Fantasie over ‘droomtransfer’ schiet regelmatig door hoofd van Ronaldo

Vrijdag, 12 maart 2021 om 12:06Dominic Mostert • Laatste update: 13:28

Cristiano Ronaldo en Real Madrid 'missen elkaar', schrijft Marca vrijdagochtend. De 36-jarige aanvaller van Juventus denkt met enige regelmaat aan een mogelijke terugkeer in het Santiago Bernabéu en die gedachte is alleen maar sterker geworden na de uitschakeling door FC Porto in de Champions League. Volgens sportjournalist Josep Pedrerol van tv-programma El Chiringuito heeft zaakwaarnemer Jorge Mendes al informeel contact gehad met Real Madrid.

"Ze hebben het niet beter dan in 2018. Ronaldo niet en Real Madrid niet", schrijft Marca. De sportkrant benadrukt dat het besluit van Ronaldo om de Koninklijke te verlaten 'weloverwogen' en met 'wederzijdse instemming' was. Voor minstens 100 miljoen euro en maximaal 112 miljoen euro maakte hij de overstap naar Turijn. Een terugkeer wordt 'in principe' uitgesloten door Real Madrid, al is dat niet omdat de club er niets voor voelt. "Real Madrid beseft dat de club er sterker voor stond toen ze nog zij aan zij liepen."

Volgens Pedrerol heeft Mendes een 'informeel gesprek' gevoerd met Real Madrid over een mogelijke rentree van de vijfvoudig wereldvoetballer van het jaar. Het gesprek was bedoeld om te peilen hoe Real Madrid erover denkt. Bij Ronaldo schiet het idee met enige regelmaat in het hoofd. Niet alleen weet hij dat Juventus financiële zorgen heeft door de coronacrisis, ook merkt hij dat de prestaties van de club in de Serie A dit zijn ondermaats zijn. De regerend kampioen heeft een achterstand van tien punten op koploper Internazionale, met een duel tegoed.

"In februari 2018 leidden interne strubbelingen tot het vertrek van Zinédine Zidane en Ronaldo. Met terugwerkende kracht bleek dat niet het beste besluit. CR7 begint na te denken over wat hij wil. Ene terugkeer bij de club die hem alles heeft gegeven is voorlopig vooral een droom, maar in het voetbal is alles mogelijk", aldus Marca. Ronaldo is met een jaarsalaris van netto 31 miljoen euro de absolute grootverdiener van Juventus en heeft een contract tot medio 2022. Met het oog op de coronacrisis lijkt een transfer het overwegen waard voor de club.


Poll

Zou Real Madrid er goed aan doen om Cristiano Ronaldo terug te halen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

47 reacties (laatste reactie door viscacatalunya)

Als hij terug gaat is perez wel de winnaar van hun akkefietje waardoor hij wegging. Ik weet dat ze het al bij hadden gelegd maar het is nog steeds ronaldo die bij madrid gaat peilen terwijl real madrid hun vizier op haaland en mbappe heeft.

12 maart 2021 om 12:50

Als ronaldo weer bij madrid komt vragen of hij daar mag spelen is ronaldo de verliezer.

Real Madrid heeft een capabele en nuchtere man als voorzitter. Zal niet in die sentimenten trappen denk ik. Ronaldo heeft voor veel plezier gezorgd in Madrid maar lijkt me verleden tijd. Hij heeft een doorlopend contract en is 36 jaar oud.Madrid moet investeren in de toekomst Mbappe zou mij dan een veel logischere keus lijken.

12 maart 2021 om 12:23

Heb dan liever dat c ronaldo naar real madrid gaat en mbappe een barca shirt aantrekt.

12 maart 2021 om 12:34

Geef mij maar de machine Haaland en Real Madrid uiteindelijk Mbappe. Weer een titanenstrijd tussen twee wereldspelers. Zou goed zijn voor La Liga die de afgelopen jaren lijken gepasseerd te zijn door de Premier League.

12 maart 2021 om 12:36

Ja, hè hè salaaf, en ik het omgekeerde 😉

12 maart 2021 om 12:39

@El_Guaje: ik heb een beter voorstel. Juve houdt CR7, Barca houdt LM10 en haalt Aguero, Garcia en Depay, en dan haalt Real Madrid Haaland en Mbappé. Deal?

12 maart 2021 om 12:45

Mbappe en haaland zijn beide welkom bij barcelona. Mijn behoefte voor een “titanen strijd” is zeer klein.

12 maart 2021 om 14:44

Hebben we het nog steeds over hetzelfde Barca dat zware financiële problemen heeft en bijna op omvallen staat? Als die deze zomer op de proppen komen met een Haaland of Mbappe eet ik mijn hoed op.

12 maart 2021 om 14:53

Ik koop dan een hoed om het samen met je op te eten.

12 maart 2021 om 17:14

Haha deal!

12 maart 2021 om 13:00

Denk ook niet dat Perez hier aan begint. Zie wel een ruildeal op poten gezet worden met Juve voor Icardi. Zeker als Messi beslist te blijven bij Barcelona. Stel dat Mbappe dan toch beslist niet bij te tekenen en Messi verlengt niet kunnen we nog misschien Messi en Ronaldo samen bij PSG zien :D Al zal het zo een vaart wel niet lopen.

12 maart 2021 om 13:22

Icardi is toch niet goed genoed voor Juve? Daar worden ze niet beter van.

12 maart 2021 om 13:31

Zou liever geld zien dan icardi. Morata doet het goed bij juve. Er is geen nieuwe spits nodig. Wel is er een behendige aanvaller nodig naast Chiesa.

12 maart 2021 om 14:45

Ik ben zelf ook niet echt fan van Icardi. Maar heb toch de indruk dat zijn naam daar al sinds hij bij Inter speelde , blijft circuleren. Heb het gevoel dat die geruchten toch aanblijven, tenzij de Juve kenners anders beweren. Ik probeer de punten aan elkaar te knopen Ik denk dat het ook heel moeilijk is om een prijs aan Ronaldo te kleven. Is ondertussen 3 jaar ouder, laatste jaar contract, strijkt een giga salaris op,... 50 miljoen? Minder? En ook Ronaldo zal moeten inboeten op salaris. United gaat denk ik ook niet meer aan hem beginnen, dus verder dan PSG in Europa kom ik niet. Tenzij hij de overstap zet naar de VS, maar ik denk dat Ronaldo daar toch nog even mee wilt wachten.

Zoooooooo CR terug in het wit....doen!! Wel tegen bodemprijs en klein salaris. Hij hoort samen met Sergio carriere af te sluiten bij RM.

12 maart 2021 om 12:15

Klein salaris en ronaldo gaat uiteraard niet samen.

12 maart 2021 om 12:16

Klein salaris is ondenkbaar. Daarnaast ga je dan weer het team op Ronaldo afstemmen, voor hoelang? 2 jaar? Heb je echt niks aan.

12 maart 2021 om 12:29

Prima, doen. Dan kan Haaland/Mbappe naar Barça

12 maart 2021 om 12:32

Prima Aronde Haas, start jij de crowdfunding?

12 maart 2021 om 13:23

Nu Raul en di Stefano nog. Het is in alle opzichten een slecht idee.

12 maart 2021 om 21:33

Je weet toch wel dat Di Stefano overleden is?

12 maart 2021 om 22:09

Het was ironie. Ik had daar niet eens aan gedacht. Ik wilde een paar Madrid legendes noemen.

Moet Real Madrid niet doen. Als er de keuze is tussen Haaland, Mbappé of Ronaldo moet er altijd voor de toekomst gekozen worden. En door de salaris beperkingen zal Ronaldo sowieso niet haalbaar zijn denk ik.

Vond het ontzettend zuur toen Ronaldo vertrok bij Madrid, hoopte dat het nooit zou gebeuren. Toch gebeurd. Nu moet je dat ook gewoon accepteren en verder gaan. Ronaldo is nog steeds ontzettend goed, maar inmiddels al 36. Als Madrid zijnde moet je geen speler van die leeftijd aantrekken. Spaar dat salaris uit en leg het bij aan een eventuele komst van Mbappe. Hoewel dat misschien ook maar een droom is.

Afhankelijk van de voorwaarden het overwegen waard. Maar hij is al 35. Vraag zal zijn hoe graag Juventus van hem af wil. Kleine vergoeding is nog acceptabel, maar je kunt het geld beter in Mbappe stoppen. Die heeft de toekomst. Zie hem ook nog wel naar PSG gaan als Mbappe zou vertrekken. Die kunnen hem nog wel betalen.

Nee, moeten ze niet doen. Real is al aan het bouwen, en daar hoort straks nieuw bloed bij.

Niet doen. Real moet zich lekker focussen op Mbappe en de mooie tijden met Ronaldo koesteren. Hij is op zijn retour en gewoon geen vaste waarde meer voor de toekomst. Ik snap het sentiment, maar ernaar handelen is niet verstandig.

In mijn korte tijd als voetbalfanaat heb ik maar 3 club teams gezien waarvan ik dacht, dit is de creme de la creme. Barcelona onder Guardiola, het Bayern munchen van de afgelopen jaren, en het Real van Ronaldo en Zidane. Cristiano is zonder twijfel, nog steeds een van de beste spelers ter wereld. Hij mist de pure snelheid en het dribbelen van vroeger, maar scoren kan hij nog steeds als geen ander en dat is waarmee je wedstrijden wint, en voor het creatieve heb je nog 9 andere die dit kunnen verzorgen.

Het punt is nu dat als je naar Juventus kijkt, dat er van die 9 andere hooguit 1 wat laat zien. Cuadrado op een goeie dag, soms is het Bernadeschi, soms doet Rabiot wat leuks. Maar het is nooit consistent goed, wat bij Real wel zo is, er wordt altijd een bepaald niveau gehaald en dat is wat ik denk dat Ronaldo nodig heeft op het moment. Hij is al 36, je moet niet meer verwachten dat hij het team draagt in iets anders dan doelpunten maken. Dus een ruil tussen Ronaldo en Hazard plus 30 miljoen ontvangen van Juventus. Verder haal je Mbappe, die zijn droom krijgt om bij Real madrid te spelen met Ronaldo, en je geeft Ronaldo een waardig afscheid van het voetballen op de plek waar hij historie heeft geschreven.

Wie weet.

12 maart 2021 om 12:47

9 andere die het creatieve verrichten ja? Meningen mogen verschillen maar het creatieve is het lastigste vind ik.

12 maart 2021 om 16:17

Het lastigste weet ik niet, er zijn momenten geweest bijvoorbeeld bij Barcelona dat er aan creativiteit niks ontbreekt maar een eindstation wel. Maar tot op een zekere hoogte klopt het wat je zegt, en is ook het punt wat ik wil maken. Ronaldo is al 36 en zijn tijden van 6 man voorbij komen, of om de wedstrijd een bal van 40 meter in het doel schieten alsof het niets is zijn voor het grootste deel voorbij. Dus hij moet gewoon aangevoerd worden en dan schiet hij er 30,40 voor je in wat nog steeds niemand doet behalve Messi en Lewandowski, gebeurt dit niet dan en presteren de andere 9 ook niet, ja dan wordt het niks. Zie Juventus.

Zelf vindt ik het vooral jammer allemaal maar we zullen zien. Ik ben oprecht al blij met spelers als Haaland die zoals altijd laten zien dat talenten altijd opkomen.

Als fanboy wil ik hem heel graag terug. Maar als je naar het hele plaatje komt, zou het denk ik geen goed idee zijn om hem terug te halen. Blijkbaar is daar eindelijk het besef dat Ronaldo geen CL gaat winnen met Juventus. Daarvoor komt Juve in alles te kort en bij Real had die de perfecte systeem om zich heen met wereld middenvelders, en een spits die in zijn dienst speelde. Ik hou veel van Cristiano, maar het is beter dat Real zich gaat investeren voor in de toekomst ( Mbappe, Haaland ).

Ronaldo is nog altijd 1 van de dodelijkste spelers ter wereld en zijn cijfers liegen er niet om. Als hij bij een team komt zoals Real Madrid destijds waar hij het eindstation van elftal is en kwalitatief sterke spelers om zich heen heeft, zie ik hem eigenlijk dezelfde cijfers weerleggen als in zijn laatste seizoen bij Real. Real Madrid zelf is echter niet hetzelfde als 3 jaar geleden. Qua koopkracht niet maar ook niet als je kijkt naar de kwaliteit van de selectie. Veel sterkhouders zijn toch ook weer een aantal jaren ouder en de corona situatie heeft Real Madrid ook beã¯nvloed qua koopkracht.

12 maart 2021 om 13:57

Laatst zei je nog dat Courtois en Mendy een geweldig seizoen speelden? Dus dat zijn dan toch geen echte verzwakkingen? Met Ronaldo erbij en die twee heb je dan dus 10 wereldspelers volgens jouw redenering.

Ondanks dat hij de beste speler ooit is die bij Real Madrid heeft gevoetbald is dit geen goed idee. Hij is al 36 jaar oud en om dan nog een mega salaris aan te bieden die hij verlangt gaat wat te ver. We moeten kijken naar de toekomst. Mbappe of Haaland halen is het beste voor Real. Een toekomstige voetbal ster voor de komende 10 jaar is wat Real op dit moment nodig heeft.

12 maart 2021 om 13:35

Denk zelf ook niet dat jullie voorzitter zo gek is om Ronaldo terug te halen. Die houdt al verstandig de hand op de knip en het is inderdaad gewoon wachten tot óf Mbappe óf Haaland komt. Of welke superster in de dop dan ook (carnavinga?).

Vroeger had je elk jaar United terugkeergeruchten en nu naar Real.

Op zijn leeftijd kan je nergens beter af zijn dan de Serie A. Weet wel niet wat zijn rol nog kan zijn in dit Juve. Scoren zal ie nog wel een tijdje blijven doen, maar Juve moet toch ook verder kijken naar andere jonge spelers. En zelfs al hebben we het over Cristiano, Real Madrid doet dit nooit. Marca toch...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Juventus

1068 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Napoli7039
3.Atalanta6939
4.Juventus6936
5.AC Milan6921
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
A. RabiotMiddenvelder302
Cristiano RonaldoAanvaller3027
MorataAanvaller299
F. BernardeschiAanvaller260
F. ChiesaAanvaller267
W. SzczęsnyKeeper270
L. BonucciVerdediger242
Voor de complete selectie: Clubpagina Juventus.

3869 fans
Aanvaller, 36 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Juventus 30 27 3 0
2019/2020 Juventus 33 31 3 0
2018/2019 Juventus 31 21 3 0
2017/2018 Real Madrid 27 26 1 0
2016/2017 Real Madrid 29 25 4 0
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren