) waardoor het spel gewoon stroperig liep. Gisteren zag je ineens weer het lef en de durf die hij vaker heeft laten zien en zocht hij zijn tegenstander weer vaker op waardoor ajax dreigend bleef, en waar ook uiteindelijk de rode kaart door viel.

19 april 2021 om 09:43

@rochus het is zeer knap wat die jongen laat zien. Analisten kunnen wel zeuren of een driesen hem een Braziliaantje die het niet laat zien noemen, maar zij houden geen rekening met het totaal verhaal.

De beste man is nog jong. Voor het eerst in een ander werelddeel. Ook nog eens in een pandemie en veel lockdowns (wat niet makkelijker maakt om te wennen). Moest noodgedwongen gelijk staan, omdat Neres lang ligt. Onwijs veel gespeeld, wennen aan een nieuw team, niet met iedereen kunnen communiceren. 3 wedstrijden in de week. Gelijk volle bak ipv rustig settelen.

Je ziet aan veel zaken dat het seizoen te lang duurt voor hem. De man heeft echt rustig nodig. Lange break. Lekker naar zijn familie, batterij opladen.

Hopelijk beslissen we komende wedstrijden het kampioenschap. Zou goed zijn hem vast rust te gunnen. Beetje laten mee trainen. Laat Neres, Idrissi of Sontje maar de minuten maken (helaas ligt Unuar eruit).

Volgend nieuw seizoen een Anthony die er helemaal klaar voor is. Ben nu al zeer tevreden met hem.

Ik ben het eens met Ten Hag. Tegen Roma vond ik hem in beide wedstrijden prima. Een paar goede individuele acties, meerdere kansen gecreerd en zelf een aantal keer dichtbij een goal. Hij begon het seizoen fenomenaal, zakte in het begin van 2021 even weg, maar speelt eigenlijk een vrij constant seizoen. Zijn rendement is voor een twintigjarige nieuweling redelijk. Hij is inmiddels beslissend geweest in topwedstrijden tegen AZ en PSV en heeft zich laten zien tegen clubs als Vitesse, Midtylland, Atalanta (uit) en in mindere mate ook een Roma. Hopelijk zet hij komend seizoen de volgende stappen in zijn ontwikkeling. Binnen vier jaren wordt dit een fenomenale speler van Ajax. Daarna kan hij mogelijk naar een Super League-club ;-)

19 april 2021 om 08:03

Ik probeer mij te herinneren wanneer Ten Hag ooit heeft toegegeven dat Ajax of een van zijn spelers slecht heeft gespeeld. Dat is pas beeldvorming. De hele wereld ziet dat het ruk is maar Ten Hag praat structureel over ‘wij hebben gedomineerd en wij hadden moeten winnen’. Pure minachting.

19 april 2021 om 08:11

Laatst tegen RKC nog. Ook heeft hij weleens een noot gekraakt over een ongeinteresseerd optreden van spelers als Lang en Dest. Wat blijft beklijven zijn uiteraard de keren dat hij het mooier maakte dan het was, maar hij is in de media wel degelijk kritisch geweest op spelers/het team.

19 april 2021 om 09:54

@su6magnet "ik probeer mij te herinneren wanneer Ten Hag ooit heeft toegegeven dat Ajax of een van zijn spelers slecht heeft gespeeld."

Dit is stukken beter dan een Schimdt die continue moet benadrukken dat Ihattaren slecht is en onder een rits spelers staat, terwijl sommige spelers juist vertrouwen nodig hebben.

En daarom is dit juist een voorbeeld waarom samenwerking Ten Hag en Ihattaren wel kan werken. Zo een jongen zal ook gesteund worden door CL winnaars in directie zoals Overmars en vd Sar (heel anders dan de lichtgewichten JdJ en Gerbrands).

"pure minachting"
Hoezo pure minachting? Hij is de leider en neemt het op voor zijn spelers. Verder ben jij helemaal niet bij de besprekingen. Jij kan het ruk vinden, maar je weet niet welke opdrachten de speler gehad heeft van Eth.
Dan nog, hij is met een proces voor lange termijn bezig. Denk je echt dat hij dan rekening gaat houden met de publieke opinie??

19 april 2021 om 10:09

Inderdaad! Helemaal mee eens! Als ajax verliest of een mindere wedstrijd speelt dan ligt het nooit aan de kwaliteit van de tegenstander maar altijd aan het falen van ajax. Hij kan nooit toegeven dat een tegenstander beter/slimmer is. Dit vind ik een grote zwakte van de trainer en mens ten Hag.

19 april 2021 om 10:10

Je bent in de war volgens mij, dat gedomineerd verhaal was meer de uitspraak van De Boer. Ik vind Ten Hag eigenlijk altijd wel redelijke dingen zeggen. Je eigen spelers afvallen doen maar weinig tra8ners. Ja Advocaat doet dat en je ziet gelijk wat er van komt.

19 april 2021 om 10:45

Terecht natuurlijk dat hij spelers niet publiekelijk afvalt. Maar om nu elke wedstrijd te zeggen dat je gedomineerd hebt en goed hebt gespeeld terwijl Stevie Wonder kan zien dat dit met enige regelmaat toch echt niet het geval is, is natuurlijk best stuitend en kan wel degelijk als minachtend naar de tegenstander overkomen.

Maar goed allemaal onderdeel van de Ajax indoctrinatie, als je het maar vaak genoeg zegt en herhaalt dan gaan mensen het vanzelf als waarheid zien en geloven. En dat moet je Ajax wel nageven, dat stukje marketing doen ze echt verschrikkelijk goed.

19 april 2021 om 12:26

Je moet toch ook alleen naar jezelf kijken en dat doet Ajax altijd al sinds de jaren 80 dat ik fan werd. Ik heb Ten Hag wel vaker horen zeggen, dat de tegenstanders wel de kansen afmaakt en dat dat bij Ajax minder was. Ten Hag kijkt puur naar de slachtvaardigheid van zijn eiegn ploeg en daar is niets mis mee. Doe ik ook altijd en dat leer ik mijn zoon ook, door altijd naar jezelf te kijken en wees daar gewoon eerlijk in.

19 april 2021 om 08:05

Dat hij een aardig rendement heeft dit seizoen ben ik met je eens, maar dat hij "gewoon prima" was tegen Roma slaat nergens op. Hij heeft werkelijk niks laten zien, net als Neres. Mede daardoor is Ajax uitgeschakeld en dan mag men best kritisch zijn. Heeft niks met "beeldvorming" te maken, dat heeft iedereen kunnen zien.

19 april 2021 om 08:09

Thuis tegen Roma krijgt hij zelf na een goeie (loop)actie twee of drie kansen. In Rome zet hij Klaassen voor leeg goal en staat hij aan de basis van een kans voor Tadic. Het is erg populair gedrag om Antony te bashen op dit forum. Neres heeft in twee wedstrijden tegen Roma echt niks klaargespeeld, van Antony kwamen kansen, dreiging en hij verzette ook bergen met werk. Ik was tevreden over hem.

19 april 2021 om 08:30

Nou, dan ben je misschien een uitzondering, maar ik en vele Ajax-supporters met mij zien het toch echt anders. Die paar acties die jij beschrijft is natuurlijk veel te weinig voor een aankoop van zijn kaliber, zeker als je de verhalen vooraf hoorde. Daarnaast en dat geldt ook voor gisteren, mis ik gewoon de typische acties van een buitenspeler, lekker je man voorbij met een actie en de bal voor de pot gooien, dat gebeurd gewoon nog veel te weinig...

19 april 2021 om 08:38

"Lekker je man voorbij en de bal voor de pot gooien". Is het 1970? Tegen Roma zullen voorzetten op Tadic weinig zin hebben. Andere supporters mogen ook een andere mening hebben, maar ik vind hem het prima doen. Van een Tadic en een Neres verwachte ik in Rome meer.

19 april 2021 om 08:11

Gister was hij wel goed, maar dat zou de standaard moeten zijn voor iemand die 20 mil heeft gekost. En daarbij vind ik hem best wel tegenvallen. Er zijn veek teveel wedstrijden waarin hij afwezig is. Vooral in europa gewoon niet gezien. Tegen psv scoort hij wel maar in de 1e helft lijdt zijn balverlies de 0 2 in. Tegen fortuna lijd zijn balverlies de 1 1 in. Tegen twente lijd zijn balverlies de 1 1 in. Ware het niet dat Menig 1 mm buitenspel stond. Het mag allemaal wel wat constanter en mannelijker.

Laat ik het zo zeggen er is big wel wat ruimte voor verbetering. En laten we niet vergeten dat dit zijn eerste seizoen is bij Ajax. Het volgende seizoen mag hij laten zien of hij stappen heeft gemaakt

wat een goede trainer . soms ren rare wissel maar heeft elke week z'n ploeg scherp neemt z'n spelers goed in bescherming . heeft een duidelijke visie waar hij naar toe wil werken en roept geen gekke dingen . laat hem nog maar 5 jaar blijven

Tot nu toe heeft Antony mij niet weten te overtuigen. Hij heeft goede momenten maar is er te vaak niet. In Europa speelt hij helemaal niks klaar. Oké het is zijn eerste jaar bij Ajax en moet hij zich aanpassen aan het hogere tempo in Europa tov Zuid Amerika. Maar in Nederland mag hij bepalender zijn. Hij heeft weinig tot geen diepgang in zijn spel en zijn passeervermogen mag wat gevarieerder. Tot nu toe vind het meer een zaalvoetballertje.

Ik vind het toch wel een goede speler. helemaal voor zijn eerste jaar in het buitenland. Hij heeft alle kwaliteiten om nóg meer rendement te halen (wat al niet slecht is) en is een handenbindertje. Technisch goed, goed in de kleine ruimte (beter dan Neres), schiet ook altijd met een gedachte en gecontroleerd (niet altijd raak wellicht) en werkt ook hard. Ik snap de kritiek ook niet echt na een paar mindere wedstrijden. Heeft gewoon nu al 8 doelpunten en 8 assist. Dat worden einde vh jaar dus ongeveer 20 x bijgedragen aan een doelpunt in je eerste jaar. Enige waar hij echt in moet verbeteren is zijn diepgang, hij wil alles in de voeten hebben. Vaker diep gaan zorgt voor variatie in je eigen aanvalsspel en je creëert er ruimte voor je teamgenoten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8275
2.PSV6837
3.AZ6729
4.Vitesse6016
5.Feyenoord5525
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3214
L. TraoréAanvaller127
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

57 fans
Aanvaller, 24 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Ajax 23 3 1 0
2019/2020 Ajax 12 6 0 0
2018/2019 Ajax 29 8 3 0
2017/2018 Ajax 32 14 3 0
2016/2017 Ajax 8 3 1 0
Laatste voetbalnieuws

Martínez, Álvarez en Klaassen genieten van actie van Neres in De Kuip

Voetballers zijn anno 2021 meer dan ooit actief op social media. Topspelers als Memphis Depay, Cristiano Ronaldo en Zlatan Ibrahimovic geven bijna dagelijks via Instagram, Twitter of andere internetkanalen een kijkje...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 13 mei
Marcos Llorente stapte in 2019 voor dertig miljoen euro over van Real Madrid naar Atlético Madrid en is nu minstens het dubbele waard. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren