Been: ‘Hij komt tekort om ook maar in de buurt te komen van een basisplek’

Zondag, 4 april 2021 om 17:29Dominic Mostert • Laatste update: 17:51

Robert Bozeník heeft de analisten van ESPN zondag niet kunnen imponeren. De aanvaller kreeg vanwege de personele problemen bij Feyenoord een basisplek tegen Fortuna Sittard (2-0 zege), maar kon zich niet onderscheiden. Volgens Mario Been heeft Bozeník simpelweg te weinig kwaliteit om in de basis te staan bij Feyenoord.

Bozeník kreeg in de eerste helft enkele kansen om de score te openen. Hij schoot via een tegenstander naast en zag een tweede poging net langs de verkeerde kant van de paal gaan, voordat hij het net wist te vinden. Dat doelpunt van de Slowaakse spits werd echter geannuleerd wegens buitenspel. Bozeník dook niet veel later andermaal op in het strafschopgebied na geklungel van Martin Angha, maar zag doelman Yanick van Osch reddend optreden. Na de pauze was hij evenmin fortuinlijk in de afronding.

"Het is altijd heel makkelijk om mensen te bekritiseren, maar ik vind het geen Feyenoord-spits. Hij komt kwaliteiten tekort om ook maar in de buurt te komen van een basisplek bij Feyenoord", oordeelt Been na de wedstrijd. "Maar je zult die jongen de komende tijd waarschijnlijk vaker nodig hebben. Met zijn arbeid is niets mis, maar van een spits van Feyenoord verwacht ik meer." Dick Advocaat kon om uiteenlopende redenen geen beroep doen op Nicolai Jörgensen, Lucas Pratto en Luis Sinisterra.

In de studio van ESPN noemt Kenneth Perez het optreden van Bozeník ‘druistig’. Marciano Vink vindt hem ‘beweeglijk, maar ongelukkig’. “Je ziet dat het een speler is die heel graag wil”, merkt Vink op. “Hij wil zich bewijzen, want hij krijgt niet veel kansen onder Advocaat. Maar dan lukt het allemaal net niet. Na zijn eerste kans viel hij theatraal op zijn knieën, van: ‘Hoe heb ik die kunnen missen?’ Maar het was gewoon een schot voorlangs. Je ziet dat hij met heel veel emotie speelt."

"De moeilijkheidsfactor bij Feyenoord is dat je nergens speelt", vult Perez aan. "Je kunt niet bij Jong spelen. Als je dan een kans krijgt, wil je er alles aan doen om die aan te pakken en de eerste spits te worden." Advocaat vindt dat zijn spits 'redelijk' heeft gespeeld. "Hij had eigenlijk een goal moeten maken in de eerste helft, maar je moet positief zijn over hem. Hij heeft kei- en keihard gewerkt en hij kan een goal maken, dat zie je op de training ook. Maar het moet beter."


Poll

Vind je de kritiek op Robert Bozeník terecht?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

28 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Bozenik bewijst ook niet echt, dat hij in de basis moet. Tegelijkertijd denk ik gewoon dat hij in de eredivisie, wel ergens in de basis kan staan. Misschien een jaartje verhuren om wat vertrouwen op te doen? Misschien een sparta of iets dergelijks.

4 april 2021 om 18:09

Of misschien gewoon een serie wedstrijden laten staan. Dat mochten Linssen en Diemers ook, maar Bozenik moet het in de eerste wedstrijd die hij in maanden mag spelen direct laten zien? Hij doet lang niet alles goed maar het heeft ook wel met wedstrijdritme en gevoel krijgen van medespelers te maken.

4 april 2021 om 18:40

Ja vind ik ook, vond hem niet eens zo heel slecht vandaag, vooral met in gedachten dan de prestaties van andere spitsen de afgelopen tijd. Laat hem maar eens een paar wedstrijden staan en ritme op doen, kijken hoe het dan gaat.

Ja iedereen wilde Bozenik zien en nu ziet iedereen dat Dick toch wel een punt had. Daarentegen is het wel zo dat deze man jong is en nog geld kan opleveren, daar waar Pratto, Linssen en Jorgensen dat niet meer gaan doen. Toch wel waardevol voor Feyenoord om in hem te investeren wellicht.

4 april 2021 om 17:51

Iedereen was het ook wel met Advocaat eens dat Bozenik voetballend (nog) niet genoeg brengt. Waar de meesten zich aan ergerden is dat Advocaat over hem sprak alsof het een melaatse is, deed alsof hij er helemaal niets van kan en er nooit iets van terecht kan komen. Terwijl Bozenik ook veel dingen wél heeft. Hij werkt zich te pletter, is sterk en heeft een neusje voor de goal. Hij doet bovendien alles om beter te worden en schijnt er zo maniakaal in te staan als Wout Weghorst. Vorig jaar zat hij er net een maand tot de coronastop en heeft hij tegen PEC en Fortuna 4 punten binnengeschoten. Hij is nog maar 21 jaar, heeft zich snel aangepast en doet en laat er alles voor. Ik vind het heel irritant dat, als Advocaat ernaar gevraagd wordt, hij alleen met zijn blik en tonatie al het zelfvertrouwen van zo'n jongen halveert. Eerlijk zijn is goed, maar Advocaat doet alsof hij niets kan. Hetzelfde doet hij bij Jørgensen. Het lijkt er soms sterk op dat hij de kwaliteiten van spelers bagatelliseert om zijn prestaties omhoog te praten

4 april 2021 om 18:14

Advocaat bagatallissert helemaal niks imo. ik vind dat hij gelijk heeft want Jorgensen scoort gewoon veel te weinig voor een spits en Bozenik brengt helemaal niks

4 april 2021 om 18:46

Linssen ook niet maar die mag dan wel een eventuele ontwikkeling van bozenik in de weg staan.

4 april 2021 om 20:29

als Bozenik het beter zou doen dan Linssen had Advocaat hem er heus wel ingezet maar Bozenik lijkt helaas gewoon niet zo getalenteerd als je hem ziet voetballen. hij kan zich iig voorbereiden op de Slot die hij dan misschien weet te overtuigen straks. we gaan het allemaal zien of het een miskoop is of een talent die door Advocaat niet op waarde is geschat volgend seizoen

4 april 2021 om 21:44

Die redenatie is te makkelijk. Advocaat maakt af en toe wel vaker keuzes waarvan het legioen zich afvraagt of het wel ‘zo logisch’ is. Advocaat heeft nooit interesse getoond in het ontwikkelen van potentie maar is alleen bezig met het hier en nu. Het vertrouwen dat linssen structureel kreeg betaalt zich uit in af en toe een goal. Waarom krijgt bozenik niet dat vertrouwen? Dat is een spits met groeipotentie tov linssen.

4 april 2021 om 22:10

ik vind dat Advocaat over het algemeen wel logische keuzes maakt. het enige wat ik onlogisch vond was Haps als linksbuiten maar voor de rest kan ik hem wel volgen in zijn keuzes. Advocaat ziet Bozenik elke dag op de training dus blijkbaar weet hij hem niet te overtuigen

4 april 2021 om 22:37

Advocaat ziet Haps toch ook elke dag trainen? Dat zegt dus niet alles.

5 april 2021 om 02:10

een speler misbruiken op een verkeerde positie staat los van wat zo iemand op de training laat zien imo. Bozenik heeft op mij ook nog totaal geen indruk gemaakt sinds hij bij Feyenoord zit dus dan kan ik Advocaat moeilijk kwalijk nemen dat hij hem nog geen eerste spits heeft gemaakt. je zal toch eerst wat moeten laten zien en speeltijd afdwingen

5 april 2021 om 02:57

Waarom vind jij dat het er los van staat? Getuigt wat mij betreft dan allebei van al dan niet verkeerd inschatten

5 april 2021 om 10:07

Dat zou kunnen maar Bozenik heeft in wedstrijden nog geen enkele keer aangetoond dat Advocaat het bij het verkeerde eind heeft door hem nog niet als eerste spits op te stellen

5 april 2021 om 15:48

Toch hetzelfde dan? Haps heeft ook nog nooit goed als linksbuiten speelt

Lekker, Mario. "Het is altijd heel makkelijk om mensen te bekritiseren..." Dus dat ga ik nu even doen ook.

4 april 2021 om 17:40

Als hij het allemaal zo goed wist, zou hij er in een zekere wedstrijd niet met 10-0 afgaan ...

4 april 2021 om 18:44

Die gedachte zie ik vaker langskomen bij wat Feyenoorders die ik ken, als Been weer eens kritiek op de club heeft. Inderdaad niet de beste man om dan te vertellen hoe het allemaal zou moeten.

Het oogt vooral zo pijnlijk dat Feyenoord naar verluidt zo rond de vier miljoen heeft betaald voor Bozenik, de beste man per se moest komen omdat men een spits nodig had en vervolgens ben je anderhalf jaar en kan je hem ogenschijnlijk beter verhuren zodat hij tenminste aan het voetballen komt. Nu zou dit niet zo'n probleem zijn als je gewoon in een financieel prima situatie zit, maar gezien Feyenoord elke stuiver op de transfermarkt lijkt te moeten omdraaien zijn dit bijzonder pijnlijke situaties. Ik hoop dat er nog wat uitkomt bij Bozenik, maar als er volgens de pikorde normaal gesproken eerst meerdere buitenspelers in de spits worden geposteerd voordat je hier zelf voor in aanmerking komt zit je toch in een ongemakkelijke situatie. Maar goed, misschien komt hij aankomend seizoen onder Slot beter tot zijn recht.

Het feit dat je ooit een keermet10-0 hebt verloren als coach wil nog niet zeggen dat je voor een paar duizend euro niet meer mag zeggen dat er een spits bij Feyenoord loopt die eigenlijk de kwaliteiten mist om voor Feyenoord te spelen. En dat hij ook nog gelijk heeft dat er eigenlijk drie spitsen lopen die te weinig laten zien. Uiteindelijk weten we dat allemaal en ook waar het door komt. Het Legioen moet niet meer hopen op deze selectie, maar op wat Arnesen en Slot er komende zomer mee gaan doen.

Belachelijke reactie van Been.Laat Bozenik nou eens 5 wedstrijden in de spits staan zodat hij ook wedstrijdritme op kan doen en zijn handelingssnelheid op kan krikken. Af en toe een keer een wedstrijdje of invalbeurt word hij niet beter van zowel mentaal als voetballend. Linssen heeft kansen genoeg gehad en het ook niet laten zien. Je ziet aan alles dat Bozenik een killer gaat worden. Als die eenmaal los is komt het helemaal goed. Dick moet hem gewoon een eerlijke kans en vertrouwen geven dan waren 2 vd 4 kansen er vandaag ingegaan.

De nieuwe Ali Dia. Deze gozer is zo extreem technisch beperkt. Echt van het niveau zaterdagamateurs. Verder positioneel en qua afmaken wel aardig, maar god hey, zn techniek.

gewoon een hele matige aankoop voor die 4 miljoen

Geef die jongens eens meer kansen zodat hij meer zelfvertrouwen krijgt. Hij heeft een ontzettende werkkracht alleen scorend nog niet maar is ook pas 21 en wat wil je nu een spits die er 40 in legt die komt echt niet naar Feyenoord. Waar moet die jongen ritme opdoen als het toenmalige bestuur van Feyenoord zo achterlijk was om niet in de schrijven voor de Kkd. Diemers kost ook geld, staat er vaak in en kan er ook geen bal van volgens alle voetbalkenners terwijl hij bij Fortuna wel de man was. Snap heus wel de opmerkingen maar volgens Advocaat kan er geen een jeugdspeler iets van terwijl ze wel bij een andere club waar ze aan uitgeleend zijn scoren. Gun een jongen de kans en de tijd en wie weet breekt hij nog goed door de aankomende tijd.

4 april 2021 om 20:33

welke jeugdspelers van Feyenoord maken momenteel dan furore bij andere clubs van een vergelijkbaar of hoger niveau?

Dit was toch de trainer die John Van Beukering goed genoeg vond voor Feyenoord. Feyenoord heeft simpelweg geen tijd om Bozenik veel wedstrijden te geven. Ze moeten minimaal 4de worden.
Maar als ze naar de toekomst kijken moeten ze dit soort jongens veel meer minuten geven.

Altijd die kritiek op spelers als ze vanuit het niets ineens weer een keertje moge spelen. Die jongens missen wedstrijdritme en spelen dan idd niet ineens zoals ze zouden kunnen als ze gewoon wekelijks zouden kunnen spelen. Wedstrijdritme, vertrouwen, aanvoelen van medespelers etc. Dat krijg je gewoon niet van alleen maar trainen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. SenesiVerdediger343
J. ToornstraMiddenvelder338
S. BerghuisAanvaller3319
B. LinssenAanvaller309
N. JørgensenAanvaller255
L. SinisterraAanvaller224
N. MarsmanKeeper210
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

Nederland
19 fans
Coach, 57 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 12 juni
Joachim Löw is door Barcelona benaderd om na het EK met Duitsland de nieuwe hoofdtrainer van de club te worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren