Aad de Mos haalt hard uit: ‘PSV ziet Marokkaanse spelers als prinsjes’

Dinsdag, 9 maart 2021 om 07:23Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 07:45

Aad de Mos denkt niet dat het nog goedkomt tussen Mohamed Ihattaren en PSV. De aanvaller kreeg onlangs een disciplinaire straf van de Eindhovense club en het is ten zeerste de vraag of het negentienjarige talent een nieuw contract gaat ondertekenen. Volgens De Mos is er in het voortraject te veel fout gegaan, doelend op de elftallen van veertien tot achttien jaar bij PSV. “Daar liepen bij PSV lang veel CIOS-jongens rond als trainers. Daarvan is Ihattaren het slachtoffer geworden.”

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

74 reacties (laatste reactie door ikbengoed83)

PSV heeft dit soort jongens in het verleden inderdaad niet goed begeleid in de jeugd. Gelukkig is die omslag aantal jaar geleden wel ingezet waardoor die begeleiding nu wel top is. Aan de andere kant moeten we dat ook niet overdrijven, het is natuurlijk ook niet zo dat het lang leve de lol was in die jaren. Ook toen werd er echt op voeding, prestaties en mentaliteit gelet maar kregen de toptalenten gewoon wat meer ruimte. Achteraf gezien foute keuze geweest. Neemt niet weg dat dat natuurlijk geen reden is om je bij het eerste elftal ook boven het elftal te zetten. Je kunt als speler ook zelf nadenken en hebt zelf ook verantwoordelijkheid zoals de Mos terecht zegt.

9 maart 2021 om 07:59

Dat pamperen gebeurd(e) niet alleen bij PSV overigens. De afgelopen jaren zijn er aardig wat talenten geweest die het op mentaliteit vergooid hebben en je ziet het in feite nog steeds wel.

9 maart 2021 om 08:03

Klopt. Al vind ik het wel lastig om verkeerde mentaliteit van spelers direct te herleiden naar wat pamperen in de jeugd. Ze hebben ook een opvoeding thuis en een eigen verantwoordelijkheid op een gegeven moment.

9 maart 2021 om 08:19

Daar gaat het net zo hard in mis. Zodra een jongen in de jeugd zit bij een profclub, helemaal bij een grote club als PSV, is hij toch een potentieel goudmijntje voor dat gezin. Dan wordt er vanalles door de vingers gezien en toegelaten. Zelfde gebeurt bij de clubs. Het is een algemeen probleem, dat getalenteerde jonge voetballers alles maar wordt toegestaan, want stel je eens voor dat je iets verkeerd zegt of doet! Dan wordt hij geen prof meer en kan iedereen fluiten naar het geld.

9 maart 2021 om 09:59

Ik denk dat clubs ook bang zijn voor het risico dat de toptalenten al op hun 16e naar het buitenland vertrekken als ze hard worden aangepakt. Dus daar moet je een middenweg in zien te vinden. Daarnaast moet natuurlijk de speler zelf laten zien dat ze de top willen halen.

9 maart 2021 om 16:43

@skede: Waarom is dat te wijten aan begeleiding binnen de club? Als ik kijk naar dergelijke spelers van Marokkaanse kom af zitten er veelal "moeilijke jongens" tussen. Is dat begeleiding of cultuur/instelling?

9 maart 2021 om 10:33

@skede 'dit soort jongens " Ik hoop dat je hiermee niet bedoelt de Marokkaanse spelers, maar gewoon beste talenten uit de jeugd.

Wat Aad zegt is gewoon onzin. Dit heeft niets te maken met achtergrond. Een Othman die ook uit jullie jeugd kwam was altijd een harde werker. Zo een type ga je toch opeens niet hard aanpakken enkel omdat hij Marokkaanse achtergrond heeft. Zelfde geldt voor oa Karim elamadi of Afellay. Een Boularouz.

Dat zijn zulke andere types als een Ihattaren of een Bakkali. Die in de jeugd alles deden op hun talent en daardoor stuk inzet missen.

9 maart 2021 om 10:44

Met 'dit soort jongens' doel ik op de spelers die in de opleiding bekend staan als de allergrootste talenten. Welke nationaliteit die hebben boeit me niet in dit geval.

9 maart 2021 om 12:01

Ik vind het eerlijl gezegd geen onzin, wat de Mos zegt. PSV stond jarenlang bekend als de 'aai over de bol, ipv schop tegen de kont' mentaliteit. Dit heeft een aantal moeilijke jongens ook juist een extra kans gegeven, maar de realiteit is dat de jongens die het jarenlang op talent alleen gered hebben, stuk voor stuk afvielen bij PSV1. Opvallend is te noemen dat drie van de grootste talenten binnen deze categorie Marokkaans bloed in de aderen hadden (Bakkali, Labyad en Ihattaren). Daar moet wel bij benoemd worden dat dit niet voor ieder talent in deze situatie geldt. Een jongen als Pereira (dacht ik) die toendertijd naar ManU is vertrokken, lijkt nu ook niet te slagen. Al is dat natuurlijk nog een paar stappen hoger. Toch kreeg hij een paar jaar terug vergelijkbare verwijten, als ik me het goed herinner.

Dat vind ik juist de zwakte van veel (jeugd)coaches. Een tactiek kan elke coach wel verzinnen, de lastige jongens wat vaak de betere voetballers zijn hun potentie laten inlossen, dat is de echte uitdaging. Het is heel makkelijk om een lastige jongen weg te sturen maar als je dan echt zo een goede coach bent dan laat je er je people's manager skills op los en vind je manieren om zo een speler voor je te winnen

9 maart 2021 om 07:58

Dicht jij Schmidt ook maar enige vorm van people manager skills toe dan? Ik maak hem natuurlijk niet dagelijks mee, maar op dat vlak scoort hij volgens mij behoorlijk slecht. De ‘makkelijke’ jongens die uit zichzelf hard werken zullen hem allemaal fantastisch vinden, maar de rest...

9 maart 2021 om 08:04

@FCB_Catalunya ik durf dat niet te zeggen maar als je na een goede wedstrijd van Ihatteren gaat zeggen dat het geen Messi is om vervolgens te zeggen Rosario is een topplayer dan kan ik me niet voorstellen dat zo een Ihatteren denkt deze coach heeft vertrouwen in mijn kwaliteiten. Dat was geen handige opmerking. Als zo een talent niet lekker in zijn vel zit en je gaat alleenaar zeggen harder trainen en de politieagent spelen denk ik ook dat dat averechts werkt. Soms hebben dit soort spelers een andere benadering nodig wil je ze raken

9 maart 2021 om 08:56

Precies. Je weet dat jongens als Ihattaren en Ziyech dit soort dingen gewoon niet goed oppikken, maar daar heeft deze trainer totaal geen gevoel bij. Als trotse jongen horen dat huis-, tuin- en keukenvoetballer Rosario zogenaamd een top player is en jij als begenadigd talent geen Messi bent.. Lachwekkend.

9 maart 2021 om 08:01

Ook de beste people managers hebben conflicten. (Ferguson vs Beckham , v Nistelrooy of Hiddink vs Davids of Mourinho vs Casillas).

9 maart 2021 om 08:02

Dit kan je niet menen Japie. Het begint met intrinsieke motivatie. Waarom zou een trainer heel veel tijd en moeite in iemand stoppen die zelf niet de motivatie heeft om het maximale eruit te halen?
Je kan verbaal lastig zijn, wellicht zelfs in houding, maar het begint gewoon met inzet. En als je die inzet niet op kan brengen dan moet je je afvragen of het leven van profvoetballer wel voor jou is weg gelegd. Dat kan je een trainer niet aanrekenen.

9 maart 2021 om 08:08

Een trainer zou er tijd en motivatie in moeten steken omdat dit de jongens zijn met de individuele kwaliteiten om je kampioen te kunnen maken. Een Rosario gaat daar nooit voor zorgen

9 maart 2021 om 08:18

Dat ben ik dus niet met je eens. Als ik de analogie van school gebruik dan is in jouw optiek de leraar verantwoordelijk voor de leerling die geen inzet toont en zich niet voorbereid.
Wellicht is het een zeer intelligente leerling die toch, zonder inzet te tonen, zijn examen haalt. Vervolgens komt die leerling in een omgeving, universiteit, waar meer intelligente mensen rondlopen en dan sneeuwt hij onder zonder inzet. Is het dan ook de verantwoordelijkheid van de leraar?

Nee, ik ben van mening dat het begint met de wil om het maximale uit jezelf te halen. Voetbal is niet alleen maar mooie acties. Voetbal is een teamsport waarin je, hoe goed je ook bent, ook moet denken aan de vuile meters en de teamdiscipline. Als jij het niet kan opbrengen om op conditie te zijn dan is er een ander die wel die bereidheid heeft. De tijden van Romario zijn niet meer, het spel is veel dynamischer geworden.

9 maart 2021 om 08:44

Ik ben het daar niet mee eens en daarom ben ik ook geen voorstander van coaches met de schoolmeester aanpak. Er zijn maar weinig leerlingen die miljoenen vertegenwoordigen. Verder is ook niet iedere jongen van 18 jaar al mentaal volwassen. Met alleen maar ideale schoonzonen win je ook de oorlog niet. Vaak zijn het de wat lastigere karakters die het verschil maken in het veld

9 maart 2021 om 08:50

(eenopinie)

Helemaal mee eens een trainer is een passant die een elftal moet vormen van de spelers die hij heeft en als je er een of twee bij hebt die niet mee willen of kunnen dan is dat jammer het moet uit je zelf komen het willen bereiken van eventueel de top , maar veel mensen hier op het forum zetten jonge spelers gelijk op een voetstuk na paar wedstrijden en dan denken ze vaak dat ze het mannetje zijn daar zijn zoveel voorbeelden van , maar als ze mislukken dan is het de schuld van de trainer Bakkali , el Hamdoui , Lampty , waren ook van die grote talenten hebben zij na Ajax en PSV verder nog wat laten zien ? speler met name jongeren denken vaak het komt vanzelf maar je zult hard moeten werken en dat overdreven gedoe van een trainer ziet het niet is die of die zitten als je goed bent zet geen enkele trainer jou er naast hoor .

9 maart 2021 om 09:13

ha ha Japie , van Gaal had ook een schoolmeesters aanpak en is met afstand de beste trainer die wij hier hebben gehad , spelers zijn gebaat bij regels en orde pas dan kun je succes hebben en dat heeft v Gaal wel bewezen dacht ik een losse aanpak werkt niet , met elf ihattarans zal je nooit wat winnen maar met elf iets minder getalenteerden zal je altijd meer winnen die vormen een team niet dat andere hoor ,

9 maart 2021 om 09:23

@japie, ik vind het ook helemaal niet erg als een jonge voertballer tegendraads is. Dat is soms juist wel goed, maar ik blijf erbij dat het met inzet begint. Als je kijkt naar jongens als van Persie, Zlatan, Cristiano Ronaldo en om een andere sport aan te halen ( heb de docu zitten kijken) Michael Jordan en Dennis Rodman, dan zie je dat dat hele tegendraadse jongens zijn. Al die mannen zijn geweldige atleten voor wie je naar het stadion gaat, maar ze hebben wel een randje. AL die atleten hebben echter wel gemeen dat ze allen altijd het maximale uit zichzelf hebben willen halen. Ik vind echt dat je kwalijk gedrag met de mantel der liefde probeert te bedekken en de verantwoordelijkheid voor hun foute gedrag afschuift op het gezag. Zo werkt de maatschappij niet, sterker nog, dat is een tendens die momenteel als een k***gezwel in de samenleving groeit. Het is altijd de schuld van een ander.

9 maart 2021 om 11:33

Japie
"een trainer zou er tijd en motivatie in moeten steken omdat dit de jongens zijn met de individuele kwaliteiten om je kampioen te kunnen maken"

Waar komt het waanzinnige idee van jou toch vandaan dat Schmidt geen tijd en motivatie in Ihatteren gestoken zou hebben? Die suggestie van jou, die je louter trekt omdat Ihatteren gewoon heel matig bezig is dit seizoen en jij de schuld daarvan 100% op de schouders van Schmidt en 0% op de schouders van die jongne legt, grijp je puur uit de lucht.
De realiteit is dat Schmidt gewoon heel erg veel tijd en energie in die jongen heeft gestoken. Maar jij hebt het waanidee dat PSV een club is die een jongen die niet eerst zelf het harde werk wil stoppen in zijn ontwikkeling als voetballer en persoon maar eventjes de privileges moet geven die Romario, Maradona en Messi genieten. Dat is echt een gedachtenkronkel aan jouw kant Japie. Uiteraard gaat dat bij PSV niet gebeuren. PSV is een topclub, remember? Tot het moment dat Ihatteren bij elke wedstrijd die hij speelt er één of twee in ramt zal hij gewoon hard zijn best moeten doen, fit moeten blijven en zich normaal moeten gedragen in plaats van de vedette uithangen buiten het veld en nooit daarbinnen. Want jouw mantra 'dit zijn de jongens die de wedstrijden voor je winnen/je kampioen maken' is slap gezwets zolang die jongen zelf onuitstaanbaar gedrag vertoont én ook nog eens als een drol speelt.

Daarnaast, Japie, even een reality check voor je. Als jij denkt dat PSV afhankelijk is van Ihatteren, dan zut daar precies de kern van je denkfouten en je drogredenen. Roger Schmidt is namelijk niet aangesteld als de kleuterleider die zich alleen met Ihatteren bezig moet houden. Die heeft nog meer spelers. En als je een klein beetje had opgelet dit seizoen, dan zijn het vooral Malen, Madueke, Gakpo, Ledezma en Zahavi die 'de wedstrijden voor je winnen'. En niet Ihatteren. Die heeft dit seizoen exact NUL wedstrijden gewonnen voor Psv. En dan ga jij hier volhouden dat hij zich maar niet met de welwillende talenten als Malen en Madueke bezig mag houden maar dat hij aan een dood paard moet trekken?? Onzin. Zoals ook dat eeuwige aanhalen van Rosario en Thomas door jou een pure drogreden is. Rosario wordt net door Schmidt aangehaald als een 'betere voetballer' dan Ihatteren. Dat zijn jouw woorden. En die heeft Schmidt nooit gezegd.

Dus, probeer voortaan gewoon bij de realiteit te blijven en probeer die groef uit je grammofoonplaat te poetsen want je plaatje blijft constant hangen en het enige dat je hier doet is alleen maar jezelf herhalen.

PSV heeft meer spelers dan Ihatteren. En het lot van PSV is niet met zijn lot verbonden. Als Ihatteren weggaat, dan betekent dat niet het einde van Psv. Zie jij dat ook zo, of denk jij werkelijk dat PSV ten onder gaat zonder Ihatteren?

9 maart 2021 om 11:41

"ik vind het ook helemaal niet erg als een jonge voertballer tegendraads is. Dat is soms juist wel goed, maar ik blijf erbij dat het met inzet begint. "

Precies! Talent alleen heeft nog nooit iets bereikt. Wie niet hard wil werken zal nooit de top bereiken. Al heb je de gaves van Maradona.
Wat dat betreft vind ik het vertrek van Ihatteren bij PSV eigenlijk wel prima. Hij heeft dit seizoen eigenlijk vooral voor gezeik gezorgd. Wanneer heeft hij zijn voeten laten spreken? En ik snap best dat Japie denkt dat het allemaal aan Schmidt lag, maar dat is als je er alleen al over nadenkt evident absurd. Waarom zou een trainer met zijn gezonde verstand ruzie gaan maken met een groot talent? Dat een trainer liever louter harde talentloze werkers in het veld heeft staan omdat die allemaal zo goed naar hem luisteren, is pure apekool. Onzin uit pure armoede. Uiteraard heeft Schmidt heel lang geprobeerd om met Ihatteren te werken. Maar, het is logisch dat de trainer de richting bepaald welke de selectie en het team opgaan. Japie denkt dat je als club je richting maar moet laten bepalen door een 18 jarig talent, maar die visie lijkt mij niet heel breed gedragen te worden door veel mensen. Ihatteren heeft gewoon een keuze. Meegaan en zich volwassen tonen, of niet meegaan en afhaken. Dat hij elders, bijvoorbeeld bij Ajax 'wél op waarde geschat zou worden' vind ik ook al zo'n clichématige opmerking. Hoezo dan? Mag hij bij Ajax ook zich misdragen op de training? Mag hij bij Ajax in de omschakeling lekker blijven staan en niet meedoen (waardoor iemand vrij komt en de tegenstander onder de druk van Ajax uit kan spelen)? Uiteraard niet! Zijn houding en instelling, linksom of rechtsom, is toch opgevallen nu en dat verraadt ook dat je zeer ernstige twijfels moet hebben over zijn geschiktheid voor topvoetbal.
Einfin, inderdaad, het ligt altijd aan anderen. Dat is wel het devies van Japie.

9 maart 2021 om 11:46

@eenopinie, Als trainer kan je successen behalen als je bepaalde lastige jongens kan laten renderen. Netflix heeft een prachtige serie, Last Chance U. Daar hebben ze tientallen van die lastige boys bij elkaar gescout die van de beste universiteiten als het gaat om sport afgetrapt zijn om misdragingen die heel wat ernstiger zijn dan wat Ihattaren heeft gedaan. Afgelopen 10 jaar iets van 5 jaar kampioen geweest en heel wat boys aan de NFL afgeleverd. Een schoolmeester heeft niks te winnen, een trainer wel

9 maart 2021 om 11:57

Laney College, dat is de Universiteit die dit programma heeft, komt niet uit in de hoogste klassen van het college Football. Mischien is dat inerdaad een prima idee. Ihatteren gewoon naar Almere City of, beter nog, naar Quick Boys of Kozakken Boys! Wie weet kan hij daar leren hoe je als getalenteerd persoon je als verantwoordelijke gaat gedragen en spelen.

9 maart 2021 om 12:12

@constant, ik doelde niet specifiek op Ihattaren maar eenopinie vroeg waarom een trainer veel moeite en tijd zou steken in iemand die zelf niet de motivatie heeft.

PSV is natuurlijk ook niet bepaald het hoogste niveau in het voetbal

9 maart 2021 om 12:13

@sloep01 Voor mij is Cruyff de beste Nederlandse coach allertijden. ik ben persoonlijk ook geen groot fan van Van Gaal. Het is zeker een goede coach maar ik ben geen fan van zijn aanpak en communicatie

9 maart 2021 om 12:15

@Constant Kane ik doelde niet eens perse op Schmidt als je mijn reactie zag. Ik had het ook over jeugdcoaches. In de jeugd worden de zogenaamde lastige jongens helemaal snel weg gestuurd, ik praatte daarom meer in zijn algemeenheid

9 maart 2021 om 08:08

Ja maar alle andere PSV talenten op dit moment lijken juist zeer tevreden over Schmidt en de technische staf. Het hele jaar geen enkel slecht woord gehoord van Madueke, Gakpo of Teze. Dan lijkt het mij toch dat het vooral aan Mo zelf ligt. Hopelijk komt hij weer in zijn oude vorm.

9 maart 2021 om 08:16

Noem mij 1 speler die kritiek heeft op de coach die op dat moment de opstelling maakt. Meestal komt er pas kritiek van spelers op een coach op het moment dat hij weg is

9 maart 2021 om 09:27

Zlatan op Guardiola

9 maart 2021 om 09:30

Japie leg mij even uit hoe het kan dat een Gakpo, Madeuke en Teze dan wel doorkomen zonder gezeik? Dat is omdat zij buiten hun talent wel echt willen werken voor het team. Dat doet Mo simpelweg niet en daarom wordt hij voorbij gestreefd door anderen. Een speler met minder talent (rosario) die harder werkt dan een speler met talent (mo) is beter voor het team dan andersom. PSV doet aan een teamsport en niet aan een Mo sport. Ja hij kan misschien veel geld opleveren maar dat kunnen 3 of 4 naast hem ook die wel willen werken. Vooral als talent niks toevoegt qua doelpunten. PSV is een team met 20 spelers die wedstrijden moeten winnen en Schmidt is daar verantwoordelijk voor, hij is niet oppas mama van Mo. Prima om je grootste talent te begeleiden maar om hem nou op zn 19e nog te smeken om zn best te doen tijdens een training? Doe ff normaal.

9 maart 2021 om 10:19

Helemaal mee eens. Het primaire doel voor PSV is wedstrijden winnen en deelname aan CL of EL veilig te stellen. Dat doe je door het beste team op te stellen dat in de visie van de trainer past. Dat betekent dat de spelers zich moeten richten op de visie van de trainer. Daar hoort in de visie van deze trainer hard werken en een topconditie bij. Aan beide criteria heeft Mo niet voldaan, dit seizoen.

9 maart 2021 om 12:16

@eenopinie daar heb je een punt 😄

9 maart 2021 om 12:18

@barcalover123 dat zijn misschien een ander type jongens maar dat is kunst van het coachen. Kunnen omgaan met verschillende type individuen, allemaal met hun eigen gebruiksaanwijzing

9 maart 2021 om 10:37

@japie "maar als je dan echt zo een goede coach bent dan laat je er je people's manager skills op los"

Een goede coach hoeft dit niet te kunnen he. Als je maar iemand in de organisatie hebt (bijv assistent) die zo een rol kan hebben.

Kijk bijv bij Ajax toen met Zlaten. Dankzij Beenhakker nog goed gegaan. Die werd vertrouwenspersoon.

9 maart 2021 om 12:19

Mee eens maar dat zie ik ook als coaches. Ten Hag zijn invloed als assistent trainer bij PSV was ook best groot en dat geldt ook voor bv een Rutte

9 maart 2021 om 16:35

Idd, dus snap die link naar zijn afkomst totaal niet. Is toch altijd wel belachelijk. Zodra ze even minder zijn of iets verkeerds doen komt opeens hun afkomst ter sprake. Bizar. Toen hij weergaloos was, oh ja Nederlander Ihattaren moet echt voor Oranje kiezen dit dat. Snap er niks van. Alsof je geen pure Nederlandse spelers (als we toch de onderscheiding even helaas moeten maken) hebt die even falen. Agh. Maar over Maza, Ziyech, Idrissi en co. dan doet hun afkomst er opeens niet toe. Verbazingwekkend!

10 maart 2021 om 12:37

Je moet als coach altijd het belang van het team voorop zetten. Als zo'n jongen een negatieve invloed heeft op het team dan is het vaak beter om het storend element uit het team te zetten . Hij kan , ook als hij buiten het team staat laten zien dat hij verbeterd.

Met Aad eens, discipline is het belangrijkste. Deze jongens hebben toch een andere achtergrond. Liefde geven en hard zijn werkt het beste. Dan doen ze alles voor je.

9 maart 2021 om 08:00

Discipline is belangrijk maar talent natuurlijk ook. Niet elke jonge speler is meteen gedisciplineerd maar de kunst is om zo een jongen op een menselijke manier het nut van discipline te laten inzien. De lastige jongens worden vaak juist te snel weg gestuurd in de jeugd imo terwijl dat vaak de betere voetballers xzijn

9 maart 2021 om 09:38

Japie en hoelang wil je zo'n jongen begeleiden. Moet je maar achter ze blijven rennen als ze geen stappen willen maken? Voetbal gaat door he, wil niet iemand stappen gaan maken dan staan er genoeg talenten die graag die plek willen over nemen en die wel willen hard werken. Uiteindelijk begint het ook allemaal bij jezelf, als je als speler van 19 nog moeite hebt met provisionele houding dan wil je het gewoon niet graag genoeg en dan moet je eigenlijk gewoon aan de kant gaan.

9 maart 2021 om 10:13

Ik vind het allemaal wel meevallen. Hij heeft een shakie weggegooid en wilde niet in een ijsbad springen. Er zijn ergere dingen denkbaar

9 maart 2021 om 11:52

Japie
Dat van die shake en het ijsbad waren maar wat random voorbeelden. Er is een lijst met allemaal dat soort dingen. Maar denk even wat dieper na Japie. Zag je Tadic niet, zondag na de wedstrijd? Stond tijdens het interview een shake te drinken. Zie je het verschil al? De ene is eigenwijs, vindt dat hij het allemaal zelf wel bepaalt en de ander weet dat de top bereiken betekent dat je hard moet werken en dat je serieus en contentieus met je vak bezig moet zijn.
En dat begint niet met Erik ten Hag, of Roger Schmidt. Dat begint met de speler zélf!
Is jou zelf nog niet opgevallen trouwens dat het er bij jou steeds om gaat dat Ihatteren kennelijk met nagenoeg alles weg mag komen, maar de trainer die gewoon aangesteld is om het team te laten renderen en prijzen te laten winnen ijn jouw ogen kennelijk een soort BSO activiteiten leider is die een talent van 18/19 centraal moet stellen en niet alleen alles moet pikken van hem maar ook het compete team rond hem heen moet opbouwen? Hele rare visie houdt jij erop na, vind ik.

9 maart 2021 om 12:20

Tadic is geloof ik 31 jaar. Die is veel verder ontwikkeld als een Ihattaren

9 maart 2021 om 13:36

Zeg je precies goed Japie. Tadic is 31 jaar en heeft het fysiek van een bodybuilder. Ihattaren is 18 en heeft een buikje. (terwijl dat in 99 procent van de gevallen andersom hoort te zijn) Ik snap dat een trainer flexibel moet zijn en ben ook van mening dat Schmidt het anders aan had kunnen pakken, maar je kan hier maar 1 iemand aanwijzen die verandering kan brengen in deze situatie en dat is Ihattaren zelf.

Hahahah nu is hij Marokkaanse speler. Nu mag ihatteren voor mars uit komen want Marokkanen wil jou ook niet in het Marokkaanse de elftal zien. Aad de mos heeft gelijk.

9 maart 2021 om 08:12

Haha deze verontwaardiging... Joh maak je niet zo druk. Het is toch ook een Nederlands Marokkaanse voetballer? Dat een vent van 70 ze dan Marokkaans noemt om een punt te maken is niet zo erg toch? Maakte hij niet laatst een opmerking over mislukken Limburgers bij Ajax? Ik geloof daarentegen best dat sommige jongens een harde lijn beter kunnen hebben dan een zachte ja.

9 maart 2021 om 09:51

Het gaat om de cultuur vechter, niet zo zeer of het een voetballer voor Nederland of Marokko is.

Aad zit weer eens volledig uit zijn nek te lullen. Ik heb er zelf een aantal jaar rond gelopen ( niet als trainer hoor), maar één ding kan ik je vertellen dat er bijna in iedere lichting bij psv een oud prof aanwezig was. Ik heb zelfs ihattaren meegemaakt in een toernooi en toen was oa de trainer van dat elftal Wilfred Bouma. In mijn ogen hadden de trainers die geen prof voetbal achtergrond hadden heel veel toewijding en enorme motivatie om de spelers te helpen en te leren denken in bepaalde situaties. Een mix van opgeleide trainers en prof voetballers is daarom prima. Je denkt toch zeker niet dat iedere oud prof even trainertje kan spelen? Ja misschien bij kinderen onder de 11 maar hoger niet hoor. Dus Aad je zit uit je nek te lullen.

Bij mijn eigen club Feyenoord zijn het doorgaans juist de oud profs die jeugdlichting na jeugdlichting hebben mogen verpesten door slechte begeleiding, begeleiding op basis van intuïtie en ervaring maar totaal niet op basis van pedagogische principes. Kijk bijvoorbeeld eens wat een verschrikkelijke puinhoop Roy Makaay en Dirk Kuyt van de A1 hebben mogen maken. Of de O19 zoals dat nu geloof ik heet. In de voetbalwereld bestaat een soort achterdocht tegen mensen met een fatsoenlijke opleiding die geen voetbalachtergrond hebben. Aad doet daar weer lekker aan mee. Ik snap dat nooit. Wat weet een oud prof nou over het begeleiden van pubers? Het begeleiden en motiveren van pubers is echt een verschrikkelijk moeilijk specialisme. Dat leer je niet door tien jaar lang profvoetballer te zijn geweest.

Aad heeft gewoon gelijk. Ik denk dat we in NL veel te veel dwepen met talentvolle jongens. Maar we vergeten dat de enkele Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt zo ver gekomen zijn door naast hun talent hard te werken. En dat jongens als de Roon en Hateboer helemaal niet werden gezien als talent maar wel het NL elftal hebben gehaald. Om maar niet te spreken van Virgil van Dijk die in NL werd gezien als onvoldoende voor de top van NL en de absolute top in de wereld heeft gehaald. We zien te weinig de waarde van hard werken.En voor wat betreft het eindstation van Ihataren geef ik Aad ook gelijk. Als hij niet heel snel zijn attitude verandert wil geen enkele subtopper laat staan topclub hem meer hebben. Zou ik echt jammer vinden. Overigens denk ik dat zijn attitude ook debet is aan zijnovergewicht. Op deze leeftijd een slechte voorbode. Als hij zijn levenswijze niet drastisch aanpast zal dat, naast zijn attitude tot eenabsolute no-go voor elke topclub gaan leiden.

9 maart 2021 om 09:22

Je vergeet een grote factor in de toekomst van Mo. En dat is mijnheer Raiola. Op het moment dat PSV van Mo af wil, plaatst die Raiola hem wel bij een mooie italiaanse club, waar hij de discipline wel zal gaan oppakken zonder alle prikkels in zn vertrouwde omgeving. Ik denk een Milan of een Roma.

Adil ramzi is niet geschikt voor dit jongens. Adil ramzi wil alleen zijn zakje bij vullen. Haal maar erbij boulharouz heb je er meer aan.

9 maart 2021 om 09:44

Iedereen wil zijn zakken vullen, Boula en Adil samen de zak laten delen lijkt me beter ;-)

Beetje dom van De Mos eerlijk gezegd, deze jongen is geboren en getogen in Utrecht en speelt voor oranje dan kan je niet meer van een Marokkaanse speler spreken!!!

wat een lariekoek van die seniele aad. er zijn tal van spelers met een rauw randje die een andere nationaliteit hebben. aad is een trainer die zichzelf vaak overschat en denkt alles beter te weten. ben het nieuws rondom ihattaren best beu. die jonge knul heeft geen klik met de trainer en de klap van zn overleden vader dendert nu pas echt verder. schmidt is geen people manager en gebruikt ihattaren gewoon verkeerd. psv speelt voetbal waarbij sangare en rosario het meest aan de bal zijn. ihattaren zal nooit een draver worden, iemand die het van zn loopvermogen moet hebben. maar is de man die je vertrouwen moet geven en vaak aan moet spelen met een blok erachter. verder vind ik dat spelers als tannane bazoer anthony berghuis auassar beugelsdijk het voetbal juist leuk maken. heerlijke emotie, geen blad voor de mond. voetbal is juist de mooiste sport als je de diversiteit in techniek, visie, motoriek en gedrag kunt zien. niets is zo saai als kijken naar eenheidsworsten.

Aad de Mos heeft in mijn optiek volkomen gelijk. Kijk ook eens naar al die jongens die er de laatste 15-20 jaar weggestuurd zijn bij Ajax. Of de jongens die in de jeugd al vertrokken naar Engeland. Wat is er van terecht gekomen? Malen wordt misschien een topspeler, alleen twijfel ik ernstig aan zijn negatieve lichaamstaal en houding.

Wow. Dit is wat de Marokkaan bedoelt als hij het heeft over discriminatie. Hoe zo harder aanpakken? Dit is toch een kei harde klap in het gezicht van jongens als el ahmadi affelay boula mazraoui enz.

Who the fuck is aadje de mos????

@aad de mos!!! Zonder die marokaantjes zou jullie super eredivisie er maar triest uitzien!!! Mazraoui, hakim, ihatteren, en noem maar op. Doe ons allemaal een plezier Aad en houdt jouw domme commentaar voor jouw eigen aub.

Waarschijnlijk het beste als hun wegen scheiden . Een nieuwe omgeving kan wonderen doen. Kijk bv naar Lang die pakt het aardig op daar in West-Vlaanderen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7366
2.PSV6134
3.AZ6128
4.Vitesse5618
5.Feyenoord5429
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller2817
E. ZahaviAanvaller219
R. SchmidtUnknown
Y. VertessenAanvaller100
J. PiroeAanvaller81
Y. MvogoKeeper280
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

België
161 fans
Middenvelder, 25 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 23 april
Beerschot heeft de optie tot koop in het huurcontract van Zakaria Bakkali niet gelicht. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren