Raiola en Haaland senior hard aangepakt: ‘Ongehoord en respectloos’

Maandag, 5 april 2021 om 12:23Rian Rosendaal • Laatste update: 12:31

De tour van Mino Raiola en Alf-Inge Haaland langs Barcelona en Real Madrid en verschillende topclubs in de Premier League zorgt voor ongeloof en ergernis. Oud-speler Dietmar Hamann vindt dat het management van Erling Braut Haaland bijzonder weinig respect toont voor Borussia Dortmund, de werkgever van de Noorse sterspeler. Zeker nu de club in een cruciale fase van het seizoen is aanbeland.

"Het gedrag van de vader van Haaland en Raiola is ongehoord, respectloos en erg brutaal", foetert Hamann in gesprek met Sky. "Als hij wil vertrekken, laat hem dan maar gewoon gaan. Dortmund heeft heel veel geld betaald (circa twintig miljoen euro, red.) voor een achttienjarige speler, hij zou blij moeten zijn dat hij voor zo'n club mag spelen", aldus de voormalig middenvelder van onder meer Bayern München en Liverpool. Hamann richt tevens zijn pijlen op de clubleiding van Dortmund, dat zich in de ogen van de analist veel harder zou moeten opstellen.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

"Dortmund zou eens moeten nagaan waarom spelers altijd over de club heen lopen. Het ontbreekt de club echt aan leiderschap", legt Hamann de vinger op de zere plek. "Het is de belangrijkste wedstrijd van het seizoen (tegen Eintracht Frankfurt, red.) en je spreekt een speler niet aan op dit gedrag omdat je bang bent dat hij boos wordt en uit zijn evenwicht raakt." Hamann verwijst hiermee naar de 1-2 nederlaag van zaterdag tegen Frankfurt, waardoor de kans op een Champions League-ticket weer een stuk kleiner is geworden. Dortmund wil Haaland deze zomer nog niet verkopen, al lijkt het er steeds meer op dat de aanvaller na dit seizoen van club gaat wisselen.

Raiola haalde in de nacht van zondag of maandag uit naar enkele publicaties van Spaanse kranten omtrent commissies die zowel de vader van Haaland als hij zou verlangen. De zaakwaarnemer laat op Twitter een korte compilatie van de krantenkoppen zien en benadrukt dat het allemaal fake is. “Fake news travel quick and far”, zo claimt de Italiaanse Nederlander, ‘Fake news reist snel en ver’. Het Catalaanse RAC1 claimde zondag dat Raiola, Haaland senior én Haaland junior nogal exorbitante eisen op financieel gebied hebben. De zaakwaarnemer en de vader zouden allebei een commissie van twintig miljoen euro willen hebben, terwijl de aanvaller van Borussia Dortmund dertig miljoen euro netto per seizoen verlangt.

De informatie van het Catalaanse radiostation werd gretig opgepikt door Spaanse media, maar volgens Raiola berust het allerminst op waarheid. Transferexpert Fabrizio Romano stelt op Twitter dat het in de gesprekken alleen over de toekomstplannen van de clubs ging. Dortmund vindt de reis van Raiola en Haaland senior langs verschillende clubs geen probleem, daar de club niet van plan is om op korte termijn afscheid te nemen van de topspits. Daarnaast ligt de vraagprijs momenteel op 150 miljoen euro. "Ik heb er geen problemen mee dat Alfie en Mino het lekkere weer aan de Middellandse Zee opzoeken. Ik ben ontspannen. We weten bij Dortmund precies wat we willen", liet technisch directeur Michael Zorc vorige week optekenen in de Duitse media. Haaland beschikt bij BVB over een verbintenis tot medio 2024.Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door falcao1984)

We leven toch in een vrije wereld? Haaland is geen slaaf! Ja Haaland mag blij zijn dat hij mag spelen voor een prachtige club als Dortmund. En andersom mag Dortmund in de handen knijpen hoe Haaland zichzelf laat ontwikkelen en daardoor niet 20 miljoen meer waard is maar een 100(!) miljoen meer(!). Tegenwoordig zijn er geen clubvoetballers meer. Hij is niet eens Duits. Dus na zo een geweldig seizoen is een logische stap een grote transfer. Zo werkt de voetbalwereld. Als een speler of trainer op de schopstoel zit dan is men ook al snel met schaduwlijstjes en gesprekken. Wat een onsympathieke gast!

5 april 2021 om 12:44

Als jij bij alle concurrenten van je werkgever gaat rond kijken om te kijken of ze je een baan kunnen aanbieden dan word je gewoon direct op straat gezet. Dit is gewoon respectloos van beide heren en wat meer dankbaarheid naar Dortmund mag heus wel. Wacht minstens tot de transferperiode aanbreekt voordat je zoiets doet.

5 april 2021 om 13:09

Dat is geen vergelijkbare situatie omdat voor een 'gewone' werknemer meerdere alternatieven zijn. Er is maar één Haaland. Daarom is zijn salaris zo hoog en geldt hetzelfde voor zijn transfersom.

5 april 2021 om 13:16

Het is niet alsof er 2 soorten 10_Alex_10's zijn. Of 2 soorten olesmit. Of 2 soorten Arsenalfanehv. Van iedereen is er maar 1 en ik weet zeker dat we allemaal speciale kwaliteiten hebben die ons uniek maken die voor een bedrijf interessant kunnen zijn.

5 april 2021 om 13:17

Dankbaarheid? Hij loopt 1 op 1 en levert Dortmund straks 100 + miljoen op. Hoeveel dankbaarheid wil je hebben

5 april 2021 om 17:14

Alsof Dortmund nu al aan het wachten is met een vervanger van Haaland? Dacht het niet he... Die hebben al lang een aantal gesprekken met clubs en waarnemers achter de rug of staan straks op de planning. Ik snap niet waarom jij op je teentjes bent getrapt. Alsof spelers nooit een stap verder maken in de voetbalwereld en Haaland de eerste zou zijn. Het zou pas ondankbaar zijn als Haaland wacht op het moment hij in zijn laatste jaar zou zijn en dan stennis zou schoppen om een goedkope transfer te forceren a la Courtious. Wie zegt dat de waarnemers van kant Haaland niet mondeling een akkoord hebben dat ze alvast met diverse clubs mogen praten. Dortmund geeft letterlijk aan dat ze al een transferbedrag in hun hoofd hebben. Rond de 120 miljoen euro.

5 april 2021 om 13:30

Haaland is inderdaad geen slaaf, daarom heeft Dortmund 45 miljoen voor hem betaald en krijgt hij een mooi salaris. Hij staat nog meer dan 3 jaar onder contract bij Dortmund en dat contract verplicht hem om op een zorgvuldige manier met de belangen van zijn club om te gaan. En daar is natuurlijk geen enkele sprake van als je je vader en zaakwaarnemer toestaat om midden in het seizoen en plein publique en zonder enige schaamte met je te lopen leuren.

5 april 2021 om 14:40

Ja. Zeer onsympathieke reactie.... Van 10_alex_10 Enniehoe: als je nog alle punten nodig hebt, snap ik dat je iedereen er met de 100% focus er bij wilt hebben.

5 april 2021 om 17:15

Je kan het glas ook half vol zien zoals ik. Als Haaland bijv. deze lijn doortrekt of zijn status verder opkrikt clubs dan wel een uitzondering gaan maken in deze crisis. Dan kan hij nog gemotiveerder zijn om te vlammen!

6 april 2021 om 09:03

Ja Alex we leven in een vrije wereld daarom mag er ook nog steeds geld voor mensen gevraagd worden en net als heel lang geleden op de markt gaan ze nu langs stadions.

Hier zit wel wat in. Zeker omdat hij contractueel nog vast ligt en Dortmund de wens heeft uitgesproken ver te gaan om Haaland te behouden. Dan vind ik het wel bijzonder dat je zo op de zaken vooruit loopt. Zeker zo en publique

5 april 2021 om 23:26

Wat zit daar dan in? Is dit opgenomen in het contract? Zijn hier zaken over afgesproken? Zo niet niet liggen te eikelen zeg kom op

ach voetbal is een business. dat geldt voor de clubs maar dat geld ook voor spelers. iedereen wil financieel en sportief het onderste uit de kan halen en dat is ook iedereen zijn goedrecht

Voor zover ik weet mogen er geen gesprekken plaatsvinden zonder toestemming van dortmund? Dus in dat geval kraamt ie behoorlijke onzin uit

Hamann heeft natuurlijk gelijk. Dortmund wordt totaal niet serieus genomen en dat is helemaal door hun eigen politiek. Spelers als Sancho en Haaland tekenen daar met de bedoeling om over twee jaar weer te vertrekken. Leuk om talenten een podium te geven maar een ploeg met zo'n geschiedenis en grote moet toch wel hun visie wat bijsturen want het brengt hun absoluut niet dichter bij Bayern en dat is toch waar ze naartoe moeten streven.

Als jij als zaakwaarnemer en ouder/manager bij de concurrentie zo gaat leuren, terwijl er nog een contract is tot 2024, dan is dat echt respectloos naar BvB. Als die jongen echt door een andere grote club gekocht wil worden, dan komt die club zelf wel. Dit is pas koehandel of slavenhandel zoals Raiole en pa Haaland hiermee omgaan.

"te weinig respect" het is een werkrelatie geen familie. Als zijn contract er niks over zegt dan heeft niemand er wat over te zeggen. Sterker nog het is respectloos om hun gedrag respectloos te noemen als je niet weet of het wel of niet mag in het contract dat zij getekend hebben.

Misschien moet je als Dortmund-zijnde dan wel geen kaliber spelers meer willen aantrekken van wie je van tevoren weet dat die je club slechts als kort tussenstation zien. Maar financieel blijft het interessant...

5 april 2021 om 23:27

Dan hoeven ze geen enkele speler meer aan te trekken denk je zelf ook niet?

6 april 2021 om 12:21

Nee. Het heeft met het kaliber spelers te maken. En de zaakwaarnemers die er achter zitten. Guardiola zei gisteren ook al iets over het transferbeleid van Dortmund.

Juist slim van Dortmund om hier geen probleem van te maken. De vraagprijs staat vast en ze zetten zichzelf in de etalage. Clubs kunnen daarnaast gaan opbieden aangezien de vanaf prijs bekend is en Dortmund hoeft enkel te wachten tot er een bod binnenkomt. Hoe mooi kun je het hebben...

Ik zie zeker wel wat hij zegt, ik vind t ook raar in zo'n druk schema met interland voetbal en corona dat je allemaal gaat rijzen, maar toch zie het zo. Dortmund zal goede financien hebben, maar na een corona jaar en nu ze lijken de CL misschien wel te moeten missen zullen ze het geld nodig hebbben.

Dat die clubs dat zelf ook allemaal prima vinden zo'n rondje. Stel dat Feyenoord in gesprek is met een speler. Leuk gesprek, speler enthousiast, club enthousiast. En dan zegt die speler doodleuk van ik ga vanmiddag wel nog effe langs Psv en Ajax om te kijken of die een euro meer kunnen bieden. Dan zou je als Feyenoord toch ook zoiets moeten hebben van joh laat lekker zitten dan, daar hebben we geen zin in? Ik snap dat je als speler je opties open houd en de tijd neemt om een keuze te maken maar dit vind ik wel een beetje vaag. Als je de clubs voor het uitkiezen hebt dan kies je toch de club waar je een voorkeur voor hebt? Als ik de keuze heb tussen Barca of Real dan zou ik persoonlijk voor Barca gaan omdat die club mij meer aan staat, dan maakt het niet uit dat Real iets meer biedt. Tenzij Real het dubbele bied ofzo dan kun je nog nadenken maar dat zal hier toch niet het geval zijn?

Gewoon lekker de hoofdprijs vragen en geen euro korting. Aan zijn contract houden anders. Real en Barcelona hebben de middelen niet om nu naast de salarissen nog iets extra's te doen. Anders financiële fair play checken 😉. Het jaar erop voor 75 miljoen laten vertrekken nog steeds 50 miljoen winst. En papa en zaakwaarnemer genaaid 😜

Los van of dit netjes is of niet, dat ligt aan vanuit welk perspectief je kijkt, is een situatie als dit heel makkelijk op te lossen. Een agent/zaakwaarnemer vraagt een commissie voor zijn werk. Laat die commissie voortaan door de speler zelf betaald worden vanuit het salaris dat hij ontvangt. Die agenten/zaakwaarnemers leveren een dienst aan en voor die speler dus zou die speler de rekening moeten betalen. Op die manier worden de commissies (in theorie) een heel stuk lager (al zijn daar wel weer omwegen voor te bedenken dat clubs hier toch voor opdraaien dus laat maar zitten haha).

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Borussia Dortmund

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

SeizoenClubW
2020/2021 Borussia Dortmund 23 21 2 0
2019/2020 Borussia Dortmund 15 13 0 0
2019/2020 Red Bull Salzburg 14 16 2 0
2018/2019 Red Bull Salzburg 2 1 0 0
2018 Molde FK 25 12 1 0
Laatste voetbalnieuws

TOTO's tips: Lukt het Tadic om Haaland van de troon te stoten?

Ajax vervolgt donderdag de jacht op Europees succes met een thuiswedstrijd tegen AS Roma in de kwartfinale van de Europa League. De loting had voor Ajax makkelijker uit kunnen pakken, maar...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 12 april
Georginio Wijnaldum is recentelijk aangeboden bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren