Gerard Piqué ontsnapt aan rood zonder te spelen: ‘Het is weerzinwekkend’

Zondag, 11 april 2021 om 12:48Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 12:48

Gerard Piqué kwam zaterdag niet in actie in el Clásico tussen Real Madrid en Barcelona (2-1), maar toch haalde hij het nieuws door een moment na het laatste fluitsignaal. De verdediger van de Catalanen liep naar het middenveld om Jesús Gil Manzano, de dienstdoende scheidsrechter in het Estadio Alfredo Di Stéfano, te verwijten dat hij slechts vier minuten aan extra tijd had bijgeteld. “Er zijn wissels geweest en er waren technische problemen met de apparatuur. Ik heb geteld. Vier minuten maar. Het is weerzinwekkend”, waren de door een camera van Movistar+ in het stadion vastgelegde uitspraken van de verdediger.

Even daarvoor had Piqué nog de hand geschud van Luka Modric, die al zag aankomen wat er ging gebeuren. “Je bent aan het wachten om nu los te kunnen gaan, hè”, zei de Kroaat ironisch. Piqué: ‘Man, vier minuten’, waarna Modric toebeet: ‘Hoeveel had je er dan gewild?’, zei de middenvelder gekscherend. Piqué deed net of hij het niet hoorde en vervolgde zijn weg richting Gil Manzano, die de verdediger uiteindelijk een gele kaart gaf wegens 'het geven van technisch commentaar op het veld en in de spelerstunnel'.

Het was teammanager Carlos Naval die Piqué weghaalde bij de scheidsrechter. Naval gaf de verdediger te kennen dat hij naar de kleedkamer moest, maar dat viel niet in goede aarde. “Ik ben aan het praten, ik ben aan het praten”, antwoordde Piqué. Eduardo Iturralde González keek het hoofdschuddend terug. De voormalig toparbiter is nu werkzaam voor de Spaanse sportkrant AS, waar hij onder meer voor AS TV zijn mening over de scheidsrechters geeft. “Hij moet Piqué een rode kaart geven”, benadrukte Iturralde González. “Hij kan niet toestaan dat een voetballer hem de oren van het hoofd praat.”

“Je kan als scheidsrechter een hoop fouten maken, maar een scheidsrechter mag zijn persoonlijkheid niet verliezen en mag geen onreglementaire houdingen toestaan”, benadrukte de oud-scheidsrechter. “Wat ik bedoel? Ik leg uit. Het is dezelfde scheidsrechter die Arda Turan niet van het veld stuurde toen deze een schoen naar de grensrechter gooide. En het is ook de scheidsrechter die Marc Cucurella geen rood gaf toen deze in de rust van een wedstrijd duidelijk op hem uit was en expres tegen hem opbotste.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

82 reacties (laatste reactie door flugelmeister)

Haha Modric die dat zegt tegen Pique😂. Zat er ook aan te komen dat die Pique weer door gaat protesteren. Dat hij zelf tekeer gaat tegen zijn eigen team manager zegt wel genoeg over hem. Hij is een routinier bij Barcelona en moet nog als een kleuter worden weggehaald. Een verlies accepteren vind meneer Pique wel moeilijk.

11 april 2021 om 01:31

Ah hij wilt relevant blijven hé. Op het veld lukt het niet meer, naast het veld op twitter verzamelt hij niet genoeg likes. Dus dan maar net als zijn coach gaan ruzie maken met de scheids. Trouwens die Koeman is ook een triestig maloot. Eerst toen Casemiro rood kreeg, alles naar de Braziliaan toeschreeuwen en dan na de match jankend weggaan tijdens een interview. Bizar.

11 april 2021 om 13:06

Ja? Heb gehoord dat Koeman Casemiro uitlachte. Is dat zo?

Wat kunnen ze bij Barca slecht tegen hun verlies zeg... Wat een kinderachtig gedoe, al kon er wel wat extra tijd bij, denk niet dat het veel zou uitmaken. Ik zag trouwens net een video waarin te zien is dat Vinicius door 2 man uit balans gebracht werd in het 16 meter gebied, is dat ook een penalty dan? Hoe dan ook, fijne nachtrust allemaal. Ik ga heerlijk slapen.

11 april 2021 om 01:18

Dan komen we uit op 3 niet gegeven penalties, want dan pakken we die van Dembélé er ook bij. Ach, ze zijn niet gegeven, volgend seizoen beter

11 april 2021 om 02:04

Nu je het zegt, die van dembele had inderdaad ook veel weg van een penal :P. Maar Koeman zijn frustraties snap ik wel de vorige classico kreeg real zo makkelijk een penalty. Nu krijgt barca er geen, dat is klote

11 april 2021 om 01:23

Kon heel veel extra tijd bij. 4 minuten was al matig qua apparatuurwisseling, wissels, tijdrekken en dan na precies 4 min affluiten terwijl er 2x de bal weggetrapt wordt, tijdgerekt wordt door de keeper en rood gegeven wordt. Gaat me niet alleen om vandaag hoor. Real heeft het ook genoeg meegemaakt. Erger me in de meeste wedstrijden aan in het voetbal. Hopelijk gaan we ooit nog zuivere speeltijd meemaken. Denk idd ook niet dat barca alsnog gescoord had, moeten naar zichzelf kijken. Simpelweg te matig gespeeld.

Iturralde Gonzalez vond het wel een pingel. Pique had gewoon een punt. En die 4 minuten sloegen nergens op.

11 april 2021 om 01:15

Zelfs al heeft hij een punt, dan is dit gewoon extreem kleuterachtig gedraag. Accepteer je verlies gracieus. Enerzijds kan ik begrijpen dat je in emoties nog tekeer gaat, maar dit is een routinier die ook nog op de tribune zat en meermaals nog wordt aangesproken/tegengehouden door anderen.

11 april 2021 om 01:16

Hoeveel minuten extra wilde je hebben?

11 april 2021 om 01:19

Ik moet eerlijk zeggen dat vier minuten wel karig was. Het spel lag ongeveer twee tot drie minuten stil door technische problemen, dan had je nog alle wissels, wat kleine opstootjes en tijdrekken door onder meer Courtois. Ik denk dat zes minuten de lading wel beter zou dekken. Dat neemt niet weg dat het gedrag van Pique kleuterachtig is en dat Real het daarvoor allang had kunnen beslissen. Ik vermoed dat die twee minuten ook geen verschil hadden gemaakt.

11 april 2021 om 01:20

Had wel 5 minuten mogen zijn want in de verlenging zelf werd er ook gretig tijdgerokken. Mag wel eens tegen opgetreden worden.

11 april 2021 om 01:28

En dan had je nog de rode kaart. Is sowieso vaker een probleem en niet alleen vandaag. In elke competitie zie ik het wel. Net als geen geel geven voor makkelijk vallen of tijdrekken/bal wegschieten.

11 april 2021 om 01:17

Of het nou wel of geen penalty is, het is vrij schandalig wat Koeman en Piquã© aan het doen zijn. Dezelfde Koeman zei vorige week precies dit over de arbitrage: ''soms zit het mee en soms zit het tegen. We hadden vandaag misschien wat geluk, maar andere keren weer niet."

11 april 2021 om 13:46

Niemand vond het een pingel, puyol niet, rac1, Zubizaretta niet en ga zo maar door. Btw al die bovengenoemde zijn Catalanen of Catalaanse zender. Hou op met je onzin!

Die reactie van Modric! Hoeveel had je er willen hebben? Geweldig! Barca verliest, Koeman en Piqué zij boos op de scheids. Waar hebben we dat eerder gezien. Handen en eigen boezems zijn hen vreemd. Dit soort dingen zie ik Zidane nou nooit doen. En hij heeft er wekelijks alle reden toe, ook vandaag.

11 april 2021 om 01:18

Wat was er vandaag dan?

11 april 2021 om 01:37

Het was dag op dag 38 jaar geleden dat Hennie Kuiper Parijs-Roubaix won.

11 april 2021 om 01:42

Dat is de informatie die we zoeken. Wielrennen heerlijk om naar te kijken

11 april 2021 om 02:45

Joh, als Koeman zo gemakkelijk met penalties strooit ken ik er ook wel een paar. Busquets op Vini, in de rug naar de grond geduwd. Araujo rood voor neerhalen van doorgebroken speler. Busquets rood voor het uit de wedstrijden trappen van Vazquez. En zo kunnen we over en weer wel een paar dagen doorgaan. Onzin allemaal. Jullie hadden pech met die bal op de lat, wij raakten 2 keer de paal. Uiteindelijk moet je je als trainer niet zo laten kennen elke keer wanneer je verliest. Je maakt jezelf alleen maar belachelijk. En dat doet Koeman elke keer weer als hij punten laat liggen. Het ligt nooit aan zijn aanpak, altijd aan de scheids of de thee die te heet was of de veters die wit waren ipv groen, etc etc

11 april 2021 om 11:21

Welk moment had araujo rood moeten krijgen dan? Toen vini een fopduik maakte waar kroos uitscoor of heb ik een ander moment gemist.

11 april 2021 om 10:04

Al zou er 20 minuten aan blessuretijd erbij komen, de kans was groter dat Real er 1 zou maken of dat Braithwaite weer een schwalbe creëert zonder dat ie ervoor bestraft wordt. Gelukkig is de aanvoerder van Real wel netjes en haalt hij nooit zulke rare fratsen uit met de arbitrage.

11 april 2021 om 11:22

Ramos is zeker niet netjes, misschien buiten het veld, maar niet op het veld, daar maakt die ook nog wel eens een schwalbe. Maar dat doet heel spanje eigenlijk.

Ik lees toch wel veel slechte verliezer artikelen zeg. Wat machtig hoe rete spannend het is in Spanje!

11 april 2021 om 01:14

Ja echt ongeloof hoe sommige barca spelers zich gedragen (en Koeman), echte slechte verliezers. Hierdoor zal de overwinning eigenlijk nog zoeter smaken voor de madristas.

Ik vond zelf 4 minuten echt overdreven kort. Vooral als je meetelt hoelang scheids nodig had om die apparatuur goed te krijgen. Dacht eerder we krijgen 5-6 minuten. Echter moet Pique niet zo zuren het is gebeurd. We hebben eerste helft geprobeerd te voetballen tegen een ploeg die slim zijn krachten spaarde en op de counter loerde. Pas tweede helft wisten we af en toe erdoorheen te komen, maar we hebben het niet afgemaakt en voor zelfde geldt was Real efficiënter en werd dit een slachting met iets van 5-2 ofzo geworden. Dan maar 2-1 minimale verlies en nu zelf proberen te winnen resterende wedstrijden, want ik zie ook Real nog punten morsen.

Piqué kon beter richting Casemiro lopen en hem vriendelijk verzoeken Messi uit z’n broekzak te willen halen en te overhandigen.. man man man Messi wederom (een van) de slechtste man op het veld in de Clasico en niemand die het durft te benoemen 🤣

11 april 2021 om 06:32

de laatste tijd laat hij het vaak genoeg afweten net zoals Ronaldo in de CL voor Juventus, het is misschien wel het beste voor Zowel Juventus als Barcelona als ze na dit jaar Ronaldo en Messi lozen. dan kan Barcelona voor Haaland gaan Real voor Mbappe en kan Dybala weer een basis plaats krijgen bij Juventus, en hebben ze geld voor een beter middenveld

Nooit gedacht dat ik dit zou zeggen maar was het wel eens met Piqué, minimaal 6minuten was correct geweest. Penalty was het nooit van zijn leven... Wil trouwens niet te hard van stapel lopen, maar kunnen we zeggen dat de einde van Messi in zicht is? 😊 😁

11 april 2021 om 04:36

Messi? Je bedoelt de topscorer van Laliga? Hehe tuurlijk wordt die man minder met de jaren, en beslist ie niet elke wedstrijd meer. Mag het na pak m beet 12 jaar? Bizar hoe mensen hier Ronaldo en Messi die allebei veteranen zijn inmiddels proberen af te schrijven alsof ze er geen reet van kunnen. Ze horen beiden tot de top 10 beste spelers op aarde nog steeds. Als je de beste periodes van Messi en Ronaldo pakt, dus echt het Piekpunt, ben ik 100% ban overtuigd dat niemand dat niveau gaat halen in de komende 15 jaar. Nee ook geen Mbappe en Haaland. Messi en Ronaldo zijn een klasse appart.

11 april 2021 om 04:44

Relaxed! Messi heeft mij genoeg nachtmerries bezorgt als Real fan. In zijn prime scheet ik vaak 4 kleuren als hij aan de bal was, nu heb ik dat toch minderen😉 Maar wat je zegt, wat Messi en Ronaldo gepresteerd hebben gaat nergens over, daar zullen Mbappe en Haaland veel voor moeten doen om in de buurt te komen. Wat een mooie battles waren dat altijd, Cr7 tegen Messi, twee one men army's bij de twee grootste clubs...

11 april 2021 om 05:11

Yes, bizar hé. Betwijfel of die classicos ooit nog geëvenaard worden. Zoveel goede spelers bij beide teams. Barça en Real fans klagen best veel tegen elkaar. (Scheidsrechters, pingels, onterechte goals weet ik t wat). Maar eindstand zijn we het toch er wel over eens dat onze 2 cluppies de 2 grootste ter aarde zijn in deze eeuw. Wederzijds respect, met onderlinge rivaliteit die behouden blijft zou perfect zijn. Ik hoop bij wijze van dat Real alles met 5-0 verliest, maar als ik ze zo zie spelen tegen Liverpool denk ik ook weer van; ze zullen zomaar in de finale van de CL kunnen komen, en dat in n minder jaar kwa selectie/blessures. Daar moeten zelf Barça fans gewoon respect voor hebben.

11 april 2021 om 06:37

ben het helemaal met je eens niks dan lof voor deze legendes, mbappe haaland en neymar zijn echt 1 niveau lager maar nog steeds geweldige spelers, maar het word ook tijd om naar de toekomst te kijken als juventus ronaldo zou lozen dan kan dybala in de basis en kunnen ze het middenveld echt versterken, waar als barcelona messi laat gaan ze er misschien haaland voor terug kunnen halen

Pique heeft weer een kans gezien om op het voorplan te treden. Man is een goede verdediger, maar een triest, mediageil ventje!

11 april 2021 om 13:09

‘Mediageil’ hahahaha, Volgens mij is Ramos hier degene die op sociale media elke dag zichzelf als een idioot zit te filmen. Pique zet bijna nooit wat op sociale media.

Als de rollen waren omgedraaid was het allemaal terecht geweest. Het seizoen is nog niet voorbij! Atletico en Barca maken nog kans op de titel. Real heeft de onderlinge resultaten in hun voordeel. Atletico en Barca moeten nog tegen elkaar en ze kunnen niet beide winnen in die wedstrijd.

Misschien een nieuwe voor de dikke van Dale : “gepiqueerd zijn”

Gepikeerd zijn over het feit dat alles en iedereen tegen je is, maar het nooit of te nimmer aan je eigen prestaties zal liggen


Even zonder gekheid, het is echt belachelijk hoe deze man zich continu manifesteert naast het veld.

11 april 2021 om 18:09

Gepiqueerd, lol, da's een goeie! Die houden we erin. Dat hij ook nog door zo'n elftalleider als een kleuter moet worden weggesleurd van de scheids maakt het hele beeld nóg kleinzieliger. Wat een jankerd is het ook.

11 april 2021 om 21:20

Precies dat.
Weetje iedere club heeft er van dit soort spelers bijlopen, maar ik vind Piqué wel echt een van de ergste wat dit betreft, vooral hoe hij zich ook continu op zijn social media misdraagt met dit soort onzin.

Vind het echt vrij frappant dat niemand bij barca daar eens iets van zegt.

Ik vraag me echt af wat Shakira in Pique ziet, snap er echt geen zak van. Man wat een jankbal eerste klas is dit zeg. Ze moeten een voorbeeld nemen aan Zidane, echte gentleman die nooit problemen maakt.

11 april 2021 om 09:13

Lekker relevant wat Shakira in Piqué ziet, ken jij hem persoonlijk?

Piqué heeft natuurlijk wel een punt 4 minuten vond ik ook bizar weinig. Maar je zo laten gaan na de wedstrijd is ook niet bepaald professioneel te noemen.

Vind het ontzettend knap van Zidane hoe die het toch voor elkaar krijgt om alle criticasters de mond te snoeren. Laten we heel eerlijk zijn, dit Real is overduidelijk veel minder goed dan het Real van de afgelopen 6-7 jaar. Hij krijgt het toch voor elkaar om een ploeg die ik voor Real begrippen zou classificeren als ‘matig’ een sterker elftal te maken dan je in eerste instantie zou denken. Dat hebben ze vorige week heel goed laten zien tegen Liverpool. Gisteren tegen Barcelona. En ik denk dat dit vooral te maken heeft met die 3 op het middenveld (Kroos, Modric en Casemiro) + Benzema. Ook die Vinicius wordt best wel onderschat. Maakt een erg goede ontwikkeling door. Als je straks Vinicius en Mbappe op de flanken hebt, is dat weer iets om naar uit te kijken als neutrale voetballiefhebber.

Als er één club is die nooit maar dan ook nooit commentaar mag hebben op de arbitrage is het Barcelona wel. Het mooiste voorbeeld hiervan was toch wel de legendarische avond op Stamford Bridge

11 april 2021 om 10:37

Of de thuiswedstrijd tegen PSG

11 april 2021 om 11:26

Real heeft de scheids in de competitie minder vaak tegen dan Barça, dit seizoen tenminste, en ook Europees heeft real hem vaak genoeg mee gehad, tegen Bayern toevallig. Dus dat zou betekenen dat zowel Barça als real fans niet mogen klagen over de arbitrage. Als het niet mee zit mag je altijd klagen, zelfs als het een keer duidelijk wel mee heeft gezeten. Mits de klachten terecht zijn, en dat kan bij deze wedstrijd, alleen niet over het penalty moment op het einde, dat was te licht.

Real wint in 1 week van zowel Liverpool als van Barca. Maar het gaat hier alleen maar om het gejank vanuit de Catalaanse kant. Om misselijk van te worden.

En je kan het Piqué ook niet kwalijk nemen. Het is een handelsmerk aan het worden van Barcelona. Tijdens de wedstrijd met zijn allen de scheidsrechter aanvallen, tijdens de wedstrijd de 4e man continue onjuist bejegenen en dan nog in de media achteraf. Ze zouden de mensen dat hier voor verantwoordelijk zijn op het matje moeten roepen maar volgens mij kan dat niet omdat het juist van bovenaf komt.
Zijn er statistieken hoeveel kaarten Barcelona wel niet krijgt vanwege opmerkingen aan de leiding?
Het begint steeds erger te worden lijkt het wel.

Die Naval werd helemaal boos op Pique en terecht! Ga nou eens waka waka dansen met Shakira thuis en laat de scheids met rust. Pique, Koeman. Ik weet niet wie erger is. Wat mis ik de tijden van Puyol zeg. Die pikte dit soort gedrag echt niet.

Koeman en zijn spelers het blijft toch een hoopje aanstellers, vorige match zegt hij soms zit het mee soms zit het tegen. En nu is het weer allemaal tegen barca. Ja het is een janker koeman, maar goed dat weten vele mensen al jaren. Zolang het goed gaat is het leuk daar, klopp ideale trainer voor barca. Ook een gentleman als het loopt zoals hij wil, maar eens het niet loopt, miserie.

Pique is een karikatuur van zichzelf geworden. Altijd maar klagen over de scheids. Wanneer Alba hands maakt tegen Valladolid en zij een strafschop moeten hebben dan hoor ik ‘m niet.

Ik vond dat van Gaal gelijk had. Door Frenkie niet in de laatste linie te laten spelen, was de opbouw uit de laatste linie om te huilen. Barca mag niet klagen over de uitslag als je alle kansen zag. Madrid verzuimde echter om afstand te nemen waardoor het wel lekker spannend bleef. Pingel was het zeker niet, maar ik zag wel 7-8 minuten blessuretijd. Denk dat de arbitrage snel naar binnen wilde. Wat een beestenweer. Tactische overwinning van de sluwe vos Zidane. Slim geroeid met de riemen die hij heeft. En Koeman slecht om Frenkie op het middenveld tr zetten. Was onzichtbaar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4936 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
NetoKeeper
Jordi AlbaVerdediger
R. AraújoVerdediger
S. DestVerdediger
Eric GarcíaVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

536 fans
Middenvelder, 35 jaar

In de wandelgangen

Zondag 1 augustus
Erik Palmer-Brown heeft de mogelijkheid om zijn carrière voort te zetten in de Serie A. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren