Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Turkije polst Jong Oranje-aanvaller: ‘Ze willen mij er graag bij hebben’

Laatste update:

Ferdi Kadioglu maakt zich met Jong Oranje op voor de groepswedstrijden van het jeugd-EK. Of de 21-jarige vleugelaanvaller van Fenerbahçe op termijn doorbreekt bij het 'grote' Oranje is echter nog maar de vraag. Kadioglu, zoon van een Turkse vader en een in Canada geboren Nederlandse moeder, heeft namelijk de mogelijkheid om alsnog van land te wisselen. De voormalig NEC'er heeft inclusief Canada maar liefst drie opties.

"Het is een moeilijke keuze", erkent de aanvaller van Jong Oranje in een uitgebreid interview met De Telegraaf. "Ik ben aan het begin van het seizoen benaderd door Turkije en heb onder meer met de bondscoach (Senol Günes, red.) gesproken. Ze willen mij er graag bij hebben, maar ik heb bedenktijd gevraagd. Ik ben er nog niet uit. Ik wil er goed over nadenken, want de keuze zal bepalend zijn voor de rest van mijn carrière." Kadioglu debuteerde in 2018 in Jong Oranje en staat inmiddels op veertien interlands in het elftal van bondscoach Erwin van de Looi.

Mocht Kadioglu uiteindelijk toch voor Turkije kiezen, dan komt hij naar eigen zeggen in een sterk elftal terecht. "Ze hebben zich in een poule met wereldkampioen Frankrijk als groepswinnaar geplaatst (voor het EK, red.). Dat geeft aan hoe sterk ze zijn", waarschuwt de buitenspeler, die bij Fenerbahçe met enkele Turkse internationals samenspeelt, het Nederlands elftal. "Het is een mix van ervaren spelers en een paar zeer grote talenten", zegt Kadioglu over de tegenstander van Nederland van woensdag in Istanbul.

Kadioglu, zondag invaller in de uitwedstrijd tegen koploper Besiktas (1-1), zag in de afgelopen jaren de nodige talenten naar de Europese topcompetities vertrekken. "Merih Demiral speelt bij Juventus, Cengiz Ünder en Caglar Soyuncu komen uit voor Leicester City en Ozan Kabak voor Liverpool. Maar ook aanvoerder Burak Yilmaz van Lille OSC en Hakan Calhanoglu van AC Milan staan bij topclubs onder contract", aldus de flankspeler van Jong Oranje.

Voor welk land kan Ferdi Kadioglu het beste kiezen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat is het derde land waar hij voor uit mag komen? Ben nu wel benieuwd!

23 maart 2021 om 08:12

Ja, ik ben ook wel benieuwd. Als de schrijver het weet zet je het er toch gelijk bij lijkt me

23 maart 2021 om 08:22

Canada

Dit was te verwachten, maar wat is zijn derde optie?

23 maart 2021 om 08:12

Canada.

Als hij verstandig is kiest hij gewoon voor Turkije, ik kan mij niet voorstellen dat hij hier in de picture is bij de Boer. Prachtige enthousiaste fans in een voetbalgek land. Canada is de 3e optie meen ik ooit ergens te hebben gelezen.

23 maart 2021 om 09:59

Ferdi is de zoon van een hoogopgeleide Turk, dan zie je al vrij snel dat de verering zoals die plaatsvindt in ‘jan modaal’ (Nederlandse) AK partij gezinnen, eerder omgekeerd is.Feit dat die niet al lang voor Turkije heeft gekozen, terwijl die daar al lang speelt, zegt wat dat betreft genoeg. Ik geloof dat die best nog wel in de picture is hoor in NL, wilde AZ hem niet huren? Maar voor het Nederlands elftal zou die vaker in de basis moeten staan. Mijn mening is dat het zou mooi zijn als die voor Canada kiest. Dan heb je sowieso geen gezeur.

23 maart 2021 om 10:17

Hij heeft het aanbod van de Canadese bond al afgewezen. Overigens ben ik ook hoogopgeleid (universiteit) maar heb ook veel liefde voor mijn land van afkomst. Ik vind de projectie dat je laagopgeleid moet zijn om meteen voor Turkije te kiezen zeer respectloos. We worden hier al sinds we op de basisschool zitten uitgemaakt voor “k** Turk” bij iedere onschuldige discussie. Ja, zelfs door kindjes van 8. Ik zal je de zwaar racistische ervaringen die ik heb meegemaakt niet eens benoemen. Misschien is het dan ook chique om zelf de rol van een hoogopgeleide te vervullen en ook de verantwoordelijkheid te proberen delen in plaats van met een vingertje te wijzen naar “AKP Turken”.

23 maart 2021 om 11:56

@fbsk07. Wat vreselijk om te horen. Ik heb zelf 40 jaar op de basisschool lesgegeven met heel veel verschillende nationaliteiten. Veel Turkse kinderen begeleid die rechtstreeks uit Turkije kwamen. Met heel veel plezier en respect. Ook met de ouders een goede verstandhouding.
Ik hoop dat je begrijpt dat dit niet overal gebeurd.
Helaas wordt dit vrijwel altijd door thuis meegegeven. Ik heb ook het idee dat het de laatste tijd veel erger wordt.

23 maart 2021 om 12:17

pavol_demitra3, onder iedere topic over Turkije komen we uiteindelijk weer uit bij Erdogan, worden jullie nooit moe van jezelf? Is het zo moeilijk om on topic te blijven? Overigens kan het een totale schok voor jou zijn, maar er zijn meer dan genoeg hoogopgeleide Turken die wel nationalistisch zijn of tot een 'ak partij gezin' horen.

23 maart 2021 om 12:49

Weet niet wat het racisme etc mee te maken heeft, maar verhaal van Pavol_demitra3 is (helaas) grotendeels gewoon juist. Er is in Europa een verschil in voorkeuren, tussen 'gurbetci' (gastarbeider) en 'expat' Turken. De meeste 'gurbetci' Turken in Europa stemmen Akp. Geen idee of deze spelers daardoor niet voor Turkije kiezen, maar je ziet wel dat 'dit soort' jongens minder aarden, dan de Burak, Yusuf, Deniz Turunc. Gelukkig selecteert Senol Gunes meer op kwaliteit en lijkt het hem te lukken om deze 2 groepen een te maken. Iets wat bij zijn voorgangers (zoals Avci) etc niet het geval was.

23 maart 2021 om 12:55

Het is niet juist, want het feit dat Ferdi de zoon is van een hoogopgeleide Turk betekent niet dat zijn vader geen Akp-stemmer is, noch betekent het dat dat de reden is dat hij nog geen keuze heeft gemaakt. Zoals ik al zei, ik ken meer dan genoeg hoogopgeleide Turkse Nederlanders, Belgen en Duitsers die wel Akp stemmen.

23 maart 2021 om 11:00

@baradona "canada is de 3e optie meen ik ooit ergens te hebben gelezen."

Staat gewoon in het artikel: "en een in Canada geboren Nederlandse moeder, heeft namelijk de mogelijkheid om alsnog van land te wisselen. De voormalig Nec'er heeft inclusief Canada maar liefst drie opties."

Blijf erbij dat dit echt een zeer getalenteerde voetballer is. Op 16/17 jarige leeftijd al geweldig in de eredivisie en daarna speelde hij echt de kkd helemaal kapot. Heerlijke voetballer om naar te kijken, moet eigenlijk gewoon zsm weg bij fener en naar AZ ofzo.

23 maart 2021 om 08:45

Jup, ben ook wel fan. Heeft zeker het spelinzicht en een steekpass in huis om iets toe te voegen aan Oranje. Kan met de nodige stappen een leuke speler voor ons worden.

Zie voor hem geen rol in Oranje weggelegd in eerlijk gezegd.

23 maart 2021 om 14:53

Heeft meer talent dan ihattaren en speelt ongeveer evenveel.

Lijkt me geen rare keuze want het grote oranje zal hij nooit halen.

23 maart 2021 om 13:38

Hoezo niet? Ik las dat zijn voorkeurspositie rechtsbuiten is, dan heb je Berghuis en Stengs voor je. Dat valt wel te overzien. En hij is nog jong.

24 maart 2021 om 07:11

Omdat ik hem niet bijzonder vind en niet het grote Oranje zie halen. Stengs heeft momenteel ook het niveau niet maar overlegt betere cijfers in een betere competitie. Je hebt overigens meerdere goede voetballers die op de flank kunnen spelen als Depay in de spits staat (malen/gakpo bijv). Berghuis gaat nog wel even mee ook dus voorlopig zit er niks voor hem in.

24 maart 2021 om 23:48

Vreemd.. het grote Oranje roept wel een Babel op, die nog niet eens een pepernoot raakt in een, volgens jou, mindere competitie.. ;-)

Met senol gunes aan het roer zou het niet eens uitmaken of hij voor Turkije kiest gezien zijn selectiebeleid. Hij roept Enes Unal op die niks klaar schiet bij Getafe, maar negeert wel Ercan Kara van Rapid Wien die in 25 wedstrijden 17 keer scoort of Yusuf Demir die bekend staat als een groot talent. Dan heb ik het niet eens over Serdar Dursun die ook aan de lopende band scoort bij Darmstadt

23 maart 2021 om 11:57

Gezien je kennis over de Turkse voetballers, kan jij ons bijpraten over de ontwikkeling en prestaties van Kardioglu? Sinds hij vertrokken is uit NL, is hij bij mij compleet uit beeld geraakt. Ook omdat hij nergens op tv genoemd wordt in enig praatprogramma. Bij NEC namelijk echt een opvallend talent, en nu nog steeds maar 'pas' 21 jaar.

23 maart 2021 om 13:32

in de speelminuten dat hij maakt, merk je wel dat hij veel impact op het spel heeft en het is jammer dat hij het voornamelijk als invaller moet doen. Ik hoop dat hij verhuurd wordt aan een club uit de eredivisie zoals AZ. Mocht Club Brugge deze zomer overwegen om Noa Lang te verkopen (al ga ik daar niet echt van uit), dan zou dat ook een optie kunnen zijn.

23 maart 2021 om 12:23

Ercan en Yusuf hebben ze nooit genegeerd, er is weldegelijk contact geweest. Aan Ercan hebben ze laten weten dat hij in de gaten wordt gehouden, maar deze interlandperiode nog niet in de selectie zal zitten. En Yusuf heeft gewoon zelf de keuze gemaakt voor Oostenrijk. Het is toch niet logisch dat ze wel moeite hebben gedaan voor Mert Muldur, maar dat niet zouden doen voor deze twee jongens?

Serdar Dursun zijn ze wel overduidelijk aan het negeren. Geen idee waarom dat zo is, die gozer wordt er niet meer jonger op en verdient nu een kans. Vooral nu Cenk een maand geblesseerd is geweest en nauwelijks heeft gespeeld dit seizoen.

23 maart 2021 om 13:28

@clutch
Ik had zelf gelezen dat ze voor Oostenrijk hadden gekozen, omdat Turkije maar niet aanklopte. Nu krijg je weer een "gokhan Inler scenario" als het ware: De voorkeur is Turkije, maar de voetbalbond komt maar niet. Alleen het verschil is dat Gokhan voor jong Turkije uitkwam voordat hij Zwitserland koos.

23 maart 2021 om 13:42

Tolunay Kafkas heeft toegegeven dat ze misschien meer hadden kunnen doen, maar dat het niet op waarheid is berust dat er geen contact is geweest. Ze zijn naar Oostenrijk gegaan, ze hebben gesproken met de spelers en hun belangenbehartigers. Tenslotte hebben Mert Muldur en Orkun Kokcu ook voor Turkije gekozen in de periode van Senol Gunes. Dat is ook niet vanzelf gegaan neem ik aan.

23 maart 2021 om 15:22

Ik vind het sowieso zorgwekkend dat Tolunay Kafkas enigszins zeggenschap en autoriteit heeft binnen de Turkse bond. Is wel echt één van de meest incapabele trainers van Turkije en dan maak je zo een gast bondscoach van de U21.

23 maart 2021 om 15:51

Alex, dat is natuurlijk een ander probleem. Eerst was het Vedat Inceefe, nu is het (weer) Tolunay die de leiding krijgt. Genoeg talent, maar geen capabele trainer. Dat bewijst overigens wel dat een trainer net zp belangrijk is, er zijn nog te veel Turken die denken dat Senol geen bijdrage heeft.

Het leest een beetje alsof Kadioglu hier zegt dat Turkije zich als groepswinnaar heeft geplaatst. Vooral met de zin erna "dat geeft aan hoe sterk ze zijn". Maar voor de duidelijkheid, Frankrijk was eerste. En zo sterk was hun poule niet.

23 maart 2021 om 09:28

De poule bestond uit 4(!) landen die op het vorige EK aanwezig waren, een toernooi waar Nederland zich niet eens voor kon kwalificeren. Wat is voor jou dan een sterke poule? En het klopt, Turkije had met 4 punten op Frankrijk de kans op winnaar te worden maar speelde een veilig gelijkspelletje tegen Ijsland in de laatste wedstrijd, en eindigde 2e, maar het maakt verder niet zoveel uit 1 of 2.

23 maart 2021 om 09:54

Laten we de term duidelijkheid weer gebruiken.

Dus jij beweert dat Turkije enkel als 2e eindigde omdat ze in de laatste wedstrijd (was niet zo) voor een veilig gelijkspelletje gingen.. wetende dat ze 4 punten achter lagen op Frankrijk.

Ik hoop dat je begrijpt, voor de duidelijkheid.. dat als je 4 punten achterloopt je het dan niet meer goed kon maken in de laatste wedstrijd.

23 maart 2021 om 10:01

Huh? Ik snap niet waar je deze cijfers vandaan haalt maar even de feiten: Turkije eindigde met 23 punten en Frankrijk 25. Als Turkije won tegen IJsland had Turkije met 25 punten en onderling resultaat gewoon de eerste plek bemachtigd, maar als Turkije verloor was IJsland met een beter onderling resultaat 2e geindgd. Dus ja, een gelijkspel was het veiligst, vooral tegen zo’n sterke counter anti voetbal team als IJsland. Overigens heb je mijn vraag niet beantwoord wat voor jou een sterke poule is. Want een poule met Spanje Italie en Nederland kan niet ivm pot indelingen. Deze poule was naar mijn mening relatief sterk. Edit: ik begrijp dat je mijn 4 punten interpreteerde als “achterstand”, ik bedoelde “gepakt op”. Turkije stond de hele poule bovenaan, maar ging dus in de laatste wedstrijd niet op jacht voor de 1e plaats. Tactische keuze.

23 maart 2021 om 11:25

De wedstrijd tegen Ijsland was niet de laatste wedstrijd van Turkije.

Ik vind een poule met Albanië, Moldavië en Andorra niet sterk nee, maar dat is natuurlijk een kwestie van mening. Ijsland eindigde als 3e en ging er in de play-offs eruit tegen een ploeg dat 4e eindigde in hun poule. Dus Ijsland was ook gewoon niet meer zo sterk als voorheen.

Ja Nederland heeft het vorige EK niet gehaald 4/5 jaar geleden, maar stond wel laatst in de Nations League finale. Het gaat om de sterkte van de landen nu.

23 maart 2021 om 11:47

Turkije stond tot de wedstrijd tegen IJsland gewoon als eerste in de groep door het positieve onderlinge resultaat tegen Frankrijk. Als er van IJsland gewonnen werd in Turkije, zou Turkije dus gewoon eerste blijven. Tegen Andorra werd in de laatste wedstrijd ook gewonnen, dus het ligt aan die wedstrijd tegen IJsland.

De Nations League is een leuke toernooi en vervanger voor oefenwedstrijden, maar ook niet meer dan dat. Oke, het is ook nog een vangnet voor als je het niet haalt via de poule, maar dat is voor de meeste landen ook niet zo belangrijk. De belangrijkste wedstrijden zijn in de kwalificatie.

Je argument is niet zo sterk. Als het inderdaad om de clicks zou gaan, had de redactie het artikel waarschijnlijk juist wel opengesteld voor reacties omdat die meer clicks opleveren ipv minder. Het lijkt me daarom niet heel erg logisch dat dat de achterliggende gedachte is. Het lijkt me meer voor de hand liggen dat er gewoon een keuze is gemaakt omdat VZ niet de beschikking heeft over voldoende moderatoren om alle artikelen te kunnen modereren. In NL mag je maar met 1 vrouw trouwen en als je er meer leuk vind, zal je dus een keuze dienen te maken. Net als er volgens mij in dit geval is gebeurd.

"het is een moeilijke keuze" ? Wat een gelul altijd toch. Als je je hele leven in NL woont waarom zou je dan voor een ander land gaan spelen?
Snap ik de ballen van. En zal ik ook nooit snappen.

23 maart 2021 om 09:43

Dan heb jij 2 ouders met dezelfde nationaliteit, of 1 van een nationaliteit waar er geen voetbal cultuur bestaat. Voor Kadioglu is dat dus anders, niet iedereen leeft en beleeft iets op dezelfde manier als jij, en dat zou ook raar zijn.

23 maart 2021 om 09:50

Wat valt er niet aan te snappen ? Je houdt van het land waar je geboren en opgegroeid bent, maar je houdt ook van het land waar jij een groot deel van je cultuur en identiteit aan ontleent.

23 maart 2021 om 12:09

Maar jij/je ouders zijn toch met een duidelijke reden uit dat land weggegaan en hebben een nieuw leven ergens opgebouwd? Ik respecteer de keuzes, maar snap het persoonlijk eigenlijk ook niet. En ja ik heb meerdere nationaliteiten, maar wel 1 thuis.

Ik vind eigenlijk als je het shirt van jong Oranje of Oranje zelf gedragen heb stem je in om voor Nederland uit te komen en dan moet het niet meer mogelijk zijn om nog te veranderen. Heb je eenmaal je kleur gekozen dan kom je uit voor die kleur en dan mag je niet meer wisselen. Wordt tijd dat het vast wordt gelegd in de statuten van de Knvb

23 maart 2021 om 09:41

De knvb heeft daar geen invloed op, het gaat om wat de UEFA of FIFA er van zeggen. Daarnaast stellen die paar zinloze jeugd wedstrijden niet veel voor, hooguit leuk voor een speler om je in de kijker van de scouts te spelen, en je transfer waarde omhoog te schroeven voor je club. En omdat er keuze vrijheid bestaat, en je een kind niet mag dwingen om een keuze te maken, vind ik het meer dan normaal dat je een mogelijkheid hebt om over te stappen. Het is tenslotte Kadioglu zelf die traint en werkt voor zijn eigen carriere, en niet de knvb of jij.

23 maart 2021 om 10:26

Fbsk07 volledig mee eens, zou toch heel gek zijn als iemand op zijn 16e of 17e een keuze moet maken. Ga eerst maar gewoon lekker voetballen en kijken hoe je ontwikkeling gaat en dan pas kiezen.

23 maart 2021 om 13:20

het is natuurlijk een lastige situatie. Hij draagt het shirt van Jong-Oranje en niet het shirt van Jong-Turkije dus alles wijst erop dat zijn voorkeur uit gaat naar het Nederlands elftal. Het verschil is alleen dat hij nog lang niet in aanmerking komt voor het grote Oranje en Turkije hem wel deze kans wil bieden (natuurlijk met het oog op de langere termijn want hij is ook voor Turkije nog niet goed genoeg). Dit maakt het allemaal erg lastig, zeker met zijn Turkse achtergrond en daarbij komende sympathie voor het land.

Ik denk dat hij in zijn hart voor Nederland wil kiezen, maar dat hij na het jeugd EK kiest voor Turkije als deze kans zich voordoet.

Tsjah, als je niet in die positie hebt gezet snap je het inderdaad niet. Ik snap alle gedachtengangen wel. Als je met volle overtuiging voor NL kiest snap ik het. Als je met volle overtuiging kiest voor TR snap ik het ook. En als je heel erg twijfelt snap ik het ook.

Wat mensen niet begrijpen is dat in de globale wereld van tegenwoordig vol met immigratie en forensisch internationaal verkeer de plek waar je bent geboren of waar je woont/werkt niet per se de plek hoeft te zijn waar je hart voor klopt of waar je je thuis voelt. Je kan je nog steeds prima verbonden voelen met een ander land.

Ik zou in ieder geval zelf niet met mijn verstand, maar mijn hart kiezen. Clubvoetbal is voornamelijk voor de centen, interlandvoetbal zou voor de trots moeten zijn. Er zijn wel uitzonderingen waarbij het nationale elftal een positief impact heeft gehad op de carriere van een speler, maar zijn uitzonderingsgevallen. En er zijn tal van spelers die, ondanks dat ze geen potten breken met het nationale elftal, wel een goed carriere hebben gehad.

23 maart 2021 om 09:54

Natuurlijk kan je je nog steeds prima verbonden voelen met een ander land, maar het land waar je woont zou bovenaan moeten staan. Het is tenslotte het land waar je je opleiding hebt genoten danwel geniet, het land dat voor je zorgt als je ziek bent, het land waar je wilt wonen misschien vanwege de democratie die er in het andere land veel minder is.

Ik begrijp het wel als je zeker weet dat je nooit aan de bak zal komen vanwege de concurrentie op jouw positie. Als je dat weet en je wilt graag spelen, dan is het logisch als je voor een ander land kiest.

23 maart 2021 om 10:11

En Ferdi woont toevallig nou net in Turkije, dus je wilt dat hij voor Turkije kiest ; )?

23 maart 2021 om 10:26

Als hij daar woont, hoort hij ook voor Turkije te kiezen, ja.

23 maart 2021 om 12:29

Helemaal met je eens Kyle. Ik zou het raar vinden om mijn vriendin, directe familie en vrienden naar Servie te moeten laten overvliegen zodat ze me 'thuis' zien spelen.

23 maart 2021 om 13:24

@kyle66. Het moeilijke hieraan is dat hij wellicht nooit het niveau voor het Nederlands elftal gaat halen. Daarom zou ik zijn keuze voor Turkije wel snappen. Het is gewoon niet realistisch dat hij snel zal worden opgeroepen, zeker omdat de bondscoach niet bepaald over de landsgrenzen heen kijkt (behalve dan voor Babel). Het niveau van het nationale elftal van Turkije is minder hoog, waardoor de kans groter is om mee te gaan naar het WK 2022.

23 maart 2021 om 14:19

@Sacha567, vandaar mijn laatste opmerking. Als iemand heel graag wil spelen en hij weet dat hij op die positie betere concurrentie heeft, dan begrijp ik het. Dan wil je wel voor het eerste land spelen, maar je weet dat dat niet zal gebeuren.

23 maart 2021 om 10:37

bjk4ever helemaal eens met jou. Interlandvoetbal zou voor de trots moeten zijn. Mensen die alleen(!) voor een land kiezen omdat het goed voor de carriere is kan ik persoonlijk missen als kiespijn in Oranje, ik neem aan dat jij die ook niet in het Turkse elftal wilt zien. Dan maakt het me verder niet uit of ze zwart, wit of paar zijn.
Ik ben er daarom ook echt voor dat spelers vanaf vertegenwoordigende elftallen onder-19, of misschien wel eerder, een keuze dienen te maken die bindend is (indien ze mogen kiezen). Dan hoor je weleens dat die keuze niet te maken is op jonge leeftijd, dat kan wel zo zijn, echter hebben veel andere spelers met 1 paspoort uberhaupt die keuze niet, dus zijn ze al in bevoordeeld.

Nederland is natuurlijk een veel groter sportland dan Turkije dus als je goed genoeg bent zou je logischerwijs voor Nederland kiezen. Bovendien heeft hij al een aantal interlands voor jong oranje achter de kiezen.

Ik betwijfel alleen of hij goed genoeg is om het NL elftal te halen. Als hij daar zelf ook over twijfelt kan Canada of Turkije een betere optie zijn.

23 maart 2021 om 11:19

Verleden resultaten bieden geen garantie voor succes zeg ik dan maar. Het Turkse voetbal wordt de komende jaren alleeb maar sterker,met al die jonge Turken die naar het buitenland verkassen.

We hebben inmiddels een verdediging om te watertanden( Soyuncu-Demiral-Kabak). Met Cengiz Under en Calhanoglu 2 jonge Turken die in het buitenland ballen,voeg daar nog jongens als Kahveci-Tufan toe en je hebt een redelijk sterke middenveld. Spits is een probleem,ik hoop dat Ali Akman het goed gaat doen in de Bundesliga,toekomstige spits van het Turkse nationale team. En dan heb ik het nog niet eens over onze keepers; Ugurcan Cakir en Altay Bayindir. Toekomst ziet er rooskleurig uit voor ons!

23 maart 2021 om 11:22

Zo jong is calhanoglu ook weer niet. Had je net zo goed Zeki Celik van Lille kunnen benoemen

23 maart 2021 om 12:13

Calhanoglu is ook maar pas 26 he. Dus redelijk jong toch? En inderdaad,Zeki op rechtback natuurlijk(hij is ook ‘al’ 25 dacht ik).

En dan kun je Ridvan van BJK op linksback zetten. En dan heb je ook nog Dorukhan, mits hij zijn vorm hervindt.

23 maart 2021 om 12:29

Ugurcan, Altay, Zeki, Mert Muldur, Ozan Kabak, Caglar, Merih, Ridvan, Umut, Orkun, Yazici, Cengiz, Abdulkadir, Dervisoglu, Enes Unal. Deze jongens zijn allemaal 25 of jonger en dan heb noem ik nog een heleboel gasten niet eens op.

23 maart 2021 om 13:36

@lincoln

Ja nu je het zegt is Zeki alweer 24 (ik had m echt 21/22 geschat). Dan hebben we ook nog Muldur op de rechtsback. Het is alleen jammer dat de linksback onderbezet is. Nu hebben we inderdaad Ridvan, maar bij gebrek aan beter zitten we met Caner opgescheept

23 maart 2021 om 16:36

Nederland een groter sportland? En dat baseer je alleen op voetbal? Kwa voetbal staat nederland zoiezo voor op turkije maar grote moest je niet zeggen de nederlanders zijn van het voetbal kickbox, de turken zijn better in basketball en voleybal dus turkije is ook een hele grote sportland

25 maart 2021 om 16:27

voetbal, hardlopen, schaatsen, atletiek, zwemmen, honkbal, zeilen, roeien, wielrennen, kickboxen, judo, hockey, tennis, snowboarden, skieen, bobslee, waterpolo, autosport, darten, turnen, handbal, handboogschieten, paardrijden, korfbal, schaken, tafeltennis, windsurfen. Allemaal sporten waarin NL beter is dan Turkije. En dan heb ik sommige disciplines bij sporten nog niet eens benoemd. Vergeet niet dat Nederland altijd zo rond de top 10 staat bij de Olympische zomerspelen en in de top 5 van de winterspelen! Waarbij Turkije geen enkele medaille op de winterspelen heeft behaald en 30e staat in de ranking van de zomerspelen, NL 17e met ongeveer 5x minder inwoners.

Op dit moment zou Ferdi bij het Turkse elftal niet eens kans maken op een basisplaats, laat staan bij het grote Oranje. Daarvoor moet die echt veel meer gaan spelen en bij Fenerbahce zie ik dat niet gebeuren. Bij Turkije kan hij een belangrijke speler worden, bij Oranje zal hij in de roulatie terechtkomen. Aan hem de keuze. Linksbuiten is wel een positie waar we wat kwaliteit nodig hebben, maar met Dervisoglu en Burak Kapacak van Bursaspor zijn er al 2 talentvolle jongens die daar kunnen opvullen. Geen man overboord dus als Ferdi uiteindelijk voor Oranje of Canada kiest.

23 maart 2021 om 16:38

Dervisoglu talent?

23 maart 2021 om 20:07

21 jaar vind ik nog een talent. Hij heeft alleen de verkeerde keuze gemaakt door op deze leeftijd naar Turkije te komen en dan vooral de Turkse top. Alanyaspor was een betere keuze geweest.

23 maart 2021 om 23:15

Clutch ik zie hem bij gs soms spelen als die invalt doet die werkelijk niks

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren