‘Ze doen allemaal zo stoer, maar eigenlijk zijn het een beetje sukkels’

Maandag, 8 maart 2021 om 11:10Yanick Vos • Laatste update: 17:11

Riechedly Bazoer werd vanwege een incident op de training bij Vitesse buiten de wedstrijdselectie gehouden voor het duel van afgelopen zondag met AZ (2-1). Hij zou op de training van vrijdag hebben nagetrapt bij ploeggenoot Daan Huisman en ging daarna verbaal de strijd aan met trainer Thomas Letsch en aanvoerder Remko Pasveer. Ondanks dat hij zijn excuses heeft aangeboden, was de spelersraad van mening dat Bazoer niet mee mocht doen tegen AZ. Rafael van der Vaart laat weten ‘ontzettend te balen’ van de situatie van de ex-Ajacied.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

81 reacties (laatste reactie door clarkkent2)

Ik weet niet wat er exact gebeurd is bij Vitesse maar het valt me op dat Bazoer sowieso niet van het harde werken is en er ook in het veld (daarbuiten weet ik niet) wel heel snel met de pet naar gooit met wegwerpgebaren, verongelijkt kijken en met enorm veel vedetteneigingen richting teamspelers op het moment dat het even niet loopt. Als ik zijn teamgenoot was zou ik daar heel snel klaar mee zijn.
Tannane heeft die trekjes ook, echter is dat er een die zich wel een slag in de rondte werkt als het even niet loopt en ook het vuile werk best op wil knappen. Dat pleit voor hem.

8 maart 2021 om 11:44

Tannane werkt zich een slag in de rondte als het aanvallend is, verdedigend doet hij niet mee. Zowel Bazoer als Tannane zijn de uitblinkers bij Vitesse maar zo gedragen ze zich ook. Zowel bij Vitesse als bij Psv mis je de hiërarchie op het veld en in de kleedkamer. Bij Ajax zijn het Tadic en Blind en toe hij er nog was Huntelaar. Die blijven nog even op het veld als de training is afgelopen of duiken de gym in. Dan wordt het moeilijk voor een talentvolle jeugdspeler om daar niet aan mee te doen. Word je gelijk op je nummer gezet. Daarom zie je bij Ajax de jeugd op dit moment ook sneller stappen maken. Daarin zijn Tadic en Blind belangrijk.

8 maart 2021 om 11:45

Vedetteneigingen ben ik het 100 procent mee eens. En die nare trekjes zijn ook gewoon onderdeel van discipline en jezelf niet boven het team hangen. Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik Bazoer ontzettend veel vuile meters zie maken in wedstrijden. Hij is ook al 4x terug gekomen van de afgrond van de voetbalwereld nadat hij is weg gestuurd bij Porto, Wolfsburg, Utrecht en 2x bij Vitesse. Hij is trouwens ook super fit, moet je echt niet onderschatten hoeveel tijd dat kost. Dus hard werken doet hij denk ik wel(in mijn ogen meer dan Tannane) wat er bij hem voor mijnn gevoel tekort schiet is in teambelang kunnen denken.

8 maart 2021 om 12:05

Even een vraag want ik volg Vitesse niet op de voet. Theo Janssen heeft daar toch ook een rol. Lijkt mij nu precies iemand die hier goed in zou kunnen sturen. Was zelf ook niet echt een voorbeeld prof maar had voor elk team zoveel toegevoegde waarde. Lijkt dus ene beetje op Bazoer die op het veld veel waarde heeft voor vitesse. Of zie ik het verkeerd?

8 maart 2021 om 12:07

Het grote probleem is dat we nu allemaal weer verkondigen hoe goed Bazoer wel niet is. Het enigste negatieve wat ze schrijven is dat meneer gedragsproblemen heeft. We beoordelen 'm weer enkel op wat hij goed doet en z'n zwakke punten komen niet aan bod. Ik denk oprecht dat Bazoer weer zou verzuipen in Oranje. Ik vind 'm helemaal niet zo indrukwekkend en hij is ontzettend kwetsbaar als het niveau flink omhoog gaat. Dan volgt 'ie het allemaal niet meer.

8 maart 2021 om 12:31

Ik vind hem ook niet zo geweldig.. Ook toen hij bij ajax zogenaamd alle clubs voor het uitkiezen had vond ik het maar vreemd. Die jongen doet alles in 1 tempo en als het te snel gaat zie je hem niet meer. Hij voetbalt voor shine en erkenning lijkt het wel en niet voor teamspirit en winnen met zn allen. Los van een goeie traptechniek is het totaal geen bijzondere speler voor mij en als hij weer weggaat na dit seizoen zal hij weer verdwijnen uit beeld net zoals de jaren hiervoor toen hij naar het buitenland ging.

8 maart 2021 om 12:53

Het grote probleem van Bazoer en anderen is dat zij vanaf jongs af aan bewierrookt worden. Clubs strijdden in de jeugd al om zijn handtekening en er werd hem een gouden toekomst beloofd. Ze hoeven zelf niks meer te doen, verdienen vanaf jongs af aan geld als water en ook de hele familie is dol op ze. Je kunt een jongen als Bazoer nauwelijks kwalijk nemen dat die niet met de beentjes op de vloer blijft staan.

8 maart 2021 om 13:05

Heeft ook deels met je opvoeding te maken en de buurt waarin je opgroeit en de mensen met wie je omgaat. Niet iedereen staat sterk in zijn schoenen om te doen wat goed is. Sommige willen doen wat stoer is.. Of het slim is is een ander verhaal maar die straatmentaliteit brengt je nergens in het professionele bedrijfsleven. Ja dit brengt het je.. Memphis heeft dat ook een beetje.. Dit gedrag ken ik alleen van de straat. Het is zo zonde wel want in de jeugdelftallen van de BVO's zijn het de straatvoetballers en jochies uit dr achterstandswijken die vaak de meest wonderbaarlijke dingen met een bal kunnen.

8 maart 2021 om 16:56

Anderzijds zou iedere speler er dan last van moeten hebben. Dat is ook weer niet het geval. Nu heeft deze generatie het wel heel erg en dat is denk ik ook niet te voorkomen als een 18-jarige al een miljoen euro per jaar kan verdienen zonder uberhaupt iets relevants te laten zien. Daarom is het ook zo belangrijk dat je een hierarchie in de kleedkamer hebt. Bij Vitesse is een Bazoer de grote jongen die dit soort streken uit durft te halen. In de grote competities krijgt hij er dan geheid flink van langs en is hij maar een klein jochie van 24 jaar oud. Dat is het grote nadeel van de Eredivisie. Als je 24 jaar bent, ben je allang niet meer 1 van de jongere spelers in de selectie. In Engeland is dat wel het geval.

8 maart 2021 om 13:06

Natuurlijk als je op en top prof bent en vooral, een gozer met een stabiel karakter, dan gebeurd je dit allemaal niet.
Maar ik vind ook overdreven hoe jullie hierboven (en de media) nu stellen alsof ze met fluwelen handschoentjes worden aangepakt en er alleen oog is voor hun kwaliteiten. Volgens mij gaat het bij zowel Tannane ls Bazoer continu over hun karakterologische minpunten. Zelfs in weken dat er niks gebeurd en ze goed spelen. Verder moeten jullie ook een keer beseffen: een stabiel karakter en topmentaliteit is ook een kwaliteit. Is ook iets wat voortkomt uit je genen en je opvoeding en je omgeving. Dat is niet iedereen gegeven. En als Tannane of Bazoer dit wel hadden...hadden ze bij wijze van bij Barcelona gespeeld. Niet iedereen kan Mathijs de ligt,mr nice guy, perfecte schoonzoon, scheiding in zn haar, met 2 woorden spreken zijn.....

8 maart 2021 om 13:23

Het kan een natuurlijke kwaliteit zijn. Ronaldo is het perfecte voorbeeld hoe drive en prestatiedrang hem tot het uiterste drijft. Zo hebben bijvoorbeeld Frenkie de Jong en De Ligt een perfecte stabiele achtergrond om op voort te borduren. Terwijl supertalenten als Rav Morrison, Taarabt, Adriano en Payet hun potentie niet hebben waargemaakt. Maar uiteindelijk zijn het een aantal essentiële keuzemomenten in je carrière waar elke speler, met welke achtergrond of karakter ook, een verandering kan ondergaan. Doodzonde hoe sommigen die momenten niet aangrijpen. Dit akkefietje kost Bazoer wellicht een plek op het EK. Stel De Boer denkt aan een driemansverdediging, dan had Bazoer daar als stand-up voor kunnen/moeten worden geselecteerd. Hoe doodzonde is dat.

8 maart 2021 om 13:52

Gunnero...cr is een uitzondering. Die ondanks een heel harde jeugd ineen het licht zag onder Ferguson bij Manunited. Geweldig en inspirerend hoe hij het van flegmatieke linksbuiten met trucjes heeft omgeturnd naar uber prof. Zlatan Ibra is ook een speler die bij Ajax nog te vaak flop was, maar het in Italie met hulp van zn coach Capello en vrouw heeft kunnen omturnen naar topprestaties.
Maar niet iedereen kan dit. Sommigen komen niet de juiste mensen tegen. Sommigen hebben gewoon domweg de capaciteiten er niet voor. Het is ook een kwaliteit om het in te kunnen zien en de power te hebben om het om te turnen. Daar wordt, vind ik, veel te makkelijk over gepraat.
Mensne zouden eens hun character flaws moeten kijken en toegeven hoe moeilijk het is voor henzelf om die te veranderen. Een beetje meer eerlijkheid en mensenkennis zou ik wel mooi vinden. ipv makkelijke reacties.

8 maart 2021 om 13:53

dubbel

8 maart 2021 om 13:53

driedubbel

8 maart 2021 om 16:29

kun jij ook nog Nederlands? Met je 'character flaws' omturnen en power. Zijn gewoon Nederlandse woorden voor hoor. Niet alles wat je op het internet leest klakkeloos overnemen.

8 maart 2021 om 16:59

is goed vogelmeester.....je had jezelf beter taalpurist kunnen noemen. Ik hoor je wel als je ook wat inhoudelijks te melden hebt.

8 maart 2021 om 17:01

Die laatste zin gaat echt nergens over. Ik vind het hele betoog niet echt standhouden. Een karakter is te kweken en te veranderen. Bovendien ga je voorbij aan een aspect dat niets met genen te maken heeft, namelijk zelfreflectie. Verder lijkt Tannane me vooral erg opvliegerig. Verder vind ik 'm een sympathieke jongen. Bij Bazoer is er natuurlijk wel een hele reeks aan incidenten en verbetering lijkt er niet in te zitten. Dat kun je dan niet grotendeels gaan wijten aan genen, opvoeding of omgeving. Daar is hij zelf ook bij. Ik krijg vooral het idee dat zo'n Bazoer het helemaal niet wil zien. Die wil gewoon de grote jongen zijn en zal zichzelf niet graag anders zien. Maar goed, dat is mijn mening.

8 maart 2021 om 17:26

@sirius. ik vind jouw eerste twee zinnen nergens over gaan. Bovendien spreek je jezelf tegen. "een karakter is te kweken en te veranderen"zeg je maar later kun je dingen "niet wijten aan genen opvoeding of omgeving". Gozer, je karakter wordt daar juist door gecreëerd. Misschien moet je eens een lesje pedagogiek volgen. Dan zou je dat weten en ook leren dat als een mens eenmaal voorbij de formatieve periode is, er niet zo makkelijk meer iets 'te veranderen of kweken' valt...
Je kan het niet met me eens zijn, maar in deze comments wordt gewoon teveel gedaan alsof je effetjes kunt veranderen wie je bent omdat je voetballer bent. Dat is niet makkelijk, en vaak een logisch uitvloeisel van hoe je bent opgegroeid.

Hij heeft in principe alles om bij ajax te spelen. Nee Rafael dat heeft hij dus niet. Om te beginnen niet de juiste mentaliteit. Altijd dit soort akkefietjes. Ten tweede vind ik hem kwalitatief ook niet goed genoeg. Leuk dat hij voetballend goed is, maar deze jongen heeft zoveel nonchalance en slaapmomenten. Ik erger me eraan dat een "analist" als van der vaart dit blijkbaar niet ziet. Hoe hij tegen psv bijvoorbeeld bezig was sloeg helemaal nergens op en toch blijven de analisten hem geweldig vinden.

8 maart 2021 om 11:32

In potentie, niet in principe.

8 maart 2021 om 12:38

Zelfs met Vurnon Anita op 6 bij ajax liep het spel sneller dan met Bazoer. In potentie is hij ook niet goed genoeg voor ajax. Die paar lange ballen op de stropdas veranderen daar niks aan.. Hij loopt te veel met de bal en wil de voorpagina halen met een mooie solo, assist of goal. Hij is ook niet goed voor de teamspirit met deze mentaliteit.

8 maart 2021 om 11:34

Voetbaltechnisch heeft Bazoer heel veel in zijn mars en is het in de basis echt wel een goede voetballer, maar zijn mentaliteit is zo zwak, dat hij zelf een mogelijk hele mooie carrière om zeep helpt. Als hij al die randzaken/akkefietjes maar ook zoals je zegt nonchalance in het spel achter zich kan laten, kan hij echt heel waardevol zijn bij een club als Ajax.

8 maart 2021 om 13:11

Aub niet.. Laat PSV hem maar nemen ofzo.

8 maart 2021 om 13:11

Aub niet.. Laat PSV hem maar nemen ofzo.

8 maart 2021 om 14:42

Hoho, wij hebben hem al gehad. Az is aan de beurt.

8 maart 2021 om 11:50

Raf die kijkt niet zoveel hoor. Hij praat lekker makkelijk, heeft een aanstekelijke lach en een berg aan ervaring maar hij analyseert niet zoveel.

De situatie heeft zo erg twee kanten. Volgens Freek was er weinig aan de hand en werd er gelijk na even emotioneel te zijn geweest alweer excuses aangeboden. Hij vind zichzelf natuurlijk heel wat en in een groep stoort het dat er zich iemand verheven voelt, helemaal in onze maatschappij, maar ze hebben hem normaal gesproken wel nodig Gisteren was mazzel dat de AZ coach een 'geniaal' plan had , maar zonder Bazoer stonden ze wel een paar posities lager. Dus ja, de jongen moet zich leren controleren, misschien moet de club hem verplicht met een psycholoog laten praten, maar hey, als iemand een persoonlijkheid heeft die soms een beetje uitbarst maar waar je verder een fantastische jongen aan hebt, dan kun je na excuses toch ook wel vergeven. Niet iedereen is hetzelfde en zoals iedereen weet, opstootjes heb je altijd wel. Die jongen is 24 (geen talent meer voor een voetballer) maar dat betekent niet dat je mentaal al helemaal stabiel moet zijn. Ja die jongens hebben veel ervaring met TV, geld, reizen, andere culturen, topsport, soms ook in het buitenland wonen, en worden dus sneller volwassen maar voor zulk soort kleine akkefietjes vind ik het zielig van een spelersraad dat ze zo'n heibel maken als de coach daar geen problemen mee gehad zou hebben. Als die jongen bijna gelijk berouw toont, excuses maakt dan moet je juist als oudere ervaren speler hem de hand boven het hoofd houden, zodat hij je kan terugbaten. Nu gaat er juist meer broeien in het team. Goed voor Ajax, AZ en Feyenoord, desastreus voor Vitesse.

8 maart 2021 om 12:37

@Piranha. Jij baggataliseert het wel weer mooi maar je op 25 jarige leeftijd mag je wel wat stabiliteit verwachten ja. 90% van alle mensen is dan klaar met studeren en heeft al een baan. En vroeger was het heel normaal dat je dan al een of meerdere kinderen had. Ja dan mag je wel stabiliteit verwachten. Hoevaak heeft Bazoer al spijt betuigd? Het heeft hem al 3 mooie clubs gekost en hij blijft doorgaan. En nu heeft hij een coach die hem raakt en nog steeds is er gezeik. In het buitenland heb je geen enkele garantie dat er zo'n trainer zit/komt. Kijk naar Ziyech waar Lampard het helemaal in hem zag zitten. Die wordt er na een paar maanden eruit gegooid en de nieuwe trainer ziet het compleet anders. Zo gaat dat. Hoe moet dat dan met Bazoer? Het heeft totaal geen zin om hem de hand boven het hoofd te houden. Hij gaat dat nooit meer afleren. En het is jammer want voetballen kan hij.

8 maart 2021 om 14:29

Volgens mij komen opstootjes in elke sport voor. Een week geleden nog tussen Tadic en Dumfries. En dan mag Bazoer geen temperament hebben? Dat er vroeger en nu mensen zijn die sneller 'volwassen' zijn, kinderen hebben of van nature rustiger zijn is toch geen reden dat iedereen een beetje anders mag zijn? Feit is dat hij het nu al heel snel realiseerde dat het dom was. Goed dat is al verbetering. Scheld hem in de kleedkamer verrot met zijn allen, laat het zich schuldig voelen maar dat ben je dan toch een dag later alweer vergeten? Dit lijkt bijna op een afrekening van de spelersraad, voetballers die nog nooit wat gepresteerd hebben in hun leven en waarschijnlijk puur uit jaloezie handelen omdat ze niet genoeg aandacht krijgen.die jongen zal niet de cariierre hebben die hij had kunnen hebben met een makkelijke persoonlijkheid, maar hij zal rustiger worden, beter en een goede speler in de Europese middenmoot, daar heeft hij talent genoeg voor.

Doodzonde, het blijft toch een infant terrible op deze manier. Zo zit er natuurlijk ook geen nieuwe, grotere club in voor hem, want ja; wie begint hier nu aan? Je haalt de ellende in huis natuurlijk. Bovendien is Vitesse toch een beetje Tannane en Bazoer en zonder die twee is het elftal toch een stuk minder sterk. Louter verliezers zo.

8 maart 2021 om 12:11

Maar aan welke clubs zit je dan te denken? Ik denk niet dat hij de Bundesliga, laat staan de Premier League aan kan. Misschien Frankrijk, omdat je daar toch al minder snel vervangbaar bent bij veel clubs. Ik ben al sinds z'n debuut in Oranje totaal niet onder de indruk van 'm. Hij heeft duidelijk niet de handelingssnelheid die nodig is om in de beste competities te slagen.

8 maart 2021 om 12:33

Die Bundesliga kan hij prima aan hoor. Geen Bayern nee en ook geen Dortmund, maar een mooie middenmoter/subtopper zou hij in potentie aan moeten kunnen. Helaas zit de mentaliteit er gewoon niet in en dan houdt het gewoon op.

8 maart 2021 om 12:47

Bundesliga gaat veel te snel voor Bazoer en vergeet niet dat mentaliteit hoog staat bij de Duitsers. Jullie (behalve sirius) overschatten Bazoer een beetje denk ik. Waar heeft Bazoer toch die enorme indruk op jullie achtergelaten? In welke CL of interland blonk hij uit? Zelfs Vincent Janssen heeft meer indruk gemaakt in Oranje dan Bazoer. Waarin heeft Bazoer zich ontwikkeld sinds hij bij ajax weg is? Daar ben ik heel benieuwd naar want ik zie totaal geen vooruitgang.

8 maart 2021 om 14:48

@kalou2005 - We zagen toch bij Wolfsburg al dat het te snel voor 'm gaat? Ik ben er dus niet zo zeker van dat hij in de Bundesliga zou slagen.

8 maart 2021 om 15:33

Sirius Hij heeft daar anderhalf jaar gespeeld op 20 en 21 jarige leeftijd. Kan toch ook gewoon zijn dat hij er destijds niet klaar voor was om op die leeftijd voor het eerst in het buitenland te spelen? Is niet voor iedere speler weggelegd. Is te makkelijk om te zeggen dat hij niet goed genoeg is op basis daarvan.

8 maart 2021 om 16:48

Het gaat mij niet om zijn technische kwaliteiten of z'n fysieke gesteldheid. Hij kon het tempo niet aan. Dat ga je niet opeens ontwikkelen bij FC Utrecht en Vitesse. Dan hebben we het over handelingssnelheid en dat is een stuk lastiger te trainen dan technische of fysieke eigenschappen. Bovendien zie ik ook geen veel betere Bazoer dan de Bazoer die bij Ajax vertrok. Bij Vitesse val je alleen veel sneller op. De meeste spelers hebben gewoon moeite om zich te onderscheiden omdat hun kwaliteiten ze belemmeren. Bij Bazoer is dat een ander verhaal. Hij lijkt maar op 1 tempo te kunnen spelen en die is gewoon niet snel genoeg voor een top competitie.

In mijn ogen laat Bazoer vaak zien dat voetballen hem gemakkelijk af kan gaan. Maar zit er ook iets in zijn houding op, en blijkbaar ook naast het veld als ik dit artikel mag geloven, wat het toch lastig maakt om mee te werken. Je kunt als trainer, als club, hem dus niet als zekerheidje beschouwen. En dan heb ik het niet over het spelen van een foutloze wedstrijd, want dat zit opgesloten in het voetballen, maar echt iets opbouwen met Bazoer. Zijn bijdrage aan het teambelang, zijn bereidheid tot het gaatje te gaan, zichzelf wegcijferen voor het team, allemaal aspecten die bij tijd en wijlen gewoon lijken te kloppen, maar je kan er donder op zeggen dat het ook weer mis gaat.

Jammer dat de spelersraad zich niet beseft hoezeer ze de club Vitesse hiermee benadelen. Dit zal zijn marktwaarde namelijk geen goed doen. Hij stond al niet bekend als een "makkelijk" persoon. Als je dit binnenskamers weet te houden, is het een storm in een glas water.

8 maart 2021 om 11:42

Jammer dat Bazoer niet beseft hoezeer hij de club Vitesse benadeelt met zijn gedrag.

8 maart 2021 om 12:15

Dat ben ik 100% met je eens.
Ik bedoel ook meer de beslissing die de spelersraad daarop maakte. Ik weet dat Bazoer de oorzaak was, maar de beslissing om hem buiten de selectie te laten lag bij de spelersraad.

8 maart 2021 om 11:48

Boeie, de wedstrijd is gewonnen en ze hanteren niet een scheef beleid obv potentiele marktwaarde. Omgekeerde wereld een beetje.

'maar als je iedere keer met dit soort akkefietjes naar buiten komt, dan zijn clubs toch bang om jou te contracteren”, aldus Afellay. “dan moet je het geluk hebben dat er een trainer is bij een club die het risico met jou aandurft. Want aan zijn kwaliteiten ligt het natuurlijk niet.'|

Als je genoeg kwaliteit hebt, dan kom je altijd ergens aan de bak en dan nemen clubs het voor lief dat je af en toe een uitschieter hebt... Gedrag is heden ten dage nog steeds een factor die voor veel clubs relatief minder zwaar weegt bij het aantrekken van nieuwe spelers. Je kan heel veel flikken, maar als een club jou goed genoeg vindt, dan wordt het juiste bedrag voor je neergelegd.

8 maart 2021 om 11:56

Precies dit! Mario Balotelli als recent voorbeeld. The Enfant terrible! Die heeft wel mooie grote clubs achter zijn naam staan. Van Inter naar City. Van City naar Milan en van Milan naar Liverpool. Deze grote clubs hebben allemaal een poging gewaagd van zijn voetballende kwaliteiten. Nu ben ik Balotelli een tijdje uit het oog verloren en weet ik dat hij bij een Italiaanse lagere middenmoot club zit waar ik de naam niet meer weet. Echt echt zonde.

8 maart 2021 om 12:51

Waarom zou Balo niet meer op het allerhoogste niveau spelen denk je? Zou zijn krediet op zijn misschien? Verdiep je ook in wie Balotelli zijn coaches waren bij die clubs.. 9 van de 10 kenden Balo zijn talent vanuit Italië en daarom waagde ze de gok. Nou heeft Balotelli wel mooie verhalen die hij aan zijn kleinkinderen kan vertellen later over wk's etc. Bazoer heeft eigenlijk niks bereikt met al dat "talent". Balotelli staat nog op iedereen zn netvlies flexend zonder shirt na die goal. Niemand kent bazoer hoor😂 hij denkt zelf volgens mij wel dat hij een voetbalgod is tho

8 maart 2021 om 12:15

Het belemmert wel degelijk. Kijk bijvoorbeeld naar Hatem Ben Arfa. Die jongen had echt heel erg veel talent, maar de meest interessante club op z'n CV is Psg. Voor de rest zijn het inderdaad clubs die zijn grillen voor lief nemen, vooral omdat dergelijke spelers normaliter niet bij die clubs komen voetballen. Het probleem is dus niet zozeer dat je met een moeilijk karakter geen clubs kunt krijgen, maar de clubs waar je naartoe wilt zullen zich niet snel melden. Nu heeft Ben Arfa ook wel pech gehad met blessures, maar z'n gedrag zat 'm ook meermaals in de weg.

8 maart 2021 om 14:58

'het probleem is dus niet zozeer dat je met een moeilijk karakter geen clubs kunt krijgen, maar de clubs waar je naartoe wilt zullen zich niet snel melden.'

Dit is een sterk punt inderdaad waar ik geen rekening mee hield in m'n eerste reactie.
Hij zal waarschijnlijk wel altijd een club krijgen, maar de (grote) clubs waar hij naartoe kon gaan als hij zich wist te gedragen, zullen zeer waarschijnlijk niet voor hem komen.

8 maart 2021 om 15:11

Maar hoe dan ook vind ik Bazoer overschat. Als je de lofzangen moet geloven, heeft hij Ajax hoogstpersoonlijk naar de kwartfinale van de Champions League gelootst, maar in werkelijkheid is hij gewoon een dragende speler in de subtop van de Eredivisie, is hij al door het ijs gezakt in Oranje en de Bundesliga en wou Ajax van 'm af. Buiten z'n gedragsproblemen vind ik dat z'n sterke punten z'n zwakke punten maar matig compenseren. Ik zie Bazoer geen topspeler worden of iets wat daar ook maar in de buurt komt.

Ben benieuwd wat de mensen die zo achter Mo van deze situatie vinden. Bij Mo was zijn slechte gedrag logisch en moest de coach het maar beter managen want Mo is zo'n geweldig talent. Bazoer is ook zo'n geweldige talent en zal Vitesse ook veel geld op kunnen leveren. Is het nu dan ook de schuld van de coach? Moet hij Bazoer niet beter managen? Of ligt het gewoon niet aan de spelers zelf die zich gedragen als 2 kleuters die 5 goude ballen hebben gewonnen.

8 maart 2021 om 11:40

Vindt dit toch niet helemaal eerlijk. Dit is toch een heel andere situatie? Bazoer is 24, Mo is 19. Bazoer heeft overal laten zien akkefietje op akkefietje te stapelen, Mo in de jeugd ook maar stond er bij v. Bommel wel goed op. Letsch komt amper tot niet in de media met vreemde gedragingen, opmerkingen, Schmidt doet dit wel. Dit is toch amper tot niet 1 op 1 te vergelijken.

8 maart 2021 om 12:07

Ik heb ook een vader moeten begraven op mn 18e maar ik had niet schijt aan alles en nog wat. Te laat komen, niet mn best doen op mn werk of lekker met de pet zwaaien naar mn studie doe je in zulke situaties niet. Het is heel zwaar om zo iets mee te maken dat is geen twijfel maar het is zwak omdat maar constant te blijven gebruiken als excuus. Als je er last van hebt (wat ik me goed kan voorstellen) praat dan met je baas/coach en zeg wat je dwars zit. Dat je een fout maakt kan ik in komen, 2 ook wel maar als je te laat blijft komen, geen zin in hebt, niet hard werkt, ziek meldt maar wel gaat hangen met je maatjes dan ben je naar mijn idee gewoon zelf de kaantjes er van aan het aflopen. En natuurlijk wat voor mij geld hoeft voor hem niet te gelden maar ik zeg altijd dat je als mens ook verantwoordelijkheid moet nemen over de daden die je doet en je niet constant achter het gene verstoppen waar je het zo moeilijk mee hebt.

8 maart 2021 om 12:23

@barcalover123 - Een goed betoog, respect! Om er even iets aan toe te voegen: Het is omtrent Ihattaren ook wel een lastige situatie. Het overlijden van z'n vader zal ongetwijfeld een rol spelen. Daar hoeft denk ik niemand aan te twijfelen. Zoiets doet iets met een persoon en dat geldt misschien nog wel meer voor iemand die nog zo jong is.

Het grote probleem is alleen dat Ihattaren niet de luxe zoals wij hebben om er even helemaal met de pet naar te gooien. Onze wereld tikt door, maar de omstandigheden en mogelijkheden blijven gelijk. Bij een jonge profvoetballer is dat totaal anders. De ontwikkeling stagneert, maar die voetbalwereld gaat gewoon verder, met of zonder 't talent van hem.

Als dat niet tijdig word hersteld, loop je als speler schade op die je niet meer compenseert. Dan kom je dus terug op het laatste deel van jouw betoog; het nemen van verantwoordelijkheid. Dat lampje zal bij Ihattaren wel een keer moeten gaan branden. Hoe erg het ook is en hoe zwaar die jongen het misschien ook heeft, maar hij zal moeten leren ermee om te gaan. Hoe bot dat misschien ook klinkt.

8 maart 2021 om 12:32

Thanks @sirius! En ben het zeker eens met je stuk. Mo mag geld verdienen met dat gene wat hij heel graag wil doen en dat is voetballen. Je wil als prof toch het maximale er uit halen, in plaats van met de pet er naar te gooien kan je ook vol je best doen om je vader trots te maken. Klinkt heel stom maar ik denk dat zijn vader zich zal schamen als hij ziet hoe Mo in het nieuws komt. Mo moet terug gaan naar de basis en dat is kijken naar wat hij echt wil. Wil hij zijn vader trots maken en wil hij inderdaad het maximale er uit halen dan moet hij stinkend zijn best doen. Voor je het weet heb je de trein gemist en eindig je straks bij een niet zeggende club.

8 maart 2021 om 11:57

Ik ken Bazoer niet dus ik weet niet in hoeverre dit voor hem geldt, maar sommige jongens willen, om verschillende redenen, gewoon niet gecoacht of geholpen worden. Je praat met ze, maar in feite ben je in de woestijn aan het roepen. Lever je inhoudelijke en goedbedoelde kritiek, dan zien zij dit als een persoonlijke aanval. Je hoeft ook niet met ze over de toekomst te praten, want dat is niet stoer. Een quote uit een gesprek die ik ooit voerde met een oud-teamgenoot: "schijt! We leven in het nu en later kunnen we tenminste zeggen dat we hebben geleefd." Later: Inmiddels is z'n carriã¨re als een nachtkaars uitgegaan, terwijl hij op z'n minst nog steeds in de Eredivisie had kunnen voetballen... Wat krijg je; mensen lopen op den duur weg en de ja-knikkers in hun omgeving blijven achter. Ze worden omringd door gasten die hen niet uitdagen, maar hen juist klein / dom houden. Ihatarren is nog een jonkie en heeft een zware periode achter de rug. Wellicht nog steeds. Bazoer is inmiddels 24. Op die leeftijd mag je van een voetballer verwachten dat hij ze enigszins op een rijtje heeft. Ik hoop nog steeds dat het voor hem goedkomt, maar ik weet uit eigen ervaring (o.a. via oud-teamgenoten) dat als je rond die leeftijd nog steeds tegen dit soort problemen aanloopt, de kans klein is dat hij dit gaat kunnen wegpoetsen.

8 maart 2021 om 13:16

Dit is natuurlijk geen eerlijke vergelijking. Zonder het gedrag van Ihattaren goed te willen praten is het natuurlijk wel iets anders als je als 24 jarige bij nagenoeg al je vorige clubs en trainers al problemen hebt gehad, of dat je als 19 jarige na een lastige (privé) periode problemen maakt onder een vrij stug ogende trainer. Laat ik het zo zeggen, bij Ihattaren kun je het nog geen structureel probleem noemen en kan het deels liggen aan onvolwassenheid, de situatie en de trainer. Nogmaals, dat is geen excuus, maar de kans dat hij er overheen groeit of bij een andere club/trainer geen problemen vertoont is een stuk groter dan bij Bazoer waar de gedragsproblemen wel degelijk structureel lijken.

Hij is te vaak betrokken bij dit soort zaken, dan mag je vooral bij jezelf te rade. Je hebt een prachtbaan, verdient veel geld maar toch krijg je het voor elkaar overal dwars te liggen. Over je eigen ruiten ingooien gesproken zeg, ongelofelijk

Mentaliteit is gewoon niet in orde bij Bazoer. Zodra hij een beetje belangrijk wordt loopt hij al snel naast zijn schoenen en denkt dan alles te kunnen maken. Leek na een lange omweg bij Vitesse dan eindelijk de zaakjes op orde te hebben, en dan ga je het weer vergooien door zoiets doms.

Hoop dat hij snel gaat beseffen dat alleen voetbaltalent niet genoeg is voor succes, de juiste mentaliteit hebben is net zo belangrijk.

Haha hoe dodelijk kan het zijn. Als de spelersraad je gewoon niet in de selectie wil zien dan ben je gewoon echt een ontzettend vervelende gast geweest binnen de groep voor langere termijn. Als het een incident zou zijn, dan ziet zo'n raad met spelers het absoluut door de vingers, maar ze waren er dan blijkbaar echt he-le-maal klaar mee. Ik vind hem een prima speler hoor, maar ik heb zo het vermoeden dat hij zichzelf intern wel neerzet als de gearriveerde vedette. Net als dat verongelijkte gedrag van Tannane als ie een goal maakt. Die jongens spelen gewoon in de Eredivisie terwijl ze allang geen talent meer zijn, maar wanen zich ondertussen de tovenaars van Europa.

Het is bij Bazoer wel akkefietje op akkefietje. Maar ach, z'n carrière vergooien. Als je de beste bent, dan ben je de beste en kom je gewoon aan de bak. Ik geloof niet in die verhalen: 'als z'n gedrag beter was geweest dan had ie het veel verder geschopt'. Aan zijn instelling en winnaarsmentaliteit ligt het volgens mij niet, hij vliegt gewoon bovengemiddeld vaak uit de bocht.
Uiteindelijk gaat het om het teambelang. Iedereen wilt winnen. En dat doe je het meest als jouw beste spelers er bij zijn. Het getuigt van moed om Bazoer te passeren voor zo'n wedstrijd. Maar het laat ook zien dat ze zonder je kunnen. Ze zijn niet hopeloos verloren en durven het aan om een jong pikkie met kwaliteit daar neer te zetten.
Dat het 3 punten oplevert, is heerlijk voor de trainer en vooral spelersraad.

8 maart 2021 om 12:28

Dat geloof ik ook niet. Het is ook niet zo dat zijn karakter 'm z'n plek in Duitsland kostte. Hij had gewoon vreselijk veel moeite met het tempo en deed hooguit anoniem mee als hij niet weer eens door het ijs zakte. Ik heb ook het idee dat mensen wel heel vaak kijken naar wat hij goed doet en vergeten wat de zwakheden van Bazoer zijn als voetballer.

Als z'n gedrag in orde was geweest, had Ajax 'm wellicht niet verkocht, maar verder blijft het gissen. Ik zie absoluut geen potentiele topspeler in Bazoer. Wel een goede voetballer natuurlijk, maar dan vooral voor Eredivisie-begrippen.

Ik was niet op de hoogte dat dit eerder is gebuurt. Dat maakt wel een verschil in hoe ik nu naar Bazoer kijk. Dat zal voor die clubs die geïnteresseerd in hem zijn/waren niet anders zijn. Heel jammer dit.

8 maart 2021 om 13:08

Ach een ode aan de klootzak hoor. Met een team vol ideale schoonzonen ga je ook niks winnen. Ajax heeft Tadic, PSV heeft Dumfries, Feyenoord heeft Berghuis. Je traint als in een wedstrijd en dat soort heethoofden heb je ook gewoon nodig om het af en toe lekker te laten stormen in je selectie. Daar kom je alleen maar verder mee. Soms gaat het een beetje te ver, en dat is bij deze toch ook meteen opgelost?

Met Materazzi, Pepe, Van Bommel of zelfs Ibrahimovic en Suarez kan je toch ook wel zien dat de martkwaarde van de 'klootzak' nou niet direct keldert doort dit soort fratsen. Zo lang je kwalitatief een beetje presteerd hoeft de rest ook geen belemmering te zijn. Ik vind dat je de klootzak gewoon in je selectie nodig hebt.

De aandacht is afgehaald van Ihateren en Psv en is nu terechtgekomen bij Bazoer en Vitesse
Het verschil is natuurlijk wel dat Vitesse een directe concurrent een pak gaf en
dat Bazoer zijn verontschuldiging heeft aangeboden en heeft kunnen zien dat Vitesse ook zonder hem een sterk team heeft.
Wie wordt de volgende speler en club?
Fraser en meneertje (naam vergeten) ik voetbal niet om jouw () het publiek) te vermaken
Of
Beugelsdijk (goete vent)

Wel weer leuk om te zien dat iedereen precies weet wat er is gebeurd en wat er is gezegd.
Interview met Pasveer vond ik verhelderend, evenals supporters die waren kijken.

Huisman ging wat hard door, Bazoer trapte na. Letsch boos en Bazoer geeft een grote mond. Pasveer bemoeit zich er mee en Bazoer gaat nog even door.
Hij bood na de training direct zijn excuses aan. Letsch wilde hem bij de wedstrijd hebben, spelers gaven aan dat hetgeen hij gezegd heeft tegen de coach onacceptabel is. Daarvoor is hij door het team buitenspel gezet.

Dit laat voor mij de professionele houding van de spelersgroep zien. Bazoer weet dat hij te ver is gegaan en sluit gewoon weer aan op de training.
Zoals ik het nu lees, lijkt het wel of zijn carrière is afgeschreven nadat hij boos is geworden op een training.

Ik vind zijn gedrag gedurende het seizoen erg goed. Stelt zich als een leider op, maar heeft ook soms nog zijn maniertjes. Volgens Pasveer wordt dit hardop naar elkaar uitgesproken. Prima zou ik zeggen.
Daarnaast heeft hij gehele seizoen nog geen problemen met een scheidsrechter gehad en heeft hij zich op het veld netjes gedragen.

Jammer dat één zo'n moment in een geheel seizoen leidt tot het neerhalen van de persoon.

8 maart 2021 om 12:58

De spelersgroep heeft hem wel laten vallen hierin, of is dat gebruikelijk na dit soort incidenten?

8 maart 2021 om 13:01

Spelersgroep geeft gewoon hun grens aan. Ik geloof dat hij gewoon de volgende wedstrijd weer mee zou doen. Niets mis mee om iemand even een keertje aan de kant te houden, daarmee laat je hem niet direct vallen.

8 maart 2021 om 14:08

Oke, dat snap ik. Maar als een speler in een training verbaal over de schreef gaat en hij biedt meteen daarna zijn excuses aan en het betreft ook nog 1 van je beste spelers in een wedstrijd tegen je directe concurrent, dan ben je behoorlijk principieel als spelersraad. Knap hoor!

8 maart 2021 om 14:13

Ik denk oprecht dat er wel wat meer momenten zijn geweest. Ik denk niet dat een spelersgroep zo stug zou volhouden als het maar om een incident gaat. Excuses aanbieden is goed, maar het meest belangrijke is is dat de spijtbetuiging ook in je handelen te zien is. Als je telkens hetzelfde fout doet, excuses aanbiedt en dan ermee doorgaat, dan wordt je spijtbetuiging opgegeven moment toch alleen maar een loos woord?

8 maart 2021 om 14:18

Dat lijkt mij ook de meest logische verklaring inderdaad.

8 maart 2021 om 13:03

Met een team vol ideale schoonzonen ga je de oorlog ook niet winnen. Al die gasten moeten tegenwoordig allemaal maar welbespraakt, onberispelijk en volgens het keurslijf door het leven gaan: terwijl zon team gewoon een greep uit de samenleving is. Daar horen klootzakken, egoisten en rauwdouwers ook tussen. Uiteindelijk heb je het karakter Bazoer (of Tadic, Dumfries, Berghuis) gewoon nodig in je selectie om een beetje te stormen.

8 maart 2021 om 13:17

Enige is wel dat Tadic, Dumfries en Berghuis er in hun eigen team heel goed op staan en respect afdwingen. Bazoer wordt hier door de spelersraad teruggefloten. Het is imo goed als je een speler met een rauw randje hebt. Vraag is alleen of je het team niet benadeelt als je je zo tegen hun gaat gedragen.

8 maart 2021 om 13:27

Tsja dat zal je altijd hebben denk ik. In een trainingspartijtje kan het ook op het scherpst van de snede gaan. Daar train je uiteindelijk ook voor. Bij de amateurs (vroeger: toen we nog mochten trainen) was dat geregeld ook zo. En daarna is de lucht ook wel snel weer geklaard (omdat bij de amateurs de belangen niet zo groot zijn). Uiteindelijk ligt het ook aan een selectie hoe ze hiermee omgaan natuurlijk. Goed dat de selectie een signaal heeft afgegeven, maar ik zou er niet al te zwaar aan tillen. Ik denk persoonlijk toch echt dat je dit soort gasten nodig hebt in je selectie. Geeft wat storm en kleur (en uiteindelijk groei) met zich mee. In plaats van elke keer het duimpje omhoog bij een belabberde voorzet mag je ook wel eens zeggen 'jemig wat een belabberde kutbal geef je me nou'. En dan zal de een wat politiek correcter zijn dan de ander. Doorgaans zijn de meeste voetballers ook op jonge leeftijd (zonder opleiding) begonnen met voetbal. Je mag dan ook niet al te veel verwachten op die omgangsvormen..

8 maart 2021 om 14:09

Je hebt helemaal gelijk hoor. We weten alleen niet hoe hij normaalgesproken op trainingen doet. Kan ook best zo zijn dat dit de druppel was. Ik houd wel van spelers met een mentaliteit en beetje vuur is imo nooit verkeerd. Kan echter ook zo zijn dat hij telkens degene is die geirriteerd en licht ontvlambaar is. Dat je als teamgenoot constant op eierschalen moet lopen, want anders is er weer gezeik. Ik denk dat dat op gegeven moment gaat vervelen en dan zo iemand een stoorzender wordt. Als dat het geval is, hoop ik dat hij de statement snapt. Heel goed om een sterk karakter te hebben, maar werk je eigen team er gewoon niet mee tegen.

Die voetballers zijn ook allemaal mietjes aan het worden. Als ik dat salaris elke maand kreeg had ik er wel een rotschop voor over op de training.

Die voetballers zijn ook allemaal mietjes aan het worden. Als ik dat salaris elke maand kreeg had ik er wel een rotschop voor over op de training.

Waarom is Bazoer in dit stuk een "ex-ajacied" Ajax is niet zijn enige club geweest en het voegt niets toe aan dit stuk? Voetbalzone is heel erg op Ajax gericht merk ik de laatste tijd... Zonde

Waarom is Bazoer in dit stuk een "ex-ajacied" Ajax is niet zijn enige club geweest en het voegt niets toe aan dit stuk? Voetbalzone is heel erg op Ajax gericht merk ik de laatste tijd... Zonde

8 maart 2021 om 16:52

Tja, draai het eens om. Als jij een bedrijf had die z'n geld moest verdienen door clicks en advertenties, zou je dan niet rendabele stukken tekst plaatsen of zou je er gewoon al het mogelijke doen om geld te verdienen? Ik lees deze reacties vaak, maar die manier van betitelen e.d. zorgt gewoon voor aanzienlijk meer clicks.

In potentie destijds vergelijkbaar met Frenky de Jong.
Had alles om te slagen en de absolute top te gaan halen!
Zo jammer als er een "steekje" los zit en je dus zo snel ontvlambaar bent.

Voetballend heeft hij het in zich om Lyon aan te kunnen.
Maar dan moet je potverdomme wel alles mentaal aan kunnen om te slagen!
Anders kom je echt niet verder dan het niveau waar je nu zit.

Ik zat trouwens ook aan Malen te denken voor een club als Lyon.
Mocht daar Depay vertrekken, is hij wel de speler wat haalbaar is, die door kan groeien en misschien daarna weer stappen kan maken

Ja, kan gebeuren als je scherp traint. Normale zaak. Wat niet normaal is dat het Bazoer vaker overkomt als de meeste andere spelers. Daarnaast zal het niet veel spelers overkomen dat je door de spelersraad buiten spel wordt gezet. Ook daarin scoort hij beter dan het gemiddelde. Kan heel aardig voetballen ballen maar heeft moeite om zijn rare uitspattingen te onderdrukken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7266
2.PSV6134
3.AZ6128
4.Vitesse5618
5.Feyenoord5429
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. PasveerKeeper280
M. WittekVerdediger281
L. OpendaAanvaller288
O. DarfalouAanvaller278
R. BazoerMiddenvelder254
A. BrojaAanvaller259
O. TannaneAanvaller257
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.

10 fans
Keeper, 37 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Vitesse 28 0 0 0
2019/2020 Vitesse 26 0 0 0
2018/2019 Vitesse 11 0 1 0
2017/2018 Vitesse 26 0 1 0
2016/2017 Jong PSV 5 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Theo Janssen slaat ESPN af en hoopt dronken bij Studio Voetbal te zitten

De bekerfinale tussen Ajax en Vitesse wordt zondag met bovenmatige interesse gevolgd door Theo Janssen. De oud-middenvelder stond bij beide clubs onder contract en is als jeugdtrainer nog altijd werkzaam bij...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 16 april
Jack Grealish heeft een vastgestelde afkoopsom in zijn contract bij Aston Villa en Manchester City is komende zomer bereid om het bedrag op tafel te leggen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren