Presidentskandidaat wil Zidane lozen en flirt met Ronaldo en Haaland

Dinsdag, 6 april 2021 om 14:53Rian Rosendaal

Enrique Riquelme heeft grootse plannen voor Real Madrid. De 32-jarige zakenman wil later dit jaar namelijk een gooi doen naar het voorzitterschap van de Koninklijke. Riquelme wil de huidige preses Florentino Pérez van de troon stoten en mocht hij eind juni slagen in die missie, dan lijkt dat slecht nieuws te zijn voor Zinédine Zidane. De vermogende presidentskandidaat is bepaald geen liefhebber van de Franse coach van Real.

"Zidane zal dan niet mijn trainer zijn", verklaart Riquelme in duidelijke bewoordingen in een interview met El Partidazo de COPE. "We denken aan een coach met een ander profiel en een andere manier van werken. Ik ben persoonlijk erg gecharmeerd van Jürgen Klopp en Raúl doet het ook heel goed (bij het beloftenelftal van Real, red.)." Bij een eventuele zege van Riquelme wordt ook de mogelijke terugkeer van Cristiano Ronaldo weer een actueel thema. "Dat zal ik zeker op tafel leggen, want hij heeft heel veel betekend voor het voetbal en Real. Er zijn goede oude of jonge spelers, er bestaan alleen maar goede en slechte spelers", doelt de Spanjaard op het feit dat Ronaldo eerder dit jaar 36 is geworden.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Riquelme weet ook dat Real in verband wordt gebracht met onder meer Kylian Mbappé, die bij Paris Saint-Germain is uitgegroeid tot een sterspeler. "Dat is natuurlijk een geweldige speler, maar dan zullen we wel eerst naar de situatie in financieel opzicht moeten kijken." Ook Erling Braut Haaland is reeds op de radar van de grootmacht uit Madrid verschenen. "Mijn beoogde technisch directeur heeft woensdag met Mino Raiola gesproken. We hebben naar de situatie van Haaland gevraagd en Raiola heeft onze vragen beantwoord. De vraagprijs die hij van Dortmund krijgt zal heel interessant worden. Ze willen Haaland daar nog een jaar houden en hem dan voor een goede prijs verkopen. Raiola vroeg trouwens niet om twintig miljoen voor hemzelf en nog eens twintig miljoen voor de vader van Haaland, daar weet ik verder niets van", zo benadrukt Riquelme.

Of Sergio Ramos bij een overwinning van Riquelme aanblijft bij Real kan nog niet met zekerheid worden gezegd. "Dat ligt eraan", houdt de zakenman uit Spanje alle opties open. "Het is een geweldige speler en een echte Madridista. Ramos is een zeer benijdenswaardige speler. Dus waarom zou hij niet bij Real blijven? Gezien zijn huidige salaris zou ik inzetten op contractverlenginging", geeft Riquelme mee aan de centrumverdediger. Ramos beschikt over een aflopend contract en er is nog steeds geen akkoord bereikt met het Real-bestuur over een nieuwe verbintenis. In de Spaanse media klinken dan ook steeds vaker geluiden dat hij na dit seizoen van club wisselt.


Poll

Denk jij dat Zinédine Zidane ook volgend seizoen trainer is van Real Madrid?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door duke222)

Benzema, Ronaldo, Haaland.(maar ook Bale wilt terugkeren?) Dat is me een beestachtige voorhoede zeg, waarmee je de CL wel weer kan winnen. Toch lijkt me deze vent niet de juiste president. Als je een legende als Zidane wilt lozen voor een mediahype als Klopp (goede coach, maar belachelijk gehypt), tja, dat gaan de Madridsta's waarschijnlijk niet accepteren. Zou hij vergeten zijn hoe Klopp met staart tussen de benen eruit werd gezet bij Borussia na 7e te zijn geëindigd??? Of denkt deze vent serieus dat Klopp eigenhandig al die prijzen winnende spelers heeft gescout (Allison Fabinho Mo Salah Robbo etc) en niet Michael?

6 april 2021 om 15:17

Waarom is Klopp een mediahype? Als er iemand zich de laatste jaren als toptrainer bewezen heeft, is hij het wel.

6 april 2021 om 15:22

Klopp is een mediahype omdat hij letterlijk alle credits krijgt voor de prestaties van de spelers, en ook alle credits van de geniale scoutingsafdeling van Liverpool, die deze spelers scouten, die uiteindelijk het succes hebben gebracht. Zonder Michael, zou Liverpool letterlijk niet 1 prijs hebben gewonnen afgelopen jaren. Als het toch echt allemaal dankzij Klopp was zou hij ten eerste nu niet 7e staan maar 1e want Klopp is "DE reden voor het succes", en tevens zou Klopp in 7 of 8 jaar Borussia 7x de titel hebben gepakt ipv 2x en ook meerdere CL hebben gewonnen. Je gelooft denk ik teveel in de "myth of the coach". De impact van een coach wordt dankzij de hypende media extreem overschat. "Als toptrainer bewezen had" zelfs Jan Veensma zou met dit Liverpool zonder blessures prijzen pakken. Een toptrainer wint veel prijzen met een flut selectie, of laat een matig draaiend team prijzen winnen, zie Flick zie Zidane. Real Madrid heeft 50 blessures dit seizoen en staan op 3 punten van 1e plek, Liverpool veel minder blessures, maar staan bijna middenmoot, dan kun je stellen dat Zidane het ondanks meer blessures toch echt beter doet dan Klopp.

6 april 2021 om 15:49

Want bayern is een flut ploeg? Ok dan, dan kent 95% van VZ niks van voetbal want denk toch dat bayern een topteam is

6 april 2021 om 17:23

Dus de prijzen zijn niet aan Klopp toe te dichten, maar de 7e plaats van nu wel? Lijkt me niet helemaal eerlijk he? De reden waarom Klopp vooral een toptrainer is is omdat hij van zijn spelers tot topspeler ontwikkeld. Salah, Wijnaldum, Robertson etc waren alles behalve topspelers toen Klopp begon.

6 april 2021 om 15:30

Lijkt mjj dat Bale alleen wil terugketen bij Real Madrid om het laatste jaar van zijn royale contract uit te zitten. Wat Klopp betreft, onder hem is Liverpool teruggekeerd in de Europese top. Het won in zijn periode de CL en voor het eerst in 30 jaar de Premier League. En dat met goed, aanvallend en verzorgd voetbal. Ook heeft hij in het verleden Dortmund tweemaal naar de Duitse titel gebracht en verraste het vriend en vijand door de finale van de CL te bereiken. En dat in een landschap waarin grote rivaal Bayern al heerste in Duitsland en omstreken. Hij heeft wat mij betreft meermaals bewezen meer dan een mediahype te zijn maar ook gewoon een goede trainer. Overigens is het toch niet de taak van de trainer om spelers te scouten en te kopen? Het is juist aan de trainer de taak om de spelers te motiveren, hen boven zichzelf uit te laten stijgen, een positieve teamgeest creëren en het team naar successen te leiden.

6 april 2021 om 15:35

"Onder hem", ja dankzij gekochte spelers als Mo Salah, Allison Fabinho Robbo Van Dijk etc. Nog steeds zitten mensen hem credits te geven voor zowel de prestaties van die spelers, als de keuzes van de transfer afdeling van Liverpool onder leiding van Michael. En 2x Dortmund kampioen maken met dat team, met oa Lewandoski etc, ook dat is nou niet wereldschokkend bijzonder. Liverpool won voor het eerst in 30 jaar de PL met voor vele miljoenen aan nieuwe spelers (logisch doet elke topclub), zonder die transfers had Klopp niks gewonnen, dus nogmaals, je geeft hem doodleuk ALLE credits voor de prestaties van de 11 die wekelijks 90 minuten vechten op het veld. Hier laat ik het bij, wordt anders een eindeloze discussie.

6 april 2021 om 15:51

Wat een onzin. Als ie 7e staat ligt het aan hem maar als hij voor het eerst in 30 jaar een team wel een keer landskampioen laat worden ligt het aan de spelers. Als elke nieuwe speler goed in zijn nieuwe team presteert is dat toch ook de verdienste van de coach? Of ben je vergeten hoe verschrikkelijk droevig het team en de aankopen waren in de jaren voor klopp. Presteerde helemaal niks in de competitie en CL (met uitzondering op dat ene jaar met rodgers en suarez ). Heeft Liverpool weer naar de absolute top gebracht, en dat hij dit seizoen ongelofelijk veel pech heeft met blessures doet daar weinig aan af vind ik.

6 april 2021 om 16:05

De aangekochte spelers, uit Michael z'n scouting laptop, hebben Liverpool weer naar de top gebracht, niet degene die 90 minuten langs de zijlijn staat. Ook jij blijft, ondanks uitleg hierboven, geloven in de Myth of the Coach.

6 april 2021 om 16:22

Op welk moment beweer ik dat Klopp alle credits moet krijgen voor de successen met Liverpool en Dortmund? Ik geef aan dat de scouting en het transfereren van spelers niet zijn taak is. Hij moet met het materiaal wat hij krijgt een succesvol team samenstellen en Klopp heeft bewezen dat te kunnen. De spelers op het veld moeten het doen, daar zijn we het geloof ik wel over eens. Maar de trainer moet de poppetjes op de juiste plek zetten, hij moet de spelers motiveren en scherp houden, hij moet er voor zorgen dat de 11 op het veld wekelijks 90 minuten vechten voor een resultaat, hij is verantwoordelijk voor wat er op het veld gebeurd. Een technisch directeur kan aankopen wat hij wil, maar wanneer de trainer er geen goed geheel van kan maken is het zijn schuld (kijk maar bij Koeman in zijn laatste jaar bij Everton). Maar wanneer het team resultaten boekt ligt het ineens aan de spelers?

6 april 2021 om 15:37

Elke coach is afhankelijk van de spelers. Geen enkele coach wint prijzen zonder goede spelers. De beste voorspeller van succes is simpelweg het vermogen van een club. Dat betekend niet dat coaches niks uitmaken. Het is al helemaal raar om vanwege deze reden te concluderen dat een coach een mediahype is maar dit voor een andere coach niet opgaat. Zidane had ook niet drie cl's gewonnen zonder Ronaldo, Ramos, Kroos en Modric.

6 april 2021 om 15:53

Met Ronaldo Modric Kroos Ramos maar zonder Benzema, Marcelo, Bale, Navas zou Zidane geen 3 CL hebben gewonnen. Je focust je maar op 4 spelers (veel media aandacht dus daarom noem je ze ook) terwijl zonder bijvoorbeeld Bale en Benzema er geen CL in 2018 zou zijn gewonnen. Over Zidane betreft, hij krijgt een dramatisch Real Madrid in 2019, en maakt ze 1 seizoen later landskampioen. Heeft dit seizoen letterlijk de meeste blessures van alle topclubs in Europa, maar alsnog niet dramatische middenmoot zoals Klopp nu. Verschil hoor.

6 april 2021 om 16:05

Ik focus me niet op vier spelers. Ik noem gewoon wat spelers als voorbeeld. Je kan die ook veranderen. Jij negeert het onderliggende punt. Als Zidane veel minder goede spelers had gehad dan had hij niet drie keer de CL gewonnen en zou hij vorig jaar ook geen landskampioen zijn geworden. Ja, Klopp heeft nu een dramatisch seizoen maar aangezien het succes van Liverpool niet aan Klopp ligt dan is hij ook niet de schuldige voor dit dramatische seizoen toch?

Weer een mooi praatje voor de bühne en terloops ook even een wit voetje halen bij Raiola. Ik verwacht overigens dat Perez gewoon lekker blijft zitten.

6 april 2021 om 15:47

Bwa zeggen dat je Zidane wel even op straat zijn is geen populaire uitspraak. Er zijn inderdaad wel wat fans die een nieuwe coach willen, maar de manier dat hij dit nu zegt is redelijk respectloos voor een van je beste coaches in de geschiedenis van de club. Daarbij is er toch bij de fans veel vertrouwen dat als er iemand is die topspelers kan binnen halen het wel Florentino is zoals in zijn eerste periode of in 2009. Dat is bij deze persoon toch nog maar een vraagteken.

6 april 2021 om 16:58

Precies wat Concha zegt. Wat mij betreft is het Zizou effect uitgewerkt en is hij niet de juiste man om een nieuw elftal te bouwen en vorm te geven. Ik zie hem dus liever vertrekken. Dat gezegd zijnde is wat meer respect van een preses kandidaat wel op zijn plaats. Als Zidane vertrekt moet dat door de voordeur zijn en met een oorverdovend applaus voor zijn prestaties.

Weet niet of ik heel blij moet worden met een riquelme. Perez blijft af en toe rare keuzes maken, maar heeft vaak genoeg bewezen om leuke spelers binnen te halen. Daarnaast is Real redelijk stabiel en hebben ze de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in talenten. Een terugkomst van Ronaldo is leuk, maar niet noodzakelijk. Zie namelijk liever een mbappe komen. Daarnaast kan de komst van een Riquelme er ook voor zorgen dat belangrijke spelers en een trainer a la Zidane vertrekt. Dezelfde Zidane die prachtige resultaten heeft neergezet met dit Madrid en het wederom leuk doet, ondanks de vele blessures dit jaar. Dat er aankopen nodig zijn, is een ding wat zeker is. Maar of Riquelme de juiste keuze is, is maar net de vraag...

Deze man is presidentskandidaat en zegt de dag van RM-Liverpool dat hij Zidane zou ontslaan voor Klopp. Vraag me af hoeveel breincellen je dan hebt als je denkt dat dit je stemmen op zal leveren

6 april 2021 om 15:19

Hahaha, dit dus. Ik zat letterlijk met stuitende verbazing te lezen over dat plan. Ik volg niet alles van Madrid, maar zover ik weet is Zidane haast heilig in Madrid. Zowel als speler, als coach.

6 april 2021 om 15:29

Dat hij een andere coach wilt is één ding maar als je deze uitspraak ziet dan begin te toch te twijfelen of deze man uberhaupt fan is van Real

6 april 2021 om 15:54

Een groot deel van de fans van Madrid ziet al langer liever een coach komen die talenten kan ontwikkelen.

6 april 2021 om 15:19

Dat vraag ik me ook af bij deze reactie eerlijk gezegd gezien de uitgebreide onderbouwing waarom je dat vindt? ... Wat maakt Zidane de betere trainer en waarom?

6 april 2021 om 15:23

Het gaat er eerder over dat hij dat op de dag zegt dat de trainer van Real Madrid, Zidane, in de kwartfinale van de CL speelt tegen de trainer die riquelme graag zou hebben, Klopp namelijk. Vrij vreemde timing niet? Verder heeft Zidane letterlijk niets meer te bewijzen. Geweldige coach voor Real Madrid.

6 april 2021 om 15:25

Je hoeft geen Einstein te zijn om te begrijpen dat je dit niet over je eigen trainer zegt op zon moment. Dit is zelfs voor jou te begrijpen. Los daarvan vind ik Klopp een goede trainer maar totaal ongeschikt voor Real

6 april 2021 om 15:29

Als Klopp Zidane 2x verslaat zal dat best stemmen opleveren, nog opportunistischer dan het voetbalwereld zelf is het stemgedrag van de goegemeente. Plus hier wordt over het algemeen niet echt positief gesproken over het vertoonde spel van Real, natuurlijk is de pers niet geheel serieus te nemen en van wat ik zelf hoor in Jalon is dit 1 gemeente en zal niet representatief zijn voor heel Spanje, maar er wordt voorzichtig geklaagd

6 april 2021 om 16:12

Het is belachelijk dat hij op zo een belangrijke dag de trainer van Real ‘beledigd’. Zidane doet het best goed met deze selectie, en Klopp is een goed weer trainer, zolang het goed gaat heeft hij een big smile en wanneer het minder gaat zoekt hij naar externe oorzaken, terwijl het aan hem kan liggen. Klopp heeft geen zelfreflectie en dat zal hij ook niet ontwikkelen.

Haaland zal niet te betalen zijn en wat voegt Ronaldo nog toe tegen welke prijs? Broodje aap verhaal als je het mij vraagt

6 april 2021 om 15:20

Waarom? De naam Ronaldo levert je gigantisch veel op, maar dan zal hij qua salaris moeten inleveren en niet eisen wat hij kreeg voor hij vertrok.

Onder Perez zou je verwachten dat Zidane zich ook zorgen moet maken. De jonge talenten ontwikkelen zich niet door en de oude garde moet de kar blijven trekken. Er zijn weinig spelers dat beter wordt onder Zidane, dus niet zo gek dat Riquelme dit roept.ronaldo terug halen zal vooral uit financiele oogpunt slim zijn.

Wie is deze gozer? Heeft nu al veel stemmen verloren kan ik hem nu al op een blad meegeven. Denk dat Zidane weer een sabath-jaar zal inlassen wanneer er niks gewonnen word. Zie hem persoonlijk wel naar het WK van in Qatar gaan met Frankrijk. Verder acht ik de terugkomst van Ronaldo onnodig, een legende maar koos om verder te gaan en is inmiddels 36. Wij moeten verder, hij ook. Ik denk persoonlijk dat Perez de verkiezingen makkelijk wint, misschien dat zijn leeftijd een rol speelt, maar voor de rest doet hij het geweldig.

6 april 2021 om 15:36

Zou het wel mooi vinden als hij Frankrijk mag coachen bij het WK. Al is het puur zodat Karim mee gaat

6 april 2021 om 15:49

Zie Zidane ook richting Frankrijk vertrekken. Of Juve moet met een fantastisch voorstel komen. Maar denk dat Zidane het eerder ziet zitten om niet constant persconferenties te moeten geven en te kunnen kiezen uit spelers van die fantastische generatie die Frankrijk momenteel heeft.

6 april 2021 om 15:56

Ik heb toch altijd het idee dat Zidane beter past in Spanje dan Frankrijk.

6 april 2021 om 16:57

Bwa als we de geruchten mogen geloven is het makkelijker voor Zidane om voor de nationale ploeg te staan dan dat Florentino de halve selectie moet aantrekken :D Camavinga, Mbappe, Pogba, Kounde,... Denk dat hij het wel klaar is bij Real. Tenzij Mbappe zou komen, maar zelf niet zeker of dat voor hem een gamechanger is.

6 april 2021 om 17:01

Ik denk eerder Frankrijk. Spanje zit een beetje in hetzelfde schuitje als Madrid. Een team dat zich middenin een generatiewissel bevind en een nieuwe basiself moet uitzoeken en gaan bouwen. Iets waar Zidane vooralsnog niet echt in slaagt. Bij Frankrijk heeft hij de beschikking over onnoemelijk veel talent maar zit je met enkele vedetten die hun ziel niet achterlaten op het veld en niet altijd even goed samen spelen. Zo'n situatie is Zidane op het lijf geschreven. Die krijgt het beste uit al die vedettes.

Nou als je met zulke uitspraken voor de boeg komt dan kan je al redelijk snel verwachten dat je een flink aantal kiezers mee verliest. Wat een aparte uitspraken van de man

Tito Floren blijft zitten waar hij zit. Hij is een van de machtigste mensen in Spanje.

Hij zal natuurlijk niet winnen, hij doet dit voor naamsbekendheid. Maar hij maakt zich niet erg populair door zo over de beste Real trainer ooit (iig op papier) en publiekslieveling te praten. Niet sterk.

Ramon is net als messi, zogenaamd hart voor de club , maar wel elke keer zeuren dat ze twijfelen en weg willen tot er weer een paar miljoen bij komt en dan willen ze weer graag blijven omdat ze van de club houden, geloof maar als Barcelona nu tegen Messi zegt dat hij kan verlengen maar dan voor "maar" 30 miljoen per jaar, dat ie voor elke club die hem 31 geeft meteen zijn krabbel zet.

Nou dan hoop ik bij deze dat Riquelme het niet word. Wat een grap, hij wil CR terug (dat is een gesloten boek joh) maar dan twijfelen over Mbappe vanwege financien??

Lijkt me sterk dat vele fans met hem meegaan hierin hoor???

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4259 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Barcelona6543
4.Sevilla5819
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
AsensioAanvaller274
Vinícius JúniorAanvaller273
K. BenzemaAanvaller2619
RodrygoAanvaller150
T. CourtoisKeeper300
M. DíazAanvaller121
E. HazardAanvaller92
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

867 fans
Coach, 48 jaar
SeizoenClub
2019- Real Madrid
2016-2018 Real Madrid
2015-2016 Real Madrid II
2014-2015 Real Madrid II
2013-2014 Real Madrid
Laatste voetbalnieuws

Lucas Vázquez lijkt laatste El Clásico voor Real Madrid te hebben gespeeld

Lucas Vázquez heeft zijn laatste wedstrijd van het seizoen gespeeld voor Real Madrid. De middenvelder viel zaterdagavond in de wedstrijd tegen Barcelona (2-1 winst) uit met een knieblessure en blijkt na...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 12 april
Georginio Wijnaldum is recentelijk aangeboden bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren